ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

allzzaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
GDS1Μέλος
10/10/2005, 16:49:39
"Κάποιος γνωστος μου οπως σου είπα.. καταβροχθίζει μια ολόκληρη σκελίδα..."

Πωωωωω θα είναι ο χειρότερος εχθρός των Δράκουλων....!!! : )

Πάντως το χάπι που παίρνει ο πατέρας μου είναι αιθέριο έλαιο σκόρδου και μάλιστα πολύ δυνατό (το δυνατότερο της αγοράς) παρά όλα αυτά δεν μυρίζει καθόλου....

Τέλος πάντων να δω πως θα τον πείσω να ξεκινήσει ελαφρύ τρεξιματάκι...!!!!!

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

Light stormΝέο Μέλος
11/10/2005, 13:59:35
Αγαπητέ allzzaro

Νά' σαι καλά.
Ήδη έχω χάσει 1-2 κιλά ακολουθώντας κάποιες συμβουλές σου και αισθάνομαι περίφημα.

θάθελα άν γίνεται την συμβουλή σου σε ένα θέμα με τον πατέρα μου.

Είναι 72 ετών και έχει τρόμο και στα δύο χέρια. Επίσης και στα πόδια που το προκαλεί αστάθεια. Ο γιατρός του δίνει κάποια ουσία (δεν θυμάμαι το όνομα της τώρα) για να αναπληρώσει αυτή που χάνει ο οργανισμός του και δεν μπορεί πιά να την αναπληρώσει. Μας είπε ότι δεν γίνεται τίποτα απλά κάνουμε "συντήρηση".

Έχω προσέξει επίσης ότι όταν είναι άρρωστος με καμιά ίωση και του ανεβαίνει ο πυρετός τότε εκτός του ότι είναι πολύ αδύναμος και δεν μπορεί καν να σηκωθεί από το κρεβάτι αλλά τρέμει και πάρα πολύ σε βαθμό να μην μπορεί να πιάσει το χερούλι της πόρτας.

* Σημ.: Όταν είναι καλά τρέμει μεν αλλά τρώει μόνος του.

Στην αρχή του θέματος υπήρχε μιά παρόμοια περίπτωση στην οποία θα απαντούσες με e-mail. Αν γίνεται σε παρακαλώ στείλε μου και εμένα ένα e-mail με τις συμβουλές σου και αυτά που γνωρίζεις στο θέμα.
Θα σου είμαι ευγνώμων.

Με εκτίμηση

Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ !!!

El MoryaΝέο Μέλος
11/10/2005, 15:31:53
Η φύση είναι άμεση πηγή Δύναμης και Σοφίας

Μπράβο αδελφέ Αllzaro.

11/10/2005, 15:49:43
quote:
θάθελα άν γίνεται την συμβουλή σου σε ένα θέμα με τον πατέρα μου.

O πατέρας σου.. πρέπει στο παρελθόν εχει περάσει αρκετά παροδικά εγκεφαλικά ισχαιμικά επεισόδια.

Εάν η διάγνωση ενός εγκεφαλικού ισχαιμικού επεισοδίου γίνει μέσα στις πρώτες λίγες ώρες από τη στιγμή που δημιουργείται, τότε υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα οι γιατροί να καταφέρουν να διασώσουν την εγκεφαλική λειτουργία. Με ειδικά φάρμακα που διαλύουν τους θρόμβους μπορούν να αποκαταστήσουν σε σημαντικό αριθμό περιπτώσεων τη ροή του αίματος στο αγγείο που έχει κλείσει.

Η θεραπεία λοιπόν για το ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο πρέπει να δίνεται το ταχύτερο δυνατό.

Η περιφερική αρτηριοπάθεια, αποφρακτική θρομβαγγειΐτιδα, φαινόμενο Raynaud, και γενικώς αγγειακές παθήσεις του εγκεφάλου, προκαλούν το φαινόμενο ``διαταραχές οφειλόμενες σε ισχαιμία του εγκεφάλου``.
Αυτές οι διαταραχές ευθύνονται για το πρόβλημα του πατέρα σου.. οι οποίες ποικίλουν... εξαρτάται ποιο αγγείο εχει υποστεί βλάβη και ποιό μέρος του εγκεφάλου εχει καταστρέψει.. και με τη σειρά του αυτό προκαλεί ολα αυτά τα προβλήματα.

Δυστυχώς η ζημιά είναι πλέον αναντικατάστατη. Το μόνο που θα μπορέσεις να κάνεις είναι να μην χειροτερέψει,θρομβολυτικά φάρμακα όπως το t-PA (tissue plasminogen activator), ΒΙΝΚΑΜΙΝΗ , ΚΙΝΝΑΡΙΖΙΝΗ θα βοηθήσουν ώστε να μην προχωρήσει περισσότερο .

Ενα βότανο που θα μπορούσε πάρα πολύ να βοθήσει οταν τα επεισόδια αυτά ήταν σε αρχικό στάδιο.. αλλά ίσως και τώρα να μην είναι αργά.. είναι το (Ginkgo biloba)

Αξίζει λοιπόν τον κόπο να δώσεις λίγη προσοχή..στις ευεργετικές ικανότητες του βοτάνου αυτού... ειδικά σε οσους εχουν υποστεί ισχαιμικά επεισόδια και οχι μόνο....

Το Ginkgo biloba (Ginkgoaceae) είναι το αρχαιότερο είδος δέντρου πάνω στη Γη, ένα «ζωντανό απολίθωμα», το τελευταίο είδος που διασώθηκε από μια μεγάλη οικογένεια φυτών που η παρουσία της χάνεται στα βάθη της προϊστορίας (200εκ. χρόνια). Ίσως το πιο ενδιαφέρον φαρμακευτικό δέντρο του κόσμου.

Τα ενεργά συστατικά των φύλλων Ginkgo biloba είναι φλαβόνες-γλυκοσίδες, δηλαδή ενώσεις φλαβονοειδών με σάκχαρα, που απαντώνται μόνο στο Ginkgo και διτερπένια, επίσης μοναδικά, που συμπεριλαμβάνουν τους γκινκολίδες Α, β, γ, φλαβονόλες, κατεχίνες και οργανικά οξέα.
Το εκχύλισμα Ginkgo στους ιστούς εμφανίζει αντιοξειδωτική δράση και δρα σταθεροποιητικά για τις κυτταρικές μεμβράνες, προστατεύοντας τα φωσφολιπίδια από τις ελεύθερες ρίζες.
Αυτή η επίδραση εμφανίζεται πιο έντονη στα εγκεφαλικά κύτταρα, προφανώς επειδή αυτά περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό φωσφολιπιδίων από κάθε άλλη ομάδα κυττάρων του οργανισμού.

Τα εγκεφαλικά κύτταρα είναι τα πλέον ευαίσθητα σε φαινόμενα υποξίας και ότι διαθέτουν τα λιγότερα αποθέματα ενέργειας σε σχέση με άλλους τύπους κυττάρων, τότε η δράση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς το Ginkgo ουσιαστικά μεταφέρει ενέργεια με τη μορφή συμπλόκων γλυκόζης και οξυγόνου στις κυτταρικές μεμβράνες. Αντίστοιχα ενδιαφέρουσα είναι η επίδραση του εκχυλίσματος Ginkgo στο φλεβικό σύστημα, όπου από πειραματικές εργασίες αποδεικνύεται ότι ρυθμίζει τον μυϊκό τόνο των αρτηριών, εμφανίζοντας αγγειοδιασταλτική δράση. Εργασίες έδειξαν ότι σε περιπτώσεις ισχαιμίας εκτρέπει το αίμα προς τις υγιείς περιοχές, ενώ παρεμποδίζει την συγκόλληση των αιμοπεταλίων, εμφανίζοντας αντιπηκτική δράση.
Το εκχύλισμα φύλλων του Ginkgo biloba επειδή βελτιώνει την εγκεφαλική κυκλοφορία, θεωρείται εξαιρετικά χρήσιμο σε οφθαλμολογικά και ωτικά προβλήματα. Ενδείκνυται επίσης για τη βελτίωση συμπτωμάτων του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου, ως βελτιωτικό της διάθεσης και αντικαταθλιπτικό. Τέλος εργασίες έδειξαν ότι εμφανίζει αντιαλλεργική δράση σε άσθμα, φλεγμονές και άλλες αλλεργίες.

Δοσολογία: Συνήθως 120-240 mg τιτλοδοτημένου ξηρού εκχυλίσματος την ημέρα για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών.

Παρενέργειες: Το εκύλισμα είναι εξαιρετικά ασφαλές. Σπάνια αναφέρονται παρενέργειες.
Καμία επιβλαβής αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα δεν είναι γνωστή.

Edited by - allzzaro on 11/10/2005 17:20:50

Light stormΝέο Μέλος
12/10/2005, 09:00:52
Αγαπητέ allzzaro Καλημέρα σου.

Διάβασα τις συμβουλές σου. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τίποτα στην κλινική συμπεριφορά του πατέρα μου εδώ και 32 περίπου χρόνια που να υποδηλώνει ένα εγκεφαλικό το οποίο να είναι φανερό σε μένα.
Άρχισε να τρέμει περίπου στην ηλικία των 40 χρόνων. Μετά από 1-2 χρόνια έκανε και αφαίρεση θυροειδούς. Σταδιακά όσο μεγάλωνε η κατάσταση χειροτεύερε. Άρχισε να τρέμει πρώτα το δεξί χέρι μετά το αριστερό (πιό λίγο) και τώρα τελευταία λίγο το πόδι του.

Όσες εξετάσεις και αν έκανε στα νοσοκομεία δεν του βρήκαν τίποτα και απλά του είπαν ότι είναι κληρονομικό. Ο πατέρας μου όμως δεν θυμάται κανένα μέλος της οικογένειας του να είχε αυτό το πρόβλημα.
Αγγειοδιασταλτικά φάρμακα παίρνει αλλά για την καρδιά(όχι σοβαρό πρόβλημα απ΄'ότι εδειξε το στεφανιογράφημα).

Όσον αφορά το Ginkgo biloba το έχω διαβάσει και εγώ αλλά δεν ξέρω που να το βρώ. Έχω ρωτήσει σε δυό-τρία μαγαζιά με βιταμίνες και βότανα και δεν το ξέρουν κάν.
Έχεις υπόψη σου εσύ κανένα κατάστημα που μπορώ να το βρώ ;

Περιμένω νέα σου.
Με εκτίμηση

Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ !!!

12/10/2005, 17:04:26
quote:
Διάβασα τις συμβουλές σου. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τίποτα στην κλινική συμπεριφορά του πατέρα μου εδώ και 32 περίπου χρόνια που να υποδηλώνει ένα εγκεφαλικό το οποίο να είναι φανερό σε μένα.

Τα περισσότερα παροδικά ισχαιμικά επεισόδια δεν γίνονται αντιληπτά άμεσα... θα έλεγα μάλλον οτι περνούν απαρατήρητα..
Πρόσεξε ομως.. δεν είναι απαραίτητο να εχει συμβεί ενα κατακλυσμιαίο εγκεφαλικό ή μία θρόμβωση. Απο οτι σου είπα.. τα επεισόδια αυτά ποικίλουν οπως ποικίλουν και οι λόγοι .. οπως πχ.. υπόταση.. ή χάπια για την υπόταση.. δηλαδή.. η φύση εχει προβλέψει ο ηλιωμένος να εχει μεγαλύτερη πίεση απο εναν ενήλικα και ο λόγος είναι ωστε το αίμα να μπορεί να κυκλοφορεί με μεγαλύτερη ευχέρεια στις προβληματικές αρτηρίες. Πολλοί ηλικιωμένοι λόγω του οτι πάσουν απο υπέραση λαμβάνουν χάπια ωστε να την ρίξουν.. καί ιδού.. πέφτει στο 10 και να το ισχαιμικό επεισόδιο... με 10 πίεση το αίμα του ηλικιωμένου δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με άνεση στα προβληματικά αγγεία..

quote:
Όσον αφορά το Ginkgo biloba το έχω διαβάσει και εγώ αλλά δεν ξέρω που να το βρώ. Έχω ρωτήσει σε δυό-τρία μαγαζιά με βιταμίνες και βότανα και δεν το ξέρουν κάν

Θα ρωτήσεις σε εξειδικευμένα φαρμακεία.. κυκλοφορεί ευρύτατα.. και κάνει θαύματα...

http://www.natmed.gr/page.aspx?TableName=Articles&ArticleID=77

12/10/2005, 20:19:44
Αγαπητε allzzaro ευχαριστώ μας χάρισες μια πολύτιμη εγγυκλοπαίδεια υγείας.
Είμαι φαν της σωστής διατροφής και μήν νομίζεται λατρέυω το <<βρόμικο>> φαγητό και τα γλυκά δεν τα στερήθηκα ποτέ ελέγχω όμως την ποσότητα και την συχότητα που τα καταναλώνω και επιτρέψτε μου να τονίσω το πόσο σημαντικό είναι να πρεσέξουμε την διατροφή των παιδιών να τα μάθουμε απο μικρά να τρώνε σωστά.

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ

13/10/2005, 17:31:40
quote:
Αγαπητε allzzaro ευχαριστώ μας χάρισες μια πολύτιμη εγγυκλοπαίδεια υγείας.

Παρακαλώ φίλη μου..

Κάνω μια προσπάθεια να γίνω οσο περισσότερο κατανοητός .. αν και δεν είμαι καλός συγγραφέας... παρόλα αυτά νομίζω οτι .. κάτι καταφέρνω...

Σκοπός μου είναι να γνωρίσω στα αγαπητά μέλη.. οτι οι θαυματουργές ιδιότητες των βοτάνων.. είναι ενα μεγάλο δώρο του Θεού.. προς τον Ανθρωπο.
Ενα Θείο δώρο.. δημιουργημένο αποκλειστικά για τον Ανθρωπο..
Ενα δώρο το οποίο κάποτε αποτελούσε πηγή Γνώσης.. πηγή Δύναμης.. την οποία κατείχαν πολύ λίγοι.
Ενα δώρο λοιπόν το οποίο πρέπει να χρησιμοποιούμε με πολυ μεγάλη ευλάβεια..

Ο συνδυασμός των απλών αυτών αφεψημάτων-Γνώσης- fitnees είναι το ελιξίριο της μακροζωίας.

Edited by - allzzaro on 13/10/2005 18:02:24

13/10/2005, 18:42:53
Αλλο ενα αξιόλογο βότανο που βοηθά στη μείωση της
αρτηριακής πίεσης...

και οχι μόνο..

Crataegus oxyacantha
(κράταιγος ο οξυάκανθος)

Λαικές τοπικές ονομασίες...Τρικουκιά, μουρτζιά, κουδουμουλιά.
Θάμνος ή μικρό δέντρο με αγκαθωτά κλαδιά, κόκκινο καρπό και άνθη με λευκά πέταλα που εμφανίζονται τον Μάιο και Ιούνιο. Πολύ κοινό στην Ελλάδα, σε φράκτες, δάση, πετρώδεις περιοχές. Χρησιμοποιούμενα μέρη είναι το άνθος και κυρίως ο καρπός.
Φαρμακολογική δράση έχουν και τα συγγενή είδη C. monogyna, C. pentagyna.
Περιέχει φλαβονοειδή (κερκετίνη, βιτεξίνη), ανθοκυανιδίνες και προανθοκυανιδίνες, που έχουν επίδραση στο καρδιοαγγειακό σύστημα, ισχυρή δράση τύπου βιταμίνης Ρ. Αυτά δίνουν και το χρώμα στον καρπό, από μπλε μέχρι κόκκινο, όχι μόνο στον κράταιγο, αλλά και σε πολλούς άλλους καρπούς όπως το βατόμουρο, η κερασιά, το σταφύλι. Τα φλαβονοειδή έχουν επίσης συνεργική δράση με τη βιταμίνη C, καθώς την σταθεροποιούν προστατεύοντάς την από την οξείδωση, με συνέπεια να αυξάνουν τα ενδοκυτταρικά της επίπεδα.
Επιπλέον, τα φλαβονοειδή παρουσιάζουν σταθεροποιητική δράση έναντι του κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη του σώματος που είναι υπεύθυνη για την ακεραιότητα των τενόντων, των χόνδρων και των συνδέσμων. Η αποδόμησή του κατά τη διάρκεια φλεγμονωδών διαδικασιών, συνδέεται με την εμφάνιση διαφόρων παθήσεων του συνδετικού ιστού, πχ ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Αυτό που ιδιαίτερα χαρακτηρίζει τον κράταιγο είναι η παρουσία των καρδιοτονωτικών αμινών (φαινυλαιθυλαμίνη, μεθόξυ- φαινυλαιθυλαμίνη, τυραμίνη και ισοβουτυλαμίνη), χολίνης, ακετυχολαμίνης, πουρινών (αδενοσίνη, αδενίνη, γουανίνη και καφεϊκό οξύ), αμυγδαλίνης, πηκτίνης και τριτερπενίων.
Το εκχύλισμα κράταιγου είναι κλινικά αποτελεσματικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης: Ήπιο αντιυπερτασικό και καρδιοτονωτικό. Συνεργικό των φαρμάκων δακτυλίτιδας.
Αυτή η δράση προκύπτει σαν αποτέλεσμα τριών διαφορετικών επιδράσεων:
1) Της αύξησης της ροής του αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες (αγγειοδιαστολή, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια)
2) Της αύξησης της έντασης συστολής των καρδιακών μυών (με αποτέλεσμα την υποχώρηση ορισμένων τύπων αρρυθμίας)
3) Της παρεμπόδισης του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτασίνης (MEA), που μετατρέπει την αγγειοτασίνη Ι σε αγγειοτασίνη ΙΙ.
Η αγγειοτασίνη ΙΙ αποτελεί ισχυρό αγγειοσυσπαστικό, διεγείρει την απελευθέρωση αλδοστερόνης και της αντιδιουρητικής ορμόνης και προκαλεί νεφρική κατακράτηση νατρίου. Πρόσφατα αποδείχτηκε ότι ορισμένες προανθοκυανιδίνες παρουσιάζουν ανάλογη συμπεριφορά με την καπτοπρίλη (capoten). Η καπτοπρίλη υπήρξε ο πρώτος δραστικός από το στόμα αναστολέας ΜΕΑ που χρησιμοποιήθηκε για την αρτηριακή υπέρταση.
Οι κλινικές εφαρμογές του φυτού αφορούν και την αρτηριοσκλήρυνση, πιθανώς λόγω της δράσης του επί του κολλαγόνου της αθηρωματικής πλάκας. Αυτό είναι φαινόμενο, όπως και η μείωση της χοληστερόλης, που παρατηρείται σε όσα φυτά είναι πλούσια σε προανθοκυανιδίνες (βλ. σταφύλι). Τέλος, χρησιμοποιείται σαν ηρεμιστικό σε περιπτώσεις άγχους με ταχυκαρδίες, αϋπνίες νευρικής φύσης, πράγμα που συχνά συμβαίνει και στην εμμηνόπαυση.
Δοσολογία: Το βάμμα, 80 περίπου σταγόνες (4-5ml) σε λίγο νερό, πριν τα γεύματα.
Προφυλάξεις: Ο κράταιγος παρουσιάζει πολύ μικρή τοξικότητα.

13/10/2005, 19:25:31
Ενα νέο βότανο που αξίζει να το παρουσιάσουμε και που ταιριάζει στις ανωτέρω περιπτώσεις.. σε οτι αφορά τα εγκεφαλικά επεισόδια.. τα αγγεία του εγκεφάλου.. αλλά και δεκάδες ακόμα παθήσεις.. οπως ο καρκίνος οι καρδιοπάθειες.. ακόμα και η αρθρίτιδα είναι το....

Pinus Marimitus

Το Pinus Marimitus είναι ενα φυσικό υποκατάστατο το οποίο ανακαλύφθηκε το 16ο αιώνα.

Εξάγεται απ’ τον κορμό κάποιου παραθαλάσσιου είδους πεύκου (Pinus Marimitus ή Pinus Pinaster), το οποίο αναπτύσσεται στην Νότιο Γαλλία.Περιέχει περισσότερο από 40 βιολογικά ενεργά συστατικά, κυρίως βιοφλαβονοειδή και προαντοκυανειδή.
Οι παρακολουθήσεις τα τελευταία 400 χρόνια, δείχνουν ότι είναι απολύτως αβλαβές.Έχει διαπιστωθεί ότι σαν αντιοξειδωτικό είναι 20 φορές πιο αποτελεσματικό από την βιταμίνη Α και 50 φορές απ’ την βιταμίνη Ε.
Πιθανό να θυμάστε, ότι τα ένζυμα μπορουν να συμμετέχουν στην αναδημιουργία, σε ενεργές μορφές, των προκαλούντων καρκίνο χημικών ουσιών στα κύτταρα.Τα φλαβονοειδή απ’ την μεριά τους μπορούν να επέμβουν στην λειτουργία αυτών των ενζύμων και έτσι να επιδράσουν θετικά.Εκτός του ότι προστατεύει απ’ την ανάπτυξη του καρκίνου, μπορούν να είναι αποτελεσματική και κατά την θεραπεία του καρκίνου σε προχωρημένο στάδιο.
Οι πολυάριθμες έρευνες αποδεικνύουν, ότι η λήψη διαμέσου του στόματος καθορισμένων φλαβονοειδή επιβραδύνουν σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη των καρκινικών δημιουργημάτων σε πειραματόζωα.To Pinus Marimitus είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, καθαρίζει σαν με σκούπα τις ελεύθερες χημικές βάσεις και είναι ίσως ο κύριος υποψήφιος για μετέπειτα έρευνες σε σχέση με την προφύλαξη απ’ τον καρκίνο.
To Pinus Marimitus μειώνει πολύ πιο αποτελεσματικά από την βιταμίνη Ε τις καταστροφές, που έπληξαν τους ιστους οι ελεύθερες χημικές βάσεις και επίσης, όπως η βιταμίνη C, επιδρά ευεργετικά στην υγεία και προστατεύει τον νευρικό και εγκεφαλικό ιστό με την εξαιρετική της δυνατότητα να περνάει μέσα απ’το φράγμα μεταξύ αίματος και υγρού του νωτιαίου μυελού.Εκτός αυτού μειώνει τον ερεθισμό και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος αφού ανακουφίζει τα βάσανα των παθόντων από διαβήτη, αρθρίτιδα και εγκεφαλικό και προφυλάσει από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο.
Eπίσης βελτιώνει την περιφεριακή κυκλοφορία του αίματος, αποκαθιστά την χαμένη ενεργητικότητα των τριχοειδή αγγείων και δυναμώνει τα αποδυναμωμένα αιμοφόρα αγγεία.
Επίσης σταθεροποιεί τα σφαιρίδια και διατηρεί το απαιτούμενο επίπεδο της ελαστικότητας τους, υποστηρίζει τα αδύναμα αιμοφόρα αγγεία αφού σταθεροποιεί την κολλώδη ουσία και την ελαστίνη έχοντας σαν αποτέλεσμα την προφύλαξη από μικροσυμφορήσεις.[/b]

Είναι προ καιρού γνωστό ότι η υγεία των τριχοειδή αγγείων σε πάσχοντες από ψηλή πίεση μειώνεται μέχρι παθολογικό επίπεδο.Αν η υπερτονία συνδιάζεται με σθεναρή ανθεκτικότητα των τριχοειδή αγγείων , η πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου και εσσωτερικής αιμορραγίας του ματιού, αυξάνονται επικύνδινα.Και η μη ψηλη πίεση προκαλεί σκάσιμο των αιμοφόρων αγγείων, λόγο της μειωμένης αντίστασης και την μεγάλης διαπερατότητας των τοιχών των τριχοειδή αγγείων μπορεί να σταθεροποιηθεί μέσα από την συχνή χρήση .

Η συχνή λήψη Pinus Marimitus είναι εξαιρετικά σημαντική για τις εγκεφαλικές λειτουργίες, όχι μονο γιατι προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία, αλλα και γιατί είναι απο τα λίγα αντιοξειδωτικά που λαμβάνονται μέσω του στόματος, τα οποία διαπερνούν με ευκολία το φράγμα μεταξύ αίματος και υγρού του νωτιαίου μυελού, για να προφυλάξουν τα εγκεφαλικά κύτταρα.Οι ερευνητές είναι της απόψεως, ότι αυτή βελτιώνει την αργόστροφη μνήμη, γιατί επιδρά ευεργητικά στην κυκλοφορία του αίματος και στην τροφή των κυττάρων.
Αυτός ο ειδικός συνδιασμός από βιολογικά ενεργά συστατικά μπορεί να μας βοηθήσει να απολαμβάνουμε μια πιο μεγάλης διάρκειας και πιο ποιοτική ζωής, να είμαστε υγιείς και να δείχνουμε πιο νέοι.Μπορεί να μας βοηθήσει να προφυλαχθούμε από 80 παθήσεις, σ’αυτόν τον αριθμό συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος, καρδιακές παθήσεις, αρθριτιδα και οι περισσότερες απ’ τις άλλες μη-προκαλούμενες απο μικρόβια παθήσεις, συνδεόμενες με την βλαβερή χημική επίδραση των ελεύθερων χημικών βάσεων.
Να και κάποιες από τις μέχρι τώρα παρακολουθόμενες ευεργητικές επιδράσεις του Pinus Marimitus
Μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου, καρδιακών παθήσεων, αρθρίτιδα, πρόωρη γηρανση
Ανανεώνει και κάνει πιο υγιή την επιδερμίδα, αφού καλυτερεύει την ελαστικότητα και την λειοτητά της.
• Μειώνει τις αλλεργίες (είναι πολύ αποτελεσματική κατά το αλλεργικό συνάχι, την ψωρίαση, και προκαλούμενες απ’ τον ήλιο παθήσεις)
• Εμφανίζει θετικό αποτέλεσμα στην κυκλοφορία του αίματος (ενεργεί αντιερεθιστικά, ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία, τις φλέβες και τις αρτηρίες και τις κάνει πιο ανθεκτικές στα τραύματα)
• Ανακουφίζει το ανεύρισμα των φλεβών, το πρήξιμο των ποδιών και χρονική φλεβική ανεπάρκεια, μειώνει τον κίνδυνο φλεβίτιδας, πρηξίματα και ερεθισμοί
• Για προφύλαξη και θεραπεία των εγκεφαλικών και καρδιακών προσβολών
• Έπιδρά ευεργετικά στις αρθρώσεις (βελτιώνει την ευλιγισία τους, ελαφρύνει τους πόνους στις πρησμένες αρθρώσεις και τις αρνητικές επιπτώσεις των αθλητικών τραυμάτων )
• Υποβοηθάει στην θεραπεία του έλκους
• Αυξάνει την ζωτικότητα όλων των κυττάρων, μειώνει τις επιπτώσεις του στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
• Βελτιώνει την όραση και την μνήμη
• Μειώνει την επιδείνωση του διαβήτη (αγγειοπαθεία)
• Ανακουφίζει το αλλεργικό συνάχι, το άσθμα, χρονική κούραση κ.α
• Προστατεύει τον οργανισμό από την γήρανση, εκφυλισμό και αναγέννηση του καρκίνου. [/b]

Edited by - allzzaro on 13/10/2005 19:38:40