ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

zezmperg61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
zezmpergΜέλος
07/10/2003, 13:46:33
Λάτρεις του Θείου βουνού δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει από εμένα κάποιο ποιημά για την Ιερή Πάρνηθα.....
Εδώ λοιπόν σας το αποκαλύπτω:

ΠΑΡΝΗΘΑ ΜΑΝΑ ΕΣΥ

Μάνα εσύ, πανώρια φύση, πηγή πνοής.
Από τη μήτρα σου, ουράνια σημάδια ξεπηδάν.
Αναγεννώντας μας σ΄άλλης διάστασης ζωή.
Μύριες ευλογίες προς εμάς κατρακυλάν.

Στα δάση, κινούν οι νύμφες χορό αιώνων,
με τον αυλό του Πάνα, τραγουδούν μαγευτικά.
Στον Θεό τους Δία, πατέρα κι΄ανθρώπων,
αφιερώνουν νάζια, παιχνίδια λατρευτικά.

Ο Δευκαλίων βωμό σε ΄σε εναποθέτησε.
Κι Ο Δίας αστραπές για τους Ιερείς ξεχώρισε.
Ο Σοφοκλής τον τάφο του σε ΄σε επέδειξε.
Κι Ο Μένανδρος τον <Δύσκολό του> σου εδώρισε.

Μάνα εσύ, που στεφανώνεις την Γη της Αττικής
και στην αγκάλη σου, Θεία μυστικά κρατάς κρυφά.
Που πνεύμα Μυστών Πελασγών, επάνω σου κατοικεί.
Είθε να μας ευλογείς, οδηγώντας μας παντοτινά.

Υ.Γ.
Για όλους που θα γνωρίσουν την Ιερή Πάρνηθα.
Σας χαιρετώ.

OannesΜέλος
07/10/2003, 20:44:43
zezmperg να είσαι καλά. Μαθαίνουμε πολλά απο τις εμπειρίες που έχεις την καλοσύνη να μοιράζεσαι μαζί μας.
Έχω αρκετές ημέρες να ανέβω έστω και για ένα περίπατο. Αύριο το πρωί θα δώσω στον εαυτό μου ρεπό και σκέφτομαι να το εκμεταλευτώ με μια βόλτα μέχρι το κάστρο της Φυλής. Έχω ξαναπάει βεβαίως αρκετές φορές, αλλά κάθε επίσκεψη σε όλο το βουνό είναι και διαφορετική. Εντυπώσεις αύριο το βράδυ... Να είστε όλοι καλά

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME

Edited by - Oannes on 07/10/2003 20:53:08

zezmpergΜέλος
07/10/2003, 23:03:44
Φίλε Oannes σε χαιρετώ.
Και εγώ από το προπερασμένο Σαββάτο έχω να ανέβω....
Ας έχεις καλές αναβάσεις .Ας έχουμε όλοι ανάταση πνεύματος.
Είναι όμορφα στο φρούριο της φυλής. Πρόσεξε τον ΒΑ πύργο....Ίσως έχει κάτι να σου πει! Κιαν σταθεις πάνω από την νότια θύρα....
Εύχομαι να ανταμειφθείς πνευματικά.
Φιλικά σε χαιρετώ.

GerakinaΝέο Μέλος
09/10/2003, 19:10:07
quote:

Φίλε Oannes σε χαιρετώ.
Και εγώ από το προπερασμένο Σαββάτο έχω να ανέβω....
Ας έχεις καλές αναβάσεις .Ας έχουμε όλοι ανάταση πνεύματος.
Είναι όμορφα στο φρούριο της φυλής. Πρόσεξε τον ΒΑ πύργο....Ίσως έχει κάτι να σου πει! Κιαν σταθεις πάνω από την νότια θύρα....
Εύχομαι να ανταμειφθείς πνευματικά.
Φιλικά σε χαιρετώ.

Kala esy den exeis na kaneis tipote allo? Olh thn wra sthn Parnh8a eisai bre zezmperg?
Katse ligo spiti soy kai ase to boyno sthn akrh. Ftanoyn pia ekeinoi poy to <<agapoyn>>!
Na soy pw kai kati....
Den exeis na kaneis kati sta 46 xronia soy???
Filika mia symboylh apo thn gerakina.

09/10/2003, 20:08:03
"Aγαπητή" Γερακίνα...

Μήπως να έβγαινες και να ξανάμπαινες με το δεξί ?
Ισως έτσι να σε βλέπαμε με πιο καλό μάτι

Αναρωτιέμαι γιατί μπήκες σε αυτό το τόπικ αφού δε σε ενδιαφέρει...

Για να ειρωνευτείς ένα άλλο μέλος?
Για να προσβάλεις?
Για να το παίξεις έξυπνη? (μεταξύ μας μην κάνεις τον κόπο...)

Αν αυτό έχεις να πεις στο πρώτο σου μήνυμα σε ένα χώρο με τόσα ερεθίσματα, τι να περιμένει κανείς από το δεύτερο? Δε μας λές?

Αν πάλι δεν υπάρξει δεύτερο μήνυμα δεν πειράζει όλοι νομίζω βγάλαμε τα συμπεράσματά μας...βλέπεις ο καθένας μας εδώ μέσα κρίνεται για τα γραφόμενά του...

"Τάδε έφη Avallon"
zezmpergΜέλος
10/10/2003, 01:27:19
Φίλοι σας χαιρετώ
Είμαι πολύ χαρούμενη που στο esoterica.gr βρήκα καλούς φίλους.Στο πρόσωπο Της Avallon,του Oannes ,του Endorama και των άλλων που κουβαλούν την <<τρέλα>> της Ιερής Πάρνηθας.
Τελικά κατάλαβα πως κάποιοι ή κάποιος,θέλουν να πάψει το topic της Πάρνηθας!!!
Αλλά γιατί όμως, ποιά είναι η αιτία?
Που θα πάει, κάποια στιγμή θα πέσουν οι μάσκες και τότε θα μάθουμε και των σκοπό τους!!!
Εύχομαι να μην είναι σε ψηλές κορφές ή να κάθονται τούτοι οι <<κύριοι>> σε ανάλογες θέσεις....

Βρήκα ένα ενδιαφέρον κομμάτι στο εγκυκλοπαιδικό λεξικό του Ελευθερουδάκη:
( Τόμος 10ος, βιβλιογραφία-πρακτικά. Ασχαιολ. Εταιρείας 1900 (Σκιάς). Αρχαιολογική Εφημερίς 1906 (Ρωμαίος) και 1918 (Σκιάς) ).
Πάρνηθος άντρον
Σπήλαιο κείμενον μιάν περίπου ώραν Β της Φυλής και καλούμενον σηνήθως Λυχνοσπηλο λόγω των αναρίθμητων αρχαίων λύχνων,οίτινεσ ευρέθησαν εντός αυτού. Το σπήλαιο είναι ιδιαιτέρως σπουδαίον, διότι είναι το μοναδικόν της Ελλάδος,το οποίον αποδεικνείει την εν σπηλαίοις λατρείαν,κατα την Μυκηναϊκήν εποχήν,ενώ τούτο είναι κυρίως γνώρισμα της Κρήτης.Εις τα κατώτατα στρώματα του σπηλαίου ευρέθη προϊστορική κεραμεική,είτα Μυκηναϊκή. Εντεύθεν η λατρεία διακόπη,ίσως επειδή κατέπεσεν η στέγη του σπηλαίου,επανελήφθη δε μετά τους περσικούς πολέμους, οπότε η λατρεία του Πανός εισήχθη εις την Αττικήν εξ Αρκαδίας,έκτοτε αφιερώθη το σπήλαιο εις τας Νύμφας και τον Πάνα. Εν αυτώ ευρέθησαν τεμάχια μελανομόρφων και ερυθρομόρφων αγγείων,Πήλιναι πλαστικαί μορφαίς,είς χρυσούς τέττιξκαι μικρά χρυσή κλίνη,αγγεία, ων τινα ενεπίγραφα επιγραφαί επί λίθων αγνώστης γραφήςκαι λύχνοι ελληνικής και ρωμαϊκής εποχής.

Και εγώ τώρα ρωτώ: Που είναι τα ευρήματα του σπηλαίου,που εκθέτονται?
Γιατί κανένας δεν μας έχει μιλήσει για τα τόσο αξιόλογα ευρήματα της Μυκηναϊκής εποχής που Ο Αρχαιολόγος Σκιάς έφερε στο φώς? Τι ήταν οι επιγραφές αγνώστης γραφής πάνω σε πέτρες και που είναι τώρα?
Με τούτες τις απορίες....
Σας χαιρετώ.

endoramaΜέλος
10/10/2003, 02:26:00
γερακινα τι παει να πει αν εχει να κανει κατι καλυτερο στην ηλικια της? δηλαδη τι καλυτερο απο το να κινειται και να ζει την ζωη της? για πες μου και εμενα να ξερω αν πρεπει να παρω ταφο απο τωρα τουλαχιστον η zezmperg κανει και κατι εσυ τι κανεις? λειωνεις ολη μερα στο μπροστα στο μονιτορ? οσο για τους δηθεν που αγαπουν την παρνηθα τους ειδα μαγκια κλανια και Αφιλοτιμο οτι τους συμφερει δεν ξερω αν ανηκεις σε αυτους τους λατρεις της παρνηθα εγω παντως τους σιχαινομαι και λεω να γινει κυνεγετικη περιοδος με θηραματα αυτους τους ασχετους

και ας με πλησιασει κανενας στο βουνο να μου πει της μπουρδες που σου επεσαν εδω μεσα και θα ανακαλυψει οτι ο δρομος προς τα κατω δεν εχει στροφες αλλα ειναι μια μεγαλη κατηφορικη ευθεια γιατι εγω τσαμπουκαδες για το ποιος πρεπει να ανεβαινει στο βουνο και τι να λεει για την παρνηθα με κανουν εξαλο και οποιος θελει να δει αν μπορω να τα κανω ολα μια ευθεια γραμμη ας με πλησιασει στο βουνο

και να σου δωσω και εγω μια φιλικη συμβουλη δεν πας να βρεις κανενα γερακακο? γιατι οταν τα χοντραδια γινονται πολλα εκει κατω ανεβαινουν και στο κεφαλι.

συγνωμη για το υφος αλλα πηξαμε στους μεντορες και στους μυημενους και αν ειναι καποιοι που κανουν κακο στην ταλαιπωρη παρνηθα ειναι αυτοι οι τυπακοι το βουνο ειναι για ολους ρε εγκεφαλικα ανεπαρκεις δεν σας ανηκει ουτε και φυσικα εχετε το δικαιωμα να κλεινετε στοματα και αντι να κλεινεται στοματα ανοιξτε το μυαλο σας ταλαιπωροι

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

zezmpergΜέλος
10/10/2003, 09:14:12
Λάτρεις της Ιερής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Καλέ μου φίλε Endorama αγνόησε τους....Ευχαριστώ την καλή μας Avollon φυσικά εσένα και τον Oannes που δημιούργησε το topic. Έμεις θα ανεβαίνουμε στο βουνό. Όσα e-mail και να στείλουν,όσα χλευαστικά σχόλια και να γράψουν. Η φύση είναι για όλους!!!
Εκείνο όμως που με κάνει να αναρωτιέμαι είναι,γιατί θέλουν να πάψει το topic, ποιους ενοχλεί ένα οδοιπορικό ουσιαστικά,για το βουνό που όλοι ξέρουμε,αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ???

Υπάρχουν πολλά μυστικά κριμένα εκεί πάνω, (που κατα καιρούς θα γράφονται εδώ μέσα), και όσα μπορώ θα αποκαλύπτω....
Δεν ξέρω εάν ο Oannes κάνοντας το topic για ΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑ, γνώριζε κάποια από αυτά ή απλά θέλησε να καταγραφεί κάτι για την Πάρνηθα,επηρεασμένος από το topic της Πεντέλης ?
Πάντως ότι και να τον ώθησε ήταν πολύ εύστοχη η ενέργεια του ετούτη!
Η Ιερή Πάρνηθα δεν είναι ένα απλό βουνό που κάποιος σε λίγα χρόνια μπορεί να το μελετήσει...Δεν είναι ένα βουνό έτσι απλά !!!
Είναι το μοναδικό βουνό ,που σε τόση μικρή έκταση, έχει πάνω από 150 πηγές. Το βουνό που επάνω του αποκαλύπτετε όλη η ορεινή Ελλαδα!!!
Ακόμα και το βουνό με το περισσότερο ( εσωτερικό μυστήριο ).
Με τούτα σας χαιρετώ.

OannesΜέλος
10/10/2003, 14:47:33
Αγαπητοί φίλοι

Παρά το γεγονός ότι το topic αφορά την Πάρνηθα και όχι την ορειβασία, επιτρέψτε μου να γράψω δυο λόγια για τον Χρήστο Μπαρούχα, τον άνθρωπο που πριν λίγες ημέρες εξέπνευσε, έπειτα από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για να φτάσει στην κορυφή των Ιμαλαΐων.
Το πάθος του για την ορειβασία τον οδήγησε στο δρόμο για το μεγάλο ταξίδι. Θέλει κότσια για να ανέβεις στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου. Αυτός όμως τα κατάφερε. Ανέβηκε στα 8000 μέτρα, αλλά κάπου εκεί οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν. Έφυγε εκπληρώνοντας το μεγάλο του όνειρο...
Καλό ταξίδι Χρήστο Μπαρούχα

ΥΓ Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Χρήστου Μπαρούχα, θα αποφύγω να μπω στη διαδικασία των λεκτικών αντεγκλίσεων. Ο καθένας κρίνεται τόσο απο τα λόγια του και τον τρόπο που εκφράζεται, όσο και απο τις πράξεις του

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME

Edited by - Oannes on 10/10/2003 14:50:45

_Μέλος
10/10/2003, 14:50:45
quote:

Είναι το μοναδικό βουνό ,που σε τόση μικρή έκταση, έχει πάνω από 150 πηγές. Το βουνό που επάνω του αποκαλύπτετε όλη η ορεινή Ελλαδα!!!

Συμφωνώ, για ένα πικ-νικ με αλκόλ είναι ότι πρέπει, τίποτα παραπάνω.

endoramaΜέλος
05/10/2004, 03:03:50
υπαρχει δικαιοσυνη?
ποιοι ειναι αυτοι που αποφασιζουν τι ειναι σωστο και τι παρανομο?

η παρανομια με την καταλληλη δικαιολογια μεταμορφωνεται σε πραξη δικαια και ηθικη?

δεν σας βαζει σε σκεψεις το οτι κατι που κατι θεωρειται παρανομο σε μια χωρα μπορει να ειναι νομιμο σε καποια αλλη?

μηπως η δικαιοσυνη οριζεται απο το συμφερον του νομοθετη?

οι βο(υ)λευτες ειναι οι αντιπροσωποι του λαου στην βουλη
και οι νομοι που ψηφιζονται στην βουλη υποτιθεται οτι ειναι για να ρυθμισουν και να βοηθησουν τον πολιτη

ποσους απο αυτους τους νομους ομως τους ζητησαν οι πολιτες
και ποσους απο αυτους τους δεχτηκε ο λαος?

εγω νομιζα οτι οι αποφασεις της βουλης εχουν να κανουν με αιτηματα των πολιτων αλλα δεν βλεπω κατι τετοιο
αποδειξη?
ολες αυτες οι απεργιες και οι διαδηλωσεις.

η κυρια του 2004 με τον προσβλητικο τροπο ζωης για τον απλο πολιτη με τα σκοτεινα σημεια στα λογιστικα της εταιριας
με τα πολυδαπανα παρτι της με τα βεγγαλικα (αληθεια αυτα ποιος τα πληρωσε?) τα οποια ηταν αιτια πυρκαγιας την οποια την ειδαμε ολοι μας αλλα δεν ειδαμε δικαιοσυνη

με την εφορια να θελει να της καταβαλει το υπερβολικο ποσο των 5 λεπτων
ενω εμενα θα με θερισει (ισως γιατι δεν εβαλα φωτια στο δασος μετα το τρελο παρτι που διοργανωσα)

που ειναι η δικαιοσυνη εδω?
να σας χσω την δικαιοσυνη αληταραδες

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Γιουγκοσλαβια και εμφυλιος
ολοι ξερουμε οτι οι εμφυλιοι πολεμοι ειναι και οι αγριοτεροι πολεμοι

και οταν ο λογος της αντιπαλοτητας ειναι θρησκευτικος τοτε τα πραγματα ειναι ακομα πιο αγρια

ολες οι παραταξεις εκαναν τα χειροτερα

τελικα την πληρωσε ο ηγετης των σερβων ο οποιος αργοτερα κριθηκε ενοχος εγκληματων πολεμου

λες και τον εκανε μονος του τον πολεμο

φυσικα για να πεσει απο την εξουσια επρεπε να επεμβουν καποιοι

ασχετα αν ειχε εκλεγει δημοκρατικα πραγμα που σημαινει οτι τον ηθελε ο λαος
αφου δεν τον ηθελε η αμερικη δεν εκανε για αρχηγος κρατους

και φυσικα οι προστατες του πλανητη μας επρεπε να επεμβουν για να επιβαλουν την ταξη και την δικαιοσυνη φερνοντας στο δικαστηριο τον εγκληματια πολεμου

πως το καταφεραν αυτο?

σκοτωνοντας αμαχους και βομβαρδιζοντας πολεις

αυτο βεβαια δεν ειναι εγκλημα πολεμου ειναι κατι πολυ φυσικο

γιατι μια καταμετωπο επιθεση κοστιζει πιο πολλα χρηματα,εξοπλισμο και ζωες στρατιωτων των οποιων η εκπαιδευση κοστισε πολλα

ενω η ζωη καποιου αθωωου πολιτη δεν κοστιζει τιποτα ισα ισα ειναι και κερδος για τα καναλια

με ενα σμπαρο δυο τρυγωνια.

Αφγανισταν
πεσανε τα δυο συμβολα εξουσιας και δυναμης της αμερικης και σε λιγες μερες βρηκανε τον ενοχο ο οποιος ηταν κατοικος Αφγανισταν
ζητησαν απο το αφγανισταν να τους τον παραδοσει και αφου δεν εγινε δεκτο το αιτημα τους

βομβαρδισαν και παλι πολεις και αθωους
για να πιασουν εναν ανθρωπο

στο ονομα της δικαιοσυνης ανατιναξαν μια ολοκληρη χωρα
δεν βρηκαν τον ενοχο
ομως δεν εφυγαν
μιλαμε για κανονικη κατοχη

και

ειναι ακομα εκει και σκοτωνουν κοσμακη

δεν εχει πολυ καιρο που γαζωσαν εναν πιτσιρικα επειδη το εβαλε στα ποδια επειδη ειδε στρατιωτες
και εγω αν εβλεπα τοσα ζωα μαζι θα το εβαζα στα ποδια

κανενα εγκλημα και εδω
σκοτωνουμε και δεν δινουμε λογαριασμο

Ιρακ
με ψευτικες δικαιολογιες εκαναν εισβολη στο ιρακ και σκοτωναν οποιον εμοιαζε με τον Σανταμ χουσειν

βομβαρδισαν πολεις γιατι μεσα στην πολη υπηρχε καποιο σπιτι του ανθρωπου που ηθελαν να πιασουν

κανενα εγκλημα και εδω

τελικα τα καταφεραν και εφεραν την δικαιοσυνη και την ασφαλεια στο ιρακ φυλακιζοντας ανθρωπους σε κατεργα χωρις δικες και τους μεταμορφωσαν σε δοκιμαστες βασανιστηριων

κανενα εγκλημα και εδω

ομως σε αυτη την περιπτωση καποιοι αντεδρασαν και ακουστηκε και η λεξη

εγκληματιας πολεμου

αλλα τελικα επειδη η κοινωνια μας δινει παντα μια δευτερη ευκαιρια δινει στον εγκληματια την ευκαιρια να εξουσιασει παλι

να σας χσω και τους ηγετες σας που αναγκαζομαστε να υποφερουμε εξαιτιας τους επειδη ειστε ηλιθιοι και τους ψηφιζετε (βεβαια δεν φταινε αυτοι τους εκαναν και θελουν να ηλιθιοποιησουν και εμας δεν βλεπετε ποσα ωραια πραγματα μας ερχονται απο εκει?)

ειναι δυνατον καποιοι να ανεβοκατεβαζουν ηγετες αλλων κρατων και οχι αναιμακτα (απαγορευεται κατι τετοιο) τοσες δεκαετιες και να ειναι κατι τοσο φυσικο?

ειναι φυσικο γιατι εμεις της αντιπερα οχθης δεν εχουμε την περιφημη αποφαση μαρσαλ

μιλαω για εκεινη την αποφαση η οποια απαγορευει σε καποιο κρατος να αναμειχθει στα εσωτερικα της αμερικης

ναι ναι ναι οι νομοι της αμερικης εχουν νομικη υποσταση και στα ξενα κρατη

οτι απαγορευεται εκει πρεπει να απαγορευεται και στα υπολοιπα κρατη

η δικαιοσυνη ειναι τυφλη
ισως
αυτοι ομως που την φτιαχνουν βλεπουν και πολυ καλα μαλιστα
(την τσεπη τους)

Here in the land of opportunity, watch us revel in our liberty
You can say what you like but it doesn't change anything
Because the corridors of power are an ocean away

αγαπητο μου εσελον
σφεντονα,βομβα,διαδηλωση,μολοτωφ,εξεγερση,οπλα,ΤΝΤ,δικαιοσυνη
ουπς! την πατησα ειπα την απαγορευμενη λεξη τωρα εμπλεξα στα αληθεια
και αφου δεν γλυτωνω θα πω και κατι πιο αισχρο

ειρηνη

And We Could Spent Our Whole Lives Waiting
For Some Thunderbolt To Come
And We Could Spent Our Whole Lives Waiting
For Some Justice To Be Done
Unless We Make Our Own

No Police, No Summons, No Courts Of Law

we'll all take turns
i'll get mine, too

05/10/2004, 08:10:16
quote:

υπαρχει δικαιοσυνη?

Οχι. Γιατί η ζυγαριά της δικαιoσύνης φορτίζεται με τα συμφέροντα της κάθε παράταξης και από κει κρίνεται το δικαστικό αποτέλεσμα.

Έχεις πολλά συμφέροντα, έχεις πολύ δίκ(α)ιο.

ο κακός Vril

Υ.Γ. Κάτι τέτοια με έκαναν να πά να γίνω Vril

* * * Άμα δεν μπορείς, άλλαξε δουλειά * * *

CYBERMASTERΜέλος
05/10/2004, 23:15:05
quote:
υπαρχει δικαιοσυνη?

ΟΧΙ

quote:
ποιοι ειναι αυτοι που αποφασιζουν τι ειναι σωστο και τι παρανομο?

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΟΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ....

quote:
μηπως η δικαιοσυνη οριζεται απο το συμφερον του νομοθετη?

ΜΠΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ

quote:
οι βο(υ)λευτες ειναι οι αντιπροσωποι του λαου στην βουλη
και οι νομοι που ψηφιζονται στην βουλη υποτιθεται οτι ειναι για να ρυθμισουν και να βοηθησουν τον πολιτη

Α ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΟ.... ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ???

quote:
εγω νομιζα οτι οι αποφασεις της βουλης εχουν να κανουν με αιτηματα των πολιτων αλλα δεν βλεπω κατι τετοιο
αποδειξη?

ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΣΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΙΚΑ....

quote:
Γιουγκοσλαβια και εμφυλιος
ολοι ξερουμε οτι οι εμφυλιοι πολεμοι ειναι και οι αγριοτεροι πολεμοι

και οταν ο λογος της αντιπαλοτητας ειναι θρησκευτικος τοτε τα πραγματα ειναι ακομα πιο αγρια

ολες οι παραταξεις εκαναν τα χειροτερα

τελικα την πληρωσε ο ηγετης των σερβων ο οποιος αργοτερα κριθηκε ενοχος εγκληματων πολεμου

λες και τον εκανε μονος του τον πολεμο

φυσικα για να πεσει απο την εξουσια επρεπε να επεμβουν καποιοι

ασχετα αν ειχε εκλεγει δημοκρατικα πραγμα που σημαινει οτι τον ηθελε ο λαος
αφου δεν τον ηθελε η αμερικη δεν εκανε για αρχηγος κρατους

και φυσικα οι προστατες του πλανητη μας επρεπε να επεμβουν για να επιβαλουν την ταξη και την δικαιοσυνη φερνοντας στο δικαστηριο τον εγκληματια πολεμου

πως το καταφεραν αυτο?

σκοτωνοντας αμαχους και βομβαρδιζοντας πολεις

αυτο βεβαια δεν ειναι εγκλημα πολεμου ειναι κατι πολυ φυσικο

γιατι μια καταμετωπο επιθεση κοστιζει πιο πολλα χρηματα,εξοπλισμο και ζωες στρατιωτων των οποιων η εκπαιδευση κοστισε πολλα

ενω η ζωη καποιου αθωωου πολιτη δεν κοστιζει τιποτα ισα ισα ειναι και κερδος για τα καναλια

με ενα σμπαρο δυο τρυγωνια.

ΧΜ ΩΡΑΙΑ ΤΩΡΑ ΑΣ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΜΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΣΤΗ ΛΕΞΗ ΔΥΚΑΙΩΣΥΝΗ ΣΤΑ ΑΝΤΩΝΥΜΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΜΕΡΙΚΗ....
ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΑ!!!
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ!!!!
ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝΕ???
ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ Ο - Η - Ε ΜΟΝΟ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟ....(ΑΜΑΝ 4ΕVER)

quote:
πεσανε τα δυο συμβολα εξουσιας και δυναμης της αμερικης και σε λιγες μερες βρηκανε τον ενοχο ο οποιος ηταν κατοικος Αφγανισταν
ζητησαν απο το αφγανισταν να τους τον παραδοσει και αφου δεν εγινε δεκτο το αιτημα τους

βομβαρδισαν και παλι πολεις και αθωους
για να πιασουν εναν ανθρωπο

στο ονομα της δικαιοσυνης ανατιναξαν μια ολοκληρη χωρα
δεν βρηκαν τον ενοχο
ομως δεν εφυγαν
μιλαμε για κανονικη κατοχη

και

ειναι ακομα εκει και σκοτωνουν κοσμακη

δεν εχει πολυ καιρο που γαζωσαν εναν πιτσιρικα επειδη το εβαλε στα ποδια επειδη ειδε στρατιωτες
και εγω αν εβλεπα τοσα ζωα μαζι θα το εβαζα στα ποδια

κανενα εγκλημα και εδω
σκοτωνουμε και δεν δινουμε λογαριασμο

ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΚΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΝ ΘΥΜΑΜΑΙ???
Α ΝΑΙ ΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΛΑΝΤΕΝ!!!
ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΡΥΨΩΝΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ ΧΜ ΤΙ ΠΙΟ ΕΥΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ???
Α ΡΕ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΧΑΨΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΑΜΑ ΤΟ ΘΕΛΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΡΙΣΚΝ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

quote:
με ψευτικες δικαιολογιες εκαναν εισβολη στο ιρακ και σκοτωναν οποιον εμοιαζε με τον Σανταμ χουσειν

βομβαρδισαν πολεις γιατι μεσα στην πολη υπηρχε καποιο σπιτι του ανθρωπου που ηθελαν να πιασουν

κανενα εγκλημα και εδω

τελικα τα καταφεραν και εφεραν την δικαιοσυνη και την ασφαλεια στο ιρακ φυλακιζοντας ανθρωπους σε κατεργα χωρις δικες και τους μεταμορφωσαν σε δοκιμαστες βασανιστηριων

κανενα εγκλημα και εδω

ομως σε αυτη την περιπτωση καποιοι αντεδρασαν και ακουστηκε και η λεξη

εγκληματιας πολεμου

Α ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΚ Ο ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΥΣ Η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΝ ΤΟΝ ΕΔΝΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΘΙΚΑΣ ΚΑΚΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΙΡΑΚ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ....
ΟΧΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΠΑΤΙΝΙΑ!!!!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΩ ΤΗΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ:
ΑΜΡΕΙΚΗ----> ΜΠΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΒΟΥΛΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ
ΕΥΡΩΠΗ----> ΧΜ ΑΣΤΟΥΣ ΜΩΡΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΚΑΛΑ ΣΠΕΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΑΣΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΡΩΠΗ ΔΝ ΘΑ ΔΟΥΝ.... ΜΟΥ Α ΧΑΧΑΧΑ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-----> ΑΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΥΣ
ΑΦΡΙΚΗ-----> Α ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΕΝΤΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΠΙΣΤΑ ΜΠΑ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΤΑΤΩΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
ΑΣΙΑ-----> ΧΜ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ ΑΣΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΙΜΟΙ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ....
ΜΑ ΜΑ ΓΙΑ ΣΤΑΣΟΥ ΤΟ ΙΡΑΚ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΠΕΤΡΕΛΕΟΠΗΓΕΣ ΝΑΙ ΝΑ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

quote:
αλλα τελικα επειδη η κοινωνια μας δινει παντα μια δευτερη ευκαιρια δινει στον εγκληματια την ευκαιρια να εξουσιασει παλι

να σας χσω και τους ηγετες σας που αναγκαζομαστε να υποφερουμε εξαιτιας τους επειδη ειστε ηλιθιοι και τους ψηφιζετε (βεβαια δεν φταινε αυτοι τους εκαναν και θελουν να ηλιθιοποιησουν και εμας δεν βλεπετε ποσα ωραια πραγματα μας ερχονται απο εκει?)

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ Η ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ????

quote:
ειναι δυνατον καποιοι να ανεβοκατεβαζουν ηγετες αλλων κρατων και οχι αναιμακτα (απαγορευεται κατι τετοιο) τοσες δεκαετιες και να ειναι κατι τοσο φυσικο?

ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ....
ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΤΥΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!!!
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ Η ΤΟΜΑΡΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.....
ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΕΓΩ???
ΑΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΩ ΕΓΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΔΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΠΤ,..........

quote:
ειναι φυσικο γιατι εμεις της αντιπερα οχθης δεν εχουμε την περιφημη αποφαση μαρσαλ

μιλαω για εκεινη την αποφαση η οποια απαγορευει σε καποιο κρατος να αναμειχθει στα εσωτερικα της αμερικης

ναι ναι ναι οι νομοι της αμερικης εχουν νομικη υποσταση και στα ξενα κρατη

οτι απαγορευεται εκει πρεπει να απαγορευεται και στα υπολοιπα κρατη

ΑΠΛΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΑΘΟΣ ΑΤΟΜΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΙΜΙΟ "ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ"!!!

quote:
η δικαιοσυνη ειναι τυφλη
ισως
αυτοι ομως που την φτιαχνουν βλεπουν και πολυ καλα μαλιστα

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΚΛΕΠΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.......

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ/Η ΕΝΔΟΡΑΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.......

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

06/10/2004, 04:19:45
Αγαπητέ μου Ενδόραμα... καιρό είχαμε να τα πούμε...
Ωραίο και βαρύ θέμα άνοιξες...

Είπες κάτι για την Δημοκρατία?
Για ποιά Δημοκρατία μιλούσες? για αυτή των προγόνων μας?

Δημοκρατία: Δημοκρατία (από το δημοκρατούμαι και αυτό απ΄ το δήμος + κρατώ) είναι το πολίτευμα, σύμφωνα με το οποίο κυβερνά ο λαός, άμεσα με την Εκκλησία του δήμου ή έμμεσα με αντιπροσώπους.
Οι αρχαιότερες γνωστές δημοκρατίες είναι των ελληνικών πόλεων, με κλασικό τύπο την αθηναϊκή δημοκρατία του 5ου αιώνα π.Χ.
Η δημοκρατία των Αθηνών ήταν άμεση και τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα, όπως μας τα έδωσε ο Περικλής στον Επιτάφιον του, είναι:
α) κυβερνούν οι περισσότεροι και όχι οι λίγοι,
β) όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο,
γ) κάθε πολίτης έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους άλλους, για να καταλάβει δημόσια αξιώματα,
δ) ο πολίτης είναι ελεύθερος να ζει και να εργάζεται χωρίς έλεγχο και περιορισμό,
ε)δε στηρίζει την δύναμη της στο φόβο του νόμου, αλλά στο σεβασμό των πολιτών στους γραπτούς και άγραφους νόμους.
Κατά τον Αριστοτέλη (Πολιτικά, IV, 4) είδη της δημοκρατίας είναι τα εξής:
1) εκείνη που έχει συνταχθεί με βάση την ισότητα των πολιτών. Τα γνωρίσματα της συμπίπτουν απόλυτα με το πνεύμα του Επιταφίου του Περικλή,
2) η δημοκρατία στην οποία δικαίωμα για την ανάληψη πολιτικών αξιωμάτων παρέχει το εισόδημα, υπό τον όρο να ορίζεται σε ένα μικρό ποσόν, γιατί διαφορετικά πρόκειται για ολιγαρχία,
3) όταν όλοι έχουν δικαίωμα για την ανάληψη αξιωμάτων, εκτός από τους δοσίλογους,
4) αυτή που έχουν όλοι δικαίωμα να αναλάβουν αξιώματα, αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι πολίτες, κυρίαρχος δεν πρέπει να είναι ο νόμος,
5) είδος, επίσης, δημοκρατίας είναι εκείνο, όπου ισχύουν όλα τα παραπάνω, αλλά κυρίαρχη θέση κατέχει η θέληση της πλειοψηφίας και όχι ο νόμος.
Παρεκβατικό είδος της Δημοκρατίας, κατά τον Αριστοτέλη, είναι η οχλοκρατία.
Η αξία της αρχαίας ελληνικής δημοκρατίας συναρτάται με το θέμα της ωριμότητας και της πολιτικής ευθυκρισίας του λαού, της πηγής όλων των εξουσιών. Την ευθυκρισία του λαού αρνούνταν αρκετοί στοχαστές (ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κ.α.). Είναι αλήθεια ότι ο αθηναϊκός δήμος διέπραξε λάθη, έκανε υπερβάσεις της εξουσίας του ή παρασυρόταν από δημαγωγούς και φιλόδοξους πολιτικούς σε επικίνδυνες αποφάσεις (χαρακτηριστική περίπτωση είναι η εκστρατεία στη Σικελία). Ο λαός δεν είχε την ικανότητα να διακρίνει πάντα την πιο συνετή φωνή. Υπέκυπτε στη γοητεία του λόγου, στην κολακεία και σε άλλα ταπεινά ελατήρια που του διήγειραν οι δημαγωγοί.
Όπως παρατηρεί ο Κρουαζέ, οι δημοκρατικοί θεσμοί μπορεί να είναι άψογοι, όχι όμως και οι άνθρωποι που τους εφαρμόζουν.

Κάτι ψιλά για την Δημοκρατία, σας θυμίζουν κάτι???
Δώστε ιδιαίτερη σημασία στα υπογραμμισμένα σημεία...

Έχω και κάτι άλλο για εσάς...

Διάνοια: Η σκέψη, η σημασία κάποιας λέξης, η έννοια, ο σκοπός κλπ.
Η διάνοια θεωρείται σαν η πηγή της θεωρητικής σκέψης. Με διάνοια κάνουμε σκέψεις, λογισμούς.
Ο Πλάτωνας τοποθετεί τη διάνοια ανάμεσα στη δόξαν και το νούν. Συνήθως όμως η διάνοια θεωρείται σαν ικανότητα θεωρητικής σκέψης ή σαν όργανο καθαρής σκέψης, άσχετης με τα δεδομένα που μας δίνουν οι αισθήσεις.
Ο Αριστοτέλης κάνει λόγο για τη διάνοιαν των προσώπων της τραγωδίας. Η διάνοια περιλαμβάνει εκείνα με τα οποία αποδεικνύουν κάτι τα πρόσωπα ή τις απόψεις που διατυπώνουν, όταν διαλέγονται μεταξύ τους. Η διάνοια εκφράζεται με το λόγο και το διάλογο.

...και πάλι δώστε σημασία στα υπογραμμισμένα σημεία... ειδικά στην πρόταση: "Με διάνοια κάνουμε σκέψεις, λογισμούς."
Από πότε έχουμε να σκεφτούμε και να εξωτερικεύσουμε τις σκέψεις μας αυτές???

Νους: Η λέξη είναι πολυσήμαντη στα αρχαιοελληνικά κείμενα.
Σημαίνει το νου σαν όργανο σκέψης, αντίληψης και κρίσης, το συνειδησιακό κέντρο που προσέχει, βλέπει και ακούει, φρονιμάδα, το κέντρο των συναισθημάτων (την καρδιά), τη διάθεση, τη σκέψη, το σκοπό, το νόημα κ.α.
Κατά τον Αναξαγόρα ο νους είναι ένα υπερβατικό ον, που δεν έχει σχέση με την ύλη. Ο νους έθεσε πρώτος σε κίνηση την άμορφη μάζα κι έτσι πρόβαλαν με καθαρότητα τα επιμέρους πράγματα και όντα. Ο νους του Αναξαγόρα συμπίπτει με την έννοια του θεού.

...και που είναι τώρα ο νους μας, η αντίληψη μας, η κρίση μας... αποβλακωμένη από την τηλεόραση, την κατανάλωση και το εγώ μας... κρίμα να είμαστε πιόνια... κρίμα...

Ειρήνη:Έλλειψη συγκρούσεων ανάμεσα στις πόλεις ή τερματισμός των συγκρούσεων αυτών. Η ειρήνη ήταν για τον απλό λαό ένα δύσκολα διατηρούμενο αγαθό, προϋπόθεση οικονομικής ευημερίας και ευτυχισμένης ζωής. Ωστόσο, χωρίς τη συγκατάθεση του λαού στις συνελεύσεις του δήμου δεν κηρυσσόταν πόλεμος. Είχε λοιπόν και ο λαός την ευθύνη του για την κατάργηση της ειρήνης, όχι μόνο οι πολεμοκάπηλοι και οι φιλόδοξοι πολιτικοί.
Ο Ηράκλειτος θεωρούσε την ειρήνη αναπόσπαστη με τον πόλεμο. Ειρήνη είναι η περίοδος που ακολουθεί μετά τον πόλεμο και δεν θα ήταν δυνατόν να νοηθεί χωρίς αυτόν. Ο Ηράκλειτος δεν μπορούσε να διανοηθεί μια συνεχή και αδιατάραχτη ειρηνική περίοδο. Τα αγαθά της ειρήνης τα καταλαβαίνουμε ύστερα από τις καταστροφές και την γενική αναταραχή του πολέμου.
Κατά το Θουκυδίδη ένας τρόπος υπάρχει να διασφαλιστεί και να διατηρηθεί η ειρήνη, ο περιορισμός της τάσης για δύναμη από την πλευρά των πόλεων. Ο Ξενοφώντας παρατήρησε ότι πάντοτε γίνονται πόλεμοι και πάντοτε τελειώνουν. Θα ήταν όμως δυνατόν να τελειώνουν γρηγορότερα απ’ ότι συνήθως. Αυτοί, ωστόσο, που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση δεν σταματούν τον πόλεμο παρά μόνο όταν φτάσουν στην πλήρη κατάρρευση. Μοιάζουν με αυτούς που παίζουν τυχερά παιχνίδια και δεν σταματούν παρά μόνο όταν τα χάσουν όλα (Ελληνικά VI 15-16)
Ο Αριστοφάνης στη Λυσιστράτη θεωρεί τον πόλεμο σαν έργο των ανδρών, σαν κακή συνήθεια τους και σαν ευκαιρία να δείξουν την ανδρεία τους, που την αποχτούν με πολλή άσκηση, και σαν ειρηνοποιό παράγοντα βλέπει μόνο τις γυναίκες. Αυτές θα μπορούσαν να εξαναγκάσουν τους άνδρες σε ειρήνη με τρόπους που οι ίδιες γνωρίζουν. Όλες οι γυναίκες, όλων των αντιμαχόμενων πόλεων. Ο Αριστοφάνης καταφεύγει βέβαια στην ουτοπία, όχι τόσο για να βρει ένα θέμα για κωμωδία, αλλά γιατί ήταν μεγάλο το πάθος του για την ειρήνη, όπως δείχνει και η άλλη κωμωδία του που φέρνει τον τίτλο. Ειρήνη.
Όλους τους φιλειρηνιστές στην διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου χαρακτηρίζουμε, βέβαια φιλολάκωνες, φιλοσπαρτιάτες, πολιτικά συντηρητικούς, που ήθελαν να έχουν καλές σχέσεις με τους Σπαρτιάτες. Με την λογική αυτή όλοι οι δημοκρατικοί θα ‘πρεπε να χαρακτηριστούν φιλοπόλεμοι.
Η ειρήνη δεν συνδεόταν απ’ όλους με την ιδέα της κοινωνικής και οικονομικής προόδου, της ευημερίας κλπ. Αντίθετα, οι πολιτικοί της Αθήνας είχαν σαν ιδανικό την δύναμη της πόλης, την ανάδειξη της σε ηγεμονική πόλη. Η πολιτική δύναμη και εξάπλωση οδηγούσε και σε οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Η πραγματοποίηση, όμως, της πολιτικής δύναμης απαιτούσε καταφυγή στον πόλεμο και η διατήρησή της ετοιμότητα για πόλεμο. Ωστόσο είναι γεγονός ότι οι οικονομικές κοινωνίες αποφεύγουν, συνήθως τον πόλεμο ή τουλάχιστον τον θεωρούν πηγή πολλών κακών και σύμφορων. Ο Θουκυδίδης έδειξε και τις ηθικές συνέπειες του πολέμου, την ηθική εξαχρείωση και την κρίση των αξιών, που προκαλεί την πραγματική αποκτήνωση και αποθηρίωση του ανθρώπου. Στην Σπάρτη, που ήταν μια καθαρά στρατιωτική κοινωνία, έλειπαν, βέβαια, τέτοιες ευαισθησίες. Ο πόλεμος για μια στρατιωτική κοινωνία είναι ένα φυσιολογικό γεγονός, ένα αναμενόμενο γεγονός. Δεν προκαλεί ηθικές αντιδράσεις ούτε δημιουργεί ερωτηματικά για την καλή ή κακή φύση του ανθρώπου. Στην Σπάρτη δε θα μπορούσε να κατηγορήσει κανείς την ανθρώπινη φύση σαν αιτία των πολέμων, όπως έκανε ο Θουκυδίδης.

Έγραψα πολλά και μάλλον κουραστικά... ελπίζω όμως να πιάσατε το νόημα...
Φταίνε αυτοί, αλλά πολύ περισσότερο φταίμε εμείς, γιατί ξεχάσαμε τι είμαστε, ξεχάσαμε την ανθρωπιά μας, το μυαλό μας, την δυνατότητα της επιλογής, και τους αφήσαμε να μας αποχαυνώσουν και να μας κατευθύνουν. Αυτοβούλως γίναμε ναρκωμένα υποχείρια του κάθενος, που σπανίως ξυπνούν από τον λύθαργο ματους για να φωνάξουν λίγο μόνο όταν κάποιος τους πατήσει τον λαιμό ή τους "κλωτσίσει" λίγο η κουρελιασμένη τους ηθική...

Mantis.

Αν διάβασες αυτό το μήνυμα μου χρωστάς μια αγκαλιά.
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Αν το αποθηκεύσεις ένα ραντεβού και αν μου απαντήσεις...τα χρωστάς όλα!
06/10/2004, 17:41:58
Αγαπητοί φίλοι γεια σας...

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι η δικαιοσύνη αποτελούσε ανέκαθεν επιδίωξη των πολλών και αδυνάτων της γης κι ότι ελάχιστες στιγμές στην ανθρώπινη ιστορία δεν κυβερνούσε τον κόσμο η σιδερένια πυγμή των λίγων και ισχυρών, νομίζω ότι θα απαντήσουμε πολύ εύκολα στο θεμελιώδες ερώτημα του φίλου Endorama. Οι λίγοι και ισχυροί δεν θέλουν δικαιοσύνη επειδή απλούστατα ΔΕΝ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.

Κι επειδή, κατά την προσωπική μου άποψη, πραγματική δικαιοσύνη χωρίς πραγματική δημοκρατία δεν είναι δυνατόν να υπάρξει (ο δίκαιος βασιλιάς Σολομών δεν μπορεί δηλαδή να είναι δίκαιος, εξ ορισμού )ας αναρωτηθούμε αν υπάρχει σήμερα δημοκρατία και θα εντοπίσουμε πολύ εύκολα την αιτία έλλειψης δικαιοσύνης.

Διότι, φίλοι μου, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, όπως κι αν τα προσεγγίσουμε τα πράγματα, θα πέφτουμε πάντα πάνω στη μαγική λέξη "ΕΞΟΥΣΙΑ"...

ΥΓ 1 : Ο Σόλων δεν είπε τη φράση : "Ο νόμος είναι ένας ιστός αράχνης : Πιάνει μόνο μυγούλες και κουνουπάκια. Αν περάσει ένα μεγάλο πουλί θα τον διαλύσει!" ;

ΥΓ 2 : Γιατί, φίλε Endorama, αυτό το τόσο σοβαρό θέμα εδώ σ' αυτήν την κατηγορία;

06/10/2004, 19:02:33
"Η ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΩΣ ΣΥΝΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"

"ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ή ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ?" ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΚΕ Μ'ΑΥΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΓΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ.

Υ.Γ. ΜΑΝΤΙΣ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
CYBERMASTERΜέλος
06/10/2004, 21:57:17
quote:
Φταίνε αυτοί, αλλά πολύ περισσότερο φταίμε εμείς, γιατί ξεχάσαμε τι είμαστε, ξεχάσαμε την ανθρωπιά μας, το μυαλό μας, την δυνατότητα της επιλογής, και τους αφήσαμε να μας αποχαυνώσουν και να μας κατευθύνουν. Αυτοβούλως γίναμε ναρκωμένα υποχείρια του κάθενος, που σπανίως ξυπνούν από τον λύθαργο ματους για να φωνάξουν λίγο μόνο όταν κάποιος τους πατήσει τον λαιμό ή τους "κλωτσίσει" λίγο η κουρελιασμένη τους ηθική...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΝΤΗ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΟΓΙΣΜΟ ΣΟΥ ΔΝ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΚΑΒΑΙΝΕΙΣ....

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

06/10/2004, 23:24:36
quote:

quote:

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΝΤΗ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΟΓΙΣΜΟ ΣΟΥ ΔΝ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΚΑΒΑΙΝΕΙΣ....

Αγαπητε Cybermaster, θα ξεκινήσω τον συλλογισμό μου παίρνοντας ως δεδομένο ότι όλοι έχουμε μια εμπειρία από την ζωή, άλλος μικρή και άλλος μεγαλύτερη, όμως όλοι μας έχουμε πάρει το "βάφτισμα του πυρός".

Στο προηγούμενο post μου μίλησα για την δυνατότητα της επιλογής και έρχομαι πάλι στο ίδιο σημείο... με βάση την εμπειρία μας από την ζωή και την δυνατότητα της επιλογής δεν είναι πιο λογικό να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, ότι δεν μας έκανε κάποιος να ξεχάσουμε τις ηθικές αξίες μας και την ανθρωπιά μας, αλλά επιλέξαμε την απόρριψη τους για την δική μας ευκολία και μακάρια ευημερία?

Ο άνθρωπος είναι ένα θαυμάσιο, μα και περίεργο πλάσμα. Είναι ικανός για το μεγαλύτερο καλό και το χειρότερο κακό και δυστυχώς, στην πλειοψηφία του το ανθρώπινο γένος έχει αυτοβούλως φορέσει παρωπίδες.
Τώρα πια μόνο η πιο φρικτή πράξη μπορεί να ανακινήσει κάποια συναισθήματα μέσα μας... και ελπίζω αυτά να είναι η άρνηση και η απόρριψη της και όχι ο ενθουσιασμός και η μιμητική λατρεία της. Επιτρέπουμε να συμβεί το κακό και μετά βγαίνουμε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούμε, λες και κάτι θα αλλάξει. Βέβαια μετά από λίγες ώρες γυρνάμε στα σπίτια μας, ανοίγουμε την τηλεόραση και αποχαυνωνόμαστε με τα τηλεοπτικά σκουπίδια που σκοπό δεν έχουν να αναβαθμίσουν το πνεύμα μας, αλλά να μας υποβιβάσουν σε ανεγκέφαλους ματάκηδες και μπανιστιρτζήδες.

Κανείς δεν σε αναγκάζει, φίλε μου, να ανοίξεις την τηλεόραση σου, κανείς δεν σε βάζει με το ζόρι να κάνεις κάτι που δεν θέλεις... κανείς εκτός από τον εαυτό σου...

...και αγαπητέ Cybermaster, είμαι φίλη...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

quote:

Υ.Γ. ΜΑΝΤΙΣ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

Aγαπητή Gretel αν με αποθήκευσες είναι μεγάλη μου τιμή...

Αν διάβασες αυτό το μήνυμα μου χρωστάς μια αγκαλιά.
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Αν το αποθηκεύσεις ένα ραντεβού και αν μου απαντήσεις...τα χρωστάς όλα!
06/10/2004, 23:42:27
Στον κοσμο των ανθρωπων και ναι κι οχι.

Μα εκει που εγω αντιλαμβανομαι μια πραγματικα μεγαλειωδης δικαιοσυνη
ειναι στην φυση.Οτι προστιμο και να σου επιβαλλει σου επιτρεπει να εισαι υπερηφανος μιας και ανοικεις σ'αυτην..Μονο οι ανθρωποι κλεβουν την περηφανια απο εναν ανθρωπο...η φυση παλι...χωρις ηθικη/αποψη/σκοπια ειναι πιο δικαιη απ'ολoυς...

χαιρε endorama...

07/10/2004, 01:16:39
Επίσης στη φύση, υπολογος, υπευθυνος για τα λάθη σου κι αυτός που την πληρώνει είσαι εσύ.

Στον κοσμο των ανθρώπων τα λάθη τα δικά μας συνήθως άλλοι τα πληρώνουν.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος