ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- UFO no1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- UFO no1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Troll30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
25/01/2007, 10:39:05
quote:
Δεν σημαίνει ότι επειδή το παρέθεσα πιστεύω 100% το άρθρο

Σίγουρα. Και γω το κάνω και καμιά φορά παρουσιάζω και θέματα με τα οποία είμαι εντελώς αντίθετη, απλώς θέλω να δω τι λένε και οι υπόλοιποι.
Οταν πρωτοεμφανίστηκε ο χάρτης στο νετ, προσπάθησα να δω πού ακριβώς βρέθηκε, επειδή στα Ουράλια υποτίθεται ότι έχει γίνει και άλλη μία περίεργη ανακάλυψη, εκείνη των μικροσκοπικών τεχνουργημάτων (μιλούσαν για νανοτεχνολογία) που πάλι είχαν χρονολογηθεί από την περίοδο των παγετώνων.

Ενα σχετικό λινκ εδώ
http://www.ufologie.net/htm/ancural.htm

Απ όσο μπόρεσα να βρω οι δύο περιοχές ήταν σχετικά κοντά, όχι όμως τόσο κοντά ώστε να δικαιολογεί μία συσχέτιση. Και αυτή η ανακάλυψη (εντός ή εκτός εισαγωγικών) έμεινε έτσι. Δεν βλέπω να υπάρχει κάτι νεώτερο.

quote:
Αλήθεια εμείς απο πότε έχουμε στα χέρια μας τον μηχανισμό των Κυθήρων;;; και πότε σκεφτήκαμε τον υπερτομογράφο;
Μη μου πεις ότι ακόμα και σήμερα μπορούμε να πουμε με σιγουριά τι έκανε πραγματικά. Αυτό όμως δεν μειώνει την αξία του σαν εύρημα.

Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία ανακάλυψη του 1900. Αλλες εποχές.
Από το 1953 που το ανακάλυψε πάλι ο Πράις (ο Σπυρίδων Στάης ήταν ο πρώτος που είχε πει ότι πρόκειται για αντικείμενο με οδοντοτούς τροχούς, ήδη από το 1902) το αντικείμενο τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών ερευνητών. Ολοι θεώρησαν ότι "κάτι υπάρχει εκεί που πρέπει να μελετηθεί".

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

25/01/2007, 19:05:00
quote:
Κριέ μου, λίγο ως πολύ έχουμε καταλήξει στην ιστορία της γης. Εχουμε αρκετά στοιχεία έτσι ώστε να γνωρίζουμε τι συνέβαινε στις γενικότερες ξεχωριστές περιόδους. Κάτι λεπτομέρειες μας μένουν, λες να κρύβονται όλα εκεί;

Θα μου επιτρέψεις αγαπητή φίλη Ostria να διαφωνήσω.
Τα στοιχεία που έχουμε χωράνε στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, όπως είπε χαρακτηριστικά ο εκφωνητής του BBC σε κάποιο ντοκιμαντέρ....
Θεωρίες έχουμε αγαπητή φίλη και τίποτα περισσότερο. Υπολογίζουν ότι έτσι πρέπει να ήταν, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να ήταν τελείως διαφορετικά. Αυτές οι λεπτομέρειες μπορεί να αλλάξουν τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα δραματικά...
Δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα ακόμα και για πρόσφατες περιόδους, όπως ο Μεσαίωνας.
Αλλά τι κάθομαι και λέω περί αρχαίων.... Γιατί δε λέω για το σήμερα...
Τα περισσότερα ΑΤΙΑ είναι Γήινα, σωστά; ποιος το ξέρει;
Δηλαδή δεν ξέρουμε τι τεχνολογία έχουμε ακόμα και σήμερα...όχι για το τόσο μακρινό παρελθών...
Βρίσκουμε ένα αρχαίο αντικείμενο, και οι αρχαιολόγοι... υπολογίζουν.... ότι είναι έτσι. ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ το τονίζω, για αυτό άλλωστε δεν συμφωνούν ποτέ όλοι...

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!
25/01/2007, 20:27:14
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ KRIOS ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΧΡΙ
ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ.
ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΜΥΘΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ
ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΛΙΜΑΝ.
25/01/2007, 22:25:07
Ναι βρε παιδιά, αλλά δεν νομίζω να πιστεύετε ότι μπορεί κάποτε να είχαμε την τεχνολογία να φτιάξουμε αεροπλάνα ή ufo και να μην είχαμε την ανάλογη να φτιάξουμε ας πούμε αυτοκίνητα ή μηχανάκια ή τραίνα. Τι πιό λογικό να έχεις κάτι να κινηθείς επί της γης, πριν αρχίσεις να ίπτασαι; Να φτιάξεις ένα σπίτι πριν φτιάξεις τον ουρανοξύστη;
Συζητάμε για την μυστική τεχνολογία του σήμερα, γνωρίζοντας την πορεία της τεχνολογίας που μας έφτασε ως εδώ.
Την τεχνολογία των αρχαίων (των ιστορικών χρόνων) την γνωρίζουμε σε αρκετό βαθμό επίσης. Ξέρουμε ότι υπήρξαν κάποιες εφευρέσεις που όμως δεν διαδόθηκαν, πχ του Ηρωνα και άλλων. Αν μία εφεύρεση είχε διαδοθεί στο παρελθόν, τότε σίγουρα θα έπρεπε να βρίσκαμε πάνω από ένα παρόμοια αντικείμενα για να συζητήσουμε.

Αυτό που βλέπω ότι λείπει είναι τα ενδιάμεσα στάδια της τεχνολογίας που δικαιολογούν τα "θαυμαστά" που υποθέτουμε πως μπορεί να είχαν κάποια αρχαίοι. Λείπουν οι συνδετικοί κρίκοι ας πούμε.

Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Φαίνεται πως οι αρχαίοι είχαν ασχοληθεί με διάφορα τρικ δημιουργίας "ψευδαισθήσεων". Εχουμε αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι στους ναούς και τα μαντεία έπαιζαν αρκετά με τους καθρέπτες, τα μυστικά περάσματα, τα μηχανικά κατασκευάσματα (τα οποία χρησιμοποιήθηκαν και στο θέατρο) και τις κατασκευές που αλλοίωναν την ακουστική των χώρων. Ετσι εμφάνιζαν ξαφνικά μπροστά στον πιστό, τον θεό ή το φάντασμα του πεθαμένου που ήθελε να επικοινωνήσει, που πετούσε πάνω από το κεφάλι του, βρισκόταν στιγμιαία στην άλλη άκρη του δωματίου (αντανάκλαση στον καθρέπτη) και μιλούσε με εξώκοσμη φωνή.
Ολα αυτά ήταν "μυστική γνώση" που τα γνώριζαν μόνο οι κατασκευαστές τους και οι ιερείς. Οχι όμως ενός ναού και μιάς περιοχής. Ηταν δηλ μια διαδεδομένη μυστική γνώση, την οποία μπορούμε να ανιχνεύσουμε.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

TrollΜέλος
25/01/2007, 23:45:47
quote:
Αυτό που βλέπω ότι λείπει είναι τα ενδιάμεσα στάδια της τεχνολογίας που δικαιολογούν τα "θαυμαστά" που υποθέτουμε πως μπορεί να είχαν κάποια αρχαίοι. Λείπουν οι συνδετικοί κρίκοι ας πούμε.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

26/01/2007, 04:37:23

quote:

26/01/2007, 04:58:34
Παίδες
σχετικά με την αρχαία τεχνολογία να συμφωνήσω και εγώ με την Όστρια.

Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλά μυστικά και μυστήρια που αναμένουν απάντηση αλλά τα πάντα φαίνονται πως έχουν μια λογική σειρά.
Και να πω και το άλλο....

Θέλω να πιστέψω σε όλα αυτά τα "θαυμαστά". Θέλω αλλά πραγματικά δεν μπορώ.

Αυτοί οι "συνδετικοί κρίκοι" που λέμε δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι.

TrollΜέλος
26/01/2007, 06:10:56
quote:
Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλά μυστικά και μυστήρια που αναμένουν απάντηση αλλά τα πάντα φαίνονται πως έχουν μια λογική σειρά.

Συμφωνώ σε μια λογική σειρά απο πότε όμως;

Απο τότε που γνωρίζουμε ή απο τότε που πραγματικά υπάρχει ο πλανήτης;

Μη ξεχνάμε ότι μια μικρή μετατόπιση του φλοιού της γής σήμερα δεν θα άφηνε τίποτα όρθιο.
Και έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Τώρα ποιοι και ποσοι θα επιβίωναν...

Υπομονή όμως οι Ανδρομέδιοι έρχονται.

TrollΜέλος
26/01/2007, 06:31:20
Ενα άκρως ενδιαφέρον και διασκεδαστικό βίντεο, για χομπίστες.

Πετάει το πιατάκι

http://video.google.com/videoplay?docid=-1569023550483596051

el.elyonΜέλος
26/01/2007, 10:45:42
Όλα έχουν να κάνουν με το Θεό/θεούς .
Ο ρόλος της θρησκείας σ’ αυτό το θέμα είναι καταλυτικός. έτσι ήταν έτσι είναι και μάλλον έτσι θα είναι. Το ερώτημα είναι ποια θρησκεία είναι αυτή που δέχεται τα U.F.O. ως κάτι ανώτερο από τον άνθρωπο;
Μπορεί η λογική = επιστήμη να εξήγηση το παράλογο = παράξενο;

Νομίζω ότι εάν ο παράγοντας ‘θρησκεία’ δεν μπει στο θέμα τότε τα U.F.O. είναι παιχνίδια που τα φτιάχνουν τα ‘πιτσιρίκια’ και η ‘γιαγιά’ νομίζει ότι είναι U.F.O.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!