- ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ : ΥΠΗΡΞΑΝ ; ;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Dagon, ξεκίνησες ένα θέμα με αφορμή κάποια παρατράγουδα σε ένα topic. Πριν ξεκινήσεις αυτό το θέμα δοκίμασες να ειδοποιήσεις κάποιον συντονιστή για το τι γινόταν εκεί; Έστειλες ας πούμε κάποιο e-mail και σε αγνόησαν;
Δεν έστειλα κανένα e-mail. Καταρχάς το πρόβλημα δεν είναι το συγκεκριμένο τόπικ, αυτό ήταν απλά η λαβή για να γράψω, το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Για να σου πω την αλήθεια, δεν αισθάνομαι την υποχρέωση να στείλω προσωπικό μήνυμα σε κάποιο συντονιστή και να τον ειδοποιήσω ότι κάτι κακό συμβαίνει στο τάδε τόπικ. Θεωρώ μάλιστα τον εαυτό μου ως άτομο που δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να κάνει αυτή τη δουλειά(του συντονιστή) αλλά ούτε και θα τον ενδιέφερε. Δεν είναι αυτό το θέμα όμως. Υποτίθεται ότι ο συντονιστής οφείλει να παρατηρεί την ομαλή εξέλιξη ενός θέματος και να επεμβαίνει όταν χρειάζεται. Εάν αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα θέματα, τότε δεν μιλάμε για αδυναμία χειρισμού?
Παρατηρώ θέματα με ηλίθιο, υβριστικό, εκτός θέματος περιεχόμενο να παραμένουν ανοιχτά για μήνες και να μην επεμβαίνει κανείς. Τα "ηλίθιο, υβριστικό, εκτός θέματος " δεν είναι δικά μου, σύμφωνα με την δική μου άποψη. Είναι συγκριτικά με άλλα θέματα που δέχτηκαν επέμβαση συντονιστή ενώ το μέγεθος του "παραστρατήματος" αποτελούσε μόνο το 5% του μεγέθους των παραπάνω.
Επίσης εγώ και κάποιοι άλλοι, έχουμε απορίες σχετικά με τα κριτίρια απενεργοποιήσης ενός λογαριασμού και της απενεργοποίησης ενός θέματος. Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που με ώθησε να ανοίξω το τόπικ.
Ίσως να μην έκανα καλά γιατί απ'ότι φάνηκε, μάλλον παρεξηγήθηκαν οι προθέσεις μου.
Από ό,τι έχω καταλάβει οι συντονιστές δεν είναι έμμισθοι υπάλληλοι, ούτε στρατευμένοι, υπόχρεοι σε κάποια εντεταλμένη υπηρεσία. Είναι απλά μέλη, όπως εσύ κι εγώ, που κάποια στιγμή, από ενδιαφέρον σε αυτό που γίνεται εδώ μέσα, ανάλαβαν εθελοντικά ένα πιο υπεύθυνο ρόλο. Η ανάληψη βέβαια, ενός τέτοιου ρόλου προϋποθέτει επικοινωνία με την αρχική, ιδρυτική ομάδα και συμφωνία σε κάποιες βασικές αρχές για τη λειτουργία του forum. Όμως ακόμη και αυτή η ίδια η «πυρηνική» ομάδα είναι υπό συνεχή διαμόρφωση μέσα από τις διάφορες αλληλεπιδράσεις με τα υπόλοιπα μέλη. Αυτά έχω καταλάβει και παρακαλώ αν δεν είναι έτσι να διευκρινιστεί από κάποιον από τους συντονιστές.
Εφ’ όσον λοιπόν ισχύουν τα πιο πάνω, νομίζω ότι μπορούμε να καταλάβουμε ότι είναι υπερβολικό να έχουμε την απαίτηση από τους συντονιστές να αφιερώνουν ακόμη περισσότερη από τη ζωή τους για να διαβάζουν επισταμένα όλα όσα γράφονται εδώ μέσα. Ο Mercury εντοπίζοντας αυτό το πρόβλημα είχε προτείνει, ακριβώς για να ξεπεραστεί αυτή η αδυναμία, να οριστούν περισσότεροι συντονιστές. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με απλή …ανάθεση. Χρειάζονται τουλάχιστον τρία βήματα. Πρώτον να υπάρχουν μέλη που να μπορούν και να είναι διατεθειμένα να αναλάβουν ένα τέτοιο ρόλο. Δεύτερον να έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας και να μπορούν να συμφωνήσουν σε μια minimum βάση με την ήδη υπάρχουσα συντονιστική ομάδα, για το πώς θα λειτουργούν και με τι προτεραιότητες και τρίτον να είναι αποδεκτά από τη πλειοψηφία των υπόλοιπων μελών ή τουλάχιστον να μην υπάρχουν πολλές ενστάσεις για τον νέο τους ρόλο.
Προς αυτήν την κατεύθυνση από ό,τι έχω καταλάβει κινούνται ήδη οι υπεύθυνοι του esoterica και τα όποια αποτελέσματα, αναμένεται να φανούν.
Όμως οι περισσότεροι συντονιστές δεν είναι πανάκεια. Το κάθε μέλος, εφόσον αντιλαμβάνεται την παρουσία του ως μέλος μιας κοινότητας μπορεί και «οφείλει» να συνδράμει θετικά.
Ένας από τους τρόπους θετικής συμβολής είναι το να επικοινωνεί άμεσα μέσω e-mail με τους συντονιστές για να τους επισημάνει κάτι που ενδεχομένως δεν έχουν αντιληφτεί.
Ένας άλλος είναι αυτός που χρησιμοποίησες, με το να ξεκινήσει δηλαδή μία συζήτηση που θα θίγει όποια θέματα τον προβληματίζουν. Προσοχή όμως, γιατί ο τρόπος που γίνεται κάτι τέτοιο μπορεί ο ίδιος να συνιστά πρόβλημα (και έχει συμβεί συχνά αυτό) αντί να βοηθά να βρεθούν λύσεις.
Ένας τρίτος είναι αυτός που έθιξα στο προηγούμενό μου post, δηλαδή με το να εστιάζει κανείς σε αυτά που του αρέσουν, να τα υποστηρίζει και να επιδιώκει την έκφραση ό,τι πιο δημιουργικού και όμορφου διαθέτει μέσα του παρακινώντας και τα υπόλοιπα μέλη σε ανάλογες δράσεις.
Ένας άλλος είναι αυτός που «αθόρυβα» χρησιμοποιούν πολλά μέλη όταν καταφέρνουν με την ευγένεια, την διαλλακτικότητα, τις γνώσεις αλλά και κάποιες φορές με την οξύτητά τους αλλά και το χιούμορ τους να λειτουργούν ως συντονιστές στα θέματα που συμμετέχουν.
Σίγουρα μπορείς να ανακαλύψεις πολλούς ακόμη…
[Επίσης εγώ και κάποιοι άλλοι, έχουμε απορίες σχετικά με τα κριτίρια απενεργοποιήσης ενός λογαριασμού και της απενεργοποίησης ενός θέματος.]
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε απενεργοποιήσεις ή μη απενεργοποιήσεις συγκεκριμένων λογαριασμών και συγκεκριμένων θεμάτων για τα οποία οι όποιες εξηγήσεις δόθηκαν (γιατί δόθηκαν εξηγήσεις) δεν σε βρίσκουν σύμφωνο. Εγώ ίσως, θα ήθελα περισσότερη αυστηρότητα, ένας άλλος περισσότερη ανοχή, ένας τρίτος κάτι άλλο και πάει λέγοντας. Δεν είναι εύκολο να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Όμως είναι προφανές ότι είναι κυρίαρχο και πρέπει να τους το αναγνωρίσεις στην συντονιστική ομάδα, ένα πνεύμα διάθεσης για την εξεύρεση της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης και την δυνατότητα λειτουργικής συνύπαρξης όσο δυνατόν περισσότερων «τάσεων» και απόψεων. Και είναι φτηνό να κατηγορούνται πως έτσι απλώς εξυπηρετούν το μαγαζάκι τους και να μη θέλουμε να δούμε τις ειλικρινείς καλές προθέσεις που υπάρχουν.
Επειδή πάντως καταλαβαίνω ότι η δυσαρέσκειά σου ξεκινά από το ό,τι πιστεύεις πως συχνά, κριτήριο για τις όποιες επεμβάσεις ή μη επεμβάσεις είναι οι προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες και όχι κάποιες γενικές αρχές που έχουν άξονα την φορουμική κοινότητα, επέτρεψέ μου να σου θέσω κάποιες μάλλον ρητορικές ερωτήσεις επ’ αυτού.
Πιστεύεις ότι τη συντονιστική ομάδα την απαρτίζουν τα πλέον ακατάλληλα γι αυτή τη «δουλειά» μέλη από όσα συμμετέχουν στο forum;
Έγραψες ότι οι προθέσεις σου μάλλον παρεξηγήθηκαν (αν και δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι). Anyway, θεωρείς απίθανο το ενδεχόμενο να έχεις και συ με τη σειρά σου παρεξηγήσει τις προθέσεις των συντονιστών;
Μπορείς, τέλος, να ισχυριστείς ότι οι δικές σου ενστάσεις είναι ανεπηρέαστες από προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες;
Υπάρχει μια υπόγεια ευχαρίστηση στο το να είμαστε αυτοί που μας χρωστάνε εξηγήσεις, που μας οφείλουν συγνώμη, που μας έχουν αδικήσει που μας έχουν παρεξηγήσει και αυτή η «ευχαρίστηση» μας κάνει να συντηρούμε μια τέτοια κατάσταση και να επιμένουμε περιμένοντας, διεκδικώντας, απαιτώντας από τους «άλλους» να μας ζητήσουν συγνώμη, να απολογηθούν, να μας καταλάβουν, να επανορθώσουν το άδικο που μας έχουν κάνει.
Υπάρχει όμως ακόμη μεγαλύτερη ευχαρίστηση όταν καταφέρουμε να απαγκιστρωθούμε από αυτή την κατάσταση και αφού, αναλογιζόμενοι ενδεχομένως «τα οφειλήματα ημών», «…αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών», να προχωρήσουμε μπροστά…

"Blessings of the state, blessings of the masses."
Valnta + THX1138
/b]ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...
quote:
ΞΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΞΕΝYΧΤΗΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΠΟΡΝΟ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΟΠΙΚΣ ?????ΤΡΕΧΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ESOTERICA.gr ΣΑΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΙΔΕΑ....
ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ....
Εκτιμώ την μεγάλη συνεισφορά σας στη λειτουργία του φόρουμ, φίλε AVATARGR. Τις θυσίες που κάνετε σε προσωπικό χρόνο και δουλειά για την ομαλή του λειτουργία.
Και δεν θα απαιτούσα, όπως και κανείς που υποψιάζεται τον κόπο πίσω από όλα αυτά, να είναι πανταχού παρόντες οι συντονιστές στο καθετί επί 24ώρου βάσεως.
Το σωστό να λέγεται, κάνετε πολλά και με τη δική μας βοήθεια μπορούν να γίνουν περισσότερα.
Ασφαλώς φταίμε και οι χρήστες για τα προβλήματα στο φόρουμ, μιας και
quote:
TO ESOTERICA.gr ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ Η' ΕΣΕΙΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...
Τα δικά μου ερωτηματικά δημιουργούνται κυρίως από επιλογές που (εγώ πιστεύω πως) δεν προάγουν αυτόν τον πλουραλισμό και την αίσθηση ενότητας. Ούτε τη βρίσκω να αναλώνομαι σε κάποιου είδους "αντιπολίτευση" έτσι για να βγάλω απωθημένα. Κάτι προσπαθώ να βελτιώσω με τον τρόπο μου.
Η, όποια, κριτική δεν υποβιβάζει ούτε υποτιμά τις προσπάθειές σας AVATARGR. Ούτε έχει στόχο την επίπονη καθημερινή σας επόπτευση.
No Method, No Guru, No Teacher
ΦΙΛΕ ΜΟΥ wendigo ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ....
ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ (ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑ) ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.... (ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ)
ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.... (ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ)
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ....
Ε ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΓΕΜΙΖΕΙ...
ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ...
ΤΟ ESOTERICA.gr ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΤΡΕΞΙΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.
ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ...
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ (ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΑΠ' ΕΞΩ) ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ.....
ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΟΣΟ ΕΚΕΙΝΟΣ Ε ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ wendigo ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΥΓΑΡΙΑ...
ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ (ΠΡΟΣΟΡΙΝΗ Η ΜΟΝΙΜΗ)...
ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ (ΛΟΓΩ ΙΡ) ΠΑΛΑΙΑ ΜΕΛΗ..... (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Πιστεύω οτι το esoterica γίνεται μάρτυρας μιας φαγωμάρας που αυτήν την χρονική περίοδο είναι virtual και σε λίγο καιρό με τον πλήρη διαχωρισμό κράτους-εκλησίας (που χαθούν κουτάλες), αυτή η φαγωμάρα θα γίνει στον πραγμματικό κόσμο στον οποίο τώρα υπάρχει απλώς η αντιπαράθεση ή η εκολαπτόμενη σύγκρουση ανάμεσα στο παλαιό και στο παλαιότερο.
Δεν ξέρω ο φίλος DAGON τι ακριβώς θα ήθελε να γίνει, αυτό που πιστεύω όμως είναι πως η ανοικτή πλέον σύγκρουση ανάμεσα σε 2 κοσμοθεωρίες είναι αναπόφεκτη για έναν και μοναδικό λόγο, ο λόγος είναι οτι ο κόσμος έχει κουραστεί απο την κοσμοθεωρία του παλαιού και επιθυμεί να αναγενήσει τις αξίες του παλαιότερου για άλλη μια φορά.
Με άλλα λόγια είμαστε κοντά σε μιά δεύτερη αναγένηση "Rainasence", αυτήν την φορά ολοκληρωτική.
Ίσσως τελικά ο κόσμος κατάλαβε όχι μόνον οτι το παλαιότερο ήταν πιό κοντά στον άνθρωπο, αλλά και οτι το παλαιότερο είναι αυτό που έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα την σημερινή πρόοδο.
Αντίθετα το παλαιό ήρθε ως κατακτητής και προσέφερε μόνον το Dark Age.
Καμία ανακάλυψη, καμία πρόοδος, μόνον οπισθοδρόμιση και απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης.
Είναι λογικό λοιπόν κατά την άποψή μου ο κόσμος σήμερα στο 70% να έχει γυρίσει την πλάτη του σε αυτό το σύστημα, τόσο λογικό όσσο και το οτι κάποιοι θα προσπαθήσουν να το αποτελειώσουν, να αποτελειώσουν το ήδη πληγωμένο και καταχτυπημένο αυτό σύστημα.
Τελειώνω λέγοντας οτι στα επόμενα κοντινά χρόνια θα δούμε μεγάλες αλλαγές, πολύ μεγάλες αλλαγές και αναπόφεκτες.
Ευχαριστώ._
Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.