ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μήπως κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Μήπως κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

galadriel34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/09/2004, 08:45:33
Φίλε walker καλά κάνεις κι επιμένεις....να το ψάχνεις και να το ψάχνουμε όλοι, αυτό είναι το ζητούμενο. Ισως και ο δικός μου προβληματισμός , τώρα που το ξανασκέφτομαι, ξεκινάει από το δίδυμο Φόβος και Επιθυμία... Φόβος μήπως στο μονοπάτι της αναζήτησης (για το οποιο έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε αρκετά στοιχεία ώστε να κρίνουμε τις πληροφορίες που βρίσκουμε} τις "νοθεύουμε" περισσότερο μέσα από τη δική μας ερμηνεία.... Και Επιθυμία να συνεχίσω σ' αυτό το μονοπάτι ό,τι κι να συμβεί.....χωρίς να κουραστώ, χωρίς να νομίζω πως τα ξέρω όλα, χωρίς να απογοητευτώ (αν και αυτό το τελευταίο είναι το πιο εύκολο να το ξεπεράσει κανείς). Κι άραγε τι τρόπος υπάρχει να διαπιστώνουμε πότε κατι είναι αποτέλεσμα δικης μας αυθαίρετης ερμηνείας και πότε αποτέλεσμα της ίδιας της πορείας μας στην αναζήτηση...?

...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...

WalkerΜέλος
15/09/2004, 00:56:13
Φίλη galabriel, αναφέρεις μια λέξη που χτύπησε καμπάνες σε εμένα.. «Απογοητευτώ». Μπορώ να την χρησιμοποιήσω άνετα στην περίπτωσή μου. Είχα απογοητευτεί από τους ανθρώπους, με πηγή μια σχέση και σκανδάλη το επαγγελματικό. Αποτέλεσμα ---- ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ. Αυτό ήταν και το χειρότερο. Μετά από πολλά χρόνια ήρθε κάποια κοπέλα και με «ξύπνησε». Είχα να κάνω ένα τεράστιο δρόμο για να βρεθώ εκεί που θα μπορούσα να είμαι. Και ενώ είμαι σε αυτή την διαδρομή «της ανάκαμψης», εμφανίζεται ξανά το συναίσθημα της απογοήτευσης. Αιτίες : Η ξαφνική έλλειψη επικοινωνίας. Η εικονική πραγματικότητα που δημιουργείται από την «Επιθυμία». Η ευαισθητοποίηση στο παραμικρότερο «μήνυμα» και την δημιουργία «λογικής» από τον «Φόβο». Εκεί ανακαλύπτεις ψέματα ή τα φαντάζεσαι? Εκεί ανακαλύπτεις ότι εγώ εκείνο, εκείνη το άλλο, μα είναι έτσι? Και πολλά πολλά άλλα. Και πάλι ο «Φόβος» είναι αυτός που δεν σε αφήνει να προκαλέσεις έστω μια τελευταία επικοινωνία για να ξεκαθαρίσεις. Εκεί θεριεύει η «Επιθυμία» να γίνει κάτι και να βρεθεί λύση, λύση που θα σε φέρει κοντά. Και μέσα από αυτό το δίδυμο «Φόβου και Επιθυμίας» που πατάνε στην έλλειψη «επικοινωνίας», χτίζεται και θεριεύει η απογοήτευση. Συμπαρασύρει σιγά σιγά τα πάντα. Ίσως να είναι το μάθημα που θα πρέπει να μάθω.
Σε σχέση με το ερώτημά σου:
quote:

Κι άραγε τι τρόπος υπάρχει να διαπιστώνουμε πότε κάτι είναι αποτέλεσμα δικής μας αυθαίρετης ερμηνείας και πότε αποτέλεσμα της ίδιας της πορείας μας στην αναζήτηση...?

Standard τρόπος, για μένα, δεν υπάρχει, από την στιγμή που δεν υπάρχει «επικοινωνία». Όπως κάθε δευτερόλεπτο στην ζωή μας είναι διαφορετικό, γιατί έχει περάσει το προηγούμενο. Έτσι και η μία σκέψη φέρνει την άλλη. Αν δεν μπορούμε αυτή την σκέψη να την εκφράσουμε, τότε αυτή θα δουλέψει σαν βάση, σαν πλατφόρμα για την επόμενη. Εδώ υπάρχει και ένας ακόμα κίνδυνος. Καταφεύγουμε σε «λάθος» επιλογές. Λέμε τις σκέψεις μας εκεί που μας «βολεύει». Εκεί που θα πάρουμε τις απαντήσεις που θέλουμε (Επιθυμία)… Είτε στο συνειδητό, είτε στο ασυνείδητο, είτε ακόμα γιατί ο «φόβος» έδρασε. Από προσωπική εμπειρία, σαν «Walker» και «Watcher of my life», όσο σωστό ή λάθος μπορεί να είναι, προσπαθώ τουλάχιστον και κάποιες φορές το πετυχαίνω σχετικά, να δώσω χρονικά περιθώρια. Κρατάω την θέση που έχω. Και παρατηρώ το περιβάλλον. Βέβαια και αυτό είναι σχετικό. Είσαι υποχρεωμένος/η πολλές φορές να κινείσαι και εκεί είναι η μεγαλύτερη δυσκολία. Το μόνο που μένει και είναι το ποιο σωστό για μένα, είναι να αποδέχεσαι την ευθύνη των επιλογών σου. Είναι δικές σου επιλογές να «ανακαλύψεις» και να εξερευνήσεις ή όχι, αυτό ή εκείνο το μονοπάτι. Μην ρίχνουμε αυτές τις ευθύνες σε άλλους…. Θα μου πεις ότι υπάρχουν τα «τυχαία», οι «ανώτερες επιβολές», κ.α.? (Μάλλον άνοιξα πολλά θέματα)
Να είστε καλά όλοι

Είμαι ένα μικρό χορτάρι
Δεν θέλω να γίνω σαν τη βελανιδιά
Θέλω απλά να γνωρίσω Αυτό
Αυτό που με κάνει να υπάρχω
Εκείνο που με κάνει να νοιώθω τον ήλιο
Αυτό που με κάνει να ακούω τα πουλιά
Εκείνο που θα με κάνει λίπασμα
για να γίνει Αυτό, ακόμα μεγαλύτερο
Carim

15/09/2004, 10:45:31
Τώρα έπιασες την ουσία του προβληματισμού μου

quote:
Εδώ υπάρχει και ένας ακόμα κίνδυνος. Καταφεύγουμε σε «λάθος» επιλογές. Λέμε τις σκέψεις μας εκεί που μας «βολεύει». Εκεί που θα πάρουμε τις απαντήσεις που θέλουμε (Επιθυμία)… Είτε στο συνειδητό, είτε στο ασυνείδητο, είτε ακόμα γιατί ο «φόβος» έδρασε.

Αντε να τα ξεχωρίσεις φίλε μου, ή μήπως δεν χρειάζεται? Κι αυτό το έχω σκεφτεί ξέρεις... Μήπως το παρατραβάμε στην ανάλυση της ανάλυσης της ανάλυσης και τελικά ζούμε το φαινόμενο των πολλαπλών αντανακλάσεων στον καθρέφτη...

Η απογοήτευση φίλε μου όμως ξεπερνιέται, ζητάει η ζωή τα δικαιώματα της και ξεπερνιέται.... Αν καταφέρνει να ξεπεράσει κανείς την απογοήτευση που φέρνει ένας θάνατος, σίγουρα τότε γίνονται και τα υπόλοιπα....

Μη το αφήσεις να σε πάρει από κάτω αλλά να σε οδηγήσει σε νέα πιο φωτεινά ελπίζω μονοπάτια

elpidaΜέλος
15/09/2004, 10:54:56
Μια καλημέρα σε όλους σας.

Λένε πως μετά από κάθε μπόρα βγαίνει το ουράνιο τόξο !
Αυτό λοιπόν είναι που θα πρέπει να μας κρατάει δυνατούς μπροστά σε ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Σίγουρα ο δρόμος της εσωτερικής αναζήτησης είναι πολύπλοκος αλλά και επώδυνος. Μπαίνουμε σε ένα μονοπάτι που για να αποκομίσουμε γνώση πρέπει να πονέσουμε.

Όσο για την απογοήτευση που ανέφερε ο φίλος Walker νομίζω είναι κάτι αναπόφευκτο γιατί συνήθως ζούμε σε ένα κόσμο που έχουμε εμείς πλάσει και μας κάνει να νιώθουμε όμορφα. Όταν λοιπόν έρθει η στιγμή να δούμε πιο ξεκάθαρα κάποια πράγματα πρόσωπα και καταστάσεις η απογοήτευση έρχεται να μας δώσει το πρώτο χτύπημα.

Εκεί είναι που θα πρέπει όμως να μείνουμε όρθιοι και να συνεχίσουμε προκειμένου να αντικρίσουμε αυτό το ουράνιο τόξο.
Το θετικό είναι να καταφέρουμε να μάθουμε μέσα από το κάθε μας βίωμα και να γίνουμε εμείς καλύτεροι.

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Πείτε μου πόσες φορές όλα αυτά που ο καθένας μας πρεσβεύει κάθε φορά καταφέρνει να τα εφαρμόσει στο δικό του προσωπικό κομμάτι στην δική του καθημερινότητα και σίγουρα να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του ... ?

Νομίζω πως εδώ είναι ένα ακόμα δύσκολο κομμάτι που σίγουρα πονάει.

15/09/2004, 13:02:53
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ...

ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ...
ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ..

quote:
Πείτε μου πόσες φορές όλα αυτά που ο καθένας μας πρεσβεύει κάθε φορά καταφέρνει να τα εφαρμόσει στο δικό του προσωπικό κομμάτι στην δική του καθημερινότητα και σίγουρα να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του ... ?

ΤΙ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ?????

Η ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΑΠΛΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΟΝΟ???

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

15/09/2004, 15:09:22
Φίλε Avatar, θεωρείς δηλαδή ότι είναι επουσιώδους σημασίας το να θέλει να καλύψει κανείς τις μεταφυσικές του ανάγκες? Εξάλλου η ύπαρξη αυτού του φόρουμ σ'αυτό δεν οφείλεται....? Δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι το esoterica είναι εδώ για να καλύπτουμε τις καθημερινές μας ανάγκες. Αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας σπίτι του... αν και σε μερικά τόπικ αυτό δεν είναι ξεκάθαρο...

Κατά τ'άλλα νομίζω το τι θα κάνει κανείς με τις γνώσεις που θα αποκομίσει από την εσωτερική αναζήτηση, εξαρτάται από το κίνητρο που τον ώθησε να ξεκινήσει αυτή την αναζήτηση.... Αυτό είναι το βασικό μου ερώτημα...

15/09/2004, 15:17:36
Ελπίδα ευχαριστώ καταρχήν για την συμμετοχή σου,

δεν νομίζω πως κανείς μας είπε (και σίγουρα όχι εγώ) ότι τα καταφέρνουμε όλα τέλεια και είμαστε συνεπείς και αληθινοί σε ό,τι κάνουμε.... αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ρωτάμε κιόλας.... αυτό στο κάτω-κάτω δεν γίνεται με καμμία διάθεση επίκρισης για κανέναν... Ρωτάμε για να μάθουμε πως να το αναγνωρίζουμε καταρχήν όταν το κάνουμε οι ίδιοι...

elpidaΜέλος
15/09/2004, 16:05:07
galadriel και εγώ σε ευχαριστώ με την σειρά μου.

Δεν είπα πως είπε κανείς πως τα καταφέρνουμε όλα τέλεια, αλίμονο!

Συμφωνώ με όσα λες και αυτό που ήθελα να πω - ίσως να μην βγήκε και τόσο ξεκάθαρα - είναι πως είναι πολύ σημαντικό βήμα να φέρνουμε στην καθημερινότητά μας αυτά που μαθαίνουμε κάθε φορά και να τα κάνουμε πράξη, γιατί υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που μένουν μόνο στα λόγια.

Κανείς δεν γεννιέται σοφός και αν δεν ρωτήσουμε δεν θα μάθουμε αν δεν ψάξουμε δεν θα βρούμε και σαφώς δεν τίθεται θέμα επίκρισης.

15/09/2004, 16:17:29
Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα έτσι όπως το θέτεις...
φοβάμαι όμως πως όταν έχουμε εξαρχής παρερμηνεύσει, όπως είπε και ο walker αυτό που βρίσκουμε σε σχέση με αυτό που μας βολεύει, τότε δεν θα κάνουμε κακό με το να το μεταφέρουμε στην καθημερινότητα μας? Ή μάλλον για να είμαι ακριβής, δεν θα κάνουμε κακό, απλώς δεν θα έχουμε κάνει τίποτα

elpidaΜέλος
16/09/2004, 11:45:38
Μάλλον κακό θα κάνουμε γιατί το να κρυβόμαστε πίσω από πράγματα και καταστάσεις απλά και μόνο επειδή μας βολεύουν δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να εξελιχθούμε.

Το να κατανοήσουμε όμως πραγματικά μία αλήθεια - είτε μας βολεύει είτε όχι - δεν είναι και τόσο εύκολο. Είναι όμως ένα βήμα, μία αρχή και καλό θα ήταν να μην φοβόμαστε την παραδοχή τουλάχιστον στον ίδιο μας τον εαυτό.

16/09/2004, 13:17:48
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ galadriel ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ ΣΩΣΤΑ...
ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΟΙΠΟΝ...

quote:
ΤΙ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ?????

Η ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΑΠΛΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΟΝΟ???

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ???

Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ???
ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟ ΚΑΛΗ , ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ????

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΕΘΕΣΕ Η ΦΙΛΗ ΕΛΠΙΔΑ...

quote:
Πείτε μου πόσες φορές όλα αυτά που ο καθένας μας πρεσβεύει κάθε φορά καταφέρνει να τα εφαρμόσει στο δικό του προσωπικό κομμάτι στην δική του καθημερινότητα και σίγουρα να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του ... ?

ME ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΩ..
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΩ ΑΠΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΜΑΙ..
ΤΟΤΕ (ΚΑΤ' ΕΜΕ ΠΑΝΤΑ) ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΟΥ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

andrianΜέλος
10/12/2003, 16:03:27
Που θα μπορούσα να στήλω 1 mail και αν θα μπορούσα βέβαια με 1 σχήμα πολύ παράξενο που μιλάει για το μέλλον αν μέσω αυτού καταφέρεις να αποκρυπτογραφήσεις κάπ[οια δεδομένα του.Δεν είναι κάτι αστείο αποσο εχώ δει και από την ιστορία που χω ακούσει γιαυτό.Το συγκεκριμένο σχήμα το έχει μόνο ο άνθρωπος από τον οποίο το πήραμε.Περιμένω απάντηση

ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

iasonasΜέλος
11/12/2003, 01:23:07
Καλός ήρθες στο esoterica.
Τώρα για αυτό που ρωτάς δεν μπορώ να σου απαντήσω, μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος για να καταλάβουμε καλύτερα τι θες να πεις και ίσως μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

11/12/2003, 02:31:56
Καλησπέρα Andrian και καλώς ήρθες.

Καλό θα ήταν, εάν το σχήμα αυτό και όλη η υπόθεση έχει κάποιο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να συζητηθεί εδώ στα forum, να ανοίξεις ένα τόπικ σχετικά, ή να κοιτάξεις (μέσω της λειτουργίας "Αναζήτηση"), αν έχει ανοίξει κάποιο σχετικό θέμα, όπου θα μπορούσες να προσθέσεις και τα δικά σου στοιχεία.

Και στις δυο περιπτώσεις, σε συμβουλέυω να ρίξεις μία ματιά στο .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-., όπου και καλό θα ήταν να ανοίξεις εκεί το θέμα σου, αν τελικά το αποφασίσεις.

Σχετικά τώρα με την εικόνα, από τη στιγμή που η συγκεκριμένη υπάρχει στον δικό σου υπολογιστή και δεν είναι ανεβασμένη σε κάποια ιστοσελίδα, μπορείς να την στείλεις στον admin των forums (forums@esoterica.gr) ή σε κάποιον συντονιστή, ώστε να φροντίσει να δοθεί url για να μπορέσεις να την ανεβάσεις.

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!