- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! Νο 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:
Α!ξεχασα να αναφέρω πως οι επιδοτήσεις τελειώνουν.
Από εδώ και πέρα θα δίνουμε…
Ότι φάγαμε φάγαμε.
Από στιγμή σε στιγμή έρχεται ο λογαριασμός….-----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
E, δεν έχεις πιστωτική;
.
.3A
Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Όσο και αν σου φανεί περίεργο δεν έχω.
Στο χέρι ότι έχω.
----
όπως αρκετοί συμπολίτες μας, έτσι και γω , άκουσα την δήλωση αυτή (την οποία και παρέθεσα σε προηγούμενο μήνυμα μου). Ξέρετε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ως θεσμός, σημαίνει, συμβολοποιει την ενεργή βούληση όλων των ελλήνων πολιτών. Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα ο επίσημος λόγος της. Πέραν του θεσμικού όμως η κα Μπενάκη εξ’οσων έχουν έρθει στην αντιληψη μου διέπεται από σοβαρότητα, αν και αυτό ελάχιστη σημασία έχει.
Η επίμαχη φράση ξενίζει, προβληματίζει, σε αρκετές περιπτώσεις θυμώνει και απαιτούνται διευκρινήσεις. Ειπωμένη σε μια περίοδο που η χρόνια σήψη των δομών μιας ολόκληρης κοινωνίας μορφοποιείται, εμπορευματοποιείται και προσφέρεται με καταιγιστικούς ρυθμούς μέσα από τα ΜΜΕ, που ανάγουν εαυτό σε αλάθητο κριτή ευαγγελιζομενο την κάθαρση, καταρρίπτοντας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατακτήσεις αιώνων όπως το δικαίωμα του οιοδήποτε να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε ένα θεσμικό πλαίσιο κανόνων αποδεκτών και συμφωνημένων από την ίδια την κοινωνία. Μόνον πανικό μπορεί να προκαλέσει το ενδεχόμενο της ‘άτυπης νομιμοποίησης’ μιας τέτοιας συμπεριφοράς.
Ποια όμως η θέση του ανθρώπου μέσα σε όλον αυτόν το ορυμαγδό των ‘αποκαλύψεων’; Ποιο είναι εκείνο το κριτήριο που θα ορίσει και θα κατευθύνει την δράση του προς την επίτευξη ενός τρόπου (συν)υπάρξεως των μελών μιας κοινωνίας που θα προάγει τον Aνθρωπο;
Θαρρώ ότι είναι ένα σοβαρό θέμα με πολλές προεκτάσεις αλλά συνάμα εύκολα μπορεί να ξεφύγει από την θεματολογία του Esoterica. Έχουν ξεφύγει πολύ πιο απλά θέματα.
Επίσης ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας στείρας αντιπαράθεσης, ψήγματα της οποίας συναντήσαμε πιο πάνω. Για ολ’αυτά από την πλευρά της συντονιστικής ομάδας θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους συμμετάσχουν στην συζήτηση να προσπαθήσουν να το κάνουν μέσα στα πλαίσια του ευγενούς διαλόγου και προτρέψω σε μια εσωτερική προσέγγιση, για να είμαστε και εντός θεματολογίας.
Εάν υπάρξουν (και αντιληφθούμε φυσικά) υβριστικές συμπεριφορές ή ξεφύγει από την γενικότερη θεματολογία του Esoterica, ελπίζω να καταλαβαίνετε όλοι ότι είμαστε υποχρεωμένοι να απενεργοποιήσουμε το θέμα.
Όσον αφορά την αναφορά μου στα ‘ψήγματα’, τι να πω σε όσους εκφράζονται με διάθεση υποτιμητική απέναντι στα πιστεύω του συνομιλητή τους; Το μόνο που μπορώ να πω αυτήν την στιγμή είναι να ξανακοιτάξουν, ο καθένας ξεχωριστά, με ποιους όρους συμφώνησαν ως προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε τούτον τον χώρο.
Είναι η προσωπική ευθύνη και ωριμότητα που διαμορφώνει εκείνο το κριτήριο σύμφωνα με το οποίο εξετάζουμε την ατομική μας συνέπεια. Εάν δεν σεβόμαστε την ίδια μας την συγκατάθεση, την ίδια μας την απόφαση, τον ίδιο μας τον εαυτό πως είναι δυνατόν να σεβαστούμε κάποιον άλλον και να εμπνεύσουμε τον σεβασμό των άλλων ως φυσικό επακόλουθο (κι όχι ως ζητούμενο);
Edited by - morent11 on 12/02/2005 13:16:54
oedipous
quote:
Η επίμαχη φράση ξενίζει, προβληματίζει, σε αρκετές περιπτώσεις θυμώνει και απαιτούνται διευκρινήσεις. Ειπωμένη σε μια περίοδο που η χρόνια σήψη των δομών μιας ολόκληρης κοινωνίας μορφοποιείται, εμπορευματοποιείται και προσφέρεται με καταιγιστικούς ρυθμούς μέσα από τα ΜΜΕ, που ανάγουν εαυτό σε αλάθητο κριτή ευαγγελιζομενο την κάθαρση, καταρρίπτοντας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατακτήσεις αιώνων όπως το δικαίωμα του οιοδήποτε να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε ένα θεσμικό πλαίσιο κανόνων αποδεκτών και συμφωνημένων από την ίδια την κοινωνία. Μόνον πανικό μπορεί να προκαλέσει το ενδεχόμενο της ‘άτυπης νομιμοποίησης’ μιας τέτοιας συμπεριφοράς.
Αυτή τώρα είναι σοβαρή τοποθέτηση πολίτη ευρωπαϊκής χώρας του 2005 ![]()
ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ![]()
ΑΝ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ![]()
ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ![]()
ΑΝ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ![]()
ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ![]()
ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ, είπε ο Ηράκλειτος και τί κατάλαβαν οι σημερινοί "Έλληνες" ![]()
ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΕΙΤΕ.
Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΩΦΕΛΗΣΕ ΠΟΤΕ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ.
.
.

Edited by - Zadok on 12/02/2005 15:36:20
quote:
Όσο και αν σου φανεί περίεργο δεν έχω.
Στο χέρι ότι έχω.
Αγαπητέ τυχερουλης, η αναφορά μου ήταν χιουμοριστική, αλλά εν πάσει περιπτώσει, οι επιδοτήσεις δεν σταματούν, σταματούν μόνο για συγκεκριμένα προϊόντα και αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια.
Μακάρι το ελληνικό κράτος να είχε τη μεθοδολογία και την οργάνωση της ευρώπης τόσα χρόνια...
.
.

quote:
ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ![]()
Θα συμφωνήσω Ζadok.
Οπότε θα πρέπει κάποια στιγμή να δεχτείς και εσύ φυσικά την πραγματικότητα,
ότι τα πράγματα έχουν όντως αρχίσει να αλλάζουν, να εξελίσσονται, να διαφοροποιούνται τα δεδομένα.είναι ένα μεταβατικό αλλά δύσκολο στάδιο.
Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 34/02/1985 25:61:02
quote:
Οπότε θα πρέπει κάποια στιγμή να δεχτείς και εσύ φυσικά την πραγματικότητα,ότι τα πράγματα έχουν όντως αρχίσει να αλλάζουν, να εξελίσσονται, να διαφοροποιούνται τα δεδομένα.είναι ένα μεταβατικό αλλά δύσκολο στάδιο.
Βρίσκεις ότι εγώ δε δέχομαι την πραγματικότητα ![]()
Ό,τι πεις. Δε χαλάμε καρδιές... ![]()
.
.

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 34/02/1985 25:61:02
------------------------
Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.

quote:
Ίσως να την δέχεσαι, αλλά δεν το παραδέχεσαι.Και δεν σε ειρωνεύομαι με αυτό που λέω.
Μήπως θα ήθελες να γίνεις πιο σαφής, διότι πολύ φοβούμαι ότι ή εγώ δε σε αντιλαμβάνομαι ή εσύ δε με αντιλαμβάνεσαι...;
.
.

..."Terrorism is the best political weapon for nothing drives people harder than a fear of sudden death." -- Adolf Hitler
quote:
Πολλά γράφτηκαν από την τελευταία φορά που μπήκα στο φόρουμ. Βασικά όλοι λέμε ότι τα μεγαλύτερα θύματα εκμετάλλευσης και παραπληροφόρησης είναι οι ίδιοι οι πολίτες των ΗΠΑ.
Λάθος αντίληψη, το αντίθετο συμβαίνει...
Αγαπητέ CM σε πληροφορώ ότι πολλοί αμερικάνοι πολίτες έχουν αντιληφθεί τι παίζεται και έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται ενεργά εδώ και χρόνια.
Εμείς ακόμα στην Ελλάδα κοιμόμαστε τον ύπνο τον βαθύ και ονειρευόμαστε ευρωπαϊκούς «παραδείσους» ξεχνώντας τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς του έθνους μας...
..."Terrorism is the best political weapon for nothing drives people harder than a fear of sudden death." -- Adolf Hitler
Μετά λέει θα έχουμε νέα μορφή διακυβέρνησης.......
Βέβαια εδώ ξέχασε να μας πει η αγαπητή κα. Πρόεδρος αν το αυτό θα γίνει με πολεμικό βίαιο τρόπο(σφαγή & γενοκτονία ελλήνων) ή με...... ειρηνικό τρόπο (ανακατανομή πληθυσμών με συμφωνία) ......
Για χάρη της ..."ειρήνης" πάντα βεβαίως βεβαίως.............. ![]()
Edited by - skeptic on 12/02/2005 20:25:49
Για να είναι νομιμοφανείς στις επιταγές τις ευρωπαϊκής ένωσης.
Και όλα θα είναι η μια χαρά.
---
quote:
Αυτή τώρα είναι σοβαρή τοποθέτηση πολίτη ευρωπαϊκής χώρας του 2005;
Zadok, ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω τι θες να πεις. Μιας και είμαι υπαρκτό πρόσωπο, πολίτης δλδ ευρωπαϊκής χώρας του 2005, το μόνο που μένει για εξέταση είναι το ‘σοβαρη’. Τι λοιπόν προσδίδει σε μιαν άποψη σοβαρότητα; Ίσως να χαρακτηρίσεις ξανά αστεία την ερώτηση αλλά θαρρώ ότι δικαιούμαι να ζητήσω μιαν απάντηση.
Είναι προφανές από την πρόταση που χρησιμοποίησες πως μας λες ότι μπορείς να ξεχωρίζεις τι είναι αντικειμενικά σοβαρό και τι όχι. Εάν πάλι το κριτήριο σου είναι υποκειμενικό, το έχεις διαμορφώσει δλδ εσύ, τότε νομίζω ότι έχουμε διαφορετική προσέγγιση τόσο για την ευγένεια όσο και για τον διάλογο.
Επίσης άλλη μια ερώτηση: Πως μια τέτοια διατύπωση μπορεί να σημάνει ταυτότητα ειλικρινούς έρευνας ως προς το αληθές;
Και μια παράκληση: ξαναδιάβασε προσεκτικά το πιο κάτω:
quote:
Όσον αφορά την αναφορά μου στα ‘ψήγματα’, τι να πω σε όσους εκφράζονται με διάθεση υποτιμητική απέναντι στα πιστεύω του συνομιλητή τους; Το μόνο που μπορώ να πω αυτήν την στιγμή είναι να ξανακοιτάξουν, ο καθένας ξεχωριστά, με ποιους όρους συμφώνησαν ως προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε τούτον τον χώρο.
Είναι η προσωπική ευθύνη και ωριμότητα που διαμορφώνει εκείνο το κριτήριο σύμφωνα με το οποίο εξετάζουμε την ατομική μας συνέπεια. Εάν δεν σεβόμαστε την ίδια μας την συγκατάθεση, την ίδια μας την απόφαση, τον ίδιο μας τον εαυτό πως είναι δυνατόν να σεβαστούμε κάποιον άλλον και να εμπνεύσουμε τον σεβασμό των άλλων ως φυσικό επακόλουθο (κι όχι ως ζητούμενο);
Όσο δικαιούσαι να έχεις την άποψή σου, δικαιούμαι και εγώ και ο καθένας και όλοι μπορούμε να εκφραστούμε ποικιλοτρόπως... Τώρα μας πήρε ο πόνος; Εν πάσει περιπτώσει...
Ας συνεχίσουμε λοιπόν...
"Ε, και;"
Όσο απλοϊκή και αν σου φαίνεται η ερώτηση, είναι άκρως ουσιαστική, σε αντίθεση με τις παραθέσεις σου, οι οποίες κατά την ταπεινή μου άποψη και όπως ανέφερα, κάθε άλλο παρά από λιτότητα δε χαρακτηρίζονται.
Ε, και λοιπόν...;
Για εξήγησέ μας πώς αντιλαμβάνεσαι το γόνιμο διάλογο...
Επί του θέματος όμως, σε παρακαλώ και όχι ακαδημαϊκά.
Εγώ πιστεύω ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας και εσύ απ' ότι κατάλαβα (αν δεν κατάλαβα καλά παρακαλώ, γνωστοποίησέ το μου), πιστεύεις ότι υφίσταται.
Χθες είχες τις ίδιες ανησυχίες ή σου προέκυψαν τώρα που διάβασες/άκουσες την προσφώνηση αυτή;
Ζεις στην Ελλάδα και είσαι Έλληνας πολίτης;
Γνωρίζεις από πότε η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τί προϋποθέσεις, υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα - παροχές περιλαμβάνει αυτό ως γεγονός;
Έχεις ψηφίσει στις εκλογές και ειδικά στις Ευρωεκλογές;
Συγγνώμη για τον καταιγισμό των ερωτήσεων, αλλά από τις απαντήσεις ευελπιστώ ότι θα συμπεράνεις μόνος σου περί της "σοβαρότητας" στην οποία αναφέρθηκα.
Επίσης, να σου θυμήσω ότι η προηγούμενη τοποθέτησή μου είχε και άλλες προτάσεις, τις οποίες παρατηρώ ότι επιλεκτικά τις αγνόησες και έπραξες κάκιστα, διότι θα έπρεπε να τις λάβεις υπ' όψιν.
Μακρυγόρησα κι εγώ κάπως, αλλά προσπάθησα να βρούμε μία κοινή συνισταμένη.
.
.

Είναι εύκολο να αντιλαμβάνεται κάποιος τις εξελίξεις , αλλά τελείως διαφορετικό να τις αποδέχεται.
Ποιός υγειής άνθρωπος μπορεί να παραδοθεί σε "νέες πραγματικότητες" που ο ίδιος δεν επέλεξε;
Το "δώσε μου τη χώρα σου για να έχεις ειρήνη" είναι ότι πιό επικίνδυνο υπάρχει .
Ποιός ανήγαγε την ειρήνη ψηλότερα απο την ελευθερία; Από πότε;
Το δικαίωμα μιάς θέσης κάτω απ`τον ήλιο μπορούμε να το διαπραγματευτούμε ποτέ;
Αναρρωτιέμαι ποιές είναι αυτές οι εξελίξεις που κατά την Zadok καλούμαστε νομοτελειακά να υποκύψουμε.
Τελικά είναι λίγο περίεργο που η συζήτηση αυτή γίνεται στην ενότητα ".-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-."
Το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Βουλής μίλησε με βεβαιότητα για τις μελλοντικές εξελίξεις των επομένων 5 ετών δεν μας κάνει να ανησυχούμε;
Όταν είπε :
"... από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"
Εμείς τι να υποθέσουμε;
-Ποιές αυτές οι αρχές και οι εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων;
-Ποιές είναι αυτές οι ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης;
Να το έλεγε ένας τυχαίος ,πάει στο διάβολο....
Όταν το λέει η Κυρία Μπενάκη , μιά κορυφαία λειτουργός της Πολιτείας
είναι πραγματικά τουλάχιστον δυσοίωνο και εφιαλτικό για τον Ελληνικό λαό.
Αποδεικνύεται όμως και κάτι πολύ πιό εφιαλτικό.
Το σκοτάδι της πληροφόρησης του Ελληνηνικού Λαού.
Ενός λαού που δεν γνωρίζει απο ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.......
Κατα τα άλλα ονομάζεται ψηφοφόρος..
Α!ξεχασα να αναφέρω πως οι επιδοτήσεις τελειώνουν.
Από εδώ και πέρα θα δίνουμε…
Ότι φάγαμε φάγαμε.
Από στιγμή σε στιγμή έρχεται ο λογαριασμός….
......------+++----.........=== +++++
--- --++ ο λογαριασμος θα εχει πολλα μηδενικα και θα το ξεχρεωνουμε
για πολλους αιωνες οσα περισσοτερα παιρνουμε τοσο χρεωνομαστε
μα καλα δεν ειμαστε με τα καλα μας!![]()
![]()
gh
quote:
Όσο δικαιούσαι να έχεις την άποψή σου, δικαιούμαι και εγώ και ο καθένας και όλοι μπορούμε να εκφραστούμε ποικιλοτρόπως... Τώρα μας πήρε ο πόνος; Εν πάσει περιπτώσει...Ας συνεχίσουμε λοιπόν...
"Ε, και;"
Όσο απλοϊκή και αν σου φαίνεται η ερώτηση, είναι άκρως ουσιαστική, σε αντίθεση με τις παραθέσεις σου, οι οποίες κατά την ταπεινή μου άποψη και όπως ανέφερα, κάθε άλλο παρά από λιτότητα δε χαρακτηρίζονται.
Ε, και λοιπόν...;
Για εξήγησέ μας πώς αντιλαμβάνεσαι το γόνιμο διάλογο...
Επί του θέματος όμως, σε παρακαλώ και όχι ακαδημαϊκά.Εγώ πιστεύω ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας και εσύ απ' ότι κατάλαβα (αν δεν κατάλαβα καλά παρακαλώ, γνωστοποίησέ το μου), πιστεύεις ότι υφίσταται.
Χθες είχες τις ίδιες ανησυχίες ή σου προέκυψαν τώρα που διάβασες/άκουσες την προσφώνηση αυτή;
Ζεις στην Ελλάδα και είσαι Έλληνας πολίτης;
Γνωρίζεις από πότε η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τί προϋποθέσεις, υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα - παροχές περιλαμβάνει αυτό ως γεγονός;
Έχεις ψηφίσει στις εκλογές και ειδικά στις Ευρωεκλογές;
Πολύ φοβάμαι κυρία Zadok ότι δεν αφορά τη συζήτηση αν κάποιος "ψήφισε στις ευρωεκλογές"
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το τόσο εύκολο "Ε, και;"
Τι είναι αυτό που σε κάνει να είσαι τοσο θετική με τις "ευρωεκλογές".
quote:
δικαιούμαι και εγώ και ο καθένας και όλοι μπορούμε να εκφραστούμε ποικιλοτρόπως... Τώρα μας πήρε ο πόνος; Εν πάσει περιπτώσει...
Δηλαδή η μόνη έκφραση που μπορεί να υπάρχει είναι η έκφραση της κυβέρνησης; , Όλα τα άλλα είναι "πόνος";
Αγαπητή Zadok σου συνιστώ να είσαι επιφυλακτική με τις κυβερνήσεις και με τον τρόπο που χειρίζονται τα εξωτερικά θέματα.
Να είσαι επιφυλακτική στις ομαδοποιημένες πολιτικοηθικές τοποθετήσεις .
quote:
Η Κυρία Πρόεδρος δεν μίλησε για ανταλλαγές εδαφών ή κατοικιών.
Σωστό αυτό.
quote:
Είναι εύκολο να αντιλαμβάνεται κάποιος τις εξελίξεις , αλλά τελείως διαφορετικό να τις αποδέχεται.
Κι αν δεν τις αποδεχτεί, τί θα κάνει;
quote:
Ποιός υγειής άνθρωπος μπορεί να παραδοθεί σε "νέες πραγματικότητες" που ο ίδιος δεν επέλεξε;
ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ;
Δεν έχεις αποδεχθεί τους όρους ένταξης στην Ένωση;
Δεν ψηφίζεις τους εκπροσώπους σου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
quote:
Το "δώσε μου τη χώρα σου για να έχεις ειρήνη" είναι ότι πιό επικίνδυνο υπάρχει .
Ποιός ανήγαγε την ειρήνη ψηλότερα απο την ελευθερία; Από πότε;
Δε σου ζητάει κανείς τίποτε. Συμφώνησες να ενταχθείς σε μία ένωση.
Ένωση σημαίνει ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ.
quote:
Το δικαίωμα μιάς θέσης κάτω απ`τον ήλιο μπορούμε να το διαπραγματευτούμε ποτέ;
Όχι και δεν στο ζητά κανείς.
quote:
Αναρρωτιέμαι ποιές είναι αυτές οι εξελίξεις που κατά την Zadok καλούμαστε νομοτελειακά να υποκύψουμε.
Θα 'πρεπε να τις γνωρίζεις κι εσύ και ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, ο οποίος είναι πολιτικά ενεργός και συνειδητοποιημένος.
quote:
Τελικά είναι λίγο περίεργο που η συζήτηση αυτή γίνεται στην ενότητα ".-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-."
Σωστό αυτό κατά την άποψή μου.
quote:
Το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Βουλής μίλησε με βεβαιότητα για τις μελλοντικές εξελίξεις των επομένων 5 ετών δεν μας κάνει να ανησυχούμε;
Προσωπικά, το αντίθετο θα με ανησυχούσε. Δηλ. αν δεν ήξερε τί της γινόταν ή αν δεν τόλμαγε ούτε καν να τα πει...
quote:
Όταν είπε :
"... από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"
Εμείς τι να υποθέσουμε;
Οι αλλαγές δεν είναι φυσιολογικό να φέρουν κοινωνικούς κραδασμούς και προκλήσεις που όλοι χρειάζεται ν' αντιμετωπίσουμε;
Πρώτη φορά το συναντάς;
Εδώ μία συζήτηση κάνουμε και βλέπεις ποιός ταράζεται και πόσο... Φαντάσου...
Όποιος αντιληφθεί γρηγορότερα τί γίνεται γύρω του, θα κερδίσει και τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.
quote:
-Ποιές αυτές οι αρχές και οι εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων;
Εγώ θα σε ρώταγα αν ξέρεις ποιές είναι οι γνωστές και καθιερωμένες και μετά έπεται κι η απάντηση στο ποιές θα είναι οι νέες...
quote:
-Ποιές είναι αυτές οι ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης;
Η εξουσία και μόνο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φτάνει.
quote:
Να το έλεγε ένας τυχαίος ,πάει στο διάβολο....
Όταν το λέει η Κυρία Μπενάκη , μιά κορυφαία λειτουργός της Πολιτείας
είναι πραγματικά τουλάχιστον δυσοίωνο και εφιαλτικό για τον Ελληνικό λαό.
Για όσους φοβούνται και τον ίσκιο τους, ναι.
Το ελληνικό έθνος που επέζησε Τουρκικής κατοχής επί 400 χρόνια, ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ.
quote:
Αποδεικνύεται όμως και κάτι πολύ πιό εφιαλτικό.
Το σκοτάδι της πληροφόρησης του Ελληνηνικού Λαού.
Ενός λαού που δεν γνωρίζει απο ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.......
Κατα τα άλλα ονομάζεται ψηφοφόρος..
Ποιός φταίει γι' αυτό; Το ξερό μας το κεφάλι μήπως;
.
.