- ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑ(Ν)ΤΡΙΞ: ΠΟΡΝΟΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
azmat
Ο Χριστιανισμος λεει απλα : Πανω απ'ολα ο θεος ως ανωτερος σκοπος του ανθρωπου
Ενώ η ελληνική σκέψη λέει: Πάντων μέτρον άνθρωπος! Πόση διαφορά, ε;
quote:
azmat
Δεν θα σε οδηγησει κανεις με το ζορι καπου που δεν θελεις , μονος σου επιλεγεις
Τι κρίμα που αυτά δεν τα γνωρίζανε οι χριστιανοί αυτοκράτορες του Βυζαντίου που έκαναν το βάφτισμα υποχρεωτικό με ποινή ανυπακοής το θάνατο...
quote:
azmat
Ή μηπως δεν βλεπεις πως κονταροχτυπιεται το κρατος με την εκκλησια ?
Κοίτα που εγώ τώρα δεν το βλέπω. Αυτό που βλέπω είναι το κράτος να ταϊζει την εκκλησία και μάλιστα καλά.
Μήπως να μας δώσεις ένα παράδειγμα του "κονταροχτυπήματος";
quote:
azmat
Εμποδισε η εκκλησια πχ την επιστημη ?
Οχι βέβαια. Το κάψιμο των βιβλίων και των επιστημόνων ήταν για την προώθηση της επιστήμης. Ο αφορισμός των θετικών επιστημών από τον πατριάρχη ήταν για το καλό των επιστημών αυτών.
quote:
Aggelos91
Που το στηρίζεις κατ' αρχάς. Όταν πεθάνεις θα γίνουν συγκεκριμένα πράγματα είτε το θέλεις είτε όχι. Η ψυχή σου θα περάσει από την μερική κρίση και θα πας στη μέση κατάσταση των ψυχών και θα έχεις πρόγευση κόλασης η πρόγευση παραδείσου
Εσύ αυτό πού το στηρίζεις; Εχεις κάποια πληροφόρηση από πρώτο χέρι; Κάποιον αυτόπτη μάρτυρα που στα περιέγραψε; Κάποιο οπτικό υλικό που σου δείξανε; Ή απλά επειδή πιστεύεις τις εσχατολογικές μυθοπλασίες που έφτιαξαν ένα μάτσο αγράμματοι νομάδες, θεωρείς πως είναι και αλήθεια;
quote:
Aggelos91
Μία είναι η αληθινή πίστη αυτή πυ μς αποκάλυψε ο Χριστός.
4.200 διαφορετικές θρησκείες επί της γης λένε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο: Οτι η πίστη τους είναι η μόνη αληθινή.
quote:
Aggelos91
Οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή εκτός γάμου είναι πορνεία. Γιατί? Γιατί το λέει ο Θεός.
Σιγά μην το λέει ο θεός. Οι άπλυτοι και αρνησίζωοι καλόγεροι και πατέρες τα είπαν. Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου φίλε μου, ώστε να θεωρείς ότι ο (κάθε) Θεός ασχολείται με σένα ή με οποιονδήποτε άλλο.
Αλλά αγαπητέ μου, αν ο θεός σου (που υποτίθεται ότι μας έφτιαξε) μας έδινε τα γεννητικά όργανα για να τα έχουμε μόνον για αναπαραγωγή και εντός του γάμου, τότε θα τα ενεργοποιούσε μια φορά το χρόνο και όχι όποτε μας κάνει κέφι.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα ζώα, που έχουνε όρεξη για σεξ μόνον όταν είναι σε αναπαραγωγική εποχή.
Αφού λοιπόν δέχεσαι πως κάθε τι που έχει ο άνθρωπος εξυπηρετεί το σκοπό του θεού (όπως εξυπνακίστικα διατείνεται και ο ... παραμυθατζής μετά από σένα), δε νομίζεις πως για να έχει ο άνθρωπος την όρεξη για σεξ και εντός γάμου και εκτός γάμου και όποτε του κάνει κέφι, σημαίνει απλά πως αυτός ήταν ο σκοπός του θεού όταν του έδωσε τα ...εργαλεία;
Αλλωστε, δε βλέπω γιατί θα πρέπει να πάρω σοβαρά τις απόψεις του κάθε αγράμματου και άπλυτου καλόγερου που βλέπει οπτασίες από το πολύ λιβάνι που αναπνέει και να μην πάρω στα σοβαρά αυτό που λέει η επιστήμη. Πως στη ζωή ισχύει ο κανόνας "ή το χρησιμοποιείς ή το χάνεις".
Σκέφτηκες μήπως αυτοί που καθιερώσανε αυτές τις ανοησίες "περί πορνείας" και τις παρουσιάσανε σαν "λόγο του θεού", ίσως το κάνανε επειδή οι ίδιοι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το δώρο της φύσης ή... είχαν άλλα γούστα;
Τα πράγματα αγαπητέ είναι πολύ απλά: Ο,τι δεν είναι κατά φύση, είναι παρά φύση. Και η σεξουαλική δραστηριότητα είναι κατά φύση. Αυτό που είναι παρά φύση είναι τόσο οι απόψεις που εκπορεύονται από τους γνωστούς εσχατολάγνους χριστιανούς όσο και οι θρησκείες που ενσωματώνουν αυτές τις απόψεις. Για να μην πω για τους εκφραστές των απόψεων αυτών.
quote:
Aggelos91
Πραγματικά λυπάμαι που σκέφτεσται έτσι.
Να λυπάσαι μόνον για τον εαυτό σου.

macedon
ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
6/6/2008
Γιατί είναι Χριστιανοί.

macedon
Πω πω, ξανάνοιξε το θέμα; ωραία, ωραία.. ![]()
Πάμε λοιπόν
quote:
Αυτό που σας πειράζει, επαναλαμβάνω, είναι η συνείδησή σας που, όσο κι αν νομίζετε πως την έχετε καταργήσει, σας θυμίζει το πόσο άσχημη, μονότονη και άχρωμη έχετε καταντήσει τη ζωή σας.
Αγαπητέ φίλε Ψηλέ, άσε σε παρακαλώ τη δική μου συνείδηση απ' έξω. Για τα αίσχη της κοινωνίας, τα οποία βλέπουμε όλοι μας, η ευθύνη μου είναι μηδαμινή. Κηρύγματα της μορφής "μετανοείτε γιατί είστε αμαρτωλοί" εμπεριέχουν γενικεύσεις, οι οποίες δε γίνονται αποδεκτές. Επιτέλους, μην κρίνουμε για να μην κριθούμε (και αυτό το λέω για όλους). Αλήθεια, πως ακριβώς αποδεικνύεται ότι όλοι "εσείς" (δηλαδή "εμείς", οι μη ορθόδοξοι) έχουμε φτάσει την κοινωνία στο χείλος της καταστροφής;)
quote:
Κατ' αρχάς. Μάρτε το κράτος πληρώνει τους κληρικούς διότι έτσι είχε συμφωνηθεί όταν πήραν από την εκκλησία μεγάλο της ποσοστό των εδαφών της κυρίως για την αποκατάσταση των προσφύγων.
Αγαπητέ Άγγελε, θα με ενδιέφερε να γνωρίζω υπό ποιες (νόμιμες) προϋποθέσεις η Εκκλησία διατηρεί περιουσία, ενώ δεν αποτελεί εταιρική μορφή οποιουδήποτε δικαίου. Εκτός αν αποτελεί...
quote:
Γιατί να είσαι σίγουρος πως δεν είναι θέλημα Θεού οι άνθρώποι να έχουν σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου.
Συγνώμη καλέ μου φίλε (και οι συν-υποστηρίζοντες τη συγκεκριμένη θέση) : έκανε ποτέ αυτοπροσώπως σεμινάρια ο Θεός για όσα καταλογίζονται ως τοποθετήσεις του; ασφαλώς και όχι. Ε, (οτ)αν θα κάνει, θα γνωρίζουμε το θέλημα Του από πρώτο πρόσωπο, μέχρι τότε οι ενδιάμεσοι μου θυμίζουν λίγο τις εκπομπές του Χαρδαβέλλα (ξέρετε, κάποιος κύριος Smith κλπ. κλπ.)
quote:
Διότι όταν ο Χριστός είπε ότι πρέπει να ζούμε με τον τάδε και τάδε τρόπο δεν είπε ότι επειδή κάποια στιγμή θα περάσουν τα χρόνια και αυτά θα θεωρούνται ξεπερασμένα μην τα λαμβάνετε υπ'οψιν σας αλλά είπε να τηρούμε τις εντολές του μέχερι τέλους "γίνου πιστός άχρι θανάτου".
Φίλε μου σε αυτό συμφωνώ 110%. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την ανάλυσή μας με το στατιστικό έλεγχο της εξής αρχικής υπόθεσης "H0 : Οι εκπρόσωποι του ιερατείου διάγουν γενικά βίο πλησιέστερο στην αρχική Χριστιανική διδαχή συγκριτικά με τους μη μετέχοντες στη ζωή της Εκκλησίας vs Η1 : Και οι μεν και οι δε, εν γένει, ακούν τον τρόπο ζωής που δίδαξε ο Χριστός και πιάνουν την κοιλιά τους από τα γέλια (ίσως και από ντροπή, αλλά το βλέπω δύσκολο, για λόγους γενικής έλλειψης ευθιξίας)." Περιμένω τα αποτελέσματα.... αν και τα φαντάζομαι.
quote:
Τα πάθη τα καθημερινά. Η φιλοχρηματία, ο εγωισμός, το αχαλίνωτο και χωρίς όρια σεξ, …………, άπειρα πάθη.
Φίλε Ψηλέ. Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το θέμα της φιλοχρηματίας. Θα συναινέσω ως προς το θέμα του εγωισμού. Το "χωρίς όρια σεξ" πως το ορίζεις; όσο για το "αχαλίνωτο" του πράγματος, είναι μία λέξη που δυστυχεί να μεταφράζεται κατά το δοκούν, δώσε και εδώ την ερμηνεία σου, για να δούμε τι ορίζεται από την Εκκλησίας ως πάθος στο σεξουαλικό πεδίο.
quote:
Είμαστε λίγο πριν την ολική καταστροφή, δεν το βλέπεις;
(Με άφθονη διάθεση χιούμορ) πάντως ο Χαρδαβέλλας λέει ότι η γενιά των indigo (και οι λοιπές αηδίες) θα μας φέρουν το νέο, το ποθούμενο...![]()
quote:
Η Εκκλησία δεν απευθύνθηκαν σε κάποιον προσωπικά.
Σχολίασαν μια "στάση" ζωής, που δεν συνάδει με τη Χριστιανική ζωή.
Εσύ θίγεσαι με αυτό. Κάποιος άλλος, π.χ. ένας παιδεραστής, μπορεί να θιχτεί αν βγει η Εκκλησία ή κάποιος κρατικός φορές και εκφέρει γνώμη κατά της παιδεραστίας.
Τι πρέπει να γίνει δηλαδή;
Για σένα τα όρια της "ελευθερίας σου" μπορεί να φτάνουν ως την παιδεραστία αλλά να μην τη συμπεριλαμβάνουν, για κάποιον άλλον όμως, τα όρια της "ελευθερία του", μπορεί να περιλαμβάνουν και την παιδεραστία (δες για παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στην Ολλανδία) και όταν ακούσει κάποιον να την κατακρίνει, να αισθανθεί θιγμένος.Θα πρέπει, λοιπόν, να φιμώσουμε τους φορείς ή τους ανθρώπους που θα εκφέρουν γνώμη ενάντια σε όσα εμείς θεωρούμε ως κομμάτια της "ελευθερίας" μας ή της "ελεύθερης βούλησης";
Δε φιμώνουμε την οριοθέτηση, φιμώνουμε το χαρακτηρισμό. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλλέτω, φίλε μου. Τα όρια της ατομικής ελευθερίας καθορίζονται από τη Νομοθεσία, τα όρια της ηθικής ελευθερίας είναι κάπως πιο ασαφή, αλλά οι συνέπειες της εξύβρισης καθορίζονται από τον Ποινικό Κώδικα, άρθρο 231, αν θυμάμαι καλά.
quote:
Για μένα, το ίδιο ισχύει και τον άνδρα,
Μέχρι εδώ καλά το πήγαινες, τη συνέχεια τι την ήθελες; ![]()
quote:
Είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υπόκεινται στον έλεγχο άρα του πολίτη.
Ως δημόσιος υπάλληλος συμφωνώ και επαυξάνω. Δείτε και τα μισθολόγια...
quote:
Αυτό είναι το πρόβλημα μου,θέλω τον λόγο για τον οποίο είμαι πόρνος.
Εγώ θέλω κυρίως
α) Το νομοθέτημα που του δίνει το δικαίωμα να καθυβρίζει δημοσίως
β) Τις αποδείξεις ότι είναι ηθικά υπέρτερος
γ) Τις αποδείξεις του για τη συμφωνία της πράξης του με τη Χριστιανική διδαχή
Όσο για το λόγο... τελευταία μου απαίτηση, μπορεί αν βγει και από το "καλάθι", αν πέφτει βαρύ.
quote:
Λες δεν υπηρέτησαν την πατρίδα. Ξέρεις γιατί? Γιατί το έργο τους είναι πολύ πιο σπουδαίο. Είναι να υπηρετήσουν τον ίδιο τον Θεό για να αξιωθούν κάποια στιγμή της αληθινής πατρίδας όλων μας της Ουράνιας Πατρίδας.
Αγαπητέ, πρόσεξε την αντίφαση στην οποία πέφτεις : Υπηρετώ την πατρίδα σημαίνει μία υποχρέωση απέναντι στο Έθνος. Υπηρετώ το Θεό σημαίνει μία, εσωτερική έστω, ανάγκη. Στη μία περίπτωση εκτελώ μία υπηρεσία για λόγους νομιμότητας, αλλά και υπακοής στο κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Στη δεύτερη περίπτωση (εσύ ο ίδιος λες ότι) εκτελώ μία ενέργεια που θα έχει καθαρά ατομικό όφελος. Άστοχο.
quote:
Σε παρακαλώ πάρα πολύ και στο λέω αυτό με αγάπη, εγώ που είμαι ένα τίποτα.
Άλλη μία τοποθέτηση του Ορθόδοξου δόγματος, που σηκώνει συζήτηση. Είμαι πρωτίστως κατά της έπαρσης, αλλά η εκμηδένιση μέσω της ταπείνωσης είναι το ακριβώς αντίθετο άκρο. Γιατί θα πρέπει να νιώθω μηδενικό; μπορώ κάλλιστα να είμαι κάτι, όχι κάτι ανώτερο ή κάτι υπέρτερο, αλλά ΚΑΤΙ. Αλλά ξεφεύγω από το θέμα...
quote:
Η εκκλησια δεν βγηκε να σε βρισει . Εκφραζει για οσους ενδιαφερονται τη γνωμη της . Οχι μια οποιαδηποτε γνωμη επειδη ετσι της αρεσει , αλλα επειδη η κατασταση ηταν τετοια ( ο λογος που εψαχνες ) .
Το δικαιωμα του να λεει καποιος οτι θελει ειναι δικαιωμα του καθενος . Ακομα και το να κανει ο,τι θελει , αρκει να μην βλαψει κανεναν βεβαια .
Αγαπητέ μου, κανείς δεν είπε ότι η Εκκλησία σκοπεύει να βρίσει. Το έκανε όμως, βάσει των Νόμων του Ελληνικού Κράτους. Οποιοδήποτε ποινικό δικαστήριο δεχτεί μία έγκληση για εξύβριση από κάποιον Έλληνα πολίτη που θεωρεί ότι θίχτηκε και δικάσει αντικειμενικά, θα στείλει τον αξιότιμο "ιερωμένο" τουλάχιστον 6 μήνες μέσα. Άλλο το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και άλλο τα όρια της ελευθερίας, μην τα συγχέουμε.
Εντέλει, η ανακοίνωση της ΔΙΣ και συγκεκριμένα η ανάγνωσή της από κάποιον εκπρόσωπο της Συνόδου, αποτελεί έκφραση της Ελλαδικής Εκκλησίας ή όχι; αν ναι, τότε η Ελλαδική Εκκλησία εξύβρισε, αν όχι, ο αξιότιμος "ιερωμένος" εξύβρισε και η Ελλαδική Εκκλησία όφειλε να τον εγκαλέσει, ως μη εκφέροντα τη θέση της. Τι έγινε τελικά;
quote:
Όταν πεθάνεις θα γίνουν συγκεκριμένα πράγματα είτε το θέλεις είτε όχι. Η ψυχή σου θα περάσει από την μερική κρίση και θα πας στη μέση κατάσταση των ψυχών και θα έχεις πρόγευση κόλασης η πρόγευση παραδείσου. Θέλεις δεν θέλεις έχεις ουράνια πατρίδα.
Θα ήθελα πολύ μία τεκμηρίωση επ' αυτού.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν... θα επανέλθω.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
μαρτε επειδή εσύ είδες κάποια κακά παραδείγματα που αν έζησες (γιατί δεν ξέρω τι θεωρείς εσύ σαπίλα, πες μας παραδείγματα) δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία είναι μέσα στην σαπίλα. Η επίσημη εκκλησία σε καμία περίπτωση δεν έχει επιβληθει φασιστικά αλλά το Ορθόδοξο δόγμα είναι επίσημη Θρησκεία εκατοντάδες χρόνια τώρα. Λες δεν υπηρέτησαν την πατρίδα. Ξέρεις γιατί? Γιατί το έργο τους είναι πολύ πιο σπουδαίο. Είναι να υπηρετήσουν τον ίδιο τον Θεό για να αξιωθούν κάποια στιγμή της αληθινής πατρίδας όλων μας της Ουράνιας Πατρίδας. Σε παρακαλώ πάρα πολύ και στο λέω αυτό με αγάπη, εγώ που είμαι ένα τίποτα. Σε καμία περίπτωση μην παροτρύνεις ανθρώπους να προσχωρήσουν σε αιρέσεις.αγγελος91
Βέβαια....η εκκλησία δεν έχει επιβληθεί φασιστικά.....
Απλώς κάνει πλύση εγκεφάλου στους "πιστούς" της από νηπιακή ηλικία ( αίσχιστο ), φοβερίζοντάς τους με δράκους . φλόγες , καζάνια στα οποία θα βράζουν ....κ.λ.π. Όλα αυτά ΑΝ ΔΕΝ πιστέψουν τις "αλήθειες" που τους λανσάρουν .
Και το άσχημο Aggele 91 είναι ότι ...το καταφέρνουν. Βέβαια όχι στον βαθμό που το έκαναν παλιά ,γιατί σιγααααά - σιγαααααά ο κόσμος ξυπνάει . Κάτι η επιστήμες , κάτι το....internet (!) Σε έκαναν όμως να λες ότι είσαι ένα....τίποτα ! Δεν είναι θλιβερό ;
Μας είπαν "πόρνους" , πιστούς και....άπιστους για τις σχέσεις εκτός γάμου , και το....χωνέψαμε ! Δεν πήραμε από μια σανίδα βρεγμένη.....
Μας λένε πότε και πόσο σεξ να κάνουμε ,πότε να βγει η λεχώνα από το σπίτι (γιατί αλλιώς ....) πότε να φάμε κρέας , πότε ψάρι ,πότε λάδι ..., κάθε πότε να εξομολογούμαστε (αυτοεξευτελισμός) , τι ταινίες να βλέπουμε , τι μουσική να ακούμε , πότε να κλαίμε (σχεδόν πάντα), να υποβαλλόμαστε συνέχεια σε δοκιμασίες , και άλλα που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα.
Και ύστερα σου λένε ότι "του Έλληνα ό τράχηλος ζυγό δεν υπομένει..." . Μάλλον είναι φτιαγμένος γι αυτόν.
εσύ που ήρθες για διακοπές, περνα καλά...Εμείς σε
χαλάμε να γυμναζόμαστε λίγο;
Επιτέλους είσαι αλλού, τι προσπαθείς να κάνεις τους
άλλους, όμοιους σου;Τόσο μόνο νοιώθεις;
Ρώτησε τον τι κάνει το φιλαράκι μου ο κώστας που πέθανε 15 χρονών και όλοι λέγανε ότι τον αγάπησε ο θεός και τον πήρε μαζί του....
Φίλε trexagireve δεν με χαλάει η γυμναστική κανενός , δικαίωμά του αναφαίρετο , όπως και οι διακοπές του , αρκεί να την κάνει στο γυμναστήριό του και όχι στην αυλή μου.΄
Δεν ξέρω για τον αγώνα τον δικό σου , αλλά ξέρω για τον "αγώνα" της μεγάλης μάζας του χριστεπώνυμου πλήθους (ναι αυτού του περίφημου 98%), της μάσας , της χάψας , της καλοπέρασης ("ημών" διότι για τους άλλους "έχει ο...θεός")της απάτης κ.α.
Απ΄ τους πρωτεργάτες των παραπάνω η Εκκλησία , που χαρακτηρίζει και "πόρνους" τους περισσότερους κατοίκους αυτής της χώρας.
Υ.Γ. Μου άρεσε αυτό το "θέλω να κάνω τους άλλους όμοιούς μου"....ποιούς ;;;;;;;;;;;
quote:
macedon:
Γιατί οι άνθρωποι έχουν σκωληκοειδίτιδα; Πού χρησιμεύει;
Η σκωληκοειδίτιδα είναι νόσος διαφωνείς? ή πάνε όλοι οι άνθρωποι και τη βγάζουν?
Η παρθενία είναι απόδειξη της ηθικής της γυναίκας! Ηθική θα μου πεις! που την πουλάνε? Δε ξέρω θα σου πω..............
Ο Θεός τα πάντα εν σοφία εποίησε! για αυτό δεν έδωσε την παρθενία παρά μόνο στη γυναίκα και σε κανένα άλλο θηλαστικό!
Την ηθική δίδασκε ο Ιησούς............ψιλά γράμματα όμως! ε!macedon!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
quote:
europaios2
Η σκωληκοειδίτιδα είναι νόσος διαφωνείς?

Α ρε ευρωπαίε γιατρέ. Η φλεγμονή της σκωληκοειδίτιδας (της σκωληκοειδούς απόφυσης) είναι η "νόσος". Η ίδια η σκωληκοειδής απόφυση είναι ένα εξάρτημα παντελώς άχρηστο, απομεινάρι της εξέλιξής μας.
quote:
europaios2
Η παρθενία είναι απόδειξη της ηθικής της γυναίκας
Χριστιανοπατερικές ανοησίες.

macedon