ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

PanosT18 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
07/05/2012, 19:46:52
Καλά κάνει ο macedon φίλε μου Doc.

Παλαμά θέλει, Παλαμά θα έχει.

Για καλόγερους θέλει?
Και για φλογέρες (Βασιλικές μάλιστα) έχουμε.

Αν θέλει έχουμε και για Εσταυρωμένους.

Για να δούμε με προσοχή και θρησκευτική ευλάβεια τι θα μας απαντήσει για τη Φλογέρα του Βασιλιά...

Κατόπιν μπορεί να σχολιάσει και τη συνέντευξη του ΝΕΟΝΑΖΙ/ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ/ΠΑΓΑΝΙΣΤΗ "Καιάδα" αν το επιθυμεί...

Ερευνάτε τας Γραφάς

08/05/2012, 18:28:39
Καθώς αναμένουμε τον macedon να σχολιάσει τη Φλογέρα του Βασιλιά του Κωστή Παλαμά για ρίξτε μια ματιά και εδώ...

http://troktiko.eu/2012/05/otan-o-nikos-michaloliakos-umnouse-to-astraftero-skotadi-tou-eosforou-foto/

Τα συγκοινωνούντα δοχεία γίνονται όλο και πιο φανερά...

Ερευνάτε τας Γραφάς

12/05/2012, 00:26:06
Λοιπόν, πρώτα πρώτα οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στο χρήστη ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ για τα πολύ καλά του αντανακλαστικά, πολιτικά και κοινωνικά. Ακριβώς πάνω στην ώρα που προέκυψε το θέμα με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή των Ελληνών και το ιδεολογικό τους υπόβαθρο.

Ναι, ΠάνοςΤ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι και ο λεγόμενος "Καιάδας" και ο ίδιος ο πρόεδρος της Χ.Α. έχουν κάποια σχέση με παγανιστικές ιδεολογίες. Δε σε προβληματίζει καθόλου το γεγονός ότι βρέθηκαν 400 000 να τους ψηφίσουν;Τόσοι σε αριθμό δεν είναι οι (νεο)παγανιστές στην Ελλάδα...Μάλλον από τη δεξαμενή του περίφημου 98% αντλήθηκαν, αυτές οι ψήφοι. Και δε θεωρώ άσχετη την ερώτηση αυτή καθώς το γεγονός ότι κάποιοι Χ.Ο. ψήφισαν Χ.Α. μας δίνει κάποια δεδομένα.

Στο ψητό λοιπόν. Ναι πολλές φορές, άτομα από τη μία ομάδα ανήκουν και στην άλλη και το ανάποδο, αλλά αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα. Ο λόγος που κάποιοι τα συσχετίζουν είναι ο εξής,κατά τη γνώμη μου: Αυτές οι πολιτικές παρατάξεις(δηλαδή, ακροδεξιές και νεοναζιστικές) χρειάζονται ένα ιδεολογικό υπόστρωμα για να πείσουν τα μέλη τους ότι το δίκιο είναι με το μέρος τους. Επίσης, χρειάζονται ένα αίσθημα παράδοσης και συνέχειας, καθώς κάτι τέτοιο ενισχύει την πίστη στους σκοπούς και τα καθήκοντά τους. Τρίτον, χρειάζονται έναν τρόπο να διαχωρίζουν τους "δικούς" τους από τους "άλλους" σε ιδεολογικό επίπεδο, αλλά και πρακτικά. Με το να υιοθετήσουν διάφορες παγανιστικές αντιλήψεις και σύμβολα (είναι και ευκολομνημόνευτα και χαρακτηριστικά αυτά τα σύμβολα) πετυχαίνουν το σκοπό τους σε ικανοποιητικό βαθμό

Και εξηγούμαι. Σε πρώτη φάση, η "ΙΔΕΑ" πρέπει να έχει ένα παρελθόν, μια ιστορία, μια συνέχεια.Έτσι βλέπουν του εαυτούς τους ως συνεχιστές των αρχαίων προγόνων τους και θιασώτες της κληρονομιάς αυτών. Δεν ανακάλυψαν τώρα ότι είναι"διαφορετικοί" και "ανώτεροι" αλλά αντιθέτως ήταν ανέκαθεν και τώρα απλώς το "συνειδητοποιούν"/"θυμούνται". Δεδομένου του αντισημιτισμού που χαρακτηρίζει αυτές τις ομάδες, η συσχέτιση με το χριστιανισμό έχει ορισμένες δυσχέρειες. Αντίθετα, οι διάφορες παγανιστικές πίστεις προσφέρουν και το ιστορικό αίσθημα συνέχειας αλλά και την αίσθηση της αδικίας που είναι απαραίτητη για να φανατίσει.Δεν τρέφω καμία αμφιβολία στο ότι αν η ιδεολογία τους παρέμενε ακροδεξιά μεν, αλλά γίνονταν μερικές εκπτώσεις σε ζητήματα όπως του αντισημιτισμού που έθιξα, θα μπορούσαν να βλέπουν τους εαυτούς τους συνεχιστές του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και αδικημένους Χριστιανούς. Όλες οι θρησκείες έχουν χρησιμοποιηθεί ως δούρειοι ίπποι για κάτι τέτοιο στους αιώνες...

Τα σύμβολα παρουσιάζουν ενδιαφέρον.Χρειάζονται κώδικες επικοινωνίας και τρόπους να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Ένα σταυρουδάκι στο λαιμό είναι πολύ κοινό αλλά ένα κηρύκειο για παράδειγμα είναι πολύ χαρακτηριστικό.

Και το πιο σημαντικό από όλα. Οι παγανιστικές ιδεολογίες, με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται από αυτές τις ομάδες κάνουν το άτομο που είναι μέλος να νιώσει διαφορετικός και να βρεθεί σε απόσταση από την υπόλοιπη κοινωνία. Κάτι τέτοιο, το καθιστά πειθήνιο και φανατισμένο μέλος.

12/05/2012, 09:52:38
quote:
Αντίθετα, οι διάφορες παγανιστικές πίστεις προσφέρουν και το ιστορικό αίσθημα συνέχειας αλλά και την αίσθηση της αδικίας που είναι απαραίτητη για να φανατίσει.
quote:
Ναι, ΠάνοςΤ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι και ο λεγόμενος "Καιάδας" και ο ίδιος ο πρόεδρος της Χ.Α. έχουν κάποια σχέση με παγανιστικές ιδεολογίες.
Αυτές τις "παγανιστικές ιδεολογίες" μπορείς βιομηχανικέ να μου τις εξηγήσης με ελληνικούς όρους;
Δεν καταλαβαίνω την λέξη "παγανισμός" και πως συμβαδίζει με μια ιδεολογία.
Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι καλό να είσαι "παγανιστής" ή όχι.

12/05/2012, 11:14:53
Γεια σου Αίολε

quote:
Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι καλό να είσαι "παγανιστής" ή όχι.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Δεν είναι όλα τα πράγματα στη ζωή άσπρο-μαύρο. Υπάρχει και το γκρίζο. Για να μην πω ότι κατά κύριο λόγο υπάρχει το γκρίζο ή ότι το λεγόμενο "καλό" και το λεγόμενο "κακό" μπορούν να συνυπάρχουν σε κάθε τι. Αυτό ο φυσιολογικός άνθρωπος το συνειδητοποιεί κάπου στην εφηβεία, οπότε μη μου κάνεις τον ανήλικο.

quote:
Αυτές τις "παγανιστικές ιδεολογίες" μπορείς βιομηχανικέ να μου τις εξηγήσης με ελληνικούς όρους;

Για το τι σημαίνει παγανισμός συστήνω να τσεκάρεις είτε ένα καλό λεξικό είτε τις προηγούμενες σελίδες του θέματος. Όπως βολεύεσαι.Αν έχεις απορίες για τον πληθυντικό απλώς θα σου πω ότι τον χρησιμοποιώ για να περιγράψω το πόσα πολλά παρακλάδια του υπάρχουν

quote:
Δεν καταλαβαίνω την λέξη "παγανισμός" και πως συμβαδίζει με μια ιδεολογία.

Ο ίδιος ο παγανισμός όπως είπαμε είναι ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ, γκρίζος. Το πώς θα χρησιμοποιηθεί όμως από μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ιδεολογία είναι άλλο καπέλο. Το πώς θα χτιστεί η προπαγάνδα ή η "παράδοση" μιας πολιτικής παράταξης πάνω σε μια θρησκευτική/εθιμική παράδοση το ανέλυσα ήδη.

12/05/2012, 11:26:26
Κοίταξε βιομηχανικέ, απ' όσο γνωρίζω παγανισμός ίσον φυσιολάτρης στα ελληνικα. Είναι η αντίστοιχη ελληνική λέξη. Οχι μετάφραση.
Πως γίνεται η φυσιολατρεία να είναι ναζιστική ή όχι;
Πως γίνεται η φυσιολατρεία να είναι γκρίζα ή να χρησιμοποιήται από την πολιτική;
Εχουν μπλέξει όλοι την φυσιολατρεία με σατανισμούς και ναζισμούς.
Από που κι ως που βρε παιδιά;
Τι βλακείες είναι αυτές;

Αμάθεια ή κάτι άλλο;

12/05/2012, 11:32:14
quote:
Ναι, ΠάνοςΤ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι και ο λεγόμενος "Καιάδας" και ο ίδιος ο πρόεδρος της Χ.Α. έχουν κάποια σχέση με παγανιστικές ιδεολογίες. Δε σε προβληματίζει καθόλου το γεγονός ότι βρέθηκαν 400 000 να τους ψηφίσουν;Τόσοι σε αριθμό δεν είναι οι (νεο)παγανιστές στην Ελλάδα...Μάλλον από τη δεξαμενή του περίφημου 98% αντλήθηκαν, αυτές οι ψήφοι. Και δε θεωρώ άσχετη την ερώτηση αυτή καθώς το γεγονός ότι κάποιοι Χ.Ο. ψήφισαν Χ.Α. μας δίνει κάποια δεδομένα.

Βιομηχανικε,μαλλον ζεις σε αλλη χωρα,η,σε εικονικη πραγματικοτητα.Αμφιβαλλω αν το 80% των ψηφοφορων της χ.α ξερει καν τι σημαινει νεοπαγανισμος.Τα πραγματα ειναι απλα,αν σε 1-2 χρονια ξαναγινουν εκλογες με 30% ανεργεια και 3 μυρια λαθρο,ο επομενος πρωθυπουργος που θα συναντησουν οι δανειστες μας,δεν θα τους χαιρετησει με χειραψια,αλλα με "δωρικο"χαιρετισμο.ΞΥΠΝΑ.
12/05/2012, 11:33:55
Βιομηχανικε σορυ,το ξαναδιαβασα και καταλαβα οτι λεμε το ιδιο σχεδον.
12/05/2012, 12:57:59
quote:
Κοίταξε βιομηχανικέ, απ' όσο γνωρίζω παγανισμός ίσον φυσιολάτρης στα ελληνικα. Είναι η αντίστοιχη ελληνική λέξη. Οχι μετάφραση.

Κοιτάω ...Χμ... όχι. Paganus είναι ο κάτοικος της επαρχίας μεν αλλά παγανιστής είναι ο πιστός των παλαιών εθνικών πολυθεϊστικών θρησκειών. Με το δικό σου ορισμό θα μπορούσαμε να πούμε ότι και ο...Κουστώ είναι παγανιστής.

quote:
Πως γίνεται η φυσιολατρεία να είναι ναζιστική ή όχι;

Αυτό λέμε. Ούτε είναι ούτε δεν είναι. Είναι ΓΚΡΙΖΑ. Το αν όμως οι ναζί ή οι νεοναζί τη χρησιμοποίησαν με διάφορους τρόπους και για διάφορους σκοπούς είναι άλλο καπέλο.

quote:
Πως γίνεται η φυσιολατρεία να είναι γκρίζα ή να χρησιμοποιήται από την πολιτική

Παγανισμός δεν είναι η φυσιολατρεία. Και εμένα μου αρέσει να επισκεφτώ ένα φυσικό σπήλαιο και να δω τους σταλακτίτες, να δω ένα ντοκυμαντέρ για τη χλωρίδα του βυθού της θάλασσας ή να πάω σε ένα δασωμένο τόπο να πάρω τον αέρα μου. Μου αρέσει η φύση όπως και στους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό δε μας καθιστά "παγανιστές".

Το πώς γίνεται να χρησιμοποείται είναι εύκολο. Ακριβώς έχουν χρησιμοποιηθεί άλλες ιδεολογίες και συστήματα πίστεως για να φανατίσουν. Από ποδοσφαιρικές ομάδες μέχρι θρησκείες και όλα τα ενδιάμεσα.

quote:
Εχουν μπλέξει όλοι την φυσιολατρεία με σατανισμούς και ναζισμούς.

Πού ανέφερα εγώ το σατανισμό; Καμία σχέση ο σατανισμός με αυτά που συζητάμε εκτός ίσως από το γεγονός ότι και τα δύο χαρακτηρίζονται από αντιχριστιανικές τάσεις (για διαφορετικούς λόγους)

12/05/2012, 13:02:08
quote:
Βιομηχανικε σορυ,το ξαναδιαβασα και καταλαβα οτι λεμε το ιδιο σχεδον.

Παρακαλώ. Άμα τα γράφω κρητικά και δεν τα πιάνεις να μου λες να επαναλαμβάνω στην κοινή ελληνική, καρντάσι.

quote:
Αμφιβαλλω αν το 80% των ψηφοφορων της χ.α ξερει καν τι σημαινει νεοπαγανισμος.Τα πραγματα ειναι απλα,αν σε 1-2 χρονια ξαναγινουν εκλογες με 30% ανεργεια και 3 μυρια λαθρο,ο επομενος πρωθυπουργος που θα συναντησουν οι δανειστες μας,δεν θα τους χαιρετησει με χειραψια,αλλα με "δωρικο"χαιρετισμο

Ακριβώς.Και αυτό αποτελεί ένδειξη για το ότι δεν είναι γνήσιο τέκνο του παγανισμού η ακροδεξιά και τούμπαλιν, ο παγανισμός δεν είναι γέννημα της ακροδεξιάς

12/05/2012, 13:29:06
quote:
Κοιτάω ...Χμ... όχι. Paganus είναι ο κάτοικος της επαρχίας μεν αλλά παγανιστής είναι ο πιστός των παλαιών εθνικών πολυθεϊστικών θρησκειών. Με το δικό σου ορισμό θα μπορούσαμε να πούμε ότι και ο...Κουστώ είναι παγανιστής.

Δεν είναι ορισμός. Είναι η αντίστοιχη λέξη στα ελληνικά. ΟΧΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.
Εαν οι μη εξ αποκαλύψεως θρησκείες είναι ψυσιολατρικές, τότε μπορείς να τις ταυτίσεις.
quote:
Αυτό λέμε. Ούτε είναι ούτε δεν είναι. Είναι ΓΚΡΙΖΑ. Το αν όμως οι ναζί ή οι νεοναζί τη χρησιμοποίησαν με διάφορους τρόπους και για διάφορους σκοπούς είναι άλλο καπέλο.
Λάθος το λες. Δεν είναι ΓΚΡΙΖΑ αλλά ΟΥΔΕΤΕΡΗ σε πολιτικά φρονήματα.
quote:
Παγανισμός δεν είναι η φυσιολατρεία. Και εμένα μου αρέσει να επισκεφτώ ένα φυσικό σπήλαιο και να δω τους σταλακτίτες, να δω ένα ντοκυμαντέρ για τη χλωρίδα του βυθού της θάλασσας ή να πάω σε ένα δασωμένο τόπο να πάρω τον αέρα μου. Μου αρέσει η φύση όπως και στους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό δε μας καθιστά "παγανιστές".
Αν δεν είναι φυσιολατρεία, τότε τι είναι και ποία είναι η αντισοιχη λέξη στα ελληνικά;
Φυσιολατρεία είναι να λατρεύεις την Μαμά Γη που μας δημιούργησε και μας συντηρεί.
Φυσιολατρεία είναι η διατήρηση της ισορροπία της φύσης και όχι η κατσαστροφή της.

Τι είναι παγανισμός;

12/05/2012, 13:48:48
quote:
Δεν είναι ορισμός. Είναι η αντίστοιχη λέξη στα ελληνικά. ΟΧΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.

Τι σημαίνει η αντίστοιχη λέξη; Τώρα θα μιλάμε με αντίστοιχες λέξεις αντί για έννοιες;

quote:
Λάθος το λες. Δεν είναι ΓΚΡΙΖΑ αλλά ΟΥΔΕΤΕΡΗ σε πολιτικά φρονήματα.

To ίδιο λέμε.

quote:
Αν δεν είναι φυσιολατρεία, τότε τι είναι και ποία είναι η αντισοιχη λέξη στα ελληνικά;
Φυσιολατρεία είναι να λατρεύεις την Μαμά Γη που μας δημιούργησε και μας συντηρεί.
Φυσιολατρεία είναι η διατήρηση της ισορροπία της φύσης και όχι η κατσαστροφή της.

Εξαρτάται πώς εννοείς τη λατρεία. Αν εννοείς με τη θρησκευτική μεταφυσική έννοια τότε ναι ο παγανισμός είναι φυσιολατρεία. Αυτό που λες για τη διατήρηση της ισορροπίας λέγεται οικολογία ούτε παγανισμός ούτε φυσιολατρεία.

Edited by - IndustrialAngel on 12/05/2012 13:50:47

12/05/2012, 14:07:18
quote:
Αν εννοείς με τη θρησκευτική μεταφυσική έννοια τότε ναι ο παγανισμός είναι φυσιολατρεία.
Ακριβώς αυτό.
Πως μπορεί όμως να κολλήσει οποιαδήποτε πολιτική θεωρία εκεί;

12/05/2012, 14:57:28
quote:
Πως μπορεί όμως να κολλήσει οποιαδήποτε πολιτική θεωρία εκεί;

Δεν κολλάει από μόνης ρε συ Αίολε κάποιοι την κολλάνε και την επικαλούνται, ήδη σχολίασα το πώς ακριβώς τους εξυπηρετεί. Το πώς και το γιατί το δέχονται οι οπάδοι τους δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το απαντήσω. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα της εγκεφαλικής τρικυμίας

12/05/2012, 17:39:24
quote:
Υπάρχει πάντα η πιθανότητα της εγκεφαλικής τρικυμίας
Χεχε... έτσι εκσηγήται.

12/05/2012, 22:26:26
quote:
skartados
Αμφιβαλλω αν το 80% των ψηφοφορων της χ.α ξερει καν τι σημαινει νεοπαγανισμος.Τα πραγματα ειναι απλα,αν σε 1-2 χρονια ξαναγινουν εκλογες με 30% ανεργεια και 3 μυρια λαθρο,ο επομενος πρωθυπουργος που θα συναντησουν οι δανειστες μας,δεν θα τους χαιρετησει με χειραψια,αλλα με "δωρικο"χαιρετισμο.

Σωστόοοοοος

*

14/05/2012, 01:27:09
quote:

Παρακαλώ. Άμα τα γράφω κρητικά και δεν τα πιάνεις να μου λες να επαναλαμβάνω στην κοινή ελληνική, καρντάσι.

Απλα βιομηχανικε,διαβασα το μηνυμα σου προκατελημενος οτι θα γραφεις κατι που δεν θα με αρεσει.Δεν με ειναι ευκολο να συμφωνω μαζι σου,εγω ειμαι η φωνη της λογικης και εσυ του παραλογισμου.Ειμαι και πιο ομορφος.
steviegreekΝέο Μέλος
23/05/2012, 13:41:38
Ο πραγματικός ναζισμός δεν πίστευε σε καμία θρησκεία,και υποτίθεται πως ήταν ορθολογιστές,και μάλιστα πολύ ψυχροί. Ο ναζισμός θεωρούσε πως οι θρησκείες μπαίνουν ανάμεσα στη σχέση κράτους-λαού και πως κάνουν το κόσμο μαλθακό. Οι ναζί προσπαθούσαν να βρουν επιστημονικούς τρόπους να αποδείξουν τις θεωρίες τους περί φυλών και τουλάχιστον φανερά δεν ήταν υπέρ καμιάς θρησκείας,σέκτας,παγανισμού κτλπ..
Υποστήριξαν κάποιες γερμανικές θρησκείες και μυθολογίες κυρίως με το σκεπτικό "τα δικά μας είναι καλύτερα από των ξένων,άρα ας προωθήσουμε τη δική μας κουλτούρα".

Από κει και πέρα διάφορες ιστορίες φτιάχτηκαν μετά το τέλος του πολέμου για να εξηγήσουν την ωμότητα με την οποία γίναν τα εγκλήματα που έγιναν. Φυσικά οι ναζί ήταν κατά των θρησκειών με πολύ "νιτσέικο" τρόπο. Έβλεπαν τους ανθρώπους απλά σαν ζώα και τους εαυτούς τους πιο εξελιγμένα και έτσι θεώρησαν πως είναι σωστό να ισχύσει ο νόμος της ζούγκλας και το δυνατότερο ζώο να επιβληθεί του πιο αδύναμου. Φυσικά το παράξενο της υπόθεσης είναι πως ενώ π.χ. ο Χίτλερ αγαπούσε τα ζώα και είχε 2 σκυλιά που λάτρευε πολύ,νοιαζόταν πιο πολύ για το να είναι καλά τα ζώα όπως ο σκύλος και η γάτα,ενώ όχι και τόσο για τα 'ζώα' που είναι οι υπόλοιποι άνθρωποι. Μιλάμε δηλαδή για επιλεκτική 'ζωοφιλία'.

Αλλά στο νεοναζισμό τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.
Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: Οι μεγάλες γνωστές θρησκείες έχουν μηνύματα αγάπης μέσα τους. Στον χριστιανισμό,το βουδισμό,ακόμα και το Ισλάμ υπάρχουν κείμενα που λεν πως το να σκοτώνεις είναι αμαρτία. Οι προπαγανδιστές αντιλαμβάνονται πως τέτοια μηνύματα κάνουν τον άνθρωπο μη πρόθυμο να πράξει βίαια και πως του δημιουργούν αναστολές.
Για αυτό το λόγο πολλές φορές προβάλλουν κάποιες άλλες θρησκείες τις οποίες ντύνουν με μηνύματα που τους συμφέρουν. Μπορεί να πάρουν μια σχετικά καλή παλιά θρησκεία και στο προπαγανδιστικό υλικό τους να βάλουν επίτηδες λόγια που να ενισχύουν τη προπαγάνδα του ναζισμού,για να πείσουν το κόσμο πως αυτά που θέλει να κάνει το κόμα/κίνημα/οτιδήποτε είναι για το γενικό καλό και απολύτως φυσιολογικά,ακόμα και "θεικά".

Εντέχνως και επίτηδες δηλαδή μπορεί να προβάλλουν κάποια μυθολογία την οποία έχουν διαμορφώσει όπως θέλουν,με σκοπό να κάνουν το κόσμο να πιστέψει πως οι ιδέες τους είναι ίδιες με το δίδαγμα της τάδε θρησκείας,και άρα αφού αυτή είναι πραγματική θρησκεία,αυτοί είναι κάτι σαν απόστολοι της,και έτσι δικαιολογούνται όλα τα ασυνήθιστα που θέλει να κάνει.