- Είναι ο Αθεϊσμός πίστη και θρησκεία; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Είναι πασιφανές ότι οι πρώτοι άθεοι(νατουραλιστές ντετερμινιστές) αυτοαναιρούνται. Πως προσπαθεί ένας τέτοιος άθεος να με πείσει να δεχτώ ότι ο Θεός δεν είναι η Αιτία του κόσμου, αν δεν είναι στο χέρι μου να δεχτώ ή να αρνηθώ την γνώμη του; Αν είμαι ένα άβουλο ντόμινο που θα πέσει από άλλο ντόμινο, στην απέραντη τυφλή μηχανή του κόσμου;Επιπλέον δίχως δυνατότητα συλλογισμού, επιθυμίας, αποδοχής, απόρριψης, γνώμης... πως μπορεί ο ΙΔΙΟΣ και γνωρίζει ότι ο αθεϊσμός του είναι αληθινός; Διότι η γνώση απαιτεί ικανότητα συλλογισμού.
Αν ισχυριστεί ήταν προκαθορισμένο να πιστέψει ότι όλα είναι προκαθορισμένα και ο Θεός δεν έφτιαξε τον κόσμο, τότε και εγώ μπορώ να απαντήσω ήταν προκαθορισμένο να πιστέψω ότι δεν είναι όλα προκαθορισμένα και ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο.
ικανότητα συλλογισμού Ή ΠΑΡΑΛΗΡΉΜΑΤΟς;

ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ JESUS

Ο Ιουδαιοχριστιανισμός, εκκινώντας από τη γενέθλια γη του, εισέβαλε στην Ευρώπη ως μια ΕΠΙΔΗΜΙΑ, ενέσκηψε ως μια ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ που βαθμιαία τους προσέβαλε όλους.

----- Ο Ανασταστασάκης είναι αυτός;
quote:
----- Ο Ανασταστασάκης είναι αυτός;
Ας παίξουν τα παιδάκια με έναν τυπικό χριστιανό.

Ευσέβιος, Επίσκοπος Καισαρείας Παλαιστίνης (265-340 ΜΑΧΧ)
«Τον πτωχόν και πένητα λαόν σήκωσες από... της κοπριάς των Ελληνικών μυσαγμάτων (βδελυγμάτων) και κάθισες αυτόν μετά των αρχόντων του Ισραήλ, τον όντος λαόν αυτού.»
- Ευσέβιος ευαγγ. προπαρ. / εις τους ψαλμούς / αλληλούϊα. ριβ΄ 23.1352.34

Ο Ιουδαιοχριστιανισμός, εκκινώντας από τη γενέθλια γη του, εισέβαλε στην Ευρώπη ως μια ΕΠΙΔΗΜΙΑ, ενέσκηψε ως μια ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ που βαθμιαία τους προσέβαλε όλους.
quote:Θα ήθελες να είναι έτσι ο τυπικός χριστιανός, αλλά εγώ γνωρίζω ντε φάκτο οτι σαν εσένα είναι ο τυπικός πολυθεϊστής..
...Απο εκεί να καταλάβουμε..
quote:quote:Θα ήθελες να είναι έτσι ο τυπικός χριστιανός, αλλά εγώ γνωρίζω ντε φάκτο οτι σαν εσένα είναι ο τυπικός πολυθεϊστής..
...Απο εκεί να καταλάβουμε..
ΠΕΡΙ ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΟΣ:
Γρηγόριος Ε΄ κατά των Ελληνικών ονομάτων
[Λίγο πριν από το 1821 αρκετοί μορφωμένοι υπόδουλοι άρχισαν να αποκηρύττουν τα χριστιανικά τους ονόματα και να παίρνουν ελληνικά, τα δε παιδιά τους τα βάπτιζαν με ονόματα αρχαίων Ελλήνων σοφών, ηρώων κ.λπ. Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε εξέδωσε το 1819 την κατά Ελληνικών ονομάτων εγκύκλιο προς τους αρχιερείς, που ακολουθεί.]
«Και η κατά καινοτομίαν παρά ταύτα εισαχθείσα των παλαιών ελληνικών ονομάτων επιφώνησις εις τα βαπτιζόμενα βρέφη των πιστών, ως ηκούσαμεν, λαμβανομένη ως μία καταφρόνησις της χριστιανικής ονοματοθεσίας, είναι διόλου απροσφυής και ανάρμοστος• όθεν ανάγκη η Αρχιερωσύνη σας να διαδώσητε παραγγελίας εντόνους εις τους Ιερείς των ενοριών σας, και νουθεσίας πνευματικάς εις τους ευλογημένους επαρχιώτας σας, δια να λείψη τουντεύθεν και η κατάχρησις αύτη, και αφεθέντες της ακαίρου και μηδέν εχούσης το χρήσιμον φιλοτιμίας και επιδείξεως οι γονείς και ανάδοχοι να ονοματοθετώσιν εις το εξής εν τω καιρώ της θείας και μυστικής αναγεννήσεως τα ειθισμένα ταις ευσεβέσιν ακοαίς πατροπαράδοτα χριστιανικά ονόματα των εγνωσμένων τη Εκκλησία και των ενδόξως υπ’ αυτής εορταζομένων Αγίων, δια να είναι έφοροι και φύλακες των βαπτιζομένων νηπίων και ταχείς και αδιάλειπτοι χορηγοί της χάριτος αυτών εις τους μετά πίστεως.»

Ο "Άγιος" Νικόλαος Συντρίβει τα Πάνσεπτα αγάλματα των Ελλήνων.
Εντάξει, θα τα πούμε αυτά σε άλλο θέμα με τίτλο - η ελληνική θρησκεία στο πέρασμα των αιώνων.
quote:
Συνιστώ ψυχραιμία και λογική σκέψη.Εντάξει, θα τα πούμε αυτά σε άλλο θέμα με τίτλο - η ελληνική θρησκεία στο πέρασμα των αιώνων.
Ανυπομονώ.

quote:
Τόσο οι θεϊστές όσο και οι αθεϊστές ερμηνεύουν ο καθένας με το δικό του υποκειμενισμό το κόσμο των σκιών από τον οποίο δε θέλουν να ξεφύγουν.
Τί σημαίνει αυτό;
Εσύ τί είσαι;
quote:Χριστος Ελ
ΝοτιρκΤόσο οι θεϊστές όσο και οι αθεϊστές ερμηνεύουν ο καθένας με το δικό του υποκειμενισμό το κόσμο των σκιών από τον οποίο δε θέλουν να ξεφύγουν.
Τί σημαίνει αυτό;
Εσύ τί είσαι;
=======================================
‘’ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ? ‘’
‘’ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ? ‘’
-ΕΩΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ , ΘΕΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ……
που εχεις ανεβασει "βρωμανε απατη"
με ενα "απλο" προγραμα
φαινεται οτι εχουν ασχετη ημερομηνια
δημιουργιας κατ ενα χρονο
ή ο υπολογστης εχει λοαθος χρονο ή
δεν χειριζεσαι σωστα το προγραμα
Εαν ειναι το πρωτο σου προτεινω
να αλαξεις την χρονολογια του ρολογιου
του υπολογιστη σου κατα ενα χρονο
Τη δευτερη περιπτωση δεν την σχολιαζω
παντως να ξερεις οτι σε καθε περιπτωση
ειναι υποπτη αυτη η διαφορα και δυστηχως
σε βαζει σε λιστα υποπτης προσεγκισης για εμενα.
ΥΣ: εαν πατνως ειναι η πρωτη περιπτωση
θα περιοριστω να σου αναφερω μια μαρκα
Hewlett-Packard σχετικα με τις φωτογραφιες...
Χριστο Ελ οι φοτωγραφιες
με ενα "απλο" προγραμα
δεν χειριζεσαι σωστα το προγραμαΕαν ειναι το πρωτο σου προτεινω
σε βαζει σε λιστα υποπτης προσεγκισης για εμενα.ΥΣ: εαν πατνως ειναι η πρωτη περιπτωση
Αλλά πως βρήκες ρε Σέρλοκ Χόλμς ό,τι δεν έχω φτιάξει την ημερομηνία στον υπολογιστή μου;!
quote:quote:
Χριστο Ελ οι φοτωγραφιες
με ενα "απλο" προγραμα
δεν χειριζεσαι σωστα το προγραμαΕαν ειναι το πρωτο σου προτεινω
σε βαζει σε λιστα υποπτης προσεγκισης για εμενα.ΥΣ: εαν πατνως ειναι η πρωτη περιπτωση
Δεν ειναι αστειο φιλε μου
Απλα σου εγραψα ευθεως οτι συμπερασμα εβγαλα
με την περιπτωση των εικονων που ανεβασες...
Εσυ γραφεις οτι εχεις λαθος ημερομηνια στον
υπολογιστη σου ,
εγω αποτην αλλη αφηνω το ανοιχτο το περιθοριο
να ξεχασες να κανεις edit την χρονολογια και
να καταλαβαινεις αρκετα καλα πως θα μπορουσα να βρω
την "υποθετικη" ρυθμιση χρονου του υπολογιστη σου ...
Υσ :Εαν πραγματικα δεν εχεις κανει "απατη" να ξερεις οτι
δεν εχω προθεση να σου γραψω τον τροπο που βρηκα την χρονικη
διαφορα .
Μελετησε ,μαθε,καταλαβε, και προχωρα στην εφαρμογη μιας που η γνωση θα γινει επιγνωση . Αυτο το πραγμα ακριβως το πραγμα προσπαθω να σου δωσω να καταλαβεις οταν σου γραφω σχετικα με την μελετη των πραγματων που σου εκθετουντα τα παιδια στο αλλο θεματακι με την ακινισια της γης ...

Λέει αυτός πως η λέξη άθεος είναι ένας προσδιορισμός και ο άθεος δεν χρειάζεται τον θεϊστή για να υπάρξει. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με ένα σύνολο πεποιθήσεων, με την διαφορά πως είναι τόσο κοινές και ολοφάνερες αυτές, έτσι ώστε δεν είναι πίστη σε μη "βλεπόμενα".
Και εδώ είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ του φίλου μας και κάθε αθεϊστή. Μάλιστα, έχει την άποψη πως ο κόσμος είναι έτσι και λειτουργεί έτσι. Κλασικά, καθυμερινά, απτά πράγματα τα οποία εξηγούνται μέσω της φυσικής.
Για πάμε όμως πίσω φίλε μου. Αυτό που αποκαλείς φυσικό κάπως προέκυψε. Δεν ήταν πάντα έτσι. Επομένως η προέλευσή του είναι ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΗ. Δεν με νοιάζει βέβαια τί θεωρείς αιτία προέλευσης του κόσμου - φαντάζομαι κάτι άβουλο. Άρα και εσύ έχεις ΠΙΣΤΕΥΩ στο πως προέκυψε αυτός ο κόσμος. Πιστεύεις στην αβιογένεση, πιστεύεις στο Μπινγκ Μπανγκ, πιστεύεις στην εξέλιξη, δηλαδή σε πράγματα τα οποία δέχεσαι πως συνέβησαν και συμβαίνουν αλλά δεν μπορείς να γυρίσεις στο παρελθόν, ούτε να τα αποδείξεις ΑΜΕΣΑ, μόνο έμμεσα με δικές σου ερμηνείες. Όπως και να έχει, ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΠΙΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Ίσως να θέλεις να εκφράσεις την άποψη πως η αβιογένεση έχει αποδεικτεί 100% και είναι γεγονός στο εργαστήριο όπως το νερό που παγώνει στους 0 βαθμούς Κελσίου, οπότε είναι κοινή πεποίθηση. Εντάξει, μπορείς να λες και να ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ό,τι θέλεις. Αλλά, όταν μου λέτε πως δεν είστε εσείς πιστοί, εγώ θα χαμογελάω