ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γήινοι και Εξωγήινοι - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Γήινοι και Εξωγήινοι - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

panpam30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/10/2013, 16:05:36
panpam

quote:

panpam

quote:
Δεν κατάλαβες. Οι άνθρωποι δεν εμφανίστηκαν σε μια μέρα.

Πουθενά δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο. Ή μήπως μπορείς να βρεις κάποιο σημείο που το υπεννόησα?
....

Αυτά τα παραπάνω έγραψα εγώ. Πάμε λοιπόν.

quote:
panpam
Όταν υπαινίχτηκες ότι το 'νεαρό' της ηλικίας των άστρων των Πλειάδω δεν αποκλείει να έχουν ζωή.΄

Που ακριβώς λέω ή υπονοώ πως χρειάστηκε μια μέρα?

quote:
panpam
Με τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα και απόψεις (εκεί το "λένε") αποκλείεται και είναι καλά στηριγμένο (με τα στοιχεία που υπάρχουν). Τα άστρα αυτά ούτε το φάσμα τους ούτε η ηλικία τους δείχνουν πιθανότητα να είναι κατοικημένα.

Θα στο ξαναπώ. Αυτά που γράφεις είναι εντελώς αυθαίρετα. Τα "τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα και απόψεις", δεν στηρίζουν σε καμία περίπτωση την ανυπαρξία ζωής πουθενά. Η πιθανότητα ύπαρξης ζωής, δεν σχετίζεται με κανένα φάσμα, αλλά με τις τροχιακές αποστάσεις και την σύνθεση των ενδεχόμενων πλανητών. Θα μπορούσα να σου πω και άλλα πράγματα, όπως οτι η ύπαρξη ζωής σε κάποιο μέρος, δεν προυποθέτει υποχρεωτικά την γηγενή του ανάπτυξη.

Όταν με το καλό εποικίσουμε τον Άρη, θα πρέπει κάποιος "ξένος" να υποθέτει πως εκεί αναπτυχθήκαμε? Αυτό είναι λογικό άλμα. Ειδικά από ένα είδος που ετοιμάζεται για τέτοιου είδους εξορμήσεις...

Και στην τελική, πότε με είδες να υποστηρίζω την υπόθεση των Πλειάδων, της Ανδρομέδας, του Σείριου, ή οτιδήποτε άλλου τέλος πάντων? Γιατί συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις πως μιλάς μαζί μου, και πως υπόλογος είμαι αποκλειστικά και μόνον για τα δικά μου γραφόμενα?

Για τις υπόλοιπες αιτιάσεις μου, δεν έχεις να πεις τίποτα?

Υ.Γ. Όταν γράφω κάτι, φροντίζω να είμαι ακριβής στις εκφράσεις και τις τοποθετήσεις μου. Αν συνεχίσεις τις γενικεύσεις, τις καθ' υπερβολή ερμηνείες των γραπτών μου και τα τσουβαλιάσματα, θα σταματήσω τον διάλογο μαζί σου. Όχι από κακία, αλλά επειδή αδυνατώ να αντιληφθώ τον διάλογο με τέτοιον τρόπο.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

Sol-MixΜέλος
11/10/2013, 16:15:40
Παρακαλώ τον διαχειριστή να διαγράφει, από τώρα και στο εξής, αν αυτό είναι εφικτό, κάθε άρθρο του panpam και του alexandos από το παρόν Θέμα μου, και οι δύο τους δεν καταθέτουν απόψεις, δεν συμβάλουν στην ανταλλαγή απόψεων, και οι δύο τους προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να ξεφτιλίσουν και να γελοιοποιήσουν το Θέμα μου.

11/10/2013, 16:22:54
quote:

Panpam – έγραψες

quote:

Άλλη ότι είναι κάποιο μη γνωστό σε μένα τεχνολογικό προϊόν (ολογραφία, ρομπότ κλπ) κι αυτή έχω καλούς λόγους να την απορρίπτω - προσανατολίζομαι σε άλλες εκδοχές που εξηγούν καλύτερα ερωτηματικά που δεν απαντούν αυτές οι δύο.

Ποιές είναι η εκδοχές που προσανατολίζεσαι, με ενδιαφέρουν, σε παρακαλώ αν θέλεις γράψτε τες.

Χαλάρωσε, τα μηνύματα χάνονται - δεν το είχα δει.
Λοιπόν, πριν από τις άλλες εκδοχές να εξηγήσω το γιατί το "κλασικοί εξωγήινοι" και το "άγνωστη γήινη τεχνολογία" δημιουργούν περισσότερα ερωτηματικά απ'οσα απαντούν - με λίγα λόγια.
το "κλασικοί εξωγήινοι" - αφήνει ερωτηματικά συμπεριφοράς (αν εσύ πήγαινες σε άλλους πλανήτες - με ανώτερη τεχνολογία εσύ, πες ότι θα τους εκμεταλλευόσουν. Το 'κουκου τζα' όμως με απλούς ανθρώπους που κολλάει; Κι αν πιστέψουμε τις διηγήσεις και αρχαίες εικόνες αυτό γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια.
το "άγνωστη γήινη τεχνολογία" - είμαι βέβαιος ότι ορισμένα περιστατικά οφείλονται σ'αυτό. Αλλά όχι τα πιο τυπικά. Σε κάθε περίπτωση αυτή η 'τεχνολογία' υπάρχει εδώ και 50-70 χρόνια, πες, τα περιστατικά πιο πριν από που ήταν;

Edited by - panpam on 11/10/2013 16:48:06

11/10/2013, 16:47:39
Σε επόμενη φάση δες πόσες πολλές ερμηνείες υπάρχουν - πέρα από τις δύο που αναφέρθηκαν:
http://translate.google.co.uk/translate?hl=en&sl=auto&tl=el&u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FPerspectives_on_the_abduction_phenomenon&sandbox=1

Υπάρχει η "εξωγήινη" ερμηνεία, η των "σκεπτικιστών", του "υπεφυσικού", θρησκευτικές, συνωμοσιολογικές κτλ κτλ.

Νομίζω ότι το πλήθος των περιστατικών επιτρέπει να πούμε ότι όλες σε κάποιο βαθμό θα ισχύουν, ανάλογα με την περίπτωση (με λιγότερο πιθανές της εξωγήινες&συνωμοσιολογικές, που ανέφερα τους λόγους πιο πάνω δημιουργούν αναπάντητα ερωτήματα).

Από αυτές βρίσκω άξιες προσοχής και πιθανότερες την imaginal realm hypothesis (που δεν απαντά όμως πλήρως στο ζήτημα 'πως γίνεται και αυτό που βλέπεις το βλέπουν κι άλλοι δίπλα σου') - και με ερωτηματικό κάποιες θρησκευτικές-σαμανιστικές που εικάζουν ότι είναι εκδηλώσεις 'αθέατης' πραγματικότητας σε συνδιασμό με την πιο πάνω.

Τέλος δεν αποκλείω φάρσες και ψυχοσωματικές ερμηνείες για κάποια περιστατικά.

maria3Μέλος
11/10/2013, 17:17:57
quote:

Σε επόμενη φάση δες πόσες πολλές ερμηνείες υπάρχουν - πέρα από τις δύο που αναφέρθηκαν:
http://translate.google.co.uk/translate?hl=en&sl=auto&tl=el&u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FPerspectives_on_the_abduction_phenomenon&sandbox=1

Υπάρχει η "εξωγήινη" ερμηνεία, η των "σκεπτικιστών", του "υπεφυσικού", θρησκευτικές, συνωμοσιολογικές κτλ κτλ.

Νομίζω ότι το πλήθος των περιστατικών επιτρέπει να πούμε ότι όλες σε κάποιο βαθμό θα ισχύουν, ανάλογα με την περίπτωση (με λιγότερο πιθανές της εξωγήινες&συνωμοσιολογικές, που ανέφερα τους λόγους πιο πάνω δημιουργούν αναπάντητα ερωτήματα).

Από αυτές βρίσκω άξιες προσοχής και πιθανότερες την imaginal realm hypothesis (που δεν απαντά όμως πλήρως στο ζήτημα 'πως γίνεται και αυτό που βλέπεις το βλέπουν κι άλλοι δίπλα σου') - και με ερωτηματικό κάποιες θρησκευτικές-σαμανιστικές που εικάζουν ότι είναι εκδηλώσεις 'αθέατης' πραγματικότητας σε συνδιασμό με την πιο πάνω.

Ποιος μίλησε για απαγωγές;

Ούτε και εγώ δεν πιστεύω στις απαγωγές, χωρίς ερωτηματικά, αλλά υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες, που με υπνωτισμό τις έβγαλαν στην επιφάνεια ή και χωρίς, αλλά δεν μπορούμε όλα να τα θεωρούμε φαντασία και ομαδική παράκρουση, γιατί υπάρχουν πολύ άνθρωποι που το στηρίζουν αυτό.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ ισχυρίζονται απαχθέντες και μη, ότι κάνουν πειράματα με το DNA μας.

11/10/2013, 17:19:41
quote:

quote:

Ποιος μίλησε για απαγωγές;

Ούτε και εγώ δεν πιστεύω στις απαγωγές, χωρίς ερωτηματικά, αλλά υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες, που με υπνωτισμό τις έβγαλαν στην επιφάνεια ή και χωρίς, αλλά δεν μπορούμε όλα να τα θεωρούμε φαντασία και ομαδική παράκρουση, γιατί υπάρχουν πολύ άνθρωποι που το στηρίζουν αυτό.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ ισχυρίζονται απαχθέντες και μη, ότι κάνουν πειράματα με το DNA μας.

Εκεί βρήκα μαζεμένες τις εκδοχές - οι εκδοχές ισχύουν και για το θέμα μας.

11/10/2013, 21:00:39
Κάπου πήρε το μάτι μου τον Τσάρλς Μπρόνσον.
Θα αποτελειώσει όσους μου...ξέφυγαν!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

11/10/2013, 21:10:25
Νικόμαχε.

quote:
Κάπου πήρε το μάτι μου τον Τσάρλς Μπρόνσον.
Θα αποτελειώσει όσους μου...ξέφυγαν!!!

Δεν ξέρω τι παπαριές ονειρεύεσαι Παρασκευιάτικα, εγώ θέλω να παραθέσω ένα ακόμα στοιχείο, σε σχέση με την κουβέντα με τον panpam.

Μίλησα για bottlenecks στην ιστορία των ανθρωπιδών. Για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο συνήθης αριθμός τους σε εποχές από 3.4 μέχρι 1.8 εκατ. χρόνια πριν, ήταν περίπου 25.000 άτομα. Συνολικά. Στο τσακίρ κέφι, έφτανε και τις 30.000.
Όταν μιλάμε για bottleneck, εννοούμε πως ο πληθυσμός τους έφτανε στις 18.000, και σε κάποιες λίγες περιπτώσεις, τα 11.000 άτομα.

Έτσι, για να έχουμε και μία πρακτική ιδέα για τι πράγμα μιλάμε.

Υ.Γ. Η Λεωφόρος έχει χωρητικότητα 16.620 άτομα...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

11/10/2013, 21:20:39
Ο έχων τη μπύρα...απλά πράγματα.

Ο λόγος που πιστοποιεί ότι οι εξωγήινοι έχουν έρθει εδώ,παρά την έλλειψη αποδοχής της σκεπτικιστικής θέσης, ότι πιθανόν να έχουν τεχνολογία-γνωσιακό επίπεδο πέραν του 2300 μ.χ και κ.Ν*,είναι απλός:

Λόγω ότι οι δικοί μας εδώ δεν έχουν τα μέσα να στείλουν διαστημικές ιεραποστολές στους δικούς τους πλανήτες, η δύναμη του υπέρτατου όντος, τους ωθεί να επισκεφτούν τη γη, δια να λάβουν από τους δικούς μας-οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί επί των ιθαγενών- την φώτιση.
Απλό είναι.

ΥΣ: Έχω πει ότι σέβομαι τα πιστεύω όλων.Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι σιχαίνομαι τον προσηλυτισμό.

ΥΓ2: Επειδή προηγούμενες αναρτήσεις μου περί του τι θεωρώ σαχλό, έχουν ίσως παραννοηθεί,να προσθέσω ότι συμφωνώ με τον Νικόμαχο,περί της γνωστής του θέσης και φράσης:"πέραν πάσης αμφιβολίας",αλλά και περί της "κ.Ν" άποψης,ότι απλά δεν μπορούμε να φανταστούμε την μελλοντική τεχνολογία και τα πιθανά "μπορώ" της.

ΥΣ3: Με τον DSM ,έχω βαρεθεί να συμφωνώ.

ΥΣ4: Δεν μου λείπει πια ο PanosT...,είναι σαν να είναι εδώ.
--------------------------------------------------------------------

*κατά Νικόμαχον

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

11/10/2013, 21:29:25
Aitherovamon,

Σε σένα δεν μπορώ να αρνηθώ ότι βλέπω μια πλευρά του εαυτού μου,όσον αφορά τις προσγειώσεις των τραβηγμένων(?) θέσεων.
Από την άλλη μια άλλη μου πλευρά, εξακολουθεί και με αντικρούει.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.