- ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.. - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση μου, πολλές υποχρεώσεις.
quote:
Unseen: Ευχαριστώ για την καλή σου πρόθεση αγαπητέ μου φίλε... Έχω κάποιες απαντήσεις, πιθανόν όμως δεν είναι ΟΙ απαντήσεις, είναι απλά απαντήσεις που μου προσφέρουν γαλήνη.
Αγαπητή μου, μια μικρή πράξη είναι καλύτερη από την καλύτερη πρόθεση. Οι ερωτήσεις μου είναι απλά μια μικρή πράξη…….!
quote:
Unseen: Κι εγώ, σαν κι εσένα, αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει να κάποιος να κάνει το πρώτο βήμα και να ζητήσει πληροφορίες, συμβουλές ή γνώσεις από μια ανώτερη οντότητα και γιατί να μην του τις προσφέρει οικειοθελώς αυτή η οντότητα, σαν έμπνευση ας πούμε, εφόσον αυτός ο κάποιος είναι έτοιμος να τις λάβει. Λέγεται βέβαια ότι «ο ζητών ευρήσει και ο αιτών ληφθήσεται» που από κάποιους μεταφράζεται σαν «πρέπει να ζητήσεις για να λάβεις».
Όμορφη από ποιον λέγεται ότι πρέπει να ζητήσεις?
Όσοι ζήτησαν, έλαβαν?
Και αν δεν ζητήσεις, δεν θα λάβεις?
Άρα η προσευχή είναι μόνο για να λάβεις?
quote:
Unseen: Όμως και η απλή προσευχή είναι ένα αίτημα, καθώς και οι εναγώνιες ερωτήσεις μέσα στον καθένα μας, που ζητούν επιτακτικά απάντηση. Δεν νομίζω ότι η λύση είναι στη συγκεκριμένη μέθοδο.
Η προσευχή είναι η δύναμη της ψυχής, είναι το οξυγόνο για τον κάθε πιστό! Ποιος ακούει την προσευχή? Σε ποιον προσεύχεται?
quote:
Unseen: Κάποιοι άνθρωποι, ωστόσο, παρηγοριούνται ίσως να νιώθουν τη θεότητα διαθέσιμη κυριολεκτικά «άμα τη ζητήσει» και αγαλλιάζουν με τον τρόπο αυτό. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ελλοχεύει και κάποια έπαρση μέσα τους ότι αυτοί είναι οι «επικοινωνοί» και όλοι οι υπόλοιποι η… πλέμπα. Το έχω δει κι αυτό να συμβαίνει.
Άρα αγαπητή μου, περιμένουν τη θεότητα?
Εάν αυτοί είναι οι επικοινωνοι, ποιο είναι το περιεχόμενο της επικοινωνίας?
Γιατί, αγαπητή μου, να υπάρχουν οι επικοινωνοι?
quote:
Unseen: Με προβλημάτισε λίγο η ερώτησή σου «τότε γιατί χρειάστηκε το ρέικι και δεν έφτανε απλά μια προσευχή στα όντα;», όμως από πάντα πίστευα ότι το ρέικι μέσα στην απόλυτη απλότητά του (δεν συνοδεύεται από θεωρίες, βλέπεις) είναι κι αυτό ένα είδος δυναμικής προσευχής, οπότε δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές, κατά την άποψή μου, ανάμεσα στα δύο.
Όμορφη, ίσως να μην υπάρχει διαφορά ως προς το αποτέλεσμα αλλά υπάρχει ουσιαστική διαφορά ως προς την οδό του αποτελέσματος! Η οδός της απλής προσευχής δεν είχε αποτέλεσμα, χρειάστηκε, για σένα, το ρέικι, άραγε γιατί?
quote:
Unseen: Όταν λέω ότι επικοινωνούσα με τις οντότητες, εννοώ ότι υπήρχε κανονικός διάλογος. Εγώ μάλιστα ρωτούσα σε απλή δημοτική και οι απαντήσεις έρχονταν σε ένα κράμα καθαρεύουσας και ελληνιστικής κοινής, κάποτε εμπλουτισμένο με αρχαϊκές φόρμες. Υπήρχε κάποιου είδους αποκάλυψη σε αυτούς τους διαλόγους; θα με ρωτήσεις. Σε ορισμένες, εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ναι, υπήρχε.
Όμορφη μήπως θα μπορούσες να μου πεις μερικές από τις ερωτήσεις σου?
quote:
Unseen: Για παράδειγμα, σε μια από τις πρώτες μου επικοινωνίες είχα λάβει τη λέξη «πυκτίς»
Αυτό που έλαβες το είχες ζητήσει?
Υπάρχει κάτι το οποίο ζήτησες και έλαβες στις επικοινωνίες?
quote:
Unseen: Ωστόσο, είμαι φιλόλογος, έχω διαβάσει πολλά αρχαία κείμενα, μπορεί να είχα ξαναδεί τη λέξη και να μην τη θυμόμουν, να αναδύθηκε όμως από τον ασυνείδητο νου μου τη στιγμή που έγραφα. Η ψυχολογία ονομάζει αυτό το φαινόμενο «κρυπτοαμνησία» και δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ισχύει…
Χαίρομαι που είσαι φιλόλογος. Έχουμε ανάγκη από σωστούς φιλόλογους που δεν τα μάθανε παπαγαλία!
Όμορφη, μου αρέσει η σύνταξη αλλά όχι η γραμματική……..
quote:
Unseen: Από κει και πέρα τα πράγματα είναι όντως μπερδεμένα και δεν νομίζω ότι είναι πρόθεση των ανώτερων οντοτήτων να μπερδεύουν. Όπως πάντα οι άνθρωποι είναι που κάνουν τέτοια «θαύματα».
Εγώ επιμένω στη μικρή πράξη. Προτιμώ να δω μια μικρή πράξη παρα την καλύτερη πρόθεση…….
Όμορφη σου προσφέρω άλλη μια μικρή πράξη με τις ερωτήσεις μου.
quote:
Unseen: Σε ευχαριστώ και πάλι φίλε μου.
Κι εγώ σ΄ ευχαριστώ για την ομορφιά που απλώνεις……..
Kαι καλημέρα σε όλους!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Νομίζω ότι μια στοιχειώδη ικανότητα διάκρισης μπορούμε να την έχουμε, ακόμη κι αν δεν είμαστε τόσο εξελιγμένοι. Ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί την πνευματικότητα για να βρει γυναίκα, βρίσκεται κάποια στιγμή μπλεγμένος σεξουαλικά με τρεις "προκειμένου να βρει ποιο είναι το πολικό του" και σου λέει ότι πράττει με βάση άνωθεν εντολές επειδή "έχει παραδώσει τη θέλησή του στα χέρια του Θεού", σε τι σου κάνει; Σε εξελιγμένο που δεν μπορείς να καταλάβεις, επειδή βρίσκεται πολύ ψηλά; Άσε τα, καλέ μου...
Αν συμβαίνει καμιά φορά να μην αναφέρομαι στα γραφόμενά σου σε κάποια τόπικ, στα οποία συμμετέχουμε και οι δύο, να ξέρεις ότι είναι επειδή συμφωνώ μαζί σου...
Καλέ μου el.elyon,
Ευχαριστώ και πάλι για τις ερωτήσεις σου, αλλά νιώθω ότι έχω αρχίσει να μονοπολώ το θέμα και δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο.
Να είστε καλά.
Καλημέρα
Unseen

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.
quote:
Ξέρεις, καλέ μου φίλε, κι εγώ το ίδιο περίμενα. Θα το πιστέψεις όμως ότι έχω γνωρίσει πάρα πολλούς ανθρώπους που η "πνευματική" τους δραστηριότητα δεν συμβαδίζει με το περιεχόμενό τους ως χαρακτήρων ή προσωπικοτήτων; Διαπιστώνεται δηλαδή σοβαρό έλλειμμα ανάμεσα στο ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι (στις διαπροσωπικές τους σχέσεις και στην καθημερινή τους ζωή) και στη δραστηριότητα που αναπτύσσουν και την πρόοδο που κάνουν σε σχέση με τις "πνευματικές" τους ενασχολήσεις. Τόσο σοβαρό που είναι πραγματικά να απορεί κανείς. Και ένα συμπέρασμα στο οποίο έχω φτάσει εγώ τουλάχιστον είναι ότι είναι δυνατή η μονομερής ανάπτυξη - μιας συνιστώσας μόνο δηλαδή. Πώς κάποιος για παράδειγμα είναι καλός μόνο στη δουλειά του; Έτσι είναι δυνατόν κάποιος να είναι καλός μόνο στο "πνευματικό" κομμάτι αλλά η εξέλιξη εκεί να μην διαποτίζει το σύνολο της ύπαρξής του. Όχι για πολύ βέβαια. Γιατί όταν συνεχίζεται αυτό για πολύ, μετά αρχίζουν... τα παρατράγουδα.
Εισαι σιγουρη οτι ειναι αναγκαιο η πνευματικη τους δραστηριοτητα να συμβαδιζει με το περιεχομενο τους ως χαρακτηρων; Τοτε θα μιλουσαμε πολυ απλα για τελειες υπαρξεις. Η ανθρωπινη φυση μας δεν μας επιτρεπει να ειμαστε μονο φως η σκοταδι στην ζωη μας. Και σκεψου ποσο ευκολα ενα πανεξυπνο και οργανωμενο μυαλο μπορει να καταληξει στην διαστροφη. Ποσο ευκολα η αναζητηση απαντησεων μπορει να φερει την τρελα στον νου μας και να μας καταστρεψει.
Βεβαια ειναι σημαντικο να καταλαβουμε με ποια κριτηρια θα κρινουμε αυτον που εχουμε απεναντι. Προσωπικα εγω κρινω τους ανθρωπους απο το αν θα καταφερουν να κανουν την Υπερβαση, απο το αν ενας ανθρωπος που εχει βιωσει τοσο ασχημα πραγματα θα μπορεσει να τα ξεπερασει, και να κανει παλι μια καινουργια αρχη, γιατι οπως λες στον κοσμο του πνευματος ειμαστε παντα στην αρχη
...
Νομιζω οτι πιστευω πιο πολυ στους ανθρωπους που δεν ειναι σε ολα τελειοι. Αυτοι που ειναι πιστευω οτι κρυβουν πολλα σκοτεινα σημεια.
Οπως παντα φιλη μου θα χαρω να ακουσω τις σκεψεις σου![]()
quote:
Unseen: Καλέ μου el.elyon,
Ευχαριστώ και πάλι για τις ερωτήσεις σου, αλλά νιώθω ότι έχω αρχίσει να μονοπολώ το θέμα και δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο.
Νομίζω ότι αν μονοπωλείς το θέμα, τότε δίκαια το μονοπωλείς!
Για μένα θα πρέπει να συνεχίζεις αλλά σέβομαι την επιθυμία σου…….!
quote:
Angus: Νομιζω οτι πιστευω πιο πολυ στους ανθρωπους που δεν ειναι σε ολα τελειοι. Αυτοι που ειναι πιστευω οτι κρυβουν πολλα σκοτεινα σημεια.
Ποιος είναι ο τέλειος άνθρωπος;
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Κατα την προσωπικη μου αποψη δεν υπαρχει τελειος ανθρωπος με την αυστηρη εννοια της λεξης.
Για μενα, οταν αναφερομαι σε τελειους ανθρωπους, εννοω ανθρωπους που εχουν επιλεξει να στραφουν προς το φως, που προσπαθουν να το πετυχουν αυτο, ασχετα αν δεν τα καταφερνουν. Ανθρωπους που τους ενδιαφερει η εξελιξη του πνευματος τους, και που μερικες φορες ειναι προθυμοι να θυσιασουν κομματια του εαυτου τους χωρις δισταγμο για να προσφερουν ανακουφιση σε αλλους.
Η δικη σου αποψη ποια ειναι
?
Έχοντας συνομιλήσει μαζί σου αρκετά, καταλαβαίνω ήδη!
Έχεις δίκιο για το παράδειγμα που αναφέρεις καθώς είναι μια περίπτωση εκμετάλλευσης απέναντι σε κάποιους ανθρώπους.
Αναφερόμουν κυρίως σε περιπτώσεις που αντικρύζεις κάποιους ανθρώπους της διπλανής πόρτας οι οποίοι σου φαίνονται απλοί, σου δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τα "πνευματικά" θέματα και στο τέλος να εντυπωσιαστείς από μια άμεση επαφή μαζί τους.
Ίσως πάλι να ισχύει κι αυτό που λέει με λίγα ο Angus.
Σίγουρα δεν θα είναι τέλειοι ως άνθρωποι και θα έχουν ελαττώματα αλλά παρόλα αυτά να εργάζονται σκληρά σε πνευματικό επίπεδο με την προσωπικότητα τους προκειμένου να αμβλύνουν τα "σκοτεινά" τους σημεία.
quote:
Ποιος είναι ο τέλειος άνθρωπος;
Το στοιχείο της τελειότητας και το ον του ανθρώπου έχουν πάρει διαζύγιο, αγαπητέ el.elyon, το οποίο εκδόθηκε από την δημιουργία μας ως είδος... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Ίσως να έχεις δίκιο και να είναι ανέφικτη αυτού του είδους η τελειότητα. Ίσως να ζητάω πολλά από ατελή όντα. Μήπως όμως άνθρωποι που αυτοχαρακτηρίζονται δάσκαλοι και που αναλαμβάνουν να ηγούνται άλλων ανθρώπων θα πρέπει και αυτοί να προσπαθούν λίγο πιο σκληρά; Αν μη τι άλλο, ώστε να υπάρχει στοιχειώδης συνέπεια...
Αλλά είναι μια συζήτηση που έχω κάνει και με άλλους φίλους. Τελικά τι ζητάει κανείς από έναν δάσκαλο; Απλή λεκτική καθοδήγηση, δηλαδή ωραία λόγια, ή μήπως ωραία έργα; Προσωπικά, ζητάω μάλλον το δεύτερο.
Καλέ μου Dying Incubus, ευχαριστώ για τη διευκρίνηση, τώρα κατάλαβα τι εννοούσες. Ασφαλώς υπάρχουν και απλοί άνθρωποι που έχουν συσσωρεύσει μέσα τους σοφία και είναι αγνοί και σεβαστοί μέσα στην απλότητά τους.
Φίλε μου el.elyon, σε ευχαριστώ που σέβεσαι την επιθυμία μου. Για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου θα έπρεπε να ανοίξω παλιές πληγές και δεν θα το ήθελα, τουλάχιστον όχι τώρα.
Καλημέρα, με αγάπη,
Unseen

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.
quote:
Νομίζω ότι μια στοιχειώδη ικανότητα διάκρισης μπορούμε να την έχουμε, ακόμη κι αν δεν είμαστε τόσο εξελιγμένοι. Ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί την πνευματικότητα για να βρει γυναίκα, βρίσκεται κάποια στιγμή μπλεγμένος σεξουαλικά με τρεις "προκειμένου να βρει ποιο είναι το πολικό του" και σου λέει ότι πράττει με βάση άνωθεν εντολές επειδή "έχει παραδώσει τη θέλησή του στα χέρια του Θεού", σε τι σου κάνει; Σε εξελιγμένο που δεν μπορείς να καταλάβεις, επειδή βρίσκεται πολύ ψηλά; Άσε τα, καλέ μου...
Αυτο δεν το ειχα προσεξει πριν. Σε αυτο εχεις απολυτο δικιο.
Διαβαζα ενα βιβλίο πριν απο λιγο καιρο και σε ενα σημειο με προβληματισε παρα πολυ. Σε εκεινο το σημειο αναφεροταν σε εναν Πρωθιερεα οπου τον παρατηρουσε μια απλη ιερεια και ειχε θαμπωθει απο το φως που εκπεμπε. Ειχε γοητευτει απο την υπαρξη του, απο το γεγονος οτι ολη η υπαρξη του αποτελουσε μια θεραπεια. Και τελικα ανακαλυψε οτι ηταν η αλαζονεια αυτου του ανθρωπου που οδηγησε τον κοσμο στην καταστροφη, και οτι ολη η λαμψη του δεν ηταν παρα ενα ψεμα που αυτος ειχε καταφερει να δημιουργησει με την δυναμη του μυαλου του.
Πολλες φορες μπορουμε να αντιμετωπιζουμε ατομα και καταστασεις που θεωρουμε φωτεινες και τελικα να ανακαλυψουμε οτι τα κινητρα δεν ειναι τοσο φωτεινα. Μερικες φορες δεν υπαρχει φως η σκοταδι, υπαρχει απλα η ικανοτητα καποιου να ''παιζει'' με το μυαλο των αλλων και να επιβαλλεται. Και εκει που νομιζεις οτι βρισκεις την τελειοτητα ανακαλυπτεις το ακρως αντιθετο.
quote:
Αναφερόμουν κυρίως σε περιπτώσεις που αντικρύζεις κάποιους ανθρώπους της διπλανής πόρτας οι οποίοι σου φαίνονται απλοί, σου δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τα "πνευματικά" θέματα και στο τέλος να εντυπωσιαστείς από μια άμεση επαφή μαζί τους.
Αυτο ειναι κατι ωραιο,ετσι δεν ειναι; Να βλεπεις κατι ''απλο'' και να σε εντυπωσιαζει το βαθος της υπαρξης του.
quote:
Ίσως να έχεις δίκιο και να είναι ανέφικτη αυτού του είδους η τελειότητα. Ίσως να ζητάω πολλά από ατελή όντα. Μήπως όμως άνθρωποι που αυτοχαρακτηρίζονται δάσκαλοι και που αναλαμβάνουν να ηγούνται άλλων ανθρώπων θα πρέπει και αυτοί να προσπαθούν λίγο πιο σκληρά; Αν μη τι άλλο, ώστε να υπάρχει στοιχειώδης συνέπεια...
Πολυ σωστα, ετσι θα επρεπε να συμβαινει. Αν και δεν πιστεψα ποτε σε δασκαλους. Οτι μπορεσα να μαθω και να αντιληφθω μεχρι αυτο το σταδιο της ζωης μου ηταν συνηθως αποτελεσμα απο ατομα που μονο δασκαλοι δεν μπορουν να θεωρηθουν. Οσες φορες βρεθηκα κοντα σε ενα ατομο που αυτοχαρακτηριζεται δασκαλος ενιωθα να χανω περισσοτερα απο οσα κερδιζα(δεν βρεθηκα και πολλες φορες).
Καλη μερα σε ολους
.
quote:
Αυτο ειναι κατι ωραιο,ετσι δεν ειναι; Να βλεπεις κατι ''απλο'' και να σε εντυπωσιαζει το βαθος της υπαρξης του.
Φυσικά κι είναι!
Πως να μην είναι όμορφο όταν συνειδητοποιείς ότι μπορείς να ανακαλύψεις κάτι πολύ σπουδαίο και σημαντικό σ' αυτό που τα μάτια σου έχουν συνηθίσει να θεωρούν ως ασήμαντο ή απλό?
Και πως να μην είναι εποικοδομητικό για σένα τον ίδιο όταν κατανοείς ότι μπορεί να κάνεις λάθος σε εκτιμήσεις που θεωρούσες δεδομένες και σωστές? ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Unseen: Φίλε μου el.elyon, σε ευχαριστώ που σέβεσαι την επιθυμία μου. Για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου θα έπρεπε να ανοίξω παλιές πληγές και δεν θα το ήθελα, τουλάχιστον όχι τώρα.
Όμορφη εδώ θα είμαι!
Σου εύχομαι να μην υπάρχουν πληγές.......
Καλημέρα!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Πολυ καλη ερωτηση.Κατα την προσωπικη μου αποψη δεν υπαρχει τελειος ανθρωπος με την αυστηρη εννοια της λεξης.
Για μενα, οταν αναφερομαι σε τελειους ανθρωπους, εννοω ανθρωπους που εχουν επιλεξει να στραφουν προς το φως, που προσπαθουν να το πετυχουν αυτο, ασχετα αν δεν τα καταφερνουν. Ανθρωπους που τους ενδιαφερει η εξελιξη του πνευματος τους, και που μερικες φορες ειναι προθυμοι να θυσιασουν κομματια του εαυτου τους χωρις δισταγμο για να προσφερουν ανακουφιση σε αλλους.
Η δικη σου αποψη ποια ειναι
?
Και εγώ νομίζω ότι δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος στην πράξη αλλά πιστεύω ότι υπάρχει η θεωρία. Τέλεια αγάπη, τέλεια φιλία, τέλειο έρωτα!
Όσο για τους τελείους ανθρώπους που εννοείς θεωρώ ότι ποτέ δεν θα φτάσουν στην τελειότητα γιατί ο εγωισμός έχει αντικαταστήσει την αγάπη, την φιλία, τον έρωτα!
Αυτά που “σπάει” σαν γυαλί δεν είναι η τέλεια αγάπη, η τέλεια φιλία, ο τέλειος έρωτας αλλά ο εγωισμός…….!
Καλημέρα!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 10/10/2007 12:13:39