ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- καρμα αδελφες ψυχες κλπ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- καρμα αδελφες ψυχες κλπ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

katerina197435 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
katerina1974Νέο Μέλος
15/02/2008, 23:08:27
γεια σας και απο εμενα. λεγομαι κατερινα. θαηθελα να συζητησω για αδελφες ψυχες, για το καρμα μεταξυ των ανθρωπων και για πορηγουμενες ζωες. πιστευετε πχ οτι οσα ατομα συνανταμε σε καθε ζωη τα χουμε συναντησει και σε προηγουμενες? οτι εχουμε αφησει εκκρεμοτητες μαζι τους? επισης πως γινεται να νιωθει καπιιος οτι ενας ανθρπωπος ειν η αδελφη ψυχη του (να εχει δηλ συνεχομενα εντονα σημαδια)καιο αλλος ναμ η το νιωσει ποτε του ? και μη μπυ πειτε οτι ειναι ολα στο μαυλο μας και συμπτωσεις γιατι δεν ιεναι ολα ετσι. θα θελα να συζητησω για ολα αυτα εκτενως. οποιος θελει ας μου στειλει μηνυμα... ευχαριστω

kt

katerina1974Νέο Μέλος
17/02/2008, 02:12:07
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΠΑΤΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΕΙΜΑΙ?

kt

InfinitesimalΝέο Μέλος
17/02/2008, 02:44:52
Δεν έχω κάποια άποψη επί του θέματος, και ρίχνοντας μια ματιά στο google βάζοντας την φράση "αδερφές ψυχές" είδα ότι υπάρχει ήδη θέμα εδώ στο esoterica με αυτόν τον τίτλο. Γι' αυτό προφανώς δεν σου απάντησε κανείς.

Πιστεύω ότι σε αυτό θα βρεις απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.
Μπες εδώ να το δεις:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=712

Edited by - Infinitesimal on 17/02/2008 02:46:37

17/02/2008, 18:04:17
Γειά σου, αγαπητή katerina1974.

Σχετικά με το θέμα των αδελφών ψυχών η συζήτηση θα μπορούσε να συνεχιστεί και στο θέμα που πολύ σωστά σου πρότεινε κι ο/η Infinitesimal - κι είναι πραγματικά πολύ ευχάριστη η διάθεση για βοήθεια που επέδειξε () - αλλά θα μπορούσε να γίνει και μια προσπάθεια να αναλυθεί αυτό το θέμα και σ' αυτό το topic.

Αν χρησιμοποιήσεις την Αναζήτηση - επάνω δεξιά στην σελίδα - κι υποβάλλεις τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά, επιλέγοντας την εμφάνιση αποτελεσμάτων μόνο για τίτλο θέματος θα βρεις όλες τις παλιότερες σχετικές συζητήσεις για ένα θέμα που σε ενδιαφέρει.
Θα μπορούσες να διαβάσεις τα θέματα που θα σου εμφανιστούν ως αποτελέσματα και θα μπορούσες μάλιστα να συμμετάσχεις κι εσύ σε κάποιο ενεργό θέμα εκφράζοντας τις δικές σου απόψεις και σκέψεις.

Βλέποντας ότι εξέφρασες ένα "παράπονο":

quote:
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΠΑΤΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΕΙΜΑΙ?

θα ήθελα να σου πω ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, οπότε δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις κάτι τέτοιο.

Στα Forums του Esoterica υπάρχουν πάρα πολλά θέματα προς συζήτηση, αρκετές Κατηγορίες Συζητήσεων όπου γίνονται διάλογοι μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται κάποιους κοινούς προβληματισμούς, καταθέτουν τις απόψεις τους γύρω από κάποια θέματα, επικοινωνούν με τους συνομιλητές τους και παράλληλα "ανοίγονται" προς αυτούς αφού μοιράζονται κάτι δικό τους μαζί τους.
Θα μπορούσες λοιπόν να επισκεφθείς τις Κατηγορίες που υπάρχουν, να διαβάσεις λίγο κάποια θέματα που σε ενδιαφέρουν και να καταθέσεις και τις δικές σου σκέψεις κι ανησυχίες.

Αυτή η επικοινωνία όμως μπορεί να απαιτεί κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα για να διεξαχθεί, η επικοινωνία δηλαδή δεν γίνεται με τη μορφή του διαλόγου της συνεχόμενης ροής όπως μπορεί να γίνεται σε κάποιο chat.
Μπορεί μάλιστα κάποιος να καταθέσει μια ερώτηση ή να δώσει μια απάντηση σε κάποιο μήνυμα ενός συνομιλητή του και να λάβει απάντηση μετά από δύο, τρεις πέντε κλπ μέρες.
Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι λίγη υπομονή μέχρι να δοθεί κάποια απάντηση σε κάποιο μήνυμα μας.

Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο "περιθώριο", όλοι είμαστε ίσοι σε ένα διάλογο και δεν υπάρχει κάποιου είδους διαχωρισμού ανάμεσα στους συμμετέχοντες.
Όσο υπάρχει καλή προαίρεση των μελών κι η ειλικρίνεια μεταξύ μας, τότε δεν χωράει κανένα "περιθώριο" ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Εάν χρειαστείς κάποια περαιτέρω βοήθεια, μπορείς να πατήσεις επάνω στο nickname μου και να μου στείλεις κάποιο e-mail.
Σου εύχομαι λοιπόν καλή συνέχεια κοντά μας.

In anticipation of my resurrection...

18/02/2008, 13:51:17
katerina1974 Καλωσόρισες Το παραπάνω topic που προτάθηκε αναφέρεται στις αδελφές ψυχές ένα άλλο ακόμα
Που μπορεί να σε ενδιαφέρει είναι και το παρακάτω.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8574&whichpage=27&ARCHIVE=
Έχουν ενδιαφέροντες απόψεις και τα δυο ότι θες να προσθέσεις ευπρόσδεκτο.
seismicΜέλος
28/02/2018, 20:28:51
Θα προσπαθήσω να απαντήσω με τον δικό μου τρόπο στο ερώτημα του προβληματισμού που έχω σαν εφευρέτης στην Ελλάδα. Η επιστήμη είναι ο πυρήνας της γνώσης. Γένους θηλυκού σαν την μήτρα της γυναίκας Όλοι θέλουν να μπουν μέσα σαν τα σπερματοζωάρια. Γύρο από την μήτρα της πεπατημένης επιστήμης υπάρχουν σε κυκλική διάταξη οι επιστήμονες που είναι οι φύλακες της. Έχουν ανοίξει τα πόδια, έχουν ανοίξει τα χέρια και έχουν ενωθεί σχηματίζοντας έναν κύκλο αδιαπέραστο για τα άλλα εξωθεσμικά σπερματοζωάρια. Γύρω από αυτόν τον κύκλο υπάρχουν οι θεσμοθετημένοι ερευνητές που κόβουν κύκλους και είναι οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν την διάταξη της σειράς των επιστημόνων πάνω στον κύκλο και να τους μετατοπίσουν λίγο δεξιά ή αριστερά. Υπάρχουν και οι εφευρέτες οι οποίοι δεν είναι τίποτα άλλο από τα σπερματοζωάρια. Στην προσπάθειά τους να μπουν μέσα στην μήτρα της γνωστικής επιστήμης οι εφευρέτες αρχίζουν να ρίχνουν κλοτσιές στα@@@των επιστημόνων. Αν η κλοτσιά είναι πολύ δυνατή οι επιστήμονες κουλουριάζονται γονατίζουν και ο εφευρέτης ανοίγει ένα μικρό πέρασμα προς την μήτρα της γνώσης. Στην Ελλάδα όμως οι επιστήμονες έχουν κάνει την δική τους πατέντα. Αντί να έχουν ανοιχτά τα πόδια για καλύτερη στήριξη, αυτοί κάθονται σε καρέκλα. Ο κακόμοιρος ο εφευρέτης όσες κλοτσιές και να ρίχνει σπάει το πόδι του στην καρέκλα. Αυτός ο κύκλος δεν σπάει με τίποτα. Η επιστήμη στην Ελλάδα δεν θα κυοφορήσει ποτέ. «Τι αξία θα είχε η μανία για τη γνώση, αν επρόκειτο να μας εξασφαλίσει μονάχα την απόκτηση γνώσεων και όχι, κατά κάποιον τρόπο και όσο αυτό είναι εφικτό, το παραστράτισμα από εκείνο που ήδη γνωρίζουμε. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που το ερώτημα του αν μπορείς να σκέφτεσαι διαφορετικά από τον τρόπο που σκέφτεσαι και να αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά από τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, είναι αναγκαίο, για να συνεχίσεις να ερευνάς ή να στοχάζεσαι». M. Foucault (1926 – 1984) Η ιστορία της επιστήμης δεν είναι μια συνεχής και γραμμική διαδικασία συσσώρευσης νέων γνώσεων, αλλά αντίθετα σημαδεύεται από σοβαρές ασυνέχειες, τομές και άλματα, που καθιερώθηκαν να λέγονται επιστημονικές επαναστάσεις. Κάθε εποχή έχει τις δικές της επιστημονικές αλήθειες και αυτές εκφράζονται συνολικά με τη λέξη παράδειγμα Κάθε ιστορική περίοδος λοιπόν έχει το δικό της παράδειγμα τις δικές της επιστημονικές θεωρίες. Ακόμα και αν πάψουν να ισχύουν στο μέλλον, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν αληθινές, αφού, όταν αυτές διατυπώθηκαν, μπορούσαν να απαντήσουν στα ερωτήματα που έθεταν οι επιστήμονες της εποχής. Αρκεί όμως ένα αναπάντητο ερώτημα για να καταρριφθεί μια συγκεκριμένη θεωρία για χάρη κάποιας καινούριας. Η νέα θεωρία γίνεται, τότε, ανώτερη, γιατί μπορεί να απαντάει στο ερώτημα που δεν μπορούσε να απαντήσει η προηγούμενη, να εξηγεί μεγαλύτερο αριθμό φαινομένων και να διατυπώνει ακριβέστερες προβλέψεις. Μια νέα θεωρία πατάει με το ένα πόδι στη συσσωρευμένη γνώση, αλλά με το άλλο δίνει μια κλοτσιά και αλλάζει ότι ίσχυε μέχρι κείνη τη στιγμή. Φαίνεται πως η επιστημονική πρόοδος (όπως κάθε πρόοδος εξάλλου) είναι περισσότερο το προϊόν μιας ρήξης με την παράδοση παρά η συνέχειά της.

http://antiseismic-systems.com/

Edited by - seismic on 28/02/2018 20:32:04

seismicΜέλος
03/03/2018, 15:16:26
Τι σχέση έχει μια παγόδα με την πατέντα μου?
Συνήθως η επιστημονική πρόοδος συνδυάζεται με αυστηρή έρευνα και ανάλυση, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Ένας ικανός αριθμός εφευρέσεων οφείλουν πολλά στην τύχη.
Μία μέρα πριν δέκα χρόνια έβλεπα στην τηλεόραση ένα ντοκιμαντέρ όπου ένας πολιτικός μηχανικός μελετούσε τις παγόδες στην Κίνα εξετάζοντας και ερευνώντας γιατί αυτές οι ξύλινες κατασκευές δεν είχαν πολλές αστοχίες στον σεισμό συγκρινόμενες με τις άλλες κατασκευές. Παρατήρησε ότι ο κύριος λόγος ήταν ένας κορμός δένδρου ο οποίος διαπερνούσε τους τρις - τέσσερις κατά τα άλλα ασύνδετους ορόφους στο κέντρο της κατασκευής. Αυτός ο κορμός κατά την ταλάντωση της παγόδας διατηρούσε τον κατακόρυφο άξονα των ορόφων σε μία ευθεία χωρίς τα πατώματα να παρουσιάζουν διαφορά φάσης. Δηλαδή ο κορμός είχε διαφραγματική λειτουργία και έλεγχε τις μετατοπίσεις των ορόφων Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μικρές παραμορφώσεις και εντάσεις. Βλέποντας αυτό το ντοκιμαντέρ το μάτι μου έπεσε δίπλα στην τηλεόραση πάνω σε μια συντιέρα αυτές με την στρογγυλή βάση και το στέλεχος στο κέντρο που χρησιμεύει να συγκρατεί τα CD Αυτή την στιγμή έπαθα ένα φλας και σκέφτηκα το εξής. Αν η βάση της συντιέρας είναι μία μεγάλη μονοκόμματη βάση μιας κατασκευής και το στέλεχος της συντιέρας είναι το φρεάτιο ενός ανελκυστήρα τότε έχουμε μια παγόδα από σκυρόδεμα. Από αυτήν την παρατήρηση εμπνεύστηκα αρχικά την ιδέα. Αργότερα σκεπτόμενος αυτή την ιδέα μου ήρθε η ιδέα ότι θα ήταν καλύτερα αν βίδωνα το φρεάτιο με το έδαφος. Έκανα τον μηχανισμό και μετά κατάλαβα ότι είχα εφεύρει μία μέθοδο η οποία βίδωνε για πρώτη φορά παγκοσμίως την κατασκευή με το έδαφος. Το έκανα πατέντα και ιδού το αποτέλεσμα. Τελικά η τύχη, η παρατήρηση και η πολύ μελέτη και έρευνα έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.
Είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό πάκτωσης των άνω άκρων ενός τοιχώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα με το έδαφος με σκοπό να στείλει μέσα σε αυτό τις ανοδικές εντάσεις δημιουργούμενες από την ροπή ανατροπής του τοιχώματος αποτρέποντας τις μεγάλες μετατοπίσεις και τις εντάσεις του φέροντα οργανισμού που αναπτύσσονται κατά τον σεισμό.

https://www.youtube.com/channel/UCZaFAWh80Zs3gvEulYCex2A

Edited by - seismic on 03/03/2018 15:17:49

Edited by - seismic on 03/03/2018 15:19:13

seismicΜέλος
04/03/2018, 17:56:48
Δεν ανακάλυψα εγώ την βίδα. Εγώ απλά ανακάλυψα ότι η επιστήμη του πολιτικού μηχανικού δεν είχε σκεφτεί το βίδωμα της κατασκευής στο έδαφος ώστε να λύσει το πρόβλημα του σεισμού. Δεν πάω κόντρα στους πολιτικούς μηχανικούς αν και θα έπρεπε γιατί οι περισσότεροι εδώ και δέκα χρόνια στα διάφορα φόρουμ που γράφω με αποκαλούν άσχετο με την επιστήμη τους προσπαθώντας να με πείσουν ότι το βίδωμα της κατασκευής στο έδαφος δεν βελτιώνει την αντισεισμικότητα. Υπήρχαν όμως και πολλοί που με βοήθησαν και τους ευχαριστώ Δεν παραπονιέμαι για αυτό καλό μου έκανε γιατί με έκανε να ασχοληθώ με την επιστήμη αυτή και να βελτιώσω την ευρεσιτεχνία. Είμαι όμως πάρα πολύ ενοχλημένος από την παντελή απουσία των δεσμών του κράτους.
Αυτό δεν θα το αφήσω θα υπερασπιστώ επιστημονικά την ευρεσιτεχνία. Αν την επιστήμη την γράφει η αλήθεια της έρευνας θα πάω καλά. Έχω την γνώση να τους αντιμετωπίσω όλους. Αρκεί να μου δώσουν την ευκαιρία για την οποία κάνουν τα πάντα για να μην μου δοθεί και το ξέρω.
Βιδωμένο https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q
Ξεβίδωτο https://www.youtube.com/watch?v=l-X4tF9C7SE
Μέχρι να μου πουν γιατί το ίδιο μοντέλο με τις βίδες δεν έπαθε τίποτα και χωρίς τις βίδες έγινε κομμάτια εγώ δεν θα σταματήσω να το φωνάζω δυνατά.

seismicΜέλος
17/03/2018, 18:33:51
Ένα υψίκορμο μικρής τετράγωνης διατομής υποστύλωμα έχει μεγάλη ελαστικότητα. Ένα τοίχωμα ( τοιχίο ) έχει μικρότερη ελαστικότητα. Ένα εξολοκλήρου κτίριο από σκυρόδεμα έχει μεγάλη ακαμψία.
1) Αν κατασκευάσεις έναν σκελετό οικοδομής εξολοκλήρου με μικρής τετράγωνης και ισομετρικής διατομής υποστυλώματα θα υπάρχει μεγάλη ελαστικότητα οπότε και απορρόφηση ενέργειας και την αποφυγή της εμφάνισης των ρωγμών στον κορμό δοκού και υποστυλώματος. Έχεις όμως πρόβλημα στον κορμό κοντά στην βάση ο οποίος κόβεται εύκολα λόγο της τέμνουσας βάσης.
2) Αν κατασκευάσεις έναν σκελετό οικοδομής εξολοκλήρου με τοιχώματα και δοκούς λόγο της έλλειψης ελαστικότητας και της δυναμικής που διαθέτει ο κορμός του τοιχώματος θα κατεβάσει μεγάλες ροπές ανατροπής στην βάση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ανοδικές εντάσεις στην μία πλευρά του τοιχώματος τις οποίες προσπαθεί να αναλάβει η πεδιλοδοκός και η δοκός εφαρμόζοντας αντιρροπές δηλαδή εξισώσεις ισορροπίας. Είναι όμως τόσο μεγάλες αυτές οι ανοδικές εντάσεις που είναι αδύνατον να παραληφθούν από τους πεδιλοδοκούς και τους δοκούς οπότε σε μεγάλους σεισμούς έχουμε αστοχία της πεδιλοδοκού και της δοκού.
3) Αν κατασκευάσεις ένα κτίριο εξολοκλήρου από σκυρόδεμα δεν υπάρχουν δοκοί οπότε δεν θα υπήρχε λογικά πρόβλημα. Δεν υπάρχουν δοκοί ούτε και ελαστικότητα. Τι γίνεται σε αυτή την μέθοδο σχεδιασμού? Ναι δεν υπάρχουν δοκοί υπάρχουν όμως κόμβοι ( γωνίες ) που σχηματίζονται ανάμεσα στην πλάκα και τα κατακόρυφα στοιχεία. Το χειρότερο υπάρχουν πόρτες και παράθυρα τα οποία έχουν κόμβους οι οποίοι είναι και το ποιό αδύναμο σημείο της κατασκευής. Γιατί? Διότι ένα κτίριο εξολοκλήρου από σκυρόδεμα έχει πάρα πολύ μεγάλο βάρος ( 2450 kg/m3 ) το οποίο παραλαμβάνεται από το έδαφος. Όμως όταν μία εντελώς άκαμπτη κατασκευή υπόκειται σε ένα σεισμό δημιουργείτε ροπή ανατροπής σε ολόκληρο τον φορέα και όχι στα υποστυλώματα και τα τοιχώματα όπως συμβαίνει στις πρώτες δύο μεθόδους δόμησης με αποτέλεσμα όλη η βάση της κατασκευής να έχει μία ανάκληση και να χάνει την επαφή της με το έδαφος. Το αποτέλεσμα είναι τα φορτία της κατασκευής να χάνουν την στήριξη που είχαν από το έδαφος και να δημιουργούν ροπές στους κόμβους της πόρτας και του παραθύρου. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε αστοχία ακριβώς πάνω από τον κόμβο γιατί εκεί είναι το πιο αδύναμο μέρος της κατασκευής.
Όλα και τα τρία συστήματα δόμησης σήμερα έχουν πρόβλημα όταν ο σεισμός είναι μεγάλος. Η ευρεσιτεχνία και η μέθοδος που προτείνω έχει απόδοση και στις τρις μεθόδους που ανέφερα. Την μεγαλύτερη όμως απόδοση την έχει στην τρίτη μέθοδο δηλαδή σε τελείως άκαμπτες κατασκευές εξολοκλήρου από σκυρόδεμα διότι πακτώνοντας μόνο τα γωνιακά άκρα της κατασκευής έχεις καλύτερα αποτελέσματα στον σεισμό με λιγότερο κόστος. Η ευρεσιτεχνία είναι ένας μηχανισμός που ενώνει το δώμα με το έδαφος με σκοπό να σταματά από το δώμα τις ανοδικές εντάσεις από την ροπή ανατροπής. Δηλαδή παραλαμβάνει τις ανοδικές εντάσεις της ροπής ανατροπής από το δώμα και με την βοήθεια του τένοντα τις στέλνει μέσα στο έδαφος. Η δεξιόστροφη ροπή ανατροπής του κτιρίου δημιουργεί αριστερόστροφη ροπή στους κόμβους λόγο του ότι τα στατικά φορτία χάνουν την στήριξη του εδάφους οπότε δεν έχουμε ισορροπία δυνάμεων. Αν σταματήσουμε την ροπή ανατροπής δεν θα έχουμε την ανάκληση της βάσης οπότε τα στατικά φορτία θα έχουν την στήριξη του εδάφους και δεν θα έχουμε την ροπή στους κόμβους οπότε δεν θα υπάρχουν και οι εντάσεις που προκαλούν την αστοχία. Η πρώτη μέθοδος χρειάζεται για να έχει απόδοση έναν μηχανισμό στο κέντρο κάθε ενός υποστυλώματος. Η δεύτερη μέθοδο με τα τοιχώματα ένα μηχανισμό σε όλα τα άκρα του τοιχώματος. Η τρίτη άκαμπτη μέθοδος ένα μηχανισμό σε κάθε άκρο της κατασκευής Οπότε τους λιγότερους μηχανισμούς τους θέλει η τρίτη μέθοδος. Μην θεωρείτε ότι επειδή η τρίτη μέθοδος έχει πολλά μπετά είναι και πιο ακριβή διότι τα προκατασκευασμένα εξολοκλήρου από σκυρόδεμα είναι 50% πιο φθηνά από τις συμβατικές κατοικίες.

seismicΜέλος
18/03/2018, 10:13:39
Πολλές φορές όταν καταρρεύσει μία κατασκευή στον σεισμό ρίχνουμε το φταίξιμο στον πολιτικό μηχανικό για την μελέτη που έκανε και στον κατασκευαστή για τις κακοτεχνίες. Είναι σωστό αυτό ή μήπως τους κατηγορούμε άδικα? Και όμως είναι δυνατόν μία κατασκευή με άρτια μελέτη και άψογη κατασκευή να καταρρεύσει σε έναν σεισμό ενώ μία άλλη με κάκιστες προδιαγραφές λίγα μέτρα πιο πέρα να μην πάθει ζημιά. Που οφείλεται αυτό? Οφείλεται στον συντονισμό. Το έδαφος από φυσικής του συστάσεως έχει διαφορετική δομή από περιοχή σε περιοχή οπότε και οι συχνότητες που μεταδίδει πάνω στην κατασκευή είναι διαφορετικές από περιοχή σε περιοχή. Όταν η συχνότητα του εδάφους συμπέσει με την συχνότητα του κτιρίου έχουμε την ιδιοσυχνότητα Κατά την ιδιοσυχνότητα δημιουργείτε ο συντονισμός. Κατά τον συντονισμό έχουμε στην πάροδο του χρόνου αυξητικό πλάτος των μετατοπίσεων των πάνω ορόφων με αποτέλεσμα την κατάρρευση του κτιρίου.
Φυσικά υπάρχει και μία άλλη παράμετρος εκτός της σύστασης του εδάφους που δημιουργείτε ο συντονισμός και είναι αυτή του συσχετισμού της συχνότητας και του ύψους της κατασκευής. Άντε μετά να αποδείξει ο πολιτικός μηχανικός και ο κατασκευαστείς ότι δεν φταίει αυτός και φταίει η μη προβλέψιμη συχνότητα του εδάφους που είναι διαφορετική από περιοχή σε περιοχή. Η ευρεσιτεχνία λύνει και αυτό το πρόβλημα του συντονισμού διότι παρεμποδίζει δυναμικά τις μετατοπίσεις των ορόφων σε κάθε κύκλο φόρτισης του σεισμού προς την κατασκευή οπότε σταματά τον συντονισμό. Σχετικό βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι όταν οι μετατοπίσεις του εδάφους είναι μικρές και γρήγορες επηρεάζουν τις χαμηλές κατασκευές. Αντιθέτως όταν οι μετατοπίσεις του εδάφους είναι μεγάλες και αργές επηρεάζουν τις υψίκορμες κατασκευές.
Δηλαδή ένας σεισμός που οποίου το επίκεντρο είναι μακριά από την κατασκευή οπότε και το πλάτος του κύματος είναι μεγάλο και αργό θα επιφέρει καταστροφές στα ψιλά κτίρια Αντιθέτως όταν ο σεισμός είναι ρηχός και κοντά στις κατασκευές έχει μικρό πλάτος μετατοπίσεις και μεγάλη ταχύτητα και αυτό θα επιφέρει ζημιές στα χαμηλά κτίρια. https://www.youtube.com/watch?v=LV_UuzEznHs&t=2s&list=LLZaFAWh80Zs3gvEulYCex2A&index=114

seismicΜέλος
25/03/2018, 10:31:27
Δέκα χρόνια προσπαθώ να πίσω τους πολιτικούς μηχανικούς ότι η πάκτωση των άκρων στην ανώτατη στάθμη των τοιχωμάτων με το έδαφος παραλαμβάνει τις ανοδικές εντάσεις της ροπής ανατροπής από το δώμα και τις μεταβιβάζει απευθείας μέσα στο έδαφος αποτρέποντας καθ αυτόν τον τρόπο τις μετατοπίσεις οπότε και τις εντάσεις που αναπτύσσονται σε όλον τον φορέα οι οποίες είναι υπεύθυνες για την κατάρρευση των κατασκευών σε έναν μεγάλο σεισμό.
Είμαι σίγουρος ότι η ευρεσιτεχνία έχει μεγάλη απόδοση
Είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία των πολιτικών μηχανικών και όλοι οι αρμόδιοι φορείς στην Ελλάδα έχουν καταλάβει τα οφέλη της μεθόδου που προτείνω. Εκτός μερικών καθηγητών οι οποίοι μου συμπαραστέκονται η πλειοψηφία των πολιτικών μηχανικών και όλοι οι αρμόδιοι φορείς δεν υιοθετούν την μέθοδο αυτή. Μερικοί προσπαθούν να με βγάλουν και τρελό.
Τελικά τι συμβαίνει και κρατούν αυτή την στάση απέναντι σε κάθε καινοτομία? Δεν θέλουν γερές κατασκευές? Δεν θέλουν ανάπτυξη?
Μία ευρεσιτεχνία θέλει χρήμα για να αναπτυχθεί δεν φθάνει η ιδέα.
Έχουμε από την μία τους φτωχούς εφευρέτες και από την άλλη αυτούς που έχουν το χρήμα. Ο εφευρέτης μπορεί να καταστρέψει έναν πλούσιο που έχει χρήμα γιατί η εφεύρεσή του μπορεί να αλλάξει και να κάνει αναχρονιστικό το προιόν που παράγει το χρήμα στον πλούσιο. Αν όμως ο πλούσιος συνεργαστεί με τον εφευρέτη αποκτά υπεραξία και η εφεύρεση και το χρήμα. Το ερώτημα όμως είναι το εξής. Αν η εφεύρεση έχει μεγάλο κοινωνικό όφελος και ο εφευρέτης είναι φτωχός και ο πλούσιος δεν θέλει να βοηθήσει τότε τι γίνεται πάει στα αζήτητα μία εφεύρεση που θα σώσει ζωές?
Ναι πάει στα αζήτητα γιατί το κράτος δεν φρόντισε να κάνει έναν φορέα ο οποίος να είναι σε θέση να αξιολογεί και να χρηματοδοτεί εφευρέσεις με μεγάλο κοινωνικό όφελος. https://scontent.fath4-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/29511827_1937201209626159_7016027275731811724_n.jpg?_nc_cat0oh4de906a43688b4da7ff8d7d4b0bf0a5boe5B2E1B63
Απλά
Όπως δείχνει το σχήμα 1 Όταν ένα τοίχωμα είναι σε κατάσταση ηρεμίας, όλες οι φορτίσεις είναι κατακόρυφες και το έδαφος αντιδρά και υπάρχει μία ισορροπία δυνάμεων.
Όπως δείχνει το σχήμα 2 Όταν γίνεται σεισμός δημιουργούνται πρόσθετες οριζόντιες φορτίσεις πάνω στο τοίχωμα με διαφορετική φορά που πάνε να το ανατρέψουν Αρχικά έχουμε την πλάγια δύναμη του σεισμού 1 κάτω στην βάση που μετατοπίζει δεξιά την βάση και την αντίθετης φοράς δύναμη της αδράνειας 2 Αυτές οι δύο αντίθετες δυνάμεις 1 και 2 δημιουργούν την ροπή ανατροπής 3 η οποία περιστρέφει το τοίχωμα γύρο από την άρθρωση 4 και πάει να το ανατρέψει.
Η δύναμη της αδράνειας 2 παραλαμβάνεται αρχικά από το άνω μέρος του τοιχώματος και μεταφέρετε μέσα από την δομή του 5 κάτω στην άρθρωση 4 Αν η δύναμη της αδράνειας 2 είναι πολύ μεγάλη περιστρέφει το τοίχωμα Κατά την περιστροφή αναπτύσσονται αφενός από την μία πλευρά πάνω στον κορμό του τοιχώματος καθοδικές δυνάμεις θλίψης 6 και αφετέρου από την άλλη του πλευρά ανοδικές εντάσεις 7 με αποτέλεσμα να υπάρχει το ανασήκωμα του πεδίλου της βάσης 8 και το ανασήκωμα του άνω μέρους του τοιχώματος 8. Όπως φαίνεται στο σχήμα 3 αυτό το ανασήκωμα της βάσης και του δώματος 8 έχει σαν αποτέλεσμα να έχει την τάση να σπάσει την δοκό 9 και την πεδιλοδοκό 10.
Τι κάνει η μέθοδος της ευρεσιτεχνίας για να σταματήσει το σπάσιμο της δοκού και της πεδιλοδοκού.
Όπως δείχνει το σχήμα 4 παίρνω μία δύναμη από το έδαφος μέσο μία πάκτωσης που εφαρμόζεται με τον μηχανισμό της ευρεσιτεχνίας και με την βοήθεια ενός τένοντα 11 την μεταφέρω στο πάνω άκρο του τοιχώματος με σκοπό να επιβάλω στο άνω άκρο του μία αντίθετη δύναμη 12 κόντρα στην ανοδική δύναμη 13 ώστε να έχουμε ισορροπία των δυνάμεων και να αποτρέψουμε την ροπή ανατροπής 3 που σπάει την δοκό 9 και την πεδιλοδοκό 10.
https://postimg.org/image/7wbsuzsff/
Η πατέντα το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα στο #AnatreptikoDeltio 20 Mar 2018 https://www.facebook.com/manos.rcmaniac/videos/951791198316476/

Edited by - seismic on 25/03/2018 10:35:02

26/03/2018, 21:22:30
Αγαπητέ Γιάννη (seismic), έβλεπα εδώ και καιρό περιστασιακά το θέμα σου,
και πρόσφατα κάθισα να δω και κάποιες από τις παραπομπές (πχ. βιντεο της Ζούγκλας) που παρέθεσες.

Γενικώς, είμαι υπέρ της ελευθερίας έκφρασης, της ελευθερίας του νοός, και ένθερμος υποστηρικτής κάθε πρωτότυπης ιδέας και καινοτομίας. Υπ’αυτή την έννοια, καταρχήν ‘είμαι μαζί σου’ σε πρώτη φάση.

Δεν κρύβω άλλωστε ότι πολλοί από μας, εμού συμπεριλαμβανομένου, ονειρευτήκαμε και ζηλέψαμε το ρόλο του...Κύρου Γρανάζη ή του πολυμήχανου Μαγκάιβερ, και άλλοι, με μικρές άλλοι με μεγάλες ή άλλοι με καθόλου ‘πατέντες’ μπακάλικες, σοβαρότερες ή λιγότερο σοβαρές τα καταφέραμε από το μηδέν έως το κάτι.

Όμως γενικότερα έτσι είναι η ζωή, όπως τη διαμορφώσαμε κι εμείς (ως κοινωνία) με τους διάφορους θεσμούς, τα κόμματα, τις κυβερνησεις, τα Πανεπιστήμια, κλπ.

Υπάρχουν ορισμένες διατυπώσεις στις οποίες έχεις δίκαιο, και μάλιστα είσαι και τυχερός (ή επίμονος) που εν μέρει αυτό έχει αναγνωριστεί κιόλας. Υπάρχουν άλλοι πολύ αξιότεροι και εξυπνότεροι, κι από σένα κι από μένα, που παραμένουν ακόμα στην...αφάνεια.

Εκεί που αρχίζεις και το χάνεις το παιχνίδι είναι σε αυτά που σου επεσήμαναν και άλλα μέλη, στον τρόπο, στο ίματζ, στην κλασσική ελληνική γκρίνια και στο αίσθημα κατατρεγμού και πνιξίματος από το ’συστημα’ προς εσένα.

Επιπλέον περνάς και στην ’αντεπίθεση’ και αρχίζεις να προκαλείς/βρίζεις τους Μηχανικούς, κλπ.

Χωρίς να θεωρηθεί ότι το πάω συντεχνιακά το θέμα, να σου πω ότι εγώ είμαι Μηχανικός, πιστοποιημένος και εξετασμένος κατά τα 'συμβατικά πρότυπα' και διαδικασίες.

Δεν είμαι Πολιτικός Μηχανικός, ούτε Γεωλόγος για να ξέρω με ακρίβεια και λεπτομέρεια τα των κτιρίων και των σεισμών.

Ξέρω όμως αρκετή Φυσική, Χημεία, Τεχνική Μηχανική και Μαθηματικά, και πιστεύω ότι διαθέτω την περίφημη κοινή λογική, οπότε με αυτά τα εφόδια να μπορώ να καταλάβω και πράγματα που εκτείνονται πέραν των στενών ορίων του αντικειμένου σπουδών μου, ιδιαιτέρως δε όταν απτονται στην ουσία της Φυσικής, που είναι και η ...μητέρα των Επιστημών.

Να ξεκινήσουμε από τα...βασικά λοιπόν:

1) Από ότι είδα προτείνεις ένα είδος ενισχυμένης πάκτωσης στο έδαφος σε αντίθεση όπως λές με τα σημερινά κτήρια που απλώς 'κάθονται' στην επιφάνεια του εδάφους, με τα θεμέλια σαν κυτία πλήρωσης μπαζών ως ένα ορισμένο βάθος.

2) Επιπλέον, συμπληρώνεις τη μεθοδο με κάποιους αποσβεστήρες ταλαντώσεων στην κορυφή των καθέτων δοκών.

3) Και τέλος , με το παράδειγμα της παγόδας αναφέρεσαι στην κεντρική κολώνα, που επιτρέπει και μεταφέρει την ταλάντωση, ακόμα και αν οι επιμέρους όροφοι κινούνται 'διαφορικά' (στην ελαστική περιοχή πάντα).

4) Ακόμη, εμφανίζεις στο βίντεο και ένα πείραμα με ένα δοκίμιο, που το κουνάς και το τραντάζεις πέρα δώθε.

Να σε ενημερώσω κατ'αρχήν,ότι το (2) και το (3) ήδη εφαρμόζονται εδώ και αρκετά χρόνια, με τη μια ή την άλλη μορφή.

Το μέν (2) με τα πάσης φύσεως και τεχνολογίας εξελιγμένα εφέδρανα
και το (3) στις υψηλές κατασκευές/ουρανοξύστες, όπου στην ουσία έχουμε ένα πολύ ισχυρό/συμπαγές φρεάτιο ή φρεάτια στο κέντρο της κατασκευής, και πέριξ των ορόφων ντύνουμε με μέταλλο ή γυαλί, κλπ.

Στο (4) έχω κάποιες ενστάσεις γιατί στερείται κάποιων αρχών της αναλογικότητας και της προσομοίωσης,

και η βασικότερη ένστασή μου είναι στο (1).

Θεωρώ, με κάποια επιφύλαξη, ότι έχεις κάνει ήδη μια υπεραπλουστευτική παραδοχή εδώ, και από κει ξεκινάει -όχι το λάθος- αλλά η εξαγωγή εύκολων συμπερασμάτων εάν τα εφαρμόζαμε όλα αυτά σε μια πραγματική δομή, και δη σχετικά υψηλή (πχ ένα κτήριο 8 ή 10 ορόφων και όχι 2 ή 3 μόνο).

Χρησιμοποίησες επανειλημμένως το παράδειγμα με το τραπέζι και τις δοκούς επάνω σε αυτό, όμως η σχέση κτισμάτων και "φλοιού της Γης" δεν είναι ανάλογη.

Ενα τραπέζι έχει πάχος (της οριζοντιομένης τάβλας) 1? 2? αντε μέχρι εκεί πόντους.

Και επάνω λες ότι στηρίζεις αρχικά ένα ξύλο χωρίς τίποτα, που βεβαίως όλοι ξερουμε ότι αν κουνησεις το τραπέζει θα πέσει, και μετά αρχίζεις περί καρφιών και κοχλιών.

Στο τραπέζι ή σε κάθε ανάλογο του τραπεζιού, προφανώς το σύστημα έχει λογική και δουλεύει.

Ο επιφανειακός φλοιός της Γης όμως, δεν είναι μια τάβλα. Ακόμα και οι λιθοσφαιρικές πλάκες, έχουν μπόλικη πραμάτεια από πάνω τους....σκόνη, χώμα, πέτρες, νερό, κοιλότητες, άλλα πετρώματα και στρώματα, κλπ, δηλαδή υλικά με διαφορετική φύση, διαφορετικές πυκνότητες, διαφορετικές συστάσεις, συμπεριφορές, κλπ.

πού θα βιδώσεις ρε φίλε, και τί ?

Στα 5 ή 10 ή 15 μέτρα, επιφανειακού ...χώματος?

Όταν ο σεισμός θα έχει υπόκεντρο στα δεν ξερω γω πόσα Χιλιόμετρα στο υπέδαφος?

Σκεφτηκες ότι πχ. ωραία η ιδέα, αλλά για να λειτουργήσει στην πράξη θέλουμε αγκύρια 2 με 3 φορές το ύψος του κτηρίου -εις βάθος, οπότε ...πάπαλα η οικονομία υλικών, κλπ?

Εδώ το δοντάκι μας που είναι μισό έως 1 εκατοστό, πχ και έχει ρίζα 1,5 πόντο για να φύεται στο κρανίο και να απορροφάει κραδασμούς μάσησης ή κινήσεων κλπ και να είναι ατράνταχτο και ισχυρό,
εσύ για 10όροφο κτήριο πχ τί κοχλίες και τι βίδες θα ήθελες?

Και για να το πάμε και πιο προκλητικά άμα γουστάρεις:

Εγώ εδώ και τώρα σου έχω την πιο γαμάτη και σούπερ ουάου λύση όλων των εποχών για αντισεισμική προστασία:

Να βάζουμε στα κτίρια αντί θεμελίων και πακτώσεις και βίδες... Αμορτισέρ!

Ναι ρε φίλε, Σούστες και Αμορτισέρ, και εκεί τα αποσβένουμε όλα και δεν πέφτει κανένα κτίριο. Απλά πού και πού θα κουνιόμαστε λίγο (και θα είναι κάτι παραπάνω από όσο κουνιόμαστε στους σεισμούς μέχρι τώρα, ελέω της μεγαλύτερης ελαστικής περιοχής, λόγω της σούστας).

Και άν μου πεις δεν γίνεται, διότι η σούστα πρέπει να είναι τεράστια,
τότε και γω θα σου πώ, πές μου πόση θα είναι η δική σου βίδα της πάκτωσης για να σου πω κι εγώ πόση θα είναι η σούστα μου...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Edited by - PY8AGORAS on 26/03/2018 21:28:07

26/03/2018, 22:44:04
quote:

Εγώ εδώ και τώρα σου έχω την πιο γαμάτη και σούπερ ουάου λύση όλων των εποχών για αντισεισμική προστασία:

Να βάζουμε στα κτίρια αντί θεμελίων και πακτώσεις και βίδες... Αμορτισέρ!

Ναι ρε φίλε, Σούστες και Αμορτισέρ, και εκεί τα αποσβένουμε όλα και δεν πέφτει κανένα κτίριο. Απλά πού και πού θα κουνιόμαστε λίγο (και θα είναι κάτι παραπάνω από όσο κουνιόμαστε στους σεισμούς μέχρι τώρα, ελέω της μεγαλύτερης ελαστικής περιοχής, λόγω της σούστας).

Και άν μου πεις δεν γίνεται, διότι η σούστα πρέπει να είναι τεράστια,
τότε και γω θα σου πώ, πές μου πόση θα είναι η δική σου βίδα της πάκτωσης για να σου πω κι εγώ πόση θα είναι η σούστα μου...

Πυθαγόρα, αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό:

http://www.cwejournal.org/vol10noSpecial/types-of-dampers-and-their-seismic-performance-during-an-earthquake/

Πριν μερικά χρόνια είχα μιλήσει με έναν τύπο (Γερμανός) που είχε κάνει κάποια διατριβή πάνω σε ενεργούς dampers. Σαν τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις των αυτοκινήτων. Το αρχικό μοντέλο ήταν για σπίτια αλλά θα έφτανε μέχρι ουρανοξύστες. Θα συμπεριφέρονταν ανάλογα με το είδος της δόνησης που θα δέχονταν, είχε σχεδιάσει ένα ενεργοπαθητικό δικτύωμα που ήταν μάλιστα ανεξάρτητο του δικτύου πόλης, γιατί σε περίπτωση σεισμού θα διακόπτονταν όλα. Διατηρούσε (και συντηρούσε) δηλαδή μια αποθηκευμένη ενέργεια την οποία εκτόνωνε κατά τη διάρκεια του σεισμού. Μέσες άκρες κατάλαβα πάντως, θεωρία με το ένα πόδι στα χωράφια των δομικών και το άλλο στων μηχανολόγων (πνευματικά κτλ) και ότι θυμάμαι γράφω. Νομίζω πως έχουν κάνει αρκετές δημοσιεύσεις πια.

Abyssus Abyssum Invocat

seismicΜέλος
27/03/2018, 01:15:55
Τι έκανα εγώ που δεν έχουν κάνει οι άλλοι.
1) Ένωσα τα ανώτερα άκρα των τοιχωμάτων με το έδαφος Αυτό γίνετε πρώτη φορά παγκοσμίως.
Γιατί το έκανα αυτό?
Α) Για να ελέγχω τον συντονισμό . Όταν η συχνότητα του διεγέρτη ( έδαφος ) συμπέσει με την συχνότητα του ταλαντωτή ( φέροντα οργανισμού ) έχουμε την ιδιοσυχνότητα Κατά την ιδιοσυχνότητα δημιουργείται συντονισμός ο οποίος αυξάνει το πλάτος ταλάντωσης μέσα στον χρόνο σταδιακά προς το άπειρο. Αν δεν υπάρχουν δυνάμεις απόσβεσης ο ταλαντωτής θα καταστραφεί. Αυτό μόνο η εφεύρεσή μου το σταματάει ( κανένα άλλο σύστημα στον κόσμο δεν ελέγχει τον συντονισμό. ) διότι εφαρμόζει απόσβεση σε κάθε κύκλο φόρτισης του σεισμού ελέγχοντας το πλάτος ταλάντωσης να είναι πάντα μέσα στην ελαστική περιοχή μετατόπισης και όταν περάσει σε ανελαστική μετατόπιση τότε την σταματά δυναμικά.
Β) Για να ελέγχω τις ανοδικές εντάσεις της ροπής ανατροπής του τοιχώματος.
Η πάκτωση των άκρων της ανώτατης στάθμης των τοιχωμάτων με το έδαφος παραλαμβάνει τις ανοδικές εντάσεις της ροπής ανατροπής από το δώμα και τις μεταβιβάζει απευθείας μέσα στο έδαφος αποτρέποντας καθ αυτόν τον τρόπο τις μετατοπίσεις οπότε και τις εντάσεις που αναπτύσσονται σε όλον τον φορέα οι οποίες είναι υπεύθυνες για την κατάρρευση των κατασκευών σε έναν μεγάλο σεισμό.
Παίρνω μία δύναμη από το έδαφος μέσο μία πάκτωσης που εφαρμόζεται με τον μηχανισμό της ευρεσιτεχνίας και με την βοήθεια ενός τένοντα την μεταφέρω στο πάνω άκρο του τοιχώματος με σκοπό να επιβάλω στο άνω άκρο του μία αντίθετη δύναμη κόντρα στην ανοδική δύναμη της ροπής του τοιχώματος ώστε να έχουμε ισορροπία των δυνάμεων και να αποτρέψουμε την ροπή ανατροπής που παραμορφώνει και σπάει την δοκό και την πεδιλοδοκό.
Γ) Για ισχυρή θεμελίωση ακόμα και πάνω σε χαλαρά εδάφη.
Μέθοδος πάκτωσης σε μαλακό έδαφος.
Η ευρεσιτεχνία δεν είναι μόνο ο τένοντας περιλαμβάνει και ένα μηχανισμό, μία γεώτρηση διαμέτρου 20-30 cm και αρκετά μέτρα βάθος η οποία στο τέλος γεμίζει με σκυρόδεμα και δημιουργεί έναν πάσσαλο. Η διαφορά του απλού πάσσαλου και του μηχανισμού του δικού μου είναι ότι ο δικός μου εξασκεί πρωτίστως μεγαλύτερες πιέσεις στα πρανή της γεώτρησης με μηχανικό τρόπο πριν γεμίσουμε την γεώτρηση με σκυρόδεμα και δημιουργήσουμε έναν μηχανικό πάσσαλο με αποτέλεσμα να έχουμε ισχυρότερη πάκτωση στο έδαφος από ότι έχει ο απλός πάσσαλος. Δηλαδή είναι ένας πάσσαλος τριβής και αιχμής ταυτόχρονα ο οποίος πριν δεχθεί το σκυρόδεμα μέσα στην οπή συμπυκνώνει τα πρανή της γεώτρησης με μηχανικό τρόπο αυτόν της προέντασης.
Δες την φωτογραφεία.
https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/27539972_1878929265453354_8905638959575265163_n.jpg?_nc_cat=0&oh=5ab9c78a692fb64e44edf45b4364ad84&oe=5B2E9F7C
Φαντάσου ότι τα ξύλα που στηρίζεται ο μηχανισμός είναι το άνω μέρος της οπής της γεώτρησης και από τα ξύλα και κάτω είναι η γεώτρηση και το τμήμα του μηχανισμού που βυθίζεται μέσα σε αυτή και από τα ξύλα και επάνω είναι ο μηχανισμός που εξέχει από την επιφάνεια θεμελίωσης. Αν αυτά τα πυρότουβλα ήταν υδραυλικοί γρύλοι και τους σηκώναμε επάνω τότε ο μηχανισμός από κάτω ανοίγει και εξασκεί περιμετρικά πιέσεις στα πρανή της γεώτρησης πακτώνοντας ισχυρά Μετά διατηρώντας αυτήν την ένταση γεμίζουμε την οπή με διογκούμενο σκυρόδεμα. Μετά την ξήρανση του σκυροδέματος αφαιρούμε τους γρύλους και έχουμε την ισχυρότερη πάκτωση που έγινε ποτέ σε μαλακό έδαφος διότι αυτές οι μηχανικές εντάσεις διατηρούνται για πάντα και μετά την αφαίρεση της έντασης.
Πάνω σε αυτόν τον πάσσαλο της ευρεσιτεχνίας πατάει η βάση την οποία δεν την αφήνει να πάει ούτε πάνω ούτε κάτω γιατί έχουμε ισχυρή πάκτωση που δεν επιτρέπει ούτε ανοδικές ούτε καθοδικές εντάσεις μετατόπισης. Οπότε δεν χρειάζεται η μεγάλη βάση διότι έχουμε εξασφαλίσει με καλύτερο τρόπο την παραλαβή των εντάσεων που παίρνει μία μεγάλη βάση. Βασικά έχουμε δημιουργήσει μία θεμελίωση εις βάθος καταργώντας αυτήν εις πλάτος.

Edited by - seismic on 27/03/2018 01:19:03

Edited by - seismic on 27/03/2018 01:20:59

Edited by - seismic on 27/03/2018 01:31:48

Edited by - seismic on 27/03/2018 01:32:51

seismicΜέλος
27/03/2018, 14:37:58
Παντελής Κοτσιάνης Be radio 26/3/2018 Η απόλυτη ΠΑΤΕΝΤΑ για το Σεισμό! https://www.youtube.com/watch?v=5WZoJbzIggA

27/03/2018, 21:02:46
Πυθαγόρα

Οπως ήδη έγραψες, χωρίς την μητέρα των επιστημών, την Φυσική, δεν υπάρχει ανθρώπινη κατασκευή, να εναντιωθεί στα κελεύσματά της.

Αυτή καθορίζει τα πάντα εντός, εκτός και επί τα αυτά, για την Γη και όλα τα υπόλοιπα ουράνια σώματα.

Είτε βάλει κανείς βίδες, είτε τραμπάλες,οι χιλιάδων χιλιομέτρων λιθοσφαιρικές πλάκες, θα κινούνται πάνω σε ρευστά και ως εκ τουτου, τα πάντα θα σωριάζονται.

Η μοναδκή σχετικά ασφαλής δόμηση, είναι μια και μοναδική.

Ελαφρά υλικά καιμποτέ πέραν του ενός ορόφου.
Ετσι θα υπάρχουν μόνο μικροτραυματισμοί και φθηνές υλικές ζημιές.

Απλή Φυσική.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

27/03/2018, 21:04:20
quote:

Πυθαγόρα

Οπως ήδη έγραψες, χωρίς την μητέρα των επιστημών, την Φυσική, δεν υπάρχει ανθρώπινη κατασκευή, να εναντιωθεί στα κελεύσματά της.

Αυτή καθορίζει τα πάντα εντός, εκτός και επί τα αυτά, για την Γη και όλα τα υπόλοιπα ουράνια σώματα.

Είτε βάλει κανείς βίδες, είτε τραμπάλες,οι χιλιάδων χιλιομέτρων λιθοσφαιρικές πλάκες, θα κινούνται πάνω σε ρευστά και ως εκ τουτου, τα πάντα θα σωριάζονται.

Η μοναδκή σχετικά ασφαλής δόμηση, είναι η εξής:

Ελαφρά υλικά και ποτέ πέραν του ενός ορόφου.
Ετσι θα υπάρχουν μόνο μικροτραυματισμοί και φθηνές υλικές ζημιές.

Απλή Φυσική.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

seismicΜέλος
28/03/2018, 19:03:56
Υπάρχει και αυτό.

Edited by - seismic on 28/03/2018 19:14:56

Edited by - seismic on 28/03/2018 19:18:12

28/03/2018, 20:36:55
Οχι, ο πιο ασφαλέστερος τρόπος "πτήσης" είναι αυτός:

όπως απέδειξε ο συνάδελφός σου. Κατευθείαν στα τσακίδια!

Abyssus Abyssum Invocat

Edited by - Heretic on 28/03/2018 20:38:24

28/03/2018, 21:05:39
Το οτι εφτασε τα 1000 τοσα μετρα πάντως
Επιτυχία του το χρεώνω