- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Και απο την άλλη, πόσο καλό, είναι να προσπαθεί κάποιος να διχάσει τον λαό,που δεν δειχνει πουθενά για πουθενά να έχει πρόβλημα,τώρα κι όλας, που υπάρχει τέτοια κρίση;Είναι εντελώς άσχετο...
Δεν ξέρω φίλε μου, αλλά, σε αυτή τη χώρα, μόνιμα βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας...Δεν θέλουμε βοήθεια...
Όπως και νάχει, μόνο και μόνο που λές στο 95% του ελληνικού πληθυσμού τι να κάνει, είσαι εκτός ορίων και δεν νομίζω, ότι τέτοιο ζήτημα, θέτει αριθμός Ελλήνων, που ξεπερνά το 0,003 %...
Παραλογο λίγο και όχι σοβαρό...
Δεν έχεις ούτε εσύ, ούτε κανένας άλλος το δικαίωμα γι αυτό, δε..
quote:
Αυτό είναι το λάθος που κάνεις αγαπητέ μου Δήμο, μαζί με άλλους, όπου αυθαιρετείς και ξεχνάς μια ιστορία χιλιάδων χρόνων,που έχει άρρηκτα συνδεδεμένο, με χρυσές σελίδες, τον χριστιανισμό με τον ελληνισμό....Γινεσαι αρνητής της ελληνικής ιστορίας, έτσι και δεν μπορείς...
Και απο την άλλη, πόσο καλό, είναι να προσπαθεί κάποιος να διχάσει τον λαό,που δεν δειχνει πουθενά για πουθενά να έχει πρόβλημα,τώρα κι όλας, που υπάρχει τέτοια κρίση;Είναι εντελώς άσχετο...
Δεν ξέρω φίλε μου, αλλά, σε αυτή τη χώρα, μόνιμα βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας...Δεν θέλουμε βοήθεια...
Όπως και νάχει, μόνο και μόνο που λές στο 95% του ελληνικού πληθυσμού τι να κάνει, είσαι εκτός ορίων και δεν νομίζω, ότι τέτοιο ζήτημα, θέτει αριθμός Ελλήνων, που ξεπερνά το 0,003 %...
Παραλογο λίγο και όχι σοβαρό...
Δεν έχεις ούτε εσύ, ούτε κανένας άλλος το δικαίωμα γι αυτό, δε..
Η κρίση φίλε μου δεν είναι καθόλου τυχαία και μη αναμενόμενη , είχα πεί πολλάκις ότι δεν βλέπω ότι θα αλλάξει οτιδήποτε και θα έρθουν και χειρότερα...έπεσα 100% μέσα...
Μια ολόκληρη κοινωνία νοηματοδοτούμενη χρόνια τώρα επι αξιών σαθρών και που δεν μπόρεσαν να δώσουν ποτέ απαντήσεις και δεν μετέβαλλαν ποτέ την εσωτερική -ψυχολογική- κατάσταση , αναπόφευκτα οδηγήθηκε εκεί που οδηγήθηκε .... !
Αλλοίμονο φίλε μου αν αφήσουμε αυτούς τους αγράμματους και φερομένους ως ειδικοί πνευματικοί καθοδηγητές -των παππάδων εννοώ- να καλλιέργήσουν ελεύθερα πνεύματα , υπότασοντάς τα και εισάγοντας εντός τους την δουλικότητα και την φοβία...!
Ήρθε η ώρα για ρήξεις φίλε μου και πολλοί μα πάρα πολλοί άνθρωποι θα θελήσουν κοντά με άλλους να ανασάνουν και να αναπνεύσουν....δεν μπορούν να πληρώνουν για να γεννηθούν , να παντρευθούν και να πεθανουν ακόμα ετιρειες καλοστημένες για το "καλό" τους...θα αναλάβουν υπεύθυνα οι ίδιοι την ζωή τους...!
Δεν χρειαζόμαστε κανέναν Θεό φίλε μου για ν'αγαπάμε και να σεβόμστε...νε συνεργαζομαστε και να στηρίζουμε ο ενας τον άλλο...να αποδίδουμε "τιμές" στο αξιόλογο και να εισφέρουμε "θετικά" ως προς την καλλιέργειά μας και την νοηματοδότησή μας...!
Μπορούμε και μόνοι μας , μπορούμε να εκμεταλλευθούμε πολλά άγνωστα στοιχεία και δυνατότητες του ιδίου του εαυτού μας και να τον οδηγήσουμε σε άλλα επίπεδα , επιφέροντας πολύ όμορφα πράματα στην ζωή μας..!
Η σκεψη φίλε μου , όπως την αντιλαμβανόμαστε καθημερινά ,δεν είναι απλώς η συνείδηση των ενεργειών μας , όπως είναι σε όλα τα ΕΠΙΦΑΙΝΟΜΕΝΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ...αλλά είναι αληθινή και δημιουργική αιτία ...!
Το έχω ξανα-πεί...πως κάτι συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος σκέπτεται και που δεν θα είχε συμβεί σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ περίπτωση!
Εκεί μπορούμε να δούμε την εμφάνιση και θεμελίωση του "ενήλικου"...εκεί που βρίσκεται η δράση , όπου κατοικεί η ελπίδα και όπου η αλλαγή είναι δυνατή και εκ των έσω και απο έναν άλλο εαυτό "υπερ-κείμενο" και ελεύθερο..!
Ο άνθρωπος δια μέσου της σκέψης μπορεί και είναι ικανός να κοιτάξει το μέλλον...και να αξιολογήσει γνωσεις και στοιχεία του χθές και να αναπλαισιώσει τον νού του με ιδέες νέες που θα αφήουν περισσότερο χώρο στην καρδιά και στην σκέψη...στην χαρά και στην ευτυχία...αλλα και στην υπευθυνότητα του!
Και σαν υπάρχει Θεός και μάλιστα "καλός θεός" θα καμαρώνει για τα επιτευγματά μας και τα οποία επιτεύξαμε οι ίδιοι με προσωπική εργασία!!!
Νά'σαι καλά Βαγγέλη!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Edited by - Εαρινός on 30/07/2010 19:50:38
Αυτός είναι ο εχθρός ανέκαθεν,αλλά, επειδή η υποκρισία δεν περισσεύει,εντέχνως, περνάνε άλλες αιτίες, ως σημαντικότερες...
Κι αυτό,παρά το γεγονός, ότι δεν απασχολούν τον λαό, αλλά, κάποια ...φωτισμένα άτομα, περιθεωριοποιημένα, μέσα στην ιδεοληψία τους, που σαφώς, δεν μπορούν να καθορίσουν την μοίρα της κοινωνιας
μας, ή να αποφασίσουν, για οτιδήποτε, πιάνουν ανύπαρκτα θέματα, για πρωτοτυπία...
Άποψη μπορεί να έχει ο καθείς, αλλά,το να λέει στην ισχυρή πλειοψηφία, ενώ δεν τίθεται θέμα, για διχασμό του πνεύματος της θρησκείας και της εθνικής του ταυτότητας, που ενώθηκε,είναι
βλασφημία...Ποτέ δεν υπήρξε σύγκρουση,μεταξύ ελληνικού πνεύματος και χριστιανισμού, μετά την εξαφάνιση του 12θεου, που είχε μόνο του εκφυλιστει και αλλοιωθεί, απο καιρού,
όπως λένε οι ίδιοι οι φιλόσοφοι της εποχής...
Ο χριστιανισμός, έδωσε νέα κατεύθυνση, για την ανάπτυξη του ελληνικού και γενικά του ανθρώπινου πνεύματος κι αυτο, επαναλαμβάνω, μπορούμε να το δούμε κι απο την πολιτιστική ανάπτυξη
των τοπικών κοινωνιών, σε Ασία Αφρική Ευρώπη και Αμερική...
Μπορεί κανείς να καταλάβει πολλά, για το ρόλο που πάιζει ο χριστιανισμος, στην ανάπτυξη του ανθρώπου, σε όλο τον πλανήτη...
Με νούμερα, όχι με ιδέες...Θέλει πολύ ...φαντασία, για να μην το δεις...
Αλλά, φίλε μου, επικίνδυνο είναι, όταν βγαινουν άνθρωποι, που δεν προσφέρουν θετικό έργο, αλλά, απλά διχάζουν, ρομαντικά σκεπτόμενοι ένα καθαρό ελληνικό πνεύμα,σαν κόσμο ουτοπίας...Διότι, ούτε το 12θεο ήταν ελληνικό, οπότε, απλά η ειδωλολατρεία, δείχνει φαίνεται πιο σικ...
Με συγχωρείς φίλε μου, αλλά, πρέπει να έχουμε σοβαρό λόγο για ότι σκεπτόμαστε, να μην είναι θέμα αισθητικής, αν παει ή δεν παει στο χρώμα, π.χ.,ο χριστιανισμός με το ελληνικό πνεύμα...
Με το ζόρι,να βλέπουμε, ότι θέλουμε κι όχι ότι έγινε παγκόσμια γνωστη η ελληνική, σαν η γλώσσα του ευαγγελιου, πίστη δις εκατομμυρίων πιστών, ανα τον κόσμο...
Τι να πω ρε φιλε; Τα μέτρα που ζυγίζουμε, δεν είναι ίδια φαίνεται...
Ωστόσο, εγώ δεν σου λέω τι να πιστεύεις,ακόμη...Απλά,άσε και μας, να
πιστεύουμε...Γιατι, είμαστε οι χριστιανοί ορθόδοξοι, επίσημη θρησκεία του κράτους...Ειναι αντισυνταγματικό ο διχασμός...
quote:
Ο εκφυλισμός των αξιών και του ανθρώπου στην εποχή μας, έχω ξαναγράψει φιλε μου Δήμο,δεν σηκώνει υποκρισίες και εξιλαστήρια θύματα,αλλά, κάθαρση....Κάθαρση της σαπίλας, που είναι παντού...
Αυτός είναι ο εχθρός ανέκαθεν,αλλά, επειδή η υποκρισία δεν περισσεύει,εντέχνως, περνάνε άλλες αιτίες, ως σημαντικότερες...
Κι αυτό,παρά το γεγονός, ότι δεν απασχολούν τον λαό, αλλά, κάποια ...φωτισμένα άτομα, περιθεωριοποιημένα, μέσα στην ιδεοληψία τους, που σαφώς, δεν μπορούν να καθορίσουν την μοίρα της κοινωνιας
μας, ή να αποφασίσουν, για οτιδήποτε, πιάνουν ανύπαρκτα θέματα, για πρωτοτυπία...
Άποψη μπορεί να έχει ο καθείς, αλλά,το να λέει στην ισχυρή πλειοψηφία, ενώ δεν τίθεται θέμα, για διχασμό του πνεύματος της θρησκείας και της εθνικής του ταυτότητας, που ενώθηκε,είναι
βλασφημία...Ποτέ δεν υπήρξε σύγκρουση,μεταξύ ελληνικού πνεύματος και χριστιανισμού, μετά την εξαφάνιση του 12θεου, που είχε μόνο του εκφυλιστει και αλλοιωθεί, απο καιρού,
όπως λένε οι ίδιοι οι φιλόσοφοι της εποχής...
Ο χριστιανισμός, έδωσε νέα κατεύθυνση, για την ανάπτυξη του ελληνικού και γενικά του ανθρώπινου πνεύματος κι αυτο, επαναλαμβάνω, μπορούμε να το δούμε κι απο την πολιτιστική ανάπτυξη
των τοπικών κοινωνιών, σε Ασία Αφρική Ευρώπη και Αμερική...
Μπορεί κανείς να καταλάβει πολλά, για το ρόλο που πάιζει ο χριστιανισμος, στην ανάπτυξη του ανθρώπου, σε όλο τον πλανήτη...
Με νούμερα, όχι με ιδέες...Θέλει πολύ ...φαντασία, για να μην το δεις...
Αλλά, φίλε μου, επικίνδυνο είναι, όταν βγαινουν άνθρωποι, που δεν προσφέρουν θετικό έργο, αλλά, απλά διχάζουν, ρομαντικά σκεπτόμενοι ένα καθαρό ελληνικό πνεύμα,σαν κόσμο ουτοπίας...Διότι, ούτε το 12θεο ήταν ελληνικό, οπότε, απλά η ειδωλολατρεία, δείχνει φαίνεται πιο σικ...
Με συγχωρείς φίλε μου, αλλά, πρέπει να έχουμε σοβαρό λόγο για ότι σκεπτόμαστε, να μην είναι θέμα αισθητικής, αν παει ή δεν παει στο χρώμα, π.χ.,ο χριστιανισμός με το ελληνικό πνεύμα...
Με το ζόρι,να βλέπουμε, ότι θέλουμε κι όχι ότι έγινε παγκόσμια γνωστη η ελληνική, σαν η γλώσσα του ευαγγελιου, πίστη δις εκατομμυρίων πιστών, ανα τον κόσμο...
Τι να πω ρε φιλε; Τα μέτρα που ζυγίζουμε, δεν είναι ίδια φαίνεται...
Ωστόσο, εγώ δεν σου λέω τι να πιστεύεις,ακόμη...Απλά,άσε και μας, να
πιστεύουμε...Γιατι, είμαστε οι χριστιανοί ορθόδοξοι, επίσημη θρησκεία του κράτους...Ειναι αντισυνταγματικό ο διχασμός...
Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω την εμμονή σου με το Δωδεκάθεο...ειλικρινά αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω και μάλιστα απο την στιγμή ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ , ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ..!
Γι'αλλο μιλάω και σύ επαναφέρεις στην συζήτηση ως επιχείρημα το Δωδεκάθεο...γιατί το κάνεις αυτό Βαγγέλη...αναφέρθηκα εγώ σε Δωδεκάθεα και Τριαντάθεα...και Εκατονταθεα???
Γιατί το κάνεις αυτό???
Αν θές να κάνουμε συζήτηση -προσωπικά το θέλω- πές μου σε ποιά αποψή μου διαφωνείς , σε απ'οσες κατέθεσα και μπορούμε να τις συζητήσουμε και ας αφήσουμε το Δωδεκάθεο..!!!
Λέω ξανά .... και δεν το κάνω διότι κάτι έχω με τον Χριστιανισμό...αλλα διότι έτσι είναι...λέω λοιπόν , ότι "ουδέν" γνωρίζει γι'αυτό και δεν το αναφέρει ο Χριστιανισμός για τις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπου και του μηχανισμούς εκείνους που ενεργοποιούνται απο ανάλογα ερεθίσματα .... ενώ η επιστήμη της ψυχολογίας ΕΧΕΙ ....
Αν λέω ψέμματα , μπορείς να μου αναφέρεις που και σε ποιό κεφάλαιο υπάρχουν όλα αυτά και τότε θα αναιρέσω...!
Μην ξεχνάς , ότι ψυχολογία σπουδάζουν σήμερα κάποιοι παππάδες για να καταλάβουν κάποια πράματα...και καλά κάνουν -το έχω ξαναπεί- αφού στα ιερά βιβλία τους δεν υπάρχει τίποτα σχετικό...!
Κρίνεις ότι είμαι άδικος και διχαστικός επειδή λέω τα πράματα ως έχουν..???

σύγκρουσης ιδεών,ουσίας, φίλε μου Εαρινέ, μεταξύ χριστιανισμού και ελληνισμού...
Εσύ συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και επειδή κάθε λαός, έχει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις,λέμε ότι των Ελλήνων, είναι ο
χριστιανισμός...Απο κει κι έπειτα,τα έλυσες όλα τα προβλήματα,
κι έφτασες στο πόσο ταιριάζει ο χριστιανισμός με τον ελληνισμό, μετά απο 1500 χρόνια;Λίγο αργά, νομίζω;...
Ας βρούμε τι φταιει..Ας βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή, για να γίνει καλά...Να βρούμε, ότι αντιθέτως, η πολύ χαλαρότητα, φταίει, που όλα εκπίπτουν κι όχι η πειθαρχία και η υπευθυνότητα...
Λες τα πράγματα, ως έχουν; Που ρε φιλε;
Γιατί στην Ελλάδα, λές παράξενα πράγματα,τουλάχιστον για το 95% των Ελλήνων...
quote:
Ακριβώς εσύ, αναφέρεις το 12θεό, αφού βάζεις, εντέχνως, θέμα
σύγκρουσης ιδεών,ουσίας, φίλε μου Εαρινέ, μεταξύ χριστιανισμού και ελληνισμού...
Εσύ συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και επειδή κάθε λαός, έχει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις,λέμε ότι των Ελλήνων, είναι ο
χριστιανισμός...Απο κει κι έπειτα,τα έλυσες όλα τα προβλήματα,
κι έφτασες στο πόσο ταιριάζει ο χριστιανισμός με τον ελληνισμό, μετά απο 1500 χρόνια;Λίγο αργά, νομίζω;...
Ας βρούμε τι φταιει..Ας βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή, για να γίνει καλά...Να βρούμε, ότι αντιθέτως, η πολύ χαλαρότητα, φταίει, που όλα εκπίπτουν κι όχι η πειθαρχία και η υπευθυνότητα...
Λες τα πράγματα, ως έχουν; Που ρε φιλε;
Γιατί στην Ελλάδα, λές παράξενα πράγματα,τουλάχιστον για το 95% των Ελλήνων...
Ρε Βαγγέλη , εσύ το λές αυτό περί του 95%...προσωπικά δεν το βλέπω πουθενά αυτό το ποσοστό αλλα -εν πάσει περιπτώσει- ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις περί θεού...και πλέον η θρησκευτικότητα είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και ιδιωτική του υπόθεση...ωστόσο...
Εγώ δεν μίλησα για Δωδεκάθεο αλλα για ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ την Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία που ενέπνευσε ολόκληρη την αναγέννηση και την Οικουμένη ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ...και που ακόμα και σήμερα επιφανείς άνθρωποι των γραμμάτων μένουν αναυδοι μπροστά στο μεγαλείο τους .... !
Προσωπικά επιλέγω πολιτισμό και όχι θρησκεία...επιλέγω καλλιέργεια με γνώσεις και όχι αποδοχή αποκαλύψεων και μάλιστα άκριτα...επιλέγω παιδεία και καλλιέργεια ... επιλέγω πολιτισμό..!
Ας αφήσουμε προς το παρόν την θρησκεία και πές μου , πού διαφωνείς σε οσα πρίν ανέφερα...

Edited by - Εαρινός on 30/07/2010 23:23:07
Να αλλάξω τα νούμερα για να χαρείς εσύ;
Καλά, τόσα χρόνια, δεν ξέρεις τι πιστεύουν οι συμπατριώτες σου;...
Δεν ρώταγες;...
Καλή σου μέρα φίλε...
quote:
Ρε συ Δήμο,τι να σου πω, κανε κανένα δημοψήφισμα..Έτσι για να γελάσουμε λίγο....Απο κει έπειτα,τι να κανω;
Να αλλάξω τα νούμερα για να χαρείς εσύ;
Καλά, τόσα χρόνια, δεν ξέρεις τι πιστεύουν οι συμπατριώτες σου;...
Δεν ρώταγες;...
Καλή σου μέρα φίλε...
Ε!!! καλά τώρα...άλλο σε ρωτάω και άλλο μου απαντάς...![]()
Ρε Βαγέλη , εγώ γελάω με την καρδιά μου , δεν χρειάζομαι δημοψηφίσματα για να το κάνω...
Και επαναλαμβάνω...μιλάω για πολιτισμό και όχι για Θρησκεία...
Την καλημέρα μου σε σένα και σ'ολη την οικογενειά σου..!

ότι άλλα είναι τα αίτια της σημερινής έκπτωσης των αξιών και
ιδανικών....Αυτο, θέλει ψάξιμο ..Παλιότερα, οι άνθρωποι ήταν
πιο συγκροτημένοι σε θέσεις, αν και γνώριζαν λιγοτερα,σήμερα,
αμφισβητούμε για να αμφισβητούμε,αλλά, έτσι, τι μένει;
Ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια..Μετά;
Δέχεσαι, ότι σου δώσουν, γιατί είσαι "γυμνός"....
Έχεις ανάγκη να ντυθείς κάτι...Και ξέρουν αυτοί, τι να μας δώσουν...
Αλλα για το θεμα μας, μιλάμε για μια αληθεια, την χριστιανική και
αυτή, δεν σβύνει απο δις ανθρώπους, που την πιστεύουν, δίχως να βγει λάθος μέχρι τώρα, ποτέ...
Δεν αξίζει το κόπο να πιστευεις σε μια τέτοια θρησκεια;...
quote:
Καλή σου μέρα Δήμο μου,φιλαράκι,απαντάω, με νούμερα,λέγοντας
ότι άλλα είναι τα αίτια της σημερινής έκπτωσης των αξιών και
ιδανικών....Αυτο, θέλει ψάξιμο ..Παλιότερα, οι άνθρωποι ήταν
πιο συγκροτημένοι σε θέσεις, αν και γνώριζαν λιγοτερα,σήμερα,
αμφισβητούμε για να αμφισβητούμε,αλλά, έτσι, τι μένει;
Ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια..Μετά;
Δέχεσαι, ότι σου δώσουν, γιατί είσαι "γυμνός"....
Έχεις ανάγκη να ντυθείς κάτι...Και ξέρουν αυτοί, τι να μας δώσουν...
Αλλα για το θεμα μας, μιλάμε για μια αληθεια, την χριστιανική και
αυτή, δεν σβύνει απο δις ανθρώπους, που την πιστεύουν, δίχως να βγει λάθος μέχρι τώρα, ποτέ...
Δεν αξίζει το κόπο να πιστευεις σε μια τέτοια θρησκεια;...
Άντε ρε Βαγγέλη...άντε πάλι ξανά να πάρω θεση πάνω στο ερώτημά σου ... μολονότι έχω τοποθετθεί πολλάκις...άντε για χάρη σου θα το ξανα-κάνω και ελπίζω να μην ξανα-χρειασθεί ένθεν...![]()
-Έχω πεί λοιπόν , ότι είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει όπου θέλει και αν αξίζει τον κόπο -όπως λές- αυτό το γνωρίζει ο ίδιος απο την επικύρωση των όσων πιστεύει και βιωματικά...!
Αν ας πούμε μια κοινωνία που πιστεύει σε κάτι και νοηματοδοτείται εξ αυτού , έχει όμορφα αποτελέσματα ... τότε εκ των πραγμάτων μπορούμε -πράγματι- να υποθεσουμε ότι όντως αυτή η πίστη και η νοηματοδότηση λειτουργεί και αποδίδει...!
Αν όμως μια κοινωνία , βρίσκεται εντός ενός πλαισίου αναφοράς και το οποίο δεν εισφέρει θετικά ως προς τα αποτελέσματά τους .... τότε μπορούμε αντίστοιχα να υποθέσουμε ότι κατι δεν πάει καλά...με αυτην την πίστη και νοηματοδότηση...!
Εγώ έτσι το βλέπω και με απλό τρόπο , τώρα αν εσύ έχεις άλλη αντίληψη των πραγμάτων και θεωρείς ότι πρέπει να συνεχισθεί "αυτή η κατάσταση" στην οποία ευρίσκεται ο άνθρωπος νοητικά ... απλά θα πώ ότι δεν συμφωνώ..!
Όλοι -άπαντες- αναφέρονται στον άνθρωπο και μέσα απο τον λόγο τους υποστηρίζουν ότι αναφέρονται στο καλό του....
Άραγε τι είναι ο άνθρωπος και πως μορούμε να αναφρθούμε στον άνθρωπο , όταν αναφερόμαστε σε αυτόν...είναι άραγε μια "μονάδα" ξεκομμένη απο ότι την περιβάλλει και την περιτριγυρίζει....ή όταν αναφερόμαστε στον άνθρωπο θα πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε όσα υποστηρίζουν και πραγματώνουν την παρουσία του...???
Ο άνθρωπος θεμελιώνει την παρουσία του και την ύπαρξή του επι πραγμάτων εκτός αυτού του ιδίου...και που δεν είναι άλλα , απο...
Τους άλλους ανθρώπους...τα άλλα όντα που υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη...τα φυτά...ο αέρας...η θάλασσα...και οτιδήποτε άλλο μέσα στο οποίο κινείται και υποστηρίζει την ύπαρξή του...και θεμελιώνει την συνέχιση της ζωής του...
Αν λοιπόν κατα την γνώμη μου θέλουμε να λέμε ότι ο άνθρωπος βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας , τότε αναπόφευκτα θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας πρωτίστως σε όλα όσα υπάρχουν και υποστηρίζουν την αυτόν τον ίδιο και την ύπαρξή του...
Θα πρέπει να ξεφύγουμε απο μια "εγωκεντρική αντίληψη" και η οποία ήταν και θα είναι καταστροφική για την ανθρωπότητα...θα πρέπει να ορίσουμε νέες αξίες , μακριά απο όλες όσες μέχρι σήμερα και μέχρι σήμερα ήσαν "ηθικές ενός ανήλικου" παιδιού , φοβισμένου και εξαρτημένου απο την περασμένη άποψη -γονεϊκή εντολή- , ότι είναι αμαρτωλό ακόμα πριν γεννηθεί...!
Δεν μπορούμ να συνεχίσουμε να θεωρούμε , ότι ακόμα πριν γεννηθούμε ...είμαστε "όχι εντάξει" και ότι ερχόμαστε εδώ όντας "μή εντάξει"...αμαρτωλοί και οφειλέτες...αυτά είναι πολύ καταστροφικά παιχνίδια και μάλιστα "παιδικα παιχνίδια"...που ενοχοποιούν και εγκλωβίζουν τον άνθρωπο , μαθαίνοντάς του να ζεί με "παιχνίδια" στην ζωή , προκειμένου να ξεφύγει...απο τον καθημερινό έλεγχο που τον θυματοποιεί αυτόν και την φύση του..!
Πρίν το αμάρτημα γίνει πράξη είναι μια κατάσταση , μια εσωτερική κατάσταση η οποία μεταφέρεται και εισάγεται στην παιδική ψυχή δια μέσου του γονεϊκού λόγου , του καθυποταγμένου γονεϊκού λόγου !
Πριν τα παιχνίδια αρχίσουν να παίζονται , μια θέση έχει αποφασιθεί ..."Δεν είσαι εντάξει"...και η αγνή παιδική ψυχή εναγωνίως ερωτά:"Μα τι έκανα"???
Πότε πρόλαβα...???

Edited by - Εαρινός on 31/07/2010 15:26:47
Edited by - Εαρινός on 31/07/2010 15:27:28
αλλάζει και γι αυτό δείχνει νευρική η ίδια η κοινωνία,όπως και της εγκυκλοπαιδικής παιδείας, που διαθέτουμε,κοιτώντας προς πάσα
κατεύθυνση,δίχως να είμαστε σίγουροι, για ότι πιστεύουμε, έχουμε...
Κι αν η εποχή, αυτή, που τόσο πληθωρική είναι, έχει τους ...λόγους
της και μας απομονώνει, αλλάζει, περιορίζει;
Αν τώρα, με το ανάλογο εξελικτικό υπόβαθρο που έχει ο άνθρωπος,
μπορει να γίνει κατι καλύτερο, απο ότι μέχρι τώρα και απαιτείται
αυτή η έκπτωση αξιών, για να εκτιμήσουμε τι έχουμε, ή τι θέλουμε
να έχουμε...
Ειναι ένα τέστ, η εποχή μας, για όλους μας, αφορά στο αύριο κι όσους
μπορούν να το καταλάβουν...Δεν θέλει νέα πίστη, αλλά, επιχειρήματα
ώστε να μην είναι τυφλή η πίστη...Αυτό, η παθητικη κοινωνική λειτουργία μας, δεν το επιτρέπει,ζητώντας μας μετριότητες που
δεν ικανοποιούν κανέναν...
Το σταυροδρόμι υπάρχει και η επιλογή, δική μας..Κάποιοι θα ζήσουν
και θα συνεχίσουν και κάποιοι θα χαθούν με το χθές...
quote:
Παρουσιάζεις κοινωνικά φαινόμενα,αγαπητέ μου Δήμο, που κατά κύριο λόγο,προέρχονται, απο την ταχύτητα της εποχής μας, που κάθε μέρα
αλλάζει και γι αυτό δείχνει νευρική η ίδια η κοινωνία,όπως και της εγκυκλοπαιδικής παιδείας, που διαθέτουμε,κοιτώντας προς πάσα
κατεύθυνση,δίχως να είμαστε σίγουροι, για ότι πιστεύουμε, έχουμε...
Κι αν η εποχή, αυτή, που τόσο πληθωρική είναι, έχει τους ...λόγους
της και μας απομονώνει, αλλάζει, περιορίζει;
Αν τώρα, με το ανάλογο εξελικτικό υπόβαθρο που έχει ο άνθρωπος,
μπορει να γίνει κατι καλύτερο, απο ότι μέχρι τώρα και απαιτείται
αυτή η έκπτωση αξιών, για να εκτιμήσουμε τι έχουμε, ή τι θέλουμε
να έχουμε...
Ειναι ένα τέστ, η εποχή μας, για όλους μας, αφορά στο αύριο κι όσους
μπορούν να το καταλάβουν...Δεν θέλει νέα πίστη, αλλά, επιχειρήματα
ώστε να μην είναι τυφλή η πίστη...Αυτό, η παθητικη κοινωνική λειτουργία μας, δεν το επιτρέπει,ζητώντας μας μετριότητες που
δεν ικανοποιούν κανέναν...
Το σταυροδρόμι υπάρχει και η επιλογή, δική μας..Κάποιοι θα ζήσουν
και θα συνεχίσουν και κάποιοι θα χαθούν με το χθές...
Δεν πρόκειται περί "εκπτώσεων αξιών" αλλα για έλλειψη αξιών ή "μή αποδίδουσες αξίες" και οι οποίες μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν...και επειδή δεν θέλω να χαθώ "συν-ταυτισμένος" με το χθές...γι'αυτό και λέω ότι πλέον χρειαζόμαστε μια νέα τάξη αξιών που να απαντάει με πειστικό τρόπο σε ερωτήματα του σήμερα και του αύριο...!
Που δεν θα ενοχοποιεί και δεν θα επιβάλλει μια άκρως θυματοποιητική θέση στην ψυχή του καθενός .... πριν καλά-καλά γεννηθεί , λέγοντάς του ότι δεν είναι "εντάξει"...και πως είναι αμαρτωλός ήδη απο την κοιλιά της μάννας του...!
Αυτό δεν είναι "αξία" αλλοίμονο αν ήταν...προσπάθεια χειραγώγησης είναι Βαγγέλη...αλλοίμονο αν κάθε παιδάκι που γεννιέται ... γεννιέται αμαρτωλό και με οφειλές...και είναι υποχρεωμένο να φιλάει το χέρι του κάθε Παππά...!!!
Αν κάποιος επρεπε να φιλάει κάποιο χέρι -αγνό και αμόλυντο- τότε εμείς ο καθένας μας , θα έπρεπε -ομού και παππάδες- να φιλούν το χέρι κάθε παιδιού...που στο κάτω κάτω είναι τα μόνα άδολα και αγνά..!

χριστιανισμού, που θέτεις,εμμέσως,υπερ της...διάσωσης των μυθικών θεών, λές και λέμε "σώστε τα πάντα"..Το ξέρεις ότι είναι θέμα, διαφθοράς,θέμα ανηθικότητας, μετατροπής του τρόπου ζωής, απομόνωσης του ανθρώπου,φτηνών και επικίνδυνων "μοδάτων" "αξιών"..Ζούμε την εποχή της αφηρημένης αποδοσης του σωστού, που αφορά πλέον σε όλα,όπου όλα τα περιλαμβάνει και τίποτε δεν αποκλείει...
Αυτό αφορά τον καθένα μας,ξεχωριστά,ο καθένας,μονο τον εαυτό του
ορίζει και η κοινωνία, γίνεται ένα πολυσύνθετο παρκέ,ιδεών...
Απο αυτά, θα προκύψει ,με ένα μάτριξ,μια γέννα,το αύριο...
Γιατι προσπαθούμε να το καθορίσουμε;
Η φθορά είναι σημαδι του τέλους εποχής, η έκπτωση ΑΞΙΏΝ,αυτό αποδεικνύει...
Ας σταθούμε αυτό που είμαστε, άνθρωποι, νοήμονες, τώρα που όλα πέφτουν...
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ανοησίες που μπορεί να διαβάσει κανείς μέσα στα ασυνάρτητα αυτά κείμενα που οι χριστιανοί ονομάζουν «κανονικά ευαγγέλια». Οι συνοπτικοί ευαγγελιστές μας δίνουν μια περιγραφή αυτών που έζησε ο Ιησούς στην έρημο νηστεύοντας και προσευχόμενος. Και βέβαια, μια λογική ερώτηση που μπορεί να κάνει κάποιος στο σημείο αυτό, είναι:
Αφού ο Ιησούς ήταν μόνος του εκεί πέρα, από πού έχουν τη λεπτομερή πληροφόρηση οι συντάκτες των ευαγγελίων σχετικά με το τι έγινε και τι ειπώθηκε στην έρημο;
Από πουθενά! είναι η απάντηση. Έγραψε απλά ένας απ’αυτούς μια φανταστική ιστορία και οι υπόλοιποι αντιγράψανε την ανοησία αυτή, βάζοντας ο καθένας την προσωπική τους πινελιά.
Εκεί λοιπόν που καθόταν ο Ιησούς στην έρημο και νήστευε για να ευχαριστήσει το θεό, δηλαδή τον εαυτό του, ήρθε ο διάβολος (συνέταιρος του θεού) και τον έβαλε σε πειρασμό. Ο διάβολος ήρθε:
- Μετά το τέλος της νηστείας (Ματθ. 4:23)
- Κατά τη διάρκεια της νηστείας (Μαρκ. 1:13, Λουκ. 4:2-3)
και πήγε τον Ιησού
- Πρώτα στο βουνό και μετά στο ναό (Λουκ. 4:5-9)
- Πρώτα στο ναό και μετά στο βουνό (Ματθ. 4:5-8)
Εκεί στο βουνό λοιπόν που τον πήγε ο διάβολος (πριν ή μετά το ναό, δεν έχει καμία σημασία) του έδειξε τα βασίλεια όλου του κόσμου.
«Και αναγαγών αυτόν ο διάβολος εις όρος υψηλόν, έδειξε αυτώ πάσας τας βασιλείας της οικουμένης» (Λουκ. 4:5)
«Πάλιν παραλαμβάνει αυτόν ο διάβολος εις όρος υψηλόν λίαν και δείκνυσιν αυτώ πάσας τας βασιλείας του κόσμου και την δόξαν αυτών» (Ματθ. 4:8)
Πρέπει να ήταν εξαιρετικά ψηλό το βουνό ώστε να μπορέσει ο Ιησούς να δει με μια ματιά όλα τα βασίλεια της γης, αν σκεφτούμε μάλιστα πως η γη είναι σφαιρική και δεν θα μπορούσε να δει τα βασίλεια του άλλου ημισφαιρίου. Τέλος πάντων, δεν θα κολλήσουμε εδώ, δεν είναι δα και η πρώτη ανοησία που διαβάζουμε στα ευαγγέλια. Ίσως οι ευαγγελιστές (και μαζί κι ο Ιησούς) να θεωρούσαν πως η γη είναι επίπεδη και να μην γνώριζαν πως οι Έλληνες σοφοί αιώνες πριν είχαν ανακαλύψει πως η γη είναι σφαιρική. Αλλωστε, τον 6ο αιώνα ακόμη, οι χριστιανοί επίσημα θεωρούσαν πως η γη είναι επίπεδη, όπως αναφέρεται στο έργο του χριστιανού μοναχού Κοσμά Ινδικοπλεύστη «Χριστιανική Τοπογραφία». Αλλά η ουσία της ιστορίας δεν είναι εδώ.
Λέει ο διάβολος στον Ιησού: «Άμα πέσεις και με προσκυνήσεις, θα στα δώσω όλα αυτά τα βασίλεια» (Ματθ. 4:9)
Εδώ αρχίζει να μπερδεύεται το πράμα. Καλά, ο Ιησούς δεν είναι ο θεός; Δεν είναι ο δημιουργός των πάντων, ακόμη και του διαβόλου; Δεν είναι αυτός που εξουσιάζει τα πάντα; Δεν είναι ο κύριος πάντων; Άρα τα βασίλεια και τις εκτάσεις που του δείχνει ο διάβολος, του θεού δεν είναι; Πώς θα του τα έδινε ο διάβολος, αφού ήταν ήδη δικά του (του θεού);
Με άλλα λόγια, αυτά που λέει ο διάβολος δείχνουν πως αυτός είναι ο δυνατός, αυτός κάνει κουμάντο παντού και αυτός είναι ο κύριος πάντων. Αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που παρουσιάζεται στο ευαγγέλιο ο διάβολος. Παίρνει τον Ιησού από δω, τον πάει από κει, τον σέρνει στο βουνό, τον πάει στο ναό... κι ο άλλος ο ταλαίπωρος ακολουθεί.
Δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος που οι ευαγγελιστές έγραψαν μια τέτοια φανταστική ιστορία (τουλάχιστον οι υπόλοιπες ιστορίες, αν και φανταστικές, έχουν μια αληθοφάνεια. Ετούτη εδώ παραείναι παραμύθι). Πρόκειται για μια ιστορία βγαλμένη από τη δαιμονοπληξία και τη δεισιδαιμονία των χριστιανών αλλά η αίσθηση που αφήνει τελικά είναι η εμφάνιση ενός παντοδύναμου διαβόλου και η μάλλον θλιβερή παρουσία ενός Ιησού που δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει το διάβολο και υπεκφεύγει με ρητορείες και σοφίσματα. Όταν για παράδειγμα του λέει ο διάβολος «αν πέσεις και με προσκυνήσεις, θα στα δώσω όλα αυτά», αντί να του πεί ο Ιησούς «τι λες βρε; Αυτά είναι έτσι κι αλλιώς δικά μου, εγώ είμαι ο θεός!» ή τέλος πάντων κάτι παρόμοιο, ο Ιησούς τα ... μασάει... «Μη με κολάζεις», του λέει, «πάνε από πίσω μου» του λέει, «είναι στις γραφές γραμμένο ότι μόνο το θεό προσκυνάμε» του λέει κι άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Ένα άλλο σημείο που κάνει εντύπωση είναι η παρουσία των αγγέλων, οι οποίοι φαίνεται πως εκείνον τον καιρό δούλευαν διπλοβάρδιες για να προλάβουν να τα κάνουν όλα. Οι ευαγγελιστές εμφανίζουν τους αγγέλους να υπηρετούν τον Ιησού κατά τη διάρκεια της νηστείας του στην έρημο. Οι άγγελοι αυτοί:
- Υπήρχαν καθ’όλη τη διάρκεια των 40 ημερών (Μαρκ. 1:13)
- Εμφανίστηκαν μετά τη νηστεία, όταν έφυγε ο διάβολος (Ματθ. 4:11)
Είτε όμως μετά τη νηστεία, όπως λέει ο Ματθαίος, είτε κατά τη διάρκεια της νηστείας, όπως λέει ο Μάρκος, οι άγγελοι υπηρετούσαν τον Ιησού. Τώρα βέβαια, θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς «τι είδους υπηρεσίες πρόσφεραν στον Ιησού» μια κι ο άνθρωπος δεν έκανε τίποτε εξωπραγματικό. Νήστευε μόνον, άντε και να έκανε και καμιά προσευχή στο θεό. Οι άγγελοι τι σόι υπηρεσίες του προσφέρανε; Του φτιάχνανε καφέ; Του έπλεναν τα ρούχα; Έπαιρναν ένα πανί στο χώρο όπου έμενε ο Ιησούς;
Ο Μάρκος μας δίνει μια ιδέα στο τι μπορεί να έκαναν οι άγγελοι:
«Και ήταν εκεί στην έρημο σαράντα μέρες με το σατανά να τον βάζει σε πειρασμό και ήταν μαζί με τα θηρία και οι άγγελοι τον υπηρετούσαν» (Μαρκ. 1:13)
Προφανώς κάθε άγγελος, είχε πάρει από ένα ξύλο και μόλις ζύγωνε κάποιο θηρίο στον Ιησού του έκανε «ξου βρε» και το θηρίο έφευγε.
Σύμφωνα πάντως με το Ματθαίο, οι άγγελοι δεν τόλμησαν να εμφανιστούν όσο βρισκόταν εκεί ο διάβολος. Μόλις έφυγε αυτός, τότε ξεμύτισαν.
«Τότε αφίησιν αυτόν ο διάβολος και ιδού άγγελοι πρσήλθον και διακόνουν αυτώ» (Ματθ. 4:11)
Τέτοιους φύλακες να έχει κανείς, έγινε η δουλειά του!
ΥΓ. Για να μην ξεχνιόμαστε, ενώ οι τρεις ευαγγελιστές έχουν τον Ιησού, αμέσως μετά τη βάφτιση και για 40 μέρες, να είναι μόνος στην έρημο, ο Ιωάννης τον έχει την τρίτη μέρα από τη βάφτιση να πηγαίνει σ' ένα γάμο με τη μάνα του ενώ δεν έχει ιδέα περί ερήμου, νηστείας και διαβόλου...

macedon
αγαπητέ μου Μακεδών...Και όταν βλέπουν, ότι όλα δειχνουν αληθινά,τεστάρουν, ελέγχουν, με ότι μπορουν και μετά τα αποδέχονται...
Έτσι έγινε,με κείμενα,που δεν είχαμε, παρά,4 ευρήματα αντίγραφα, έργου και όμως, έγιναν πιστευτά...
Στο θέμα της Αγίας Γραφής και του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού,
έχουμε το οξύμωρο, να έχει λεπτομέρειες,να έχει χιλιάδες αντίγραφα, στοιχεία, μάρτυρες, εκατομμύρια πιστούς κι όμως να αμφισβητείται...Αντιθέτως,μία άλλη θρησκεία μπορεί να μην έχει παρά ένα παραμυθάκι,κι όμως να μην αμφισβητείται...
Αυτό Κώστα ΜΟΥ, το λένε μεροληψία....
Έτσι για να μαθαίνεις ελληνικά....Καλημέρα....
Δηλαδή ο διάβολος άρπαξε...ολόκληρο θεό , τον κύριο των πάντων , για να τον πάρει με το μέρος του , δωροδωκόντας τον ....... με κάτι που ανήκε....σε ποιον τελικά ;
Πόση πλύση εγκεφάλoυ χρειάζεται για να χωνέψεις κάτι τέτοιο ;
Έχω όμως μια απορία : Πως μετέφερε ο διάβολος τον Ίησού - θεό ; Τον πήρε παραμάσχαλα , τον άρπαξε από το αφτί , ή τον έβαλε........σε ιπτάμενο χαλί ;
τι θα πει πως τον πηρε ...
Α.Τ.Ι.Α. (Αντιχριστος Τηλεμεταφερει Ιησου Αυτοματα) χαχαχα
τωρα οσο αφορα την δωροδοκια ... εεε και εδω λαθος κανεις ρε φιλε
ο ιησους ηταν ΥΙΟΣ θεου , οχι ΘΕΟΣ αρα δεν του ανηκε τιποτοις ... μεχρι θανατου του πατερα οπου θα τα κληρονομουσε ολα ... εεε εσυ δηλαδη δεν εχεις ακουσει ποτε για γιο που τρωει τον πατερα για να παρει τα φραγκα ? ή την εξουσια ?? εεε αυτο του εδωσε και ο διαβολος ... τοπιασες ?
και ποιο συγκεκριμενα , απο πολυ εγκυρη πηγη ξερω οτι , ο διαλος του ειπε
"ρε φιλαρα, πολυ μου την σπαει ο γερος σου , ολο χαλαστρα μου κανει , τι λες , τον τρωμε και να παρουμε εμεις την εξουσια ?"
ποτε δεν μαθαμε τι απαντηση ο χριστος , οι κακες γλωσσες ομως λενε οτι το σχεδιο ειναι να ριξουν τον θεο στην δευτερα παρουσια ...εεε θα δειξει !!!
χαχαχαχα
αντε καλημερα σε ολους και με το συπμαθειο ... βλεπετε 3 ωρες πριν την αδεια του καλοκαιριου εεε μια τρελα την εχουμε ΧΑΧΑΧΑΧΑ

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:
τωρα οσο αφορα την δωροδοκια ... εεε και εδω λαθος κανεις ρε φιλεο ιησους ηταν ΥΙΟΣ θεου , οχι ΘΕΟΣ αρα δεν του ανηκε τιποτοις ... μεχρι θανατου του πατερα οπου θα τα κληρονομουσε ολα ... εεε εσυ δηλαδη δεν εχεις ακουσει ποτε για γιο που τρωει τον πατερα για να παρει τα φραγκα ? ή την εξουσια ?? εεε αυτο του εδωσε και ο διαβολος ... τοπιασες ?
και ποιο συγκεκριμενα , απο πολυ εγκυρη πηγη ξερω οτι , ο διαλος του ειπε
"ρε φιλαρα, πολυ μου την σπαει ο γερος σου , ολο χαλαστρα μου κανει , τι λες , τον τρωμε και να παρουμε εμεις την εξουσια ?"
ποτε δεν μαθαμε τι απαντηση ο χριστος , οι κακες γλωσσες ομως λενε οτι το σχεδιο ειναι να ριξουν τον θεο στην δευτερα παρουσια ...εεε θα δειξει !!!
Πολύ λογική η εξήγησή σου φίλε makfor .Όμως εκεί που πήγαινα να τη δεχτώ , θυμήθηκα ότι ο πατέρας του Χριστού είναι ........ο ίδιος ο Χριστός και ...... ξανακουρκούτιασα !![]()
Χώρια που εάν γινόταν η φάση της κληρονομιάς που λες , το πιθανότερο ήταν να ήθελε μερίδιο και ......κανένα περιστέρι !![]()
Καλές διακοπές !