- Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΩΝ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Η εντύπωση που μου δόθηκε είναι πως το όλο ζήτημα με τις αμαρτίες, τις καλές και τις κακές πράξεις, δε διαφέρει και πολύ από ένα τραπεζικό σύστημα. Όπως το έναντι και η εξόφληση που έγραψε ο Ευστράτιος.
Ας δούμε λοιπόν το πολύ ενδιαφέρον ζήτημα των αμαρτιών, μέσα από τα... συγχωροχάρτια!!!
..."Αλλά οι εκδηλώσεις ανευλάβειας που ξεσήκωσαν τη μεγαλύτερη αγανάκτηση και προκάλεσαν πίεση για την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων ήταν η πώληση συγχωροχαρτιών και η καθαγίαση των ιερών κειμηλίων.
Το συγχωροχάρτι ήταν ένα έγγραφο που πιστοποιούσε άφεση αμαρτιών και χάρισμα του συνόλου ή ενός μέρους της προσωρινής τιμωρίας στην επίγεια ζωή και στο καθαρτήριο.
Η θεωρία πάνω στην οποία στηρίχτηκε αυτή η άφεση αμαρτιών είναι το περιβόητο δόγμα του θησαυροφυλακίου των Αρετών, που διατυπώθηκε από σχολαστικούς θεολόγους τον 13ο αιώνα. Σύμφωνα με το δόγμα αυτό, ο Ιησούς και οι άγιοι, εξαιτίας της "πλεονάζουσας" αρετής τους στη Γη, συσσώρευσαν ένα πλεόνασμα αρετής στον Ουρανό. Αυτό το πλεόνασμα συνιστά ένα θησαυρό χάριτος, από τον οποίο ο Πάπας μπορεί να κάνει αναλήψεις προς όφελος κοινών θνητών.
Αρχικά, τα συγχωροχάρτια δεν εκδίδοντας έναντι χρημάτων, αλλά μόνο ως αμοιβή για φιλανθρωπικές πράξεις, για νηστείες, για συμμετοχή στις σταυροφορίες και παρόμοια. Οι Πάπες της Ανεγέννησης ήταν εκείνοι που μετέτρεψαν την πώληση συγχωροχαρτιών σε κερδοφόρα επιχείρηση. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν ήταν κάθε άλλο παρά διακριτικές: η διακίνηση των συγχωροχαρτιών συχνά εκχωρείτο σε τραπεζίτες που έπαιρναν γι' αυτά προμήθεια."...
πηγή: Ευρωπαϊκή Ιστορία - Ο Δυτικός Πολιτισμός, Νεώτεροι χρόνοι
E. M. Burns/Κεφάλαιο 3: Η εποχή της θρησκευτικής μεταρρύθμισης (περ. 1517-1600 περίπου)
Μη βιαστείτε να υποστηρίξετε την ορθόδοξη εκκλησία, λαμβάνοντας το παραπάνω ως ένα δείγμα της υπεροχής της απέναντι στην καθολική. Το όλο σύστημα βασίστηκε στον ανθρώπινο φόβο και την αδυναμία του πλήθους από τη μία πλευρά (την πλευρά των πιστών) και στην εφευρετικότητα του κλήρου στο να ελέγχει τον κόσμο και τα πλούτη από την άλλη πλευρά. Και τα δύο χαρακτηριστικά δεν ανήκουν κατά αποκλειστικότητα στους καθολικούς, αλλά τα μοιράζεται όλη η ανθρωπότητα ψάχνοντας ευκαιρία να τα εκφράσει.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
amalia
Η εντύπωση που μου δόθηκε είναι πως το όλο ζήτημα με τις αμαρτίες, τις καλές και τις κακές πράξεις, δε διαφέρει και πολύ από ένα τραπεζικό σύστημα.
Μα, amalia μου, και στην ορθόδοξη εκκλησία το ζήτημα της αμαρτίας στηρίζεται στη λογική των πιστωτικών καρτών. Οπως στις κάρτες
ξοδεύεις ---> πληρώνεις ---> έχεις περιθώριο να ξοδέψεις πάλι
έτσι και στο χριστιανισμό
αμαρτάνεις ---> εξομολογείσαι ---> έχεις περιθώριο να αμαρτήσεις πάλι.

macedon

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/
quote:
Κάθε μέρα από την συνείδησή τους θα απαντούσα εγώ... αλλά εγώ δεν είμαι και Χριστιανός οπότε δεν μπορώ να απαντήσω
Αγαπητέ satyros, το θέμα είναι να μπορούσαμε όλοι οι άνθρωποι να ακούσουμε την συνείδηση μας να μας φωνάζει και να καταδεικνύει ποιά είναι τα λάθη μας, πότε βλάπτουμε κάποιον άνθρωπο με τις ενέργειες μας και να δούμε τον εαυτό μας όπως πραγματικά είναι...
Όσον αφορά τον φόβο των πιστών και την εκμετάλλευση του από διάφορους επιτήδειους, θα συμφωνήσω πως είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχει παγκόσμια απήχηση και σε πάρα πολλούς τομείς - όχι μόνο στο εκάστοτε θρησκευτικό σύστημα.
Είναι όμως πολύ αντιφατικό η θρησκεία να έχει ως σκοπό να δώσει έμφαση στην ψυχή και την ορθή διαμόρφωση των πιστών της και παράλληλα αυτό να έχει ως ένα προαπαιτούμενο στάδιο τα υλικά αντίτιμα που αυτοί θα προσφέρουν. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Δεν εκφράζω την επίσημη γνώμη καμιάς χριστιανικής εκκλησίας, ούτε σήμερα ούτε πριν 300 χρόνια.
Αν και δηλώνω χριστιανός , ορθόδοξος στο δόγμα…
Απλά θα σας δώσω μερικά στοιχεία που ανακάλυψα μελετώντας την Αγία Γραφή, και όποιος θέλει μπορεί να ψάξει για την επίσημη θέση της εκάστοτε εκκλησίας.
Όταν ο Ιησούς αναστήθηκε , γράφει στην Γραφή ,ότι για πολλές μέρες εμφανίστηκαν άνθρωποι , οι οποίοι περπάταγαν στους δρόμους, ενώ είχαν πεθάνει πριν χρόνια.
Σε άλλο σημείο της παλαιάς διαθήκης μιλάει το πνεύμα του θεού και λέει : Εγώ θάνατο ουκ εποίησα, ουδέ τέρπομαι επι απωλείας ζώντων, φθόνος διαβόλου εποίησε αυτόν.
Είναι γραμμένο ότι ο Ιησούς είπε, εγώ είμαι το Φως, όποιος πιστεύει σε εμένα κι αν πεθάνει θα ζήσει, όποιος πιστεύει σε εμένα και ζει την ζωή μου δεν θα πεθάνει ποτέ.
Θα επανέλθω σε λίγες ημέρες πιο αναλυτικά , διότι τώρα διακοπεύω….

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Αγαπητέ ΕΛΑΧΙΣΤΕ. Είσαι σίγουρος για το χωρίο που αναφέρεις; Γιατί εγώ νομίζω ότι ΔΕΝ υπάρχει. Απεναντίας υπάρχουν τα χωρία που τονίζουν το ακριβώς αντίθετο:
Δευτερονόμιον 32:39
Εγώ θανατώνω και ζωοποιώ·
Σαμουήλ Α, 2:6
Ο Κύριος θανατώνει και ζωοποιεί· κατεβάζει στον άδη και ανεβάζει από τον άδη.
Μόνο για την ημέρα της μελλοντικής κρίσης υποτίθεται ότι ο Θεός:
Ησαϊας 25:8
Θα καταπιεί τον θάνατο με νίκη·
Η δε σχέση του διαβόλου με τον θάνατο:
Ιεζεκιήλ 18:32
Επειδή, εγώ δεν θέλω τον θάνατο αυτού που πεθαίνει, λέει ο Κύριος ο Θεός· γι' αυτό, επιστρέψτε, και ζήστε.
Ιεζεκιήλ 33:11
Πες τους: Ζω εγώ, λέει ο Κύριος ο Θεός, δεν θέλω τον θάνατο του αμαρτωλού, αλλά να επιστρέψει ο ασεβής από τον δρόμο του, και να ζει.
Προς Ρωμαίους 5:12
Γι' αυτό, όπως διαμέσου ενός ανθρώπου η αμαρτία μπήκε μέσα στον κόσμο, και με την αμαρτία ο θάνατος, και με τον τρόπο αυτό ο θάνατος πέρασε μέσα σε όλους τούς ανθρώπους, για τον λόγο ότι όλοι αμάρτησαν·
Προς Εβραίους 2:14
...για να καταργήσει, διαμέσου τού θανάτου, αυτόν που έχει το κράτος τού θανάτου, δηλαδή, τον διάβολο.
Πουθενά όμως δεν αναφέρεται ότι ο δημιουργός του θανάτου είναι ο διάβολος. Ανέφερε σε παρακαλώ ποιό είναι το χωρίο...

αν θέλεις μια ιδέα σχετικά με αυτό που ρωτάς, θα σε συμβούλευα να διαβάσεις το έξοχο βιβλίο "Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ" Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου.
Κάποια αποσπάσματα θα τα βρεις εδώ:
http://www.greekorthodoxchurch.org/zoi.html

http://69.16.229.73/~moneyonl/moneyonloanfromgod/
Όχι τίποτα άλλο, αλλά άντε τώρα να πείσω εγώ πελάτη πιστό!!!!![]()
![]()
![]()
Διάβασα και κάτι που δεν είχα ακούσει ποτέ : οι ψυχές των αμαρτωλών που πηγαίνουν κατευθείαν στον Άδη (κόλαση σε σμίκρυνση) , ΒΛΕΠΟΥΝ τι γίνεται στους κόλπους του Αβραάμ (παράδεισος σε σμίκρυνση) , αλλά δεν ισχύει το αντίστροφο . Έτσι απαντάται και μια άλλη απορία που εκφράσθηκε σε άλλο τόπικ : Εάν δηλαδή οι ενάρετοι νιώθουν λύπηση ή ενοχές βλέποντας τις αμαρτωλές ψυχές να υποφέρουν έστω δίκαια .
Οι γραμμές του βιβλίου έχουν γραφτεί με τέτοια βεβαιότητα για το τί συμβαίνει , λες και ο συγγραφέας έχει πλήρη προσωπική και τεκμηριω-μένη άποψη για το τι γίνεται . Λέει φυσικά ότι υπάρχει η Θεία έμπνευση για αυτά που αναφέρει ....οπότε τέλος τέτοιοι προβλημα-τισμοί...
Πολύ τρόμος .... Φρίκη !
quote:
Φίλε Ψηλέ διαβάζοντας τα αποσπάσματα που παραθέτεις καταλαβαίνω ότι για την Εκκλησία ισχύει αυτό που εύστοχα είπε ο φίλος Ευστράτιος : Πεθαίνεις και παίρνεις το έναντι (κάψιμο κ.λ.π.), μέχρι την ολοκληρωτική τιμωρία σου κατά την Β' Παρουσία . Δεν σου φέρνει εσένα κάτι σε μπακάλικο , λογαριασμό της ΔΕΗ κ.λ.π. ;
Διάβασα και κάτι που δεν είχα ακούσει ποτέ : οι ψυχές των αμαρτωλών που πηγαίνουν κατευθείαν στον Άδη (κόλαση σε σμίκρυνση) , ΒΛΕΠΟΥΝ τι γίνεται στους κόλπους του Αβραάμ (παράδεισος σε σμίκρυνση) , αλλά δεν ισχύει το αντίστροφο . Έτσι απαντάται και μια άλλη απορία που εκφράσθηκε σε άλλο τόπικ : Εάν δηλαδή οι ενάρετοι νιώθουν λύπηση ή ενοχές βλέποντας τις αμαρτωλές ψυχές να υποφέρουν έστω δίκαια .
Οι γραμμές του βιβλίου έχουν γραφτεί με τέτοια βεβαιότητα για το τί συμβαίνει , λες και ο συγγραφέας έχει πλήρη προσωπική και τεκμηριω-μένη άποψη για το τι γίνεται . Λέει φυσικά ότι υπάρχει η Θεία έμπνευση για αυτά που αναφέρει ....οπότε τέλος τέτοιοι προβλημα-τισμοί...
Πολύ τρόμος .... Φρίκη !
Δεν πρόκειται για «έναντι» αλλά για «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς».
Μην το περνάς έτσι επιπόλαια, αν θες, δώσε λίγη περισσότερη προσοχή στα όσα γράφει.

Κατά την σταύρωση, ο Χριστός αναφέρθηκε στον 1 από τους 2 ληστές, κ του είπε ότι απο την ώρα που θα παρέδιδαν το πνεύμα τους, θα ήταν μαζί στον Παράδεισο. Από αυτό, κάποιος θα συμπεράνει εύλογα, ότι η κρίση του ανθρώπου, επέρχεται "ολικώς ή μερικώς" κατά τον θάνατο. Μέχρι εδώ καλά.
Εκεί που μπλεχτηκα με το θέμα, είναι το γεγονός, ότι ο Χριστός μετά τον σταυρικό θάνατό του, για 3 ημερόνυχτα, κατέβηκε στον "Αδή να πω???". Αυτό εξάγεται από το γεγονός, ότι κατά την ανάσταση του, δεν άφησε να τον αγγίξουν, διότι δεν είχε ακόμα αναλιφθεί στους ουρανούς.
Οπότε για μένα τίθεται κ το θέμα, όταν κάποιος κριθεί, έστω κ πριν την Β' Παρουσία, σε ποιον Παράδεισο κ σε ποια Κόλαση πηγαίνει???
Όποιος μπορει να βοηθήσει στην απορία μου αυτή, δεκτή είναι η απάντηση - άποψη του.
Άλλωστε δεν είναι λίγο προκλητικό το γεγονός, ο δίκαιος να απολαμβάνει μέρος του Παραδείσου όταν πεθάνει, κ ο άδικος μέρος της κόλασης???
Ποιο το νόημα της Β' Παρουσίας τότε??? Για να ξανα - αναδειχθεί ο πρώτος, κ να ξανα - εξευτελιστεί ο δεύτερος, μπροστά σε όλη την Οικουμένη??? Έτσι κ αλλιώς θα συμβεί...
Όπως είχε πει κ ο Σολωμόντας: - Οι νεκροί δεν γνωρίζουν τίποτα.
Σας Ευχαριστώ.
- Για σένα είμαι άθεος. Για το Θεό είμαι νόμιμη αντιπολίτευση.
"Progenies of the Great Apocalypse...Once Again"
για να απαντηθει το ερωτημα σου πρεπει πρωτα να απαντηθει, κατι αλλο που θα μας οδηγησει εκει που θες.
για ποιον παραδεισο μιλαμε;
που βρισκεται αυτος;
υπαρχει τωρα που μιλαμε;
τι ειναι κολαση;
που βρισκεται;
αυτος που ξερει πρωτος το λιθο ας ριξει
(σωστος ο Σολομωντας και αληθινος)
Ας πάρουμε δεδομένο ότι ο Παράδεισος υπάρχει, αφού από εκεί ξεκίνησε η όλη Ιστορία. (Δημιουργία, Πτώση, κτλ.)
Κόλαση, είναι αμφίβολο αν υπάρχει αυτή την στιγμή, αφού ο διάβολος κ οι εκπεσώντες άγγελοί του, κυκλοφορούν "ελεύθερα" στο ουράνιο στερέωμα, όπου τους έχει δωθεί για εξουσία. Άλλοι λένε ότι υπάρχει και άλλοι λένε, όχι.
Πιστεύω, ότι αν ήδη υπάρχει, είναι μόνο για τους δαίμονες, μέχρι στιγμής.
Αυτό, πάνω στο οποίο, θέλω να ακούσω κ άλλες απόψεις, είναι το αν το συγκεκριμένο μέρος που προανέφερα στο προηγούμενο post μου, ο "Άδης", θα μπορούσε να είναι το μέρος, όπου πηγαίνουν όλες οι ψυχές, περιμένοντας την τελική κρίση.
Οι απόψεις που θα διατυπωθούν πάνω σε αυτό, πιστεύω ότι είναι προταρχικής σημασίας για το συγκεκριμένο θέμα στο ("Πότε τιμωρούνται οι αμαρτωλοί..."), διότι αν ισχύει αυτό, δεν επέρχεται κρίση, κατά τον θάνατο του κάθε ανθρώπου, αλλά όλα συμβαίνουν μόνο κατά την Β' Παρουσία...
Ελπίζω να μην σας έμπλεξα περισσότερο.
Για να μην είμαι, μόνο απορίες, θεωρώ σωστό να εκφράσω και την δική μου άποψη, και να μην περιμένω μόνο από τους άλλους να πούνε την δική τους.
Προσωπικά πιστεύω, ότι η κρίση θα συμβεί μία και καλή.
- Για σένα είμαι άθεος. Για το Θεό είμαι νόμιμη αντιπολίτευση.
"Progenies of the Great Apocalypse...Once Again"
Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως.
Ο Χριστιανισμός, δε μιλά για τιμωρία (όχι ακριβώς).
Μιλά για κρίση. Αν το πάρουμε αυτολεξεί: Οι πράοι θα πάνε εκ δεξιών και οι αμαρτωλοί εξ αριστερών.
Αυτό σημαίνει ότι οι αμαρτωλοί θα χάσουν την εύνοια του Θεού, και θα είναι δυστυχισμένοι για αυτόν το λόγο. Θα θέλουν να τον συναντήσουν και δε θα μπορούν. Άρα από μία άποψη η "τιμωρία" είναι η απομάκρυνση των αμαρτωλών από το Θεό.
Γενικότερα, θα είναι κάτι σαν συνέλευση όπου όλοι θα καταλάβουν το ρόλο τους. Υποθέτω δηλαδή, δεν ξέρω, κανένας δε μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο.
Τώρα, ο Βουδισμός.
Σε γενικές γραμμές, οι αμαρτίες δεν πληρώνονται, απλώς αναγκάζεσαι να επιστρέφεις πάλι στη γη μέχρι να γίνεις Βούδας, φωτισμένος, κάποιος που μπορεί να προλάβει τον εαυτό του από την αμαρτία. Η εσωτερική αρμονία είναι το παν.
eidos, με βάση την καθολική εκκλησία, δεν υπάρχει ούτε κόλαση ούτε παράδεισος με τη γνωστή τους έννοια. Οι ψυχές πάνε στο Καθαρτήριο όπου περιμένουν τη δευτέρα παρουσία. Αυτό νομίζω, ότι ισχύει και στην ορθόδοξη, αλλά δεν ονομάζεται καθαρτήριο αλλά "ένας τόπος χωρίς χρόνο" ή κάπως έτσι. δε μπορώ να είμαι σίγουρος, μου τα είπανε, δεν τα διάβασα.
Προτείνετε κάποια βιβλία απ' ότι είδα.
Μην προσπαθείτε να προσηλυτίσετε με αυτόν τον τρόπο φίλοι μου.
Τα βιβλία αυτά είναι σαν τη Βίβλο του Σατανά του Λάβευ. Κατα βάση μεροληπτικά.
Οι πηγές που αξίζουν θα πρέπει να είναι από άτομα που είναι αντικειμενικότατα. Όπως ένας βουδιστής που γράφει για τον Χριστιανισμό.
Είπαμε ποια είναι η άποψη του Χριστιανισμού. Ο Βουδισμός ήταν ένα αντιπαράδειγμα (έτσι θα ήθελα να το πάρετε).
Ας πάμε και στη γνώμη της Εκκλησίας.
Καζάνια με βραστό λάδι όπου θα τσιγαρίζονται για πάντα, λάβα, κλπ κλπ...
Ένα από τα καλύτερα υπουργεία προπαγάνδας, κερδοσκοπικότατο χωρίς σεβασμό για τις αρχές αυτού που εκπροσωπεύουν...
Βλέπω ότι υπάρχει γενικα μία σύγχυση στις απόψεις της Εκκλησίας , με αυτές της Καθολικής να διαφέρουν έστω λίγο από της Ορθόδοξης . Και οι πιστοί όμως δεν έχουν ξεκαθαρισμένη και σαφή άποψη για το θέμα . Λογικό βεβαίως .
Εκείνο που δεν είναι λογικό (μεταξύ άλλων), είναι το γιατί άφησε ο θεός το θέμα θολό . Και για να προχωρήσω παραπέρα θα υπάρχει (σύμφωνα με την θρησκεία πάντα) και μια "κλιμάκωση" των τιμωριών : Δεν μπορεί π.χ. εγώ που "επιθύμησα" την γυναίκα του πλησίον μου, να τύχω της ίδιας μεταχείρισης με αυτόν που ...την κουτούπωσε !
quote:
Κόλαση, είναι αμφίβολο αν υπάρχει αυτή την στιγμή, αφού ο διάβολος κ οι εκπεσώντες άγγελοί του, κυκλοφορούν "ελεύθερα" στο ουράνιο στερέωμα, όπου τους έχει δωθεί για εξουσία. Άλλοι λένε ότι υπάρχει και άλλοι λένε, όχι.
Πιστεύω, ότι αν ήδη υπάρχει, είναι μόνο για τους δαίμονες, μέχρι στιγμής.
Φίλε Azrael_gr_2000
Κόλαση υπάρχει αλλά είναι ΜΟΝΟ για ορισμένους (πάρα πολλούς) ανθρώπους , και δεν είναι στον ουρανό αλλά εδώ στη μάνα Γη .Δεν είμαι σε θέση να σου πω άν την διευθύνει θεός ή διάβολος ...
Στην αποκάλυψη το λέει ότι δεν πάνε στον παράδεισο ή στην κόλαση οι ψυχές. Όχι λέξη προς λέξη, αλλά λέει ότι ο παράδεισος θα είναι ένα μέρος τόσων τετραγωνικών... Οπότε υποθέτω ότι ούτε ο παράδεισος ούτε η κόλαση ισχύουν προς το παρόν...
Και αυτό που πραγματικά ΔΕΝ είναι λογικό...
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ) ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ?
Από ότι βλέπω δεν χρειάστηκε να "κλειδώσω" το topic. Η συζήτηση "άναψε" πάλι.
Ο Nagual έχει δίκιο πάλι. Αν θέλουμε να αστειευτούμε πρέπει να το κάνουμε με τρόπο κι αφού έχουμε και δίκαιο. Για παράδειγμα ενώ τόσες φορές ρώτησα την Λ.Κ. συγκεκριμένα πράγματα πάνω σε "αποκαλύψεις" της, δεν μου απάντησε, οπότε έχω και κάποιο δίκαιο να "σαρκάζω". Αλλά γενικότερα, αν θεωρείτε αυτά που λέει η Λ.Κ. ανοησίες, δεν χρειάζεται να απαντάτε, ούτε να σχολιάζετε. Δόξα τω Θεώ, στο forum υπάρχουν δεκάδες ανοιχτά topics και επίσης μπορείτε να ανοίξετε ένα δικό σας. Δεν χρειάζεται να επιμένετε σε κάτι που δεν σας ικανοποιεί.
Βέβαια, θέλω να ρωτήσω με όλο το θάρρος και τον Nagual. Κάνεις κριτική σε πολλά μέλη και συνήθως έχεις δίκαιο. Δεν πρέπει όμως εφόσον θέλεις να λειτουργείς δίκαια, να κάνεις την κριτική σου και στην Λ.Κ; Εφόσον είσαι εσωτεριστής δεν βλέπεις θέματα ουσίας στα οποία πρέπει να ρωτήσεις και να πάρεις απαντήσεις από την Λ.Κ.; Το έκανες στην αρχή για λίγο και μετά σταμάτησες. Πήρες απαντήσεις; Ποια είναι η προσωπική σου άποψη σε αυτά που λέει η Λ.Κ.; Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεκαθαρίσεις την θέση σου και θα κατανοήσουν και τα άλλα μέλη στα οποία απευθύνεσαι στο τέλος (τον Αχέροντα και την Binational) την δική σου θέση πάνω στα λεγόμενα της Λ.Κ. και όχι μόνο στην στάση των άλλων μελών.
Δεν το ζητάω, βέβαια, ως εντολή, ούτε από απλή περιέργεια και ενδιαφέρον. Και ίσως εκ μέρους και κάποιων μελών που νομίζω ότι προβληματίζονται από την αδιάλλακτη στάση της Λ.Κ.

Το πρώτο συμπέρασμά μου είναι ότι ΟΛΑ αυτά είναι ένα συνοθύλευμα ή αν δεν σας αρέσει η λέξη αυτή, μια σύνθεση ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΔΟΞΑΣΙΩΝ.
Η διαφορετικότητα των δοξασιών αυτών, είναι τόσο χρονική, όσο και πολιτισμική...
Το αποτέλεσμα ΟΛΩΝ αυτών είναι η εικόνα που παρουσιάζεται απο τους δύο συνομιλητές μας.
"Αυτοί" χρησημοποιώντας ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΗΣ ορολογίες (αλήθεια ρέ παιδιά ΓΙΑΤΙ αυτό, τη στιγμή μάλιστα που εδώ μέσα στα FORUMS του Esoterica.gr κάνουμε μια ΤΙΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, στο να κάνουμε όσο πιό κατανοητά γίνεται ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ, που κατα τη κρίση μας είναι ΒΑΣΙΚΕΣ στο να προχωρίσει κάποιος προς την πιό βαθεία έρευνα, τόσο του ΚΟΣΜΟΥ, όσο και του ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ), προσπαθούν να μεταφέρουν σε εμάς, του "ΑΛΛΟΥΣ" τις απόψεις τους.
Και πάλι θα ζητήσω απο τους δύο φίλους, ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΒΙΟΘΕΩΡΕΙΑ ΤΟΥΣ και φυσικά να προσθέσουν ένα ΓΛΩΣΣΑΡΙ για τις πρωτότυπες λέξεις που αναφέρουν.
Τα παραπάνω δεν τα ζητώ απλά εγώ, τα ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ και μάλιστα ο διάλογος χωρίς ειρωνίες απο τους "μέν" και αφορισμούς απο τους "δέ", διάλογο που προσωπικά έχω αγωνιστεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για να εφαρμοστεί στη πράξη.
Φίλε Νάγκουάλ χαίρομαι ιδιαίτερα που έστω και ένας, ΕΣΥ κατάφερες να κερδίσεις κάτι απο την μέχρι τώρα διαδικασία, αυτό αποζητούμε και εμείς, οι διαχειρηστές των FORUMS συζήτησης.
Θα ήθελα λοιπόν, ΑΝ είναι εύκολο για σένα και επιτρεπτό για εμάς τους άλλους, να μας περιγράψεις τα οφέλη που έλαβες απο τις συζητήσεις με τη φίλη μας την Ιωάννα...
Ιωάννα, φίλη μου... περιμένουμε τις ΘΕΣΕΙΣ σου. Η ευγένεια απαιτεί στο να μας τις παρουσιάσεις και είμαι σίγουρος ότι εσύ δέν είσαι αγενής...
Ο πάντα φίλος και εραστής της Σοφίας,
Κέλσος
kelso ζητάτε να σας δώσω τις ορολογίες για να συνδεθείτε. Εάν σας εξηγήσω πάλι δεν θα μπορέσετε να αντιληφθήτε για να μπορέσετε να τροχιασθείτε. Όπως ενεργοποιηθήκετε δεν μπορείτε να επιστρέψετε πίσω αλλά ούτε και να συνεχίσετε. Έχετε πέσει σε κυκλώνα ενεργειών στους ΑΙΘΕΡΕΣ. Για να ανεβείτε στην ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ πρέπει ο κάθε ένας να έχη τον προσωπικό του ΜΥΣΤΗ όπου θα σας κρατά το νήμα της εισόδου και της εξόδου. Θα σας δώσω τις βασικές συντεταγμένες της προσωπικής γνώσεως στην Μαγνητιστική Διάσταση. Αυτή η γνώση δεν έχει παιγνίδια, ούτε ειρωνείες, ούτε αστεία. Εάν κάτι δεν αρέσει σε οποιονδήποτε, να εκφράση την άποψη του ευγενικά. Θα πρέπει να ξαναπάρετε πίσω τις ίνες Φωτός που δώσατε στα Αρνητικά για να κλείσετε τις διαρροές και να επουλώσετε την Αύρα σας.
Πρώτα να εστιαστείτε στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ που είναι η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΠΗΓΗ όλων των ενεργειών. ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ. Να το κάνετε με Αγάπη.
ΙΩΑΝΝΑ