ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΤΡΙΑΔΑ: Συγκριτική Μελέτη και προεκτάσεις στα αναφερόμενα γνωστικά πεδία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΤΡΙΑΔΑ: Συγκριτική Μελέτη και προεκτάσεις στα αναφερόμενα γνωστικά πεδία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

07/02/2005, 11:35:24
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Πασχαλη ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..

quote:
Ο προβληματισμος της τριαδικοτητας του θεου,
ειναι ΠΟΛΥ σοβαρο θεμα για να τον αφησουμε στους θεολογους. (Συγγνωμη Gothik!!!)

ΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ...

Η ΤΡΙΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΟ Η ΣΤΑΤΙΚΟ....
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

07/02/2005, 20:22:53
καλησπερα:)

Προμηθεας δεσμωτης-Ερμης-Διας.....

ανθρωπινες αδυναμιες-μεσο(εμπειριες/διαλογισμος/αυτογνωσια κ.λ.π)-θεωση....γνωση...νοηση...κατανοηση...του ειναι...στον τρισδιαστατο χωρο.....και απεμπλοκης...απο τον συγκεκριμενο....

το μυστικο του Προμηθεα...?

που δεν αναφερε στον Δια...?

μεσο του Ερμη....?

η το αναφερε....?

πτωση....του Δια...?

η ανελιξη του ανθρωπου...?

αγγελιοφορος του θεου ,κατεβαινει απο τον ουρανο...

για να μαθει το μυστικο....

οτι ο Διας θα χασει την εξουσια απο καποιον πιο ισχυρο....

ο Ηρακλης...ελευθερωνει τον Προμηθεα....ισως γιατι ο Προμηθεας δεν ειχε πει...ολη την αληθεια....ολη την γνωση....διαφορετικα..δεν θα ειχε επιτευχθει...η απελευθερωση....

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

07/02/2005, 20:52:45
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΝΟ ΕΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ..

quote:
ανθρωπινες αδυναμιες-μεσο(εμπειριες/διαλογισμος/αυτογνωσια κ.λ.π)-θεωση....γνωση...νοηση...κατανοηση...του ειναι...στον τρισδιαστατο χωρο.....και απεμπλοκης...απο τον συγκεκριμενο....
ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ...

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ.....
ΤΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΡΕΥΣΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ....

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΑΤΟΥΣ....
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΕΝΑΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΚΙΝΗΣΗ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

08/02/2005, 01:13:59
quote:
Έχω ανακαλύψει δύο ισχυρά κίνητρα μέσα μου που με κάνουν να γράφω στο esoterica: Ο ναρκισσισμός μου (μ’ αρέσει να διαβάζω αυτά που γράφω)
και η ματαιοδοξία μου (μ’ αρέσει να πιστεύω ότι και σε άλλους αρέσει να διαβάζουν αυτά που γράφω).

Ampere, εδώ συζητάμε για τριάδες, οπότε περιμένω ένα τρίτο κίνητρο κάτι που να συμπληρώνει τα άλλα δύο.

Αγαπητέ Πασχάλη, κάνεις λόγο για την έννοια της Τριάδας στη φύση
και θα συμφωνήσω μαζί σου. Αν θέλουμε να είμαστε ενδελεχείς
ερευνητές οφείλουμε να συνδυάσουμε τη φυσική γνώση με τη θεωρία.
Το αισθητό με το νοητικό.
------------------------------------------------------------

Σκέψεις πάνω στο Σμαράγδινο Πίνακα του Ερμή του Τρισμέγιστου
Είναι αληθέστατον, αψευδέστατον, βεβαιώτατον
Η μονάδα αποσυντίθεται σε έναν θετικό όρο (1) έναν αρνητικό (-1) και στην αμετάβλητη
σχέση (1/1). Η αλήθεια είναι μια σχέση μεταξύ του Όντος και του μή Όντος και αυτό ακριβώς
εκφράζει η πρώτη φράση του Πίνακα σε τριαδικό τύπο. Ο πρώτος όρος είναι ο θετικός,
δηλαδή το "αληθέστατον", ο δεύτερος είναι αρνητικός, δηλαδή το "αψευδέστατον", ενώ ο
τρίτος όρος, το "βεβαιώτατον" εκφράζει τη σχέση των δύο πρώτων όρων, την επιβεβαιώνει.
Ο πρώτος όρος εκφράζει τη φυσική πραγματικότητα, επειδή αλήθεια είναι αυτό, που
αντιλαμβανόμαστε ως τέτοιο μέσα από τις αισθήσεις μας. Ο δεύτερος όρος εκφράζει την
πειραματική επαλήθευση που τοποθετεί το φαινόμενο στη θέση αυτή μέσω απόδειξης, ενώ
ο τρίτος όρος εκφράζει την υπόθεση, που προκύπτει από τους δύο πρώτους όρους.
Δηλαδή έχουμε να κάνουμε εδώ με μια Τριάδα που ξεκινά από το ΑΙΣΘΗΤΟ στο ΠΕΙΡΑΜΑ
και καταλήγει στη ΘΕΩΡΙΑ. Το πείραμα (δεύτερος όρος) είναι το μέσον όρο των δύο άκρων,
της αισθησιακής αντίληψης και της καθαρής θεωρίας. Από αυτό προκύπτει συμπερασματικά
ότι η κάθε αλήθεια πηγάζει από το συνδυασμό της απτής βεβαιότητας και της ακραίας
άρνησης. Επίσης με αυτή τη λογική μπορούμε να περιγράψουμε το ον ως καθαρά υλικό,
καθαρά πνευματικό και ως ενδιάμεσο φυσιολογικό
ή "σπαγειρικό".

Για να εκδηλωθεί ο Λόγος είναι απαραίτητη η Τριάδα. Ο αριθμός 3 είναι ο αριθμός της
οργάνωσης και της ενέργειας, γιατί διακρίνεται από δύο άκρα και ένα ενδιάμεσο σημείο,
το οποίο ενδιάμεσο σημείο προσδιορίζει την ανάγκη ύπαρξης ενός μέσου (τρόπου)
με το οποίο να μπορεί να επέλθει κυκλοφορία από το ένα άκρο στο άλλο (από την αιτία
στο σκοπό). Είναι ταυτόχρονα το σημείο του παρόντος ανάμεσα στο παρελθόν και στο
μέλλον. Μέσα από το τρίτο στοιχείο, το ενδιάμεσο γίνεται δυνατή η αποκατάσταση της
κίνησης από το παθητικό στο ενεργητικό. Είναι δηλαδή ο αριθμός 3 (η Τριάδα) το
σύμβολο της Δημιουργίας.

08/02/2005, 01:23:37
Σχετικά με το μήνυμα του αγαπητού Filosofos3:

Θα ήθελα ως δημιουργός του θέματος αυτού να τοποθετηθώ
σχετικά με την πρόσφατη δήλωση του Filosofos3 να αποχωρήσει
από το θέμα

Μή φεύγεις Φιλόσοφε! Μείνε μαζί μας, δε θα το μετανιώσεις!
(κι αν πάλι το μετανιώσεις, θα έχεις αποκτήσει πολύτιμη πείρα,
οπότε θα μετανιώσεις που το μετάνιωσες!)

Είναι τελικά αληθέστατον , αψευδέστατον , βεβαιότατον
ότι δε θα το μετανιώσεις αν μείνεις μαζί μας!

NADAΜέλος
08/02/2005, 01:45:05

Φίλε AVATARGR,

quote:

όχι, κανένα πρόβλημα.
Ό,τι λέγεται έχει την θέση του,
ειδικά όταν προέρχεται από άτομα ευρύτατης αντίληψης.

Ampere,
Νόμιζα ότι δεν θα με πρόσεχες ποτέ!
Αμοιβαία η διαπίστωση.

Πολύ ενδιαφέρον αυτό:

quote:
να κινηθούμε μέσα σε ένα κλίμα θετικής ανάδρασης

Κίνηση σε ένα κλίμα θετικής ανάδρασης...

Συμβαίνει. Εδώ, και στο σύνολο των forums.

08/02/2005, 15:54:48
quote:

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Πασχαλη ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Ο προβληματισμος της τριαδικοτητας του θεου,
ειναι ΠΟΛΥ σοβαρο θεμα για να τον αφησουμε στους θεολογους. (Συγγνωμη Gothik!!!)
--------------------------------------------------------------------------------

ΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ...

Μα γιαυτο ακριβως οι πλεον αναρμοδιοι να το διερευνυσουν ειναι οι θεολογοι.
Προφανως, δεν υπονοω τον κατ' ειδικοτητα αδογματιστο θεολογο, αλλα τον δογματισμενο θεολογο,
ο οποιος θα αποπειραθει να ασκησει μια κανονιστικη τακτοποιηση στη φιλοσοφικη σκεψη,
εγκλωβιζοντας την και καθοδηγωντας την σε a priori συμπερασματα.

Αλιμονο, κανενας δεν μπορει να κατηγορησει τη μεγαλη θεολογικη σχολη του Τυμπιγκεν
και να υποτιμησει τη μεγαλη προσφορα της στην ερευνα του χριστιανικου δογματος,
ασχετα αν δεν αρεσε και κατακριθηκε απο τους εκκλησιαστικους κυκλους.

Προφανως δεν θα διαφωνησεις οτι οι πλεον αναρμοδιοι να διερευνυσουν ενα γνωστικο πεδιο,
ειναι οι προκατειλημμενοι.

quote:

Tο "Ως Εάν" και η πίστη συμβαδίζουν με την έρευνα.
Τα δεδομένα της παρατήρησης δεν ερμηνεύονται από όλους το ίδιο.
Το πόσο κανείς θα εμβαθύνει, πώς θα τα ερμηνεύσει, τί αντιστοιχίες θα εντοπίσει, εξαρτάται αναπόφευκτα από την Κοσμοθεώρησή του.

NADA

Κατα τη Σουφικη ιστορια του ελεφαντα,
τεσσερις περιεργοι να μαθουν τι ειναι ελεφαντας, που εφτασε στο χωριο τους με ενα τσιρκο,
μπηκαν κρυφα το βραδυ στο χωρο που σταυλιζονταν ο ελεφαντας
κι επειδη δεν ειχε φως, αρχισαν να προσπαθουν με την αφη να καταλαβουν τι ειναι ελεφαντας.
Ο πρωτος, αγγιζοντας την προβοσκιδα, σχηματισε τη γνωμη οτι ο ελεφαντας μοιαζει με σωληνα.
Ο δευτερος "πασπατευε" το αυτι και ετσι σχηματισε τη γνωμη οτι ο ελεφαντας μοιαζει με πτερυγιο.
Ο τριτος επιασε το ποδι και σχηματισε τη γνωμη οτι ο ελεφαντας μοιαζει με ζωντανη κολωνα.
Τελος ο τεταρτος, καταφερε να βαλει το χερι του στην πλατη του ελεφαντα και ετσι σχηματισε τη γνωμη
οτι μοιαζει με θρονο.

Παρατηρουμε οτι ο καθενας τους ειχε μια βιωματικη εμπειρια και μια προσωπικη αντιληψη
του τι ειναι ελεφαντας.
Φαντασθειτε το αλλαλουμ που επικρατησε οταν και οι τεσσερις αρχισαν να συζητουν για το τι ειναι ελεφαντας.
Το πλεον τραγελαφικο βεβαια ειναι, οταν ενας απο τους τεσσερις προσπαθει να επιβαλλει τη δικη του
αντιληψη και στους αλλους, για την ΜΟΝΑΔΙΚΗ αληθεια περι ελεφαντα...

Οι απλοϊκοι και αδογματιστοι χωρικοι, με την ελλειπη προσωπικη τους αντιληψη, φτασαν σε διαμετρικα αντιθετες
ερμηνειες και το παραδοξο ηταν οτι, ολοι ειχαν δικαιο στην περιγραφη τους.

Τα πραγματα γινονται ακομα χειροτερα, οταν ξεκινα καποιος την ερμηνεια στα πλαισια μιας κοσμοθεωρησης.
Γραφει πολυ σωστα η αγαπητη NADA,

quote:

Παρατηρεί κάποιος τις τριάδες μέσα στη φύση, και τις ερμηνεύει βάση μιας -σχετικής έστω- θεωρίας που ΉΔΗ έχει και που τις υπερβαίνει.
Ή όχι;

Στα πρωτα χρονια του προηγουμενου αιωνα, επικρατουσε η αντιληψη οτι το ηλεκτρονιο ηταν σωματιδιο.

Με την αποδοχη της ηδη υπαρχουσας θεωριας, ο πειραματιστης εκτελουσε ενα πειραμα
και παρατηρουσε πραγματι τη σωματιδιακη συμπεριφορα του ηλεκτρονιου.
Χρειαστηκε καποιοι να κανουν υπερβαση της πρωταρχικης αντιληψης και να τολμησουν να πειραματιστουν
και να διερευνυσουν ΟΛΕΣ τις πιθανες εκφανσεις του ηλεκτρονιου,
γεγονος που οδηγησε να αποκαλυφθει οτι το ηλεκτρονιο ηταν κυμα.

Σημερα γνωριζουμε οτι, αν το διερευνουμε σαν σωματιδιο, συμπεριφερεται σωματιδιακα,
ενω αν το διερευνουμε ως κυμα, ολως παραδοξως το ηλεκτρονιο συμπεριφερεται κυματικα.
Τι ειναι τελικα;
Και τα δυο, συμφωνουν οι πιο ανοικτομυαλοι...

Ο αληθης ομως ερευνητης της κβαντικης, μας λεει:
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ,
ξαναεπαναλαμβανοντας τα λογια του "σκοτεινου" Ηρακλειτου, "ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ",
προσπαθωντας να μας εισαγει στην ενοια μιας ΤΡΙΤΗΣ καταστασης...

quote:

Κατά τα άλλα,
'εισχωρήσαντες' στην ανώτερη Τριάδα δεν φιλοδοξώ ότι μπορούμε να είμαστε.
'Προσεγγίσαντες' όμως, έστω και φιλοσοφικά και ανευ "δογματικών καλουπιών", ναι.

NADA

Ναι, χωρις δογματικα καλουπια, φιλοσοφικα δυναμεθα να προσεγγισουμε την αληθεια,
η καθε κλιμακωτη προσεγγιση ομως απαιτει μια βαση, ενα σκαλοπατι που θα μας επιτρεπει να
κανουμε ενα ακομα βημα προς αυτην.

Η βαση που μας δοθηκε, ειναι ο υλικος κοσμος, ο κοσμος των φαινομενων
και μεσω αυτου, παρατηρωντας τη φυση και μελετωντας τα φαινομενα,
μπορουμε να προσεγγισουμε τις ακτινες του φωτος, την ιδια την αληθεια...

Το αισθητό με το νοητικό. Οπως πολυ σωστα γραφει η Λιλιθ, ο συνδυασμος νου και φυσης,
ετσι θα μας αποκαλυψει η φυση τα μυστικα της, αν και "φιλει κρυπτεσθαι",
μυστικα που θα μας οδηγησουν στην κατανοηση των ΑΝΩ, μεσω του νομου της αναλογιας.

08/02/2005, 16:26:34
Καλημέρα!
quote:
Κατα τη Σουφικη ιστορια του ελεφαντα,
τεσσερις περιεργοι να μαθουν τι ειναι ελεφαντας, που εφτασε στο χωριο τους με ενα τσιρκο,
μπηκαν κρυφα το βραδυ στο χωρο που σταυλιζονταν ο ελεφαντας
κι επειδη δεν ειχε φως, αρχισαν να προσπαθουν με την αφη να καταλαβουν τι ειναι ελεφαντας.
Ο πρωτος, αγγιζοντας την προβοσκιδα, σχηματισε τη γνωμη οτι ο ελεφαντας μοιαζει με σωληνα.
Ο δευτερος "πασπατευε" το αυτι και ετσι σχηματισε τη γνωμη οτι ο ελεφαντας μοιαζει με πτερυγιο.
Ο τριτος επιασε το ποδι και σχηματισε τη γνωμη οτι ο ελεφαντας μοιαζει με ζωντανη κολωνα.
Τελος ο τεταρτος, καταφερε να βαλει το χερι του στην πλατη του ελεφαντα και ετσι σχηματισε τη γνωμη
οτι μοιαζει με θρονο.

Πασχάλη με πρόλαβες! Αυτό ακριβώς θα έγραφα χθες βράδυ
(αν δε με προλάβαινε η άτιμη η νύστα )
αλλά την ίδια ιστορία την έχω διαβάσει στο "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται"
του Καζαντζάκη.
Καλός ο συντονισμός της ομάδας, ε;

Λοιπόν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, νομίζω ότι διευκρυνήσαμε
αρκετά το ζήτημα του τρόπου προσέγγισης του θέματος της Τριάδας,
και άλλοστε αυτό διευκρυνίζεται από το αρχικό μήνυμα αλλά και
από τα πρώτα μηνύματα.

Για να συνοψίσουμε:
Η Τριάδα στα διάφορα γνωστικά πεδία είναι το αντικείμενο του θέματος.
Η αρχική προσέγγιση γίνεται για τη σημασία της Τριάδας, τη φυσική
σημασία, αλλά και διάφορους ορισμούς, που προκύπτουν από πηγές,
που ενδεχομένως βρίσκουμε και παραθέτουμε.

Στη συνέχεια θα γίνει μια παρουσίαση Τριάδων μέσα από τα διάφορα
γνωστικά συστήματα, από τη θρησκεία, τη μυθολογία, τις φυσικές
επιστήμες κλπ.

Ακόμη νομίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση σχετικά με τη
σημασία της Τριάδας, προσέχοντας πάντα να είμαστε μέσα στο θέμα,
έτσι ώστε να είναι εύκολο να παρακολουθούμε εμείς και τα υπόλοιπα
μέλη των φόρουμς τη ροή, τη λογική, το σκελετό της συζήτησης.

Τέλος, θα ήθελα να καλοσορήσω τη φίλη Nada σε αυτό το θέμα,
(κάτι που παρέληψα να κάνω χθες), και φυσικά όλα τα μέλη που
συμμετέχουν και παρακολουθούν την παρούσα συζήτηση.

08/02/2005, 23:26:13
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ NADA ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...

quote:
quote:
όχι, κανένα πρόβλημα.
Ό,τι λέγεται έχει την θέση του,
ειδικά όταν προέρχεται από άτομα ευρύτατης αντίληψης.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ Πασχαλη ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΠΩΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΘΕΟΛΟΓΩΝ Η ΤΡΙΑΔΑ ΘΑ ΔΟΓΜΑΤΙΣΘΕΙ..
ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ....

ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

NADAΜέλος
09/02/2005, 00:12:36

Καλέ μας AVATARGR...

Εννόησα απολύτως σε τι αναφερόσουν.

Στα λεχθέντα τού Πασχαλη αναφέρθηκα και εγώ!

Καλώς σάς βρήκα λίλιθ!
Είναι χαρά μου η συμμετοχή, αν και δεν δύναμαι να γράφω συχνά.

SteppenwolfΝέο Μέλος
22/11/2003, 22:38:33
Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να ανοίξω αυτό το topic, σαν ένα είδος "συγκριτικής μελέτης" σχετικά με το πως βλέπουν οι θρησκείες τη γυναίκα και το ρόλο της.

Έχω την υποψία ότι παρά τα όσα υποστηρίζονται τελικά οι περισσότερες θρησκείες θεωρούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη γυναίκα ως κατώτερη, μολυσμένη κτλ.. Ελπίζω να κάνω λάθος...

Αλλά επειδή μέχρι τώρα είναι απλά μια υποψία, θα ήθελα να τη συζητήσουμε, χωρίς προκαταλήψεις και με σεβασμό απέναντι στα πιστεύω των άλλων.

Προσωπικά, μπορώ μόνο να πω την άποψή μου για το Χριστιανισμό, καθώς μόνο με αυτή τη θρησκεία μπορώ να πω πως έχω επαφή.

Λοιπόν, πιστεύω ότι ο Χριστιανισμός τελικά δεν είναι τόσο υπέρ της ισότητας ανδρών-γυναικών, όσο θέλει να διαλλαλεί. Φυσικά αν δεν κάνω λάθος στη Βίβλο δεν αναφέρει κανείς ρητά ότι ο άνδρας είναι ανώτερος. Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις που κάθε άλλο παρά ισότητα υποδεικνύουν.

Και ξεκινάω.
α) Η Εύα φτιάχνεται μετά τον Αδάμ και μάλιστα όπως διάβασα κάπου στο forum, ούτε καν αμέσως μετά τον Αδάμ. Μεσολαβούν και άλλα δημιουργήματα.
β) Η Εύα θεωρείται υπεύθυνη για την έκπτωση.
γ) Η γυναίκα θεωρείται μολυσμένη και δεν της επιτρέπεται να μπαίνει στο ιερό.
δ) Επίσης όταν έχει περίοδο (τί ποιό φυσιολογικό;) δεν μπορεί να κοινωνήσει.
ε) Μόνο άντρες γίνονται ιερείς.
στ) Ο Χριστός έχει 12 μαθητές και ούτε μια μαθήτρια.
ζ) Ο Θεός είναι Πατήρ,Υιός και Άγιο Πνεύμα. Πού είναι το θηλυκό στοιχείο;

Μόνο θετικό είναι η Παναγία, η οποία όμως θεωρείται αγνή γιατί έφερε στον κόσμο το Χριστό χωρίς να έχει υπάρξει σαρκική επαφή. Και στο κάτω κάτω, η θέση της είναι κατώτερη από αυτή του Θεού-Πατήρ,Υιού και Αγίου Πνεύματος.

Και μιας και το ανέφερα ερωτώ. Γιατί πρέπει ο έρωτας, η σεξουαλική πράξη και η σαρκική επαφή να είναι αμαρτία, πειρασμός και να μολύνει; Εγώ θα τον έβαζα στα πιο όμορφα πράγματα του κόσμου.

(Βέβαια αυτό το τελευταίο είναι άσχετο με το θέμα αλλά δεν άντεξα.)

Ελπίζω να μην θίγω κανένα και αν το κάνω η πρόθεσή μου δεν είναι αυτή. Απλά τους προβληματισμούς μου εκφράζω.
Και θα με ενδιέφερε να δω τί λένε και οι άλλες θρησκείες.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

For my life
Still ahead
Pity me...

endoramaΜέλος
23/11/2003, 03:33:32
φιλε μου Steppenwolf σωστες οι παρατηρησεις σου
οσο αναφορα τον χριστιανισμο ισως επειδη ξεκινησε απο το ισραηλ οπου η γυναικα δεν ειχε και καμμια σπουδαια θεση στην κοινωνια

ομως εβραιος θεωρειται οποιος εχει μητερα εβραια ασχετα αν ο πατερας ειναι εσκιμωος

οι θρησκειες της περιοχης (χριστιανισμος,ισλαμ) εχουν σαν βαση την κουλτουρα ενος λαου που ολες του οι φρασεις ξεκινανε με το ΜΗΝ.

quote:
Και μιας και το ανέφερα ερωτώ. Γιατί πρέπει ο έρωτας, η σεξουαλική πράξη και η σαρκική επαφή να είναι αμαρτία, πειρασμός και να μολύνει; Εγώ θα τον έβαζα στα πιο όμορφα πράγματα του κόσμου.
καθολου ασχετο κατα την γνωμη μου

μονο στις πολυθειστικες θρησκειες αν δεν κανω λαθος συνανταμε πολυ το γυναικειο στοιχειο μεσα στην θρησκεια

κυριως με θεοτητες της γονιμοτητας και με ιερειες που ειχαν σαν αποστολη να διδαξουν την ηδονη και την χαρα της ζωης κατι τελειως αντιθετο με τον χριστιανισμο οπου αγιες εγιναν οσες απεφευγαν τετοιες συνηθειες και υπεφεραν σε ολη τους την ζωη και πεθαναν μετα απο βασανιστηρια

ΧΜ!!! αναφερονται πουθενα τα παιδια που ειχαν οι παντρεμενες αγιες και οσιες?

οσο αναφορα το ισλαμ τα πραγματα μιλανε μονα τους ο παραδεισος τους εχει παρθενες οχι παρθενους

οσο αναφορα της πιο ανατολικες περιοχες δεν ξερω αν μπορουμε να σχολιασουμε της συνηθειες τους γιατι κατα την γνωμη μου οι θρησκειες που ερχονται απο εκει ειναι στην ουσια φιλοσοφιες το ελεγε και ο κουμφουκιος αλλα εδω που τα λεμε δεν αναφερουν και συχνα την λεξη γυναικα

ισως ολα αυτα να οφειλονται στο γεγονος οτι η λεξη πειρασμος εχει να κανει με την γυναικα

και κλεινω την απαντηση μου με ενα τιτλο "παπισα Ιωαννα"

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

Edited by - endorama on 23/11/2003 03:39:08

27/11/2003, 04:32:35
Θα ηθελα να σου πω και εγω την γνωμη μου σε αυτο το θεμα φιλε,φιλη Steppenwolf.
Πρωτα απο ολα να σου πω οτι ειμαι υπερ της ισοτητας αντρων γυναικων στο θεμα των δικαιωματων παντα και πιστευω οτι στις μερες μας αυτο το θεμα εχει ξεπεραστει αν οχι τελειως σε λιγο καιρο θα ειναι και τελειως!!Δεν μπορω να πω ομως οτι ο αντρας και η γυναικα ειναι ιδιοι γιατι υπαρχουν μεταξυ τους τεραστιες διαφορές και δεν μιλαω για οτι και καλα ο αντρας ειναι αντρας και δεν θα σκουπισει και δεν θα σφουγγαρισει και θα θελει το φαι ετοιμο,αλλα οτι υπαρχουν μερικα πραγματα που ειναι φτιαγμενα να γινονται καλυτερα απο την γυναικα και μερικα αλλα καλυτερα για τον αντρα!Τωρα στο θεμα του ερωτα τι να πω αυτα ειναι βλακειες γιατι αν ο ερωτας ηταν αμαρτια τοτε και ο καρπος που θα εβγαζε αυτη η πραξη θα ηταν αμαρτια!!
Παντως και αμαρτια να ειναι....εγω θα συνεχισω να κανω "αμαρτιες"

lencolasΜέλος
27/11/2003, 06:47:46
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ STEPPEMWOLF!ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ...
ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ?
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΑΙΣΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ.ΩΣΤΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ.
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΛΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ.ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΚΡΙΒΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΜΕ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΣΕ ΝΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ LINK ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ..

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1884

ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

Edited by - lencolas on 27/11/2003 06:48:17

beyondΜέλος
27/11/2003, 08:57:50
ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΩΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ? ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

hrismigΜέλος
27/11/2003, 10:30:02
quote:

Γιατί πρέπει ο έρωτας, η σεξουαλική πράξη και η σαρκική επαφή να είναι αμαρτία, πειρασμός και να μολύνει; Εγώ θα τον έβαζα στα πιο όμορφα πράγματα του κόσμου.

Γειά σου φίλη (αν δεν κάνω λάθος) Steppenwolf.
Στο συγκεκριμένο να σου πω ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά στον χριστιανισμό ο έρωτας δεν είναι αμαρτία! Αμαρτία είναι η εξάρτηση από κάτι όχι το να το βιώνεις!

Τώρα σε ότι αφορά τα υπόλοιπα ομολογώ ότι δεν βλέπω γιατί η γυναίκα είναι υποδιέστερη, θα έλεγα ότι σαφώς φαίνεται η ΔΙΑΦΟΡΑ άντρα / γυναίκας αλλά όχι η μείωση της γυναίκας σε σχέση με τον άντρα!

Μάλιστα αν διαβάσεις κείμενα Αγίων θα δεις σε πολλά από αυτά το "παράξενο" : "Γυναίκες να σέβεστε τους άντρες σας διότι σας διδάσκουν λογική και άντρες να σέβεστε τις γυναίκες σας διότι σας διδάσκουν ΑΓΑΠΗ!!!"

Μετά από αυτό...δίαλεξε!

Πάντως εγώ ψάχνω να βρω ψίγματα γυναίκας μέσα μου...

καλημέρα

SteppenwolfΝέο Μέλος
27/11/2003, 15:44:54
Καλησπέρα και πάλι

Προμηθέα, το θέμα γυναίκα και δικαιώματα κάθε άλλο παρά έχει ξεπεραστεί και φυσικά δεν βρισκόμαστε ούτε κατά διάνοια κοντά σε αυτό το σημείο. Μια ματιά σε χώρες εκτός Ευρώπης, ΗΠΑ και Καναδά θα σε πείσει για αυτό.
Συμφωνώ μαζί σου ότι άνδρας και γυναίκα είναι διαφορετικοί. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο.
Όσο για το θέμα του έρωτα, δεν είναι τόσο βλακείες.. Ειδικά όταν βγαίνει ο Πάπας και καταδικάζει τη χρήση προφυλακτικού. Ουσιαστικά ο έρωτας δεν αντιμετωπίζεται σαν αμαρτία μόνο όταν σκοπεύει σε διαιώνηση του είδους... Πάντως σχετικά με αυτό που λέει ο Πάπας, όχι απλά διαφωνώ, αλλά το θεωρώ και εγκληματικό σε μια εποχή όπου το AIDS και οι λοιπές αρρώστιες καραδοκούν... (ανέφερα τον Πάπα γιατί τον θεωρώ μέρος της Χριστιανοσύνης)

Lencola, οπως θα είδες, κι εγώ έγραψα ότι δεν νομίζω στη βίβλο κανείς ρητά να αναφέρει ότι ο άνδρας είναι ανώτερος ή η γυναίκα κατώτερη. Ωστόσο επέτρεψέ μου να διαφωνήσω μαζί σου ως προς τα εξής: Για μένα το γεγονός ότι η γυναίκα έπεται του άνδρα και μάλιστα όπως κάποιος ανέφερε, αργεί αρκετά, δεν δείχνει ισότητα. Το ότι είναι φτιαγμένη από το ίδιο υλικό δε μου λέει κάτι. Το μόνο που θα μπορούσα να συνάγω από αυτό είναι ότι άντρας-γυναίκα είναι ίδιοι. Αλλά δεν συμφωνώ, γιατί όπως είπα, θεωρώ ότι είναι αρκετά διαφορετικοί. Όσο για την Παναγία, ναι συμφωνώ ότι την επέλεξε ο Θεός να φέρει το γιο της, το γεγονός όμως ότι θεωρείται αμόλυντη επειδή τον γέννησε χωρίς σαρκική επαφή τί σου λέει;
Εξάλλου το βάρος για μένα πέφτει στο ότι ο Θεός παρουσιάζεται -Πατήρ, Υίος και Άγιο Πνεύμα- και το θηλικό στοιχείο απουσιάζει. Για μένα αυτό είναι αρκετο, ακόμα κι αν όλα τα άλλα δεν υπήρχαν. Η Παναγία έπεται και δεν έχει συκρίνεται με το Θεό. Και η Εύα που αντιμετωπίζεται ως υπεύθυνη της πτώσης επίσης.

Hrismig ίσως αν ξαναδιαβάσεις τα σημεία που αναφέρω στο πρώτο post, να δεις γιατί έχω την εντύπωση ότι κάθε άλλο παρά τη διαφορετικότητα τονίζουν, αλλά αντίθετα το ότι δεν είναι ίση με τον άνδρα.

Όσο για αυτό που γράφεις

quote:
"Γυναίκες να σέβεστε τους άντρες σας διότι σας διδάσκουν λογική και άντρες να σέβεστε τις γυναίκες σας διότι σας διδάσκουν ΑΓΑΠΗ!!!"

ωραίο ακούγεται αν και δεν είμαι σίγουρη ότι συμφωνώ.
Όμως μου θύμησε κάτι που είχε συζητηθεί σε άλλο topic. Κάποιος είχε πει ότι η γυναίκα δεν είναι ικανή να φιλοσοφήσει και το είχε στηρίξει στο ότι δεν είναι τόσο λογική όσο ο άνδρας. AΝ είναι έτσι, τότε ο άνδρας θα μπορούσε να διαπρέψει στη φιλοσοφία αλλά δεν θα ήταν τόσο ικανός να προσεγγίσει το θείο το οποίο ΔΕΝ προσεγγίζεται με τη λογική. Όμως παρόλα αυτά στη γυναίκα δεν επιτρέπεται να γίνει ιερέας...

Για μένα και άντρας και γυναίκα είναι εξίσου ικανοί. Ναι, είναι διαφορετικοί αλλά πιστεύω ότι η διαφορετικότητα εμφανίζεται στον τρόπο που ακολουθεί ο καθένας για να κάνει κάτι, και δεν σημαίνει ότι ο ένας είναι ανώτερος στον έναν τομέα και ο άλλος στον άλλο.

For my life
Still ahead
Pity me...

Edited by - Steppenwolf on 27/11/2003 15:47:36

thothΙδρυτικό Μέλος
27/11/2003, 16:58:47
Γεια σας.

Στους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού υπήρχαν πολλές χριστιανικές κοινότητες που είχαν τελείως διαφορετική εικόνα για αυτό το θέμα. Θεωρούσαν πολλές φορές μάλιστα την Εύα ανώτερη από τον Αδάμ. Αυτές οι ομάδες ήταν επίσημα χριστιανικές αλλά με το πέραμα των πρώτων αιώνων, οι συντηρητικοί και σκληροπυρηνικοί της εκκλησίας, εξεδίωξαν αυτές τις ομάδες με πολλούς τρόπους και εξαφάνισαν τις δικές τους εκδοχές της Βίβλου και των Ευαγγελίων. Αυτές οι ομάδες ονομάστηκαν στην εποχή μας Γνωστικές. Μια τυχαία ανακάλυψη παπύρων το 1945 μας βοήθησε να γνωρίσουμε επιτέλους τι πρέσβευαν και για αυτό το θέμα.

Τι πρέσβευαν;

Δείτε

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2332&whichpage=2&ARCHIVE=

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

AnounakisΜέλος
28/11/2003, 02:21:40
quote:
ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΩΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?

στις προ χριστιανισμού υπήρχε και παρουσία γυναικών ως θεότητες και μάλιστα υπήρχε σχετική ισορροπία - ισότητα.

Στην αρχαία Ελλάδα το σκορ ήταν 6 - 6

Περίπου τα ίδια ίσχυαν και στους Αρχαίους Σουμέριους , Ινδούς , Αιγυπτίους . Σκανδιναβούς κτλ...

Για τις μετά χριστιανισμού θρησκείες... άστο καλύτερα...

Θυμήθηκα μια πολύ καλή ταινία , το ΔΟΓΜΑ....

Που στο τέλος εμφανίστηκε η Θεός....

Edited by - Anounakis on 28/11/2003 02:24:04

lencolasΜέλος
28/11/2003, 02:46:57
ΦΙΛΗ ΜΟΥ(ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ),ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟΝΟΕΙ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ:

quote:
21 ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΚΣΤΑΣΙΝ ΕΠΙ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΜΙΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΣΑΡΚΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΑΥΤΗΣ
22 ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΛΑΒΕΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕΝ ΑΥΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ
23 ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΑΔΑΜ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΣΤΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΣΤΕΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΡΞ ΕΚ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΟΝΟΜΑΣΘΗ ΑΝΔΡΙΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΑΥΤΗ ΕΛΗΦΘΗ
24 ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣ ΣΑΡΚΑ ΜΙΑΝ

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ "ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ"!!! ΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΛΑΘΕ ΤΟ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΛΙΚΟ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ. ΑΛΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΛΑΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΤΙΣ ΤΙΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΓΙΟΥΣ.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΑΡΚΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΘΕΙΚΗ ΦΥΣΗ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ..ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΙ Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΘΕΡΩΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ.
ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

Edited by - lencolas on 28/11/2003 02:52:00