ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/04/2011, 01:27:38
Κτίριο 1,5 χιλιομέτρου ?
τέλος πάντων , υποθέσεις κάνουμε ολοι

Εδω που βλέπουμε το "παλιό" εχει επικαλυφθεί απο τον "υλικό" του "χειμάρρου" , οπου κάποια στιγμή είχε εξορυχθεί
(και μάλιστα δείχνει να ειναι ρηχή εξόρυξη οση και η "επίστρωση")

Hellas at War
05/04/2011, 03:30:05
Ο λογαριασμός αθεος απενεργοποιείται χρονικά για 2 βδομάδες.

Θα θέλαμε να γίνει αντιληπτό από σένα αθεε, ότι η χρονική αυτή απενεργοποίηση του λογαριασμού σου είναι "προειδοποιητική" και μάλιστα να την εκλάβεις και ως την τελευταία προειδοποίηση!

Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που απενεργοποιείται χρονικά ο λογαριασμός σου, ούτε και είναι λίγες οι φορές που σου έχουμε κάνει παρατηρήσεις για την απαράδεκτη και συχνότατα υβριστική συμπεριφορά που δείχνεις στις συζητήσεις. Δε δείχνεις όμως να πτοείσαι και ιδιαίτερα, λίγο καιρό μετά από τις παρατηρήσεις ξαναρχίζεις τα ίδια... (ενδεικτικά, παρατηρήσεις έχουν γίνει εδώ και εδώ, ενώ χρονική απενεργοποίηση του λογαριασμού σου είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες εδώ).

05/04/2011, 03:33:38
Ενημερώνουμε ότι ο τίτλος του θέματος αυτού άλλαξε από:
"Ancient Aliens"
σε:
"Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel
που είναι και ενδεικτικότερος του αντικειμένου που πραγματεύεται το συγκεκριμένο θέμα, εφόσον αναφέρεται σε μια τηλεοπτική σειρά του History Channel.

05/04/2011, 07:58:49
Θα ήθελα να σχολιάσω μερικές από τις φωτογραφίες που παρέθεσε ο φίλος FWTODOTIS οι οποίες εμφανίζουν κάποιες περίεργες μορφές -ανθρωποειδείς ή ιπτάμενα αντικείμενα- δημιουργώντας υποψίες για έλευση ή παρουσία εξωγήινων όντων που υποτίθεται απεικονίστηκαν στην τέχνη των παρελθοντικών (αρχαίων και μεσαιωνικών) κοινωνιών.

Κατ'αρχήν πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να δίνονται μαζί με τις φωτογραφίες και περαιτέρω χρήσιμες πληροφορίες, όπως πού βρέθηκαν, σε ποια εποχή, κάποια ιστοσελίδα με το εύρημα κλπ ώστε να καθίσταται ευκολότερη η ενημέρωση των αναγνωστών καθώς και η προσπάθεια όποιων επιθυμούν να τις διερευνήσουν για να ανακαλύψουν τις πιθανές απαντήσεις-εξηγήσεις που πιθανώς έχουν δοθεί.

Τώρα θα σχολιάσω όσες τυχαίνει να ξέρω διασαφηνίζοντας παράλληλα το τοπίο.

Ας ξεκινήσω με το αιγυπτιακό ανάγλυφο που στην θολή φωτογραφία αφήνεται το υπονοούμενο απεικόνισης ενός αλλόκοτου πλάσματος πιθανώς κάποιου εξωγήινου όντος. Ωστόσο, μια καθαρότερη φωτογραφία ξεκαθαρίζει την κατάσταση και ο εξωγήινος μετατρέπεται σε...πιθάρι και τα μάτια του δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι βολβοί κάποιου φυτού, ίσως λωτού, στα πλαίσια μιας προσφοράς.

Ας το δούμε καλύτερα:

Κι εδώ το "κεφάλι του εξωγήινου"

Πρόσθετη μαρτυρία ότι τα μάτια του εξωγήινου ουσιαστικά είναι μέρος του προσφερόμενου φυτού έρχεται από μία άλλη απεικόνιση στον ίδιο τάφο, όπου τοποθετούνται τα φυτά σε κάποιο δοχείο.

Περισσότερα εδώ:
http://www.catchpenny.org/alien.html

Οσο για την άλλη μυστηριώδη εικόνα από τη χώρα των Φαραώ, δηλαδή τα ιπτάμενα οχήματα (UFO, ελικόπτερα κλπ) σε ναό της Αβύδου, το θέμα έχει συζητηθεί προ πολλού. Η εξήγηση που δίνεται είναι η ακόλουθη:

Η εξήγηση των αιγυπτιολόγων είναι ότι τα ιερογλυφικά που εμφανίζονται εδώ είναι ένα παλίμψηστον (palimpsest). Δηλαδή, δημιουργήθηκε αρχικά μια ταμπλέτα με κάποια ιερογλυφικά. Στη συνέχεια κάποια στιγμή αργότερα η ταμπλέτα καλύφθηκε με κάποιο είδος κονιάματος ώστε να "σβησθεί" και ξαναχαράξανε από πάνω διάφορα άλλα ιερογλυφικά. Λόγω φθοράς, η υποκείμενη γραφή εμφανίστηκε με αποτέλεσμα να βλέπουμε την υπέρθεση των δυο, παράγωντας περίεργα σχήματα. Έχουν αναγνωρισθεί δυο σειρές ιερογλυφικών αν και μερικά είναι άγνωστα.
http://www.skepdic.gr/Newsletters/newsletter1.htm#anc8

Δεν βρίσκω ούτε εδώ κάποια ένδειξη αρχαίων αστροναυτών.

...και προχωρώ

Πολλές "μυστηριώδεις" φωτογραφίες αφορούν πίνακες της Αναγέννησης με χριστιανικό περιεχόμενο και γενικά χριστιανικές εικόνες με τη σταύρωση που φαίνονται διάφορα "UFO".

Το σημαντικό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι να γνωρίσουμε την τέχνη της κάθε εποχής, τις τάσεις που επικρατούσαν στις απεικονίσεις καθώς και θρησκευτικά κείμενα που σχετίζονται πιθανώς με αυτές.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τις εικόνες σταύρωσης του Ιησού, όπως αυτή από την περίφημη τοιχογραφία στο Κόσοβο που μερικοί ισχυρίζονται ότι στο πάνω μέρος, αριστερά και δεξιά απεικονίζονται επανδρωμένα UFO. Στην πραγματικότητα είναι προσωποποιημένοι ο ήλιος και η σελήνη. Ηταν πολύ συχνές αυτού του τύπου οι απεικονίσεις στη Βυζαντινή τέχνη (και όχι μόνο) όπου τα δύο ουράνια σώματα έπαιρναν ανθρώπινες μορφές. Ακόμα και στη σύγχρονη αγιογραφία έχει διατηρηθεί αυτό το μοτίβο.

Κι εδώ ένα μεσαιωνικό δείγμα:

Στην Δύση, συναντάμε επίσης περιπτώσεις που ο ήλιος και η σελήνη εμφανίζονται με ανθρώπινες μορφές οδηγώντας άρματα ή τροχοφόρα οχήματα όπως στο παρακάτω ξυλόγλυπτο του 11ου αιώνα:

Τα UFO πού είναι? Προφανώς πουθενά.

Περισσότερα για το θέμα εδώ:
http://www.sprezzatura.it/Arte/Arte_UFO_2_eng.htm

Ερχομαι τώρα στους πίνακες της Αναγέννησης...
Δυστυχώς ούτε εδώ ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις για εξωγήινα UFO. Αρκεί να μελετήσουμε τις τάσεις και τα μοτίβα της τέχνης της εποχής για να το διαπιστώσουμε.

Η φωτογραφία που δημιουργεί όλο το ντόρο είναι Η Παρθένος και το Θείο Βρέφος του 15ου αιώνα. Σ'αυτήν βλέπουμε ένα περίεργο μαύρο σύννεφο πάνω και δεξιά το οποίο παρατηρεί ένας βοσκός. Δεν πρόκειται όμως για UFO αλλά απεικόνιση της "Αναγγελίας στους Ποιμένες" (για την γέννηση του βρέφους) όπως περιγράφεται στο Ευαγγέλιο του Λουκά (2:8-9): Στην περιοχή εκείνη βρίσκονταν βοσκοί που έμεναν στο ύπαιθρο και φύλαγαν βάρδιες τη νύχτα για το κοπάδια τους. Σ'αυτούς παρουσιάστηκε ένας άγγελος Κυρίου και θεϊκή λαμπρότητα τους περιέβαλε με τη λάμψη της και κατατρόμαξαν

Το ίδιο μοτίβο συναντάμε και σε άλλους πίνακες της εποχής με το ίδιο αντικείμενο, με τη διαφορά ότι ο άγγελος ξεπροβάλλει από το σύννεφο.

Κι εδώ πιο κοντά, ο βοσκός που παρατηρεί τον άγγελο από το σύννεφο.

Πολυάριθμες είναι οι εικόνες της εποχής με αυτό το θέμα αλλά θα αναρωτηθεί κανείς γιατί στην επίμαχη εικόνα το σύννεφο είναι μόνο του? Μήπως ήταν κάτι άλλο? Η απάντηση βρίσκεται στην άντληση έμπνευσης των καλλιτεχνών της εποχής όχι μόνο από τα Ευαγγέλια αλλά και από τα απόκρυφα κείμενα. Συγκεκριμένα το Πρωτοευαγγέλιο του Ιακώβου (38α-39), περιέχει την εξής αναφορά:Και πήγε μαζί με αυτόν, και στάθηκαν έξω από το σπήλαιο. Και σκοτεινό σύννεφο σκέπασε το σπήλαιο. Και είπε η μαία: Η ψυχή μου δοξολογεί σήμερα, γιατί τα μάτια μου είδαν απίστευτα πράγματα, ότι θα έρθει η σωτηρία του Ισραήλ. Και αμέσως το σύννεφο εξαφανίστηκε από το σπήλαιο, και έλαμψε φως μέγα σ'αυτό, τέτοιο που τα μάτια να μην το υποφέρουν".
Δηλαδή ο άγγελος έχει αντικατασταθεί από ένα σύννεφο στο παραπάνω απόσπασμα.

Αν και οι παραστάσεις με το σύννεφο σκέτο είναι λίγες, μπορούμε να βρούμε μερικές όπως ο ακόλουθος πίνακας του 15ου αιώνα:

Πηγές για τα παραπάνω:
http://www.sprezzatura.it/Arte/Arte_UFO_5_eng.htm
(με περαιτέρω επιχειρηματολογία και πολλά παραδείγματα ζωγραφιών)
Περιοδικό Mystery, τ.35, σελ.42-45)

Σχετικά με την φωτογραφία που απεικονίζει κάτι σαν φωτεινό σώμα να εξαπολύει ακτίνες στο έδαφος...δεν είναι τίποτε άλλο από το επεισόδιο της βάφτισης του Ιησού όπου άνοιξαν οι ουρανοί και κατέβηκε το Αγιο Πνεύμα με τη μορφή περιστεράς. Άλλωστε αν προσέξετε καλύτερα την εικόνα, στο κέντρο του φωτεινού αντικειμένου φαίνεται μια μικρή λευκή μορφή που δεν είναι άλλη από το περιστέρι -Αγιο Πνεύμα- της χριστιανικής παράδοσης.

(κι εδώ πιο κοντινό)

Περαιτέρω εικόνες με τη σκηνή της βάφτισης που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω μπορούμε να βρούμε εδώ:
http://www.sprezzatura.it/Arte/Arte_UFO_3.htm

Εχω βρει και δύο σύντομα βιντεάκια που απομυθοποιούν τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, δυστυχώς μόνο στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους.
http://www.youtube.com/watch?v=9WYzURYq1IY
http://www.youtube.com/watch?v=WaIjIwRooN4&feature=related

Μετά απ'όλα αυτά η εύρεση εξωγήινων UFO στην θρησκευτική τέχνη πρέπει να θεωρηθεί εντελώς λανθασμένη. Αγνοεί όλα τα στοιχεία από τα θρησκευτικά κείμενα και την ιστορία της τέχνης.

Νομίζω ότι τα παραδείγματα από την χριστιανική παράδοση που κατατέθηκαν παραπάνω μας προσφέρουν ένα σωστό δίδαγμα αναφορικά με τις εύκολες ερμηνείες περί εξωγήινων και UFO στις οποίες καταφεύγουμε συχνά όταν αντικρύζουμε εικόνες και σχέδια πολιτισμών με τους οποίους είμαστε ανεξοικείωτοι. Οπως θα μπορούσε εύκολα να παρασυρθεί κάποιος με τους πίνακες της Αναγέννησης ερμηνεύοντας τα σύννεφα ως UFO επειδή δεν έχει μελετήσει τα σχετικά φιλολογικά κείμενα και την ιστορία της τέχνης της εποχής, το ίδιο εύκολα θα μπορούσε να το κάνει και με τις γραμμές Νάζκα, τα διάφορα αλλόκοτα σχήματα σε σπηλιές που φαινομενικά μοιάζουν με το πρότυπο του ιπτάμενου δίσκου που μας έχει καλλιεργήσει ο φανταστικός κινηματογράφος, οι αλλόκοτες μορφές ανθρωποειδών σε παρόμοια χαράγματα (που θα μπορούσαν να είναι μυθικά πλάσματα των προϊστορικών ανθρώπων της περιοχής) και λοιπές απεικονίσεις για τις οποίες οι πολιτισμοί της περιοχής δεν άφησαν γραπτές και φιλολογικές μαρτυρίες που πιθανώς θα τα εξηγούσαν. Επειδή δεν άφησαν δεν σημαίνει ότι δεν είχαν παραδόσεις που θα σχετίζονταν με εικόνες που εμείς βλέπουμε ως εξωγήινους ή κάτι σχετικό. Η ανθρωπινη μορφή στο οροπέδιο Νάζκα δεν αποδεικνύεται από πουθενά εξωγήινη. Ούτε μια ευτραφής μορφή Μεσοαμερικάνων ινδιάνων(?) που μπορεί να φοράει μια τελετουργική φορεσιά πλούσια σε διακοσμήσεις και όχι διαστημική στολή.

Να υπενθυμίσω ότι δεν έχω ψάξει ακόμα όλες τις φωτογραφίες διότι χωρίς σχετικές πηγές μου ήταν δύσκολο. Εκ πρώτης όψεως όμως νομίζω ότι πρέπει να λαμβάνεται πάντα σοβαρά υπόψη η περίπτωση τα περίεργα ουράνια αντικειμενα να αποτελούν απλώς τα γνωστά μας ουράνια σώματα όπως ο ήλιος, η σελήνη, άλλα αστέρια που παρατηρούσαν οι άνθρωποι αυτοί, θεότητες της παράδοσής τους και τα σχετικά. Θα ψάξω περισσότερο στην πορεία μήπως βρω πληροφορίες και για τα ασιατικά μοτίβα που παρουσιάστηκαν. Αν βρω κάτι αξιόλογο θα επανέλθω.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 05/04/2011 08:14:11

05/04/2011, 10:31:21
@ Agnostic

Πολύ αξιέπαινη η συμβολή σου στην απομυθοποίηση του θέματος.
Φίλε μου έχω την αίσθηση πως παλεύουμε με λερναία ύδρα, με όχι 9 αλλά 999 κεφάλια.
Χαράς το κουράγιο σου.

@ Admin

Η τοποθέτησή μου είναι γενική και αναφέρεται σε θέμα αρχής.
Η συμφωνία μου στο γενικό πλαίσιο είναι δεδομένη.

Στη συσχέτιση όμως της στιγμής, ίσως να διακρίνω μια μεροληπτική αυστηρότητα.
Δεν είναι πάντα εύκολο σε όλους τους ανθρώπους να απαντούν με νηφαλιότητα, στη παραποίηση των λόγων τους, και τον άμετρο προσωπικό κομπασμό.

CravenΜέλος
05/04/2011, 10:32:27
Agnostic πολύ ορθό το post σου και όντως έτσι είναι αυτές οι photos έχουν εξηγηθεί προ πολλού.
Ας το πάμε βέβαια ανάποδα, αφού το χεις ψάξει το θέμα, υπάρχουν για σένα ζωγραφιές, τοιχογραφίες, γλυπτά ή οτιδήποτε έχεις στο μυαλό σου που ΔΕΝ επιδέχεται εξήγησης? και αν ναι μπορείς να μας δώσεις μερικά? θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον απο κάποιον που είναι δυσκολόπιστος (και καλά κάνεις εγώ μαζί σου!) να δούμε τι θεωρεί αυτός ανεξήγητο :)
CravenΜέλος
05/04/2011, 10:41:22
quote:

Φίλε μου έχω την αίσθηση πως παλεύουμε με λερναία ύδρα, με όχι 9 αλλά 999 κεφάλια.
Χαράς το κουράγιο σου.

Γιάννη γίνεσαι τώρα πολύ υπερβολικός. Συζήτηση κάνουμε δεν είναι μάχη για να πρέπει να κόψεις κεφάλια ούτε χρειάζεται να επιβληθεί κάποια άποψη απ τους μεν στους δε, δεν καταλαβαίνω γιατί το βλέπεις σαν διαμάχη. Στην τελική οι περισσότεροι (εγώ σίγουρα ναι) στα περισσότερα συμφωνώ μαζί σας και απ ότι βλέπω ακόμα και αυτοί που δεν συμφωνούν δεν το χουν δει σαν διαμάχη ή πάλη. Είμαι σίγουρος ότι και ο Agnostic δεν το βλέπει σαν κάπου είδους πάλης αλλά σαν ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Για να γυρίσουμε στο θέμα μας θα σε ρωτήσω το ίδιο πράγμα με τον Agnostic (ειλικρινής απορία γιατί το θεωρώ ενδιαφέρον όλο αυτό), υπάρχουν για εσένα πράγματα ανεξήγητα? και αν ναι μπορείς να δώσεις κάποιο παράδειγμα? (πάνω στο θέμα πάντα)

05/04/2011, 11:42:37
Admin
Δηλαδή με λίγα λόγια δεν μπορώ να πω ένα δολοφόνο - δολοφόνο, ένα κλέφτη - κλέφτη και ένα απατεώνα - απατεώνα...
Τέλεια λογική - ή καλύτερα η λογική όλων των παραμυθάδων που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους αφελείς...
Ο Ντάινεκεν είναι απατεώνας ολκής, είτε σας αρέσει, είτε όχι...
Γιατί και έχει πει ψέματα, και έχει παρουσιάσει ψευδή, κατασκευασμένα στοιχεία, και έχει αποκρύψει πληροφορίες, και παρουσιάζει τα "στοιχεία" μόνο από την δική του πλευρά στους αφελείς... Με λίγα λόγια πουλάει ψέματα, για δύο λόγους: είτε για να κερδίσει χρήματα σε βάρος των αφελών, είτε γιατί είναι ψυχοπαθής...
Και στις δύο περιπτώσεις είναι σκουπίδι.
Γιατί όμως αυτή η αντίδραση όταν γράφω την αλήθεια;
Χαλάει η σούπα του δήθεν φανταστικού και δεν θα υπάρχει αρκετή πελατεία στο esoterica;

FWTODOTIS
Πρέπει να καταλάβεις δύο πράγματα:
Το πρώτο είναι ότι ακολουθείς τα βήματα και τους ρυθμούς όλων των απατεώνων του χώρου. Παρουσιάζουν πάντα δήθεν στοιχεία, δήθεν αδιάβλητα στοιχεία,στοχεύοντας στο συναίσθημα του θύματος και όχι στην λογική...
Δεύτερο δεν χρησιμοποιείς την λογική. Η λογική λέει πολύ απλά ότι πρέπει το θέμα να ερευνηθεί από κάθε πλευρά πριν καταλήξουμε σε ένα στοιχείο.
Για δες και τις δικές μου φωτογραφίες...

Στην πρώτη φωτογραφία είναι σίγουρα εξωγήινοι έτσι;;;
Στην δεύτερη φωτογραφία προσέξτε πως είναι ντυμένοι οι πολεμιστές Haidas στον Καναδά το 1804. Δεν θα αναφέρουμε καν πως ήταν ντυμένοι οι πολεμιστές Αζτέκοι, οι Μάγιας και οι άλλοι λαοί της Μεσοαμερικής...
Στην τρίτη φωτογραφία έχουμε ένα τοτέμ των ινδιάνων της δυτικής ακτής του Καναδά. Ε δεν μπορεί, με τέτοιο κεφάλι μάλλον εξωγήινο απαγωγέα παιδιών παρουσιάζει...
Η τέταρτη είναι το κλου της ημέρας... Ποιός είναι αυτός ο εξωγήινος;;;

05/04/2011, 11:47:28
Φίλε carven η αναφορά μου στη λερναία ύδρα είναι καθαρά συμβολικός, και αναφέρεται στη διαπίστωση πως σε κάθε μύθο που θα απομυθοποίηται, θα ξεπηδούν δυο άλλοι που θα αναμένουν εξήγηση.
Για τι λόγο αυτό εγώ δεν μπαίνω σε αυτή τη “πρέσα” που απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή.

Για μένα φίλε μου υπάρχουν πολλά ανεξήγητα θέματα κυρίως φυσικής, γενετικής, ιατρικής, ψυχολογίας και φιλοσοφίας.
Και εκεί πάλι σε κάθε θέμα που λύνεται γεννούνται πολλαπλάσιες νέες απορίες που αναζητούν εξήγηση.

Μια συνεχής “μάχη” φίλε μου, “σώμα με σώμα” που δίνει νόημα στη ζωή μου.
Μάχη αναίμακτη, δεν πέφτουν κεφάλια, τα δόντια του ...σκιάχτρου είναι ο στόχος, το φόβητρο των λαών και σύμμαχος των απανταχού ηγεμόνων, δαιμόνων και κηδεμόνων..

CravenΜέλος
05/04/2011, 11:54:26
quote:

Για μένα φίλε μου υπάρχουν πολλά ανεξήγητα θέματα κυρίως φυσικής, γενετικής, ιατρικής, ψυχολογίας και φιλοσοφίας.
Και εκεί πάλι σε κάθε θέμα που λύνεται γεννούνται πολλαπλάσιες νέες απορίες που αναζητούν εξήγηση.

Άρα για το συγκεκριμένο θέμα και φιλτράροντας τυχόν υπερβολές (όπως σωστά έδειξε ο Agnostic παραπάνω) και ψάχνοντας για τυχόν ανεξήγητα πράγματα-αντικείμενα κτλ για το συγκεκριμένο θέμα, έχεις βρει λογική εξήγηση στα πάντα, απ το πως έγινε ένα μεγαλιθικό κτίσμα χιλιάδες χρόνια πριν μέχρι το μικρότερο artifact που χει βρεθεί, σωστά?