ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι γραμμές στα χέρια κι η χειρομαντεία. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Οι γραμμές στα χέρια κι η χειρομαντεία. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

χρηστος123546 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
geostatΜέλος
10/09/2009, 19:30:53
Περι σοφιας χρησιμοποιησα ενα απο τα αποσταγματα,πως τα λενε αυτα... θυμοσοφιες,εχουν και οι κινεζοι και οι ινδιανοι και τελικα αν και πανε να μας πεισουν για το αντιθετο ολοι οι λαοι της γης (ασε που ρωτησα πρωτος και ποιησατε τα ωα της νυσσας,κανω λαθος;) δεν ειμαι ελληνολατρης καρντασι(αυτο ειναι ενταξει μακεδωνα;).
Στις συζητησεις,δεν ανεφερα τιποτα διαφορετικο.Κατα καιρους διαφοροι τυποι-ισες εδω μεσα εχουν κεντρισει το ενδιαφερων μου αλλα οπως εγραψα ο τροπος που χρησιμοποιη καποιος τις γνωσεις του και κυριως ο λογος με ενοχλει ενιοτε!
Αν δεν εξηγουσα και τον λογο (αρχιζει απο το απλα και μετα που υπογραμμισες)!
Τωρα ο ανθρωπινος εγκεφαλος καταλαβαινει πολλα και αποδιδει και την σωστη εννοια ακομα και αν δεν εχει χρησιμοποιηθει η πρεπουσα διατυπωση αλλα η συμπερασματικη σου αποψη οτι το ανταρτικο και οχι πλιατσικο ή καιροσκοπικο γιουρουσι μου δε συμβαδιζει με το ελληνικο πνευμα θα με βρει αντιθετο!Η ιστορια που ευαγγελιζεστε εχει μπολικα παραδειγματα τα οποια μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ως σημεια αναφορας(που κατα τη γνωμη μου ειναι και ο μονος τροπος που μπορει να χρησιμοποιηθει η ιστορια,ως ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΒΑΣΗ.Διοτι ενα σημειο δεν μπορει να ειναι στραβο ενω η χρηση της ως βαση βλεπουμε καθημερινα που οδηγει).
Φωτοβολιδες ριχνουν οι ναυαγοι και οι χουλιγκανοι,μαλλον γερνω προς τους δευτερους μιας και δε γυρευω σωτηρια αλλα οπως ειπα γιουρουσια κανω και η χρηση στιγμιαιου εντονου φωτος σπερνει τρομο και πανικο.Ζητω τ'ανταρτικο!
Οποιοσδηποτε διεκδικη οτιδηποτε περα του αερα που αναπνεει ειναι ελευθερος να προσελθει στο νοητο και ευχομαι συντομα μετουσιωμενο πεδιο μαχης στην κοιλαδα που προανεφερα!
Τυφλοι ελπιζω να μην ειναι σωματικα,πως θα εχει επιδραση η φωτοβολιδα μου,αλλα νοητικα σιγουρα.
Πιστευεις οτι οσοι δε συμμετειχαν σε ενα τετοιο πολεμο θα ειχαν αναγκη καθοδηγησεις;Πως το λενε;
Γνωρισε τον εαυτο σου;
Α! συγνωμη εννοεις απο τα περισευματα;
φφφφφ!
10/09/2009, 22:03:54
geostat

quote:
... η συμπερασματικη σου αποψη οτι το ανταρτικο και οχι πλιατσικο ή καιροσκοπικο γιουρουσι μου δε συμβαδιζει με το ελληνικο πνευμα θα με βρει αντιθετο!

Προφανώς έχουμε διαφορετική άποψη για το αντάρτικο... Εγώ σ' αυτό που περιέγραψες είδα καιροσκοπισμό.

quote:
Η ιστορια που ευαγγελιζεστε εχει μπολικα παραδειγματα τα οποια μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ως σημεια αναφορας

Κανείς λαός με αυτοσεβασμό, δεν θεωρεί μεγαλειώδη πράξη ή τακτική, να εκμεταλλεύεται την αποδυνάμωση δύο αντιμαχόμενων ομάδων για να... επιτεθεί, όπως έγραψες. Πάνω σ' αυτό απάντησα και αυτό θεωρώ ύπουλο και ανήθικο.

Τέλος πάντων, δεν είδα όμως να αναφέρεις προτάσεις σου ή αν τις ανέφερες, δεν τις κατάλαβα.
Αντίθετα κατάλαβα, μια ακόμη "φωτοβολίδα".

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

10/09/2009, 22:13:10
τρεχα....

quote:
Ότι αφού χαθούν αυτο που μισούν, θα μεινουν όσοι δεν μισούν,
αυτό σο λέει Γιάπετ..

Έλα που δεν λέει αυτό, όμως...

quote:
Πάλι εμφυλιοπολεμείς;

Ποιός "εμφιλιοπολεμεί";;; Γιατί νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε πόλεμο;;;

quote:
Κι ότι κατάλαβες...

Οι φιλοδοξίες μου, δεν φτάνουν τόσο ψηλά...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

10/09/2009, 22:21:30
Δηλαδή ρε Γιάννη, δεν καταλαβαίνεις ότι πρέπει κάποτε να
υπάρχουν και κάποια όρια διαλόγου;Δεν καταλαβαίνεις αν κάνεις
διάλογο, που θα βγάλει καπου ή αν απλά περνάς την ώρα σου προσπαθώντας να σπάσεις τα νεύρα ή την ψυχολογία του άλλου;
Άσχετα απο το τι πιστεύουμε, πρέπει να υπάρχουν κοινά αποδεκτά
όρια και θέσεις...
Αν εσύ αμφισβητείς ότι λέω, εγώ αμφισβητώ ότι λές, που βγάζει;
Υπάρχουν κοινά δεδομένα, δεν μπορεί να ζούμε σε άλλο πλανήτη,
για να δείξουμε τη διαφορά μας....
Μπορούμε να είμαστε γείτονες που έχουν διαφορετικές ιδέες,χωρίς
να ενοχλούν ο ένας τον άλλο, ακόμη και να γίνουν οι καλύτεροι
φιλοι..Κανείς δεν ανακαλύπτει κάτι καινούργιο και γι αυτό ας
κουλάρουμε, απλά συζητάμε...
Δεν παίζεται το ..Μόν Παρνέ....Ηρεμία, κουβέντα κανουμε, δεν πολεμάμε...Δεν με χωρίζει τίποτε μαζί σου και με ενοχλεί να μπαίνουν όρια, έτσι...
Είμαστε εδώ και συζητάμε, ας είναι και το αποτέλεσμα ανάλογο...Δεν
χρειάζεται ειρωνία, άλλο το χιούμορ,ή έστω,έξυπνη ειρωνία...Η ύβρις
και το γελοίον του πράγματος, ειναι η προσωπική αντιπαράθεση και η
υποτίμηση της λογικής του άλλου..Τοσο απλά...
Πρέπει να σεβομαστε τον διάλογο, αν όχι τον άλλο...
10/09/2009, 23:52:28
τρεχα...., για να υπάρχουν κοινά δεδομένα σε κάποιον διάλογο θα πρέπει, τουλάχιστον, οι συνομιλητές να εφάπτονται στην κοινή λογική.

Τι κοινό μπορεί να έχουμε σε διάλογο για το παραμύθι του Σαουδάραβα, ας πούμε, όταν εσύ θεωρείς ότι όλο αυτό το ράψιμο στο πορτ μπαγκαζ, είναι αλήθεια και μάλιστα, το βεβαιώνεις κιόλας, χωρίς ούτε καν να σκέφτεσαι τι βεβαιώνεις;;;

Από ποιά κοινή αφετηρία να ξεκινήσουμε, όταν τη διαφωνία την εκλαμβάνεις ως πόλεμο;;;

Για πόλεμο και τέτοια όμορφα, ΕΣΥ μιλάς συνέχεια, ΕΣΥ λες ότι σπέρνουν έριδες, όσοι δεν συμφωνούν με όποια κουταμάρα γράφουν τα βιβλία που θεωρείς ιερά και εκφράζουν την αντίθεσή τους, ΕΣΥ πιστεύεις το ιερατείο όταν κατασκευάζει θαύματα για να 'κονομήσει και όταν το διαβάζεις νομίζεις ότι πολεμάμε το θεό σου, εσένα, την πατρίδα κλπ. και τώρα διαμαρτύρεσαι σε ποιόν;;;

Στον εαυτό σου;;;

ΕΣΥ έχεις βαφτίσει όλους τους μη χριστιανούς εθνοπροδότες, εμφυλιοπολεμικούς, τουρκόφιλους και δεν ξέρω τι άλλο...

Εσύ έγραψες ότι έχουμε χάρη που υπάρχει δημοκρατία, διαφορετικά θα μας ψήνανε στην πλατεία.

Ποιός λοιπόν φαντάζεται πολέμους και τιμωρίες;;;
Ποιός έχει εμμονές;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

11/09/2009, 00:05:32
Αγαπητέ μου Γιάπετ, αυτό εννοώ ότι μου φαίνεταιπερίεργο, ότι σου
λενε άλλα και τα μετατρεπεις σε άλλα,...Μεγάλη τέχνη....
Όχι ρε φιλε,δεν είπα ότι όλοι οι μη χριστιανοί, εσύ τους έχεις
ανάγκη και τους παίρνεις μαζί σου πακέτο....Εγώ είπα ότι εσείς που
λέτε για διαχωρισμό χριστιανών, ήτοι το πλήθος των Ελλήνω, απο την λέξη Ελλάδα και ότι κακώς έπραξε..Αυτό είναι προσβολή στην ειρηνικότητα του Ιησού και των όσων δίδαξε σε σύνολο κι όχι κατ επιλογην σας και με διαστρεβλώσεις....Διάλογος με κοινή λογική,
σημαίνει όπως συμβαίνει με διαφορετικά δόγματα και ιδέες, υπάρχει
ένα κοινό αντικείμενο και προσεγγίζεται διαφόρως...
Εδώ έχουμε μια τέλεια αντίθεση, ότι λέμε, δεν ισχύει.Πόλωση κι
αδιέξοδο....
Δεν έχει βάση για διάλογο αυτό..Είναι πολεμικό κάλεσμα...Δές ποιοί
αγαπουν τον πόλεμο, απο το μίσος προς συνέλληνες τους...Όχι τις
αντιδράσεις στις ύβρεις, αλλά τις ύβρεις...Αν πιστεύεις ότι πρεπει
να σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας, έστω κι αν αντιπροσωπεύει διαφορετικές ιδέες...
Και βέβαια διαστρεβλώνεις αυτό που ειπα..Δεν ειπα για κανένα ψήσιμο στην πλατεία,αλλά τους γραφικούς, καποτε τους παιρναν στην καζούρα,
αν με εννοείς...Με το συμπάθιο, δλδ....