- ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ,ΤΩΝ ΔΙΑΙΣΘΗΣΕΩΝ,ΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ.
Φίλε theosoficus, δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ συμφωνώ με αυτό που είπες! ![]()
Αυτό που είναι σημαντικό είναι όντως η εσωτερική εργασία που κάνουμε, το κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε τον εαυτό μας στο μικροσκόπιο για να τον κατανοήσουμε και να τον ανακαλύψουμε.
Σε αυτό μπορούν να μας βοηθήσουν και τα όνειρα, οι διαισθήσεις κλπ με το να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το βαθύτερο νόημα τους και τον αποσυμβολισμό τους κι όχι απλά να παραμείνουμε στον εντυπωσιασμό που μας προκαλεί το βίωμα τους.
Αν παραμείνουμε απλά στον ενθουσιασμό, χάνουμε το παιχνίδι και λοξοδρομούμε.

In anticipation of my resurrection...
quote:ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ "ΚΟΥΦΑ".
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΜΕΣΑ Σ'ΕΝΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΠΟΥ ΔΙΕΣΧΙΖΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΛΑΤΥ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΒΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
7 Η 8 ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΥΛΜΑΝ.
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΠΩΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ?ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ?
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! THEOSOFICUS, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΖΗΣΕΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ
ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΔΕΙ Η ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ DEZA-VU? ΣΕ ΜΕΝΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΑΦΟΥ ΖΗΣΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ Η ΚΑΝΕΙ ΞΑΝΑ.ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΟΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟΧΩΝ.
Σου εύχομαι καλή συνέχεια!
Επειδή βλέπω ότι η παράθεση (quote) κάποιων γραφομένων ενός συνομιλητή σου ίσως να σε μπερδεύει λίγο, μπορείς να κάνεις το εξής.
Αν πατήσεις το εικονίδιο
θα σου εμφανιστεί στην φόρμα συγγραφής του μηνύματος ο κώδικας:
[quote][/quote]
Εσύ πρέπει να κάνεις copy - paste τα γραφόμενα που θες να παραθέσεις ανάμεσα στα 2 tags του κώδικα.
Δηλαδή:
[quote]γραφόμενα[/quote]
Και γράφεις τις δικές σου απόψεις έξω από το δεύτερο tag.
Δηλαδή:
[quote]γραφόμενα[/quote]
δικές σου απόψεις
Σχετικά με το θέμα μας, αναφέρεις:
quote:
ΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΟΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟΧΩΝ.
Μήπως θα έπρεπε να εξετάσουμε την συχνότητα του φαινομένου της "συγκέντρωσης του πνεύματος";
Μπορεί να έχει συμβεί μια φορά πχ ή να συμβαίνει πολύ συχνότερα.

ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΒΙΩΜΑ, ΟΤΑΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΕΝΘΥΜΗΣΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΒΑΣΗ.ΔΗΛ. ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ, ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΟΥ ΠΕΔΙΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΟΥ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ 100 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ?
Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ για να είμαι ειλικρινής.
Ένας άλλος τρόπος είναι κατά την διάρκεια της ημέρας να παραμένεις συγκεντρωμένος κι αφοσιωμένος σε κάθε σου δραστηριότητα, σταματώντας τον εσωτερικό διάλογο.
Να έχεις επίγνωση του τι κάνεις εκείνη την ώρα, του σκοπού - ακόμη κι αν είναι το πιο καθημερινό πράγμα - χωρίς να σκέφτεσαι τι πρέπει να κάνεις σε μια ώρα, το βράδυ κλπ.
Αυτά όλα βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολα, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι στην σύγχρονη εποχή έχουμε τόσες υποχρεώσεις, οι ρυθμοί κι οι απαιτήσεις της καθημερινότητας τρέχουν κι είναι δύσκολο η σκέψη μας να μην "πιέζεται".
quote:
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ 100 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ?
Κάπου στην διάρκεια της ημέρας, το χάνω... ![]()

Την ώρα που εμείς κοιμόμαστε ο εαυτός μας ελευθερώνετε και ταξιδεύει δεμένος με μια λεπτή κλωστή με το σώμα μας.
Αυτό το πιστεύω ακράδαντα γιατί αυτή η απίστευτη αίσθηση όταν ξυπνάω και νιώθω ότι πέφτω είναι τόσο ζωηρή που νιώθω αμέσως ότι ήμουν κάπου αλλού.Το ξέρω ότι ήμουν κάπου αλλού κι αυτό με χαροποιεί και με κάνει να ελπίζω...
Σπάνια θυμάμαι τα όνειρά μου αλλά όταν τα θυμάμαι είναι υπερβολικά ζωντανά.
Και κάνα δυό που θα τα αναφέρω δεν πρόκειται να τα ξεχάσω ποτέ.
Στό ένα με κυνηγούσαν κατάμαυρα σκυλιά με ολόλευκα δόντια που η εικόνα τους έχει αποτυπωθεί ανεξίτηλη στη μνήμη μου. Ήταν πολλά και έτρεχα να ξεφύγω από αυτά. Ήταν έντονη η αγωνία που ένιωθα και τη στιγμή που το ένα από αυτά με δάγκωσε το ένιωσα τόσο ζωντανά που ξύπνησα.
Σε ένα δεύτερο είδα έναν άνθρωπο που γνώριζα και είχε πεθάνει να περνάει από δίπλα μου στο σπίτι μου.Δεν περπατούσε όμως. Προχωρούσε αιωρούμενος.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε ζήσει κάποια χρόνια στο σπίτι μου και όταν είδα το όνειρο μπορώ να πω ότι είχαν περάσει και δώδεκα χρόνια από το θάνατό του. Παρόλα αυτά συναισθηματικά δεν μου ήταν κάτι ίδιαίτερο ή κάτι αγαπητό. Ούτε και μισητό. Απλά τα αισθήματά μου ήταν ουδέτερα για το συγκεκριμένο άτομο.
Όταν τον είδα λοιπόν στο ονειρό μου να περνάει από δίπλα μου είχα τη συνείδηση ότι είχε πεθάνει και ένοιωσα νευριασμένη.
"Άντε φύγε πια απο δω" του φώναζα. "Στα τσακίδια" και καθώς τον έβλεπα να απομακρύνεται προς την μπαλκονόπορτα του έριχνα κάτι μούτζες που το ευχαριστιόταν η ψυχή μου στον ύπνο μου. Εκείνος είχε γυρίσει και με κοιτούσε και σα να με έβριζε κι αυτός με μούτζωνε επίσης. Στη συνέχεια τον είδα να περνάει έτσι αιωρούμενος την κουρτίνα της μπαλκονόπορτας και να φεύγει. Αλλά ήταν τόσο ζωντανό το όνειρο και τόσο έντονη η διαμαρτυρία μου στον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί ενώ ήταν πεθαμένος κυκλοφορούσε ακόμα,που το θυμάμαι σα να το ζω τώρα.
Ποίος ξέρει τι μυνήματα μεταφέρουν όσα βέβαια θυμόμαστε. Καμμιά φορά με στεναχωρεί το γεγονός ότι σπάνια θυμάμαι όνειρα. Νομίζω ότι έχουν κάποιες απαντήσεις για πολλά πράγματα μια που τα ζεί ο "ανώτερος εαυτός μας".
Νομίζω ότι η στιγμή που ξυπνάμε λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου νωρίτερα και αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας που μπαίνει στο σώμα μας
είναι πολύ αποκαλυπτική και η μόνη που μας φέρνει τόσο κοντά με την πραγματική μας υπόσταση.
Και παρόλο που ταξιδεύαμε δεν κρατάμε τη μνήμη αυτής της "βραδυνής βολτούλας μας".
Αυτά προς το παρόν.
Raphael
Ίσως πάλι το όνειρο αυτό να έχει να κάνει με την σχέση με τον χώρο κι ειδικά με τον δικό σου χώρο, τα όρια που επιβάλλεις στους άλλους σχετικά μ' αυτόν αλλά και το πως τον αντιλαμβάνεσαι εσύ.
Φυσικά, εσύ ξέρεις καλύτερα απλά μου ήρθε αυτή η σκέψη στο νου διαβάζοντας το μήνυμα σου. ![]()

επειδή μου αρέσει να ψάχνω ερμηνείες στα όνειρα, και μ'αρέσει να ακούω απόψεις κι από άλλους ερευνητές έχω να σημειώσω για να δώσω κι άλλα στοιχεία ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο το βιωσα περισσότερο σαν παιδί και σαν έφηβη και γενικά ήταν μια όχι ευχάριση παρουσία αλλά όχι σε προσωπικό επίπεδο το συναίσθημα αυτό. Απλά ήταν πολύ γέρος και η παρουσία του στο χώρο μας ήταν δυσάρεστη για εμένα και τον αδερφό μου ως παιδιά. Πέρα όμως από αυτό δεν είχα αισθήματα μίσους ή κάτι ανάλογο. Βέβαια είχα αισθήματα αδιαφορίας και ίσως αυτό να είναι χειρότερο.
Να εξηγήσω ότι δεν είχαμε καμμία συγγένεια η οικογενειακή φιλία με τον άνθρωπο αυτό. Ήταν ο χμ...πως να το πω...τρίτος άντρας της προγιαγιάς μου. Μην ξεραθήτε παρακαλώ. Ήταν ζωηρούλα η συγχωρεμένη![]()
Απλά ήρθε στο σπίτι μας ξαφνικά κατόπιν συμφωνίας με τους γονείς μου για να τον προσέχουν μια που δεν είχε τέκνα. Οπότε καταλαβαίνετε.
Τον φάγαμε στη μάπα έτσι απλά μια ωραία πρωϊα.
Εξ ού και τα αισθήματα αδιαφορίας τα δικά μας. Τέλος πάντων πολύ πιθανόν στο όνειρο αυτό να μου την έδωσε γιατί ουσιαστικά δεν τον ήθελα στο σπίτι μας από μικρή και όταν τον είδα μάλλον μου βγήκε αυτό το συναίσθημα και τον σιχτίρισα.
Πως σου φαίνεται αυτή η ερμηνεία?
Raphael
Για αυτό το λόγο μέσα από την ερμηνεία ενός ονείρου μπορούμε να καταλάβουμε ή να "μυριστούμε" κάποια πράγματα, δεδομένου ότι η βάση των ονείρων είναι κυρίως το υποσυνείδητο, το οποίο δεν έχουμε κατορθώσει να ερμηνεύσουμε σε μεγάλο βαθμό - ίσως σε ελάχιστο ή καθόλου.
Αυτό που ερμηνεύεις ως μια αδιαφορία απέναντι στο συγκεκριμένο πρόσωπο μπορεί να είναι μια συγκαλυμμένη μορφή αρνητικότητας απέναντι σου.
Η "εισβολή" του στο σπίτι κατά την παιδική σου ηλικία μπορεί να σου φάνηκε αδικαιολόγητη ή να σε "βάρυνε".
Για να είμαι ειλικρινής πάντως, οι φράσεις:
quote:
Τον φάγαμε στη μάπα έτσι απλά μια ωραία πρωϊα.Εξ ού και τα αισθήματα αδιαφορίας τα δικά μας. Τέλος πάντων πολύ πιθανόν στο όνειρο αυτό να μου την έδωσε γιατί ουσιαστικά δεν τον ήθελα στο σπίτι μας από μικρή και όταν τον είδα μάλλον μου βγήκε αυτό το συναίσθημα και τον σιχτίρισα.
προσωπικά μου αφήνουν μια μικρή αίσθηση αρνητικότητας παρά αδιαφορίας για το συγκεκριμένο άνθρωπο. ![]()

το λινκ της 1ης σελιδας του 3ου θεματος για οποιον το θελει...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=4045
ευχομαι εποικοδομητικές συζητησεις σε ολους μας....
Αστρική προβολή (μέρος δεύτερο)
κάνε κλικ^^^^
ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση
κάνε κλικ^^^^
Απλα ηθελα να πω οτι απο μερους μου πιστευω στον Ιο του Θεου , τον ερων την Αμαρτια του κοσμου , ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ.
ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ , ΛΕΤΕ , ΛΕΤΕ , ΛΕΤΕ.
ΑΠΟΡΡΩ ΠΩΣ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ!
ΛΟΙΠΟΝ καλη συνεχεια , τι να πω δεν εχετε με τι να ασχοληθειτε μαλλον.
Παρακαλο ας προσεχουμε τις γατες , ειναι πολυ ευαισθητα ζωακια.
quote:
Αν υποθέσουμε οτι για να ζήσουν μέσα μας τρέφονται τότε στερόντας τους την τροφή δέν θα πεθάνουν?
Όμως ποιά είναι η τροφή τους?
Τρωφή για τα εγω ειναι η υποκυψη μας σε αυτά..
http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
quote:
Τρωφή για τα εγω ειναι η υποκυψη μας σε αυτά..
Ναι σωστό είναι αυτό αλλά υπάρχει κάτι πέρα απο αυτό. Το θέμα είναι πιο λεπτό απ ότι νομίζουν πολλοί.Δέν πιστεύω οτι ένας άνθρωπος μπορεί να νικήσει τα εγώ αν δέν ξέρει τον τρόπο,όσο θέληση και να έχει.
Αυτό που ορίζουμε ώς αρνητικό και θετικό συναίσθημα είναι στην ουσία ένας μηχανισμός με την δική του ιδιαίτερη λειτουργεία.Αρκεί να ξέρουμε πώς λειτουργεί και το διορθώνουμε, γιατί σίγουρα λειτουργεί λάθος.
Εχω μια απορία με το σχήμα του αστρικού σώματος, είναι ωοειδές ή έχει το ίδιο σχήμα με το φυσικό? μερικοί λένε ότι είναι αντίγραφο του φυσικού αλλοί λένε οτι είναι απλά μια άμορφη μάζα.Στην δεύτερη περίπτωση δέν θα έπρεπε να το χτίσουμε και να το κάνουμε σαν το φυσικό?
quote:
cody30 -ΛΟΙΠΟΝ καλη συνεχεια , τι να πω δεν εχετε με τι να ασχοληθειτε μαλλον.
Από ότι καταλαβαίνω και εγώ cody30 μάλλον και εσύ δεν έχεις με τι καλύτερο να ασχοληθείς, αφού συνεχίζεις να διαβάζεις και να γράφεις στο συγκεκριμένο τοπικ ..![]()
Εκτός βέβαια και αν κάτι από αυτά που διαβάζεις σε έχει γοητεύσει και τρομάζεις να το παραδεχτείς μέσα σου..

Για κάποιον που κάνει αστρική προβολή και πάντα στο μέτρο της δυνατότητας της κατανόησης που έχει μπορεί να δει το αστρικό του σαν ένα πανομοιότυπο του φυσικού σώματος. Υπάρχουν περιπτώσεις να είναι και ελαφρός αλλαγμένο δηλ. πιο νέο, να έχεις κοιμηθεί με τα εσώρουχα αλλά στην αστρική προβολή είσαι ντυμένος Η να έχουν αλλάξει κάποια χαρακτηριστικά.
Υπάρχει η περίπτωση της ασώματης επηρείας δηλ σαν να είσαι μονό όραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν π.χ φαντασου να ταξιδεύεις στην υπό-ατομική ύλη. Στο αστρικό μπορούμε να ταξιδεύουμε και ως προς τα μέσα δηλ μέσα στην ύλη στο πιο μικρό.
Αυτά για τωρα.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
μολις τελειωσα την αναγνωση τοιυ βιβλιου "ουρανια προφητεια" και σας το προτεινω ανεπιφυλακτα.
το συγκεκρτιμενο βιβλιο με την μορφη μυθιστορηματος περναει πολλα μνματα...
προσωπικα διαβαζοντας το κτλβα πως αυτα που λεει βασιζονται πανω σε αληθειεςκαι επειδη μιλαει για επιγνωσεις αλλα δεν αναφερει τις 2 τελευταιες μετα απο σκεψη νμζ πως εχω καταλαβει ποιες ειναι....
Πού μπορεί να πάει κανείς στον αστρικό κόσμο για να του λυθούν όλες οι απορίες του? Ελπίζω εκεί να μήν υπάρχει και εκεί μυστικισμός.
Κάποτε άκουσα από έναν φίλο το εξής: "Μυστικό είναι, όχι αυτό που φυλάγεται κρυφό, αλλά το από την φύση του αμετάδοτο."
Είναι αλήθεια πως η κατανόηση, που οδηγεί στην γνώση με την αυθεντική έννοια της λέξης (άμεση εμπειρία), έρχεται ως αποτελέσμα της ισορροπίας του Ξέρω (της πληροφόρησης, αυτού που ακούσαμε) και του Είναι (του προσωπικού πειραματισμού, με μια απλοϊκή έκφραση).
Αλλά για να ξεκινήσει αυτή η εργασία απόκτησης Γνώσης είναι απαραίτητο ο άνθρωπος να βρει μέσα του αυτό το στοιχείο που έχει την ικανότητα να μαθαίνει, αλλιώς απλά αρκείται στην συσσώρευση πληροφόρησης στην μνήμη, θεωρώντας πως μέσα από την αποδοχή και την απόρριψη ή αλλιώς μέσα από την σύγκριση μπορεί να "αγγίξει" τις εσωτερικές αλήθειες.
Αυτό το στοιχείο μέσα μας είναι η αντίληψη και το εργαλείο της η προσοχή.
Edited by - Chela on 01/05/2009 22:17:32