ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- καρμα αδελφες ψυχες κλπ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- καρμα αδελφες ψυχες κλπ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

katerina197435 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
seismicΜέλος
28/03/2018, 21:10:25
Έχω μία μεγάλη απορία. Γιατί οι πολιτικοί μηχανικοί δεν είναι συνεργάσιμοι μαζί μου σε μία τόσο εμφανή καινοτόμο πρόταση που έκανα.
Επιτέλους καταλάβετε ότι κάθε εφεύρεση στηρίζεται από την μια στο ένα πόδι της συσσωρευμένης πεπατημένης γνώσης και με το άλλο δίνει μία κλοτσιά και τα αλλάζει όλα. Τότε η νέα γνώση γίνεται ισχυρότερη γιατί απαντά και λύνει περισσότερα προβλήματα από την παλιά.

http://antiseismic-systems.com/

28/03/2018, 22:07:58
quote:

Έχω μία μεγάλη απορία. Γιατί οι πολιτικοί μηχανικοί δεν είναι συνεργάσιμοι μαζί μου σε μία τόσο εμφανή καινοτόμο πρόταση που έκανα.
Επιτέλους καταλάβετε ότι κάθε εφεύρεση στηρίζεται από την μια στο ένα πόδι της συσσωρευμένης πεπατημένης γνώσης και με το άλλο δίνει μία κλοτσιά και τα αλλάζει όλα. Τότε η νέα γνώση γίνεται ισχυρότερη γιατί απαντά και λύνει περισσότερα προβλήματα από την παλιά.

Μου αρέσει αυτό.
Οτι κι αν σου λένε, της υψωλής σου το χαβά εσύ.

Γουστάρω λέμε.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

seismicΜέλος
29/03/2018, 07:03:42
Όταν έχεις πάει πολύ μακριά και έχεις ξεφύγει από τους άλλους δεν υπάρχουν πολλοί γύρο σου με τους οποίους θα μπορούσες να πεις κάτι.

29/03/2018, 08:06:56
quote:
Γιατί οι πολιτικοί μηχανικοί δεν είναι συνεργάσιμοι μαζί μου σε μία τόσο εμφανή καινοτόμο πρόταση που έκανα?

H απάντηση είναι απλή, και δυστυχώς δεν μπορείς να την δεις...

Ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι κάποιοι πολιτικοί μηχανικοί βρουν την ιδέα σου ενδιαφέρουσα και καινοτόμο,
Ακόμα και εάν κάποιοι επιχειρηματίες ενδιαφερθούν να επενδύσουν σε μία πρωτότυπη ιδέα σαν την δική σου,

ουδείς θα ρισκάρει το όνομα του.
Εάν συνεργαστούν μαζί σου η φήμη τους θα πέσει κατακόρυφα και η καριέρα τους πιθανότατα θα χαντακωθεί.

Έχεις τη φήμη του προχειρατζή (χωρίς πτυχίο) και γραφικού που διαρκώς παραπονιέται και επαίρεται δημοσίως,
σού λείπει το σωστό στήσιμο και ο επαγγελματισμός.

Ακόμα λοιπόν και εάν κάποιος ενδιαφερόταν δεν θα έδειχνε ποτέ το ενδιαφέρον του.

Αυτό δυστυχώς εσύ δεν μπορείς να το δεις.
Σού αρκεί το ότι σε καλούν στη 'Ζούγκλα' και νομίζεις ότι η 'δημοσιότητα' αργά ή γρήγορα θα φέρει επιτυχία...
Καμία σχέση...οι εκπομπές και τα κανάλια στην ανάγκη τους να βρουν το 'θέμα της ημέρας' πολλούς μπορούν να φωνάξουν. Η πραγματική επιστήμη όχι μόνο δεν ασχολείται αλλά σνομπάρει κιόλας τέτοιου είδους γραφικότητες (και καλά κάνει)...

Μία ιδέα, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είναι πολύ καλή, δεν είναι αρκετή. Εσύ νομίζεις ότι είσαι ο μόνος που έχει ιδέες...μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στον πλανήτη των 7 δις. από πλευράς παραγωγής ιδεών και καινοτομιών...νομίζεις ότι είσαι το κέντρο του κόσμου...

Το στενάχωρο λοιπόν είναι αυτό, δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά που σού λέμε εδώ, και γι'αυτό θα συνεχίσεις την μία να παραπονιέσαι και την άλλη να επαίρεσαι (ειδικά εδώ που βρήκες κάποιους να σού απαντήσουν).

29/03/2018, 09:24:30
Εδώ, σαν φόρουμ εσωτερισμού, μας ενδιαφέρει κυρίως (έστω κάποιους από εμάς) γιατί κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται έτσι. Σαν τον αγαπητό seismic. Ποιες ανάγκες τους καλύπτει αυτός ο τρόπος σκέψης. Που εγκλωβίζονται οι ίδιοι, γιατί συνεχίζουν να προσπαθούν στο ίδιο μοτίβο, παρόλα τα υπαρκτά αδιέξοδα. Και το σημαντικότερο: που βρίσκεται το νόημα σε όλα αυτά, τι θα έπρεπε να έκαναν αν ήθελαν να είναι πραγματικά παραγωγικοί και δημιουργικοί, και που υστερούν.

Βασικά οι άνθρωποι αυτοί δεν καταλαβαίνουν. Αυτά που τους αναφέρουμε βρίσκονται κάτω από τον ορίζοντα της σκέψης τους. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημά τους. Και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό. Δεν υπάρχει καμιά άσκηση ή πρακτική εσωτερισμού για αύξηση αυτής της αντίληψης. Αντιθέτως υπάρχει η κλασσική οδός, αυτή των σπουδών. Ξεκινάει από το "δεν ξέρω τίποτε", περνάει από το "θέλω όμως να μάθω" και ειδικά "να μάθω αυτά που έχουν μάθει κάποιοι άλλοι γύρω μου". Όταν ολοκληρωθεί αυτό, συνήθως γίνεται με την πιστοποίηση που λέγεται απόκτηση διπλώματος, πτυχίου κτλ.

Τότε οι άλλοι, αυτοί που ξέρουν, πιστοποιούν ότι έμαθες κι εσύ αυτά που ξέρουν αυτοί. Τότε είναι που σου θίγουν πάντα το γνωστό: "μήπως έχεις να μας πεις κάτι παραπάνω;". Κι εσύ τότε ψάχνεσαι να δεις που μπορείς να φτάσεις. Και δεν θα σε εμποδίσει κανένας, κάθε άλλο. Είσαι ελεύθερος να τους πεις οτιδήποτε, αρκεί να στηρίζεται πάνω στο οικοδόμημα της ανθρώπινης γνώσης και λογικής, όχι σε ιστορίες για αγρίους.

Μια ιδέα:
http://www.civil.ntua.gr/courses/

Ενδεικτικά όλα αυτά, νομίζω ότι μια οποιαδήποτε άλλη περιφερειακή σχολή καλύπτει πλήρως το αντικείμενο.

Υπάρχει τώρα εδώ ένα δευτερεύων θέμα που θέλω να θίξω. Το σύνδρομο του «θείου Αλβέρτου». Του γνωστού Albert Einstein. Πιο συγκεκριμένα, τη γνωστή «παραμυθολογία» του κουμπούρα και απροσάρμοστου, του κακού μαθητή, που κόντεψε να μείνει στο σχολείο, που δεν τα πήγαινε καλά με τα μαθήματα. Που είχε κάποιες πρωτοποριακές ιδέες αλλά δεν τον άφηναν να εκφραστεί, άλλοι παραμυθιάζουν πως κατέκλεψε τον γνωστό Ελληνα Καραθωδωρή (όλα αυτά δια αλληλογραφίας φυσικά), και μια μέρα είχε την επιφοίτηση να αλλάξει όλη τη φυσική του 19ου αιώνα. Κατάργησε τον «φωτοβόλο αιθέρα» και έδωσε την νέα αντίληψη που διατηρείται ως σήμερα, για τον χώρο, τον χρόνο και την ενέργεια.

Καμία σχέση. Παραμύθια της Χαλιμάς. Ο A.E ήταν ένα λαμπρό μυαλό, καθόλου απροσάρμοστος και άριστος μαθητής. Ήταν απλά «γλωσσάς». Την έλεγε σε κάποιους, στους καθηγητές του, στο κατεστημένο της εποχής. Και αυτοί τον μαύριζαν στις βαθμολογίες και του έκλειναν πόρτες. Όπως γίνεται και σήμερα, τηρουμένων των αναλογιών. Αυτός πρώτα κατάφερε να τις ανοίξει και μετά μεγαλούργησε. Πρώτα έβγαλε το φυσικό τμήμα της πολυτεχνικής σχολής της Ζυρίχης (κάτι σαν το ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ να το δεις, μια από τις δυσκολότερες σχολές). Και μετά άρχισε επίσημα την έρευνα σαν υποψήφιος διδάκτωρ, δημοσιεύοντας 3 - 4 πρωτότυπες εργασίες που άλλαξαν το επιστημονικό κατεστημένο της εποχής του. Αν «δανείστηκε» ιδέες από κάποιον, αυτός πιθανόν να ήταν ο Πουανκαρέ, αυτός είχε θέσει ήδη τα θεμέλια της αλλαγής της αντίληψης για τον χώρο και τον χρόνο. Στα πλαίσια πάντα του:

If I have seen further it is by standing on ye shoulders of Giants (Isaac Newton)

Και καταλήγω: δεν είσαι Einstein. Ούτε πρόκειται να γίνεις ποτέ. Δεν έχεις το υπόβαθρο για αυτό και το σημαντικότερο δεν θέλεις, ούτε έχεις τη δυνατότητα να ακολουθήσεις την πορεία του. Πιθανόν να μην την είχες ποτέ. Δεν παράγονται έτσι οι πρωτοποριακές ιδέες. Παράγονται ΜΟΝΟ με τον τρόπο που σου είπα παραπάνω. Πρώτα μαθαίνεις τι έκαναν οι άλλοι και μετά προσθέτεις το δικό σου λιθαράκι. Αλλά εσύ δεν καταλαβαίνεις. Κουδουνάκια στα αυτά σου όλα αυτά που διαβάζεις. Αν τα διαβάζεις. Γιατί έχω την υποψία πως ρίχνεις μια ματιά, αν τη ρίξεις κι αυτή, για να συνεχίσεις το spam με τις ιστορίες για αγρίους που ήρθες να αμολήσεις.

Δυστυχώς δεν θα βρεθεί πολιτικός μηχανικός να ασχοληθεί μαζί σου. Όχι επειδή δεν καταλαβαίνει, αντιθέτως. Ξέρει όλα αυτά που σου έγραψα, άσχετα αν δεν μπήκε κανένας στο κόπο να κάτσει να στα πει έτσι αναλυτικά. Στα είπαμε όμως εδώ. Και αυτό είναι το «μάθημα» του esoterica. Και όμως, δεν θα το περάσεις ούτε αυτό.

Abyssus Abyssum Invocat

seismicΜέλος
29/03/2018, 13:32:32
Αυτό που είδα με αυτά που μου γράψατε είναι αυτά που πίστευα για τους Έλληνες επιστήμονες. Είπατε ότι δεν ξέρω αυτά που ξέρει ένας που πήγε σε πανεπιστήμιο. Σας πληροφορώ ότι όχι μόνο τα ξέρω αλλά και τα θεωρώ ξεπερασμένα. Δεν είναι ανάγκη να πας στο πανεπιστήμιο για να μορφωθείς. Και από το ίντερνετ όταν διαβάσεις διδακτορικά και διατριβές μια χαρά μορφώνεσαι. Αυτό κάνω και εγώ 10 χρόνια τώρα. Αλλά κάνω και κάτι άλλο που θα σας το πω αλλά δεν θα το καταλάβετε. Δέκα χρονών πήγα στην οικοδομή ο πατέρας μου ήταν εργολάβος. Δεν πήγαινα στο σπίτι να φάω μετά την δουλειά έπαιρνα πολλά λεωφορεία να πάω στην σχολή και έκανα μαθήματα επτάωρα κάθε μέρα επί 7 χρόνια. Αρχικά πήρα το πτυχίο του μηχανοτεχνίτη και επειδή δεν μου άρεσε η μουντζούρα πήγα μετά και έβγαλα το πτυχίο του εργοδηγού δομικών έργων. Με αυτό το πτυχίο έχω το δικαίωμα από το κράτος να κάνω στατικές μελέτες εμβαδού μέχρι και 180 τ.μ
Άσχετος δεν είμαι. Θα έλεγα ότι ξέρω την βασική γνώση ενός πολιτικού μηχανικού και ενός μηχανολόγου. Από 13 χρονών έκτιζα τούβλα καλούπωνα σοβάτιζα τα πρωινά και το απόγευμα σπούδαζα αυτά που έβλεπα στην πράξη ( πολύ βασικό αυτό ) Στο στρατό ήμουν στην ΜΑΚ ( Μονάδα αεροπορικών κατασκευών ) στα προκάτ. Εκεί έμαθα ένα άλλο σύστημα δόμησης. Στις Κυκλάδες που μένω έμαθα μία άλλη όψη της αρχιτεκτονικής Στην Αγγλία που πήγα και δούλευα σαν κτίστης έμαθα ένα εντελώς άλλο σύστημα δόμησης. Με την πατέντα ασχολήθηκα διαβάζοντας διατριβές για την αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών. Είμαι 60 χρονών και ακόμα μετά από 50 χρόνια είμαι ενεργός στην οικοδομή.
Γιατί τα λέω όλα αυτά. Γιατί η γνώση που έχω αποκτήσει πάνω στις κατασκευές για να την αποκτήσετε εσείς πρέπει να κάνετε 60 χρόνια σπουδές Η αντίληψη είναι κύριοι που μετράει για να κάνεις πατέντα και η γενική γνώση των προβλημάτων και αυτή έρχεται από την διατριβή της ζωής σου και όχι μόνο από την παπαγαλία της μάθησης.
Τώρα δεν αμφισβητώ τις σπουδές του κάθε ενός ούτε τον κόπο που έκανε για να πάρει ένα πτυχίο.
Οι σπουδές όμως δεν είναι τίποτα άλλο από το εισιτήριο να μπεις στο λεωφορείο. Το ταξίδι της ζωής για την εξερεύνηση πάνω στην καινοτομία θα την κάνει ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο.
Ένας που δεν ξέρει δεν γράφει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και ούτε γράφει άρθρα σαν αυτό. http://www.efevresi.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1/

Edited by - seismic on 29/03/2018 14:12:01

Edited by - seismic on 29/03/2018 14:32:43

seismicΜέλος
29/03/2018, 14:31:58
Για να δούμε ξέρω από την επιστήμη του πολιτικού μηχανικού ή δεν ξέρω?
Μερικές αλήθειες για τον σεισμό και τις κατασκευές που πρέπει να ξέρουμε.
Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να καταστρέψουν μία πολύ ισχυρή κατασκευή.
Πολλές φορές το πρώτο που ρωτάμε όταν γίνει ένας σεισμός είναι το μέγεθός του δηλαδή πόσα Ρίχτερ είναι για να καταλάβουμε αν αυτός ο σεισμός είναι μεγάλος και ικανός για να καταστρέψει τα σπίτια μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι το μέγεθος του σεισμού στην κλίμακα Ρίχτερ από μόνη της δεν λέει την αλήθεια δηλαδή δεν φανερώνει την ένταση που δέχεται η κατασκευή γιατί απλά τα Ρίχτερ φανερώνουν απλά το μέγεθος του σεισμού στο μέρος που είναι το επίκεντρο.
Π.χ Ένας σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ μπορεί να καταστρέψει μία κατασκευή και ένας άλλος 8 Ρίχτερ να μην την πειράξει καθόλου. Γιατί γίνεται αυτό? ... γιατί απλά όταν ο σεισμός των 8 Ρίχτερ έχει μεγάλη απόσταση από την κατασκευή η ενέργεια που φτάνει κάτω από την κατασκευή είναι μικρή ενώ αν το επίκεντρο του σεισμού των 6 Ρίχτερ είναι κοντά στην κατασκευή η ενέργεια δηλαδή η ένταση του σεισμού θα πάει όλη πάνω στην κατασκευή. Την ένταση του σεισμού που φτάνει κάτω από την βάση της κατασκευής την μετράμε με την κλίμακα Μερκάλι. Η κλίμακα Ρίχτερ δεν θα πρέπει να συγχέεται με την κλίμακα Μερκάλι, που προσδιορίζει όχι το μέγεθος, αλλά την ένταση του σεισμικού φαινομένου σε ορισμένη τοποθεσία και, επομένως, εξαρτάται από το μέγεθος, την απόσταση από το επίκεντρο του σεισμού, το υπέδαφος και από παράγοντες που επηρεάζουν την διάδοση των σεισμικών κυμάτων. Επίσης, αφού η κλίμακα Μερκάλι προσμετρά τις επιπτώσεις ενός σεισμικού φαινομένου, δεν ενδείκνυται για μετρήσεις σε ακατοίκητες ή αραιοκατοικημένες περιοχές. Η κλίμακα Μερκάλι δεν μετρά την ενέργεια που απελευθερώνεται από έναν σεισμό, όπως η κλίμακα Ρίχτερ. Αντίθετα, ασχολείται με τις επιπτώσεις ενός σεισμού σε μια δεδομένη περιοχή καθώς και με την επιτάχυνση που φθάνει στην περιοχή αυτή δηλαδή μετράει την επιτάχυνση της μετατόπισης του εδάφους. Την επιτάχυνση την μετράει σε ( g )
1 g είναι η επιτάχυνση που αποκτάει ένα σώμα όταν βρεθεί μέσα στο βαρυτικό πεδίο της Γης. Συμβολίζεται διεθνώς με το γράμμα g. Είναι μέγεθος διανυσματικό όπως ακριβώς και η επιτάχυνση. Η τιμή της δεν εξαρτάται από το βάρος του σώματος και έχει τιμή περίπου 9,8 m/s2 στην επιφάνεια της Γης. Συμπέρασμα Αυτή που καθορίζει την ένταση του σεισμού που δεν είναι άλλη από την επιτάχυνση του εδάφους που φθάνει κάτω από την κατασκευή είναι η κλίμακα Μερκάλι και όχι τα Ρίχτερ. Για τον λόγο αυτό την άλλη φορά που θα ακούσετε στα μμε ότι οι κατασκευές άντεξαν 8 Ρίχτερ χωρίς να πάθουν τίποτα αυτό να ξέρετε ότι δεν φανερώνει την αλήθεια της έντασης του σεισμού πάνω στις κατασκευές και βασικά είναι μία ψευδή είδηση. Άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να επιδράσουν στην ένταση που αναπτύσσεται πάνω στην κατασκευή είναι. Άγνωστη η διεύθυνση του σεισμού, άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης, άγνωστη η διάρκειά της. Ακόμα οι μέγιστες πιθανές επιταχύνσεις που δίδουν οι σεισμολόγοι, και καθορίζουν τον συντελεστή αντισεισμικού σχεδιασμού έχουν πιθανότητα υπέρβασης, μεγαλύτερης του 10%.
Ο συσχετισμός των ποσοτήτων όπως είναι οι “αδρανειακές εντάσεις – δυνάμεις απόσβεσης – ελαστικές δυνάμεις- δυναμικά χαρακτηριστικά κατασκευής – αλληλεπίδραση εδάφους κατασκευής – επιβαλλόμενη κίνηση εδάφους” είναι μη γραμμικής κατεύθυνσης και δυσκολεύουν πολύ τον σωστό αντισεισμικό σχεδιασμό. Η ποιότητα των κατασκευών και η ασφάλειά τους, είναι και συνάρτηση της οικονομικής κατάστασης των χωρών, μεταξύ των άλλων παραγόντων. Είναι ευνόητο ότι φτωχές χώρες δεν μπορούν να συγκριθούν με χώρες όπου έχουν ακριβούς σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς.
Συσχετισμός του πειράματος με την κλίμακα Mercalli.
Διόρθωση επιτάχυνσης
Το μοντέλο σε αυτό το πείραμα https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q Από το 2,45 λεπτό μέχρι το 2,50 λεπτό μέσα σε 5 δευτερόλεπτα έκανε 20 ταλαντώσεις των 22 cm... οπότε σε 20 sec έκανε 80 ταλαντώσεις των 22 cm. Αυτές τις ταλαντώσεις από το ένα άκρο στο άλλο μετράμε, και τον αντίστοιχο χρόνο τους σε sec. Η συχνότητα (Hz) είναι το κλάσμα: ν = αριθμός τέτοιων διαδρομών /αντίστοιχο χρόνο τους. 80/20=4Hz To 9,81 είναι η γήινη επιτάχυνση και την διαιρούμε με την επιτάχυνση που βρήκαμε για να βρούμε τα g Δηλαδή πόσες φορές είναι πιο γρήγορη η επιτάχυνση από ένα σώμα που πέφτει στην γη.
Σε φυσικό σεισμό που έκανα το πείραμα με πλάτος ταλάντωσης 0,22 cm και με συχνότητα 4 Hz έχουμε ... a=( -(2*π*4)^2 * 0,22 ) / 9.81
3,14χ2=6,28χ4=25,12X25,12=631,0144X0,22=138,823/9,81= 14,15g φυσικού σεισμού
Αυτή η επιτάχυνση που βγάλαμε είναι η επιτάχυνση ενός σεισμού φυσικού μεγέθους εξασκούμενη πάνω σε ένα μοντέλο υπό κλίμακα και για αυτόν τον λόγο οι τιμές της επιτάχυνσης είναι πολύ μεγαλύτερες. Πόσο πάρα πάνω είναι η επιτάχυνση στην μικροκλίμακα δεν μπορώ δεν ξέρω να την υπολογίσω?
Σε αυτήν την επιτάχυνση των 14,15g φυσικού πραγματικού σεισμού το μοντέλο δεν εμφάνισε αστοχίες οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε την πραγματική επιτάχυνση που αυτό αστοχεί. Στην Ελλάδα υπάρχουν τρείς σεισμικές ζώνες επικινδυνότητας Α, Β, και Γ. Σκοπός του σύγχρονου αντισεισμικού κανονισμού είναι να κατασκευάσει δομές που στην πιο επικίνδυνη σεισμική ζώνη την Α οι κατασκευές να αντέχουν : ( 0,36 g επιτάχυνσης ) στην Β 0,24g και στην Γ 0,16g
Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος σεισμός είχε επιτάχυνση 1g
Παγκόσμια ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος σεισμός είχε επιτάχυνση 3g …στην Χιλή σε σεισμό εντάσεως 9,5 Ρίχτερ Η επιτάχυνση σε ( g ) είναι η ενέργεια του σεισμού που φτάνει τελικά κάτω από την κατασκευή. Τα Ρίχτερ μετράνε την ένταση στο επίκεντρο του σεισμού. Οι πολιτικοί μηχανικοί σχεδιάζουν βάση της επιτάχυνσης ( g ) όχι βάση των Ρίχτερ.

Το μοντέλο είχε επιτάχυνση πάνω από 14,15g μετρημένο μόνο κατά τον οριζόντιο άξονα οπότε τα συμπεράσματα της χρησιμότητας της μεθόδου της ευρεσιτεχνίας πειραματικά είναι συντριπτικά συγκρίνοντάς αυτά με τον σύγχρονο αντισεισμικό σχεδιασμό..

Το δοκίμιο στο πείραμα είχε γενική μάζα βάρους 880 kg Ο δεύτερος όροφος λόγο της ανεστραμμένης δοκού που φέρει είναι πιο πολλά κιλά από το μισό οπότε θα έλεγα ότι είναι περίπου 450kg και το ισόγειο είναι 430kg Άρα για να βρούμε την δύναμη αδράνειας F πρώτα στο ισόγειο λέμε ….
F=m.α 430Χ138,823=59694Newton ή 60 kN.
και ο πρώτος όροφος 450Χ138,823=62470 Newton ή 62,47kN.
Σύνολον δύναμης F ( Αδράνεια ) 60+62,47=122,47kN
Ροπή Αδράνειας
Δύναμη Χ Ύψος ^2 άρα
Ισόγειο 60Χ0,67Χ0,67= 27kN
Πρώτος όροφος 62,47Χ1,35Χ1,35 = 113,85kN
Σύνολον Ροπή Αδράνειας 27+113,85=140,85 kN
https://scontent.fath4-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/27750939_1886646148014999_7455225678517215196_n.jpg?_nc_cat0oh635cd3c260589b3baf0ff4767d1be0aaoe5B73499B

Edited by - seismic on 29/03/2018 14:33:26

29/03/2018, 16:08:13
Ο τρόπος που υπολογίζεις την επιτάχυνση που δέχεται η μάζα στο πλατό από τη συχνότητα της ταλάντωσής του, είναι ότι πιο άκυρο έχω δει στη ζωή μου. Ούτε για αστείο θα τα έγραφε αυτά μαθητής λυκείου. Μην πας όμως μακριά, με μια εφαρμογή σαν κι αυτή:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chrystianvieyra.android.physicstoolboxaccelerometer

(η πρώτη σοβαρή που βρήκα), κι ένα κινητό android και θα σου έβγαζε τις επιταχύνσεις δέχτηκε, μέγιστα, ελάχιστα και σε ποιους άξονες. Τα οποία φυσικά... καμιά σχέση με αυτά που γράφεις. Αλλά μπροστά σε αυτό το δήθεν, ύφος ξερόλα, Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή κτλ, απίθανο να αποπειραθεί κάποιος παραπάνω ανάλυση. Απορώ πως ασχολήθηκαν μαζί σου μερικοί άνθρωποι. Τότε φαίνεται πως είχες καβαλήσει μόνο το καλάμι, τώρα βρίσκεσαι πάνω στο σκουπόξυλο του Χάρι Πότερ.

Abyssus Abyssum Invocat

seismicΜέλος
29/03/2018, 17:02:05
quote:

Ο τρόπος που υπολογίζεις την επιτάχυνση που δέχεται η μάζα στο πλατό από τη συχνότητα της ταλάντωσής του, είναι ότι πιο άκυρο έχω δει στη ζωή μου. Ούτε για αστείο θα τα έγραφε αυτά μαθητής λυκείου. Μην πας όμως μακριά, με μια εφαρμογή σαν κι αυτή:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chrystianvieyra.android.physicstoolboxaccelerometer

(η πρώτη σοβαρή που βρήκα), κι ένα κινητό android και θα σου έβγαζε τις επιταχύνσεις δέχτηκε, μέγιστα, ελάχιστα και σε ποιους άξονες. Τα οποία φυσικά... καμιά σχέση με αυτά που γράφεις. Αλλά μπροστά σε αυτό το δήθεν, ύφος ξερόλα, Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή κτλ, απίθανο να αποπειραθεί κάποιος παραπάνω ανάλυση. Απορώ πως ασχολήθηκαν μαζί σου μερικοί άνθρωποι. Τότε φαίνεται πως είχες καβαλήσει μόνο το καλάμι, τώρα βρίσκεσαι πάνω στο σκουπόξυλο του Χάρι Πότερ.

Abyssus Abyssum Invocat

Τι είναι λάθος? Ο τύπος της επιτάχυνσης?
a=( -(2*π*4)^2 * 0,22 ) / 9.81
Γίνε ποιό συγκεκριμένος

Υ.Γ
Ο ξερόλας ο αγράμματος είναι αυτός που διατύπωσε πρώτη φορά παγκοσμίως ότι...
Η πάκτωση των άνω άκρων των τοιχωμάτων ενός φέροντα οργανισμού με το έδαφος παραλαμβάνει τις ανοδικές εντάσεις της ροπής ανατροπής από το άνω άκρο των τοιχωμάτων και τις μεταβιβάζει μέσα στο έδαφος αποτρέποντας την παραμόρφωση των κόμβων και τις αντιρροπές που δημιουργούνται πάνω σε αυτούς οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την παραμόρφωση και αστοχία του κορμού των στοιχείων.
Όταν αποτρέπεται η στροφή των τοιχωμάτων εξαφανίζονται και όλες οι εντάσεις πάνω από τα στοιχεία του φορέα που ηλιθιωδώς εσείς τις στέλνεται πάνω στις μικρές διατομές τους ενώ εγώ τις στέλνω μέσα στο έδαφος.
Αυτό δεν σου αρέσει να γίνεται γιατί δεν έχω τελειώσει πανεπιστήμιο?
Και αυτός που ανακάλυψε την οριζόντια σεισμική μόνωση δεν είχε τελειώσει πανεπιστήμιο και όμως την χρησιμοποιείτε.

Edited by - seismic on 29/03/2018 17:41:39

Edited by - seismic on 29/03/2018 17:50:32

Edited by - seismic on 29/03/2018 18:02:13

Edited by - seismic on 29/03/2018 18:07:19

29/03/2018, 18:53:26
Ναι, ας αρχίσουμε με τον τύπο, τα πολύ βασικά, μιας και δεν ξέρουν όλοι όσοι παρακολουθούν μηχανική. Κι εγώ, κάτι έχω κάνει κάπου πριν 25 χρόνια. Ποτέ δεν είναι αργά να τα ξαναθυμηθούμε όμως. Εξήγησε λοιπόν πως προκύπτει αυτός ο τύπος περιληπτικά ή δώσε μια αναφορά κάπου που να είναι γραμμένος.

Abyssus Abyssum Invocat

seismicΜέλος
29/03/2018, 20:53:33
quote:

Ναι, ας αρχίσουμε με τον τύπο, τα πολύ βασικά, μιας και δεν ξέρουν όλοι όσοι παρακολουθούν μηχανική. Κι εγώ, κάτι έχω κάνει κάπου πριν 25 χρόνια. Ποτέ δεν είναι αργά να τα ξαναθυμηθούμε όμως. Εξήγησε λοιπόν πως προκύπτει αυτός ο τύπος περιληπτικά ή δώσε μια αναφορά κάπου που να είναι γραμμένος.

Abyssus Abyssum Invocat

Κάνε το με όποιον τύπο θες. Αυτή είναι η σωστή επιτάχυνση σε g
https://physicsgg.me/2015/03/14/o-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%80-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AC%CF%87%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84/

29/03/2018, 22:39:00
Ναι, και τι σχέση έχει αυτό που γράφεις, η επιτάχυνση της βαρυτητας να το θέσω πιο σωστά, με την επιτάχυνση που δημιουργεί ένας στρόφαλος που κινεί ένα έμβολο; Το οποίο συνδέεται με κάποιο πλατό που βρίσκεται επάνω η κατασκευή του μπετόν που έφτιαξες; Εσύ επιταχύνεις/επιβραδύνεις ένα πλατό, από το ένα άκρο της μετατόπισης έως το άλλο. Η βαρύτητα δεν παίζει κανένα ρόλο εδώ, εκτός του βάρους της μάζας φυσικά. Δεν βλέπω κανένα εκκρεμές στη περίπτωσή μας. Σου υπενθυμίζω ότι αναφέρομαι στις επιταχύνσεις που ασκεί ο προσομοιωμένος σεισμός στη κατασκευή, όχι τι κάνει η ίδια η κατασκευή δευτερογενώς.

Abyssus Abyssum Invocat

seismicΜέλος
29/03/2018, 23:22:19
Θέλεις να πεις ότι αυτό είναι σωστό?
Το μοντέλο σε αυτό το πείραμα... https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q Από το 2,45 λεπτό μέχρι το 2,50 λεπτό μέσα σε 5 δευτερόλε- πτα έκανε 10 πλήρεις ταλαντώσεις των 44 cm... οπότε σε 20 sec έκανε 40 ταλαντώσεις των 44 cm. Θα σας δώσω κάποια θεωρητικά στοιχεία για να κάνετε και να ελέγξετε μόνοι σας τους υπολογισμούς που έκανα. Το μοντέλο μου εκτελεί μια απλή αρμονική ταλάντωση κατά τον άξονα χ πάνω στον οποίο πηγαινοέρχεται (αγνοούμε την κάθετη κίνηση που είναι μικρή). Αυτή η παλινδρομική κίνηση δημιουργείται από την κυκλική κίνηση του άκρου του εμβόλου όπου είναι προσαρμοσμένος ο πύρος του ρουλεμάν. Η ακτίνα αυτού του κύκλου είναι 0,11m και αυτό είναι το πλάτος ταλάντωσης Α. Έτσι κάνει το μοντέλο μου διαδρομή 2Α = 0,22m, δηλ πάει από το ένα ακραίο σημείο στο άλλο σε κάθε μισή στροφή του πύρου. Μία πλήρης ταλάντωση όμως σημαίνει να κάνει ο πύρος μια πλήρη στροφή, να επανέλθει δηλ. το μοντέλο στην ακραία θέση από όπου ξεκίνησε. Άρα, αν πούμε ότι ξεκίνησε από το τέρμα πρέπει να επανέλ- θει στο τέρμα. Κάνει επομένως συνολική διαδρομή 0,22 που πήγε και 0,22 που γύρισε = 4Α = 0,44 m. Αν λοιπόν σταθούμε από την πλευρά του μηχανήματος και μετράμε διαδρομές, κάθε προσέγγιση προς το μηχάνημα είναι και μία πλήρης διαδρομή και άρα μία στροφή. Αυτές τις στρο- φές μετράμε, και τον αντίστοιχο χρόνο τους σε sec. Η συχνότητα (Hz) είναι το κλάσμα: ν = αριθμός τέτοιων πλή- ρων διαδρομών /αντίστοιχο χρόνο τους. Η περίοδος της ταλάντωσης Τ, δηλ. ο χρόνος μιάς πλήρους διαδρομής 0,44m είναι Τ = 1/ν sec. Σε μια πλήρη στροφή του πύρου, έχουμε μία φορά μέγιστη θετική ταχύτητα κατά την μία κατεύθυνση και μια φορά μέγι- στη αρνητική κατά την άλλη. Εμάς βέβαια μας ενδιαφέρουν οι απόλυτες τιμές τους που εί- ναι ίδιες. Το ίδιο συμβαίνει και με την επιτάχυνση, αλλά αυτή έχει μέγι- στη απόλυτη τιμή όταν η ταχύτητα είναι μηδέν, δηλ. στα άκρα των διαδρομών. Μέγιστη ταχύτητα και μέγιστη επιτάχυνση υπολογίζονται από την γωνιακή ταχύτητα ω που είναι: ω = 2π/Τ. Άρα: μέγιστη ταχύτητα υ: maxυ = ω*Α = 0,11*ω m/sec, = ω2*Α = 0,11*ω2 m/sec2. Αυτά τα μέγιστα μεγέθη πραγματοποιούνται στιγμιαία. Αν θέλουμε να πάρουμε την μέση επιτάχυνση, είτε θετική είτε αρνητική, τότε σκεφτόμαστε ότι η ταχύτητα πήγε από το μηδέν στο μέγιστό της σε χρόνο Τ/4. Άρα η μέση επιτάχυν- ση είναι κατά προσέγγιση: α = maxυ/(Τ/4) = 4*maxυ/Τ = 4*0,11.ω/Τ σε m/sec2. Αυτό βέβαια δε είναι ακριβές, διότι κατά την στιγμή Τ/4 η α είναι μεγαλύτερη (να μη σας μπλέκω με συνημίτονα και ημίτονα). Και στις δύο όμως περιπτώσεις για να βρούμε την επιτάχυνση σε g, πρέπει να διαιρέσουμε τις επιταχύνσεις που είναι σε m/ sec2 με την Γήινη επιτάχυνση μάζας που είναι 9,81 m/sec για να πούμε ότι έχουμε πετύχει επιτάχυνση τόσων g. Πιστεύω να ήμουν αναλυτικός. Τι κάνουμε στην πράξη και τι άλλους παράγοντες λαμβάνουμε υπόψη μας, είναι ένα ζητούμενο; Αναλυτικά αποτελέσματα πειράματος. Από το 2,45 λεπτό μέ- χρι το 2,50 λεπτό μέσα σε 5 δευτερόλεπτα έκανε 10 πλήρεις στροφές. ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ.https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q Δηλαδή 40 πλήρεις στροφές σε 20 sec. 1) Οπότε Πλάτος ταλάντωσης Α = 0,11 m. 2) Η συχνότητα (Hz) είναι το κλάσμα: ν = αριθμός τέτοιων πλήρων διαδρομών /αντίστοιχο χρόνο τους. Οπότε 40/20 = 2 Hz. 3) Ιδιοπερίοδος Η περίοδος της ταλάντωσης Τ, δηλ. ο χρόνος μιάς πλήρους διαδρομής 0,44m είναι Τ = 1/ν sec Οπότε 1/2 = 0,5 sec. 4) Γωνιακή ταχύτητα ω είναι: ω = 2π/Τ. Οπότε 2Χ3,14/0,5 = 12,56. 5) Μέγιστη ταχύτητα υ: maxυ = *Α = 0,11*ω m/sec. Οπότε 12,56 χ 0,11 = 1,3816 m/sec. 6) Mέγιστη επιτάχυνση α: maxα = ω2*Α = 0,11*ω2 m/sec2. Οπότε 12,56 χ 12,56χ0,11 = 17,352896. 7) Επιτάχυνση σε g 17,352896/9,81 = 1,77 g

Y.Γ
Οι τύποι είναι σωστοί και ο πρώτος που σας έδειξα και αυτός που σας δείχνω. Η διαφορά που έχω μπερδευτεί είναι το ότι δεν είμαι σίγουρος αν το πλάτος ταλάντωσης είναι 0,11 m ή αν είναι 0,22m και αν η συχνότητα είναι 2 ή είναι 4 Hz

Edited by - seismic on 29/03/2018 23:36:50

Edited by - seismic on 29/03/2018 23:58:40

Edited by - seismic on 30/03/2018 00:00:37

30/03/2018, 10:42:03
seismic ΟΚ, κατάλαβα ότι έτσι κανονικοποιείς ως προς g. Αλλά παραπάνω γράφεις ότι:

quote:
Το μοντέλο είχε επιτάχυνση πάνω από 14,15g μετρημένο μόνο κατά τον οριζόντιο άξονα ...

και λίγο μετά:

quote:
Επιτάχυνση σε g 17,352896/9,81 = 1,77g

Πως η επιτάχυνση ξαφνικά υποδεκαπλασιάστηκε; Φυσικά ο τρόπος υπολογισμού που κάνεις δεν είναι ο σωστός, θα σου γράψω αναλυτικά πως προκύπτει η επιτάχυνση στο πλατό κατά τον οριζόντιο άξονα αργότερα, γιατί το ψάχνω ώστε να είναι σωστά τεκμηριωμένο.

Abyssus Abyssum Invocat

seismicΜέλος
30/03/2018, 13:38:01
quote:

seismic ΟΚ, κατάλαβα ότι έτσι κανονικοποιείς ως προς g. Αλλά παραπάνω γράφεις ότι:

quote:
Το μοντέλο είχε επιτάχυνση πάνω από 14,15g μετρημένο μόνο κατά τον οριζόντιο άξονα ...

και λίγο μετά:

quote:
Επιτάχυνση σε g 17,352896/9,81 = 1,77g

Πως η επιτάχυνση ξαφνικά υποδεκαπλασιάστηκε; Φυσικά ο τρόπος υπολογισμού που κάνεις δεν είναι ο σωστός, θα σου γράψω αναλυτικά πως προκύπτει η επιτάχυνση στο πλατό κατά τον οριζόντιο άξονα αργότερα, γιατί το ψάχνω ώστε να είναι σωστά τεκμηριωμένο.

Abyssus Abyssum Invocat

Όταν βάλεις πλάτος ταλάντωσης 0,11 εκατοστά και συχνότητα 2 Hz τότε η επιτάχυνση είναι 1,77 g
Όταν βάλεις πλάτος ταλάντωσης 0,22 εκατοστά και συχνότητα 4 Hz τότε η επιτάχυνση είναι κοντά στα 14 g
Και με τους δύο τύπους το ίδιο αποτέλεσμα έχω.
Αυτό που δεν ξέρω είναι .... πιο είναι το σωστό πλάτος ταλάντωσης Είναι το 0,11 ή το 0,22 ?
Ακόμα δεν ξέρω την σωστή συχνότητα είναι 2 Hz ή είναι 4 Hz ?
Ένας μου είχε κάνει φασματοσκόπηση αλλά δυστυχώς μέτρησε σε ένα σημείο του βίντεο που ήταν πολύ αργή η επιτάχυνση. Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον !