- ΝΑΖΑΡΕΤ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΜΥΘΟΣ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Πρώτο χωρίο
Λκ Β‐4 ἀνέβη δὲ καὶ ᾿Ιωσὴφ ἀπὸ τῆς Γαλιλαίας ἐκ πόλεως Ναζαρὲτ εἰς τὴν ᾿Ιουδαίαν εἰς πόλιν Δαυΐδ, ἥτις καλεῖται Βηθλεέμ, διὰ τὸ εἶναι αὐτὸν ἐξ οἴκου καὶ πατριᾶς Δαυΐδ,
Από τη Ναζαρέτ ανεβαίνει στη Βηθλέεμ...
Δεύτερο χωρίο
Λκ Β‐51 καὶ κατέβη μετ᾿ αὐτῶν καὶ ἦλθεν εἰς Ναζαρέτ, καὶ ἦν ὑποτασσόμενος αὐτοῖς.
Το παραπάνω χωρίο είναι από τη πρώτη διδασκαλία του μικρού Ιησού στην Ιερουσαλήμ.
Άρα και η Ιερουσαλήμ φαίνεται να είναι πιο "ορεινή" από τη Ναζαρέτ.
Πάμε παρακάτω.
Ποιο είναι λοιπόν το όρος για το οποίο μιλάει ο Λουκάς και έχουν πέσει όλα τα γνωστά καλόπαιδα να μας πείσουν ότι η Ναζαρέτ ήταν ορεινή και ΟΧΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΠΕΔΙΝΗ"???
Υπάρχει ακριβώς δίπλα ένας πολύ απότομο όρος (μάλλον λόφος αφού έχει ύψος 390μ) το οποίο ονομάζεται ΣΗΜΕΡΑ στα Αγγλικά Mt Precipice.
Precipice στα Ελληνικά σημαίνει ΓΚΡΕΜΟΣ (έλα ρεεεεεε.....)
Στα Εβραικά λέγεται Mt Kedumim που σημαίνει στα Ελληνικά "αρχαίο μέρος" διότι βρέθηκαν προ-ιστορικά ευρύματα σε σπηλιές που βρίσκονταν στις απότομες πλαγιές αυτού του λόφου.
Το Μt είναι σύντμηση από το Μountain όπου σημαίνει όρος.
Ακόμη ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ αυτό το λένε ΒΟΥΝΟ οι Εβραίοι διότι το σημερινό Ισραήλ ή η παλιά Ιουδαία είναι κατά βάση πεδινή οπότε ακόμη και αυτοί οι λόφοι ονομάζονται από αυτούς ΒΟΥΝΑ και ΟΡΗ μιας που δεν έχουν πολύ υψηλά βουνά.
Η θέα που έχει κάποιος από το όρος Kedumim προς τα ΔΥΤΙΚΑ είναι αυτή.
Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΝΑΖΑΡΕΤ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ...

Προς τα ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ είναι αυτή.

Στο βάθος διακρίνεται το όρος θαβώρ (άαααλλα γλέντια εκεί....)
Προς τη ΝΟΤΙΑ είναι αυτή.

Διαλέξτε ποια πλευρά σας βολεύει για την πτώση του Ιησού και προχωράμε γιατί έχουμε και ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
@γιαπετ
Πολύ λάδι ρε αδερφέ αλλά από τηγανίτα τίποτα...
Πρέπει να βράσει καλά το λάδι, οι τηγανίτες πέφτουν μετά....
quote:
Ποιο είναι λοιπόν το όρος για το οποίο μιλάει ο Λουκάς και έχουν πέσει όλα τα γνωστά καλόπαιδα να μας πείσουν ότι η Ναζαρέτ ήταν ορεινή
Ποιός είπε ότι η ανύπαρκτη Ναζαρέτ ήταν ορεινή;;;
quote:
Κατάλαβες ΝΙΚΟΜΑΧΕ?????
ΕΜΕΙΣ ΟΥΚΕΤΙ ΔΟΥΛΟΙ!!!!!
Και οι παπάδες γιατί σας αποκαλούν έτσι;;;
Πάνε κόντρα στον αρχηγό;;
quote:
της Ελεύθερης Βούλησης όπου Αυτός μας έδωσε και Αυτός μας την εγγυάται ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
Με την προϋπόθεση ότι θα κάνεις ότι σου λένε οι παπάδες, έτσι;
Και γιατί τόσος εκφοβισμός και υποσχέσεις για τιμωρίες αν όχι το ένα, όχι το άλλο, όχι το τρίτο....
Ελεύθερη βούληση θα εννοείς αυτήν του γιαχβέ ε;;; Γιατί οι πιστοί από ελεύθερη βούληση, άστα να πάνε...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Ιω Ιε‐15 οὐκέτι ὑμᾶς λέγω δούλους, ὅτι ὁ δοῦλος οὐκ οἶδε τί ποιεῖ αὐτοῦ ὁ κύριος·Κατάλαβες ΝΙΚΟΜΑΧΕ?????
ΕΜΕΙΣ ΟΥΚΕΤΙ ΔΟΥΛΟΙ!!!!!
Δεν μιλάει για όλους βρε, για το ασκέρι του και μόνο το λέει.
Άλλωστε δεν πρέπει να παίρνεις τοις μετρητοίς αυτά που έχουν βάλει στο στόμα του Ιησού των ευαγγελίων οι πικραμένοι που έγραψαν και ξαναέγραψαν τα "ιερά βιβλία", διότι αλλού τον έχουν βάλει να λέει "μακάριοι οι ειρηνιποιοί κλπ. κλπ." και αλλού "δεν ήρθα να φέρω ειρήνη στη γη αλλά να βάλω φωτιά κλπ κλπ." ή ότι ήρθε για τα τέκνα του Ισραήλ μόνο και να μήν πάνε αλλού οι δικοί του και μετά από λίγο τους λέει να πάνε στα έθνη να τα διδάξουν κλπ. κλπ.
Αν άκουγες ένα γείτονά σου να λέει τόσο αντιφατικά πράγματα, θα τον λάτρευες σα θεό ή θα καλούσες το 166;;;;;![]()
![]()
![]()

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:quote:
@PanosTΜερικές απορίες πάνω σε αυτά που έγραψες:
quote:
ἐξέβαλον αὐτὸν ἔξω τῆς πόλεως καὶ ἤγαγον αὐτὸν ἕως ὀφρύος τοῦ ὄρους, ἐφ᾿ οὗ ἡ πόλις αὐτῶν ᾠκοδόμητο
ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝΤΑΝ Ή ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΘΕΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ???
«ᾠκοδόμητο». Ποιός είναι ο χρόνος του ρήματος;quote:
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΣΟΥΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ AN ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ...http://www.haaretz.com/print-edition/news/haredim-step-up-protests-over-nazareth-excavation-1.294573
Τί εννοείς με την φράση «τουριστική γκλαμουριά»; Ότι π.χ. θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη για την Ναζαρέτ, αν χτιστεί μια πόλη στην περιοχή «πάνω στα θεμέλια της παλιάς»; Με προβλημάτισες.
Με δικά σου λόγια, δυο-τρεις προτάσεις, τί λέει το άρθρο της haaretz; Για ποιό λόγο αντιδρούν οι ορθόδοξοι Εβραίοι;
Δυστυχώς για εσένα είσαι αναγκασμένος να διαβάσεις όλα τα ποστς.Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι αντιδρούν για ΟΠΟΙΟ λόγο κατάλαβες εσύ και ΜΟΝΟ...
Δυστυχώς για εσένα, έχω ήδη διαβάσει όλα τα ποστς.
Δύο απλές ερωτήσεις έκανα, σχετικές με το θέμα, για να μου πεις την άποψή σου σε θέματα που εσύ έθεσες.
quote:
Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι αντιδρούν για ΟΠΟΙΟ λόγο κατάλαβες εσύ και ΜΟΝΟ...
Μπράβο, απέφυγες όμορφα την ερώτηση. Και μετά συμφώνησες και με τον Σωτήρη.
Συμφώνησες δηλαδή ότι η ανασκαφή και η δημιουργία μιας πόλεως είναι ένα εμπορικό κόλπο κάποιων Εβραίων για να κονομήσουν.
Ή μήπως όχι;
Να μήν ξεχάσω και την πρώτη ερώτηση, πολύ απλή για σένα.
quote:
ἐξέβαλον αὐτὸν ἔξω τῆς πόλεως καὶ ἤγαγον αὐτὸν ἕως ὀφρύος τοῦ ὄρους, ἐφ᾿ οὗ ἡ πόλις αὐτῶν ᾠκοδόμητο
ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝΤΑΝ Ή ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΘΕΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ???
«ᾠκοδόμητο». Ποιός είναι ο χρόνος του ρήματος;
Η απάντηση «δεν ξέρω», θα γίνει αποδεκτή.
Απαντήσεις του στυλ «δεν απαντώ», «βρες το μόνος σου», «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», δεν γίνονται αποδεκτές. Όπως βλέπεις, αν και είμαι πολλά χρόνια σε αυτό το φόρουμ, έχω μόνο καμιά 80αριά δημοσιεύσεις᾿ δεν έχω πρόβλημα να τις αυξήσω σε 100, προκειμένου να πάρω κάποια στιγμή μια απάντηση.
Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;
quote:
Ιω Ιε‐15 οὐκέτι ὑμᾶς λέγω δούλους, ὅτι ὁ δοῦλος οὐκ οἶδε τί ποιεῖ αὐτοῦ ὁ κύριος· ὑμᾶς δὲ εἴρηκα φίλους, ὅτι πάντα ἃ ἡκουσα παρὰ τοῦ πατρός μου ἐγνώρισα ὑμῖν.
Οι δούλοι υπακούετε τοις κυρίοις κατά σάρκα μετά φόβου και τρόμου εν απλότητι της καρδίας υμών ως τω Χριστώ, μη κατ΄ οφθαλμοδουλίαν ως ανθρωπάρεσκοι, αλλ΄ ως δούλοι του Χριστού, ποιούντες το θέλημα του Θεού εκ ψυχής, μετ΄ ευνοίας δουλεύοντες ως τω Κυρίω και ουκ ανθρώποις, ειδότες ότι ο εάν τι έκαστος ποιήση αγαθόν, τούτο κομιείται παρά του Κυρίου, είτε δούλος είτε ελεύθερος. Προς Εφεσίους ΣΤ', 5-8
*
Επέλεξαν, λόγω ελεύθερης βούλησης, να είναι δούλοι βρε αδελφέ.
Εσένα τι σε νοιάζει;;;
Ελεύθερη βούληση είναι αυτή, δεν είναι αστεία!!!![]()
![]()

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

quote:
Πρέπει να βράσει καλά το λάδι, οι τηγανίτες πέφτουν μετά....
Σε κάποιες μεταφρασούλες που περιμένω το λαδάκι πρέπει να βράζει 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ, αλλά τηγανίτα δεν είδα ακόμη.
Έχω πάρα πολύ υπομονή για τέτοια πράγματα αλλά μήπως θα'πρεπε και εσείς να επιταχύνετε κάπως???
quote:
Ποιός είπε ότι η ανύπαρκτη Ναζαρέτ ήταν ορεινή;;;
Ρώτα macedon και Σωτήρη.
Ο Σωτήρης μάλιστα είχε αναρωτηθεί πως τσούλισε η ορεινή Ναζαρέτ των Ευαγγελίων και έγινε πεδινή (όπως είναι σήμερα).
Και έλεγε κάτι για σεισμούς κάτι για θαύματα...
Ρώτα τον ρε συ!
Αλλά και εσύ θα πρέπει να διαβάζεις καλύτερα τα ποστς...
quote:
Και οι παπάδες γιατί σας αποκαλούν έτσι;;;
Πάνε κόντρα στον αρχηγό;;
Προς ένδειξη αυτογνωσίας και ταπεινότητας οποτεδήποτε κάποιος (Ευαγγελιστής, Απόστολος, Ψαλμωδός, Συναξαριστής κτλ) αναφέρεται στη σχέση που ξεκινάει από τον Άνθρωπο και απευθύνεται στο Θεό χρησιμοποιείται η λέξη ΔΟΥΛΟΣ επειδή δεν υπάρχει κάποια άλλη λέξη που να περιγράφει τη ΧΑΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
quote:
Με την προϋπόθεση ότι θα κάνεις ότι σου λένε οι παπάδες, έτσι;
Και γιατί τόσος εκφοβισμός και υποσχέσεις για τιμωρίες αν όχι το ένα, όχι το άλλο, όχι το τρίτο....Ελεύθερη βούληση θα εννοείς αυτήν του γιαχβέ ε;;; Γιατί οι πιστοί από ελεύθερη βούληση, άστα να πάνε...
Συγχέεις την Ελεύθερη Βούληση με την Ατιμωρησία.
Έχεις την Ελεύθερη Βούληση να ΣΚΕΦΤΕΙΣ και να ΠΡΑΞΕΙΣ είτε το ΚΑΛΟ είτε το ΚΑΚΟ.
Στην πρώτη περίπτωση έχει ΈΠΑΙΝΟ (π.χ Ηλύσια Πεδία, Νησιά των Μακάρων) και στη δεύτερη ΤΙΜΩΡΙΑ (Ερινύες, Νέμεσις κτλ).
Δε μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω.
quote:
Δεν μιλάει για όλους βρε, για το ασκέρι του και μόνο το λέει.Άλλωστε δεν πρέπει να παίρνεις τοις μετρητοίς αυτά που έχουν βάλει στο στόμα του Ιησού των ευαγγελίων οι πικραμένοι που έγραψαν και ξαναέγραψαν τα "ιερά βιβλία", διότι αλλού τον έχουν βάλει να λέει "μακάριοι οι ειρηνιποιοί κλπ. κλπ." και αλλού "δεν ήρθα να φέρω ειρήνη στη γη αλλά να βάλω φωτιά κλπ κλπ." ή ότι ήρθε για τα τέκνα του Ισραήλ μόνο και να μήν πάνε αλλού οι δικοί του και μετά από λίγο τους λέει να πάνε στα έθνη να τα διδάξουν κλπ. κλπ.
Αν άκουγες ένα γείτονά σου να λέει τόσο αντιφατικά πράγματα, θα τον λάτρευες σα θεό ή θα καλούσες το 166;;;;;
Αν εσύ κόβεις και ράβεις φράσεις λέξεις νοήματα από διαφορετικά χωρία όπως επιτάσει η Εβραική Λογική που σε έχει διαποτίσει μέχρι το μεδούλι δυστυχώς δε μπορώ να κάνω κάτι.
Αν είχα χρόνο και διάθεση μπορεί να σου έκανα το ίδιο με δικά σου ποστ αλλά το βρίσκω ΑΝΩΦΕΛΟ και ΜΑΤΑΙΟ.
Εκεί να δεις δουλειά που θα είχε το 166...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:quote:
Ιω Ιε‐15 οὐκέτι ὑμᾶς λέγω δούλους, ὅτι ὁ δοῦλος οὐκ οἶδε τί ποιεῖ αὐτοῦ ὁ κύριος· ὑμᾶς δὲ εἴρηκα φίλους, ὅτι πάντα ἃ ἡκουσα παρὰ τοῦ πατρός μου ἐγνώρισα ὑμῖν.
Οι δούλοι υπακούετε τοις κυρίοις κατά σάρκα μετά φόβου και τρόμου εν απλότητι της καρδίας υμών ως τω Χριστώ, μη κατ΄ οφθαλμοδουλίαν ως ανθρωπάρεσκοι, αλλ΄ ως δούλοι του Χριστού, ποιούντες το θέλημα του Θεού εκ ψυχής, μετ΄ ευνοίας δουλεύοντες ως τω Κυρίω και ουκ ανθρώποις, ειδότες ότι ο εάν τι έκαστος ποιήση αγαθόν, τούτο κομιείται παρά του Κυρίου, είτε δούλος είτε ελεύθερος. Προς Εφεσίους ΣΤ', 5-8
Δες απάντηση που έδωσα στο γιαπέτ.
Ισχύει και για εσένα.
Τα χωρία που μπορείς να βρεις είναι ΑΠΕΙΡΑ οπότε μην κουράζεσαι.
Η ΛΟΓΙΚΗ είναι άλλη και μακάρι να την καταλάβεις όπως σας την έγραψα.
Για Ναζαρέτ δε βλέπω κίνηση και ανησυχώ πάντως...![]()
Ερευνάτε τας Γραφάς
Δυστυχώς φίλε μου, και σύμφωνα πάντα και με την υπογραφή σου, έχεις κάψει σημαντικά τμήματα του εγκεφαλικού σου φλοιού που αφορούν τις δεξιότητες της Ανάγνωσης και της Κατανόησης Κειμένου.
Από τη μιζέρια σου αυτή μπορεί να σε βγάλει π.χ ο macedon, ο Σωτήρης (στον οποίο αναφέρθηκες), ο γιαπετ, ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ αλλά ΟΧΙ ΕΓΩ!
Εγώ μπορώ κάλλιστα να σε βοηθήσω να κάνεις τα ποστς σου όχι 100 αλλά 1100 καθώς δεν θα μπορώ να σου απαντώ...
Ερευνάτε τας Γραφάς