- < ΑΡΘΡΑ - ΝΕΑ > ESOTERICA 2006 - 2014 - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:
Αυτα τα extra 3 γραμματα χρησιμοποιουταν μονο στα μαθηματικα ή και στην κανονικη γραφη?
δεν ειναι extra ειναι οπως επρεπε να ειναι.
ειχαν αριθμιτικη εννοια ολα, αλλα στη κανονικη γραφη το σαμπι δεν χρησιμοποιοταν.
quote:
Ωραιος,με καλυψες πληρως.
προσπαθω![]()
Έστειλα λοιπόν mail στην Ελληνική μαθηματική Εταιρία και ελπίζω να λάβω απάντηση την οποία φυσικά και θα σας κοινοποιήσω.
Μέχρι τότε αναμονή , εκτός και αν κάποιος βρεθεί και μας λύσει την απορία.
Φιλικά ,

Αν και δεν είμαι μαθηματικός νομίζω ότι η έννοια μαθηματικό σύστημα δεν υφίσταται. Τώρα το μηδέν δεν είναι απλά ένα σύμβολο αλλά μια «εφεύρεση» στην οποία βασίζονται όλα τα συστήματα αρίθμησης που ανέφερες στην αρχή στα οποία το ίδιο ψηφίο (πχ το 4) έχει διαφορετική αξία ανάλογα με την θέση του στην παράσταση ενός αριθμού και δίνει την δυνατότητα ακόμα και στο ποιο απλό από όλα τα συστήματα που είναι το δυαδικό να παραστήσει οποιοδήποτε φυσικό αριθμό όσο μεγάλος και αν είναι. Δηλαδή στο δεκαδικό σύστημα το 4 στον αριθμό 444 συμβολίζει διαδοχικά 4 εκατοντάδες, 4 δεκάδες και 4 μονάδες.
Αντίθετα στα αρχαία συστήματα αρίθμησης (Ελληνικό, Ρωμαϊκό, Σουμεριακό κλπ) δεν αποτελούν συστήματα με την παραπάνω έννοια αλλά απλά σύμβολα γραφής των αριθμών που το κάθε ψηφίο είχε πάντα την ίδια αξία, δηλαδή το α συμβόλιζε το 1 το κ το 20 κοκ. Αυτή ήταν η αδυναμία αυτών των συστημάτων και ο λόγος που δεν παρείχαν την δυνατότητα να παρασταθούν όλοι οι αριθμοί. Το αντίστοιχο Ελληνικό νομίζω σταματούσε στο 999.999.
Ελπίζω να βοήθησα αν και περιμένω αγωνιωδώς την απάντηση της Μαθηματικής Εταιρείας.
quote:
Ξεκινάς ένα τόπικ με θέμα το μαθηματικό σύστημα των αρχαίων Ελλήνων, στο πρώτο σου μήνυμα ρωτάς ποιο είναι το αριθμητικό τους σύστημα και στην απάντηση σου στο μήνυμα μου επανέρχεσαι στο μαθηματικό σύστημα.
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΞΕΚΙΝΏ ΚΑΙ ΕΠΑΝΈΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ , ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
quote:
Αν και δεν είμαι μαθηματικός νομίζω ότι η έννοια μαθηματικό σύστημα δεν υφίσταται
ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ
quote:
Το αντίστοιχο Ελληνικό νομίζω σταματούσε στο 999.999.
ΛΑΘΟΣ
quote:
Ελπίζω να βοήθησα
ΟΧΙ
quote:
περιμένω αγωνιωδώς την απάντηση της Μαθηματικής Εταιρείας.
ΚΑΙ ΕΓΩ
Υ.Γ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ
Φιλικά ,

Προφανώς φίλτατε δεν κατάλαβες ότι το «νομίζω ότι η έννοια μαθηματικό σύστημα δεν υφίσταται» ήταν σύνταξη ευγενείας. Και για να γίνω πιο ακριβής θεωρώ την παραπάνω έννοια δική σου επινόηση (για να μην γράψω τίποτα άλλο). Εάν βέβαια αποδειχθεί ότι έχω λάθος δεν έχω πρόβλημα να ανακαλέσω (αλλά να μην ακούσω για συστήματα L, fuzzy, δυναμικά κλπ, γιατί τότε μιλάμε για άλλα πράγματα).
ΥΓ: να ‘σαι καλά
είπες:
quote:
δεν υφίσταται ως έννοια το «μαθηματικό σύστημα»
quote:
Και για να γίνω πιο ακριβής θεωρώ την παραπάνω έννοια δική σου επινόηση
Ευχαριστώ ,ευχαριστώ , θα πάρω σίγουρα Νόμπελ!!!!!
quote:
Τώρα το μηδέν δεν είναι απλά ένα σύμβολο αλλά μια «εφεύρεση» στην οποία βασίζονται όλα τα συστήματα αρίθμησης που ανέφερες στην αρχή
Τελικά αποδέχεσαι την ύπαρξη αριθμητικών συστημάτων ή είναι δική μου επινόηση;
quote:
Το αντίστοιχο Ελληνικό νομίζω σταματούσε στο 999.999.
quote:
Φίλε Anounakis οι Έλληνες δεν χρησιμοποιούσαν το ψηφίο μηδέν, άρα το αριθμητικό τους σύστημα δεν μπορεί να είναι κάποιο από αυτά που χρησιμοποιούν το μηδέν (δυαδικό, δεκαδικό κλπ)
Σε παρακάλω σταμάτα να γράφεις και να σχολιάζεις στο topic αυτό. Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο
Υ.Γ. 1 .
quote:
(για να μην γράψω τίποτα άλλο).
Σαν πολύ θρασής δεν είσαι;
Υ.Γ. 2.
quote:AMIN
(για να μην γράψω τίποτα άλλο).
Y.Γ. 3.
quote:
Αν και δεν είμαι μαθηματικός
Εγώ όμως είμαι.

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ?
http://coinsmania.tripod.com/ancient/noumeral.htm
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ 500?
ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΑΡΓΥΡΟΠΕΛΕΚΑΝΟΙ
quote:
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ?
ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ?
http://coinsmania.tripod.com/ancient/noumeral.htmΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ 500?
Το Φ (φι).
Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.
1 Τάλαντο (26.196 χλγρ.) = 60 Μνες ή 6000 δραχμές ή 36000 οβολοί αφού
1 Μνα (436,6 γρ.) = 100 Δραχμές και
1 Δραχμή (4,37 γρ.) = 6 Οβολοί
http://coinsmania.tripod.com/ancient/ancient1b.htm

ουυυυ...
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ (ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ)
Εργάτης στην Ακρόπολη 1 δραχμή
Αρχιτέκτονας 2 δραχμές
Κεραμέας 1 δραχμή
Οπλίτης σε πολιορκία 2 δραχμές
Οικονόμος 2 οβολοί
Μεταφορέας λάσπης 3 οβολοί
Τεχνικός σε ναυπηγείο 1 δραχμή
Εποχιακός εργάτης 2 οβολοί
Σκλάβος σε ορυχείο 1 οβολός
Χτίστης ναού 2 1/2 δραχμές
ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΕΞΟΔΑ
Αθηναϊκά τείχη 17.000.000 δραχμές
Πέλεκυς 2 δραχμές
Αγελάδα 50 δραχμές
25 κιλά ξερά σύκα 1 δραχμή
Τράγος 10 δραχμές
Ίππος 1.200 δραχμές
Οίκος 2.000 δραχμές
1 λίτρο λάδι 3 οβολοί
1 παστωμένο ψάρι 2 οβολοί
Υποδήματα 8 δραχμές
Τριήρης 6.000 δραχμές
25 κιλά αλεύρι 3 δραχμές
5 κιλά οίνος 1 δραχμή

ουυυυ...
Το ίδιο το αλφάβητο δείχνει ότι ήταν δεκαδικό το σύστημά τους από την ομαδοποίηση των γραμάτων :μονάδες ,δεκάδες, εκατοντάδες. Αν ήταν διαφορετικό θα είχαμε πχ μονάδες,εξάδες, τριανταεξάδες, (για εξαδικό)κλπ. Υπήρχε και άλλος συμβολισμός εκτός των γραμμάτων.
Αν η επανάληψη του συμβόλου όριζε τό σύστημα τότε θα ήταν χιλιαδικό. Αλλά δεν είναι η επανάληψη του συμβόλου.Είναι η σχέση των τάξεων μεταξύ τους, ο λόγος μεταξύ τους.
Όλα είναι τέλεια
μηπως οι ερμηνειες των λεξεων με μαθηματικο τροπο μας δινουν ενα
αποτελεσμα μηπως εχουν μια διορατικοτητα και προβλεπτικοτητα
οι λεξεις οταν αναλυονται μαθηματικα συμφωνα με τον πυθαγορα?
"μια ερευνα που εγινε με ενα μαθηματικο και συμμετειχε στον
χαρδαβελλα λεγομενος Αριστοπουλος!
με μια μεθοδο εβγαλε την προβλεπτικοτητα της ελληνικης γλωσσας"
οι λεξεις εχουν νοημα αυτο βγαινει απο την σηναφεια και την συνοχη τους η εννιολογικη σημασια εχει στοχο την προβλεψη!
οταν τοποθετησεις με "δεκαδικο τροπο" καποιες λεξεις σου δινουν ενα
αποτελεσμα
π.χ 2004 = πολεμος στο ιρακ 2001= η τρομοκρατια στην αμερικη
2001= η καταστροφη των διδυμων πυργων
10 = συνολο και συναρτηση λεξεων
1000 =συνολο και συναρτηση λεξεων
10000 = συνολο και συναρτηση λεξεων
1=α
2=β
3=γ
4=δ
δεν μπορω να τα γραψω ολα αυτα οταν τα καταλαβω ολα θα τα διατυπωσω!
ο πυθαγορας ειχε εννοιες στο μυαλο που τις προσδιοριζε μαθηματικα!!
δεν μπορω να στα δωσω στην πορεια να τα καταλαβεις γιατι υπαρχουν
πολλοι τροποι για να διατυπωσεις!!
απλα θα τα παραθεσω οπως εχουν γιατι τα κλειδια των λεξεων ειναι
πολλα και δυσνοητα!!
ειχα παρεβρεθει σε μια ομιλια με τον μαθηματικο αυτον και μπερδευτηκα
κανε λιγο υπομονη να ξεκαθαρισω την σημασια των λεξεων και των αριθμων και αν ισχυουν τοτε η ελληνικη γλωσσα δεν συγκρινεται!!