- Τεκτονισμός - η γνώμη σας... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Διαβαζωντας ολα τα παραπανως... απλα απορω!!
Ακουστηκανε εννοιες οπως:
ΗΘΟΣ
ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ ,
ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΙΣΟΤΗΣ
ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ
ΙΣΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αξιες και εννοιες οι οποιες ,φαινεται πεντακαθαρα απο τα γραφομενα των παραπανω, οτι ο τεκτονισμος προσπαθει να καλλιεργησει και να προστατευσει... για ποιο λογο λοιπον βομβαρδιζεται τοσο πολυ?
Οσοι θεωρουν τον εαυτο τους μελη του τεκτονισμου δεν θα επρεπε να ειναι οι πρωτοι που θα δειξουν στους αμυητους τις εννοιες αυτες και να κανουν τον εαυτο τους παραδειγμα? (και οχι προς αποφυγην?)
Απλα απορω...
Συνεχιστε...
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
Το τέλειο κτύπημα κάτω από τη μέση .
Ένα μέλος άγνωστο και στην όψη και στην ιδιότητα δημοσιοποιεί e-mail προσωπικό το οποίο κοινοποιείτε στους Διαχειριστές , αντί λοιπόν οι Διαχειριστές να προστατέψουν και το esoterica και το συνεργάτη τους στον οποίο ΕΚΕΙΝΟΙ έδωσαν την ιδιότητα του Συντονιστή , διαλαλούν ότι «θα έχουν προσωπική επαφή μαζί του» .
Το αποτέλεσμα αυτής της επαφής δια στόματος ( γραφής ) και των δύο είναι να ζητήσει δημόσια συγνώμη ο Συντονιστής !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ναι Κύριε Κέλσο , εσείς είσαστε ο δάκτυλος διασποράς ψευδών και συκοφαντικών γραφομένων , εσείς χωρίς να έχετε αποδείξεις ( πράγμα που άλλωστε δε μπορείτε να κάνετε στα όμματα αμυήτων ) πήρατε τον τίτλο του Ελεύθερου Τέκτονα και διαχωρίσατε τα Τάγματα , εσείς Κύριε Κέλσο διαγράψατε μονοκονδυλιάς ακόμα και αυτούς τους ίδιους σας τους αδελφούς που είναι στο ίδιο Τεκτονικό Τάγμα με σας και όμως ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ σε εργασίες στοών του Μικτού Τεκτονισμού , στις οποίες είναι και οι γυναίκες τους , εσείς Κύριε Κέλσο ΟΥΔΕΠΟΤΕ δείξατε να καταλαβαίνεται τον αλληγορικό τρόπο που σας μίλαγαν οι αδελφοί σας και έτσι να τηρήσετε την Τεκτονική Σιγή και την Τεκτονική ανοχή που σας επιβάλει ο Όρκος σας , εσείς Κύριε Κέλσο με τα όσα γράφετε ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΕΣ , εσείς Κύριε Κέλσο εσείς .
Ζητήστε λοιπόν συγνώμη γονυπετής , έτσι κι αλλιώς το κτύπημα κάτω από τη μέση σε κάνει να γονατίζεις .
Κυβερνητικέ εκπρόσωπε του Τεκτονισμού FM σκέφτηκες ποτέ το τι έχεις ορκιστεί ;
Σκέφτηκες ποτέ αν και κατά πόσο εκθέτεις με την συμπεριφορά σου τους Τέκτονες ;
Σκέφτηκες ποτέ ότι αυτή η συμπεριφορά ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΕΚΤΟΝΑ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ;
FM και ο Ιούδας μαθητής του Ιησού ήταν αλλά με τον τριπλό ασπασμό τον ΠΡΟΔΩΣΕ .
Η αλαζονεία σου και η συμπεριφορά σου ούτε στον Αρτέμη Μάτσα δεν θα ταίριαζαν σε ανάλογο υποκριτικό ρόλο , πόσο μάλλον σε Τέκτονα .
Thoth το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο ΛΥΠΑΜΑΙ .
Αν κάποιος έπρεπε να ζητήσει συγνώμη αυτός είναι ο FM για όλα τα παραπάνω , αν και εφ’ όσον είναι Τέκτονας , πράγμα που στα μάτια μου φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο .
Βέβαια ίσως ο FM να εξυπηρετεί και άλλα συμφέροντα , και ύστερα ………….
Ο κακός λύκος
Ωραία λοιπόν.
Φίλε ramoglou ο FM ήταν εντάξει όταν διαφωνούσατε όλοι μαζί μου στο ζήτημα Τέκτονες και πολιτική αλλά τώρα που το θέμα πήγε στα "εσωτερικά ζητήματα" αφήνεις υπόνοιες οτι μπορεί να εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα...
Μην τρελαθούμε και τελείως...
Ο τύπος είναι ΤΕΚΤΟΝΑΣ πάει και τελείωσε. Απλά μάλλον είναι Τέκτονας του Αμιγούς και δεν αναγνωρίζει όσους προέρχονται απο τον Μεικτό όπως διατείνεται απο την ιστοσελίδα η "εθνική στοά" της Ελλάδος.
Μη θολώνουμε τζάμπα τα νερά. Αυτή είναι η "ταμπακιέρα".
Το ένα το έχουμε κρεμασμένο μπροστά μας...
Το άλλο πίσω μας...
Το μπροστινό είναι γεμάτο με τα ελαττώματα των άλλων ανθρώπων
Το πίσω είναι γεμάτο με τα δικά μας ελαττώματα
ΑΙΣΩΠΟΣ

Η αναξιότης μου αναφέρθηκε σε λόγια σταράτα...
Και το ΕΝΝΟΩ...
Πιστεύεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πώς ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ;;;
Εδώ στη παλάμη σου τα ΔΙΑΚ ΣΟΥ ΔΑΚΤΥΛΑ δεν είναι ΙΣΑ με τα άλλα, θα είναι ΙΣΑ με τα δάκτυλα των άλλων;;;
Ο Ράμογλου, ΟΡΘΑ ανάφερε τον Ιούδα...
ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ήταν ένας απο τους μαθητές Του...
Τι σημαίνει λοιπόν το να ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ να βεβυλόσουμε την ΙΔΕΑ με επιχειρήματα αυτού του τύπου;;;
Μήπως επιδή ο Ιησούς ο ΙΔΙΟΣ τον εδιάλεξε, και εκείνος απο τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ τον επρόδωσε, θα έπρεπε να υποστηρίζουμε ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΞΙΟΙ;;;
Δε νομίζω αυτό εσύ να το υποστηρίξεις...
Φιλικά,
Κέλσος ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Φιλαλήθης
Το forum είναι για να ανταλλάσσονται απόψεις και ο καθένας να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.
Η απαράδεχτη όμως συμπεριφορά δεν αρμόζει και σίγουρα δεν προσφέρει τίποτα.
quote:
Φίλε ramoglou ο FM ήταν εντάξει όταν διαφωνούσατε όλοι μαζί μου στο ζήτημα Τέκτονες και πολιτική αλλά τώρα που το θέμα πήγε στα "εσωτερικά ζητήματα" αφήνεις υπόνοιες ότι μπορεί να εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα...
Φίλε ΑΙΟΝ
Ο καθένας που δεν ανήκει στον τεκτονισμό μπορεί να έχει την άποψη του και μέσα από οποιαδήποτε συζήτηση - με Τέκτονες και μη – να μπορέσει ή να την εδραιώσει ή να την μεταβάλλει και καλό θα ήταν να μην είναι ισχυρογνώμων και κοντόφθαλμος.
Από εκεί και πέρα όμως όταν κάποιος δηλώνει Τέκτονας αυτό αυτόματα φέρει την ευθύνη για την σωστή εκπροσώπηση της ιδιότητας.
Όταν λοιπόν η συμπεριφορά αυτού έρχεται σε σύγκρουση με αυτό που δηλώνει πως είναι, τότε είναι φυσικό ο καθένας να σκεφτεί πως πίσω από την κουρτίνα μπορεί κάτι να κρύβεται και οι σκοποί να είναι άλλοι πέρα από αυτούς που θα έπρεπε να είναι.
Όταν κάποιος δεν μπορεί να ανήκει κάπου και να σηκώσει το βάρος καλύτερα να μένει απ’ έξω.
Αν αυτή η συμπεριφορά που βλέπω αρμόζει σε έναν Τέκτονα … ε τι να πω ….. αλλά σαφώς όπως είπε και ο φίλος Κέλσος όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια.
Οσο για αυτούς που υποτίθεται πως τους ενδιαφέρει το "καλό" του esoterica αυτό που έχω να πω είναι πως η παθητικότητα και η ουδετερότητα το μόνο που δείχνει είναι αδυναμία.
Ε δεν μπορούμε να τα έχουμε καλά με όλους και όλα ούτε να είμαστε αρεστοί σε όλους. Ας αναλάβει ο καθένας το ρόλο του και τις ευθύνες του.
Edited by - elpida on 17/10/2003 11:21:23
elpida πάρα πολύ σωστά έκανες και απο την αρχή του μηνύματός σου έθιξες το ζήτημα της συμπεριφοράς. Θεωρείς οτι εδώ μέσα, με όλα όσα έχουν συμβεί και ειπωθεί, υπάρχει κάποιος με 100% δίκιο ή 100% άδικο ?

Edited by - Oannes on 17/10/2003 11:42:23
Edited by - Oannes on 17/10/2003 12:09:17
Αλήθεια τι μένει να πω;
Ποιος αγαπητοί μου φίλοι σας είπε ότι στην προσωπική μου επικοινωνία εγώ συμφώνησα σε κάτι με τον FM; Από που υποθέτετε ότι έχει γίνει συναλλαγή;
Γιατί υποθέτετε κάτι τέτοιο;
Ο FM είπε:
quote:
Μίλησα με τον διαχειριστή Τhoth και αυτό που περιμένω τώρα είναι η συγγνώμη του Κέλσου - ιδίως για το "καημένε συνωμοσιομπουρδολόγε" και τις αναφορές στην Μητέρα μου, υπαινικτικές ή μη - για να συνεχίσω
Μα τι άλλαξε στις προθέσεις του FM από αυτές που είχε πριν την επικοινωνία μας;
Επέμενε να μιλήσει με τους διαχειριστές και επέμενε να πάρει πίσω τα λόγια του ο Κέλσος;
Τι άλλο είπε δηλαδή στο τέλος FM;
Μα τόσο ανασφαλείς είστε;
Σας κάνει ότι γουστάρει και σας πάει όπου θέλει;
Στην επικοινωνία μου του ζήτησα να ξεχάσει το γεγονός και να συνεχίσει μέσα στο topic για το καλό του topic. Η προσωπική μου επικοινωνία είχε "πυροσβεστικό" σκοπό και όχι "ύπουλο";
Το ίδιο έκανα και με τον Oannes και νομίζω ότι τον βοήθησα να πάρει απαντήσεις για τους προβληματισμούς του. Και είναι προς τιμήν του ότι αν και ο ίδιος ήταν... "μπαρουτιασμένος", έδωσε τόπο στην οργή και προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα όταν είπε:
quote:
Προτείνω να προσπαθήσουμε όλοι να επουλώσουμε (όσο μπορούμε) τις πληγές του τόσο ενδιαφέροντος topic και να συνεχίσουμε την συζήτηση για τον Τεκτονισμό με ύφος και ήθος που του αρμόζει.Ζητώ με όση ειλικρίνεια διαθέτω (αν διαθέτω) συγνώμη απο όσους έθιξα
Τώρα αν δεν αναγνωρίζετε την συνολική ευθύνη όλων για την κατάντια του topic και αν δεν αναγνωρίζετε ότι την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε όλοι όσοι είμαστε πιο παλιοί και πιο υπεύθυνοι σε αυτό το forum γιατί εμείς είμαστε που πρέπει να δείχνουμε την ανεκτικότητα και την μεγαλύτερη κατανόηση, τότε δεν έχω να σας πω τίποτε άλλο.
Αν η ανεκτικότητα και η κατανόηση λαμβάνεται ως αδυναμία, τότε να ξεκινήσουμε ένα πογκρόμ διαγραφών των διαφωνούντων εδώ μέσα. Θα είστε ικανοποιημένοι;
Όταν το θυμοειδές παίρνει την κυριαρχία από την λογική, κάτι που είναι πολύ εύκολο να γίνει, τότε όλα είναι εύκολα, ξεκάθαρα και απλά. Μιλάνε τα σπαθιά και τα όπλα.
Ας κάνουμε αρένα το forum. Υπάρχουν ξέρετε και χιλιάδες θεατές που διψούν για αίμα, εκεί έξω. Να μην τους αφήσουμε ανικανοποίητους.
Λυπάμαι πολύ. Θα μπορούσατε, βέβαια, κάποιοι να ζητήσετε ενημέρωση από εμένα πριν βγάλετε "αποφάσεις" αλλά μάλλον ζητάω πολλά.
Θα περιμένω να δω αν έχει κάτι να πει και ο FM ο οποίος δυστυχώς δεν έχει κάνει την κίνηση που έχει κάνει και ο Oannes και επιμένει διχαστικά να πάρει κάτι που ξέρει πολύ καλά ότι δεν θα το πάρει.

Απελθέτω απ εμού το ποτήριον τούτο. Ο Oannes είναι αυτός που είναι κι ο FM είναι αυτός που είναι. Προς αποφυγή και άλλων παρεξηγήσεων

quote:
elpida πάρα πολύ σωστά έκανες και απο την αρχή του μηνύματός σου έθιξες το ζήτημα της συμπεριφοράς. Θεωρείς οτι εδώ μέσα, με όλα όσα έχουν συμβεί και ειπωθεί, υπάρχει κάποιος με 100% δίκιο ή 100% άδικο ?
Το 100% αγγίζει το απόλυτο και για μένα τίποτα δεν είναι απόλυτο.
Ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης άλλος λίγο άλλος πολύ και καλό θα ήταν να το αναλάβει εφόσον μπορεί αν πάλι δεν μπορεί ας προσπαθήσει να μην εκτίθεται. Αμί τι άλλο ο σεβασμός θα πρέπει να κυριαρχεί σε οποιαδήποτε μορφή διαπροσωπικής επικοινωνίας.
Εγώ προσωπικά μπορώ να σεβαστώ την οποιαδήποτε άποψη έχει ο καθένας άσχετα αν την αποδέχομαι ή όχι. Το γεγονός ότι δεν αποδέχομαι κάτι δεν θα με κάνει να αρχίζω να βρίζω να καταδικάζω πρόσωπα και καταστάσεις και να υιοθετήσω μία απρεπή συμπεριφορά. Το «δήθεν» είναι κάτι που δεν μου αρμόζει και το «καταδικάζω».
Edited by - elpida on 17/10/2003 12:42:56