- Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΩΝ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Λέγεται ότι οι Βασιλικές οικογένειες έχουν γαλάζιο αίμα στις φλέβες τους. Υπάρχει η άποψη ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σύμφωνα με τον θρύλο, το αίμα τους αποτελείται από χαλκό, ενώ των υπόλοιπων ανθρώπων από σίδηρο
Τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει;;;
Την εποχή της βασιλείας του Κρόνου, ο Ησίοδος αναφέρει ότι ζούσε το
Χρυσό Γένος των ανθρώπων. Η ζωή τότε ήταν απόλαυση, γιατί οι άνθρωποι ζούσαν χωρίς προβλήματα, ευτυχισμένοι σαν θεοί. Καμιά έννοια δεν τους απασχολούσε κι ούτε υπήρχαν γερατειά. Έμεναν πάντα νέοι, διασκέδαζαν συνεχώς κι έτρωγαν μόνο καρπούς της γης, γιατί κανείς δεν σκότωνε ζωντανό πλάσμα. Πόρτες και κλειδαριές δεν υπήρχαν γιατί δεν είχαν να κρύψουν τίποτα, ούτε ήξερε κανένας την κλεψιά. Όταν οι άνθρωποι κουραζόντουσαν να ζουν, ξάπλωναν κι αποκοιμόντουσαν γλυκά. Τότε τα κορμιά τους γίνονταν διάφανα κι ελαφρά, κι ένα αεράκι απαλό τα φύσαγε και τα πήγαινε σε μια χώρα γαλήνια και μαγική. Μετά το Χρυσό Γένος ήρθε το Ασημένιο που δεν ήταν τόσο ευτυχισμένο όσο το πρώτο μια και οι άνθρωποι άρχισαν τις παρανομίες. Η βασιλεία των θεών είχε κι αυτή αλλάξει χέρια. Τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα στο Ορειχάλκινο Γένος οπότε άρχισαν οι συμφορές, οι αρρώστιες, η βία, ο πόλεμος. Οι ήρωες που άρχισαν να εμφανίζονται ήταν μια ανάγκη. Το Σιδερένιο Γένος στη συνέχεια έκανε αβάσταχτη τη ζωή των ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση με την ελπίδα στην καρδιά.

ουυυυ...
Η πολύ πληροφόρηση βλάπτει. Ο άνθρωπος που είναι βοσκός στο πιο ορεινό χωριό της Ελλάδας δεν πρόκειται ποτέ να μάθει γι'αυτά τα πράγματα και μάλλον έχει μία θέση στον παράδεισο λόγω ακριβώς αυτής του της άγνοιας. Κι αν του πεις ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν γαλάζιο αίμα , το πιο πιθανό είναι να σου δώσει κανένα βότανο για να γίνεις καλά. Χωρίς εμπάθεια λοιπόν , λέω ότι είμαι πολύ ευτυχισμένος που δεν είμαι γαλαζοαίματος. Έτσι γλυτώνω και την αιμομιξεία. Και μη χειρότερα δηλαδή.
καλωσήρθες στα forums του esoterica.
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις όλα τα μέχρι τώρα μηνύματα αυτού του topic.
Έχουν δωθεί ήδη αρκετές απαντήσεις στους προβληματισμούς σου.
Μπορεί βέβαια να μην σε καλύπτουν ,
αλλά ας μην επαναλάβουμε όλοι ότι είπαμε μέχρι τώρα ξανά...

ουυυυ...
quote:
Η πολύ πληροφόρηση βλάπτει.
![]()
![]()
![]()

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Όμως από την αρχή τοποθετούμαι σαν να μην πιστεύω σε τίποτα παρά μόνο σε ότι βλέπω.
Σε αυτό το Φόρουμ ερευνούμε γενικώς. Δεν πιστεύουμε ντε φάκτο, αλλά ερευνούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Εσύ τοποθετήθηκες, χωρίς να ερευνήσεις και μάλιστα επανέλαβες στοιχεία, τα οποία έχουν ήδη γραφτεί.
Δεν ξέρω τί σου λέει αυτό...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Τελικα το θεμα εξηγειται με πολλες εκδοχες απ’ότι φαινεται….παντα βεβαια στην σφαιρα του υποθετικου.
Δεν ξερω και δεν μπορω να σχολιασω τιποτα για τις υπολοιπες , να προσθεσω όμως και εγω τις γνωσεις μου αλλα και τις αποριες μου στο θεμα της μεροβιγγειανης δυναστειας.
Οι μεροβιγγειοι λοιπον ηταν η πρωτη γενια των Γαλλων βασιλεων που ηταν στην εξουσια από το 476 εως το 750 μ.Χ.
Οδηγηθηκαν στην παρακμη αφου πρωτα οδηγησαν το κρατος σε οικονομικη καταστροφη και σε γενικη πτωση του πολιτιστικου επιπεδου με την εξαφανιση των σχολειων.
Η τελευταια δε γενια των μεροβιγγειων βασιλεων ηταν γνωστοι ως Rois faineants – ανδρεικελα βασιλιαδων , οι οποιοι ενθρονιζονταν η εκθρονιζονταν κατά τη βουληση καποιων αξιωματουχων.
Ετσι εκθρονιστηκε και ο τελευταιος βασιλιας της δυναστειας – Childeric III- το 750 μ.Χ. από έναν αξιωματουχο του τον Pepin III ο οποιος ξεκινησε την Καρολιγγειανη δυναστεια.
Η ιστορια των μεροβιγγειων καταληγει εκει.
Απ’ότι γνωριζω γαλαζοαιματοι λεγονταν ολοι οι βασιλεις και οι οικογενειες τους μεχρι σημερα , ακομα δηλ. και αυτοι που προερχονταν από άλλες δυναστειες όπως η Καρολιγγειανη (Charles I , II κλπ.)
Πως γινεται μια δυναστεια που εχει αντικατασταθει να είναι προγονος των σημερινων βασιλικων οικογενειων?
Πως γινεται μια δυναστεια με τετοια δυναμη να αγεται και να φερεται από τους αξιωματουχους της – τους λεγομενους «μαγιορδομους»- και να μεινει στην ιστορια ως οι βασιλιαδες-κηφηνες?
Και κατι άλλο – καθαρα προσωπικη απορια : είναι δυνατον να μιλαμε για εμφανιση τερατων σε μια εποχη λιγους αιωνες μετα Χριστον?
Αν δεν ηξερα ποτε εζησε αυτή η δυναστεια θα φανταζομουνα τουλαχιστον 1000 χρονια πριν τη γεννηση του Χριστου…
Αυτά προς το παρον…
Φιλικα
Golden ariadne
Πχ. το όνομα του αγαπητού Anounakis, λέγεται ότι ήταν η ονομασία η οποία είχε δοθεί στους Μεροβίγγειους από τους Σουμέριους.
Στην εβραϊκή παράδοση είναι οι ΝΕΦΕΛΙΜ (οι γιοί του Θεού).
Είναι οι λεγόμενοι "Βασιλείς - Ποιμένες", σύμβολό τους ήταν το τρίγωνο με το μάτι του Θεού και ο θρύλος ανάγεται στην εποχή της Ατλαντίδας.

δεν μιλαμε μονο για βρωμα και για την μελαμψη επιδερμιδα των μαυριτανων αλλα και για αυτους που δουλευαν στα χωραφια και γενικα κατω απο τον ηλιο
ενω οι ευγενεις απεφευγαν τον ηλιο συστηματικα για να μην παρουν αυτη την αποχρωση των κατωτερων ταξεων γιαυτο και οι γυναικες κυκλοφορουσαν με αυτες της κρυοκωλες ομπρελιτσες
ετσι λοιπον το δερμα τους ηταν ολολευκο και οι φλεβες τους ξεχωριζαν πολυ εντονα
και αυτη η συνηθεια ειναι πολυ παλια και εφτανε μεχρι σχετικα προσφατα ωσπου καποια η οποια δεν θυμαμαι πως λεγεται αλλα οπως και να εχει ειναι γνωστη στον χωρο της μοδας
εβαλε την ηλιοθεραπεια μεσα στα πραγματα που πρεπει να κανεις αν θελεις να εισαι μεσα στην μοδα
και ετσι εληξε αυτη η ηλιθια συνηθεια
επισης οι γαλαζοαιματοι δεν προφυλασαν τον γενετικο τους κωδικα μονο με το να διασταυρωνονται μεταξυ τους αλλα προφυλασαν και πολλες συμφωνιες που εκαναν μεταξυ τους
"παρε την πριγκηπισα παρε και το λιβαδι ομως στο δασος δεν θα πατησουν ποτε τα στρατευματα σου"
η αιμοροφιλια ειναι πραγματι η ασθενεια των γαλαζοαιματων την οποια ειχε και ο γιος του τελευταιου τσαρου στην ρωσσια και γιαυτο και ο γνωστος ρασπουτιν απεκτησε ξαφνικα τοσο μεγαλη δυναμη
γιατι ειχε καποια μεθοδο που σταματουσε τυχον αιμοραγιες του πιτσιρικα
και απο οτι ξερω ειναι μια ασθενεια που την μεταδιδει η μητερα στο παιδι και οχι ο πατερας
δηλαδη αν την εχει η μητερα τοτε σιγουρα θα την εχει και το παιδι και η παθηση αυτη κανει το αιμα να μην "πηζει" οποτε και η παραμικρη αμυχη μπορει να επιφερει τον θανατο απο ακατασχετη αιμοραγια
τωρα στο θεμα με τον λευκο δαιμονα τον Ζαλ
μηπως εχουμε να κανουμε απλα με καποιον αλμπινο?

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it
Edited by - endorama on 10/01/2004 15:59:35
Ποιά είναι η άποψη της θρησκείας ή Εκκλησίας για το εξής :
Η κρίση και τιμωρία των αμαρτωλών (και των μη βέβαια) γίνεται από τον υπέρτατο Κριτή όταν αυτοί πεθάνουν ; Ή θα γίνει στην Β΄παρουσία ; Και άν ισχύει το δεύτερο ,εγώ που είμαι κάθαρμα και εγκληματίας στην γήινη ζωή θα είμαι στην αναμονή κάποιες χιλιάδες (πιθανώς) χρόνια ;
Και στο εν τω μεταξύ διάστημα τι θα κάνω ; To πιθανότερο βέβαια θα συνεχίσω να ταλαιπωρώ , εξαπατώ κ.λ.π. τις ....άλλες καλές ψυχές που θα περιμένουν κι αυτές , την πολυπόθητη Β΄Παρουσία . Εκτός και άν ευρίσκομαι σε απομόνωση σε χώρο με ομοίους μου.
Άν πάλι η Κρίση γίνεται με το που πεθαίνει ο άνθρωπος ,γιατί να περιμένουμε την Δευτέρα παρουσία ; Τι παραπάνω θα γίνει τότε ;
Η Δευτέρα Παρουσία για τον καθένα είναι ο θάνατός του είπε.
Τώρα αφού θα γίνει η Kρίση και το δικαστήριο κατά τον θάνατός μας γιατί να περιμένουμε την Δευτέρα Παρουσία;
Εκεί θα τελειώσουν οριστικά πλέον τα πράγματα ως προς το ποιος θα σωθεί και ποιος όχι. (δηλαδή μνημόσυνα τέλος)
Αν θέλεις ή όποιος θέλει μπορεί να δει κάποια αποσπάσματα από μεταθανάτιες εμπειρίες:
http://www.imdleo.gr/htm/2_epitomos_parts.htm
βάζω αυτά:
ΜΗ ΜΕ ΔΙΚΑΖΕΤΕ ...
Διηγείται ένας φίλος, αυτόπτης μάρτυρας τού συμβάντος.
? ... πέθαινε η μάνα μου, μού είπε. Καί πάνω στό τέλος της δέν ανεγνώριζε ούτε
εμάς, τά παιδιά της. Τά μάτια της σφαλισμένα. Καί μόνο η αναπνοή της έδειχνε ένα
υπόλειμμα ζωής πού ακόμα είχε. Τότε, εκεί πάνω στό τέλος, άρχισε η μάχη. Κι΄ εμείς τά
παιδιά της, οι παρατηρητές. Ενώ δηλαδή είχε τά μάτια κλειστά, καί δέν αναγνώριζε ούτε
εμάς τά παιδιά της, όμως αυτή ?έβλεπε...?.
?Εβλεπε? άλλους. Ποιούς; Πρόσωπα, πού είχαν έλθει νά τήν ?παραλάβουν? . Καί
τότε, μέσα στήν ησυχία τήν νεκρική τού περιβάλλοντος, άρχισε νά φωνάζει .
- Φύγετε. Φύγετε. Μή μέ παίρνετε. Μή μέ δικάζετε. Δέν έκανα τίποτα ...
Ποιά ψυχολογία, ποιά κοινωνιολογία, ποιά φιλοσοφία, ποιά ... θά μπορούσε νά μάς
πεί, τί έβλεπε αυτή η ταλαίπωρη, μέ τά μάτια κλειστά ή, τί πρόσωπα καταλάβαινε αυτή,
πού δέν γνώριζε ούτε τά παιδιά της;
Ναί, έλεγε ο φίλος μου. Είναι γεγονός, τό είδα μέ τά μάτια μου. Υπάρχει καί άλλος
κόσμος. Καί έρχονται νά παραλάβουν τήν ψυχή μας εκεί, στήν επιθανάτια κλίνη, εκεί
στόν τόπο τού τροχαίου θανατηφόρου, μέσα από τίς λαμαρίνες καί τά σίδερα, είτε άγγελοι
αγαθοί, είτε πονηροί δαίμονες.
Ανάλογα μέ τά έργα μας...
Η ψυχή του ανθρώπου μετά τον θάνατο του κρίνεται αναλόγως με τις πράξεις του ανθρώπου εν ζωή?
Η ψυχή του ανθρώπου αναμένει (που παραμένει κατά την διάρκεια της αναμονής) την Δευτέρα Παρουσία ώστε να κριθεί τότε?
Αν συμβαίνει αυτό, στην Κόλαση βρίσκονται μόνο οι δαίμονες ενώ στον Παράδεισο οι άγγελοι, ο Ιησούς, ο ληστής εκ των δεξιών του σταυρού κι η Μαρία (μητέρα του Ιησού)?
Αν ένας αμαρτωλός άνθρωπος - τουλάχιστον σύμφωνα με την Χριστιανική θεώρηση - έχει λάβει άφεση αμαρτιών εν ζωή, θα κριθεί για τα αμαρτήματα αυτά μετά τον θάνατο του ή τα αδικήματα του παραγράφηκαν?
Φίλε D.P.J. 10, υπάρχει ένα παρεμφερές θέμα με το θέμα που άνοιξες (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):
Θα σε συμβούλευα να το διαβάσεις καθώς μπορεί να σε βοηθήσει στα ερωτήματα που θέτεις κι αν θεωρείς ότι μπορείς να καλυφθείς από εκείνο, ώστε να κλειδωθεί το παρόν θέμα.
Αν θεωρείς ότι οι απόψεις που έχουν κατατεθεί στο θέμα εκείνο δεν επαρκούν για να δοθεί απάντηση στα ερωτήματα που θέτεις, μπορούμε φυσικά να συνεχίσουμε σ' αυτό το θέμα.

In anticipation of my resurrection...
Η δική μου απορία είναι λίγο διαφορετική : Παίρνω σαν δεδομένο την άποψη της θρησκείας περί αθανάτου ψυχής και εκφράζω το ερώτημα όπως το διατύπωσα και στον τίτλο . Εάν πάλι σαν διαχειριστής θεωρείς ότι καλύπτεται το ένα θέμα από το άλλο....κάνεις τα δέοντα !
Φίλε Μητσάκος από ότι καταλαβαίνω από το παράδειγμα της ετοιμοθάνατης κυρίας, θεωρείς ότι η τιμωρία γίνεται με τον θάνατό μας και δεν περιμένουν (οι τιμωροί βεβαίως) την Β' Παρουσία . Τότε προς τι η τελευταία ;
Η πρόταση μου είχε κυρίως ως σκοπό να δεις εσύ αν μπορείς να καλυφθείς από το θέμα εκείνο ή μήπως έβρισκες κάποιες απαντήσεις.
Εφόσον κρίνεις κι εσύ ως θεματοθέτης ότι είναι καλύτερο να συνεχίσουμε σε ξεχωριστό θέμα, μπορούμε να το κάνουμε εδώ.
Άλλωστε, θα ήθελα κι εγώ κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχεις θέσει! ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Dying_Incubus- για να είμαι ειλικρινής οι απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτεις θα με ενδιέφεραν κι εμένα καθώς δεν έχω καταλάβει πλήρως την Χριστιανική διδασκαλία - τουλάχιστον όσον αφορά τα συγκεκριμένα ερωτήματα.Η ψυχή του ανθρώπου μετά τον θάνατο του κρίνεται αναλόγως με τις πράξεις του ανθρώπου εν ζωή?
Να σε βοηθήσω φίλε μου να καταλάβεις…..ΧΑ ΧΑ

αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.impantokratoros.gr/CF9E3759.el.aspx
Στράτος

quote:
Λογικά πρέπει να παίρνεις το έναντι της τιμωρίας με το που πεθαίνεις... και την εξόφληση με την Δευτέρα παρουσία.Στράτος
Πολύ λογικά ο παραπάνω συνδυασμός σύμφωνα με τις επικρατούσες και κυκλοφορούσες αντιλήψεις ,τουλάχιστον στον λαό .
Φίλε , -η giona το link που παραθέτεις εκφράζει και υποστηρίζει (φυσικά) την άποψη της Εκκλησίας για μεταθανάτιο ζωή, διανθισμένη με πολύ τρόμο (επίσης φυσικά), Θρίλλερ κανονικό. Ωστόσο συμπεραίνω έστω έμμεσα πάλι ότι η κρίση και η όποια τιμωρία (τελικά όλοι οι αποθανόντες και επιστρέψαντες για κάτι φοβόταν ότι θα τιμωρηθούν) , γίνεται άμμεσα με τον θάνατο , ....ακόμα και λίγο πριν .
Είναι όμως αυτή η επίσημη θέση της Εκκλησίας - θρησκείας ;