ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διάσημα ρητά - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Διάσημα ρητά - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Σκορπιος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
10/01/2004, 12:19:45
Ήταν, στην Αθήνα, ένας τεραστίων διαστάσεων (..."φουσκωτός" της εποχής) νέος άντρας που προσπαθούσε να παίξει κιθάρα. Ήταν όμως τόσο παράφωνος που όλοι τον περιφρονούσαν. Μόνο ο Διογένης έστεκε εκστατικός και τον χειροκροτούσε. "Μα καλά βρε Διογένη" του είπαν "κουφός είσαι και δεν ακούς πώς παίζει ; γιατί τον θαυμάζεις ;" Κι ο Διογένης απήντησε :
"Διότι, τηλικούτος ων, κιθαρωδεί και ου ληστεύει !".

141166

matrxΜέλος
10/01/2004, 23:48:13
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ,ΛΕΝΚΟΛΑΣ,ΓΙΩΡΓΟ D ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΚΑΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ.
ΣΚΟΡΠΙΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΜΙΚΡΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΡΗΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΑΛΛΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.

11/01/2004, 04:04:11
quote:
για κοιτα τωρα και το τοπικ που σου ελεγα...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=815

καλε μου ryche!...αυτο το τοπικ αναζητησα επι ματαιω χθες το ξημερωμα...(μα δεν θυμομουν ολοκληρο τον τιτλο....)

Αντωνιε1997,χαιρε!
(...οπου κι αν εισαι, ακομη κι εδω απεναντι στα...σιωπηλα..-ετσι απλα )

"Οι ανωτερες καστες λατρευουν το θεο μεσα στη (λατρευτικη) πυρα,
οι προχωρημενοι πνευματικοι αναζητητες διαλογιζονται σ'Αυτον μεσα στην καρδια τους,
οι αμαθεις πιστευουν οτι Αυτος κατοικει στα ομοιωματα,
+ αυτοι που πετυχαν το απειρο,διακρινουν την παρουσια Του οπου κι αν κοιταξουν..."...λεει ενα σανσκριτικο ρητο....

aum shantih!

Edited by - ΑΤΜΑ on 11/01/2004 04:05:59

matrxΜέλος
11/01/2004, 23:35:03
ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ.
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ

12/01/2004, 16:32:37
Ο Διογένης, κάποτε, στέκονταν εμπρός από ένα άγαλμα ζητώντας ελεημοσύνη. Τον ρώτησαν γιατί το κάνει αυτό, κι εκείνος απάντησε : "μελετώ αποτυγχάνειν".

141166

matrxΜέλος
12/01/2004, 23:21:44
ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤ΄ΕΞΙΝ ΚΑΝΕΙΣ=ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

matrxΜέλος
16/01/2004, 04:20:42
ΠΡΟΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑΣΥΝΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ.
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

matrxΜέλος
16/01/2004, 20:20:28
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΥΣ
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

matrxΜέλος
21/01/2004, 22:44:55
ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟΥΣ,
ΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ
ΑΝΟΗΤΟΥΣ.
ΚΑΡΛ ΓΙΟΥΝΓΚ

RASPOYTINΝέο Μέλος
23/01/2004, 20:29:05
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΡΗΤΟ (ΘΕΕ ΜΟΥ ΦΥΛΑΞΕ ΜΕ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΖΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ) ΒΙΤΟ ΤΖΕΝΟΒΕΖΕ

matrxΜέλος
31/01/2004, 19:24:56
ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΚΑΛΟ ΤΟ ΡΗΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ.

Η ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ.
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ

matrxΜέλος
01/02/2004, 19:07:44
ΜΑΘΕ ΝΑ ΣΙΩΠΑΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΙ
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

matrxΜέλος
02/02/2004, 00:21:38
ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ,
ΣΚΕΨΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ

matrxΜέλος
29/02/2004, 18:58:11
ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΕΝΕΙΑ
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

29/02/2004, 22:08:19
Εκείνος που σε επαινεί για κάτι που δεν έχεις, επιθυμεί να σου αποσπάσει εκείνο που έχεις.
Δημόκριτος

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

matrxΜέλος
07/03/2004, 23:56:21
ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟ
ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ
ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

DreaM_CatcHeRΝέο Μέλος
08/03/2004, 00:25:43
"είναι σκληρό να αποτυχάνεις, μα ακόμα πιο σκληρό να μην προσπαθείς να πετύχεις"

ηρωας δεν ειναι αυτός που κερδιζει μια μαχη, αλλα αυτός που κρύβει τον πονο του σ'ενα μεγαλο χαμογελο κ βαδιζει μπροστα"

"οταν φευγει ο εχθρος, ολοι γινονται γενναιοι"

"δε με νοιαζει τι λενε οι πισω μου για μενα.αρκει που δεν μπορουν να σταθουν οι ψιθυροι τους μπροστα μου"

"δεν εχει σημασια σε ποια ηλεκτροφορα συρματα μπλεχτηκες στη ζωη σου. σημασια εχει πως προσπαθησες να πεταξεις..."

"δυο δρομοι χαραγμενοι στο δασος, κι εγω πήρα τον λιγοτερο ταξιδεμενο.."

pelagosΜέλος
08/03/2004, 17:08:23
Eνα που μου εκανε εντυπωση...

<<Λιγοι ανθρωποι τιμουν χωρις φθονο τον αγαπημενο τους φιλο>>
ΑΙΣΧΥΛΟΣ

DreaM_CatcHeRΝέο Μέλος
09/03/2004, 14:56:02
Έκλαιγα επειδή δεν είχα παπούτσια,
ώσπου είδα κάποιον που δεν είχε πόδια.

Η εκδίκηση πηγάζει, πάντοτε, από την αδυναμία της ψυχής που δεν είναι ικανή να δεχτεί προσβολές

Αν θες να απογειωθείς κόψε ότι δεν σε αφήνει να πετάξεις.

Πάρε το δρόμο που θες χωρίς να νοιάζεσαι για τη σκόνη που θα αφήσουν τα βήματά σου.

"Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people." (Hyman G. Rickover)

"Obstacles are those frightful things you see when you take your eyes off your goal." (Henry Ford)

"Courage is what it takes to stand up and speak.Courage is also what it takes to sit down and listen." (Winston Churchill)

"It is possible to store the mind with a million facts and still be entirely uneducated." (Alec Bourne)

"The nice thing about egoists is that they don't talk about other people."(Lucille S. Harper)

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbour. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."(Mark Twain)

"A journey of a thousand miles begins with a single step."(Chinese Proverb)

"No one can make you feel inferior without your consent."(Eleanor Roosevelt)

"Everybody comes from the same source. If you hate another human being, you're hating a part of yourself." Elvis Presley

"Those who wish to sing always find a song."(Swedish Proverb)

"The right to express our thoughts means something only if we are able to have thoughts of our own." (Eric Fromm)

10/03/2004, 22:49:20

φυσικο ειναι να παραθεσω αυτο που εχω ως υπογραφη μου, και ταιριαζει σε ολους τους αναζητητες της γνωσης

"ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν"

Αριστοτελης

αλλα θα προσθεσω και ενα δικο μου φιλε μου

"παραμυθι χωρις δρακο, παραμυθι διχως περαση"

jonnie be good

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν