- TΟ ΦΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:Υποτακτική ρε μάσεντον, μην με απογοητεύεις!
Σωστά γράφω. Εσύ δεν γράφης σωστά.
Έτσι .Τρώγαμε ξύλο παλιά όταν δεν το γράφαμε με η και......υπογεγραμμένη !
Θα ξαναθέσω όμως το ερώτημα που......με βασανίζει από μικρό παιδί . Τότε που σε παρόμοια "δύσκολα" ερωτήματα οι καθηγηαί μας .....έβγαξαν από την αίθουσα .
Ο κατηραμένος να έρπει(από του προπ.αμαρτήματος και εντεύθεν) όφις , έως τότε ......περπατούσε ή πετούσε ;
quote:Σ' αυτά τα ρημάδια τα quote είναι τόσο δύσκολο να παραλείπετε τις εικόνες ή πρέπει να σας ρίχνουμε και εδώ ξύλο;
Τρώγαμε ξύλο παλιά όταν δεν το γράφαμε με η και......υπογεγραμμένη !
quote:Όταν παραλείπατε τα σύμφωνα τι έκαναν;
Τότε που σε παρόμοια "δύσκολα" ερωτήματα οι καθηγηαί μας .....έβγαξαν από την αίθουσα.

quote:
DoctorΆννα βλέποντας τα ποστ σου σε διάφορα φόρουμ εδώ, προτείνω μην απασχολείσαι και πολύ με το να απαντάς σε ορισμένους συνδικτύους, αυτοί αυτό περιμένουνε, να πάρουν μια "καυτή" απάντηση, σαν τα σκυλιά το κόκαλο.
................................................................Ανεξάρτητα με αυτό, καλά τα πας πάντως, μέχρι στιγμής το μόνο πράγμα που έχουν βρει να σου "καταλογίσουν" είναι μια.. φράση του εαυγγελίου. Τους τάραξες στην προσβολή πάλι χεχε.
Φίλε Ντοκτορ
Προφανώς καλά τα πάει, η ομοϊδεάτης σου, μια και το δογματικό συνονθύλευμα διαφορετικών δοξασιών ανταποκρίνεται και στα δικά σου “πιστεύω”.
Αυτή η ανατύπωση και χρήση τουρλού τουρλού, χριστιανικών, ινδουιστικών, βουδιστικών και ιουδαϊκών δοξασιών, αποσπασμάτων, γνωμικών, ψαλμών, υπερβατικών φιλοσοφιών κλπ κλπ, αναρωτιέμαι πως μπορούν να ταιριάσουν σε ένα ενιαίο σύνολο?
Πως γίνεται να διατυπωθεί μια καινούργια άποψη, όταν η κάθε μία πηγή προέλευσης τους, αντικρούει μέρος ή το σύνολο της βάσης τους?
Ο χριστιανισμός - για παράδειγμα -, δεν δέχεται την μετενσάρκωση.
Η ιδέα που εσείς έχετε για το πνεύμα – άλλο παράδειγμα – δεν είναι σύμφωνη με τον χριστιανισμό.
Πως λοιπόν αραδιάζεται αποσπάσματα της Κ.Δ και της Π.Δ ?
Υπάρχει κάποια καινούργια χριστιανική αίρεση που ευαγγελίζεται αυτό μπουρδούκλωμα?
Ποια σχέση έχει το πνεύμα του Βούδα, με το πνεύμα του Ιησού και του Γιαχβέ?
Είναι καιρός που σε έχω ρωτήσει σχετικά, αλλά δεν έχω πάρει μια σαφή απάντηση.
Αυτές τις ασυναρτησίες που αραδιάζει η αννα999 και εσύ επικροτείς συμφωνώντας - και κατανοώντας θέλω να πιστεύω - , μπορείς να τις κάνεις ποιο απλές και κατανοητές και για μένα που δεν έχω τις γνώσεις του macedon , και δεν μπορώ να εντοπίσω κάποια λογική δομή και συνοχή στα “φωτισμένα” λόγια της?.
Θέλω να σωθώ και εγώ βρε ντόκτορ.
quote:
Φίλε Ντοκτορ
Προφανώς καλά τα πάει, η ομοϊδεάτης σου, μια και το δογματικό συνονθύλευμα διαφορετικών δοξασιών ανταποκρίνεται και στα δικά σου “πιστεύω”.
Η "ομοϊδεάτισσά" μου, δεν είναι και τόσο ομοϊδεάτισσά μου. Έχουμε διαφωνίες και θα συνεχίσουμε να έχουμε αν δεν τεκμηριώσει διάφορα πράγματα που έχει πει (αν και έτσι κι αλλιώς στην εμπειρία φαίνεται ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο, οπότε έτσι κι αλλιώς και να τεκμηρίωνε θεωρητικά κάτι, δεν θα ήταν αρκετό προς απόδειξη, ούτε και η δικιά μου θεωρητική ανταπόδειξη θα ήταν αρκετή. Θα έπρεπε να μπούμε στο εργαστήριο). Νομίζω ότι η Άννα έχει διάφορες πληροφορίες στο μυαλό της από αμφίβολες πηγές, που δεν τις έχει ταξινομήσει μέσα της ούτε και γνωρίζει πώς να μιλήσει ακριβώς για αυτές.
Παρόλα αυτά, ήταν ότι έπρεπε για αυτό το φόρουμ χεχε. Ήδη διασκεδάζω πολύ.
quote:Έλα ντε! Πώς μπορούν;
Αυτή η ανατύπωση και χρήση τουρλού τουρλού, χριστιανικών, ινδουιστικών, βουδιστικών και ιουδαϊκών δοξασιών, αποσπασμάτων, γνωμικών, ψαλμών, υπερβατικών φιλοσοφιών κλπ κλπ, αναρωτιέμαι πως μπορούν να ταιριάσουν σε ένα ενιαίο σύνολο?
quote:Έλα μου ντε;
Πως γίνεται να διατυπωθεί μια καινούργια άποψη, όταν η κάθε μία πηγή προέλευσης τους, αντικρούει μέρος ή το σύνολο της βάσης τους?
quote:Ναι η εκκλησία δεν τον δέχεται. Τουλάχιστον όχι μετά απο κάποια ορισμένη χρονολογία αν δεν κάνω λάθος.
Ο χριστιανισμός - για παράδειγμα -, δεν δέχεται την μετενσάρκωση.
quote:"Εμείς" δε ξέρω. Η δικιά μου προσωπική ερμηνεία του πνεύματος είναι διαφορετική με της εκκλησίας. Πρέπει να καταλάβεις όμως, ότι ο χριστιανισμός δεν ανήκει στην εκκλησία (και ας φωνάζει αυτή).
Η ιδέα που εσείς έχετε για το πνεύμα – άλλο παράδειγμα – δεν είναι σύμφωνη με τον χριστιανισμό.
quote:Πολλές. Δεν το έχεις ψάξει. Ορισμένες από αυτές προϋπήρχαν μάλιστα της σύστασης της εκκλησίας χαχα.
Πως λοιπόν αραδιάζεται αποσπάσματα της Κ.Δ και της Π.Δ ?
Υπάρχει κάποια καινούργια χριστιανική αίρεση που ευαγγελίζεται αυτό μπουρδούκλωμα?
quote:Ποια σχέση έχει η μακαρονάδα με το παστίτσιο και τα παπουτσάκια; Ιδού η απορία. Θα περιμένω και εγώ μια σαφή απάντηση απο κάποιον συνδίκτυο. (εγώ προσωπικά νομίζω σου είχα απαντήσει σχετικά με αυτό σε άλλο φόρουμ. Προτείνω να ανατρέξεις εκεί)
Ποια σχέση έχει το πνεύμα του Βούδα, με το πνεύμα του Ιησού και του Γιαχβέ?
Είναι καιρός που σε έχω ρωτήσει σχετικά, αλλά δεν έχω πάρει μια σαφή απάντηση.
quote:Ποιος σου είπε ότι συμφωνώ;
Αυτές τις ασυναρτησίες που αραδιάζει η αννα999 και εσύ επικροτείς συμφωνώντας
quote:Γιατί εγώ μπορώ; Εγώ το δήλωσα και στην διαχείρηση πριν λίγες μέρες ότι δεν μπορώ. Απευθύνσου στον Macedon να στα εξηγήσει που βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την Άννα.
και κατανοώντας θέλω να πιστεύω - , μπορείς να τις κάνεις ποιο απλές και κατανοητές και για μένα που δεν έχω τις γνώσεις του macedon , και δεν μπορώ να εντοπίσω κάποια λογική δομή και συνοχή στα “φωτισμένα” λόγια της?.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 15/11/2011 14:53:20
quote:
Υποτακτική ρε μάσεντον, μην με απογοητεύεις!
Το "η" στην υποτακτική καταργήθηκε από το 1977 με τη γραμματική του Τριανταφυλλίδη.
gianipseftis
quote:
δεν μπορώ να εντοπίσω κάποια λογική δομή και συνοχή στα “φωτισμένα” λόγια της
Κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει κάτι τέτοιο, αν αυτό σε παρηγορεί.
quote:
Θέλω να σωθώ και εγώ βρε ντόκτορ.
Ε, άμα θέλεις να σωθείς, να μελετήσεις αυτά που έχει γράψει η anna999 και να τα μάθεις απ' έξω. Μετά, θα τα μοιράσεις στα τρία και θα τα λες σαν προσευχή (απ' έξω) το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ αντίστοιχα, πριν το φαγητό.

macedon
quote:
Απευθύνσου στον Macedon να στα εξηγήσει που βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την Άννα
Άλλο τούτο πάλι!

macedon
quote:Αφού παντού με την Άννα ασχολείσαι, τι να υποθέσω;
Άλλο τούτο πάλι!
quote:Ρε μάσεντον μην μου αρχίζεις τώρα τέτοιες μπούρδες εκπαιδευτικός πράμα. Χεστήκαμε για την γραμματική του Τριανταφυλλίδη και του κάθε Τριανταφυλλίδη. Και το πολυτονικό κατήργησαν και πολλά άλλα, στην προσπάθειά τους να διαλύσουν την γλώσσα.
Το "η" στην υποτακτική καταργήθηκε από το 1977 με τη γραμματική του Τριανταφυλλίδη.
Τι σημαίνει αυτό; Οτι αν γράφει κάποιος στο πολυτονικό θα του πούμε οτι δεν ξέρει να γράφει;

quote:
Αφού παντού με την Άννα ασχολείσαι, τι να υποθέσω;
Πολύ πριν ασχοληθώ εγώ, ασχολήθηκαν όλοι οι υπόλοιποι αλλά δεν είπες για κανένα ότι είναι στο ίδιο μήκος κύματος.
Στο διάστημα αυτό, προσπαθούσα να καταλάβω τι έλεγε. Δεν τα κατάφερα και υπέθεσα πως μάλλον εγώ έχω το πρόβλημα κατανόησης.
Όταν διαπίστωσα ότι είναι γενικό το φαινόμενο, είπα να ασχοληθώ ώστε να γίνεται "διάλογος", ξέρεις τώρα, του τύπου
- Γειά σου Γιάννη
- Κουκιά σπέρνω
- Ωραία είναι, και γω πήγα.

macedon
quote:
Ρε μάσεντον μην μου αρχίζεις τώρα τέτοιες μπούρδες εκπαιδευτικός πράμα.
Ακριβώς γι' αυτό μιλάω
quote:
Χεστήκαμε για την γραμματική του Τριανταφυλλίδη και του κάθε Τριανταφυλλίδη.
Είναι η επίσημη γραμματική της ελληνικής γλώσσας και όποιος δεν την γνωρίζει, γράφει λανθασμένα.
quote:
Και το πολυτονικό κατήργησαν και πολλά άλλα, στην προσπάθειά τους να διαλύσουν την γλώσσα.
Αυτά είναι ανοησίες. Το πολυτονικό δεν εξυπηρετούσε σε τίποτε. Δεν άλλαζε σε τίποτε η προφορά του φθόγγου είτε είχε περισπωμένη επάνω είτε οξεία. Ούτε είχε διαφορά στην προφορά ο "ύπνος" από το "είπα", αν και η δασεία στο "ύ" είχε κάποτε τη σημασία της.
Οπότε, εφ' όσον δεν εξυπηρετούσε σε τίποτε, δεν βλέπω το λόγο να μην καταργηθούν.
Η γλώσσα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και εξελίσσεται όπως εξελίσσεται και το έθνος. Μη μου πεις ότι στο σπίτι σου μιλάτε λόγια ή αρχαία... Κι αφού δεν μιλάτε έτσι, γιατί να χρησιμοποιείτε τους τόνους αυτής της εποχής;
Βέβαια, αν λες "ύπνος" (με το "ύ" δασύ), τότε έχεις κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιείς τα πνεύματα και τους τόνους.
Παρεμπιπτόντως, το "η" στην υποτακτική καταργήθηκε επί Ράλλη το 1977 και όχι επί Παπανδρέου το 1982, οπότε καταργήθηκε το πολυτονικό.
quote:
Τι σημαίνει αυτό; Οτι αν γράφει κάποιος στο πολυτονικό θα του πούμε οτι δεν ξέρει να γράφει;
Όποιος γράφει στο πολυτονικό απλά βάζει παραπανίσια πράματα στη λέξη. Όποιος κάνει όμως γραμματικά λάθη, όπως να γράφει τα ρήματα με "η", τότε όντως, δεν ξέρει να γράφει.
Μην μπερδεύεις το πολυτονικό με τη δημοτική. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

macedon