- Μήπως κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
όπως βλέπετε είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα. Μήπως η αναζήτηση γι' αυτό που αποκαλούμε "άγνωστο" δεν είναι μερικές φορές παρά ένας τρόπος για να μην αντιμετωπίζουμε τα δυσάρεστα της ζωής μας ?
Ο λόγος που με κάνει να αναρωτιέμαι είναι ότι πολύ συχνά διαπιστώνω πως οι περισσότεροι πέφτουμε με τα μούτρα στις εξερευνήσεις όταν φεύγουμε από μία σχέση ή προσπαθούμε να λύσουμε κάποιο άλλο πρόβλημα.
Πόσο λοιπόν η αναζήτηση μας είναι αυθεντικής ας το πούμε προέλευσης ?
Και κατά πόσο αυτό επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα ?
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΑΓΝΩΣΤΟΥ". ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΕΛΕΤΑΣ ΤΗ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ, ΜΟΝΟ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Η ΓΝΩΣΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ" ΣΤΟΝ "ΓΝΩΣΤΗ", ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ "ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΘΛΙΨΗ ΜΑΣ".

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ "ΚΑΚΟ" Σ'ΕΜΑΣ Ή ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ - ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΤΣΙ- ΘΑ "ΛΑΒΕΙ" ΤΟΣΟ ΠΟΝΟ ΟΣΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ. ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΙΚΙΤΗΚΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ, ΕΚΛΕΨΕ, ΑΔΙΚΗΣΕ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΡΘΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ Ή ΕΤΣΙ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΞΑΝΑ, ΚΑΙ ΞΑΝΑ, ΤΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ....

ΦΙΛΕ/Η galadriel ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΚΑΙ ΜΕΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΕΡΩΤΗΣΕΩΣ..
quote:
Μήπως η αναζήτηση γι' αυτό που αποκαλούμε "άγνωστο" δεν είναι μερικές φορές παρά ένας τρόπος για να μην αντιμετωπίζουμε τα δυσάρεστα της ζωής μας ?
Ο λόγος που με κάνει να αναρωτιέμαι είναι ότι πολύ συχνά διαπιστώνω πως οι περισσότεροι πέφτουμε με τα μούτρα στις εξερευνήσεις όταν φεύγουμε από μία σχέση ή προσπαθούμε να λύσουμε κάποιο άλλο πρόβλημα.
Πόσο λοιπόν η αναζήτηση μας είναι αυθεντικής ας το πούμε προέλευσης ?
Και κατά πόσο αυτό επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα ?
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ/ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΣΗΛΘΑΝ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ..
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ...
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ..
ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗ Η ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ...
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
ΦΙΛΕ/Η galadriel ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ (ΑΤΡΑΠΟΙ/ΜΟΝΟΔΡΟΜΙΑ).
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ????
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ (IΣΩΣ) ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΡΟ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ....
quote:
Η γνώμη μου είναι πως σε ότι επιλογή κι αν κάνουμε σ' αυτή την ζωή υπάρχει πάντα κάποιο κόστος.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ...
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΛΕΞΗ "ΚΟΣΤΟΣ" ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΡΟΤΟΙΜΟΥΣΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ".
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΚΕΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΟΣΤΟΣ...
![]()
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΛΕΞΗ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΗ...
Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ...
ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΟΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ THS ANAZHTHSHS.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Φίλη galadriel πιστεύω πως ο καθένας μπόρει να ξεκινήσει την αναζήτηση για το άγνωστο για όποιο προσωπικό του λόγο,η συνέχεια θα του δείξει τον δρόμο...τον δρόμο για το εσωτερικό του σύμπαν που κατά την γνώμη μου είναι ο σωστότερος δρόμος για να ξεκινήσει την αναζήτηση...το αν θα ξεκινήσει από απλή περιέργια ή για να κρύψει κάποιο άλλο πρόβλημα δεν πιστεύω πως είναι λάθος...
Όσοι είναι αφυπνισμένοι ζουν ο καθένας στο δικό του κόσμο...
Το να προχωράς σημένει να πηγαίνεις εμπρός
Το να πηγαίνεις εμπρός σημαίνει να επιστρέφεις...
Αν ξεκινήσεις από ένα σημείο της γης και προχωράς μόνο προς τα μπρος,θα φτάσεις κάποτε από κει ποθ ξεκίνησες.Έτσι γίνετε και με τον εαυτό σου...Όσο μακριά κι αν φτάσεις στο σύμπαν για να απαντήσεις κάποια ερωτήματα,στο τέλος θα καταλάβεις πως οι περισσότερες απαντήσεις βρίσκοντε μέσα σου...
Έχοντας ακούσει,διαβάσει και βιώσει πολλές "αλλόκοτες" εμπειρίες και πολλά strange θέματα αποφάσισα πρώτα να κατανοήσω τον εαυτό μου και μετά να προσπαθήσω να δώσω κάποιες ερμηνίες σε άλλα θέματα.Ενοείτε πως δεν κατάφερα ακόμα να με κατανοήσω άλλα πιστεύω πως προχώρησα αρκετά κι όσο πιο πολύ καταλαβαίνω τι συμβαίνει μέσα μου,τόσο πιο πολύ καταλαβαίνω και τι συμβαίνει γύρω μου...Επειδή τώρα δεν είναι εφικτό,αύριο θα γράψω κάποια προσωπικά μου κείμενα σε αυτό εδώ το θέμα.Όσο περισσότερο ανακαλύπτεις απαντήσεις τόσο εισέρχεσαι σε έναν άλλο κόσμο,το δικό σου και αυτό είναι η αιτία που αποξενώνεσαι από το περιβάλλον σου...Συνέχεια αύριο...
Περιμένω τα κείμενα που λες...
Συμφωνώ με την φίλη galadriel. Η κίνησή μας μοιάζει με κυκλική αλλά στην ουσία είναι σπειροειδής. Το σημείο που «φτάνουμε» είναι ουσιαστικό διαφορετικό από αυτό που ξεκινήσαμε. Θα είναι σχεδόν ίδιο μόνο όταν το προβάλεις σε ένα επίπεδο. Δύο διαστάσεις. Όμως ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι κόσμος τεσσάρων διαστάσεων και όχι δύο ή τριών. (Κάποιοι μιλάνε και για περισσότερες, άλλο θέμα αυτό).
Οι εσωτερικές αναζητήσεις είναι πολύ μοναχικός δρόμος. Πιστεύω όμως ότι χρειάζεται η ανταλλαγή απόψεων με άλλους. Χρειάζεται να συνειδητοποιούμε την εμπειρία. (Εν πείρα). Χρειάζεται να την αναλύουμε.
Ο μοναχικός δρόμος αυτός έχει και πολλούς κινδύνους σίγουρα. Δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, εικονικών πραγματικοτήτων, λάθος συμπερασμάτων κ.α. Εδώ είναι και το κλειδί (ίσως ένα κλειδί) Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Γιατί μέσα από αυτή την λέξη υπάρχει η ανταλλαγή εικόνων, μηνυμάτων (πράγμα που κάνουμε αυτή την στιγμή), σκέψεων, λογικών κ.α.
Μα και αυτό που πριν καθόρισα ως «λάθος» Είναι ΛΑΘΟΣ? Μα μέσα από τα λάθη μας δεν μαθαίνουμε? Απλά όταν είμαστε αυτοδίδακτοι παίρνει περισσότερο χρόνο. Αν κάποιος μας «δείξει» θέλει λιγότερο. Ίσως ο συνδυασμός είναι ο καλύτερος τρόπος. Το σίγουρο είναι ότι απαιτείται η ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
Θυμηθείτε το ποδήλατο. Πόσες φορές φάγαμε τα μούτρα μας μέχρι να μάθουμε? Μπορεί να έχουμε χρόνια να κάνουμε Αλλά ξέρουμε. Κάποιοι έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν ποιο γρήγορα κάποια θέματα Κάποιοι άλλοι κάποια άλλα. Όπως και κάποιοι έχουν την ικανότητα να μεταδίδουν Και κάποιοι όχι.
Είναι πολύ προσωπικό και ατομικό το πώς και που. Είναι θέμα κίνησης.
Για όλα υπάρχει κάποια αιτία κάποιος λόγος. Ακόμα και ο λάθος λόγος για μένα μπορεί να είναι σωστό για εσένα. Τι είναι το Σωστό και τι το Λάθος. Και αναφέρομε αποκλειστικά στα θέματα ψυχής – αιτίας και αιτιατού.
Στο μονοπάτι της ζωής υπάρχουν δύσβατα, ανηφόρες, κατηφόρες
Άλλες φορές γίνεται πλατύ εύκολο κι άλλες κακοτράχαλο και δύσβατο
Συναντάμε οδοιπόρους ψάχνουμε τον συνοδοιπόρο
Κάποιο κομμάτι του το κάνουμε μαζί, κάποιο άλλο όχι
Ξέρεις τι θέλεις οδοιπόρε, ξέρεις που θέλεις να πας?
Γιατί εκεί που πάω ίσως είναι εκεί που πας
Carim
Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ο πόνος από το πέσιμο από το ποδήλατο θα μας κάνει να μάθουμε. Μήπως θα πρέπει σαν τον γλύπτη που παίρνει μια άμορφη πέτρα τρώει από εδώ, τρίβει από εκεί, μια σφυριά από την άλλη και φτιάχνει μετά από καιρό, ένα πανέμορφο άγαλμα, μια Αφροδίτη ένα Κούρο. Μα τι είναι το όμορφο? Εμένα μου αρέσει εσένα?
Πες το μου ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ Εκεί για μένα κρύβονται πολλά. Εκεί κάπου (μάλλον) είναι οι απαντήσεις.
επικοινωνία λες ? ναι ίσως να είναι το κλειδί.... Καμμιά φορά σ' αυτό το χώρο της αναζήτησης, που η μοναχικότητα είναι πάντα παρέα της, καλό είναι να ακούμε τι θα πει και κάποις άλλος. Αλλιώς δεν έχει και νόημα. Αν νομίζουμε ότι ξέρουμε απ' την αρχή τι θα ανακαλύψουμε και πως δεν πρέπει να δουμε και τις άλλες απόψεις, έχουμε διαπράξει το μόνο ίσως σοβαρό λάθος αυτού του δρόμου. Γι' αυτό κιόλας νομίζω πως αυτό το φόρουμ έχει και τόση κίνηση.. Ακόμα και μέσα από διάφορους καυγάδες που γίνονται (όπως θα διαπιστώσεις) εγώ βλέπω να βγαίνουν διαμάντια σκέψης.... εξάλλου και το διαμάντι για να γίνει πρέπει να περάσει κάτω από μεγάλη πίεση....Η αγάπη και η αδελφοσύνη, που είναι ευκτέες βέβαια, είναι πολύ αργότερα στο πρόγραμμα της εσωτερικής αναζήτησης, είναι ανάγκη να ξεκινήσει κάποιος από την απλή επικοινωνία για να γνωρίσει την "άλλη πλευρά". Πες ό,τι έχεις να πεις και μη φοβάσαι πως θα το πάρει ο άλλος, μπες στη διαδικασία της απελευθέρωσης από τον ορατό κόσμο και μη φοβηθείς τον πόνο που θα συναντήσεις στην πορεία.... Οπως πολύ σωστά είπες, κάποια στιγμή θα έχεις μάθει ποδήλατο...
Δε διαφωνώ με τα όσα είπατε φίλοι μου.Πάντως εγώ δεν είπα ούτε ότι κάνουμε κύκλους,ούτε ότι είναι λάθος να επικοινωνούμε και να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας.Αύτος είναι και ο λόγος που ξεκίνησα να γράφω στο esoterica όταν έμαθα την ύπαρξή του.Ούτε ξεχώρισα κάτι λάθος ή σώστο.Ό,τι διαφέρει απ'το λάθος δεν είναι αναγκαστηκά σωστό.
Δεν ξέρω αν έχεις συναντήσει φίλη μου κάποιες περιπτώσεις,αλλά και πάλι δεν πιστεύω πως δεν μπορείς να δεις παραπέρα αν χρησιμοποιείς την αναζήτηση για την παρηγοριά κάποιου συναισθήματος.Θα πάρει ίσως λίγο χρόνο για να ξεχαστείς,αλλά θα γίνει αν το θέλεις...Να έχεται κατά νου πάντως πως δε βλέπω τίποτα απόλυτο.Απόψεις γράφω για να συζητηθούν.
Επικοινωνία...Δυστυχώς τα λόγια και η γλώσσα του σώματος πολλές φορές δεν είναι αρκετά για να μεταδώσουμε κάτι.Είναι πολύ όμορφο να μπορείς να κάνεις τον άλλον να σε νιώθει και να μπορείς να τον νιώθεις κι εσύ...Δε μιλάω μόνο για ερωτίκα συναισθήματα...Ίσως αν είμασταν όλοι τελείως απελευθερωμένοι απέναντι στους άλλους και αποκτούσαμε την πλήρη επικοινωνία,να καταφέρναμε να κατακτήσουμε το άγνωστο...Νομίζω φίλε walker κάτι τέτοιο ενοείς με τη λέξη κλειδί,σωστά;Ο λόγος που αποξενώνεσαι από το περιβάλλον,όπως έγραψα,είναι δυστυχώς το γεγονός ότι δεν βρίσκεις εύκολα την επικοινωνία με άλλους πάνω στην αναζήτησή σου...Οι περισσότεροι θα σε θεωρούν για τρελό...
Δυστυχώς ούτε σήμερα έχω πρόσβαση στα κείμενα που υποσχέθηκα,αλλά θα γίνει σίγουρα σύντομα.
I'm the lizard king,I can do anything!
Επίσης, κι εγώ νομίζω πως τίποτα δεν αποκλείεται όπως έχω ήδη δεχτεί
quote:
Δεν αποκλείω φυσικά την περίπτωση να ξεκινήσεις για αναψυχή ή παρηγοριά και να βρεις έναν δρόμο που ούτε περίμενες ότι υπήρχε....
Οσο για την επικοινωνία και το πως λειτουργεί σαν κλειδί όπως πολύ εύστοχα λέει και ο φίλος μας walker, νομίζω πως όλοι συμφωνούμε πως δεν πρόκειται μόνο για την επικοινωνία ερωτικών συναισθημάτων. Και σίγουρα όταν αυτή γίνει ολοκληρωτική (πέρα από λέξεις και γλώσσα του σώματος) η μοναξιά της αναζήτησης θα παύσει να υπάρχει...
Προς το παρόν ας αρκεστουμε στο να μας παίρνουν για τρελλούς...
Εχετε όμως συναντήσει περιπτώσεις που προσπαθούν να ερμηνεύσουν όπως θέλουν τις καταστάσεις μόνο για να νιώσουν καλύτερα... Και αναρωτιέμαι, πόσες φορές το έχουμε κάνει όλοι μας χωρίς καν να το καταλάβουμε?
Εχετε όμως συναντήσει περιπτώσεις που προσπαθούν να ερμηνεύσουν όπως θέλουν τις καταστάσεις μόνο για να νιώσουν καλύτερα... Και αναρωτιέμαι, πόσες φορές το έχουμε κάνει όλοι μας χωρίς καν να το καταλάβουμε?
Όμως ανοίγεται παράλληλα με αυτό και μια ακόμα παράμετρος, για να μην πω πολλές περισσότερες. Υπάρχουν : Ο Φόβος. και Η Επιθυμία. Ένα «ζευγάρι» που παράλληλα μας συντροφεύουν. Πόσες φορές αυτό το ζευγάρι δεν ήταν η ουσία της «στρέβλωσης» της πραγματικότητας?
Επίσης η επικοινωνία φέρνει την γνώση. Θέλει όμως προσοχή στο τι εννοούμε γνώση. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό είναι μια διήγηση του Χαλήλ Γκιμπράν.
Ένα τσίρκο πήγε σε ένα απομακρυσμένο χωριό. Είχε έναν ελέφαντα. Κανένας δεν ήξερε τι ζώο ήταν αυτό. Τρεις χωρικοί αποφάσισαν να ανακαλύψουν το προηγούμενο βράδυ της παράστασης, τι είναι ελέφαντας. Πήγαν στο αντίσκηνο που ήταν ο ελέφαντας. Τον άγγιξαν. Γύρισαν στους άλλους χωρικούς να πουν τι έμαθαν. Ο πρώτος που είχε πιάσει την προβοσκίδα είπε ότι είναι σαν φίδι μακρύ αλλά και αρκετά ποιο παχύ. Ο δεύτερος που είχε πιάσει το πόδι διαφώνησε και είπε ότι είναι σαν κορμός βελανιδιάς, Και ο τρίτος που είχε πιάσει το αυτί, απάντησε. Μα τι λέτε τώρα? Είναι σαν φτέρη και κινείται συνέχεια.
Που για μένα βέβαια δεν σημαίνει ότι η πρώτη εντύπωση είναι λάθος. Απλά θέλει ψάξιμο, ειδικά όταν αφορά τομείς που δεν υπάρχει προηγούμενη γνώση. Μα και ακόμα και να γνωρίζεις τι ζώο είναι η καμήλα, για ποιο είδος μιλάμε Έχει μία ή δύο καμπούρες?
Μια ακόμα δυσκολία που παρουσιάζεται είναι όταν φτάσεις σε κάποιο επίπεδο ανάλυσης – αναζήτησης κάποιοι κουράζονται. Και λένε την κλασική έκφραση «Διυλίεις τον κώνωπα» ή το «Μη ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα» ή «Μη το ψάχνεις».
Συγνώμη ρε παιδιά
Εγώ το ψάχνω.-
(Φίλε lizard king ναι μιλάω για την «πλήρη και ελεύθερη επικοινωνία». Και το «άγνωστο» είναι αυτό που θέλει την εξερεύνηση, που θα μας ανοίξει νέους «άγνωστους» δρόμους. Και αυτό που είναι άγνωστο σήμερα – τώρα, γίνεται το μονοπάτι που διαβήκαμε για να είμαστε εδώ. Γιατί το τώρα, έχει ήδη γίνει πριν, και το μετά τώρα, αυτή την στιγμή που μιλάμε.)