ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/03/2009, 22:57:45
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
Εάν εννοείς τις ιππουρίδες, νομίζω ότι το ανώτατο αξίωμα ήταν πάντοτε 3

Με μόνη εξαίρεση το Σουλτάνο που είχε τέσσερις, σαν αρχηγός του Στρατού. Οι πασάδες είχαν μία, δύο ή τρεις ιππουρίδες, ενδεικτικό του βαθμού τους.

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
βαπτίσου Έλληνας να σώσεις την ψυχή σου.

Υποκλίνομαι, φίλε Λουκά.

macedon

03/03/2009, 23:13:53
ευρωπαίοι

quote:
Tι ήθελες δηλαή τον πλήρη εξισλαμισμό? την άρνηση και μετά την ποινή της αρνήσεως?......Μου φαίνεται λυπάσαι που δεν εξισλαμίσθηκαν όλοι.

Κι εμένα μου φαίνεται ότι χειροτερεύεις και δεν αντιλαμβάνεσαι ούτε τα στοιχειώδη πλέον.

Εσύ είσαι «έτοιμος» για ανάκτηση των χαμένων πατρίδων και μου λες ότι η συνεργασία με τον εχθρό, διευκολύνει την... αντίσταση;;;

Μου λες ότι καλλίτερα λειτουργεί στον λαό η οσφυοκαμψία των αρχηγών του, από την εκτέλεσή τους;

Τι «τουρκέψανε» και σαχλαμάρες αραδιάζεις ρε κακομοίρη, εσύ και οι όμοιοί σου όταν λέτε «τουρκέψανε» εννοείτε άλλαξαν την πίστη τους, χεστήκατε αν άλλαζαν φυλή (που δεν είναι δυνατόν αυτό), την πίστη θέλετε να διαφυλάξετε και όλα τ’ άλλα στο διάβολο, όπως έλεγαν πάντα οι πατέρες σας.

quote:
Πάρα πολύ ωραία......και τι θα κέρδιζε?
1)Θάνατο
2)Εξισλαμισμό και στον Έλληνα του ποιο απομακρυσμένου χωριού!

Έχεις ακούσει ποτέ για πατριωτισμό; Ακόμη και με τον θάνατο τον δείχνεις στους υπόλοιπους.

Εκεί εσύ, το φόβο απώλειας των προβάτων στο μυαλό σου, όπως οι επαγγελματίες χριστιανοί.

Ρε μπας και είσαι δεσπότης;;;

quote:
Μήπως γνωρίζεις γιατί οι Έλληνες δεν εξισλαμίστηκαν στο σύνολό τους κατά την Τουρκοκρατία?

Ναι, αυτό έγινε επειδή το ιερατείο κωλόγλυφε τον σουλτάνο και πρόδιδε τους πατριώτες...
Εσύ μήπως γνωρίζεις γιατί τα χρόνια της τουρκοκρατίας ήταν 400 και όχι 100 ή 200;;;

quote:
Μήπως σου διαφεύγει ότι όσοι εξισλαμίστηκαν Τούρκευσαν....αυτό ήθελες?

Τι λες... χάθηκαν τα πρόβατα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/
08/03/2009, 12:41:57
Τελικά αποδεικνύονται στην πράξη αυτά που παρέθεσε κάποτε ο αδιάβαστος, περί οργανωμένων "επιθέσεων" των ΟΟΔΕϊτών στα διάφορα φορουμς.
Έτι εξηγείται και το πέρασμα μερικών "μετεωριτών" οι οποίοι "κουτσουλάνε", δίνοντας γραμμή και λαβή για "σχόλια" τους... σταθερούς σχολιαστές και εξαφανίζονται, όταν αρχίσουν τα δύσκολα.

Η απορία μου είναι, γιατί επιμένουν σ' αυτήν την τακτική, αφού βλέπουν ότι δεν προσφέρει τίποτε και επί πλέον, εκθέτει και τους δικούς τους;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

ar_iaΜέλος
08/03/2009, 21:50:32
γιαπετ
quote:

Η απορία μου είναι, γιατί επιμένουν σ' αυτήν την τακτική, αφού βλέπουν ότι δεν προσφέρει τίποτε και επί πλέον, εκθέτει και τους δικούς τους;;;

Mήπως πληρώνονται με το κομμάτι (μύνημα), γι' αυτό....?
Λέω τώρα εγώ.....

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

azmatΜέλος
08/03/2009, 23:07:51
γιαπετ@
εσυ δηλαδη θεωρεις προτιμοτερο απο μια γενικευμενη και οργανωμενη αντεπιθεση μια ατακτη ; γιατι κατι καλυτερο τοτε δεν μπορουσαν να πετυχουν στην κατασταση που ηταν οι Ελληνες .
αν το σκεφτεις απο 400 χρονια σκλαβιας θεωρεις καλυτερο 400 χρονια σφαγης , γιατι εκει θα κατεληγαν ολα , και μαλιστα χωρις κανενα κερδος .
Ακομα και ετσι ζησανε ανθρωποι και αυτο ειναι το θεμα . Δεν φτανει δηλαδη που διαφυλαχθηκε , εστω και σε αυτον τον βαθμο , το ελληνικο στοιχειο που προασπιζεσαι , προτιμας να ειχε αφανιστει τελειως ;
Λες και ο πατριαρχης τα εκανε με σκοπο να παρει τους ''ελληνες'' μακρια απο την ελλαδα ... και αν ''εγλυφε'' οπως λες το εκανε για να ζεις εσυ σημερα , να μιλας και να τον κατηγορεις και να χαιρεσαι που εισαι ελληνας .
δηαλδη ελεος .
και αφου ξερεις πως το ποιμνιο , που ειναι περα απο καθε καταγωγη τους ενδιαφερει , ποιο ειναι το προβλημα ; ( εχε κιολας υπ'οψην πως ποιμνιο τοτε ησαν οι Ελληνες)
και ενα ερωτημα : θα ηθελες να εξισλαμιστουν ολοι , να χασουν την ελληνικοτητα τους ( δλδ να γινουν κανονικοι τουρκοι/ οθωμανοι ) ή να κρατησουν την ταυτοτητα τους ζωντανη και να ''ελευθερωθουν'' οπως και εγινε ;
δηλαδη δεν καταλαβαινω το προβλημα σου . Τι σου εκαναν οι χριστιανοι στους Ελληνες ; Ισα-ισα κρατησαν ζωντανο τον πολιτισμο ...

ar_iaΜέλος
08/03/2009, 23:19:27
Σήμερα δλδ μας αναθεμάτησαν 7 φορές αυτοί οι "καλοί άνθρωποι"....?

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

09/03/2009, 02:45:45
azmat, γράφεις ακριβώς αυτά που γράφουν οι ευρωπαίοι, τόσο εδώ, όσο σε άλλα θέματα.

Δικαιολογείς τακτικές και υποθέτεις.
Επίσης κάνεις αυθαίρετες ερμηνείες των απόψεών μου, κάτι που θεωρώ λάθος σου.

Επειδή λοιπόν, έχω απαντήσει σ' αυτούς, οι απαντήσεις μου φορούν και σε σένα.

Φαντάζομαι τις έχεις διαβάσει.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

09/03/2009, 02:50:58
ar_ia, είναι τόσο κορόιδα, που μπορεί να το κάνουν και τζάμπα.

Κάθε ημέρα μας αναθεματίζουν, άλλες πολλές φορές κι άλλες πιο λίγες...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

azmatΜέλος
09/03/2009, 03:49:02
Γιαπετ@
Δεν διαβαζω τι γραφει ο ευρωπαιος (που θαυμαζω την υπομονη του ) ή οποιος αλλος , .
Αυτα που γραφω ειναι η γνωμη μου .
Λες πως υποθετω , αλλα ομως εσυ υποθετεις καθως πιστευεις πως με διαφορετικους χειρισμους τα πραγματα θα ηταν αλλιως .
Πως δηλαδη ; Πες την υποθεση σου . Επισης στην ερωτηση μου δεν απαντησες .
Γιατι ειναι πασιφανες πως εσυ υποθετεις .
''Εμεις'' ( λες και ειμαστε διαφορετικοι...) λεμε πως εγιναν τα πραγματα , πως εισαι σιγουρος πως τα πραγματα αν ηταν αλλιως θα ηταν καλυτερα ;
Το προβλημα σου ειναι οτι δεν διατηρηθηκε ο ελληνικος πολιτισμος (με το εκαστοτε θρησκευτικο περιεχομενο ) , ο οποιος ηταν ηδη χαμενος ;
Διατηρηθηκε(το πολιτισμικο στοιχειο γενικα ) ή αναδημιουργηθηκε( το θρησκευτικο/απο σημερινους ειδημονες) εν μερει . Σε νοιαζει που ο χριστιανισμος ειναι ισχυροτερος λοιπον .
Κανενας δεν αναθεματιζει κανεναν , το πασιφανες λεγεται .
Και αν γινεται να δωθει απαντηση στην ερωτηση μου ( στην πρωτη) .
Εκει θα χρειαστει αναγκαστικα να κανεις υποθεσεις , οχι γιατι η ερωτηση ειναι τετοια , αλλα γιατι για να πιστευεις αυτα που λες , παει να πει πως θα πρεπει να τα εχεις υποθεσει πρωτα .
Και στην ιστορια δεν μπορουμε να υποθετουμε , αλλα αν βαζεις εσυ πρωτα την υποθεση στο παιχνιδι , πως μπορεις και το απαγορευεις στον αλλον ;
καλως ή κακως τα πραγματα εχουν φτασει εδω που ειναι .
Εχεις ομως επιλογες , και ο χριστιανισμος δεν σε δεσμευει σε τιποτα . οποιος θελει ακολουθει . Απο κει και περα τιποτα αλλο δεν εχει σημασια παρα το παρον και το μελλον , το παρελθον μπορει να αλλαξει τα δεδομενα αυτων των δυο , αλλα οχι με υποθεσεις , υπεκφυγες , κατηγοριες που δεν ισχυουν , αποκρυψη στοιχειων , μισες αληθειες κ.ο.κ .
Την ιστορια την γραφει ο νικητης σωστα ;
Εν μερει σωστο θα ελεγα εγω , σημερα ο καθεις μπορει να ''γραφει'' ιστορια .
Και επειδη το θεμα απτεταιμονο θρησκευτικων θεματων , θεωρω αφελες να κρινεται ο χριστιανισμος μονοδιαστατα και ειδικα απο ιστορικα (αν ειναι δυνατον !) στοιχεια που ειναι ευκολα παραποιησιμα , αυτο λειτουργει και σαν αντεπιχειρημα βεβαια .
Να δοκιμαζουμε κατι πρωτα , και μετα να μιλαμε . Τι πιο απλο ;
09/03/2009, 08:55:12
Μη λαμβάνεις υπόψην σου σοβαρά τις ρητορικές ερωτήσεις του γιάπετ φίλε azmat...Τακτική σύγχισης ακολουθεί, που σημαίνει ότι
απο ιδέες και ουσία τίποτε..Γιατί τόσο καιρό εδώ, τι πιστεύει
δεν τολμά να το γράψει, γιατί έχει συνηθίσει την καζούρα...
Έτσι ασχολείται με την συκοφαντία του χριστιανισμού...Αυτό
είναι το έργο του...Καθαρά ελληνική νοοτροπία..Αφού δεν έχω
εγώ κατσίκα ( κοινό και πιστούς) να ψοφήσει, με όποιον τρόπο η
κατσίκα ( πιστοί και πρόοδος) του γείτονα, του χριστιανισμού...
Με τέτοια και άλλα, πάει ο ένδοξος ελληνικός πολιτισμός...
Εβραιοποιούνται μερικοί και ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΊΡΝΟΥΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ...