- Ινδοευρωπαιοι - πως, γιατι και ποτε Νο2 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:To χωρίο που παρέθεσα «δεν μας βολεύει» ούτε παρομοιάζεται με «κοστούμι ραμμένο στα μέτρα μου». Το κείμενο αυτό προέρχεται από επιστημονικό βιβλίο και περιλαμβάνει μια βασική θέση περί του γλωσσικού δανεισμού. Εσύ δεν ασχολείσαι σοβαρά με αυτή τη θέση και δεν μπορείς φυσικά να την αναιρέσεις.
Μα και βεβαια ειναι χρησιμο αφου σας βολευει!Οταν ραβεις ενα κουστουμι το ραβεις στα μετρα σου ,οχι στου γειτονα!
quote:Καλό το «χιούμορ» σου, αλλά η αλήθεια να λέγεται (με όποιο στυλ). Επιμένεις ότι το άλφα ήταν το λάθος σου και κουτοπόνηρα γράφεις ότι το αναγνωρίζεις. Έχω εξηγήσει επανειλημμένα ότι στη λέξη ειδήμωνα το λάθος σου ήταν το ωμέγα.
Αυτο δεν ειναι βιολι ,ειναι βιολεντσελο!Στο ιδιο παντα στιλ.
quote:1) Δεν «λέω» απλώς ότι έκανα παράφραση ενός στίχου του Καβάφη· πράγματι παρέφρασα έναν καβαφικό στίχο. 2) Κανένα λάθος δεν εντοπίζεται στη λέξη λύσις - αφού είναι τύπος που απαντά στο ίδιο το ποίημα. 3) Δεν οφείλω να κάνω εμφανή με κάποιον τρόπο τον αστεϊσμό μου. Σου εξήγησα ότι το χιούμορ βασίζεται στο στοιχείο του υπαινιγμού. Αν χαθεί ο υπαινιγμός, χάνεται και η ουσία του αστεϊσμού. Γι'αυτό και δεν έχει νόημα να εξηγούμε τα ανέκδοτα. 3) Έννοείται ότι δεν είναι υποχρεωμένος όποιος διαβάζει ένα κείμενο να γνωρίζει ποίηση. Μα πρόκειται για έναν πασίγνωστο στίχο του Καβάφη. Αν βάλεις στο google το "μια κάποια λύσις", θα βρεις πλήθος παραδειγμάτων. Σε πολλά από αυτά τα παραδείγματα χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη φράση χάριν αστεϊσμού (αυτό είναι απάντηση σε σένα για τα εισαγωγικά στη λέξη αστεϊσμός) και χωρίς να επεξηγείται, φυσικά. Πάντως, σε ευχαριστώ που επιβεβαίωσες ότι δεν γνωρίζεις ποίηση. 4) Ύστερα από όλα αυτά, καταλαβαίνεις ότι δεν έχει θέση αυτό που γράφεις για τη λογική του παραλόγου...
Λες πως εκανες παραφραση ενος στιχου του Καβαφη (τον οποιο εγω αγνοω ,).Η επεξηγηση αυτη επεται της φρασεως "το Word είναι μια κάποια λύσις...και το λαθος σου απο τον οποιονδηποτε αναγνωστη επομενως, εντοπιζεται στην λεξη "λυσις" .Οφειλεις να κανεις εμφανη με καποιο τροπο τον "αστεϊσμο σου".Δεν ειναι υποχρεωμενος οποιος διαβαζει ενα κειμενο να γνωριζει ποιηση.Η λογικη του παραλογου σ'ολο της το μεγαλειο!
quote:Το ξέρω ότι δεν είναι επιχείρημα αυτό που γράφεις... Κι εγώ ήμουν σαφέστατος σχετικά με τον Διόδωρο τον Σικελιώτη. Όλα τα άλλα (στο παραπάνω χωρίο) γράφτηκαν ...για να γραφτούν.
Δεν ειναι επιχειρημα! Οποιοσδηποτε(εκτος απο εσενα) το διαβασει ,αυτο θα καταλαβει!Η ερωτηση ηταν σαφεστατη!
quote:Κι αυτά επίσης γράφτηκαν ...για να γραφτούν. Σου έχω απαντήσει προ πολλού.
Η δε απαντηση σου ηταν εκ του πονηρου και κρινετε απο τον οποιονδηποτε την διαβασει!Τα δε περι ....ευφυιας ειναι κεκτημενο σου!
quote:Γι'αυτό κι εγώ δεν περιμένω να παραδεχθείς τίποτα... :-)
Μεταφορικα ---> ποιος τρελος παραδεχεται πως ειναι τρελος ;
quote:Το παρεμήνευσες, αγαπητέ. Μη με στενοχωρείς... :-) Το «Ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό που θέλω να πω» δεν δηλώνει έλλειψη μετριοφροσύνης. Ενδέχεται για ποικίλους λόγους κάποιος να μη γίνει κατανοητός. Μπορεί κάποιος να μη γίνει κατανοητός με δική του ευθύνη και όχι επειδή ο συνομιλητής του αδυνατεί να κατανοήσει τα λεγόμενα. Δεν εννοούσα αυτό που κατάλαβες. Εδώ θα τα χαλάσουμε. Και τα πηγαίναμε μια χαρά. :-)
Ναι,η ...μετριοφροσυνη σου ειναι σαν τον ...ηλιο εμφανης!
quote:Ποιος σου είπε ότι υπάρχει ΙΕ φυλή; Εγώ τουλάχιστον ποτέ δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Εκείνο που είναι αποδεδειγμένο γλωσσολογικά είναι η συγγένεια ή η μη συγγένεια ορισμένων γλωσσών. Π.χ. η Ελληνική και η Λατινική είναι γλώσσες συγγενείς μεταξύ τους, ενώ η Τουρκική όχι (πρόχειρο παράδειγμα). Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Δεν μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι η Τουρκική ανήκει στην ίδια οικογένεια με την Ελληνική. Αυτά τα βασικά θέματα είναι λυμένα για την επιστήμη.
Οταν παρουσιασετε ενα αποδεικτικο στοιχειο της υπαρξης της ΙΕ φυλης (πλην πιθανολογιων) τοτε να μου κανεις αυτη την ερωτηση.Μα εδω υπαρχει αποδεδειγμενα γραφη απο την 5η χιλιετια π.Χ.Δηλωνει υπαρξη αυτοχθονου λαου και πολιτισμου .Πιο λογικο ειναι λοιπον,υπο το φως των νεων ευρηματων,να "πιθανολογουσατε" πως απο εδω ξεκινησε η γραφη και με την εξελεκτικη διαδικασια εφτασε στην σημερινη της μορφη .Ελληνικη ή Ελλαδικη μικρη σημασια εχει προς το παρων.Σημασια εχει πως εκτοπιζει την ΙΕ θεωρια σας 100 %,ειτε σας αρεσει ειτε οχι!Βλεπεις λοιπον πως εχει σημασια που η κοιτίδα των ΙΕ αποτελεί αντικείμενο αντιγνωμιών!
Για τα περι αποδειξεων που αναφερεις στις επομενες σειρες εχω τοποθετηθει !
quote:Αυτό που γράφεις είναι μια αστήρικτη υπόθεση.
Αν ειχε βρεθει η επιγραφη του Δισπιλιου καπου στα υποτιθεμενα μερη διαβιωσης των ΙΕ θα το 'χατε κανει σημαια σας μονο και μονο για να στηριξετε την Θεωρια σας.
quote:Όχι φυλή, είπαμε. Τώρα, ως προς τη γραφή, μιλάμε για προϊστορική γλώσσα. Και προϊστορία ουσιαστικά αυτό σημαίνει, δηλ. έλλειψη γραφής. Έτσι διακρίνεται η προϊστορία από την ιστορία.
Η ΙΕ θεωρια πιθανολογει πως υπηρξε μια φυλη καπου μεταξυ 2ης και 3ης χιλιετιας π.Χ. και εντευθεν ,που αργοτερα δηθεν ανεπτυξαν την γραφη.
quote:Κοίτα, δεν έχει νόημα να σε χαρακτηρίσω αδαή για μία ακόμη φορά. Με τον πιο ήπιο τρόπο, θα σου έλεγα και πάλι ότι έχεις μπερδέψει δύο πράγματα διαφορετικά το ένα από το άλλο. Λυπάμαι, αλλά αν δεν τα ξεκαθαρίσεις, δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις για τι συζητάμε. Άλλο πράγμα είναι η συγγένεια των γλωσσών και άλλο το θέμα της γραφής. Τι μου μπερδεύεις το ένα με το άλλο; Η Α γλώσσα μπορεί να συγγενεύει με τη Β, έστω κι αν δεν υπάρχει καμία γραπτή μαρτυρία των δύο αυτών γλωσσών. Γλώσσα ίσον προφορικός λόγος. Η γραφή έπεται. Και υπάρχουν και γλώσσες που δεν έχουν αποτυπωθεί ποτέ γραπτώς. Το θέμα της ΙΕ ομογλωσσίας δεν έχει σχέση με το θέμα των συστημάτων γραφής. Ωραία, υπήρχε εδώ γραφή από τόσο παλιά. Και αυτό πώς αναιρεί την ΙΕ θεωρία; Η Ελληνική και η Σανσκριτική παύουν να είναι συγγενικές γλώσσες, επειδή υπήρχε εδώ ένας λαός που γνώριζε γραφή; Ακόμη κι αν κάνουμε δεκτή τη θεωρία ότι η κοιτίδα των ΙΕ βρίσκεται αλλού, δηλ. εκτός του ελλαδικού χώρου, κι ότι έγινε η κάθοδός τους εδώ, ποιος σου είπε ότι δεν βρήκαν «αυτόχθονες» πληθυσμούς (σε εισαγωγικά, γιατί η αυτοχθονία δεν μπορεί να αποδειχθεί) ; Το αν το εύρημα του Δισπηλιού εκτοπίζει την ΙΕ θεωρία, άσε να το πει και κανένας άλλος... Γιατί προφανώς αυτό κάπου το έχεις διαβάσει (και ξέρουμε πού δημοσιεύονται κείμενα με τέτοιους ισχυρισμούς). Η ασυμφωνία για την κοιτίδα των ΙΕ δεν αναιρεί τη γενετική συγγένεια των γλωσσών. Ούτε η ύπαρξη ενός προϊστορικού λαού που γνώριζε γραφή αναιρεί τη συγγένεια των γλωσσών. Και το θέμα της γραφής είναι άσχετο με το θέμα της συγγένειας των γλωσσών (οι οποίες υπάρχουν πρώτα ως προφορικός λόγος, όπως έγραψα).
Μα εδω υπαρχει αποδεδειγμενα γραφη απο την 5η χιλιετια π.Χ.Δηλωνει υπαρξη αυτοχθονου λαου και πολιτισμου .Πιο λογικο ειναι λοιπον,υπο το φως των νεων ευρηματων,να "πιθανολογουσατε" πως απο εδω ξεκινησε η γραφη και με την εξελεκτικη διαδικασια εφτασε στην σημερινη της μορφη .Ελληνικη ή Ελλαδικη μικρη σημασια εχει προς το παρων.Σημασια εχει πως εκτοπιζει την ΙΕ θεωρια σας 100 %,ειτε σας αρεσει ειτε οχι!Βλεπεις λοιπον πως εχει σημασια που η κοιτίδα των ΙΕ αποτελεί αντικείμενο αντιγνωμιών!
quote:Το θέμα είναι τι έχεις γράψει στις «τοποθετήσεις» σου αυτές. Η γραφή του Δισπηλιού δεν έχει αποδειχθεί ελληνική.
Για τα περι αποδειξεων που αναφερεις στις επομενες σειρες εχω τοποθετηθει !
quote:Κάνεις λάθος. Η λέξη στον, που προηγείται του Πλεύρη, «κρύβει» μέσα της την πρόθεση σε (φαντάζομαι ότι το γνωρίζεις αυτό). Ο συμπλεκτικός σύνδεσμος και συνδέει δύο όρους. Επειδή όμως είναι ενοχλητική συνήθως η επανάληψη ενός στοιχείου, φροντίζουμε να την αποφύγουμε. Έτσι παραλείπουμε το σίγμα του τον (ουσιαστικά δηλ. δεν επαναλαμβάνουμε την πρόθεση). Εντελώς πρόχειρο παράδειγμα από το google:
επρεπε να γραψεις "έχεις διαβάσει στον Πλεύρη και στον κάθε Πλεύρη" .Νομιζω;
«Κάθε στρατιωτικό μοντέλο είναι απόλυτα ιστορικά ακριβές και απευθύνεται στον συλλέκτη, τον λάτρη της στρατιωτικής ιστορίας και τον κάθε άνθρωπο που του αρέσουν αυτές οι υπέροχες ιστορικές μικρογραφίες».
Έβαλα επίτηδες έντονα γράμματα στο παραπάνω τμήμα του κειμένου, γιατί εκεί φαίνεται ότι ο συγγραφέας απέφυγε την επανάληψη του στον. Και τέτοια παραδείγματα υπάρχουν άπειρα...
quote:Αυτό γιατί να μην το πω κι εγώ για σένα; Εσύ τι κάνεις, δεν προσπαθείς να μου βρεις λάθη; Θέλω όμως να επισημάνω κάτι αυτονόητο, ότι όντως κάνω λάθη, όπως όλοι μας. Τα υπαρκτά λάθη θα τα παραδεχθώ. Αυτά που νομίζεις ότι είναι λάθη, όχι.
Καταντα γελοια αυτη η εμμονη σου με τα λαθη ,και δεν τιμα την επιστημοσυνη σου!
quote:Η αναζήτηση της λέξης αντίφαση στο google δίνει περίπου 15.300 αποτελέσματα. Είναι απίθανο, στα χιλιάδες αυτά παραδείγματα ζωντανής χρήσης της λέξης, να υπάρχει μόνο αυτή η σημασία που αναφέρεις. Προφανώς, η λέξη αντίφαση χρησιμοποιείται και με τη γενικότερη σημασία της έλλειψης συμφωνίας ανάμεσα σε δύο όρους· όχι κατ'ανάγκην ανάμεσα σε στοιχεία που έχει αναφέρει το ίδιο πρόσωπο, αλλά γενικότερα ανάμεσα σε δύο στοιχεία. Για παράδειγμα, η λέξη αντίφαση έχει χρησιμοποιηθεί με τη γενικότερη σημασία της ασυμφωνίας ανάμεσα στην κεντρική γραμμή ενός κόμματος και τις αντιλήψεις μεμονωμένων στελεχών του. Εκεί μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο; Όχι. Ανάλογες παρατηρήσεις μπορούν να γίνουν και για τη λέξη ανακολουθία. Όπως γράφει κάποιος για τη γλώσσα, «υπάρχει σ'αυτήν ένα ανυπότακτο, αστάθμητο και απροσδόκητο στοιχείο -εκδήλωση ακριβώς του δημιουργικού της χαρακτήρα- που μπορεί μεν να εξηγηθεί, γενικώς ή κατά περίπτωση, αλλ'όχι και να τιθασευτεί». Και δεν θα πρέπει να μας ξενίζει η χρήση μιας λέξης με μια επέκταση της πρώτης σημασίας της. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο στη γλώσσα.
Αυτη η αντιφαση ειναι γεννημα τις φαντασια σου!Ομοιως και η ανακολουθια. Δεν υπαρχει αντιφαση μεταξυ δυο ανομοιων "πραγματων".Προφανες ειναι οτι δεν ξερεις τι σημαινει αντιφαση!Αντιφαση ειναι το να λεει ή να κανει ή να ισχυριζεται καποιος το αντιθετο απο αυτο που ειπε ή εκανε ή ισχυριστηκε προηγουμενως.Οπως προφανες ειναι οτι δεν ξερεις τι σημαινει και ανακολουθια. Ανακολουθια ειναι η ασυνεπεια ,ο ανευ συναφειας προς τα προηγουμενα εκφερομενος λογος ή το ασυμφωνο(αταιριαστο) σχημα.Τι απο ολα διεκρινες σε μενα για να μου προσδωσεις αυτους τους "ασυναρτητους" και ανευ αντικρισματος χαρακτηρισμους αγαπητε;
quote:Αυτή είναι άλλη μια κακία... Έχω φίλους που έχουν βγάλει μόνο το Δημοτικό. Κανένα πρόβλημα. Τους τιμώ και τους εκτιμώ. Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που κάποιος προσπαθεί να κάνει τον έξυπνο μιλώντας για επιστημονικά θέματα που δεν γνωρίζει. Και αυτό το λάθος το έχουν κάνει και ...απόφοιτοι Πανεπιστημίου - δεν είναι εκεί το θέμα.
Απο οτι φαινετε το δημοτικο το δικο μου αντιστοιχει στο πανεπιστημιο το δικο σου.
quote:Έχεις απόλυτο δίκιο, αγαπητέ. Όμως, να ξέρεις ότι αυτό εμείς δεν το ξεχνάμε. Και ξέρεις γιατί; Γιατί από τα 18 μας χρόνια (αφήνω τα χρόνια του σχολείου) για ό,τι γράφουμε, κρινόμαστε. Άλλοι είναι αυτοί που μιλάνε χωρίς αντίλογο...όχι εμείς. Για πήγαινε σε ένα επιστημονικό συνέδριο και τόλμα να υποστηρίξεις κάτι ατεκμηρίωτο (δεν σου λέω τώρα για τα ΙΕ, μιλάω γενικότερα). Και μόνο από τις ερωτήσεις που θα δεχθείς στο τέλος, θα εκτεθείς. Από όσο γνωρίζω όμως, οι λεγόμενοι ελληνοκεντρικοί συγγραφείς κρίνουν και συνήθως δεν κρίνονται. Άρα, αυτοί ας έχουν υπόψη τη ρήση που ανέφερες.
Και οι κρινοντες ....κρινονται ,μην το ξεχνας!
quote:Κι εσύ το ίδιο.
Να 'σαι καλα.
quote:Επιμενω ,σας βολευει ,οπως επισης σας βολευει και το Prepi na grafume me to Latiniko alfavito((Μ.Τριανταφυλλιδης-Menos Filidas),διοτι εχομε αναγκη καποιας μηκρης ορμηνηας γηα τα γραματα (Ι.Βηλαρας),για να γινουμε παντες ι Ελινες εγγραματι (Τιμοθεος Κρουστας) αν επιτελους πολιτογραφησουμε την γλωσσα μας ινδοευρωπαϊκη και το αλφαβητο μας φοινικικο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Εεεεεε!!!!!Αλλα ,για στασου...τωρα το καταλαβα...θελετε να μας βοηθησετε να μην κανουμε ορθογραφικα λαθη !!!
To χωρίο που παρέθεσα «δεν μας βολεύει» ούτε παρομοιάζεται με «κοστούμι ραμμένο στα μέτρα μου». Το κείμενο αυτό προέρχεται από επιστημονικό βιβλίο και περιλαμβάνει μια βασική θέση περί του γλωσσικού δανεισμού. Εσύ δεν ασχολείσαι σοβαρά με αυτή τη θέση και δεν μπορείς φυσικά να την αναιρέσεις.
quote:"Παραφραση" του...Τ.Κρουστα !
(με όποιο στυλ).
quote:Θα παρακαλεσω καποιον που παρακολουθει την κουβεντα στο forum να μας πει την γνωμη του στο συγκεκριμενο θεμα.Αν δηλαδη αντιληφθηκε την δηθεν "παραφραση" που επικαλεισαι.
Ύστερα από όλα αυτά, καταλαβαίνεις ότι δεν έχει θέση αυτό που γράφεις για τη λογική του παραλόγου...
quote:Μια τριτη αποψη και εδω θα μας διαφωτισει.
Το ξέρω ότι δεν είναι επιχείρημα αυτό που γράφεις... Κι εγώ ήμουν σαφέστατος σχετικά με τον Διόδωρο τον Σικελιώτη. Όλα τα άλλα (στο παραπάνω χωρίο) γράφτηκαν ...για να γραφτούν.
quote:Καλοοοο!
Γι'αυτό κι εγώ δεν περιμένω να παραδεχθείς τίποτα... :-)
quote:Λες;
Το παρεμήνευσες, αγαπητέ.
quote:Μα τι λες;Εξαρταται που χρονολογικα αναγαγεις την αυτοχθονια.Ο Διογενης Λαερτιος (βιοι φιλοσοφων Α΄1) λεει:Οι αιγυπτιοι ισχυριζονται,οτι ο Ηφαιστος , ειναι εκεινος ο οποιος αρχισε την φιλοσοφιαν....απο αυτον εως τον Αλεξανδρο τον Μακεδονα επερασαν 48.863 ετη και εγιναν 373 εκλειψεις ηλιου και 832 σεληνης,ο Ηροδοτος (Ευτερπη 43) λεει :...απο τον Πανα λεγουν επερασαν ακομη περισσοτερα ετη ,δεκα επτα χιλιαδες.... Ολοι ξερουν τον Ηρακλη και τον Ηφαιστο...αλλα περι αυτοχθονιας λογος ουδεις,περι δε προϊστοριας και γλωσσας...ομοιως!(Το που και τι διαβαζω ειναι αντιληπτο!)Οσο για την γραφη...:Ερμης ο τρισμεγιστος...λεγεται πρωτον εφευρειν γραμματων τας συνθεσεις ...γραμματων ων εφευρετης και χρειωδων μυριων....ος κατα Αιγυπτιους Οσιρις ονομαζεται,κατ' Ινδους δε Διονυσος... .Αυτες και πολλες αλλες ειναι οι αποδειξεις οι δικες "μας"!
(σε εισαγωγικά, γιατί η αυτοχθονία δεν μπορεί να αποδειχθεί) ; Το αν το εύρημα του Δισπηλιού εκτοπίζει την ΙΕ θεωρία, άσε να το πει και κανένας άλλος... Γιατί προφανώς αυτό κάπου το έχεις διαβάσει (και ξέρουμε πού δημοσιεύονται κείμενα με τέτοιους ισχυρισμούς). Η ασυμφωνία για την κοιτίδα των ΙΕ δεν αναιρεί τη γενετική συγγένεια των γλωσσών. Ούτε η ύπαρξη ενός προϊστορικού λαού που γνώριζε γραφή αναιρεί τη συγγένεια των γλωσσών. Και το θέμα της γραφής είναι άσχετο με το θέμα της συγγένειας των γλωσσών (οι οποίες υπάρχουν πρώτα ως προφορικός λόγος, όπως έγραψα).
Δεν αναιρειτε η συγγενεια των γλωσσων (!); Αναιρειτε ομως η IΕ θεωρια και το Φοινικικο παραμυθι και επιβεβαιωνετε οτι η Ελληνικη γλωσσα (και γραφη) ειναι τροφος ,ειναι η μητρικη γλωσσα !
quote:Το google δεν ειναι αντιπροσωπος του συντακτικου ή της γραμματικης μας.Δεχομαι οσα λες για να σταματησει αυτη η υποθεση ,μα ειναι φτηνες δικαιολογιες.
Και τέτοια παραδείγματα υπάρχουν άπειρα...
quote:Ανοιξε οποιο ερμηνευτικο λεξικο θελεις,ασε το google.Φτηνες δικαιολογιες και παλι! Στην περιπτωση μου αγαπητε ,που ειδες την αντιφαση και την ανακολουθια;
να υπάρχει μόνο αυτή η σημασία που αναφέρεις.
quote:Ισως.Ισως οχι!Who knows !
Και μόνο από τις ερωτήσεις που θα δεχθείς στο τέλος, θα εκτεθείς.
Τα λεμε...
quote:Eγώ σου εξηγώ ότι τo χωρίο που παρέθεσα «δεν μας βολεύει» ούτε παρομοιάζεται με «κοστούμι ραμμένο στα μέτρα μου»· επίσης, ότι το κείμενο αυτό προέρχεται από επιστημονικό βιβλίο και περιλαμβάνει μια βασική θέση περί του γλωσσικού δανεισμού. Κι εσύ ...επιμένεις ότι μας βολεύει. Αφού επιμένεις, είναι μάταιο να εξηγώ οτιδήποτε.
Επιμενω ,σας βολευει
quote:Αυτά που γράφεις μαρτυρούν πλήρη σύγχυση. Από πού να αρχίσω... 1) Η χρήση ή μη του λατινικού αλφαβήτου στη νεοελληνική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την καταγωγή της Ελληνικής ούτε με την προέλευση του αλφαβήτου στην αρχαιότητα. 2) Η άποψη ότι πρέπει να γράφουμε με το λατινικό αλφάβητο ανήκει στον Φιλήντα και όχι στον Τριανταφυλλίδη, ο οποίος άλλωστε έγραφε κανονικά. 3) Είναι περιττή η χρήση του β' πληθυντικού προσώπου από την πλευρά σου. Δεν υπάρχει καμία σύγχρονη «Σχολή» που να υιοθετεί τις απόψεις του Φιλήντα. Οι απόψεις αυτές δεν συζητούνται από κανένα στα σοβαρά. Είναι μάταιο να αναλύσουμε γιατί είναι θα ήταν επιζήμια η υιοθέτηση του λατινικού αλφαβήτου. Και απορώ για την ευκολία με την οποία χρησιμοποιείς β' πληθυντικό (λες και είμαστε ...οπαδοί του Φιλήντα).
οπως επισης σας βολευει και το Prepi na grafume me to Latiniko alfavito((Μ.Τριανταφυλλιδης-Menos Filidas),διοτι εχομε αναγκη καποιας μηκρης ορμηνηας γηα τα γραματα (Ι.Βηλαρας),για να γινουμε παντες ι Ελινες εγγραματι (Τιμοθεος Κρουστας) αν επιτελους πολιτογραφησουμε την γλωσσα μας ινδοευρωπαϊκη και το αλφαβητο μας φοινικικο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Εεεεεε!!!!!Αλλα ,για στασου...τωρα το καταλαβα...θελετε να μας βοηθησετε να μην κανουμε ορθογραφικα λαθη !!!
quote:Ηρέμησε λίγο! Βάζεις και τρία θαυμαστικά με bold... Και μη μιλάς με τόση βεβαιότητα και ...αγανάκτηση για θέματα που δεν γνωρίζεις καλά.
θελετε να μας βοηθησετε να μην κανουμε ορθογραφικα λαθη !!!
quote:Μάλιστα. Αυτό πάλι τι σημαίνει;
"Παραφραση" του...Τ.Κρουστα !
quote:Εγώ ας δεχθώ ότι κάποιος βγαίνει αυθόρμητα και δηλώνει ότι δεν αντιλήφθηκε την παράφραση που έκανα. Ας δεχθώ ότι βγαίνει και δεύτερο άτομο και δηλώνει το ίδιο. Αυτό τι αποδεικνύει; Τίποτα. Σου έδειξα στο google δεκάδες παραδειγμάτων, που τεκμηριώνουν τη χρήση του καβαφικού στίχου σε παράφραση χάριν αστεϊσμού. Αυτά τα παραδείγματα δεν σε πείθουν και θα περιμένεις να βγει ένα μέλος του φόρουμ να πάρει το μέρος σου; Μου φαίνεται ότι δεν σε ενδιαφέρει η αλήθεια (στην προκειμένη περίπτωση, ότι όντως χρησιμοποιείται ο στίχος του Καβάφη). Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να «γαντζωθείς» από μια κουβέντα (π.χ. από τη δήλωση ενός άλλου μέλους ότι δεν κατάλαβε τίποτε από την παράφρασή μου). Η αλήθεια είναι μπροστά σου. Μην εθελοτυφλείς. Όντως, χρησιμοποιείται το «μια κάποια λύσις» χάριν αστεϊσμού.
Θα παρακαλεσω καποιον που παρακολουθει την κουβεντα στο forum να μας πει την γνωμη του στο συγκεκριμενο θεμα.Αν δηλαδη αντιληφθηκε την δηθεν "παραφραση" που επικαλεισαι.
...
Μια τριτη αποψη και εδω θα μας διαφωτισει.
quote:Εννοούσα ότι ο λαός του Δισπηλιού θα μπορούσε και αυτός να έχει έλθει από κάπου αλλού ακόμη πιο παλιά.
Μα τι λες;Εξαρταται που χρονολογικα αναγαγεις την αυτοχθονια.
quote:Και βέβαια είναι αντιληπτό. Αν διάβαζες μόνο αρχαίους συγγραφείς, δεν θα είχες αυτές τις αντιλήψεις. Είναι προφανές ότι έχεις επηρεαστεί από τους λεγόμενους ελληνοκεντρικούς. Αλλιώς, δεν θα σε ενδιέφερε το θέμα της (ατεκμηρίωτης, ούτως ή άλλως) αυτοχθονίας. Η αυτοχθονία σάς απασχολεί για καθαρά ιδεολογικούς λόγους. Αν οι Έλληνες δεν είναι αυτόχθονες, δηλ. έχουν έλθει από κάπου αλλού, τότε έχουν αναμειχθεί με άλλους λαούς. Αυτό είναι που σας μάρανε. Αυτό «σας καίει». Αντίθετα, εμένα δεν με απασχολεί καθόλου το θέμα της αυτοχθονίας. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός έχει τόση αξία από μόνος του, ώστε όλα τα άλλα «θέματα» περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Τα δικά σας κίνητρα είναι πάντα ιδεολογικά. Δεν έχω δει κανέναν από σας να γράψει σε ένα φόρουμ π.χ. κάτι για μια αρχαία τραγωδία που παρακολούθησε το καλοκαίρι σε ένα θέατρο. Πάτε και μου βρίσκετε χωρία όπου φαίνεται ...η αυτοχθονία των Ελλήνων. Τόσο ρηχή είναι η αγάπη σας για την Αρχαία Ελλάδα. Φανατικοί οπαδοί είστε...
(Το που και τι διαβαζω ειναι αντιληπτο!)
quote:Η συγγένεια των γλωσσών είναι αναμφισβήτητη. Σου έχω εξηγήσει ένα εκατομμύριο φορές ότι τα κοινά στοιχεία αυτών των γλωσσών δεν γίνεται να έχουν προκύψει με δανεισμό, αλλά αποτελούν προϊόντα γενετικής συγγένειας. Δεν είναι λοιπόν τροφός η Ελληνική. Αυτό δεν στέκει επιστημονικά. Ειρήσθω εν παρόδω, τα ίδια ακριβώς λένε και οι Ινδοί εθνικιστές! Κι αυτοί πιστεύουν ότι η Σανσκριτική είναι η μητέρα όλων των γλωσσών, πράγμα εξίσου εσφαλμένο.
Δεν αναιρειτε η συγγενεια των γλωσσων (!); Αναιρειτε ομως η IΕ θεωρια και το Φοινικικο παραμυθι και επιβεβαιωνετε οτι η Ελληνικη γλωσσα (και γραφη) ειναι τροφος ,ειναι η μητρικη γλωσσα !
Δεν υπάρχει κανένα φοινικικό παραμύθι, για λόγους που επίσης έχω εξηγήσει (συν τοις άλλοις, τα γράμματα του αλφαβήτου ως ονόματα ετυμολογούνται από τη γλώσσα των Φοινίκων).
quote:Τι σημαίνει «αντιπροσωπος του συντακτικου ή της γραμματικης μας» (sic); Μάλλον δεν πρόσεξες κάτι που είχα γράψει: το google αποκαλύπτει «χιλιάδες παραδείγματα ζωντανής χρήσης της λέξης». Αυτή είναι η γλωσσική πραγματικότητα. Τα συντακτικά και οι γραμματικές έρχονται εκ των υστέρων να την αποτυπώσουν, επιτυχώς ή μη. Τα όσα γράφω δεν είναι φτηνές δικαιολογίες. Απλώς εσύ δεν θέλεις ή δεν μπορείς να τα καταλάβεις.
Το google δεν ειναι αντιπροσωπος του συντακτικου ή της γραμματικης μας.Δεχομαι οσα λες για να σταματησει αυτη η υποθεση ,μα ειναι φτηνες δικαιολογιες.
quote:Ό,τι έγραψα για τα συντακτικά και τις γραμματικές ισχύει και για τα λεξικά. Δηλ. και αυτά έρχονται εκ των υστέρων να αποτυπώσουν, επιτυχώς ή μη, μια γλωσσική πραγματικότητα. Και σύμφωνα με τη γλωσσική πραγματικότητα, όντως οι λέξεις αντίφαση και ανακολουθία χρησιμοποιούνται και με γενικότερες σημασίες. Αυτό θα έπρεπε να το έχεις υπόψη, προτού μου γράψεις «ασε το google». Το google αποκαλύπτει τη ζωντανή χρήση μιας λέξης και κατ'επέκταση τη γλωσσική πραγματικότητα. Δηλ. αν από ένα ερμηνευτικό λεξικό απουσιάζει κάποιο στοιχείο, με βάση αυτό το λεξικό θα μου αποδείξεις ότι δεν υπάρχει το συγκεκριμένο στοιχείο; Μιλάμε για αντιστροφή των όρων! Γιατί, τα λεξικά δεν έχουν ελλείψεις; Το στοιχείο χ (είτε πρόκειται για λέξη είτε για σημασία είτε για οτιδήποτε άλλο) υπάρχει καθ'εαυτό. Έπεται η καταγραφή του σε ένα έργο αναφοράς, όπως το λεξικό.
Ανοιξε οποιο ερμηνευτικο λεξικο θελεις,ασε το google.Φτηνες δικαιολογιες και παλι! Στην περιπτωση μου αγαπητε ,που ειδες την αντιφαση και την ανακολουθια;
Aντίφαση και ανακολουθία (σύμφωνα με τη γενικότερη σημασία) είναι να υποστηρίζει κάποιος με ιδεολογικό φανατισμό την ελληνική γλώσσα και να κάνει ορθογραφικά λάθη. Είναι η δεύτερη φορά που σου το εξηγώ...
quote:Δεν εννοώ μόνο εσένα.
Ισως.Ισως οχι!Who knows !
quote:
Η συγγένεια των γλωσσών είναι αναμφισβήτητη. Σου έχω εξηγήσει ένα εκατομμύριο φορές ότι τα κοινά στοιχεία αυτών των γλωσσών δεν γίνεται να έχουν προκύψει με δανεισμό, αλλά αποτελούν προϊόντα γενετικής συγγένειας. Δεν είναι λοιπόν τροφός η Ελληνική. Αυτό δεν στέκει επιστημονικά. Ειρήσθω εν παρόδω, τα ίδια ακριβώς λένε και οι Ινδοί εθνικιστές! Κι αυτοί πιστεύουν ότι η Σανσκριτική είναι η μητέρα όλων των γλωσσών, πράγμα εξίσου εσφαλμένο.
Δεν υπάρχει κανένα φοινικικό παραμύθι, για λόγους που επίσης έχω εξηγήσει (συν τοις άλλοις, τα γράμματα του αλφαβήτου ως ονόματα ετυμολογούνται από τη γλώσσα των Φοινίκων).
Η συγγένεια των γλωσσών είναι αναμφισβήτητη διότι κοινός γεννήτωρ όλων των γλωσσών είναι η ελληνική. Τα περί γενετικής συγγένειας είναι αβάσιμα και αναπόδεικτα. Εικασίες μη σοβαρών επιστημόνων τις οποίες η σύγχρονη γλωσσολογία ολοένα και περισσότερο απορρίπτει. Συμφωνώ ότι το "αίμα" δεν καθορίζει την καταγωγή παρόλο που πιστεύω στην σχετική καθαρότητα και αδιάσπαστη συνέχεια των Ελλήνων. Παρόλη όμως τη σχετικότητα της καθαρότητος δεν νομίζω ότι μπορεί οι Έλληνες να έχουν γενετική συγγένεια με τους Πολυνήσιους π.χ. κι όμως στις Πολυνησιακές διαλέκτους ανιχνεύονται πλήθος ελληνικών λέξεων.
Όσο για το φοινικικό παραμύθι, είναι όχι απλώς παραμύθι, αλλά μια γελοιότητα που γέννησε η πολιτική σκοπιμότητα και πλέον ανατρέπεται παγκοσμίως από μια άλλη πολιτική σκοπιμότητα που λέγεται αφροκεντρισμός. Η επιστήμη όμως δεν μπορεί να υπακούει σε σκοπιμότητες πολιτικές ή άλλες. Όσοι έχουν ξεκαθαρίσει τις έννοιες του αιτίου και του αιτιατού έχουν καταλάβει πλέον ότι μια γλώσσα πλήρης, όπως η ελληνική δεν μπορεί -βάσει της απλής λογικής και μόνο αν εξεταστεί- να κατάγεται από ένα μόρφωμα προγλώσσας, αλλά μάλλον το αντίθετο!
http://www.mcescher.com/Gallery/back-bmp/LW344.jpg
Open mind for a different view
quote:Aυτό πώς μπορείς να το αποδείξεις;
Η συγγένεια των γλωσσών είναι αναμφισβήτητη διότι κοινός γεννήτωρ όλων των γλωσσών είναι η ελληνική.
quote:Έχω εξηγήσει αναλυτικά γιατί είναι και βάσιμα και αποδεδειγμένα. Αν έχεις να γράψεις κάτι επί της ουσίας, κάν'το. Δεν μπορείς να αναιρέσεις τα επιχειρήματα που έχω προβάλει με το να πετάς μια κουβέντα.
Τα περί γενετικής συγγένειας είναι αβάσιμα και αναπόδεικτα.
quote:Μ'αρέσει που επικαλείσαι και τη σύγχρονη γλωσσολογία... :-) Σε προκαλώ να μου αποδείξεις αυτό που γράφεις για τη σύγχρονη γλωσσολογία και για το τι απορρίπτει. Με συγκεκριμένα στοιχεία. Από πού φαίνεται η τάση της σύγχρονης γλωσσολογίας, την οποία περιγράφεις.
Εικασίες μη σοβαρών επιστημόνων τις οποίες η σύγχρονη γλωσσολογία ολοένα και περισσότερο απορρίπτει.
quote:Από ποιους ανιχνεύονται; Αυτό παρέλειψες να το αναφέρεις...
κι όμως στις Πολυνησιακές διαλέκτους ανιχνεύονται πλήθος ελληνικών λέξεων
quote:Έχω αναφέρει τα στοιχεία όπου βασίζεται η φοινικική καταγωγή του αλφαβήτου. Για τα στοιχεία αυτά απάντηση δεν μπορεί να είναι τα γραφόμενα για την υποτιθέμενη πολιτική σκοπιμότητα. Ύστερα, για ποια σκοπιμότητα μιλάς; Όταν δεν σας συμφέρει κάτι ιδεολογικά, το έχει υπαγορεύσει η σκοπιμότητα; Ενώ όταν διαδίδετε εσείς του κόσμου τα παραμύθια (π.χ. ότι στις πολυνησιακές διαλέκτους υπάρχουν ελληνικές λέξεις), εκεί δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα, ε; (σκοπιμότητα πολιτική, ιδεολογική, οικονομική κ.ά.)
Όσο για το φοινικικό παραμύθι, είναι όχι απλώς παραμύθι, αλλά μια γελοιότητα που γέννησε η πολιτική σκοπιμότητα και πλέον ανατρέπεται παγκοσμίως από μια άλλη πολιτική σκοπιμότητα που λέγεται αφροκεντρισμός. Η επιστήμη όμως δεν μπορεί να υπακούει σε σκοπιμότητες πολιτικές ή άλλες.
quote:Μάλιστα. Τι σημαίνει πλήρης γλώσσα; Όλες οι γλώσσες του κόσμου από κάπου προέρχονται. Μην επικαλείσαι τόσο εύκολα την απλή λογική, όταν είναι ξεκάθαρο ότι προσεγγίζεις ιδεολογικά τα θέματα αυτά.
Όσοι έχουν ξεκαθαρίσει τις έννοιες του αιτίου και του αιτιατού έχουν καταλάβει πλέον ότι μια γλώσσα πλήρης, όπως η ελληνική δεν μπορεί -βάσει της απλής λογικής και μόνο αν εξεταστεί- να κατάγεται από ένα μόρφωμα προγλώσσας, αλλά μάλλον το αντίθετο!
«Κατά τα άλλα η ινδοευρωπαϊκή γλωσσολογία σύμφωνα με το Λιακό και ένα σωρό ηλίθιους είναι σιωνιστικά φληναφήματα, εγκαταλελειμένα προ πολλού από την Επιστήμη διότι πώς γίνεται κύριοι αυτοί οι Ινδοευρωπαίοι να μην έχουν αφήσει ούτε μισό βάζο που να γράφει "Υπήρξαμε. Υπογραφή: Ινδοευρωπαίοι" και εξάλλου "εμείς" θυμόμαστε τρεις κατακλυσμούς δηλαδή από το 300.000π.Χ. ενώ οι Ινδοευρωπαίοι κατέβηκαν υποτίθεται το 2500π.Χ., άρα είναι ανθελληνικό να ισχυριζόμαστε ότι η Μητέρα Όλων Των Γλωσσών είναι Κόρη οποιασδήποτε άλλης γλώσσας. (btw τα ίδια περίπου λένε και οι ινδοί εθνικιστές. Αν η έλλειψη πρωτοτυπίας ήταν έγκλημα, τα δικά μας μπουμπούκια θα ήταν προ πολλού στην ψειρού)».
http://www.dontkissthefrog.blogspot.com/2005/02/blog-post_02.html
quote:
Να και ένα εξαιρετικό κείμενο, από το οποίο θα επικολλήσω μόνο ένα τμήμα:«Κατά τα άλλα η ινδοευρωπαϊκή γλωσσολογία σύμφωνα με το Λιακό και ένα σωρό ηλίθιους είναι σιωνιστικά φληναφήματα, εγκαταλελειμένα προ πολλού από την Επιστήμη διότι πώς γίνεται κύριοι αυτοί οι Ινδοευρωπαίοι να μην έχουν αφήσει ούτε μισό βάζο που να γράφει "Υπήρξαμε. Υπογραφή: Ινδοευρωπαίοι" και εξάλλου "εμείς" θυμόμαστε τρεις κατακλυσμούς δηλαδή από το 300.000π.Χ. ενώ οι Ινδοευρωπαίοι κατέβηκαν υποτίθεται το 2500π.Χ., άρα είναι ανθελληνικό να ισχυριζόμαστε ότι η Μητέρα Όλων Των Γλωσσών είναι Κόρη οποιασδήποτε άλλης γλώσσας. (btw τα ίδια περίπου λένε και οι ινδοί εθνικιστές. Αν η έλλειψη πρωτοτυπίας ήταν έγκλημα, τα δικά μας μπουμπούκια θα ήταν προ πολλού στην ψειρού)».
Το είπε σίγουρα αυτό ο Λιακόπουλος?ηλίθιοι είναι και οι άλλοι που λένε το αντιθετο φίλε μου
Edited by - kanonieris on 26/08/2005 16:33:07
Edited by - kanonieris on 26/08/2005 16:34:24
quote:Καμια συγχυση αγαπητε.Κυριως τα ανεφερα για να δεις την "ταση" που επικρατουσε και επικρατει ακομα και σημερα (βλεπε δηλωσεις της κ.Διαμαντοπουλου).Σκοπος ;Ο αφελληνισμος της γλωσσας μας .Γιατι;Ξεκαθαρο!Σκοπιμοτητα .Δεν μπορω να διακρινω αφελεια ή συχρονη ταση.
Αυτά που γράφεις μαρτυρούν πλήρη σύγχυση. Από πού να αρχίσω...
quote:Απο αδαης εφτασα να μην τα γνωριζω καλα...!Με λιγα λογια εκανα προοδο!Να 'σε καλα!
για θέματα που δεν γνωρίζεις καλά.
quote:Επινοηση!Οχι ετυμολογηση.Επιεικως απαραδεκτο ευφυολογημα!
quote:Δεν προσεξες το χωριο που παρεθεσα (παντες ι Ελινες εγγραματι (Τιμοθεος Κρουστας).Ειναι ολα με -ι- . Παρεμπιπτοντως, "χτυπησα" στο google στιλ και μου εδωσε Αποτελέσματα 1 - 10 από περίπου 21.000 για στιλ. (0,18 δευτερόλεπτα) και επειδη ειπες
Μάλιστα. Αυτό πάλι τι σημαίνει;
quote:θεωρω το στιλ σωστο ,αν και η αναζητηση με -υ- εδωσεΑποτελέσματα 1 - 10 από περίπου 109.000 για στυλ. (0,18 δευτερόλεπτα) .Τι γαρ ποιησομεν...
το google αποκαλύπτει «χιλιάδες παραδείγματα ζωντανής χρήσης της λέξης»
quote:;?! και @#*!/.-
Τα όσα γράφω δεν είναι φτηνές δικαιολογίες. Απλώς εσύ δεν θέλεις ή δεν μπορείς να τα καταλάβεις.
(Μηπως σου ειναι ευκολο να μου ετυμολογησεις την Αγγλικη lake ;)
quote:Μαλιστα!Εν ολιγης ,καιτο μαλακας ισον κυριος ,αποτυπωνει μια γλωσσικη πραγματικοτητα ,κατ'εμε παραδοξοτητα!.Οι λεξεις αγαπητε ,το ξερεις πολυ καλυτερα απο μενα,δημιουργηθηκαν ξεχωριστα η καθε μια,, κατ' αναγκη συμφωνα και με τον Αριστοτελη (οπως ειδαμε παλαιοτερα),και σιγα-σιγα εμπλουτισαν το λεξιλογιο μας χαριν συνενοησεως κλπ..κλπ.Τι νοημα θα ειχε αλλωστε ,αλλο να λεμε και αλλο να εννοουμε. Μα τι καθομαι και λεω !Το ειπε ο Μπαμπινιωτης....ειναι νομος , τελεια και παυλα .Καταλαβαινω απολυτα τον συλλογισμο σου. Αυτος, ο a posteriori συλλογισμος ,ειναι λαθος!
Ό,τι έγραψα για τα συντακτικά και τις γραμματικές ισχύει και για τα λεξικά. Δηλ. και αυτά έρχονται εκ των υστέρων να αποτυπώσουν, επιτυχώς ή μη, μια γλωσσική πραγματικότητα
quote:Καποιος υπερπατριωτης ε;Τι βαθυστοχαστο σκεπτικο γιαχβε μου ...sorry ...Ζευ!Πεστο σ'αυτους που στα βουνα τις Ηπειρου αν και με κρυοπαγηματα ,ανικανοι για μαχη δηλαδη, τι αντιφαση και τι ανακολουθια θεε μου , αφησαν αλλοι το αιμα τους και αλλοι την ζωη τους υπερασπιζοντας τα ιερα και τα οσια αυτου του τοπου ,ενα εκ των οποιων ειναι και η γλωσσα μας και του ενος εκ των οποιων τυγχανει να φερω τ'ονομα.Αραγε τους ρωτησε κανεις γλωσσολογος αν ξερουν ορθογραφια; Δεν ειναι δυνατον να φωναζεις "αερα" ...ανορθογραφα! Φασισμος σ'ολο του το μεγαλειο!Θα 'πρεπε να ντρεπεσαι γι' αυτα που γραφεις.Διαβασε λιγο ιστορια μηπως και μαθεις τι ειναι πατριωτισμος και τι δικαιωματα απορρεουν απο αυτον!
Aντίφαση και ανακολουθία (σύμφωνα με τη γενικότερη σημασία) είναι να υποστηρίζει κάποιος με ιδεολογικό φανατισμό την ελληνική γλώσσα και να κάνει ορθογραφικά λάθη. Είναι η δεύτερη φορά που σου το εξηγώ...
quote:Τουλάχιστον τρία παραδείγματα σύγχυσης, αγαπητέ. Και σου τα ανέφερα αναλυτικά! Π.χ., η χρήση ή μη του λατινικού αλφαβήτου στη νεοελληνική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την καταγωγή της Ελληνικής ούτε με την προέλευση του αλφαβήτου στην αρχαιότητα.
Καμια συγχυση αγαπητε.
quote:Από τον Φιλήντα στη Διαμαντοπούλου... Άρες-μάρες. Αυτή η τάση επικρατεί πού; Σε ποιον χώρο; Στην επιστήμη; Στα Πανεπιστήμια; Στην κοινωνία; Πού; Και, εντάξει, να δεχθώ ότι επικρατεί μια τέτοια τάση. Γιατί χρησιμοποιείς β' πληθυντικό; («θελετε να μας βοηθησετε να μην κανουμε ορθογραφικα λαθη»). Tι σχέση έχει ένας συνομιλητής σου σε ένα φόρουμ με τον ...Φιλήντα και τη ...Διαμαντοπούλου; Τα περί αφελληνισμού της γλώσσας ανήκουν φυσικά στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας σου.
Κυριως τα ανεφερα για να δεις την "ταση" που επικρατουσε και επικρατει ακομα και σημερα (βλεπε δηλωσεις της κ.Διαμαντοπουλου).Σκοπος ;Ο αφελληνισμος της γλωσσας μας .Γιατι;Ξεκαθαρο!Σκοπιμοτητα .Δεν μπορω να διακρινω αφελεια ή συχρονη ταση.
quote:Καμία πρόοδο! Άλλα δεν τα γνωρίζεις καθόλου και άλλα τα έχεις συγκεχυμένα στο μυαλό σου, επειδή δεν τα γνωρίζεις καλά. Μην μπερδεύεσαι... Πού την είδες την πρόοδο; :-)
Απο αδαης εφτασα να μην τα γνωριζω καλα...!Με λιγα λογια εκανα προοδο!Να 'σε καλα!
quote:Ναι, ξέρεις εσύ τι σημαίνει ετυμολόγηση, ώστε είσαι σε θέση να κρίνεις ότι πρόκειται για επινόηση.
Επινοηση!Οχι ετυμολογηση.Επιεικως απαραδεκτο ευφυολογημα!
quote:Εγώ είχα γράψει το στυλ με ύψιλον, γιατί το γαλλικό style συνδέεται με το ελληνικό στύλος. Βέβαια, αυτή η σύνδεση είναι παρετυμολογική, πράγμα που προκαλεί άλλα προβλήματα (δεν γίνεται να τα συζητήσουμε εδώ). Πάντως αυτό που γράφεις για το google είναι λάθος και δείχνει άλλη μία σύγχυση. Εγώ δεν είπα ότι θα βασιστούμε στο google για θέματα ορθογραφίας. Η ορθογραφία είναι άλλο κεφάλαιο. Άλλο θέμα. Η ορθογραφία εκ των πραγμάτων έχει συμβατικό χαρακτήρα, άρα επιτρέπεται κάποιας μορφής ρύθμιση, ανάλογα με την περίπτωση.
Δεν προσεξες το χωριο που παρεθεσα (παντες ι Ελινες εγγραματι (Τιμοθεος Κρουστας).Ειναι ολα με -ι- .Παρεμπιπτοντως, "χτυπησα" στο google στιλ και μου εδωσε Αποτελέσματα 1 - 10 από περίπου 21.000 για στιλ. (0,18 δευτερόλεπτα) και επειδη ειπεςquote:θεωρω το στιλ σωστο ,αν και η αναζητηση με -υ- εδωσεΑποτελέσματα 1 - 10 από περίπου 109.000 για στυλ. (0,18 δευτερόλεπτα) .Τι γαρ ποιησομεν...
το google αποκαλύπτει «χιλιάδες παραδείγματα ζωντανής χρήσης της λέξης»
quote:Δεν γνωρίζω αυτή τη σημασία της λέξης. Η συγκεκριμένη λέξη, απ'ό,τι ξέρω, χρησιμοποιείται είτε ως βρισιά είτε ως φιλική προσφώνηση. Πάντως εσύ μην ανησυχείς· για σένα ισχύει η αρχική σημασία της λέξης. :-)
Μαλιστα!Εν ολιγης ,καιτο μαλακας ισον κυριος ,αποτυπωνει μια γλωσσικη πραγματικοτητα ,κατ'εμε παραδοξοτητα!.
quote:Σε ευχαριστώ γι'αυτό το μάθημα θεωρίας της γλώσσας... Δεν εννοούμε άλλο από αυτό που λέμε. Απλώς, οι λέξεις αλλάζουν σημασίες. Αυτή είναι η δημιουργικότητα της γλώσσας. Και το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε όλες τις γλώσσες και σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Σημασιολογικές μεταβολές είναι αυτές. Σε ενδιαφέρει να μάθεις κάτι ή θα επιμείνεις να γράφεις τα δικά σου;
Οι λεξεις αγαπητε ,το ξερεις πολυ καλυτερα απο μενα,δημιουργηθηκαν ξεχωριστα η καθε μια,, κατ' αναγκη συμφωνα και με τον Αριστοτελη (οπως ειδαμε παλαιοτερα),και σιγα-σιγα εμπλουτισαν το λεξιλογιο μας χαριν συνενοησεως κλπ..κλπ.Τι νοημα θα ειχε αλλωστε ,αλλο να λεμε και αλλο να εννοουμε.
quote:Σε παραπέμπω στην προ-προηγούμενη απάντησή μου.
Μα τι καθομαι και λεω !Το ειπε ο Μπαμπινιωτης....ειναι νομος , τελεια και παυλα .Καταλαβαινω απολυτα τον συλλογισμο σου. Αυτος, ο a posteriori συλλογισμος ,ειναι λαθος!
quote:Ιδέα μου, ε;
Καποιος υπερπατριωτης ε;
quote:Προσπάθησα να φτάσω το δικό σου βάθος σκέψης, αλλά δεν τα κατάφερα. :-)))
Τι βαθυστοχαστο σκεπτικο
quote:Ουδέν σχόλιον.
γιαχβε μου ...sorry ...Ζευ!
quote:Εσύ εδώ μέσα δεν εκπροσωπείς κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό σου. Άρα, μη μιλάς εξ ονόματος όσων πολέμησαν γι'αυτόν τον τόπο. Δεν σε έβαλαν εκπρόσωπό τους. Το βιογραφικό σου δεν μας ενδιαφέρει. Δεν απαίτησα από αυτούς να γνωρίζουν ορθογραφία. Δεν μίλησα για πολεμιστές εγώ. Μίλησα μόνο για σένα. Για σένα που δεν είσαι στο πεδίο της μάχης, αλλά πίσω από μια οθόνη και, ενώ φωνάζεις «ζήτω η γλώσσα», αποδεικνύεται ότι δεν ξέρεις ούτε ορθογραφία. Αυτούς που πολέμησαν, για να είμαστε ελεύθεροι να τους αφήσεις ήσυχους. Αυτοί δεν παρίσταναν τους επιστήμονες. Έκαναν αυτό που έπρεπε. Εκτρέπεις τη συζήτηση, για να τη φορτίσεις συναισθηματικά.
Πεστο σ'αυτους που στα βουνα τις Ηπειρου αν και με κρυοπαγηματα ,ανικανοι για μαχη δηλαδη, τι αντιφαση και τι ανακολουθια θεε μου , αφησαν αλλοι το αιμα τους και αλλοι την ζωη τους υπερασπιζοντας τα ιερα και τα οσια αυτου του τοπου ,ενα εκ των οποιων ειναι και η γλωσσα μας και του ενος εκ των οποιων τυγχανει να φερω τ'ονομα.Αραγε τους ρωτησε κανεις γλωσσολογος αν ξερουν ορθογραφια; Δεν ειναι δυνατον να φωναζεις "αερα" ...ανορθογραφα!
quote:Το έχεις παρακάνει. Δεν θα μου κάνει μαθήματα πατριωτισμού ένας εθνικιστής.
Φασισμος σ'ολο του το μεγαλειο!Θα 'πρεπε να ντρεπεσαι γι' αυτα που γραφεις.Διαβασε λιγο ιστορια μηπως και μαθεις τι ειναι πατριωτισμος και τι δικαιωματα απορρεουν απο αυτον!
quote:Δεν αναφερθηκα μονο στο Φιληντα....Να υποθεσω για τους αλλους το ψαχνεις ακομα ή οτι συμφωνεις; Συγχυση ;Δεν νομιζω!Θεωρουσα οτι απευθυνομαι σε ενηλικα.Αναθεωρω λοιπον και εξηγω.
Τουλάχιστον τρία παραδείγματα σύγχυσης, αγαπητέ......Από τον Φιλήντα στη Διαμαντοπούλου...
Μαθημα πρωτον : Γυρω απο ενα θεμα διαδραματιζονται καποια γεγονοτα π.χ.: οι μετεγγραφες ποδοσφαιριστων,οι προπονητες ,τα γηπεδα,οι φιλαθλοι,οι διαιτητες,το ταλεντο ,οι ορολογιες ,η προελευση του ποδοσφαιρου κ.α. ειναι επι μερους θεματα γυρω απο το ποδοσφαιρο . Μου λες δηλαδη τι σχεση εχει ο διαιτητης με τις ...κερκιδες!Καμια απολυτως!Και ομως ,ειναι αρρηκτα συνδεδεμενα μεταξυ τους,κατω απο τον ορο ποφασφαιρο.Αν επηρεασεις (αρνητικα ή θετικα) εναν απο ολους αυτους τους παραγοντες οι συνεπειες (αρνητικες ή θετικες)εχουν αντικτυπο σ'oλο το φασμα παραγοντων που περικλειει ο ορος ποδοσφαιρο ,ασχετα αν ενας (ή χιλιαδες) ασκησε την επιρροη (αρνητικη ή θετικη).Τα ιδια ακριβως ισχυουν και για τον ορο "γλωσσα" .Επι μερους θεμα ειναι η Ελληνικη γλωσσα,επι μερους θεμα ειναι η ΙΕ θεωρια,επι μερους θεμα ειναι η γλωσσολογια,επι μερους θεμα ειναι η λατινικη γραφη ,επι μερους θεμα ειναι η αρχαια γλωσσα ...κ.α. επι μερους θεματα συνυπαρχουν στον ορο γλωσσα .
Ενεργειες οπως του Φιληντα,του Κρουστα,του Βηλαρα,της Διαμαντοπουλου ,του υπουργειου εξωτερικων , (http://www.mfa.gr/greek/greece/living/read_greek/alphabet.html) του Μπαμπινιωτη (βλεπε Μιεζα) και αλλων μη λαμβανoντας υπ'οψιν ιστορικα ευρηματα και αρχαιες αναφορες ,ειναι αλληλενδετες και καταρρακωνουν ,ηθελημενα ,το κυρος και την ακτινοβολια της Ελληνικης γλωσσας , γραφης ,πολιτισμου (υποθαλποντας ετσι νεους Φαλμεραϋερ και α-λογες γλωσσολογικες θεωριες ) και κατ'επεκταση της Ελλαδος ,υποτασσομενοι ετσι στον οιστρο της διεθνους εξουσιας.Πολυ σωστα ο Τακιτος ειπε :Τα ευεργετηματα μας ειναι ευχαριστα μονο οσο θεωρουμε οτι ειμαστε ικανοι να τα ανταποδωσουμε.Οταν οι δυναμεις μας δεν επαρκουν γι'αυτο,τοτε τη θεση της ευγνωμοσυνης την παιρνει το μισος.
Τους αλλοεθνεις βεβαια του δικαιολογω.Δεν ειναι λιγο πραμα να ξερεις πως καπου μακρυα σου ζει ενας λαος που καποτε οργανωσε το ανθρωπινο πνευμα ,καποιος λαος που καθοριζει σημερα το δικο σου πνευμα και το πολιτιστικο σου επιπεδο(Λιλη ζωγραφου).
Τους ομοϊδεατες Ελληνες ομως οχι.
Μαθημα δευτερο :Ειναι υποχρεωση ,δικαιωμα και καθηκον μου με οσες δυνατοτητες εχω να διεκδικησω την κυριοτητα του Ελληνικου πολιτισμου και των επιτευγματων του.
quote:Ειπα και εγω...φτου...
Καμία πρόοδο! Άλλα δεν τα γνωρίζεις καθόλου και άλλα τα έχεις συγκεχυμένα στο μυαλό σου, επειδή δεν τα γνωρίζεις καλά. Μην μπερδεύεσαι... Πού την είδες την πρόοδο; :-)
quote:Παλι μ'επιασες ...ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ !Ελα ομως που δεν τα λεω μονο εγω ο ...ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Ναι, ξέρεις εσύ τι σημαίνει ετυμολόγηση, ώστε είσαι σε θέση να κρίνεις ότι πρόκειται για επινόηση.
quote:Μα τι λες τωρα .Πες ποιο ειναι το σωστο και γιατι;
Εγώ είχα γράψει το στυλ με ύψιλον, γιατί ....Εγώ δεν είπα ότι θα βασιστούμε στο google ... άρα επιτρέπεται κάποιας μορφής ρύθμιση, ανάλογα με την περίπτωση.
quote:Μπορεις ή οχι;
(Μηπως σου ειναι ευκολο να μου ετυμολογησεις την Αγγλικη lake ;)
quote:Ασε την πλακα !Αν θα σου ελεγα "τι λες τωρα ρε μαλακα" ,με υποσημειωση "φιλικη" προσφωνηση πως θα το επαιρνες;
Δεν γνωρίζω αυτή τη σημασία της λέξης.
quote:Δηλαδη;Τι εννοεις;
για σένα ισχύει η αρχική σημασία της λέξης.
quote:Τωρα καταλαβα τι εννοουσες!Δειχνεις το επιπεδο σου!
Σε παραπέμπω στην προ-προηγούμενη απάντησή μου.
quote:Οπως το φανταζεσαι; Nαι.
Ιδέα μου, ε;
quote:Δεν πειραζει,αρκει η προσπαθεια.Μακαριοι οι πτωχοι ...
Προσπάθησα να φτάσω το δικό σου βάθος σκέψης, αλλά δεν τα κατάφερα.
quote:Αυτο ελειπε!
Ουδέν σχόλιον.
quote:Ξερεις τι σημαινει εκπροσωπηση; Μαλλον οχι! Παμε λοιπον .
Εσύ εδώ μέσα δεν εκπροσωπείς κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό σου.
Μαθημα τριτο :Εκπροσωπηση ειναι η αναπληρωση ή η αντιπροσωπευση καποιου απο καποιον αλλον(ελπιζω να μη χρειαστει να πουμε και τι σημαινει ανα-πληρωση και αντι-προσωπευση).Κατι τετοιο δεν υφισταται εδω.Αστοχη επομενως η διαπιστωση σου.
quote:Δεν το επραξα!Αλλο ειπα εγω .Ευφυιας δεικτης ...
Άρα, μη μιλάς εξ ονόματος όσων πολέμησαν γι'αυτόν τον τόπο.
quote:Ουτε στο 'δωσα !
Το βιογραφικό σου δεν μας ενδιαφέρει
quote:Χα!Τι μας λες!Δεν μπορεις να το απαιτησεις απο κανενα.Αυτο μας ελειπε!Ξερεις αν εγω ειμαι ενας απο αυτους; Σε διακρινει περισσο θρασος.
Δεν απαίτησα από αυτούς να γνωρίζουν ορθογραφία.
quote:Οι χαρακτηρισμοι εχουν μεγαλη σημασια.Δεν θα τους χαρακτηριζα πολεμιστες εγω.Στην μνημη τους θα αρμοζε νομιζω περισσοτερο να τους λεμε αγωνιστες - ηρωες - πατριωτες!
Δεν μίλησα για πολεμιστές εγώ
quote:Αυθαιρετεις!Δεν με ξερεις.Ο καθενας δινει τις μαχες του κατα περιπτωση ή κατ' επιλογη.Μαχη ειναι και αυτη εναντια στο σαπιο κατεστημενο.
Μίλησα μόνο για σένα. Για σένα που δεν είσαι στο πεδίο της μάχης, αλλά πίσω από μια οθόνη και, ενώ φωνάζεις «ζήτω η γλώσσα»,
quote:Τα λαθη μου ειναι της ταξεως του 1 με 2%. Αυτο με κανει ανορθογραφο; Ανακυκλωνεις αυτη σου την μαλακια (οχι φιλοφρονηση) πολυ καιρο τωρα νομιζοντας ετσι, πως απαξιωνεις τον συνομιλητη σου. Η κουτοπονηρια και η βλακεια σου ειναι εκτος των ενδεδειγμενων οριων.
αποδεικνύεται ότι δεν ξέρεις ούτε ορθογραφία.
quote:Δεν θα σε ρωτησω!Δεν βεβηλωνω εγω την μνημη τους.
Αυτούς που πολέμησαν, για να είμαστε ελεύθεροι να τους αφήσεις ήσυχους.
quote:Πιστευεις οτι ειπες κατι ουσιαστικο τωρα; Τι νομιζεις πως ειναι η επιστημοσυνη;Δεικτης ανωτεροτητας;
Αυτοί δεν παρίσταναν τους επιστήμονες
quote:Καντο και εσυ,μπορεις ;Οχι .Παραδοθηκες αμαχητι!
Έκαναν αυτό που έπρεπε.
quote:Αφου απετυχαν οι δασκαλοι σου...χρειαζεσαι εντατικα μαθηματα .Οσο για το αν ειμαι ή οχι εθνικιστης (?) δεν εισαι ο πλεον καταλληλος να το πει!
Δεν θα μου κάνει μαθήματα πατριωτισμού ένας εθνικιστής.
Ζησε στην "ουτοπια" σου.
quote:Aυτά που έγραψα για τον Φιλήντα ισχύουν και για τους άλλους.
Δεν αναφερθηκα μονο στο Φιληντα....Να υποθεσω για τους αλλους το ψαχνεις ακομα ή οτι συμφωνεις;
quote:Το νομίζω εγώ.
Συγχυση ;Δεν νομιζω!
1) Η χρήση ή μη του λατινικού αλφαβήτου στη νεοελληνική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την καταγωγή της Ελληνικής ούτε με την προέλευση του αλφαβήτου στην αρχαιότητα. 2) Η άποψη ότι πρέπει να γράφουμε με το λατινικό αλφάβητο ανήκει στον Φιλήντα και όχι στον Τριανταφυλλίδη, ο οποίος άλλωστε έγραφε κανονικά. 3) Είναι περιττή η χρήση του β' πληθυντικού προσώπου από την πλευρά σου. Δεν υπάρχει καμία σύγχρονη «Σχολή» που να υιοθετεί τις απόψεις του Φιλήντα. Οι απόψεις αυτές δεν συζητούνται από κανένα στα σοβαρά. Είναι μάταιο να αναλύσουμε γιατί είναι θα ήταν επιζήμια η υιοθέτηση του λατινικού αλφαβήτου. Και απορώ για την ευκολία με την οποία χρησιμοποιείς β' πληθυντικό (λες και είμαστε ...οπαδοί του Φιλήντα).
Αυτά που γράφεις για τον Φιλήντα και τον Βηλαρά είναι άσχετα με τη συζήτησή μας.
quote:Υπάρχουν ανήλικοι με μεγαλύτερη ωριμότητα από σένα. Μην τους υποτιμάς.
Θεωρουσα οτι απευθυνομαι σε ενηλικα.
quote:Άστοχος ο παραλληλισμός ...με το ποδόσφαιρο, διασκεδαστικό όμως το παραλήρημά σου. Επαναλαμβάνω: συνδέεις πράγματα άσχετα μεταξύ τους. Το παζλ που φτιάχνεις οφείλεται στην ιδεολογία σου και μόνο. Η καταγωγή του αλφαβήτου στην αρχαιότητα δεν έχει καμία σχέση ...με τη Διαμαντοπούλου. Εσύ παίρνεις σαν δεδομένο ότι παντού υπάρχει συνωμοσία και μετά φτιάχνεις το παζλ.
Αναθεωρω λοιπον και εξηγω.Μαθημα πρωτον : Γυρω απο ενα θεμα διαδραματιζονται καποια γεγονοτα π.χ.: οι μετεγγραφες ποδοσφαιριστων,οι προπονητες ,τα γηπεδα,οι φιλαθλοι,οι διαιτητες,το ταλεντο ,οι ορολογιες ,η προελευση του ποδοσφαιρου κ.α. ειναι επι μερους θεματα γυρω απο το ποδοσφαιρο . Μου λες δηλαδη τι σχεση εχει ο διαιτητης με τις ...κερκιδες!Καμια απολυτως!Και ομως ,ειναι αρρηκτα συνδεδεμενα μεταξυ τους,κατω απο τον ορο ποφασφαιρο.Αν επηρεασεις (αρνητικα ή θετικα) εναν απο ολους αυτους τους παραγοντες οι συνεπειες (αρνητικες ή θετικες)εχουν αντικτυπο σ'oλο το φασμα παραγοντων που περικλειει ο ορος ποδοσφαιρο ,ασχετα αν ενας (ή χιλιαδες) ασκησε την επιρροη (αρνητικη ή θετικη).Τα ιδια ακριβως ισχυουν και για τον ορο "γλωσσα" .Επι μερους θεμα ειναι η Ελληνικη γλωσσα,επι μερους θεμα ειναι η ΙΕ θεωρια,επι μερους θεμα ειναι η γλωσσολογια,επι μερους θεμα ειναι η λατινικη γραφη ,επι μερους θεμα ειναι η αρχαια γλωσσα ...κ.α. επι μερους θεματα συνυπαρχουν στον ορο γλωσσα .
Ενεργειες οπως του Φιληντα,του Κρουστα,του Βηλαρα,της Διαμαντοπουλου ,του υπουργειου εξωτερικων , (http://www.mfa.gr/greek/greece/living/read_greek/alphabet.html) του Μπαμπινιωτη (βλεπε Μιεζα) και αλλων μη λαμβανoντας υπ'οψιν ιστορικα ευρηματα και αρχαιες αναφορες ,ειναι αλληλενδετες και καταρρακωνουν ,ηθελημενα ,το κυρος και την ακτινοβολια της Ελληνικης γλωσσας , γραφης ,πολιτισμου (υποθαλποντας ετσι νεους Φαλμεραϋερ και α-λογες γλωσσολογικες θεωριες ) και κατ'επεκταση της Ελλαδος ,υποτασσομενοι ετσι στον οιστρο της διεθνους εξουσιας.Πολυ σωστα ο Τακιτος ειπε :Τα ευεργετηματα μας ειναι ευχαριστα μονο οσο θεωρουμε οτι ειμαστε ικανοι να τα ανταποδωσουμε.Οταν οι δυναμεις μας δεν επαρκουν γι'αυτο,τοτε τη θεση της ευγνωμοσυνης την παιρνει το μισος.
Τους αλλοεθνεις βεβαια του δικαιολογω.Δεν ειναι λιγο πραμα να ξερεις πως καπου μακρυα σου ζει ενας λαος που καποτε οργανωσε το ανθρωπινο πνευμα ,καποιος λαος που καθοριζει σημερα το δικο σου πνευμα και το πολιτιστικο σου επιπεδο(Λιλη ζωγραφου).
Τους ομοϊδεατες Ελληνες ομως οχι.
quote:Και αυτό το κάνεις γράφοντας σε ένα φόρουμ εναντίον της ΙΕ θεωρίας... :-) Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου...
Ειναι υποχρεωση ,δικαιωμα και καθηκον μου με οσες δυνατοτητες εχω να διεκδικησω την κυριοτητα του Ελληνικου πολιτισμου και των επιτευγματων του.
quote:Αντί να ειρωνεύεσαι, άνοιξε και κανένα βιβλίο της προκοπής. Πάρε αυτό του Χριστίδη, αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να μάθεις πέντε πράγματα.
Ειπα και εγω...φτου...
quote:Ναι, τα λένε και οι ελληνοκεντρικοί. Το ξέρουμε...
Παλι μ'επιασες ...ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ !Ελα ομως που δεν τα λεω μονο εγω ο ...ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
quote:Σου το εξήγησα. Δεν διαβάζεις τι γράφω;
Μα τι λες τωρα .Πες ποιο ειναι το σωστο και γιατι;
quote:Πήγαινε στο webster (είναι on-line) και δες. Πολύ απλό.
Μηπως σου ειναι ευκολο να μου ετυμολογησεις την Αγγλικη lake ;
quote:Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Είχες γράψει «μαλακας ισον κυριος». Χρησιμοποιείται η λέξη με τέτοια σημασία; Απλώς αναρωτιέμαι.
Ασε την πλακα !Αν θα σου ελεγα "τι λες τωρα ρε μαλακα" ,με υποσημειωση "φιλικη" προσφωνηση πως θα το επαιρνες;
quote:Όταν (παρακάτω) εσύ χρησιμοποιείς τη λέξη μαλακία δεν ξέρω τι δείχνεις... :-)))
Τωρα καταλαβα τι εννοουσες!Δειχνεις το επιπεδο σου!
quote:Όχι όπως το φαντάζομαι. Όπως είναι. Θέλεις να μας πεις ότι δεν είσαι εθνικιστής;
Οπως το φανταζεσαι; Nαι.
quote:cool, που θα έλεγε και η φίλη μου η Άννα (η Διαμαντοπούλου, ντε...) :-)
Δεν πειραζει,αρκει η προσπαθεια.Μακαριοι οι πτωχοι ...
quote:Νομίζεις ότι κάτι είπες τώρα, χαζούλη.
Αυτο ελειπε!
quote:Καθόλου άστοχη. Το ξέρω ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Αυτό λέω, ότι δεν εκπροσωπείς αυτούς που πολέμησαν, ότι δεν σε έβαλαν εκπρόσωπό τους, δεν σου είπαν να τους αναπληρώσεις. Συνέχισε την προσπάθεια να βρεις λάθη...
Μαθημα τριτο :Εκπροσωπηση ειναι η αναπληρωση ή η αντιπροσωπευση καποιου απο καποιον αλλον(ελπιζω να μη χρειαστει να πουμε και τι σημαινει ανα-πληρωση και αντι-προσωπευση).Κατι τετοιο δεν υφισταται εδω.Αστοχη επομενως η διαπιστωση σου.
quote:Κι εγώ άλλο είπα από αυτό που καταλαβαίνεις.
Δεν το επραξα!Αλλο ειπα εγω .Ευφυιας δεικτης ...
quote:Ανέφερες ένα στοιχείο από το βιογραφικό, γι'αυτό έκανα την παραπάνω παρατήρηση. Δεν μας ενδιαφέρει το βιογραφικό σου.
Ουτε στο 'δωσα !
quote:Δεν είπα ότι μπορώ να το απαιτήσω. Ούτε θέλω ούτε μπορώ ούτε με ενδιαφέρει να το απαιτήσω. Άρα, ...αυτό μας έλειπε...
Χα!Τι μας λες!Δεν μπορεις να το απαιτησεις απο κανενα.Αυτο μας ελειπε!
quote:Δεν μας ενδιαφέρει το βιογραφικό σου.
Ξερεις αν εγω ειμαι ενας απο αυτους;
quote:Bάλε και κανέναν τόνο. Ατονικό σύστημα εφαρμόζεις; :-)))
Σε διακρινει περισσο θρασος.
quote:Αυθαιρετείς! Πώς προέκυψε αυτό το ποσοστό; :-) Εγώ πιστεύω ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Επεξεργάζομαι τα στοιχεία και θα εκδώσω σύντομα τα τελικά αποτελέσματα.
Τα λαθη μου ειναι της ταξεως του 1 με 2%. Αυτο με κανει ανορθογραφο;
quote:Α, μπα, μην το λες... :-)
Αυτο με κανει ανορθογραφο;
quote:Ενώ η δική σου είναι σε ενδεδειγμένα όρια; :-) Εγώ δεν σε απαξιώνω. Απλώς επισημαίνω κάτι υπαρκτό.
Ανακυκλωνεις αυτη σου την μαλακια (οχι φιλοφρονηση) πολυ καιρο τωρα νομιζοντας ετσι, πως απαξιωνεις τον συνομιλητη σου. Η κουτοπονηρια και η βλακεια σου ειναι εκτος των ενδεδειγμενων οριων.
quote:Δεν είναι δείκτης ανωτερότητας. Αυτό όμως πρέπει εσύ να το συνειδητοποιήσεις, για να πάψεις να παριστάνεις τον επιστήμονα ασχολούμενος με θέματα που δεν γνωρίζεις.
Πιστευεις οτι ειπες κατι ουσιαστικο τωρα; Τι νομιζεις πως ειναι η επιστημοσυνη;Δεικτης ανωτεροτητας;
quote:Γιατί, έγινε πόλεμος και με προτρέπεις να κάνω το ίδιο; :-)
Καντο και εσυ,μπορεις ;Οχι .Παραδοθηκες αμαχητι!
quote:Από σένα; Να λείπει...
Αφου απετυχαν οι δασκαλοι σου...χρειαζεσαι εντατικα μαθηματα .
quote:Το λες εσύ, με ό,τι γράφεις.
Οσο για το αν ειμαι ή οχι εθνικιστης (?) δεν εισαι ο πλεον καταλληλος να το πει!
quote:Έτσι ακριβώς. Εγώ θα ζήσω την ουτοπία μου σε εισαγωγικά (όπως ακριβώς το γράφεις) και εσύ τη δική σου ουτοπία, χωρίς εισαγωγικά όμως... :-)
Ζησε στην "ουτοπια" σου.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
"Τά μαθηματικά ως επιστήμη βρήκαν τον δρόμο τους εις τον αξιοθαύμαστο λαόν των Ελλήνων. Η διαπίστωση ότι οι Αιγύπτιοι δεν είχαν ιδέα της γεωμετρίας ως επιστήμης, ενισχύεται από την άγνοια αυτών ως προς τον υπολογισμό του ύψους κ.λ.π." ΚΑΝΤ
"Οταν γνωρίσουμε σε βάθος την αρχαία Ελληνική επιστήμη και μελετήσουμε τις προτάσεις της, θα μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερα βήματα στην κατανόηση του Σύμπαντος και των μυστικών του." ΤΖΩΡΤΖ ΜΠΗΝΤΛ, βραβείο Νόμπελ Φυσικής
"Ο κόσμος είναι η διαστελλόμενη Ελλάς και η Ελλάς είναι ο συστελλόμενος κόσμος." ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ
"Ολα τα πολιτισμένα έθνη εις ότι αφορά την δραστηριότητα τού πνεύματος, είναι αποικίες της Ελλάδος." ΧΕΝΡΙ ΜΕΧΝ
“Καταραμένε Έλληνα,
Όπου να γυρίσω τη σκέψη μου, όπου και να στρέψω τη ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω.
Τέχνη λαχταρώ, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά μου, πρώτος κι αξεπέραστος.
Επιστήμη αναζητώ, μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.
Για δημοκρατία διψώ, ισονομία και ισοπαλία, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.
Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη γνώση.
Γιατί να σ' αγγίξω;
Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;
Γιατί δεν μ' αφήνεις στη δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;”
Ο Σίλλερ για τον Έλληνα.
ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ,ΣΕ ΙΝΔΟΥΣ ,ΦΟΙΝΙΚΕΣ ,ΣΕ "ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ" ????
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟ ΕΓΡΑΦΑΝ ΑΦΟΥ
ΗΞΕΡΑΝ ΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΕΓΡΑΦΑΝ.
ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.
ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?
ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΒΑΛΑΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΜΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ .
ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ....
ΕΜΕΙΣ..ΕΜΕΙΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ?
ΝΑ ΓΙΑΤΙ..
"Αν οι Ελληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας." ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ .
ΜΕΝΕΞΕΝΟΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Η ευγενική καταγωγή των ανδρών αυτών έχει τη ρίζα της στη γέννηση των προγόνων τους, οι οποίοι δεν ήταν μετανάστες. Η γέννηση αυτή απέδειξε και για τους απογόνους τους αυτούς, ότι δεν έμεναν στη χώρα σαν μέτοικοι - πράγμα, το οποίο θα συνέβαινε, αν οι πρόγονοί τους είχαν έλθει από αλλού - αλλά σαν αυτόχθονες, ότι κατοικούσαν και ζούσαν σε πατρίδα πραγματική και τρέφονταν όχι από μητριά, όπως άλλοι, αλλά από μητέρα, από τη χώρα στην οποία κατοικούσαν, και ότι τώρα νεκροί αναπαύονται σε δικούς τους τόπους της μητέρας γης που τους γέννησε και τους έθρεψε και τους έδωσε τη ζωή. Είναι λοιπόν δικαιότατο να τιμήσουμε πρώτα τη μητέρα αυτή. Γιατί έτσι συμβαίνει να εξαίρεται συγχρόνως και η ευγενική καταγωγή των ανδρών αυτών.
Και αξίζει να επαινείται αυτή η χώρα όχι μόνο από εμάς, αλλά και από όλο τον κόσμο και για τα άλλα της πολλά καλά, αλλά, πρώτα και σπουδαιότερα, γιατί τυχαίνει να είναι αγαπητή στους θεούς. Βεβαιώνει αυτόν τον λόγο μου ο καυγάς και η απόφαση των θεών, οι οποίοι φιλονίκησαν γι’ αυτήν. Και μια πόλη, την οποία οι θεοί επαίνεσαν, πως δεν είναι δίκαιο να επαινείται από όλη την ανθρωπότητα; Δεύτερος έπαινος αυτής μπορεί να είναι το γεγονός, ότι στο απώτατο παρελθόν, όταν ολόκληρη η γη ανέδιδε και παρήγε παντός είδους ζώα και θηρία και βοσκήματα, η δική μας χώρα στην εποχή αυτή απεδείχθη ότι δεν γέννησε και δεν καταπατήθηκε από άγρια θηρία, αλλά εξέλεξε από τα ζώα και γέννησε τον άνθρωπο, το πλάσμα δηλαδή, που υπερέχει από τα άλλα στη σύνεση και μόνο αυτό πιστεύει στη δικαιοσύνη και στους θεούς. Μεγάλη δε απόδειξη αυτού του λόγου, ότι δηλαδή η γη αυτή γέννησε τους προγόνους και αυτών και τους δικούς μας, είναι το εξής: κάθε ζώο, όταν γεννήσει, έχει και την κατάλληλη τροφή για το γέννημά του. Και από αυτό φανερώνεται αν μια γυναίκα πράγματι γέννησε, ή αν πήρε ξένο παιδί, αν δηλαδή δεν έχει πηγή τροφής για το βρέφος της. Αυτό ακριβώς παρουσιάζει και η δική μας γη και μητέρα μας ως πειστική απόδειξη, ότι γέννησε ανθρώπους. Γιατί μόνη και πρώτη αυτή εκείνα τα χρόνια, παρήγαγε, σαν τροφή κατάλληλη για τον άνθρωπο, τον καρπό του σιταριού και του κριθαριού, με τον οποίο ωραιότατα και υγιεινότατα τρέφεται το ανθρώπινο γένος, βεβαιώνοντας έτσι ότι πράγματι αυτή γέννησε αυτό το ζώο. Και περισσότερο ισχύουν οι αποδείξεις αυτές για τη γη παρά για μια γυναίκα. Γιατί στην κυοφορία και τη γέννηση δεν έχει μιμηθεί η γη τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα τη γη. Αυτό δεν τον καρπό δεν τον κράτησε ζηλότυπα, αλλά τον μοίρασε και στους άλλους. Κατόπιν δε βλάστησε για τα παιδιά της το δέντρο που δίνει το λάδι, το καταπραϋντικό των πόνων. Αφού δε έθρεψε και μεγάλωσε τα παιδιά της μέχρι την ήβη, προσκάλεσε σαν άρχοντες και δασκάλους αυτούς τους ίδιους τους θεούς. Αυτών τα ονόματα είναι περιττό να τα αναφέρω στην προκείμενη περίσταση. Τα ξέρουμε τα ονόματα των θεών, οι οποίοι οργάνωσαν τη ζωή μας, αφού σε μας πρώτους μετάδωσαν τις τέχνες για τις καθημερινές μας ανάγκες και μας δίδαξαν την κτήση και την χρήση των όπλων για την άμυνα της χώρας.
quote:Σε ποιο θέμα;
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ
quote:Ωραία. Αυτό τι σχέση έχει με ό,τι συζητάμε;
"Τά μαθηματικά ως επιστήμη βρήκαν τον δρόμο τους εις τον αξιοθαύμαστο λαόν των Ελλήνων. Η διαπίστωση ότι οι Αιγύπτιοι δεν είχαν ιδέα της γεωμετρίας ως επιστήμης, ενισχύεται από την άγνοια αυτών ως προς τον υπολογισμό του ύψους κ.λ.π." ΚΑΝΤ
quote:Tόνισα επίτηδες το ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Τι «κάτι τέτοιο» υποστηρίζουμε; Δεν είσαι σαφής.
ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ,ΣΕ ΙΝΔΟΥΣ ,ΦΟΙΝΙΚΕΣ ,ΣΕ "ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ" ????ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟ ΕΓΡΑΦΑΝ ΑΦΟΥ
ΗΞΕΡΑΝ ΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΕΓΡΑΦΑΝ.
Για την επιστήμη των άλλων λαών εγώ δεν μίλησα. Ούτε που με απασχόλησε αυτό το θέμα. Επομένως, η αναφορά σου στην επιστήμη τους είναι απλώς εκτός θέματος.
Τι εννοείς, όταν μιλάς για γραφές και κείμενα; Εννοείται ότι υπάρχουν κείμενά τους. Οι Βέδες τι είναι; Δεν είναι κείμενα της αρχαίας ινδικής γλώσσας; Τι θέλεις να μας πεις δηλ., ότι -εκτός από εμάς- κανείς άλλος λαός δεν έγραφε;
Κείμενο στην ΙΕ δεν υπάρχει φυσικά, αφού η υποθετική αυτή γλώσσα ανάγεται στους προϊστορικούς χρόνους. Έτσι διακρίνεται η προϊστορία από την ιστορία. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς κείμενο από μια προϊστορική γλώσσα. Το έχω ήδη γράψει, αλλά εις μάτην, απ'ό,τι φαίνεται...
quote:Γι'αυτό εσύ φροντίζεις να τα μάθεις από έγκυρες πηγές, τους «ανιδιοτελείς» ελληνοκεντρικούς συγγραφείς με τις γερές μπάζες... :-)
ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ....
quote:Ανεπιδεκτος μαθησεως !
....Η καταγωγή του αλφαβήτου στην αρχαιότητα δεν έχει καμία σχέση ...με τη Διαμαντοπούλου.
quote:Τι μας λες!Εγω κανω το "παζλ" κομματι-κομματι. Πολλα παραδειγμα σου εδωσα ,που αν δεν δηλωνουν συνωμοσια ,τοτε τι δηλωνουν!
Εσύ παίρνεις σαν δεδομένο ότι παντού υπάρχει συνωμοσία και μετά φτιάχνεις το παζλ.
quote:Βεβαιως!Τι σημαινει αυτο;Δεν βλεπεις συναφεια; Δυστυχως "γυαλια" για το μυαλο δεν υπαρχουν!
Και αυτό το κάνεις γράφοντας σε ένα φόρουμ εναντίον της ΙΕ θεωρίας...
quote:Που κολλαει αυτο;
Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου...
quote:Και οχι μονο.Βλεπε Αρης Πουλιανος (Σαρακατραναιοι :Οι αρχαιοτεροι κατοικοι της Ευρωπης),οπως επισης και το Παγκοσμιο συνεδριο Ανθρωπολογιας (ο ιδιος κατα βαση λαος εζησε στα Βαλκανια απο την Αρχαιοτερη Παλαιολιθικη Εποχη (600000) ως τουλαχιστον το 1200 π.Χ ),οπως και μια ερευνα γενετιστων στο πανεπιστημιο της Οξφορδης κατεληξε στα ιδια συμπερασματα (National Geographic τομ.3 Νο 4),αλλα ξεχασα ,ολοι αυτοι ειναι ...ερασιτεχνες! Πανε εσυ σ'ενα Παγκοσμιο συνεδριο ανθρωπολογιας και βγαλτους ψευτες,ως μεγαλος ...ειδημων!
Ναι, τα λένε και οι ελληνοκεντρικοί. Το ξέρουμε...
quote:?
Σου το εξήγησα. Δεν διαβάζεις τι γράφω;
quote:Απλα,βγες στην γειτονια σου και ρωτα.
Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Είχες γράψει «μαλακας ισον κυριος». Χρησιμοποιείται η λέξη με τέτοια σημασία; Απλώς αναρωτιέμαι
quote:Ανταποδιδω στα ισα και οπως σου αρμοζει....βλεπεις ....δεν ειμαι πιστος στον γιαχβε!Αλλωστε δικαιολογουμαι....αγραμματος γαρ!Εσυ ομως;
Όταν (παρακάτω) εσύ χρησιμοποιείς τη λέξη μαλακία δεν ξέρω τι δείχνεις...
quote:Αναλογα τι ορισμο δινεις.
Θέλεις να μας πεις ότι δεν είσαι εθνικιστής;
quote:Λαθος!Η φιλη σου θα ελεγε :πολι καλι προσπαθια επιδιξις πνεβματος!
cool, που θα έλεγε και η φίλη μου η Άννα (η Διαμαντοπούλου, ντε...) :-)
quote:...χαριτωμενο...χαζουλη...!
Νομίζεις ότι κάτι είπες τώρα, χαζούλη.
quote:Επιμενω!Ανεπιδεκτος μαθησεως!Επαναλαμβανω : ειπα κατι εκ μερους τους;Που ειδες την εκπροσωπηση;Τι να πω....
Καθόλου άστοχη. Το ξέρω ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Αυτό λέω, ότι δεν εκπροσωπείς αυτούς που πολέμησαν, ότι δεν σε έβαλαν εκπρόσωπό τους, δεν σου είπαν να τους αναπληρώσεις. Συνέχισε την προσπάθεια να βρεις λάθη...
quote:Σωωωπα!Τι ειπες δηλαδη;
Κι εγώ άλλο είπα από αυτό που καταλαβαίνεις.
quote:Εγω απο σενα θελω!
Πήγαινε στο webster (είναι on-line) και δες. Πολύ απλό.
quote:Γιατι ,μας ενδιαφερει το δικο σου; --->Γιατί από τα 18 μας χρόνια (αφήνω τα χρόνια του σχολείου) για ό,τι γράφουμε, κρινόμαστε.Δασκαλε που διδασκες...
Δεν μας ενδιαφέρει το βιογραφικό σου.
quote:Ναι ,πειραζει;Θα βαλω ομως στη λεξη που πονηρευτηκες ---> περισσό.
Bάλε και κανέναν τόνο. Ατονικό σύστημα εφαρμόζεις;
quote:Δεν θελω να κατεβασω κι αλλο το επιπεδο .(Διαφορετικα θα εγραφα πως μ'επιασε φα....ρα!)
Αυθαιρετείς! Πώς προέκυψε αυτό το ποσοστό; :-) Εγώ πιστεύω ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Επεξεργάζομαι τα στοιχεία και θα εκδώσω σύντομα τα τελικά αποτελέσματα
quote:Ομοιως με ανωτερω.
Α, μπα, μην το λες...
quote:Και εγω το ιδιο!Ομοιως με ανωτερω.
Εγώ δεν σε απαξιώνω. Απλώς επισημαίνω κάτι υπαρκτό.
quote:Δεν τον παριστανω!Το αν ειμαι ή οχι δεν το γνωριζεις.Και επειδη δεν θελεις το βιογραφικο μου ,δεν θα στο δωσω! Δεν θα σε ρωτησω τι θα κανω ,που θα το κανω ,ποτε θα το κανω ...Δεν ειναι κτημα σου καμια επιστημη...επιτελους και ευτυχως ουτε το esoterica! Αν εχεις κατι να πεις ,πεστο ,αλλιως....
Αυτό όμως πρέπει εσύ να το συνειδητοποιήσεις, για να πάψεις να παριστάνεις τον επιστήμονα ασχολούμενος με θέματα που δεν γνωρίζεις
quote:Και συνεχιζετε ακομα!Αλλα εσυ σαν τον "μακαριωτατο" εισαι κλεισμενος σ'ενα δωματιο και.....διαβαζεις!Δεν πηρες ειδηση !
Γιατί, έγινε πόλεμος και με προτρέπεις να κάνω το ίδιο;
quote:Ευτυχως,δεν εχω τοση υπομονη!
Από σένα; Να λείπει...
quote:We will see ! Very shortly.
Έτσι ακριβώς. Εγώ θα ζήσω την ουτοπία μου σε εισαγωγικά (όπως ακριβώς το γράφεις) και εσύ τη δική σου ουτοπία, χωρίς εισαγωγικά όμως... :-)
ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
quote:Ανούσιο σχόλιο. Επαναλαμβάνω: η καταγωγή του αλφαβήτου στην αρχαιότητα δεν έχει καμία σχέση ...με τη Διαμαντοπούλου. Αυτά που γράφεις είναι άσχετα μεταξύ τους.
Ανεπιδεκτος μαθησεως !
quote:Την ιδεολογική σου σύγχυση. Είναι άσχετα μεταξύ τους, κατάλαβέ το. Η κρατούσα θεωρία για την καταγωγή του αλφαβήτου στην αρχαιότητα είναι άσχετη με την πρόταση της Διαμαντοπούλου. Συνδέεις πράγματα άσχετα μεταξύ τους, γιατί αυθαίρετα -εντελώς αυθαίρετα- παίρνεις σαν δεδομένο ότι παντού κρύβεται συνωμοσία. Άστοχος και ο παραλληλισμός με το ποδόσφαιρο, τις κερκίδες κτλ.
Τι μας λες!Εγω κανω το "παζλ" κομματι-κομματι. Πολλα παραδειγμα σου εδωσα ,που αν δεν δηλωνουν συνωμοσια ,τοτε τι δηλωνουν!
quote:Ανούσιο σχόλιο. Όχι δεν βλέπω συνάφεια. Εσύ βλέπεις συνάφεια, γιατί παίρνεις σαν δεδομένο ότι παντού κρύβεται συνωμοσία. Η ΙΕ θεωρία δεν είναι προϊόν συνωμοσίας. Το ότι δεν υπάρχουν γυαλιά για το μυαλό εσένα δεν σε αφορά, γιατί -και να υπήρχαν- δεν θα είχες πού να τα βάλεις. :-)
Βεβαιως!Τι σημαινει αυτο;Δεν βλεπεις συναφεια; Δυστυχως "γυαλια" για το μυαλο δεν υπαρχουν!
quote:Απαντώ ειρωνικά σε αυτό που είχες γράψει: «Ειναι υποχρεωση ,δικαιωμα και καθηκον μου με οσες δυνατοτητες εχω να διεκδικησω την κυριοτητα του Ελληνικου πολιτισμου και των επιτευγματων του».
Που κολλαει αυτο;
quote:Ο Πουλιανός δεν είναι και αυτός ελληνοκεντρικός;; Γιατί γράφεις «και όχι μόνο»; Για τον Πουλιανό θα τα πούμε αναλυτικά παρακάτω. Για το παγκόσμιο συνέδριο ανθρωπολογίας εσύ πού διάβασες; Στον Δαυλό ή σε κάποιο άλλο «έγκυρο» περιοδικό; Εννοείται ότι δεν θα πήγαινα σε συνέδριο ανθρωπολογίας, για να χαρακτηρίσω ερασιτέχνες τους ανθρωπολόγους. Μόνο εσύ θέλεις να ...διορθώνεις ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα από σένα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα θεωρήσω εσένα αξιόπιστη πηγή για το τι συζητείται στους κόλπους των ανθρωπολόγων. Εσύ κάπου τα διάβασες αυτά και απλώς τα παπαγαλίζεις εδώ. Κάτι άλλο: ξαφνικά πιστεύουμε στους ειδικούς και στην έννοια της ειδικότητας; Σεβόμαστε την επιστημονική ειδίκευση των ανθρωπολόγων; Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή; Εσύ άλλα μάς έλεγες...
Και οχι μονο.Βλεπε Αρης Πουλιανος (Σαρακατραναιοι :Οι αρχαιοτεροι κατοικοι της Ευρωπης),οπως επισης και το Παγκοσμιο συνεδριο Ανθρωπολογιας (ο ιδιος κατα βαση λαος εζησε στα Βαλκανια απο την Αρχαιοτερη Παλαιολιθικη Εποχη (600000) ως τουλαχιστον το 1200 π.Χ ),οπως και μια ερευνα γενετιστων στο πανεπιστημιο της Οξφορδης κατεληξε στα ιδια συμπερασματα (National Geographic τομ.3 Νο 4),αλλα ξεχασα ,ολοι αυτοι ειναι ...ερασιτεχνες! Πανε εσυ σ'ενα Παγκοσμιο συνεδριο ανθρωπολογιας και βγαλτους ψευτες,ως μεγαλος ...ειδημων!
quote:Με αυτή τη σημασία εμένα μπορεί να με πουν έτσι. Ενώ εσένα θα σε πουν έτσι με την άλλη σημασία, την πιο γνωστή.
Απλα,βγες στην γειτονια σου και ρωτα.
quote:Επικαλείσαι την έννοια του επιπέδου. Αν είχες υψηλό επίπεδο, δεν θα ανταπέδιδες. Δεν έχεις καμία δικαιολογία. Ο άνθρωπος στα δύσκολα φαίνεται. :-)))
Ανταποδιδω στα ισα και οπως σου αρμοζει....
quote:Ναι, δικό μου ορισμό θα δώσω για τον εθνικιστή...
Αναλογα τι ορισμο δινεις.
quote:Γιατί, έχει υποστηρίξει ποτέ η Διαμαντοπούλου την καθιέρωση του λατινικού αλφαβήτου; Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο; Λέω...μήπως! Πάντως, μην ανησυχείς. Και το λατινικό (με την καθιέρωση του οποίου διαφωνώ) ελληνικό είναι (χαλκιδικό συγκεκριμένα), ενώ το λεγόμενο ελληνικό είναι φοινικικό...
Λαθος!Η φιλη σου θα ελεγε :πολι καλι προσπαθια επιδιξις πνεβματος!
quote:Λίγη πρωτοτυπία...
...χαριτωμενο...χαζουλη...!
quote:Ναι, βρε έξυπνε. Αυτά που έγραψες τα έγραψες δήθεν εκ μέρους τους. Σχήμα λόγου χρησιμοποιώ... Θα το κάνουμε κυπριακό πρόβλημα δηλ., επειδή πρέπει οπωσδήποτε να μου βρεις ένα λάθος; ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ, cool.
Επιμενω!Ανεπιδεκτος μαθησεως!Επαναλαμβανω : ειπα κατι εκ μερους τους;Που ειδες την εκπροσωπηση;Τι να πω....
quote:Mην ειρωνεύεσαι χωρίς λόγο. Έγραψα ότι κακώς μιλάς εξ ονόματος όσων πολέμησαν γι'αυτόν τον τόπο και εννοώ ότι δεν σε συνδέει με αυτούς κάτι ιδιαίτερο ή κάτι παραπάνω από ό,τι συνδέει εμένα. Θα μπορούσα κι εγώ να μιλήσω γι'αυτούς (αλλά δεν με ενδιαφέρει να εκτρέψω τη συζήτηση, για να τη φορτίσω συναισθηματικά). Και τέλος πάντων, και αυτή σου η αναφορά είναι άσχετη με ό,τι κουβεντιάζουμε. Πάντως, τη μόρφωση μην την υποτιμάς, γιατί στο σχολείο μαθαίναμε ότι πριν από το 1821 αφυπνίστηκε πνευματικά το Γένος. Ήταν και αυτή μία από τις προϋποθέσεις για την Επανάσταση. Εσύ μείνε στα σκοτάδια σου.
Σωωωπα!Τι ειπες δηλαδη;
quote:Βρε τι πάθαμε...
Εγω απο σενα θελω!
quote:Εννοείται ότι δεν σε ενδιαφέρει το δικό μου βιογραφικό. Μα ούτε σου το έδωσα. Εγώ δεν μίλησα μόνο για τον εαυτό. Άλλωστε, χρησιμοποίησα α' πληθυντικό. Δεν μίλησα δηλ. για κάτι προσωπικό. Έπειτα, αυτό που έγραψα αποτελεί απάντηση για το «Και οι κρινοντες ....κρινονται ,μην το ξεχνας!», που είχες γράψει. Και σου απαντώ λοιπόν: «Έχεις απόλυτο δίκιο, αγαπητέ. Όμως, να ξέρεις ότι αυτό εμείς δεν το ξεχνάμε. Και ξέρεις γιατί; Γιατί από τα 18 μας χρόνια (αφήνω τα χρόνια του σχολείου) για ό,τι γράφουμε, κρινόμαστε. Άλλοι είναι αυτοί που μιλάνε χωρίς αντίλογο...όχι εμείς. Για πήγαινε σε ένα επιστημονικό συνέδριο και τόλμα να υποστηρίξεις κάτι ατεκμηρίωτο (δεν σου λέω τώρα για τα ΙΕ, μιλάω γενικότερα). Και μόνο από τις ερωτήσεις που θα δεχθείς στο τέλος, θα εκτεθείς. Από όσο γνωρίζω όμως, οι λεγόμενοι ελληνοκεντρικοί συγγραφείς κρίνουν και συνήθως δεν κρίνονται. Άρα, αυτοί ας έχουν υπόψη τη ρήση που ανέφερες». Άρα, αυτό που έγραψα εντάσσεται οργανικά στο κείμενό μου και δίνει απάντηση για κάτι που είχες γράψει εσύ. Και -επαναλαμβάνω- δεν είναι κάτι που ισχύει μόνο για μένα, άρα δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί βιογραφικό στοιχείο, σε αντίθεση με αυτά που γράφεις ή υπονοείς εσύ (Ξερεις αν εγω ειμαι ενας απο αυτους; κ.ά. τέτοια).
Γιατι ,μας ενδιαφερει το δικο σου; --->Γιατί από τα 18 μας χρόνια (αφήνω τα χρόνια του σχολείου) για ό,τι γράφουμε, κρινόμαστε.Δασκαλε που διδασκες...
quote:Δεν είχα σκεφτεί τίποτα. Τώρα μόνο πήγε ο νους μου στο κόμμα μας. Φαντάζομαι ότι αυτό εννοείς.
Ναι ,πειραζει;Θα βαλω ομως στη λεξη που πονηρευτηκες ---> περισσό.
quote:Ε, ναι, το έχεις κατεβάσει αρκετά... Φτάνει τόσο... Πάντως, αστειευόμουν, όταν έγραφα ότι επεξεργάζομαι τέτοια στοιχεία.
Δεν θελω να κατεβασω κι αλλο το επιπεδο .(Διαφορετικα θα εγραφα πως μ'επιασε φα....ρα!)
quote:Ευχαριστώ, επίσης.
Ομοιως με ανωτερω.
quote:Σίγουρα. Εσύ μόνο υπαρκτά πράγματα επισημαίνεις. Το θέμα είναι πού υπάρχουν. Εγώ λέω ότι υπάρχουν στη φαντασία σου (π.χ. η σχέση ανάμεσα στην πρόταση της Διαμαντοπούλου και στην ΙΕ θεωρία...).
Και εγω το ιδιο!Ομοιως με ανωτερω.
quote:Αν είχες την παραμικρή επιστημονική γνώση, όχι μόνο θα ανέφερες την ιδιότητά σου, αλλά θα έκανες και τούμπες. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες και ανούσια σχόλια.
Δεν τον παριστανω!Το αν ειμαι ή οχι δεν το γνωριζεις.Και επειδη δεν θελεις το βιογραφικο μου ,δεν θα στο δωσω! Δεν θα σε ρωτησω τι θα κανω ,που θα το κανω ,ποτε θα το κανω ...Δεν ειναι κτημα σου καμια επιστημη...επιτελους και ευτυχως ουτε το esoterica! Αν εχεις κατι να πεις ,πεστο ,αλλιως....
quote:Αυτό πάλι πού κολλάει; Αλλά, μια και τό'φερε η κουβέντα (και τι δεν έχει φέρει...), μάλλον αυτά που δεν πήρε είδηση ο μακαριώτατος τα έκαναν άτομα με τα οποία έχεις μερικά κοινά ιδεολογικά στοιχεία... Και δεν εννοώ το χριστιανικό σκέλος... Εννοώ τα άλλα...
Και συνεχιζετε ακομα!Αλλα εσυ σαν τον "μακαριωτατο" εισαι κλεισμενος σ'ενα δωματιο και.....διαβαζεις!Δεν πηρες ειδηση !
quote:Δεν με πείθεις. Νομίζω ότι το είδος σου φημίζεται για την υπομονή του...
Ευτυχως,δεν εχω τοση υπομονη!
quote:Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC.
We will see ! Very shortly.
quote:Αυτό είναι βέβαιο.
ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
Από τα άρθρα του Άρδην πολύ ενδιαφέρον είναι και αυτό του καθηγητή ανθρωπολογίας Νίκου Ξυροτύρη με τίτλο η καταγωγή των Ελλήνων -μια περιήγηση στο φαντασιακό (σ. 52-56) και ειδικότερα το υποκεφάλαιο Ο Πουλιανός και η εκτροπή από την επιστήμη (σ. 53-54).
«Η εκτροπή από την επιστημονική οδό αρχίζει τα πρώτα χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα, όταν εκδιώκεται από το σπήλαιο των Πετραλώνων το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αναλαμβάνει ως ανασκαφεύς ο κ. Α. Πουλιανός, διδάκτωρ της Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Αξίζει να μελετήσουμε την περίπτωση αυτή, γιατί αντικατοπτρίζει, σωστότερα εκπροσωπεί παραστατικά, τη διαπλοκή επιστήμης και πολιτικής» (σ. 53).
Ακολούθως ο καθηγητής κάνει εκτενή λόγο για τη σχέση διαπλοκής μεταξύ του Ά. Πουλιανού και του δικτατορικού καθεστώτος και τον αντιεπιστημονικό χαρακτήρα της δραστηριότητας Πουλιανού.
«[...] Προς στιγμήν φάνηκε ότι οι χρονολογήσεις του Πουλιανού [σημ.: ότι ο άνθρωπος των Πετραλώνων ήταν οκτακοσίων χλδ. ετών] αντανακλούσαν μια γεωφυσική πραγματικότητα. Οφείλουμε επιστημονική ευγνωμοσύνη στην ομάδα των Γερμανών ραδιοχρονολογητών του κ. Henning, η οποία αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι παραπλανήθηκε από τον κ. Πουλιανό χρονολογώντας δείγματα από βαθύτερα στρώματα, τα οποία τους τα εμφάνιζε ως επιφανειακά. Η χρονολόγηση του σταλαγμιτικού υλικού που περιβάλλει το κρανίο των Πετραλώνων από την ίδια ομάδα και η δημοσίευση των αποτελεσμάτων στο περιοδικό Nature έλυσε οριστικά το πρόβλημα των απίθανα υψηλών χρονολογήσεων. Ο κ. Πουλιανός δεν μπόρεσε να απαντήσει πειστικά. Αλλά η ομάδα του κ. Henning προχώρησε και σε άλλες αποκαλύψεις, ότι π.χ. τα λεγόμενα ίχνη φωτιάς, ηλικίας 1.000.000 χρόνων, και άρα τα αρχαιότερα της Ευρώπης, δεν είναι τίποτε άλλο από μία συσσωμάτωση αλάτων μαγγανίου. Ο δε καθηγητής M. Day, με άρθρο του στο περιοδικό Nature, χαρακτηρίζει τα περί σκελετών που "εντοπίσθηκαν" στο σπήλαιο ως "Ελληνικά Πυροτεχνήματα" και αποδεικνύει ότι πρόκειται για οστά ζώων. Ανάλογες καταστάσεις παρατηρήθηκαν και στο συνέδριο Παλαιοανθρωπολογίας στη Νίκαια, όπου παρουσιάσθηκαν και "λίθινα εργαλεία" από το σπήλαιο Πετραλώνων, τα οποία όμως είχαν ήδη δημοσιευθεί νωρίτερα ως προερχόμενα από την Εύβοια. Η μεγαλύτερη όμως "παρανόηση" αφορά τα λεγόμενα οστά του Homo erectus trigliensis, ηλικίας 11-12.000.000 χρόνων. Είναι προφανές ότι η ονομασία είναι συνειδητά λανθασμένη και παραπειστική διότι, με τα σημερινά γνωστά δεδομένα, η εμφάνιση του Homo erectus χρονολογείται περίπου στα 2.000.000 χρόνια, η δε διαφοροποίηση του αρχικού κοινού προγόνου των εξελικτικών γραμμών πιθήκων και ανθρώπου δεν υπερβαίνει τα 6.000.000. Ανάλογες επεμβάσεις στην εξελικτική ιστορία έγιναν και με τον εξωτικό Helladopithecus semierectus που, όπως αποδείχθηκε σε άρθρο μου στην εφημερίδα Καθημερινή, αποτελούσε τερατούργημα φαντασίας αλλά αποδείκνυε ότι ο κ. Πουλιανός αγνοούσε ή δεν κατείχε στοιχειώδεις ανατομικές γνώσεις. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τέτοιες αντιεπιστημονικές ενέργειες έχει συσκοτίσει, στο επίπεδο της δημόσιας κατανόησης της επιστήμης, τη γνωστή μέχρι σήμερα επιστημονική γνώση και έχει δημιουργήσει "θεωρίες συνωμοσίας", οι οποίες επαναλαμβάνονται σε περιοδικά ελληνολατρίας ή μεταφυσικού περιεχομένου, βήματα λόγου ακατάλληλα για την επιστημονική αλήθεια. Από την άλλη μεριά είναι πράγματι εντυπωσιακή η ελαφρότητα με την οποία οι συντάκτες χειρίζονται τέτοιου είδους θέματα, καθώς και η απλοϊκότητα των αναγνωστών, οι οποίοι με επιστολές τους κατακεραυνώνουν τις σκοτεινές δυνάμεις του πανεπιστημιακού κατεστημένου που κρύβουν την αλήθεια» (σ. 54).
Προς ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ: εγώ δεν έχω σκοπό να πάω «σ'ένα παγκόσμιο συνέδριο ανθρωπολογίας και να τους βγάλω ψεύτες, ως μεγαλος ειδημων», αλλά επικαλούμαι τι γράφει για τον Πουλιανό ένας καθηγητής ανθρωπολογίας, παραδεχόμενος ότι δεν είμαι ειδήμων.
:-)
quote:Πως να αντιληφθει καποιος οταν τυφλος τα τ' ωτα τον τε νουν τα τ' οματα εστι!
quote:
Ανεπιδεκτος μαθησεως !
-----------------------------------------------------------------Ανούσιο σχόλιο. Επαναλαμβάνω: η καταγωγή του αλφαβήτου στην αρχαιότητα δεν έχει καμία σχέση ...με τη Διαμαντοπούλου. Αυτά που γράφεις είναι άσχετα μεταξύ τους.
quote:
--------------------------------------------------------------------
Τι μας λες!Εγω κανω το "παζλ" κομματι-κομματι. Πολλα παραδειγμα σου εδωσα ,που αν δεν δηλωνουν συνωμοσια ,τοτε τι δηλωνουν!
--------------------------------------------------------------------Την ιδεολογική σου σύγχυση. Είναι άσχετα μεταξύ τους, κατάλαβέ το. Η κρατούσα θεωρία για την καταγωγή του αλφαβήτου στην αρχαιότητα είναι άσχετη με την πρόταση της Διαμαντοπούλου. Συνδέεις πράγματα άσχετα μεταξύ τους, γιατί αυθαίρετα -εντελώς αυθαίρετα- παίρνεις σαν δεδομένο ότι παντού κρύβεται συνωμοσία. Άστοχος και ο παραλληλισμός με το ποδόσφαιρο, τις κερκίδες κτλ.
quote:
---------------------------------------------------------------------
Βεβαιως!Τι σημαινει αυτο;Δεν βλεπεις συναφεια; Δυστυχως "γυαλια" για το μυαλο δεν υπαρχουν!
--------------------------------------------------------------------------------Ανούσιο σχόλιο. Όχι δεν βλέπω συνάφεια. Εσύ βλέπεις συνάφεια, γιατί παίρνεις σαν δεδομένο ότι παντού κρύβεται συνωμοσία. Η ΙΕ θεωρία δεν είναι προϊόν συνωμοσίας. quote:
quote:Υποθετω λοιπον πως εσενα σε αφορα!
Το ότι δεν υπάρχουν γυαλιά για το μυαλό εσένα δεν σε αφορά, γιατί -και να υπήρχαν- δεν θα είχες πού να τα βάλεις. :-)
quote:Απλα επιβεβαιωνεις τη φασιστικη σου ιδεολογια.
Απαντώ ειρωνικά σε αυτό που είχες γράψει: «Ειναι υποχρεωση ,δικαιωμα και καθηκον μου με οσες δυνατοτητες εχω να διεκδικησω την κυριοτητα του Ελληνικου πολιτισμου και των επιτευγματων του».
quote:Ειναι Ελληνας μ' αρχ..ια !
Ο Πουλιανός δεν είναι και αυτός ελληνοκεντρικός;;
quote:Γιατι δεν ειναι ο μονος .Εχω αναφερει δεκαδες!
Γιατί γράφεις «και όχι μόνο»;
quote:Ελευθεροτυπια 5-6 97.
Για το παγκόσμιο συνέδριο ανθρωπολογίας εσύ πού διάβασες;
quote:Κριμα...
Εννοείται ότι δεν θα πήγαινα σε συνέδριο ανθρωπολογίας, για να χαρακτηρίσω ερασιτέχνες τους ανθρωπολόγους.
quote:Και το κειμενο που παρεθεσες παρακατω για τον Πουλιανο τι ειναι;Δεν ειναι "διορθωτικο";
Μόνο εσύ θέλεις να ...διορθώνεις ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα από σένα.
quote:Μην παρεις ορκο!
Με αυτή τη σημασία εμένα μπορεί να με πουν έτσι. Ενώ εσένα θα σε πουν έτσι με την άλλη σημασία, την πιο γνωστή.
quote:Να και καπου πυ εχεις δικιο!
Επικαλείσαι την έννοια του επιπέδου. Αν είχες υψηλό επίπεδο, δεν θα ανταπέδιδες. Δεν έχεις καμία δικαιολογία. Ο άνθρωπος στα δύσκολα φαίνεται. :-)))
quote:Ναι ,διοτι αν θα δωσω εγω ,παλι ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ θα σε πιασω!
Ναι, δικό μου ορισμό θα δώσω για τον εθνικιστή...
quote:Που ειπα εγω κατι τετοιο.Το Αγγλικο θελει η κυρια (βλ. cool,Κρατυλος).Χαριν αστεϊσμου το εγραψα.
Γιατί, έχει υποστηρίξει ποτέ η Διαμαντοπούλου την καθιέρωση του λατινικού αλφαβήτου; Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο; Λέω...μήπως!
quote:Θα φτασουμε και εκει.Οπως ειπα --> We will see ! Very shortly.
ενώ το λεγόμενο ελληνικό είναι φοινικικό...
quote:Χμ!
Λίγη πρωτοτυπία...
quote:Τα λαθη υπαρχουν! Το γνωθι σ'αυτον λειπει.
Ναι, βρε έξυπνε. Αυτά που έγραψες τα έγραψες δήθεν εκ μέρους τους. Σχήμα λόγου χρησιμοποιώ... Θα το κάνουμε κυπριακό πρόβλημα δηλ., επειδή πρέπει οπωσδήποτε να μου βρεις ένα λάθος; ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ, cool.
quote:Παραλληλισμο εκανα.Καμια αλλη προθεση δεν ειχα.
αλλά δεν με ενδιαφέρει να εκτρέψω τη συζήτηση, για να τη φορτίσω συναισθηματικά
quote:Εχω λαμπτηρα (λιγη ...πρωτοτυπια).
Εσύ μείνε στα σκοτάδια σου.
quote:Δεν ειναι αυτο που περιμενα.
Βρε τι πάθαμε...
quote:Πολλα λογια για να πεις ...τιποτα!Παραπεμπω πεντε απαντησεις μου πισω.
Εννοείται .... τέτοια).
quote:Το ψεμα πολλοι αγαπησαν ,τον ψευτη ουδεις!(Παραφραση!)
Δεν είχα σκεφτεί τίποτα. Τώρα μόνο πήγε ο νους μου στο κόμμα μας. Φαντάζομαι ότι αυτό εννοείς.
quote:Κριμα .Θα μ'ενδιεφερε ο "βαθμος" που θα εβαζες!
Ε, ναι, το έχεις κατεβάσει αρκετά... Φτάνει τόσο... Πάντως, αστειευόμουν, όταν έγραφα ότι επεξεργάζομαι τέτοια στοιχεία.
quote:Κοιτουσες στον καθρεφτη οταν το ελεγες αυτο!Εξ ιδιων κρινεις.
Αν είχες την παραμικρή επιστημονική γνώση, όχι μόνο θα ανέφερες την ιδιότητά σου, αλλά θα έκανες και τούμπες.
quote:Μα δεν μπορεις να "πιασεις" ουτε ανα υποννοουμενο;
Αυτό πάλι πού κολλάει;
quote:Καλα λεω...ευτυχως δεν εισαι εισαγγελεας!Θα χες παρει στο λαιμο σου...Απο κριση σκιζεις...Εκτος κι αν ηταν ειρωνικο σχολιο και αυτο!
μάλλον αυτά που δεν πήρε είδηση ο μακαριώτατος τα έκαναν άτομα με τα οποία έχεις μερικά κοινά ιδεολογικά στοιχεία... Και δεν εννοώ το χριστιανικό σκέλος... Εννοώ τα άλλα...
quote:Βρε δεν σε αναλαμβανω!Μην επιμενεις.Αμαν πια...
Δεν με πείθεις. Νομίζω ότι το είδος σου φημίζεται για την υπομονή του...
quote:Να κι αλλα σημεια που συμφωνουμε!
Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC.
quote:
-----------------------------------------------------------------
ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
------------------------------------------------------------------Αυτό είναι βέβαιο.
==========================================================
quote:Μονο με δικαστικη αποφαση μπορει να γινει κατι τετοιο η με νομοθετικο διαταγμα.Υπαρχει κατι τετοιο ;Αν ναι βγαλτο στην "επιφανεια".Το περιοδικο Αρδην και καθε περιοδικο ,αν προσεξεις,σε καποιο σημειο του,λεει πως δεν ευθυνεται για αυτα που λενε οι κατα καιρους,δηλωσεις ή αποψεις τριτων.Οφειλει ,αν ειναι σοβαρο, να παρουσιαζει ολα τα στοιχεια σε τοσο βαρυσημαντες θεσεις .
όταν εκδιώκεται από το σπήλαιο των Πετραλώνων το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
quote:Αυτο κρατατο !
τη διαπλοκή επιστήμης και πολιτικής
quote:Ποσο κρατησε αυτη η στιγμη...
Προς στιγμήν φάνηκε ότι οι χρονολογήσεις του Πουλιανού
quote:Μπα...ποτε δηλαδη τα χρονολογησαν;
Οφείλουμε επιστημονική ευγνωμοσύνη στην ομάδα των Γερμανών ραδιοχρονολογητών του κ. Henning, η οποία αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι παραπλανήθηκε από τον κ. Πουλιανό χρονολογώντας δείγματα από βαθύτερα στρώματα, τα οποία τους τα εμφάνιζε ως επιφανειακά. Η χρονολόγηση του σταλαγμιτικού υλικού που περιβάλλει το κρανίο των Πετραλώνων από την ίδια ομάδα και η δημοσίευση των αποτελεσμάτων στο περιοδικό Nature έλυσε οριστικά το πρόβλημα των απίθανα υψηλών χρονολογήσεων.
quote:Ποια ηταν η απαντηση του Πουλιανου ομως δεν μας λεει.
Ο κ. Πουλιανός δεν μπόρεσε να απαντήσει πειστικά.
quote:Δηλαδη ο Πουλιανος ηταν τοσο μα...ας ή ασχετος που δεν ξεχωριζε οστα ζωων απο των ανθρωπων;
Ο δε καθηγητής M. Day, με άρθρο του στο περιοδικό Nature, χαρακτηρίζει τα περί σκελετών που "εντοπίσθηκαν" στο σπήλαιο ως "Ελληνικά Πυροτεχνήματα" και αποδεικνύει ότι πρόκειται για οστά ζώων.
quote:Μα τι λεει...Δεν γινονται αυτα τα πραγματα!
Ανάλογες καταστάσεις παρατηρήθηκαν και στο συνέδριο Παλαιοανθρωπολογίας στη Νίκαια, όπου παρουσιάσθηκαν και "λίθινα εργαλεία" από το σπήλαιο Πετραλώνων, τα οποία όμως είχαν ήδη δημοσιευθεί νωρίτερα ως προερχόμενα από την Εύβοια.
quote:Αυτο που ειπε ο Πουλιανος μεταξυ αλλων ειναι το εξης :Οι αρχανθρωποι των Πετραλωνων πρωτομπαινουν στην σπηλια κατα την αρχη της Πλειστοκαινου ,οταν αλλαζει το κλιμα της Γης και γινεται ψυχρο, δηλαδη πριν 1700000 χρονια περιπου,και βγαινουν ,εγκαταλειποντας την σπηλια οταν αυτη γενιζει μπαζα πριν 580000 με 600000...Μεχρι περυσιτον Μαρτιο η "ηλικια" ηταν 750000 χρ.Αν επισημως αλλαξε δωσε μου διασταυρωμενα στοιχεια σε παρακαλω.Για δε τα οστα του Homo erectus trigliensis και οτι αλλο βρεθηκε εκει λεει πως : αναγονται στην Μεση Μειοκαινο περιπου πριν 16000000 χρ.Οι προγονοι του ανθρωπου κλπ κλπ αναγκαζονται να σταθουν ορθιοι κλπ κλπ δεν υπαρχουν πλεον δαση κλπ κλπ τα στοιχεια που μας δινει ο λιθινος πολιτισμος των 12000000 ετων ειναι εκατονταδες ...που μαρτυρουν την χρηση του λιθου και των οστων απο τον ορθιο ανθρωπο της Τριλλιας (περισσοτερα στο 13ο τομος "Ανθρωπος")
Ανάλογες καταστάσεις παρατηρήθηκαν και στο συνέδριο Παλαιοανθρωπολογίας στη Νίκαια, όπου παρουσιάσθηκαν και "λίθινα εργαλεία" από το σπήλαιο Πετραλώνων, τα οποία όμως είχαν ήδη δημοσιευθεί νωρίτερα ως προερχόμενα από την Εύβοια. Η μεγαλύτερη όμως "παρανόηση" αφορά τα λεγόμενα οστά του Homo erectus trigliensis, ηλικίας 11-12.000.000 χρόνων. Είναι προφανές ότι η ονομασία είναι συνειδητά λανθασμένη και παραπειστική διότι, με τα σημερινά γνωστά δεδομένα, η εμφάνιση του Homo erectus χρονολογείται περίπου στα 2.000.000 χρόνια, η δε διαφοροποίηση του αρχικού κοινού προγόνου των εξελικτικών γραμμών πιθήκων και ανθρώπου δεν υπερβαίνει τα 6.000.000.
quote:Γελοιοτητες!
δεν κατείχε στοιχειώδεις ανατομικές γνώσεις
quote:Α!Εδω ηθελες να καταληξεις!Παρε τωρα εκεινο που σε ειπα (σε προηγουμενη απαντηση ,) δηλαδη το
και έχει δημιουργήσει "θεωρίες συνωμοσίας",
quote:και πες μου ποτε υπαρχει διαπλοκη και ποτε οχι!
τη διαπλοκή επιστήμης και πολιτικής
Ετος αυτου εχει βρει και αλλους επτα ,τις ιδιας περιοδου τον Δεκεμβριο του 2003 πισω απο το ορος Καλαυρος.Γι' αυτα ουτε λογος απο τον κ.Ξυροτυρη...Συμπερασμα .... χμ..."διαπλοκή επιστήμης και πολιτικής"...χμ...
quote:Επιτελους και μια παραδοχη!Αστειευομαι.
εγώ δεν έχω σκοπό να πάω «σ'ένα παγκόσμιο συνέδριο ανθρωπολογίας και να τους βγάλω ψεύτες, ως μεγαλος ειδημων», αλλά επικαλούμαι τι γράφει για τον Πουλιανό ένας καθηγητής ανθρωπολογίας, παραδεχόμενος ότι δεν είμαι ειδήμων.
quote:Το οτι τα επικαλεισε δεν λεει τιποτα.Το να το διασταυρωνες κατι θα ελεγε!Ειναι λογια χωρις τεκμηριωση.Εικοσι χρονια περιπου κυνηγανε τον Πουλιανο οχι μονο συναδελφοι του ,αλλα και το ιδιο το κρατος !Πληροφοριες στο ΥΠ.ΠΟ (...υπο..Βενιζελου,Μικρουτσικου..κ.α.)Κανεις μια απελπιδα προσπαθεια ,που δεν σε τιμα (αποψη μου),και πεφτεις μαζι της στο κενο ,καπου στην ...ΙΕχωρα!
αλλά επικαλούμαι
ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ.ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ.
quote:Έλα ντε... (επ'ευκαιρία, τα όμματα θέλουν διπλό μ...)
Πως να αντιληφθει καποιος οταν τυφλος τα τ' ωτα τον τε νουν τα τ' οματα εστι!
quote:Kι εγώ υποθέτω ότι εσένα δεν σε αφορά.
Υποθετω λοιπον πως εσενα σε αφορα!
quote:1) Τελείως άσχετο. 2) Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...
Απλα επιβεβαιωνεις τη φασιστικη σου ιδεολογια.
quote::-)))
Ειναι Ελληνας μ' αρχ..ια !
quote:Eίχα γράψει ειρωνικά: «Ναι, τα λένε και οι ελληνοκεντρικοί. Το ξέρουμε...». Και μου απάντησες: «Και οχι μονο.Βλεπε Αρης Πουλιανος». Και εγώ ανταπαντώ πολύ απλά ότι και ο Άρης Πουλιανός είναι ελληνοκεντρικός...
Γιατι δεν ειναι ο μονος .Εχω αναφερει δεκαδες!
quote:Μόνο; Ή μήπως και στον Δαυλό; H Ελευθεροτυπία είναι η εφημερίδα που διαβάζεις;
Ελευθεροτυπια 5-6 97.
quote:Ανούσια η ειρωνεία. Εγώ παραπέμπω σε έναν καθηγητή ανθρωπολογίας. Δεν αντλώ γνώση για θέματα που δεν γνωρίζω από φυλλάδες.
Κριμα...
quote:Δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά; Το κείμενο το έγραψε ένας ειδικός, όχι εγώ. Άρα, εκείνος έκανε τις διορθώσεις. Εγώ αυτά τα θέματα δεν τα κατέχω. Λεπτομέρεια: ο Πουλιανός δεν απαντάει στον Ξηροτύρη.
Και το κειμενο που παρεθεσες παρακατω για τον Πουλιανο τι ειναι;Δεν ειναι "διορθωτικο";
quote:[...]
Μην παρεις ορκο!
Να και καπου πυ εχεις δικιο!
Ναι ,διοτι αν θα δωσω εγω ,παλι ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ θα σε πιασω!
quote:Άρα, άστοχο το αστείο.
Που ειπα εγω κατι τετοιο.Το Αγγλικο θελει η κυρια (βλ. cool,Κρατυλος).Χαριν αστεϊσμου το εγραψα.
quote:Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Μόνο που τα δικά μου δεν είναι αυτά που νομίζεις εσύ.
Τα λαθη υπαρχουν! Το γνωθι σ'αυτον λειπει.
quote:Όχι, βρε, κάτι λέω... :-)
Πολλα λογια για να πεις ...τιποτα!Παραπεμπω πεντε απαντησεις μου πισω.
quote:Ψέμα ως προς τι; Ως προς το ότι δεν είχα σκεφτεί τίποτα; Πράγματι έτσι είναι. Το περί του κόμματος όντως το έγραψα για πλάκα.
Το ψεμα πολλοι αγαπησαν ,τον ψευτη ουδεις!(Παραφραση!)
quote:Κανένα καθρέφτη δεν κοιτούσα. Μπορώ άνετα να σου πω τι έχω σπουδάσει, αλλά πάλι θα μου γράψεις ότι δεν σε ενδιαφέρει το βιογραφικό μου.
Κοιτουσες στον καθρεφτη οταν το ελεγες αυτο!Εξ ιδιων κρινεις.
quote:Σου απέδειξα με το σχόλιό μου ότι το έπιασα το υπονοούμενό σου... Άρα, δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Μόνο που το δικό σου σχόλιο, έστω και υπαινικτικό, είναι ξεκάρφωτο. Αυτό επισημαίνω.
Μα δεν μπορεις να "πιασεις" ουτε ανα υποννοουμενο;
quote:Τότε, στείλε απάντηση στο περιοδικό...
Ειναι λογια χωρις τεκμηριωση.
Έπεται συνέχεια...
Γιώργος Καραμπελιάς, το περιοδικό "Δαυλός" - από την "ελληνοκεντρικότητα" στον "αρχάνθρωπο" (σ. 39-45)
«Με αφετηρία, λοιπόν, μια επιστημονική διαμάχη γύρω από τους Ινδοευρωπαίους και την προέλευσή τους, κατασκευάζεται ένα ολόκληρο ιδεολογικό σύστημα το τελικό νόημα του οποίου συνοψίζεται στο ότι οι Έλληνες αποτελούν την αποκλειστική κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού, τον οποίον μετέδωσαν σε όλο τον κόσμο. Επομένως κατέχουν την πνευματική του κυριότητα και όλοι οι υπόλοιποι - και κατεξοχήν ο ιουδαϊκός χριστιανισμός - προσπαθούν διαρκώς να τη σφετεριστούν. Δεδομένου ότι παρόμοιος ισχυρισμός δεν στηρίζεται κυριολεκτικώς πουθενά, θα κατασκευαστεί ένα μυθοπλαστικό και αντιεπιστημονικό οικοδόμημα, που πέραν του ότι υποβαθμίζει τη σκέψη των αναγνωστών, τους παρασύρει σε μια απόλυτα ανορθολογική και μισαλλόδοξη οπτική που προετοιμάζει για κάθε είδους πνευματική, ή και άλλη, εκτροπή» (σ. 40).
«Ο υποφαινόμενος έχει μια προσωπική εμπειρία για τον τρόπο που ο κ. Πουλιανός κατασκευάζει την ανθρωπολογική του θεωρία (!). Σε διάλεξή του στο "Πνευματικό Κέντρο" του Δήμου Αθηναίων, το 2001, ρωτήθηκε από τον συγγραφέα αυτού του κειμένου σε τι στηρίζει την άποψή του πως ο άνθρωπος εμφανίστηκε πριν 8 εκατ. χρόνια στην Ελλάδα, τη στιγμή που όλη η διεθνής βιβλιογραφία μιλούσε για 6 εκατ. το πολύ, και μάλιστα στην Αφρική και μόνο. Η απάντησή του στο ερώτημά μου ήταν απολύτως χαρακτηριστική: "Πριν από μερικές δεκάδες χρόνια, όταν είχε ανακαλυφθεί η "Λούσυ", μιλούσαν για 3,5 εκατ. χρόνια. Τώρα έφθασαν στα έξι. Άρα κάποτε θα φτάσουν και στα επτά-οκτώ που λέω εγώ". Στο μεταξύ, τα οκτώ τα έκανε έντεκα και ούτω καθεξής. Και όμως την ίδια ακριβώς στιγμή που δίνεται η συνέντευξη του Άρη Πουλιανού στον Δαυλό (τ. 230), σε άρθρο του έτερου ανθρωπολόγου, του Νίκου Πουλιανού, στην Ελληνική Αγωγή, αναφέρονται τα εξής: "Σήμερα η Μοριακή Βιολογία δίνει ηλικία διαχωρισμού του ανθρώπου από τον κλάδο των Πριμάτων (primates) περί τα 6 εκατ. χρόνια. Εμείς θα επιμείνουμε στα συν/πλην 1 εκατ. χρόνια" (Ελλ. Αγωγή, τ. 48 ). Έτσι την ίδια ακριβώς στιγμή, το 2001, ο Άρης Πουλιανός υποστήριζε σε διάλεξη τη θεωρία των οκτώ εκατομμυρίων ετών, όπως ακριβώς αποκάλυπτε ο Νικόλαος Πουλιανός στην Ελληνική Αγωγή, και παράλληλα, στον Δαυλό, ο πρώτος "ανέβαινε" στα ένδεκα εκατ. χρόνια! Τι είναι όμως τρία ή τέσσερα εκατομμύρια χρόνια για τους Έλληνες "ανθρωπολόγους";!» (σ. 43).
«Γι'αυτό χαρακτηρίσαμε εκ προοιμίου αυτόν τον χώρο "ψευδο-ελληνοκεντρικό". Διότι, στην πραγματικότητα, με μοχλό και πρόσχημα την (όντως) χρυσή εποχή του κλασικού ελληνισμού, υπηρετεί έναν απηνή διωγμό ενάντια στην πρόσφατη ταυτότητά μας, των "17 τελευταίων αιώνων", όπως ανενδοίαστα υποστηρίζει, και τροφοδοτεί έναν μόνιμο εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους διαφορετικούς αναβαθμούς της ιστορικής μας διαδρομής. Αυτή η ιδεολογία υπηρετεί και προωθεί τον, ιδεολογικό τουλάχιστον, σπαραγμό μεταξύ των Ελλήνων, σε μια κομβική στιγμή της ιστορίας μας, όταν και πάλι απειλούμαστε με γεωγραφική συρρίκνωση και πολιτισμικό εξανδραποδισμό. Τέλος, στο όνομα μιας δήθεν ελληνικής οικουμενικότητας, προωθεί μια ρατσιστική, στενόκαρδη, και εν τέλει καθόλου "ελληνική", αντίληψη για την ελληνικότητα και τον ελληνισμό» (σ. 45).