ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιδανικότερη τουριστική "ατραξιόν": Αρχαία Ελλάδα ή Χριστιανισμός? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ιδανικότερη τουριστική "ατραξιόν": Αρχαία Ελλάδα ή Χριστιανισμός? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Agnostic46 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
21/06/2007, 06:37:27
Μιας και βρισκόμαστε στην πρώτη φάση του καλοκαιριού, θαρρώ πως το θέμα είναι επίκαιρο και αρκετά ενδιαφέρον.

Υποθέστε ότι είστε ένας τουριστικός πράκτορας, ένας μεγάλος τουριστικός επιχειρηματίας ή ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Τουρισμού, και έχετε σκοπό να προσελκύσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στην Ελλάδα! Εντάξει, σίγουρα πέρα από τον ήλιο, τη θάλασσα, τα σουβλάκια, τη νυχτερινή ζωή κτλ. τα οποία αναμφισβήτητα αποτελούν ιδανικά θέλγητρα για τους ξένους δυνητικούς επισκέπτες, ένα κομμάτι της χώρας μας που δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από την διαφημιστική καμπάνια, θα ήταν αυτό της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αυτή, ως επί το πλείστον χωρίζεται σε δύο βασικες κατηγορίες:Τα αρχαιοελληνικά μνημεία και τα αντίστοιχα χριστιανικά/βυζαντινά.

Πάνω σ'αυτό λοιπόν ρωταω τα εξής: Εσεις ποιο στοιχείο από τα δύο θα προβάλλατε περισσότερο στη μπροσούρα σας για δελεάσετε τον τουρίστα και να τον ωθήσετε να επισκεφθεί την Ελλάδα? Το αρχαίο Ελληνικό ή το Χριστιανικό? Ποιο από τα δύο θεωρείτε ελκυστικότερο?
Εσείς προσωπικά ποιο από τα δύο κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προτιμάτε?

Για να το θέσω ακόμα πιο απλά και με εικόνες.

Παρθενώνας ή Αγιο Ορος??

Δελφοί ή Μετέωρα??

Μυκήνες ή Κυκλαδίτικες Εκκλησίες με γάλάζιο τρούλο??

Αρχαία Ολυμπία όπου θα αισθανθούμε το Ολυμπιακό πνεύμα να αναβιώνει ή Παναγιά της Ευαγγελίστριας όπου θα προσκυνήσουμε και την "θαυματουργή" (λέμε τώρα) εικόνα της Παρθένου στην Τήνο?

Εννοείται δεν συγκρίνω μόνο τα συγκεκριμένα μνημεία ή τόπους. Γενικότερα θα ήθελα να μάθω την άποψή σας σχετικά με το τι θα προβάλλατε εσείς περισσότερο από τα δύο αυτά ρεύματα, αν περνούσε από τα χέρια σας αυτή η ευθύνη.

Αρχαία Ελλάδα ή Χριστιανισμός λοιπόν? Ποια είναι η ιδανικότερη τουριστική "ατραξιόν" για τον τόπο μας? Αιτιολογείστε και την άποψή σας(το κατά δύναμιν)

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 21/06/2007 06:56:55

maraki8Μέλος
21/06/2007, 08:00:52
Χμμμ...Ωραίο το θέμα σου agnostic,αλλά η αιτιολόγηση θα είναι δύσκολη.
Τόσα χρόνια,όταν διαφημίζεται η Ελλάδα,δείχνουμε τον Παρθενώνα,τις Μυκήνες,τους Δελφούς,την Κνωσσό και τα λοιπά αρχαιολογικά αξιοθέατα.Είναι τυχαίο αυτό;Τα χριστιανικά κτίσματα από την άλλη δεν μπορούν να συγκριθούν(από ιστορικής,τεχνικής,αρχιτεκτονικής και ιστορικής άποψης) με τα αρχαιολογικά.Το μόνο που μπορούν να επιδείξουν,είναι οι φυσικές τοποθεσίες πάνω στις οποίες χτίστηκαν(αν και συνήθως χτίζονταν πάνω σε αρχαίους ναούς,θέατρα,κλπ).Άρα,εγώ σαν τουρίστας έλκομαι περισσότερο από τα αρχαιολογικά αξιοθέατα παρά από τα χριστιανικά.Έχω επισκεφθεί μοναστήρια και κάποιους ναούς,καθαρά όμως για φυσιολατρικούς λόγους.Σαν την φωτογραφία με τις εκκλησούλες των Κυκλάδων,που παρέθεσες.Ναι,φυσικά θα πας Σαντορίνη,Μύκονο,ή Ίο.Αλλά καθαρά για να περάσεις καλά,γιατί είναι ωραία νησάκια,και όχι για τις εκκλησίες...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

21/06/2007, 10:25:50
Φίλε Agnostic, νομίζω πως η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας περιλαμβάνει τόσο τα αρχαιοελληνικά μνημεία όσο και τα μνημεία της Βυζαντινής περιόδου.
Δεν ξέρω αν μπορούμε δηλαδή να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε κάποια από τις 2 κατηγορίες καθώς κι οι 2 αποτελούν κατά μια έννοια το παρελθόν της χώρας μας σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Έχω παρατηρήσει κι εγώ πως δίνεται μεγαλύτερη έμφαση όντως στα αρχαιοελληνικά μνημεία καθώς υπάρχει ένας μεγάλος θαυμασμός των ξένων - κι ειδικά των Ευρωπαίων - προς το αρχαίο ελληνικό πνεύμα.
Πέραν τούτου όμως υπάρχουν και τοποθεσίες που έχουν ένα έντονο Βυζαντινό ή χριστιανικό στοιχείο κι οι οποίες είναι πανέμορφες.
Η πόλη του Μιστρά, τα Μετέωρα - που είναι μια υπέροχη τοποθεσία και με μεγάλη φυσική ομορφιά - κάστρα σε διάσπαρτα μέρη της Ελλάδος κτλ είναι λίγες μόνο περιπτώσεις που μπορούν να προκαλέσουν τον θαυμασμό σε όποιον τα επισκεφτεί.

Προσωπικά, θα προωθούσα και τα 2!

In anticipation of my resurrection...

maraki8Μέλος
21/06/2007, 10:49:33
Καλέ μου D.I.,τα Μετέωρα,ο Μιστράς κλπ,είναι μέρη φυσικού κάλλους στα οποία έχουν χτιστεί εκκλησίες και μομαστήρια.Η ατραξιόν εκεί δεν είναι τα ίδια τα μοναστήρια,αλλά το φυσικό τοπίο.Σε πολλούς αρχαιολογικούς τόπους,όπως π.χ. στις Μυκήνες ή στην Κνωσσό,το τοπίο δεν λέει τίποτα,αυτά που είναι χτισμένα όμως πάνω στο τοπίο αυτό είναι η ατραξιόν...
Δεν διαφωνώ και τα δύο θα προωθούσα κι εγώ.Όπως και να το κάνουμε,είναι κομμάτια της πατρίδας μας και πολλά από αυτά αξίζει να τα δούνε τουρίστες,αλλά κι εμείς οι ίδιοι...

21/06/2007, 10:52:26
Εγώ βασικά φίλε θα τους πρόβαλλα αυτό :

Μιας και τα πηγαίνω καλά με τον τουρισμό στην Ευρώπη.

Σαν εναλλακτική λύση τώρα, θα συμφωνήσω με το maraki, θα προτιμούσα να προβάλλω τα αρχαιοελληνικά μνημεία, όχι γιατί είναι πιο παλιά ή πιο ωραία αλλά γιατί απλά μου φτιάχνουν τη διάθεση καλύτερα από τα χριστιανικά/βυζαντινά όταν τα επισκέπτομαι.
Γιατί όταν λέμε χριστιανικά/βυζαντινά εννοούμε ως επί το πλείστον τα μοναστήρια, που μπορεί αρκετά από αυτά να είναι καταπληκτικές κατασκευές, αλλά η όλη ατμόσφαιρα που επικρατεί, με ρίχνει και με ψυχοπλακώνει.
Έτσι λοιπόν θα προτιμούσα να πήγαινα κάπου που θα αισθανόμουν περισσότερη ελευθερία (και ψυχική και κινήσεων μέσα στο χώρο) και με βάση αυτό το κριτήριο θα πρόβαλλα περισσότερο τα αρχαιοελληνικά μνημεία, χωρίς να εξαιρώ βέβαια τα μοναστήρια.

Στράτος

μέτρον άριστον
maraki8Μέλος
21/06/2007, 11:02:39
Όντως.Πολλά από τα μοναστήρια προκαλούν κάποιου είδους δυσφορία.Αλλά υπάρχουν μοναστήρια,όπως π.χ.η Μονή Προδρόμου(έγινε γνωστή τελευταία λόγω της τραγωδίας στο Λούσιο),που είναι ζεστή μονή,με ζεστούς καλόγερους,αλλά και αξιοθαύμαστη κατασκευή(είναι χτισμένη ΜΕΣΑ στον βράχο του φαραγγιού του Λούσιου).Όπως και η απένταντι μονή,η Μονή Προδρόμου...Γενικά όλη η Αρκαδία είναι απίστευτη...

ΤρίτοξονΝέο Μέλος
21/06/2007, 11:14:27
Είναι θέμα marketing. Η σωστή απάντηση είναι και τα δύο. Δεν είναι όμορφες (από αισθητικής άποψης) οι εκκλησίες του Μυστρά, της Μονεμβασιάς, η Μολυβδοσκέπαστη στην Κόνιτσα; Δηλαδή οι Ιταλοί που προβάλλουν Κολοσσαίο και Καπέλα Σιστίνα δίπλα-δίπλα μ**κες είναι;
Δεν έχει σημασία τι ιδεολογία έχει κάποιος. Οι Τούρκοι προβάλλουν την Έφεσσο, οι Ινδοί δείχνουν τις αναπαραστάσεις του Ηρακλή δίπλα στον Βούδα. Το μοναδικό καθεστώς στον κόσμο που αποποιήθηκε της πολιτιστικής του κληρονομιάς ήταν οι Ταλιμπάν.

Παραδέχομαι πάντως ότι λόγω μοναδικότητας (αν και οι ξένοι θεωρούν ότι ιδίας κατηγορίας αρχαία έχει και η Ιταλία), τα αρχαία είναι πιο "πιασσάρικα". Ενώ μεσαιωνική εκκλησιαστική τέχνη βρίσκεις και σε καμιά 20αριά άλλες χώρες - ξεκινώντας από τη Ρωσσία και φτάνοντας στη Γαλλία. Καλό θα ήταν και τα μεν και τα δε να συντηρούνται, όχι όπως στην Κνωσσό όπου υπάρχει το "Τάκης+Μαρία=LFE".

Πάντως το πιο καλοσυντηρημένο μνημείο είναι οι Δελφοί. Συμβουλή: πιείτε νερό και πλυθήτε και στην Κασταλία - το συναίσθημα είναι μοναδικό.

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, ...

21/06/2007, 11:36:57
quote:
maraki8
...π.χ.η Μονή Προδρόμου(έγινε γνωστή τελευταία λόγω της τραγωδίας στο Λούσιο),που είναι ζεστή μονή,με ζεστούς καλόγερους,...

Αυτή φιλενάδα είναι καλή εκδρομή για χειμώνα.

Στράτος

μέτρον άριστον
maraki8Μέλος
21/06/2007, 11:49:54
Δεν έχεις άδικο για την Κασταλία.Όταν ήμουν εκεί την τελευταία φορά με τσίμπησε ένα έντομο στο πόδι(απροσδιορίστου φύσεως το έντομο),κι έτρεχα πανικόβλητη να βρω νερό να το πλύνω.Που αλλού;στην Κασταλία...

maraki8Μέλος
21/06/2007, 12:08:32
Αααα,εγώ το προτιμώ καλοκαίρι.Για να κατεβαίνω με τα πόδια από την Στεμνίτσα στα μονοπάτια του Λούσιου,και μετά,να ρίχνω και καμιά βουτίτσα

21/06/2007, 16:28:26
Χαιρετώ και ευχαριστώ για τη συμμετοχή

Πράγματι, όπως γράψατε κι εσείς, τείνουμε να προβάλλουμε τα αρχαιοελληνικά μνημεία περισσότερο από τα χριστιανικά. Αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο. Κατά τη γνώμη μου αυτό συμβαίνει επειδή τα αρχαία ελληνικά μνημεία είναι περισσότερο - ας μου επιτραπεί η έκφραση - σήμα κατατεθέν της Ελλάδας παρά οι χριστιανικοί ναοί, τα μοναστήρια κτλ, τα οποία μπορεί να τα βρει κανείς και σε άλλες χώρες, ορθόδοξες ή μη. Κι αυτό ίσως να λέει πολλά...

Δηλαδή ο χριστιανισμός, είναι μια "παγκοσμιοποιημένη" τουριστική "ατραξιόν" σε αντίθεση με την Αρχαία Ελλάδα που μόνο εδώ μπορεί να την απολαύσει κανείς διαμεσου των μνημείων της, όσων τουλάχιστον έχουν απομείνει. Αυτό καθιστά την αρχαία Ελλάδα πιο περιζήτητη ως θέλγητρο στα μάτια του τουρίστα.

Πέρα απ'αυτό, θα συμφωνήσω και με κάτι ακόμα που γράψατε. Τα αρχαία Ελληνικά μνημεία προκαλούν δεός από μόνα τους χωρίς την περαιτέρω ανάμειξη του γειτονικού περιβάλλοντος όπως συμβαίνει με πολλά χριστιανικά. Λόγου χαριν, δείτε την Ακρόπολη της Αθήνας. Είναι περικυκλωμένη από μια εμμετική απέραντη τσιμεντούπολη, αλλά όταν θα ανέβεις επάνω στο βράχο και θα σταθείς μπροστά στον Παρθενώνα ή στο Ερέχθειο μένεις άναυδος,ξεχνάς τα πάντα. Αισθάνεσαι σαν τώρα τον Περικλή να μιλάει με σηκωμένο το χέρι στους Αθηναίους, όπως δείχνει η κλασσική εικόνα και σε πιάνει δέος

Αντίθετα, πολλά χριστιανικά οικοδομήματα σαφώς παίρνουν πόντους από το περιβάλλον, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις Κυκλαδίτικες Εκκλησίες με τους γαλάζιους τρούλους, οι οποίοι παραπέμπουν στο γαλάζιο του Αιγαίου. Δεν θέλω να μειώσω την αξία των χριστιανικών μνημείων αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι βρίσκονται τουλάχιστον ένα σκαλί πιο κάτω από τα αρχαιοελληνικά.Θα συμφωνήσω επίσης ότι οι χριστιανικες εκκλησίες και τα μοναστήρια σου δημιουργούν μερικές φορές ένα απαισιόδοξο ή καταθλιπτικό "feeling", σε αντίθεση με τα αρχαία ελληνικά κτίσματα που εκλύουν έναν ηρωισμό, μια μυστηριώδη ρώμη, μια σπάνια μεγαλοπρέπεια...

Μόνο σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες εκκλησιαστικά κτίσματα και μνημεία μπορούν να σταθούν από μόνα τους χωρίς τη βοήθεια του φυσικού τοπίου, όπως π.χ. η Παναγία των Παρισίων, ο Ναός του Αγίου ΒΑσιλείου στη Μόσχα, κάποιοι εντυπωσιακοί καθολικοί ναοί στη Φλωρεντία, στο Μιλάνο κτλ, ή και στη Βραζιλία π.χ. το τεράστιο αγαλμα του Ιησού στο βουνό πάνω από το Ρίο κτλ..
Στην Ελλάδα όμως δε νομίζω πως έχουμε ανάλογα χριστιανικά μνημεία που να μπορούν από μόνα τους να προκαλέσουν το ίδιο δέος στον επισκέπτη όπως τα αρχαιοελληνικά.

Επιπλέον αυτή η προτίμηση στον αρχαίο ελληνικό και μυθολογικό κόσμο διαφαίνεται και από τα ονόματα που δίνουν ξενοδόχοι,τουριστικοί πράκτορες, εστιάτορες, μαγαζάτορες με σουβενίρ, ταβερνιάρηδες κτλ στις επιχειρήσεις τους...
Κακά τα ψέμματα...πόσες φορές έχετε συναντήσει ονόματα τύπου Hotel Poseidon, Hotel Nefeli,Aphrodite Suites, Paris Rooms for Rent, Leonidas Hotel, Dionysus Traditional Tastes, Ψαροταβέρνα Νηρέας,Μεζεδοπωλείον "οι Μούσσες" Orion Travel Services, Aiolos Tours κτλ που χαρακτηρίζουν πολλές τουριστικές επιχειρήσεις ή μαγαζιά που ζουν και από (ή μόνο από) τον τουρισμό??

Δηλαδή αν είσαι τουριστικός επιχειρηματίας ή μαγαζάτορας προτιμας να προβάλλεις το αρχαιοελληνικό στοιχείο περισσότερο διότι είναι πιο ελκυστικό. Μια ταβέρνα με παραδοσιακά εδέσματα είναι πιο ελκυστικό να την ονομάσεις π.χ. Διονυσσο, έτσι ώστε να συνδέεται επιτυχώς με το φαγοπότι, το γλέντι και τις λυχουδιές παρά απόστολο Παύλο, Ευαγγελιστή Λουκά, Ιησούς Σωτήρ, Γιαχβέ ο Παντοδύναμος, Αγιος Αγαθάγγελος, Προφήτης Ιερεμίας, Ιησούς του Ναυή, Αβραάμ, Μωυσής ο Λυτρωτής κτλ

Νομίζω καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

Βέβαια, στα πλαίσια μιας σωστά οργανωμένης και ορθολογικής τουριστικής καμπάνιας, θα πρέπει να προβάλλουμε και τα δύο αυτά πολιτιστικά κομμάτια της Ελλάδας.

Ωστόσο, αν είχα να επιλέξω ένα από τα δύο η ψήφος μου θα πήγαινε στο αρχαιοελληνικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς για τους λόγους που εξήγησα.
.
.
.
.

.
.
.

ΥΓ. Ευστρατιε κουφαλίτσα, πράγματι είναι ιδανική τουριστική ατραξιόν και το Καραϊσκάκη. Βλέπεις...ο Ευρωπαίος φίλαθλος έχει βιώσει ευχάριστες στιγμές βλέποντας την ομάδα τους να περνάει νικηφόρα από την έδρα του "θρύλου" και ενδέχεται να θέλει να ξανανιώσει το ευχάριστο αυτό "feeling", συνδυασμένο με μπάνιο στην πλαζ της Βουλιαγμένης και δροσερό καφεδάκι στο "Red Cafe"
Οφείλω να παραδεχτώ ότι ξέρεις από τουριστικό μάρκετιγκ

Lost in Necropolis

La ville de la mort

21/06/2007, 16:38:32
quote:

Μιας και βρισκόμαστε στην πρώτη φάση του καλοκαιριού, θαρρώ πως το θέμα είναι επίκαιρο και αρκετά ενδιαφέρον.

Υποθέστε ότι είστε ένας τουριστικός πράκτορας, ένας μεγάλος τουριστικός επιχειρηματίας ή ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Τουρισμού, και έχετε σκοπό να προσελκύσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στην Ελλάδα! Εντάξει, σίγουρα πέρα από τον ήλιο, τη θάλασσα, τα σουβλάκια, τη νυχτερινή ζωή κτλ. τα οποία αναμφισβήτητα αποτελούν ιδανικά θέλγητρα για τους ξένους δυνητικούς επισκέπτες, ένα κομμάτι της χώρας μας που δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από την διαφημιστική καμπάνια, θα ήταν αυτό της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αυτή, ως επί το πλείστον χωρίζεται σε δύο βασικες κατηγορίες:Τα αρχαιοελληνικά μνημεία και τα αντίστοιχα χριστιανικά/βυζαντινά.

Πάνω σ'αυτό λοιπόν ρωταω τα εξής: Εσεις ποιο στοιχείο από τα δύο θα προβάλλατε περισσότερο στη μπροσούρα σας για δελεάσετε τον τουρίστα και να τον ωθήσετε να επισκεφθεί την Ελλάδα? Το αρχαίο Ελληνικό ή το Χριστιανικό? Ποιο από τα δύο θεωρείτε ελκυστικότερο?
Εσείς προσωπικά ποιο από τα δύο κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προτιμάτε?

Για να το θέσω ακόμα πιο απλά και με εικόνες.

Παρθενώνας ή Αγιο Ορος??

Δελφοί ή Μετέωρα??

Μυκήνες ή Κυκλαδίτικες Εκκλησίες με γάλάζιο τρούλο??

Αρχαία Ολυμπία όπου θα αισθανθούμε το Ολυμπιακό πνεύμα να αναβιώνει ή Παναγιά της Ευαγγελίστριας όπου θα προσκυνήσουμε και την "θαυματουργή" (λέμε τώρα) εικόνα της Παρθένου στην Τήνο?

Εννοείται δεν συγκρίνω μόνο τα συγκεκριμένα μνημεία ή τόπους. Γενικότερα θα ήθελα να μάθω την άποψή σας σχετικά με το τι θα προβάλλατε εσείς περισσότερο από τα δύο αυτά ρεύματα, αν περνούσε από τα χέρια σας αυτή η ευθύνη.

Αρχαία Ελλάδα ή Χριστιανισμός λοιπόν? Ποια είναι η ιδανικότερη τουριστική "ατραξιόν" για τον τόπο μας? Αιτιολογείστε και την άποψή σας(το κατά δύναμιν)

Δεν μπορεις να συγκρινεις, δυο διαφορετικες Θεματικες Ενοτητες του Τουρισμου...

Αλλο ο Κλασσικος Τουρισμος, αλλο ο Θρησκευτικος Τουρισμος. Φυσικα υπαρχουν και υποκλαδοι θεματικων τουρισμων...

Ο καθενας, μπορει να διαλεξει ενα ή και περισσοτερα (αν εχει την οικονομικη δυνατοτητα)

Κυριος, οι ξενοι που ερχονται Ελλαδα, προτιμανε τον Κλασσικο Τουρισμο... ητοι τα Αρχαια μνημεια + τα νησια...

Βεβαια, υπαρχουν και καποιες "ομαδες" ανθρωπων, που ερχονται και για τα Μοναστηρια (κανουν δηλαδη Θρησκευτικο Τουρισμο)

21/06/2007, 16:50:30
quote:

Εγώ βασικά φίλε θα τους πρόβαλλα αυτό :

Μιας και τα πηγαίνω καλά με τον τουρισμό στην Ευρώπη.

Δυστυχως, το "Γεωργιος Καραϊσκακης" δεν ειναι και οτι καλυτερο θα μπορουσαμε να δειξουμε... δεν φτανει τα πρωτοκλασσατα της Ευρωπης!!!

SANTIAGO BERNABEU

CAMP NOU

Allianz Arena

EMIRATES STADIUM

WEMBLEY STADIUM...

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

αγνοώνΜέλος
21/06/2007, 19:53:42
εγώ θα επεκταθώ...προτείνω στη διαχέιριση ένα ban στον Ευστράτιο για κανά χρόνο

agnostic, και στα δύο θα έδινα έμφαση...ο μυστράς και τα μετέωρα που αναφέρθηκαν δεν μπορούν να περάσουν ανεκμετάλλευτα !

άσε που όλα για τα φράγκα γίνονται και περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα !

21/06/2007, 20:07:07
quote:
Agnostic
ΥΓ. Ευστρατιε κουφαλίτσα,...

Θα σε παρακαλούσα να με αποκαλείς Κύριο Στράτο.

quote:
Agnostic
ΥΓ. Ευστρατιε κουφαλίτσα, πράγματι είναι ιδανική τουριστική ατραξιόν και το Καραϊσκάκη. Βλέπεις...ο Ευρωπαίος φίλαθλος έχει βιώσει ευχάριστες στιγμές βλέποντας την ομάδα τους να περνάει νικηφόρα από την έδρα του "θρύλου" και ενδέχεται να θέλει να ξανανιώσει το ευχάριστο αυτό "feeling", συνδυασμένο με μπάνιο στην πλαζ της Βουλιαγμένης και δροσερό καφεδάκι στο "Red Cafe"

Κοίτα να δεις...
Αυτή ήταν μια μικρή παρένθεση... ήταν ένα τρικ, γιατί είχε πέσει ο εντός έδρας τουρισμός μας.
Τώρα που τους κοροϊδέψαμε θα δεις...

Βλέπεις στο δικός μας ναό δεν γίνονται θαύματα.

Στράτος

μέτρον άριστον
21/06/2007, 20:25:53
Ώπ τώρα το είδα αυτό...

quote:
αγνοών
εγώ θα επεκταθώ...προτείνω στη διαχέιριση ένα ban στον Ευστράτιο για κανά χρόνο

Το ίδιο ισχύει και για σένα...

quote:
Υποφαινόμενος
Θα σε παρακαλούσα να με αποκαλείς Κύριο Στράτο.

Και αυτά τα λες επειδή με ζηλεύεις.

quote:
αγνοών
ο μυστράς και τα μετέωρα που αναφέρθηκαν δεν μπορούν να περάσουν ανεκμετάλλευτα !

Γιατί έχεις καμιά καντίνα εκεί κοντά ;

Εγώ τελείωσα με το θέμα, αρκετά το μπιπ.

Στράτος

μέτρον άριστον
21/06/2007, 21:51:58
quote:
Εσεις ποιο στοιχείο από τα δύο θα προβάλλατε περισσότερο στη μπροσούρα σας για δελεάσετε τον τουρίστα και να τον ωθήσετε να επισκεφθεί την Ελλάδα?

Έλληνας ταξιτζής ξυλοκόπησε Βρεταννό τουρίστα αφού του πήρε μάλιστα και τις αποσκευές!

Μετά από αυτή την μοναδική επίδειξη φιλοξενίας, η οποία φυσικά και δεν είναι μοναδική, αφού ως γνωστόν είμαστε ο κατεξοχήν φιλόξενος λαός, η αξία της Ελλάδας ως τουριστική χώρα έχει αναβαθμιστεί αισθητά στο εξωτερικό σε βαθμό που μάλιστα το παραπάνω ερώτημα χάνει την σημασία του.

Κατά τα άλλα προτιμώ και εγώ τα αρχαία.

22/06/2007, 02:38:12
quote:
PREDATOR

Δεν μπορεις να συγκρινεις, δυο διαφορετικες Θεματικες Ενοτητες του Τουρισμου...

Αλλο ο Κλασσικος Τουρισμος, αλλο ο Θρησκευτικος Τουρισμος. Φυσικα υπαρχουν και υποκλαδοι θεματικων τουρισμων...

Ο καθενας, μπορει να διαλεξει ενα ή και περισσοτερα (αν εχει την οικονομικη δυνατοτητα)

PREDATOR εν μέρει είναι σωστό αυτό που λες. Ναι πράγματι δεν μπορούμε να κάνουμε αυστηρές συγκρίσεις μεταξύ π.χ. χειμερινού τουρισμού και αγροτουρισμού, ή ιαματικού τουρισμού και συνεδριακού, αφού πρόκειται για διαφορετικά πράγματα. Ομως, σε πιο ελεύθερα πλαίσια και επειδή η κάθε χώρα δεν προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες για την απόλαυση κάθε είδους τουρισμού, ρωτάω συγκεκριμένα για την Ελλάδα και ποιο από τα δύο αυτά στοιχεία της φαίνεται στα μάτια του επισκέπτη πιο ελκυστικό. Το ερώτημα δεν περιορίζεται δηλαδή για κάποιους που επιθυμούν να καταφύγουν σε συγκεκριμένο είδος τουρισμού (π.χ. θρησκευτικό) αλλά για τους δυνητικούς επισκέπτες που δεν θα βάλουν σε συγκεκριμένο καλούπι την τουριστική τους δραστηριότητα

Αυτοί με με ποιο από τα δύο στοιχεία(αρχαιοελληνικό - χριστιανικό) είναι ευκολότερο να δελαστούν? Αυτό είναι το ερώτημα

A. Kircher ελπίζω να μην γνωρίσει συνέχεια το φαινόμενο με τον ταξιτζή γιατί την βάψαμε

Lost in Necropolis

La ville de la mort

22/06/2007, 07:59:57
Δεν ξέρω τι σκέφτεστε εσείς αλλά εγώ πέρυσι είπα να δω τα μοναστήρηια των Μετεώρων. Ένα μοναχικό αμάξι με ένα έλληνα μέσα σε ένα πλήθος πούλμαν με μία λαοθάλασσα αλλοδαπών...
Οπότε τι μου λέτε τώρα για το τι είναι η τουριστική ατραξιόν - ότι προοθήσουμε είναι...

ΥΓ Εκεί στα Μετέωρα έφαγα τον καλύτερο μουσακά της ζωής μου - καταπληκτικό πράγμα σε λέγω... Και οι μερίδες ήταν μπαμπάστικες βρε παιδί μου... Στην καρδιά μου έχει μείνει η πόλη...

maraki8Μέλος
22/06/2007, 08:17:07
OANNHSEA,ελπίζω να μην ήταν σαν τον μουσακά που μας διηγείτο ένας ντόπιος από την Κω,ο οποίος είπε ότι αφήνουν στις καταψύξεις τον μουσακά για ένα χρόνο και μετά όταν πάει ο ξένος να φάει μουσακά,του τον σερβίρουν...