- Το Μέλλον της Ανθρωπότητας είναι αλλού ?! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Οταν υπάρχουν μεγάλες ομάδες πληθυσμών που πεθαίνουν απο έλλειψη τροφής, λόγω της συρρίκνωσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων...
Οταν ξεκινάνε πόλεμοι για ένα στοιχειώδες ζωτικό αγαθό, όπως είναι για παράδειγμα το νερό...
Οταν τα φυσικά αποθέματα ενέργειας, όπως το πετρέλαιο, λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα...
Οταν ο πληθυσμός της Γης διογκώνεται ανεξέλεγκτα, σε σχέση με την έκτασή της
Οταν... Οταν... Οταν...
Οταν όλα αυτά μαζί έχουν ως αλυσιδωτές εκρήξεις τη δημιουργία κοινωνιών των 2/3, τα δημοσιονομικά ελλείματα, την ανεργία, την επιβίωση και όχι τη ζωή, τα άγχη, τις ψυχοσωματικές ασθένειες που θερίζουν...
Και...
...αφού δεν καταφέραμε να φτιάξουμε έναν Ο.Η.Ε. που θα λειτουργεί ως πραγματική και καλώς εννοουμένη παγκόσμια κυβέρνηση που θα βάζει ασφαλιστικές δικλείδες για την ειρηνική συνύπαρξη των εθνών-κοινωνιών-λαών
...αφού δεν καταφέραμε να μη σκοτώνονται άνθρωποι εξ αιτίας θρησκευτικών διαφορών
...αφού δεν καταφέραμε να συνενοούμαστε με μία γλώσσα κυριολεκτικά και μεταφορικά
Τότε, κατά την ταπεινή μου άποψη, το μέλλον της Ανθρωπότητας είναι αλλού...
Κάποτε για λόγους που άπτονταν της εξεύρεσης ζωτικού χώρου, οι άνθρωποι μετακινούνταν μαζικά σε νέες ανεξερεύνητες περιοχές. Ομως, πλέον, η Μάνα Γη τελειώνει, αν δεν τελείωσε ήδη, κι εμείς οι άνθρωποι, ως τέκνα της, βαδίζουμε στην πλήρη ορφάνεια... Δεν έχει άλλο... Αυτό ήταν...
Κάποιοι, πολύ σοφά, είπαν κάποτε: «Σήμερα η Γη, αύριο το Ηλιακό μας σύστημα» και παρεξηγήθηκαν και κυνηγήθηκαν ανελέητα απο τα πολιτικοθρησκευτικά ιερατεία...
Οι Η.Π.Α., που με περισσή ευκολία κατηγορούμε για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας, αλλά και η πάλαι ποτέ Ε.Σ.Σ.Δ. έκαναν ένα μεγάλο βήμα. Δειλά-δειλά και η Γαλλία άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι...
Πόσο εφικτό βλέπετε να προλαβαίνουμε να ζήσουμε την εποχή της μαζικής μετοίκησης σε έναν άλλο πλανήτη;
Θα πέρνατε το ρίσκο να είστε μέσα στους πρώτους;

Edited by - Oannes on 07/11/2003 16:03:45
Έχω όμως την αίσθηση ότι με τους σημερινούς ρυθμούς καταστροφής κι εκμετάλλευσης του πλανήτη, μπορεί και να μην προλάβει η ανθρωπότητα να προβεί σε ένα τέτοιο εγχείρημα...
Όσο γι' αυτό που ρωτάς, φίλε μου :
quote:
νομίζω ότι ο καθένας θα έπαιρνε ένα τέτοιο ρίσκο αν απειλούνταν η ζωή του...Το θέμα είναι πόσοι και ποιοι θα ήταν σε μια τέτοια υποθετική περίπτωση οι "εκλεκτοί" προς διάσωση;
topic.asp?TOPIC_ID=436

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
Οσοι εκ των κ.κ. διαχειριστών του forum θεωρούν πως γίνεται επανάληψη κάποιου topic, δεν έχω αντίρρηση να κλειδωθεί το παρόν...

Γι'αυτό ας αφήσουμε τα περί κλειδώματος ![]()

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
quote:
Πόσο εφικτό βλέπετε να προλαβαίνουμε να ζήσουμε την εποχή της μαζικής μετοίκησης σε έναν άλλο πλανήτη;
Νομίζω ότι για εμάς δεν θα είναι εφικτό.
Όσο γρήγορα και να εξελίσσεται η τεχνολογία , εκτιμώ ότι για εμάς θα παραμείνει ένα θέμα επιστημονικής φαντασίας.
Εκτός και αν η ιατρική επιστήμη , προχωρήσει ταχύτατα , και μετά από 40 με 50 χρόνια (ίσα που προλαβαίνουμε εμείς οι 30+ ) ο μέσος όρος ζωής φτάσει στα 150 χρόνια. Τότε ίσως να προλαβαίναμε.
Γιατί άλλο να υπάρχουν άνθρωποι στο φεγγάρι ή στον Άρη , σε μία βάση, και άλλο η μαζική μετοίκησης που αναφέρεις.
Άλλο μια βάση - θόλος και άλλο η γαιόπλαση ενός πλανήτη για μαζική μετοίκιση.
quote:
Θα παίρνατε το ρίσκο να είστε μέσα στους πρώτους;
Ναι. Είναι εξάλλου ένα από τα όνειρα μου...
quote:
Το Μέλλον της Ανθρωπότητας είναι αλλού;
Σίγουρα το μέλλον είναι αλλού.
Δεν αναφέρομαι στο γεγονός της εξάντλησης των πρώτων υλών ενέργειας , γιατί αυτό είναι ένα αστείο θέμα. Ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα. Το πετρέλαιο είναι μια ασήμαντη πηγή ενέργειας μπροστά στην ηλιακή. Και μην ξεχνάμε την αιολική – ποτέ δεν θα σταματήσει να φυσά , την υδροηλεκτρική , (ποτάμια και θάλασσες ) το υδρογόνο που είναι άφθονο κτλ…
Η μόλυνση είναι σημαντική αλλά δεν νομίζω ότι θα φτάσει ποτέ στο σημείο να καταστήσει τον πλανήτη ακατοίκητο.
Όμως όπως ήδη αναφέρω σίγουρα το μέλλον είναι αλλού.
Και αυτό γιατί ,
σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια ο ήλιος θα μετατραπεί σε κόκκινο γίγαντα – super nova – και θα καταστρέψει σχεδόν όλο το ηλιακό μας σύστημα. Οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να έχουμε μετοικήσει σε άλλα πλανητικά συστήματα , αλλιώς πάπαλα.

ΟΜΩΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ????????????????????????????????????????/
ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ????
Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ?????
ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279
Όντως, κάπως έτσι θα εξελιχθεί...και είναι κρίμα...αυτός ο όμορφος πλανήτης, τόσα πολλάκις εκατομμύρια πλάσματα αναπνέουν επάνω του...
τόσα όμορφα δάση, ξέφωτα με μαγικές τοποθεσίες...το σπίτι μας, η μητέρα που μας γέννησε...
Η θλίψη που νοιώθω αυτή τη στιγμή είναι απέραντη...όπως κάνω πάντα...γίνομαι ένα...νοιώθω ήδη την αποπνικτική μυρωδιά...
Τελικά εμείς (άνθρωποι), θα σκοτώσουμε τα πάντα και θα φύγουμε...
Ως άλλοι άσωτοι υιοί θα ψάξουμε αλλού...αλλά μήπως το μόνο που θα βρούμε θα είναι η κόλασή μας?...
Μια προσέγγιση που με χτύπησε μόλις τώρα...
Γη-παράδεισος
Άλλος πλανήτης-κόλαση
'
Μήπως αλλιώς θα τα σχεδιάζει ο παμπόνηρος άνθρωπος αλλά θα εξελιχθούν διαφορετικά τα πράγματα στην πορεία?...
Όντας σε ξένο πλανήτη δε θα έχει άλλη επιλογή αν κάτι πάει στραβά...
Και εκεί θα βιώσει την κόλαση...αυτή που του αξίζει...
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Το θεμα ειναι ποσοι απο τα δις των κατοικων της γης θα εχουν την δυνατοτητα να πανε εκει?
quote:
Το θεμα ειναι ποσοι απο τα δις των κατοικων της γης θα εχουν την δυνατοτητα να πανε εκει?
Μάλλον πολύ λίγοι, αγαπητέ μου...
Όμως, κι αυτά που έγραψε ο φίλτατος Γρηγόρης με γέμισαν θλίψη...Αναπόφευκτα έρχεται στο νου μου η φράση του Agent Smith : "There is another organism that uses the same pattern...A virus!"
Τί κάνουμε για να μην είμαστε αναγκασμένοι κάποτε να φύγουμε; Και, ναι, γνωρίζω ότι :
quote:
σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια ο ήλιος θα μετατραπεί σε κόκκινο γίγαντα – super nova – και θα καταστρέψει σχεδόν όλο το ηλιακό μας σύστημα.
όμως μέχρι τότε υπάρχει τόσος πολύς χρόνος! Γιατί να μην φροντίσουμε να διατηρήσουμε αυτόν τον Παράδεισο πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε για νέους;
quote:
Δεν ξέρω αν θα προλάβει η γενιά μας να ζήσει μια τέτοια επιχείρηση...Έχω όμως την αίσθηση ότι με τους σημερινούς ρυθμούς καταστροφής κι εκμετάλλευσης του πλανήτη, μπορεί και να μην προλάβει η ανθρωπότητα να προβεί σε ένα τέτοιο εγχείρημα...
Όσο γι' αυτό που ρωτάς, φίλε μου :
quote:
Θα πέρνατε το ρίσκο να είστε μέσα στους πρώτους;νομίζω ότι ο καθένας θα έπαιρνε ένα τέτοιο ρίσκο αν απειλούνταν η ζωή του...Το θέμα είναι πόσοι και ποιοι θα ήταν σε μια τέτοια υποθετική περίπτωση οι "εκλεκτοί" προς διάσωση;
Πολύ ωραίο Θέμα (ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ). Πιστεύω οτι η γενια μας (οσοι ειναι τώρα μέχρι 35 ετών) δεν θα προλαβουν να ζήσουν την προσπάθεια μετοικησης σε αλλους κοσμους για τους λογους που αναφέρετε λιγο πολύ στις προηγούμενες απαντήσεις.
Τώρα το εαν θα ήθελα να ειμαι μέσα στους πρώτους (αν μπορούσα) η απάντηση ειναι ενα μεγάλο ΝΑΙ.
![]()
quote:
σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια ο ήλιος θα μετατραπεί σε κόκκινο γίγαντα – super nova – και θα καταστρέψει σχεδόν όλο το ηλιακό μας σύστημα. Οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να έχουμε μετοικήσει σε άλλα πλανητικά συστήματα , αλλιώς πάπαλα.
Αυτή φυσικά είναι η πιο αισιόδοξη πιθανότητα.
Λογικά ο πλανήτης μας ή η δυνατότητα του να συντηρεί συνθήκες ζωής κατάλληλες για εμάς , θα πάψει πολύ πριν τα "μερικά δισεκατομμύρια χρόνια "
Είτε έτσι(αργά) είτε αλλιώς (συντομότερα) δεν έχουμε μέλλον εδώ...

Edited by - Anounakis on 13/11/2003 14:07:28
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΘΕΑΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΜΙΑΣ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ...
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΥΛΑ.
Η ΥΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ + ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ.
Ο ΚΑΘΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ... ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.
ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ. + Α-ΦΟΒΟΣ. ΣΤΕΡΗΣΗ ΦΟΒΟΥ.
quote:
Το Μέλλον της Ανθρωπότητας είναι αλλού ?
Περισότεροι ασχολούνται με τα ζώδια παρά με το μέλλον της Ανθρωπότητας...
Λες να ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς και δεν ανυσυχούν;
Μήπως ο αστρολόγος τους , τους έχει δώσει την απάντηση;

Το ωροσκόπιο της εβδομάδας απο τη Λίτσα Συμπεθέρα, είναι κατινιά.
Ας μη τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι φίλε μου.
Ο Νοστράδαμος αν ζούσε τη σήμερω, δε θα έγραφε εβδομαδιαία ωροσκόπια
~Γρηγόρης~
quote:
Η πρόρηση των μελούμενων βάση παρατήρησης τής κίνησης των πλανητών, ονομάζεται αστρολογία.
Το ωροσκόπιο της εβδομάδας απο τη Λίτσα Συμπεθέρα, είναι κατινιά.
Ας μη τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι φίλε μου.
Ο Νοστράδαμος αν ζούσε τη σήμερω, δε θα έγραφε εβδομαδιαία ωροσκόπια
Καταρχήν αγαπητέ δεν τα έβαλα με την Αστρολογία.
Έχω άποψη για αυτήν , αλλά δεν την κατάθεσα ούτε στο προηγούμενο μήνυμά μου και το ίδιο θα κάνω και σε αυτό , διότι το θέμα εδώ είναι το μέλλον της ανθρωπότητας και όχι η Αστρολογία.
Αναφέρομαι στο γεγονός ότι ένα τόσο πολύ ωραίο θέμα με εσωτερικές προεκτάσεις δεν τυγχάνει της ανάλογης προσοχής από τα υπόλοιπα μέλη, ενώ άλλα θέματα υποδιέστερης σημασίας "πουλάνε περισσότερο"
Γιατί στο συγκεκριμένο θέμα δεν γίνεται κουβέντα επί της αστρολογίας ως
"Η πρόρρηση των μελλούμενων βάση παρατήρησης τής κίνησης των πλανητών,"
το οποίο είναι ένα αξιόλογο θέμα αν το δει κανείς από την σοβαρή του σκοπιά αλλά αντιθέτως ισχύει η δεύτερη τοποθέτηση σου
"Το ωροσκόπιο της εβδομάδας από τη Λίτσα Συμπεθέρα, είναι κατινιά."
Όταν το :Το Μέλλον της Ανθρωπότητας είναι αλλού ?!
έχει μέχρι σήμερα :14 απαντήσεις και 160 αναγνώσεις και το
Τι ζώδιο είσαι;( όχι το ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ) έχει :687 απαντήσεις και 8033 αναγνώσεις
συγνώμη αλλά δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο.
Mιλάω λοιπόν γενικότερα για το κάθε "Το Μέλλον της Ανθρωπότητας είναι αλλού ?! " και του επιπέδου του θέματα , σε σχέση με τα αντίστοιχα του "Τι ζώδιο είσαι;"
Υ.Γ. Να ζητήσω συγνώμη από τον αγαπητό Oannes για την προσωρινή παρεκτροπή του θέματος .

Edited by - Anounakis on 19/11/2003 18:32:56
δε μας ενδιαφέρει η ποσότητα -εκτός αν θέλουμε αν δημιουργήσουμε πυρήνα- αυτό που ενδιαφέρει είναι αν έστω ένας εισχωρήσει πέρα απο του τόπου τα φανερά. Τότε αξίζει το ταξίδι με αυτό τον νέο συνταξιδευτή. Όλοι οι άλλοι ας ψάχνουν αυτό που ποθούν.
Και ό,τι βρούν ας τους συντροφεύσει...μέχρι να εισχωρήσουν σε άβατες (γι' αυτούς) πραγματικότητες...
~Γρηγόρης~

και το θεμα ειναι οτι ορισμενοι ΞΕΡΟΥΝ!!
Ξερετε τι με προβληματιζει...
Ολα αυτα τα εργα που εχουν βγει.. με την επικειμενη καταστροφη της γης
Θα πραγματοποιηθουν...
,................,Κλωνοι,..............,
Οπως θα πραγματοποιηθει οσονουπο και το FACE OFF
Οντος σε καποια εκατομμυρια χρονια ο πυρηνας του Ηλιου θα Εκραγει {Χημικη Αντιδραση}
Και δεν ειναι απιθανο ..
Ολα εχουν
Γεννηση..
Πορεια..
και στο Αγγιγμα του Ζενιθ...
ως εκ θαυματος Οδηγουμαστε στο Ναδιρ...
Μονο που αυτο το Ναδιρ δε θα εχει Πισογυρισμα!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Πολυ φοβαμαι οτι ανεξαρτητου Θελω!! δε θα ειμαι...{οχι γιατι χρονικα δε θα προλαβουμε την καταστροφη}
Αλλα γιατι..
Οι θεσεις θα ειναι λιγοστες ... και θα ανηκουν στους Υσχυρους των Ηπειρων!!
Οι υπολοιποι θα εχουν ακομα και Οξυγονο βαση Χρονου...
Ευχης εργο βεβαια ειναι, οτι εμεις δε θα αντιμετωπισουμε κατι τετοιο
Ισως.. τα τρισεγγονα μας.. Ισως...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ + ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ
Traveller![]()
![]()
Ολοι γνωρίζουμε οτι υπάρχουν χιλιάδες θύματα απο πχ τροχαία ατυχήματα. Εκτός απο τους νεκρούς που ...«θυσιάζονται στον Μολώχ της ασφάλτου» (ανάθεμα κι αν ήξεραν τί σημαίνει οι μαρκουτσοφόροι της TV όταν χρησιμοποιούν την έκφραση), υπάρχουν και αυτοί που καταδικάζονται να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους χωρίς χέρια ή πόδια. Για μπες λοιπόν στη λογική οτι με ένα επίτευγμα της επιστήμης, όπως είναι η κλωνοποίηση, θα μπορούσαμε, ενδεχομένως, κάποια στιγμή να έχουμε ανταλλακτικά μέλη και να λιγοστέψει η δυστυχία.
Anounakis όπως κατάλαβες δεν βρίσκω το λόγο για να ζητάς συγνώμη. Συζήτηση κάνουμε και σε μια συζήτηση προκύπτουν και άλλες παράμετροι