ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΤΡΙΑΔΑ: Συγκριτική Μελέτη και προεκτάσεις στα αναφερόμενα γνωστικά πεδία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΤΡΙΑΔΑ: Συγκριτική Μελέτη και προεκτάσεις στα αναφερόμενα γνωστικά πεδία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

AnounakisΜέλος
28/11/2003, 03:09:30
Αχ , αγαπητή μου ,

συγνώμη αλλά δεν συμφωνώ μαζί σου...

quote:
21 ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΚΣΤΑΣΙΝ ΕΠΙ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΜΙΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΣΑΡΚΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΑΥΤΗΣ
22 ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΛΑΒΕΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕΝ ΑΥΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ
23 ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΑΔΑΜ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΣΤΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΣΤΕΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΡΞ ΕΚ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΟΝΟΜΑΣΘΗ ΑΝΔΡΙΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΑΥΤΗ ΕΛΗΦΘΗ
24 ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣ ΣΑΡΚΑ ΜΙΑΝ

Δεν βλέπω πουθενά την ισότητα... λυπάμε

quote:
Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ "ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ"!!!

ε) Μόνο άντρες γίνονται ιερείς.
στ) Ο Χριστός έχει 12 μαθητές και ούτε μια μαθήτρια.

quote:
ΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΛΑΘΕ ΤΟ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΛΙΚΟ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ. ΑΛΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΛΑΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

Το αντιλαμβάνομαι ακριβώς αντίθετα

quote:
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΤΙΣ ΤΙΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΓΙΟΥΣ.

Αυτό είναι σωστό. Φτάνει όμως;
Αρκεί ως αποστομοτική απάντηση στον Steppenwolf
που ρωτά γιατί:

quote:
α) Η Εύα φτιάχνεται μετά τον Αδάμ και μάλιστα όπως διάβασα κάπου στο forum, ούτε καν αμέσως μετά τον Αδάμ. Μεσολαβούν και άλλα δημιουργήματα.
β) Η Εύα θεωρείται υπεύθυνη για την έκπτωση.
γ) Η γυναίκα θεωρείται μολυσμένη και δεν της επιτρέπεται να μπαίνει στο ιερό.
δ) Επίσης όταν έχει περίοδο (τί ποιό φυσιολογικό;) δεν μπορεί να κοινωνήσει.
ε) Μόνο άντρες γίνονται ιερείς.
στ) Ο Χριστός έχει 12 μαθητές και ούτε μια μαθήτρια.
ζ) Ο Θεός είναι Πατήρ,Υιός και Άγιο Πνεύμα. Πού είναι το θηλυκό στοιχείο

quote:
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ..

Σεβαστή αλλά.... λυπάμαι δεν συμφωνώ.

Νά 'σαι καλά

lencolasΜέλος
28/11/2003, 06:49:31
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟΝ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΡΙΝΕΙ.
ΘΑ ΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΧΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΔΟΥΛΟΥ!ΗΤΑΝ ΑΜΟΡΦΩΤΗ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝΕ ΚΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ.ΟΠΟΤΕ ΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ,ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ!!.ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ.
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΛΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ,ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Η ΟΧΙ!

quote:
Αυτό είναι σωστό. Φτάνει όμως;
Αρκεί ως αποστομοτική απάντηση στον Steppenwolf

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΟΜΟΣΩ ΤΗΝ ΦΙΛΗ STEPPENWOLF,ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,Ο ΚΑΘΕΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΔΩ ΜΕΣΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΟΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΥΓΙΗ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ....
ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΑ ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ.

ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

Edited by - lencolas on 28/11/2003 06:50:02

lencolasΜέλος
28/11/2003, 06:58:04
ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕΡΑ!

ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

hrismigΜέλος
28/11/2003, 10:25:19

Βρε παιδιά το μυστικό βρίσκεται στο "ΣΥΜΠΗΡΩΝΕΙ"! Γιατί έτσι είναι... ο ένας συμπληρώνει τον άλλο!

Έχουμε μπει σε ένα φάυλο κύκλο ανταγωνισμού (εξ' ου και οι πάμπολοι χωρισμοί των ζευγαριών) γιατί δεν εννοούμε να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπός μας βρίσκεται δίπλα μας για να μας ΔΙΔΑΞΕΙ!

Ναι...να μας μάθει να είμαστε ΚΑΙ αλιώτικοι!
Πως λοιπόν κάνουμε συγκρίσεις σε δύο διαφορετικά πράγματα;

Για παράδειγμα να σας θέσω ένα αντίστοιχο ερώτημα...

Τι είναι "ανώτερο", ένα αυτοκίνητο χωρίς ρόδες ή οι ρόδες του;

beyondΜέλος
28/11/2003, 13:19:39
ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ "ΕΠΛΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ" ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΑΣ..ΑΝ ΗΤΑΝ ΙΣΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΝ..ΠΗΛΟ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2..
ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΔΑΜ ΕΝΟΙΩΘΕ..ΜΟΝΑΞΙΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΥΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ..ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΚΕΥΟΣ ΠΑΡΕΑΣ (ΟΧΙ ΗΔΟΝΗΣ..)

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ..ΑΛΛΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ? ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ..
ΑΛΛΟ Η ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

AnounakisΜέλος
28/11/2003, 15:30:19
quote:
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΛΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ,ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Πιστεύω ότι δείχνει ότι δεν είναι ισότιμη.
(πάντα αναφερόμαστε και σχολιάζουμε τα εκκλησιαστικά κείμενα)

Δεν έγινε από το ίδιο υλικό. Μπορεί να είναι και ανώτερη...
(αν και δεν δείχνουν τέτοια διάθεση τα εκκλησιαστικά κείμενα...)

πάντως όχι ισότιμη...

quote:
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΟΜΟΣΩ ΤΗΝ ΦΙΛΗ STEPPENWOLF,ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,Ο ΚΑΘΕΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΔΩ ΜΕΣΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΟΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΥΓΙΗ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ....

Ατυχής έκφρασή μου , δεν την εννοούσα με αυτήν την έννοια του να του κλείσουμε του άλλου το στόμα όπως κυριολεκτικά σημαίνει , αλλά με την μεταφορική ερμηνεία της , των ατράνταχτων επιχειρημάτων.

Edited by - Anounakis on 28/11/2003 15:33:21

28/11/2003, 16:09:08
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΛΑΘΟΣ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΩN ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ.

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ)

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ hrismig "ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ" ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ.

Ο ΑΝΔΡΑΣ "ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ" ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ..
Η ΓΥΝΑΙΚΑ "ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ" ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

SteppenwolfΝέο Μέλος
28/11/2003, 17:00:00
Καταρχάς συμφωνώ με τον hismig στη σημασία της λέξεως "συμπληρώνει".
Χαίρομαι που το πιστεύεις και εσύ αυτό και οι άλλοι. Αλλά να τονίσω ότι δεν έχω μπει σε κανένα φαύλο ανταγωνισμό με το άλλο φύλο. Το δέχομαι με τη διαφορετικότητά του, που εξάλλου είναι και ένα στοιχείο που φέρνει την έλξη. Και φυσικά προσπαθώ να μαθαίνω από τον άνθρωπο δίπλα μου, είτε είναι άντρας είτε γυναίκα.

Μιλάμε όμως για το πώς βλέπουν οι θρησκείες τη γυναίκα και όχι για τις σχέσεις ζευγαριών όπως σήμερα.(αν και είναι πολύ ενδιαφέρον)

Για μένα, το "συμπληρώνει" είναι ουσιατικά το μόνο θετικό που κρατάω από τον Χριστιανισμό πάνω στο θέμα αυτό. Εξάλλου μια λέξη δεν αρκεί να εξαλείψει τα προαναφερθέντα στοιχεία.

Thoth, πολυ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις για τους γνωστικούς... Σχόλιο να κάνω εδώ ή σε εκείνο το topic;

Lencolas φίλη μου, (ελπίζω να μην τα μπέρδεψα εγώ τώρα..) ναι δεν κάνεις λάθος. Κοπέλα είμαι. Σέβομαι την άποψή σου, αλλα... διαφωνούμε. και χαίρομαι που το κάνουμε πολιτισμένα.

quote:
ΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΧΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΔΟΥΛΟΥ!ΗΤΑΝ ΑΜΟΡΦΩΤΗ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝΕ ΚΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ.ΟΠΟΤΕ ΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ,ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ!!.ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ.

Βασικά εδώ διαφωνώ καθέτως... Για μένα η εποχή και οι συνθήκες δεν δικαιολογούν τίποτα για κάποιον που οι πιστοί του ισχυρίζονται ότι ήρθε να διδάξει την αγάπη και την αλήθεια. Για κάποιον που συγκρούστηκε ούτως ή άλλως με το "κατεστημένο" της εποχής και μάλιστα σφοδρά (κάτι που δείχνει ότι οι συνθήκες και η εποχή δεν ήταν κάτι που έλαβε υπόψή του) και που είχε ως προορισμό να σώσει τον κόσμο και τους ανθρώπους... Ειδικά για αυτούς τους λόγους είναι που λυπάμαι...

For my life
Still ahead
Pity me...

AnounakisΜέλος
28/11/2003, 18:37:07
quote:
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ hrismig "ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ" ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ.

Ο ΑΝΔΡΑΣ "ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ" ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ..
Η ΓΥΝΑΙΚΑ "ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ" ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ...

Αυτή αγαπητέ AVATAR είναι λίγο πολύ η άποψη όλων μας.

Στον Χριστιανισμό όμως πού το συναντάς;

Εγώ ξέρω πέραν του ότι έχει ήδη αναφερθεί και το

Η ΔΕ ΓΥΝΗ , ΝΑ ΦΟΒΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ.....

AnounakisΜέλος
28/11/2003, 18:44:26
quote:
Θα ήθελα να ανοίξω αυτό το topic, σαν ένα είδος "συγκριτικής μελέτης" σχετικά με το πως βλέπουν οι θρησκείες τη γυναίκα και το ρόλο της.

Για να ισχύσει αυτό πρέπει να ασχοληθούμε και με τις άλλες θρησκείες...

29/11/2003, 12:55:42
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Anounaki ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ...

quote:
Η ΔΕ ΓΥΝΗ , ΝΑ ΦΟΒΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ.....

ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ????
ΜΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕ ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ....

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ (ΕΝΝΟΩ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ... ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

AnounakisΜέλος
29/11/2003, 13:48:50
Αγαπητέ AVATAR

AN ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ

ίσως φτάσουμε και στο ότι όλα είναι κατασκευασμένα από αυτούς...
ίσως φτάσουμε και στον Ιούδα από τα Γάμαλα.
Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Το θέμα μας εδώ είναι

quote:
το πως βλέπουν οι θρησκείες τη γυναίκα και το ρόλο της.

και οι θρησκείες , είναι αυτές που τα ιερατεία ορίζουν (ή έχουν κατασκευάσει).

και ο ρόλος της γυναίκας σε αυτές είναι δυστυχώς υποδεέστερος.

Edited by - Anounakis on 29/11/2003 13:50:45

poetΜέλος
30/11/2003, 00:43:19
για την Ορθόδοξη εκκλησία :
1. Η Κυρία Θεοτόκος ανεδείχθη "τιμιωτέρα των Χερουβίμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ" τιμή και δόξα που δεν έχει αποδοθεί σε κανένα άλλο πρόσωπο παρά σε μία γυναίκα, η γυναίκα έγινε το πλάσμα, που έγινε Θεός κατα χάριν.
Κατα τον Άγιο Συμεών τον Νέο Θεολόγο, η Παναγία μας ήταν αυτή που με την ομορφιά της ως άνθρωπος (εννοεί φυσικά εσωτερική ομορφιά) ΕΛΚΥΣΕ, ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕ τον Θεό να γίνει άνθρωπος προκειμένου να σώσει το γένος που γεννάει τέτοια ομορφιά.
Κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, στο ποίημα του "Ηγάπησε Πόρνην" η Παναγία έγινε η αιτία ο Θεός να αγαπήσει μιά πόρνη, την πόρνη φύση του ανθρώπου και να την ενδυθεί. Κατά την Ορθόδοξη Θεολογία η Παναγία ανεδείχθη πλατυτέρα ουρανών, που χώρεσε στην μήτρα της αυτόν που δεν χωρούσε στο άπειρο, έδωσε την σάρκα της, εκ των αγνών και παρθενικών αιμάτων της στον Θεό, αυτήν την σάρκα που ο ίδιος θέωσε και την έχει ακόμα, διότι ο Χριστός δεν έχει απεκδυθεί της θεανθρωπικής του φύσης.
Έγινε η αιτία της μετεξέλιξης, της αλλαγής του Θεού σε Θεάνθρωπο κατα φύσιν ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να γίνονται θεάνθρωποι κατά χάριν.
2. Περί της Εύας, να πούμε ότι πλάστηκε από την πλευρά του Αδάμ για να δειχθεί ότι είναι "σάρξ εκ της σαρκός του και οστούν εκ των οστών του" όπως ο ίδιος ο Αδάμ παραδέχεται, ή με άλλα λόγια από το ίδιο ακριβώς υλικό, για να μήν αφήνονται αιχμές ανωτερότητας του ενός προς τον άλλο. Επίσης σημαντικότατο είναι ότι το υλικό αφαιρέθηκε από το πλευρό του και όχι από τα πόδια του που θα δήλωνε υποδεέστερο πλάσμα ή από το κεφάλι του που θα δήλωνε ανώτερο, αλλά από το πλευρό του, για να υποδηλωθεί η ισότητα τους. Πλέον αυτού ενεφύσησε ο Θεός πνοήν ζώσα και στους δύο και όχι μόνο στον ένα.
3. Περί του μυστηρίου της Αγίας Τριάδος, το Υιός υποδηλώνει την υικότητα, την προέλευση, το γεννητό του Λόγου και όχι το αρσενικό του γένος.
4. Οι γυναίκες ήταν αυτές οι οποίες μόνες, ακολούθησαν τον Χριστό στον σταυρό, πλήν του Ιωάννη. Γυναίκες μυροφόροι αξιώθηκαν πρώτες να γίνουν άγγελοι της Αναστάσεως του Χριστού. Σε γυναίκα, την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή εμφανίστηκε πρώτα ο Χριστός μετά την Ανάσταση του.
5. Στη λειτουργική ζωή της εκκλησίας, κατά τους πρώτους Χριστιανικούς αιώνες υπήρχαν οι διακόνισσες, όπως και οι διάκονοι. Δεν απαγορεύεται πουθενά και από κανένα κανόνα η χειροτονία γυναικών, τουλάχιστον όχι δογματικά. Όπως υπήρχαν και έγγαμοι Επίσκοποι και σήμερα έχουν δεν υπάρχουν έτσι ακριβώς ήταν και οι διακόνισσες. Οι λόγοι λοιπόν του αποκλεισμού των γυναικών είναι κοινωνικοί και όχι δογματικοί ή θεολογικοί.
6. Περί των μαθητών του Ιησού, δεν υπήρχε γυναίκα στους δώδεκα, υπήρχαν όμως στους εβδομήκοντα. Εξ'άλλου η Μαρία η Μαγδαληνή, η Μαρία η του Ιακώβου, η Σαλώμη, η Φωτεινή η Σαμαρείτιδα η Ισαπόστολος ΔΕΝ ΗΤΑΝ μαθήτριες του Χριστού;
7. Περί του ότι δεν επιτρέπεται οι γυναίκες να κοινωνούν όταν έχουν περίοδο είναι εν μέρει ακριβές και δυστυχώς η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Στην πραγματικότητα όταν κοινωνούμε, τρώμε το σώμα και το αίμα του Χριστού. Το σώμα και το αίμα του Χριστού από το στόμα μας κατεβαίνει στο στομάχι και από εκεί στο αίμα μας.
Την ημέρα που κοινωνούμε το αίμα μας θεωρείται ότι περιέχει το Σώμα και το αίμα του Χριστού και γι'αυτό δεν πρέπει να χύνεται σε τουαλέττες, σερβιέττες, πετσέτες κλπ. Στους άντρες συνιστάται να αποφεύγουν το ξύρισμα μετά την κοινωνία για να μην κοπούν, ενώ αποφεύγεται να δίνεται κοινωνία σε αιμοραγούντες εκτός άν είναι ετοιμοθάνατοι και αυτό κατ'οικονομίαν.
8. Περί του "η γυνή να φοβείται τον άντρα" του Παύλου μεταφράζεται η γυνή να σέβεται τον άνδρα. Εξ'άλλου ο ίδιος προτρέπει του άντρες να αγαπούν τα εαυτών γυνάικας καθάπερ ο Χριστός ηγάπησε την εκκλησία. Και ο Χριστός αγάπησε την εκκλησία θυσιαζόμενος γι'αυτήν, δίνοντας το σώμα Του και το αίμα Του είς τροφήν ημετέρα, εις τροφήν πνευματική, έγινε ο ίδιος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτω δε σταυρού. Αυτήν λοιπόν την αγαπητική σχέση προτρέπει η εκκλησία μας μεταξύ των ζευγαριών, την αγάπη της θυσίας, της αυταπάρνησης γι'αυτό και καλούνται οι δύο σύζυγοι διότι είναι συ-ζυγοι είναι και οι δύο ταυτόχρονα στον ζυγό.

Φιλικά

poet

SteppenwolfΝέο Μέλος
30/11/2003, 01:34:01
Poet, ενδιαφέροντα αυτά που λες.

Σχετικά με τις γυναίκες και την περίοδο, ομολογώ ότι δεν ήξερα αυτά που παρέθεσες και εδώ αναθεωρώ την άποψή μου για αυτό το σημείο. (Btw, ποτέ δεν υπονόησα ότι ξέρω τα πάντα σχετικά με το θέμα. Βρίσκομαι εδώ για να μάθω.)

Δυστυχώς, εξακολουθώ να πιστεύω σε αυτό που έχω προαναφέρει, ότι θεωρώ πως ο Χριστιανισμός αντιμετωπίζει την γυναίκα σαν υποδεέστερη, χωρίς με αυτό να εννοώ απαραίτητα ότι ο Χριστός φέρθηκε στη γυναίκα έτσι.

Για να μην επαναλαμβάνομαι, θα ήθελα απλά να επισημάνω, οτι ενώ κι εγώ θεωρώ ότι η Μαρία η Μαγδαληνή κτλ. ήταν μαθήτριες του Ιησού, αυτό δεν τους αναγνωρίζεται. Λέμε ο Χριστός είχε 12 μαθητές...

Για τις διακόνισσες θα ήθελα να τονίσω ότι άλλο διάκονος και άλλο ιερέας. Από μόνο του το γεγονός ότι η γυναίκα ήταν άξια να γίνει διάκονισσα, αλλά μέχρι εκεί ενώ ο άντρας προχωρούσε δείχνει κάτι. Και μην το γυρίστε πάλι στην διαφορετικότητα η οποία εμποδίζει τη γυναίκα να είναι ικανή για ιερέας... Και εξάλλου πλέον δεν υπάρχουν διακόνισσες οπότε κατά κάποιον τρόπο έχουν αποκλειστεί από αυτή την πλευρά της θρησκείας.

Για το Πατήρ-Υιός-Άγιο Πνεύμα, πιστεύω ότι αν ήθελαν θα μπορούσαν να περίλάβουν το θηλυκό στοιχείο. Αν ο Υιός δηλώνει την υικότητα, τότε θα μπορούσε αντί Πατήρ, να υπάρχει Μήτηρ αφού ως γνωστών η μητρότητα είναι πιο έντονη από την πατρότητα. (απλό παράδειγμα αναφέρω μη με πάρετε με τις πέτρες).

Όμως νομίζω ότι έχουμε εξαντλήσει το θέμα σε σχέση με το Χριστιανισμό, οπότε θα παρακαλούσα όποιον γνωρίζει για άλλες θρησκείες να πάρει τη σκυτάλη...

For my life
Still ahead
Pity me...

lencolasΜέλος
01/12/2003, 18:45:46
quote:

2. Περί της Εύας, να πούμε ότι πλάστηκε από την πλευρά του Αδάμ για να δειχθεί ότι είναι "σάρξ εκ της σαρκός του και οστούν εκ των οστών του" όπως ο ίδιος ο Αδάμ παραδέχεται, ή με άλλα λόγια από το ίδιο ακριβώς υλικό, για να μήν αφήνονται αιχμές ανωτερότητας του ενός προς τον άλλο. Επίσης σημαντικότατο είναι ότι το υλικό αφαιρέθηκε από το πλευρό του και όχι από τα πόδια του που θα δήλωνε υποδεέστερο πλάσμα ή από το κεφάλι του που θα δήλωνε ανώτερο, αλλά από το πλευρό του, για να υποδηλωθεί η ισότητα τους. Πλέον αυτού ενεφύσησε ο Θεός πνοήν ζώσα και στους δύο και όχι μόνο στον ένα.

ΦΙΛΗ/Ε POET ΕΞΕΦΡΑΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 2 ΦΥΛΩΝ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ Ο ΑΔΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ.ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ..ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...
ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

Edited by - lencolas on 01/12/2003 18:49:11