- ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟ.... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΗΜΕΣ.
ΜΠΕΣ ΣΤΟ GOOGLE EARTH ΣΤΗΝ ΓΚΙΖΑ Ή ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ (ΜΕΣΩ ΤΟΥ PANORAMIO) ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΙΑ.
ΝΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΗΜΕΡΟ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ, ΑΦΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΥΠΟ ΓΩΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΚΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ή ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΚΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΙΨΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ...
ΑΥΤΑ ΕΔΩ...
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ "Π Υ Ρ Α Μ Ι Δ Ε Σ ! ! ! "...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=778
..................
............
.....
..
.
ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
quote:
ΑΓΑΠΗΤΕ/Η R28
ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΗΜΕΣ.ΜΠΕΣ ΣΤΟ GOOGLE EARTH ΣΤΗΝ ΓΚΙΖΑ Ή ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ (ΜΕΣΩ ΤΟΥ PANORAMIO) ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΙΑ.
ΝΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΗΜΕΡΟ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ, ΑΦΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΥΠΟ ΓΩΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΚΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ή ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΚΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΙΨΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ...
ΑΥΤΑ ΕΔΩ...ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ "Π Υ Ρ Α Μ Ι Δ Ε Σ ! ! ! "...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=778
..................
............
.....
..
.ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
να μην ξεχναμε οτι ο Ηροδοτος (αν κανω λαθος διορθωστε με...τελος παντων καποιος ελληνας) υπολογισε το υψος της Μεγαλης Πυραμιδας απο τη σκια της

Και, εαν δεν κάνω λάθος, ο Θαλής το μέτρησε. Ο Ηρόδοτος ήταν αυτός που κατέγραψε την ιστορία..
quote:
Για την ακρίβεια, μέτρησε το ύψος χρησιμοποιώντας τη σκιά της πυραμίδας, το μέτρο του [ή...η μαγκούρα αν αυτό ήταν] και την σκιά του μέτρου.
Και, εαν δεν κάνω λάθος, ο Θαλής το μέτρησε. Ο Ηρόδοτος ήταν αυτός που κατέγραψε την ιστορία..
αμα αληθευει, ευχαριστω για την διορθωση

ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δεν γνωρίζω τους λόγους που ώθησαν τον φίλο Reo να πάρει αυτή την απόφαση (και είναι κρίμα γιατί ήταν μια ωραία φωνή), αλλά όταν στα περισσότερα forums ανταλλάσονται μηνυματάκια της πλάκας, είναι φυσικό κάποιοι όπως ο Reo, να νοιώθουν κάποια απογοήτευση.
Περιμένω και τις δικές σου απόψεις, μήπως και κάνω λάθος...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ moebius ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ.
ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Ο ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ.
ΕΔΩ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.
ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ Η ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Η ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ moebius ΕΑΝ ΔΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΤΟΠΙΚ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΡΕΟ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΘΕΙ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΥΝΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Ελπίζω σιγά-σιγά κι άλλοι φίλοι να αντιληφθούν πόσο σπουδαίος ερευνητής ήταν και πόσο ενδιαφέροντα ήταν τα θέματα που ερεύνησε.
Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου...
Το ενδιαφέρον σας με τιμά εξαιρετικά. Απαντώ για να σας ευχαριστήσω και για να ανταποδώσω την εκτίμηση. Όμως πήρα μια απόφαση και λέω να την κρατήσω. Θα είμαι κοντά σας ως αναγνώστης μόνο.
Eύχομαι από καρδιάς να είστε πάντα καλά, με πνεύμα δημιουργικό και ασυμβίβαστο...
Reo :)
Ανάφερε όμως κάτι πολύ ενδιαφέρον γι' αυτό και σας το μεταφέρω.
Ο πρώτος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, ο Τζέμο-Τένου, ήταν, σύμφωνα με την παράδοση, κατευθείαν απόγονος των ''θεών''. Ο πατέρας του ''που πετούσε στους ουρανούς'', του είχε δώσει ένα καθρέφτη μέσω του οποίου επικοινωνούσαν.
Όταν ο Τζέμο-Τένου πέθανε έθαψαν μαζί του και αυτόν τον καθρέφτη. Το μαυσωλείο αυτού του αυτοκράτορα υπάρχει άθικτο σήμερα στην Ιαπωνία. Και σημειώνει με παράπονο ο Νταίνικεν πως λόγοι παράδοσης, μας απαγορεύουν να έρθουμε σε επαφή με ένα πιθανό εξωγήινο αντικείμενο, όπως αυτός ο καθρέφτης...
moebius
Και για να επαναπροσδιορίσουμε και να αναζοπυρώσουμε το θέμα μας που δεν είναι μόνο ο Νταίνικεν αλλά και τα Νησιά του Πάσχα ας ρίξουμε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες για να ξέρουμε για τι μιλάμε...
![]()
![]()
![]()
ΛΟΓΩ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ,ΑΠΟ
1/6/2003,ΔΕΝ ΘΑ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΜΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.ΣΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΜΕ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΡΟΝ.ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΠΟΛΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΣΑΣ.ΑΝΤΙΟ!
Ο κυριος Νταινικεν ειναι ο λογος που αρχισα να ψαχνομαι,να πιστευω στους εξωγηινους κτλ
Θα ηθελα να πω πως ετυχε να διαβασω το βιβλιο του που εγραψε για την ελλαδα.
Ο ανθρωπος εχει τοσα πολλα στοιχεια μεσα που απορω ποτε προλαβε να τα μαθει ολα αυτα.
Εγω τοσα χρονια (20) ζω εδω στο ελλαντα και τοσα δεν ηξερα.Αρχιζει με την αργοναυτικη εκστρατεια και φτανει σε βαθεια νερα.
Πιο πολυ μου αρεσε η αποδειξη που ειχε για τις αποστασεις μεταξυ αρχαιων ελληνικων κεντρων τα οποια οπως λεει χτιστηκαν πανω σε αλλα πιο αρχαια.Και ο μονος τροπος σημερα για να μετρηθουν αυτες οι αποστασεις ειναι απο αερα.
Τελος μου αρεσε μια φωτογραφια που ειχε βγαλει μπροστα απο μια αρχαια βαση κολονας στουσ δελφους.Τι τεραστια κολονα θα ηταν αυτη!!...
Αυτα ηθελα να πω αν και πιστευω πως και σε αλλα του βιβλια ειναι καπως ακραιος σε καποια συμπερασματα που βγαζει.
Αλλα χαρη σε αυτον αρχισαν να ασχολουνται πολλοι.
Σωστος ο Εριχ!
Master Of Puppets
ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΧΤΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ ,ΑΥΤΟΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ,ΠΟΥ ΑΡΑΓΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΧΑΝΕΣ ΣΥΜΠΑΝ ΠΡΩΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΥΦΥΗΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΩΣ?ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ.ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ,ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΨΕΥΤΟΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ,ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ,ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ=ΑΝΩ-ΘΡΩΣΚΩΝ(ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΤΤΑΕΙ ΨΗΛΑ)
Πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία του, ήταν αυτή για την ταφόπλακα του θεού Κουκουλκάν στο Παλένκε, ότι δείχνει έναν αρχαίο αστροναύτη να κάθεται στην θέση του οδηγού του σκάφους.

Ο διαδικτυακός χώρος του Νταίνικεν
http://www.aas-ra.org/
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-