ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πατρικαί Νουθεσίαι. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πατρικαί Νουθεσίαι. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/02/2010, 20:42:50
quote:

Αυτό που λέμε εδώ και καιρό,αγαπητέ μου Εαρινε και καθε φορά, διαρρυγνίεις τα ιμμάτια σου, ότι δεν κάνεις, είναι ότι το να υβρίζεις και περιπαίζεις,ειρωνεύεσαι, θεματα ιερά και όσια,των άλλων,σε κανει απλά υβιστή και συκοφάντη,όσο κι αν νομίζεις, τίποτε άλλο...Και πρέπει να καταλάβεις,ότι για τους άλλους και η ελαφρύτητα σου αυτή, σε κάποια φάση, κουράζει...Αν δεν έχεις να πεις κάτι, πρέπει με το ζόρι να πεις μακκακίες;Δεν γίνεται αλλοιώς;Δεν την γλυτώνουμε; Γιατι το παιδεύεις το πράγμα;
Αγαπητέ μου sesostris,θέλεις να μας ....εκμυστηρευτείς κάτι, με το συγκεκριμένο άσμα;

Ο ορισμός της ελαφρότητας του "είναι" και της αμετροέπειας είσαι σύ και οι συνεχείς και ανυποστήριχτες -και συνάμα- επικίνδυνες αρλούμπες και τις οποίες ορίζεις και ως ιερές!

Κανείς δεν σε καταλαβαίνει , παρά μόνο οι "συγχωριανοί" σου και αυτοί όχι ότι σε καταλαβαίνουν...απλά λένε:"Ο Βαγγέλης είναι , μην του δίνετε σημασία τώρα..τον ξέρετε.."

Είσαι γραφικός φίλε μου ...προορισμένος να δημιουργεί γέλιο αλλα και συμπόνοια κάποιες φορές..άντε τώρα ψάλε..

soul

19/02/2010, 20:52:38
Αφού προτιμας να παριστάνεις τον κλόουν στο φόρουμ και το μαντρόσκυλο, αγαπητέ Εαρινέ,μάλλον δεν έρχεσαι μόνο για το κυνήγι στο βουνό...
...Απο δω και μπρός ξεκινάμε πάλι τα γαβγίσματα...
19/02/2010, 21:24:51
quote:

Αφού προτιμας να παριστάνεις τον κλόουν στο φόρουμ και το μαντρόσκυλο, αγαπητέ Εαρινέ,μάλλον δεν έρχεσαι μόνο για το κυνήγι στο βουνό...
...Απο δω και μπρός ξεκινάμε πάλι τα γαβγίσματα...

Λοίτα για να τελειώνουμε μαζί σου...

Δεν θα μου/ας υποδείξεις εσύ , το πως θα μιλάμε και το τι θα πιστεύουμε..θα λέμε ότι μας αρέσει και αν δεν σου αρέσει , το κουβαδάκι σου και στο καλό...δεν σε υποχρεώνει κανείς να βρίσκεσαι δώ μέσα..

Στο έχω ξανα-πεί μάζεψε το βρωμο-στομά σου και το απύθμενο θράσος σου...εντάξει νεροκουβαλητή ψάλτη???

soul

19/02/2010, 22:58:50
Και ποιός σε ενέτειλε να ..τελειώσεις εσύ μαζί μου,βρε νούμερο;
Πότε περνάει το σκουπιδιάρικο, να μαζέψει τα σκουπίδια;
Μπήκες μόνο και μονο για να βγάλεις εμένα, με την απίθανη ανοησία σου;Γιατι άλλο σκοπό,δεν δείχνεις να έχεις,η άλλο τρόπο...
Και πως θα το κάνεις αυτό,καλέ μου, θα με κάνεις να βαρεθώ μέχρι αηδίας με τις κοτσάνες σου και να φύγω; Με βρήκες αγορι μου και δεν σε βρήκα....Εκτός απο χωροφύλακας, έγινες και δεσμώτης;
Μονος σου λές τι ρόλο βαράς...Και κανείς άλλος δεν το καταλαβαίνει,...Κοίτα ατυχία...
Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει να αφήσεις το φόρουμ να λειτουργήσει....
19/02/2010, 23:12:55
quote:
Sesostris
Άντε, στου παράδεισου την πόρτα
κάποιος φύτεψε δυο χόρτα
άντε, στου παράδεισου την πόρτα
κάποιος φύτεψε δυο χόρτα
Κι όσο πάνε και φουντώνουν
κι οι αγγέλοι ξεφαντώνουν

Κρύβει ο άγιος τα κλειδιά του
καθώς βλέπει τα παιδιά του
να αφήνουν τα βαγγέλια
και ν’ αρχίζουν τσιφτετέλια
να αφήνουν τα βαγγέλια
και ν’ αρχίζουν τσιφτετέλια
Άντε, στου παράδεισου την πόρτα
μεγαλώσανε τα χόρτα
άντε, στου παράδεισου την πόρτα
μεγαλώσανε τα χόρτα
κι έβγαλαν μικρά λουλούδια
που κολάζουν τ’ αγγελούδια
κι έβγαλαν μικρά λουλούδια
που κολααααααάζουν τ’ αγγελούδιαααααα

trexagireve
Αγαπητέ μου sesostris,θέλεις να μας ....εκμυστηρευτείς κάτι, με το συγκεκριμένο άσμα;

Εδώ και κάμποσο καιρό ο φίλτατος silverCostas , μας έχει πήξει στο θανατά και τη νεκροφόρα με μεταθανάτιους παραδείσους και τα τοιαύτα , μέχρι που μαύρισε η ψυχή μας . Μόνο νεκρώσιμες ακολουθίες δεν έβαλε . Εκτός τούτου θεωρεί ότι όλοι εμείς οι μη χριστιανοί που δεν ξοδεύουμε τα χρήματά μας σε κεριά και σε λιβάνια , είμαστε a priori θαμώνες σκυλάδικων και οίκων απωλείας . Και μιας και ο λόγος περί παραδείσου αγαπητέ φίλε Βαγγέλη , είπα κι εγώ να βάλω ένα παλιό κλασικό ρεμπέτικο τσιφτετέλι περί παραδείσου , μπας και ευθυμήσουμε λιγάκι . Τώρα αν εσένα δεν σου αρέσει , είσαι ελεύθερος να βάλης το «Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα» , και να πατσίσουμε .

*

20/02/2010, 00:05:14
quote:

Και ποιός σε ενέτειλε να ..τελειώσεις εσύ μαζί μου,βρε νούμερο;
Πότε περνάει το σκουπιδιάρικο, να μαζέψει τα σκουπίδια;
Μπήκες μόνο και μονο για να βγάλεις εμένα, με την απίθανη ανοησία σου;Γιατι άλλο σκοπό,δεν δείχνεις να έχεις,η άλλο τρόπο...
Και πως θα το κάνεις αυτό,καλέ μου, θα με κάνεις να βαρεθώ μέχρι αηδίας με τις κοτσάνες σου και να φύγω; Με βρήκες αγορι μου και δεν σε βρήκα....Εκτός απο χωροφύλακας, έγινες και δεσμώτης;
Μονος σου λές τι ρόλο βαράς...Και κανείς άλλος δεν το καταλαβαίνει,...Κοίτα ατυχία...
Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει να αφήσεις το φόρουμ να λειτουργήσει....

Το ότι μιλάς και συμπεριφέρεσαι κατα τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι δείχνει και καθρεπτίζει με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο την ψυχική σου κατάσταση που σε παραμυθιάζει!

Εγώ δεν είπα να φύγεις..είπα ότι αν δεν σου αρέσουν αυτά που λέμε και εκνευρίζεσαι δεν σε υποχρεώνει κανείς να παραμείνεις!

Τώρα βέβαια , η λετουργικότητα του φόρουμ...όντως ορο-εξαρτάται απο τα τρεχαγύρευε που λές και πιστεύεις ότι έχουν οποιαδήποτε σοβαρότητα!

soul

20/02/2010, 02:34:50
Εαρινέ και trexagireve καταλαβαίνω ότι μαζί δεν κάνετε και χώρια δεν μπορείτε.. αλλά τι θα λεγάτε να ηρεμήσετε για λίγο την κόντρα που έχετε και να αφήσουμε το θέμα.. να κυλήσει ομαλά.

Εκτός και αν πρέπει να πάρω μέτρα δραστικά, δεν πιστεύω ότι χρειάζεστε από πάνω σας συνέχεια έναν μπαμπούλα..

silverCostasΝέο Μέλος
20/02/2010, 05:13:54
=====================================================================

Δια την εσωτερικήν σου λύπην και το πένθος, αν είναι ωφέλιμα ή όχι, σου λέγω: είναι λίαν ωφέλιμα, διότι σε συγκρατούν από την αμαρτίαν, ιδίως από την προσπάθειαν και ηδονήν του κόσμου, ως αλλότρια του Θεού. Ναι, αλλά και εδώ χρειάζεται διάκρισις, να μη βγαίνουν έξω του ορίου, διότι κατόπιν γίνονται βλαβερά. Ιδού ένα σημείον: Όταν πενθής αναλογιζόμενος τας παλαιάς αμαρτίας σου και το πένθος εξέλθη του κανονικού ορίου, καταλήγει εις την απόγνωσιν και κατόπιν θεωρείς τον Θεόν αδυσώπητον τιμωρόν, όπερ άτοπον, διότι ο Θεός παιδεύει ως πατέρας και το εννοεί ούτως ο χριστιανός, όταν δεν βγη έξω του ορίου. Δια τούτο υπέρ πάντων η διάκρισις, διότι μας απαλλάσσει από υπερβολάς και από ελλείψεις. Όταν σε καταλαμβάνη απόγνωσις, γύριζε το φύλλον και αναλογίζου: Εάν ο Θεός εκέλευσε τοις ανθρώποις αφιέναι τοις συνανθρώποις αυτών τα παραπτώματα εβδομηκοντάκις επτά κάθε ημέραν, πόσον μάλλον θα αφήση ένας άπειρος εις την ευσπλαχνίαν Θεός; Ποίος μετενόησε και δεν εσώθη; Ποίος είπε το «ήμαρτον» και δεν συνεχωρήθη; Τις έπεσε και εζήτησε βοήθειαν και δεν εσηκώθη; Τις έκλαυσε και δεν παρεκλήθη από τον Θεόν; «Εάν υμείς, λέγει ο Κύριος, πονηροί όντες οίδατε δόματα αγαθά διδόναι τοις τέκνοις υμών, πόσω μάλλον ο πατήρ υμών ο εν τοις ουρανοίς δώσει αγαθά τοις αιτούσιν Αυτόν;» (Ματθ.7,11 ). Μας παιδεύει ο ουράνιός μας Πατήρ όχι δια να απογνώσωμεν, αλλά δια να μετανοήσωμεν και να διορθωθώμεν. Όταν παρανοήσωμεν την έννοιαν της παιδείας, καταλήγομεν εις την απόγνωσιν και εν συνεχεία θεωρούμεν τον ουράνιον Πατέρα χωρίς έλεος τιμωρόν, όπερ άτοπον, συνάμα συνεχομένη υπό μίαν τοιαύτην επήρειαν, αδύνατον να παρακληθή η ψυχή. Όταν λοιπόν υγιώς κρατήσωμεν την έννοιαν της παιδείας των θλίψεων, ακολουθεί πολλή θεϊκή παρηγορία. Ιδού λοιπόν, παιδί μου, υπό ποίον τρόπον το πένθος και η λύπη ωφελούν ή όχι.
=====================================================================

20/02/2010, 10:53:23
Έτσι είναι αγαπητέ μου elo και επαναλαμβάνω, ότι δεν εκνευρίζομαι...Αλλά,δεν μυ αρέσει να χαλάνε τη συζήτηση, άσχετοι με τα θρησκευτικά ζητηματα...Να μαθαίνουν,όχι να λένε κοτσάνες...
Δεν υπάρχει ..επίπεδο, ρε φιλε κι ειναι κριμα, γιατι υπάρχει, υποβόσκων και μπροστά φάινεται η επιπολαιότητα..
Τιποτε άλλο, δεν με πειράζει...
Εαρινέ, να συμμαζευτείς,....Πρόσεχε τι γράφεις, όχι όταν βριζεις, τότε, δεν προσέχεις, ούτως ή άλλως,αλλά όταν θέλεις να τοποθετηθείς, σκέψου τι θα γράψεις..Ερεύνησε πρώτα, τι λές, αν στέκει και μετά, μην το υπερασπίζεσαι...Αν θέ ναρθει, θάρθει..
Μην το κουράζεις πολυ,γιατι δεν σου βγαίνει..
20/02/2010, 12:47:38
quote:

Έτσι είναι αγαπητέ μου elo και επαναλαμβάνω, ότι δεν εκνευρίζομαι...Αλλά,δεν μυ αρέσει να χαλάνε τη συζήτηση, άσχετοι με τα θρησκευτικά ζητηματα...Να μαθαίνουν,όχι να λένε κοτσάνες...
Δεν υπάρχει ..επίπεδο, ρε φιλε κι ειναι κριμα, γιατι υπάρχει, υποβόσκων και μπροστά φάινεται η επιπολαιότητα..
Τιποτε άλλο, δεν με πειράζει...
Εαρινέ, να συμμαζευτείς,....Πρόσεχε τι γράφεις, όχι όταν βριζεις, τότε, δεν προσέχεις, ούτως ή άλλως,αλλά όταν θέλεις να τοποθετηθείς, σκέψου τι θα γράψεις..Ερεύνησε πρώτα, τι λές, αν στέκει και μετά, μην το υπερασπίζεσαι...Αν θέ ναρθει, θάρθει..
Μην το κουράζεις πολυ,γιατι δεν σου βγαίνει..

Στο έχω και στο έχουν πεί πολλές φορές , ότι ακροβατείς ανάμεσα στην υπερμεγέθη φαντασία σου και σε ένα ιδιότυπο χαρακτήρα ψύχωσης που εκφέρει αλαμπουρνέζικα και τα οποία ... μόνο εσύ καταλαβαίνεις!

Βρές τα με τον εαυτό σου και μετά -ίσως- μπορέσεις να σεβασθείς και τους συνομιλητές σου και ίσως μπορέσεις -κάποια στιγμή- να διατυπώσεις και λόγο ωρίμου και συγκροτημένου ανθρωπου!

Θα σε παρακαλούσα -όπως έχουν κάνει και άλοι συνδίκτυοι- ένθεν να μην μου απευθύνεις το λόγο και να μην συμμετέχεις -έστω και με υπονοούμενα- σε συζητήσεις μου , με άλλους συνδίκτυους!

Δεν θέλω να σου πώ καμμιά κουβέντα άσχημη και για την οποία θα μετανοιώσω άσχημα , μιας και δεν με εκφράζουν τέτοιες συμπεριφορές!

Μην μου ξανα-απευθύνεις το λόγο ποτέ...σε παρακαλώ πολύ!

soul