ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΑΦΗ - ΒΑΠΤΙΣΗ - ΓΑΜΟΣ μη θρησκευομένων. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΑΦΗ - ΒΑΠΤΙΣΗ - ΓΑΜΟΣ μη θρησκευομένων. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Tyaneas31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
25/08/2005, 12:48:23
Παιδιά, για να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.
Έγραψα τη γνώμη μου σε ένα ωραίο θέμα που ήταν παλιότερο και το αναβίωσε η αγαπητή ΑΤΜΑ!
Τόσα άλλα θέματα έχουν καταντήσει διαμάχες Χριστιανών-μή Χριστιανών.
Ας κρατήσουμε ένα άλλο επίπεδο εδώ κι ας γράψουμε απλά τη γνώμη μας για το θέμα του topic χωρίς αντιπαραθέσεις.

GDS1, δε μπορώ να ασχοληθώ με τη γνώμη του Ψηλού και του κάθε Ψηλού επί του θέματος.
Προσωπικά δεν θα εμπλακώ σε μία διαμάχη γιατί αυτό νομίζω οτι πάει να γίνει και κακώς που του απάντησα.
Δεν θα επαναληφθεί για να εμποδίσω πιθανές διαμάχες που έχουν ήδη πυροδοτηθεί σε άλλα θέματα.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

25/08/2005, 13:27:05
quote:
Παιδιά, για να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.
Έγραψα τη γνώμη μου σε ένα ωραίο θέμα που ήταν παλιότερο και το αναβίωσε η αγαπητή ΑΤΜΑ!
Τόσα άλλα θέματα έχουν καταντήσει διαμάχες Χριστιανών-μή Χριστιανών.
Ας κρατήσουμε ένα άλλο επίπεδο εδώ κι ας γράψουμε απλά τη γνώμη μας για το θέμα του topic χωρίς αντιπαραθέσεις.

Για μια φορά, ν' αγιάσει το στόμα σου! Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπες. Το δεύτερο μέρος της απάντησής σου το αφήνω ασχολίαστο.

Όσον αφορά το τι είπε ο GDS1 και αυτό το αφήνω ασχολίαστο, μιας που κινείται στα πλαίσια του ρόλου του σε αυτό εδώ το φόρουμ.

Τι είναι λοιπόν αυτό που σας ερέθισε ίσως στα λεγόμενά μου;;
Μήπως είναι ψέμα το ότι κάποιοι, αν διαβάσετε τα προηγούμενα μηνύματα, χρησιμοποίησαν και αυτό το θέμα για να επιτεθούν κατά της εκκλησίας;;

Πότε επιτέλους θα γίνουμε ώριμοι για να μιλήσουμε σαν ώριμοι και να μην χρησιμοποιούμε το κάθε θέμα για να πουλήσουμε φτηνή προπαγάνδα και να ξεφτιλίζουμε το κάθε θέμα που ανοίγεται;;

Τα μυστήρια και τα τελετουργικά της Εκκλησίας δεν υφίστανται για κάποιον που δεν τα δέχεται ή είναι εκτός της Εκκλησίας.
Όταν κάποιοι, εισαγγελείς ή όχι, επιβάλλουν το αντίθετο, τότε καταπατούν την ελεύθερη βούληση του "άθεου" ή οποιουδήποτε ατόμου που επέλεξε διαφορετικά απ' ότι ένας Χριστιανός.

Το να εκφράζουμε τις απόψεις μας, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουμε υπόψη μας την άλλη πλευρά, και να θεωρούμε κάποια πράγματα ως υποχρέωση της Εκκλησίας, δεν είναι ωφέλιμο αλλά ούτε και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρώτα θα πρέπει να γνωρίζουμε την επίσημη θέση της Εκκλησίας και έπειτα να λέμε ότι λέμε.
Σε αρκετά πράγματα, ούτε και εγώ γνωρίζω την επίσημη θέση της, οπότε προτιμώ να κρατώ επιφυλακτική στάση στα όσα μπορεί και να πω, με ανοιχτή την προοπτική, κάποιος που γνωρίζει όντως, να με διορθώσει.

Φιλικά όπως πάντα

GDS1Μέλος
25/08/2005, 13:36:04
Ψηλός
"Όσον αφορά το τι είπε ο GDS1 και αυτό το αφήνω ασχολίαστο, μιας που κινείται στα πλαίσια του ρόλου του σε αυτό εδώ το φόρουμ."

Τέλος πάντων δεν το συνεχίζω...!!! όσοι διαβάζουνε ας κρίνουν

Συμφωνώ με την τοποθέτηση του Dying-Incumbus

ΤΕΛΟΣ

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

Edited by - GDS1 on 25/08/2005 13:38:17

25/08/2005, 14:19:16
ας πουμε οτι εχω οικογενειακο ταφο εκει εχουν θαφτει οι προγονοι μου
καποια στιγμη ερχετε η ωρα να μπω και εγω εκει

θα απαγορευσει ο παπας την ταφη μου στον ταφο γιατι δεν ειμαι χριστιανος;

προσεχτε τι λεω οχι νεκροσιμη ακολουθια και ψαλμοδιες για την ψυχη μου και διαφορα θρησκευτικα
απλο ενταφιασμο περνουν το πτωμα και το βαζουν στην θεση του

τι παει να πει ειναι χριστιανικο νεκροταφειο
ενας χωρος ειναι για ενταφιασμο των σωματων

απο οσο ξερω ο χωρος ανοικει στον δημο οχι στην ενορια
ειναι χωρος που εχει παραχωρισει ο δημος για την ταφη των ανθρωπων

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

El IdioΜέλος
25/08/2005, 14:43:55
o psilos kolisai oti ta nekrotafeia einai xristianika.
sto xorio mou einai kinotiko, loipon ego leo na afinome tous xriastianous exo sto dromo kai na thavoume ton ypolipo kosmo mesa,to provlima lythike,zito h dimokratia.
25/08/2005, 15:05:24
Παιδιά με συγχωρείτε γιατί ακούω εξωφρενικά πράγματα. Τα νεκροταφεία είναι δημόσια ιδιωτικά ή κοινοτικά. Για την ταφή κάθε ανθρώπου πώς να μήν είναι δυνατόν να γίνει εκεί όπου επιθυμεί ο ίδιος και οι συγγενείς του αφού να λύσει τις υποχρεώσεις του με τον δήμο που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου!!
Απο κεί και μετά ο κάθε παπατράγος που κολλάει δέν μπορώ να καταλάβω. Άν δέν λάβουμε την άδεια απο αυτόν, και άν δέν κρίνει αυτός οτι έζησε σύμφωνα με τους δικούς του ηθικούς κανόνες και αρνηθεί να τον διαβάσει πρέπει να πετάξουμε τον άνθρωπο στα αζήτητα?
Ας ταφεί και να αρνηθεί να τον διαβάσει, δέν πρόκειται να πάθει τίποτα.
scar_faceΜέλος
25/08/2005, 15:23:48
μα βρε σεις, έχει απαντηθεί τουλάχιστον 3 φορές.
Ο καθένας θάβετε.
Κανένας δεν μένει αθαφτος.
Τα νεκροταφεία είναι δημοτικά για αυτό και πληρώνουν οι συγγενείς στον Δήμο.
Οπου υπάρχουν θρυσκευτικές "μειονότητες" υπάρχουν και ανάλογα νεκροταφεία. Πολλές φορές "συσυτεγάζονται". Άλλες όχι.
Δεν υπάρχει σίγουρα ανεξάρτητο νεκροταφείο για άθεους. Οι άθεοι θάβονται στο δημοτικό νεκροταφείο απλά δεν γίνετε νεκρόσυνη ακολουθία.
Το πρόβλημα είναι με τους ζωντανούς. Αν π.χ. ο γονιός θέλει να γίνει ακολουθία για το παιδί του αλλά αυτό ειναι άθεο. Τότε ο παππάς δεν κάνει, και αυτό όχι πάντα και όχι πάντα με το ίδιο αντίτιμο.

Τελος της κουβέντας, άμα είναι να κάνετε κουβέντα για να κάνετε, ε τότε ας ανοιχτεί ένα τοπικ με θέμα "ΚΑΦΕΝΕΙΟ : ΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ"

The love is like a ball. Ul c
.|.
25/08/2005, 15:37:01
Το βιολί σας εσείς!!!

Φυσικά και μπορεί να ενταφιαστεί ο καθένας όπου το επιθυμεί!!
Αυτό δεν λέω και εγώ;; Γιατί να θάψετε έναν άθεο, με την παρεμβολή εισαγγελέα, επιβάλλοντας στην εκκλησία να ψάλλει τη νεκρώσιμο ακολουθία;;

Φυσικά και μπορούν οι συγγενείς να πάνε και να τον τοποθετήσουν απλά στον τάφο, και τέρμα. Ας ακολουθήσουν αυτοί όποια τελετουργία ή ότι άλλο τους καπνίσει.
Ουδέποτε η Εκκλησία έφερε αντίρρηση για έναν τέτοιο τρόπο ταφής.

Αντίρρηση φέρνει όταν την υποχρεώνουν να ακολουθήσει το τυπικό της όταν πρόκειται για κάποιον "άθεο" και μόνο, είτε πρόκειται για γάμο, είτε πρόκειται για βάπτιση των παιδιών είτε πρόκειται για ενταφιασμό.

Όταν πρόκειται για κοινοτικό, δημοτικό, ή ότι άλλο νεκροταφείο, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει.
Δεν μπορεί όμως να κάνει ό,τι θέλει όταν πρόκειται για καθαρά νεκροταφείο που "έγκειται", ας πούμε, στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας.

Εσείς που δηλώνετε "άθεοι" πώς βλέπετε την προοπτική ενταφιασμού σας με παπά;; Θα ήθελα την άποψή σας!!

****Μηδενιστή, αν αρχίσω τώρα και σου σέρνω καντήλια, θα έχω άδικο;;;
Το "παπατράγος" που κολλάει εδώ;; Δεν πας καλύτερα να ξεράσεις λίγο παραπέρα;;
Έτσι νομίζεις ότι συμβάλλεις σε έναν υγιή διάλογο;;
Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε εσένα αλλά και σε άλλους να χρησιμοποιείτε τέτοιους χαρακτηρισμούς για τους άλλους, ενώ όταν κάποιος λέει κάτι για εσάς αμέσως αντιδράτε και κατακρίνετε αυτόν που σας κακοχαρακτήρισε;

Φιλικά όπως πάντα

25/08/2005, 15:44:48
Έχω μια απορία, μπορεί κάποιος να μου απαντήσει;;
Ξέρω και εγώ ότι υπάρχουν τα δημοτικά ή κοινοτικά νεκροταφεία.
Γιατί όμως υπάρχουν στη χώρα μας μουσουλμανικά και εβραϊκά νεκροταφεία;;

Φιλικά όπως πάντα

25/08/2005, 15:52:25
Ψηλός
<<Εσείς που δηλώνετε "άθεοι" πώς βλέπετε την προοπτική ενταφιασμού σας με παπά;; Θα ήθελα την άποψή σας!!>>

εγω που δηλωνω αθεος και οχι "αθεος" θα σου πω οτι στην απιθανη περιπτωση που οι συγγενεις μου φερουν ιερεα να με διαβασει θα δουν την πρωτη νεκρανασταση και εναν μανιασμενο να τους κυνηγα

<<Δεν μπορεί όμως να κάνει ό,τι θέλει όταν πρόκειται για καθαρά νεκροταφείο που "έγκειται", ας πούμε, στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας.>>

υπαρχουν τετοια νεκροταφεια;

<<Μηδενιστή, αν αρχίσω τώρα και σου σέρνω καντήλια, θα έχω άδικο;;;>>
αν ειναι αθεος και οχι χριστιανος ναι θα εχεις αδικο γιατι θα κανεις μια τρυπα στο νερο

μπορεις να του πεις
<<γα...ω την θεωρια της εξεληξης γα..ω>>
<<καταρα στην ελκτικη δυναμη του ηλιου>>
<<γα..ω την φωτοσυνθεση>>
και αλλα τετοια

25/08/2005, 15:55:17
Ψηλός

<<Έχω μια απορία, μπορεί κάποιος να μου απαντήσει;;
Ξέρω και εγώ ότι υπάρχουν τα δημοτικά ή κοινοτικά νεκροταφεία.
Γιατί όμως υπάρχουν στη χώρα μας μουσουλμανικά και εβραϊκά νεκροταφεία;;>>

η οι πιστοι τους δεν θελαν να θαβονται σε νεκροταφια με αλλοθρησκους
η οι αλλοθρησκοι δεν θελαν στους χορους τους αυτους