- Η γη είναι επίπεδη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:από την στιγμή που δέχεσαι ότι η γη είναι επίπεδη και απεριόριστη πως δέχεσαι και τις αστροπύλες;
αν συμφωνείς με την άποψη ότι η γη είναι επίπεδη τότε θα ξέρεις ότι
αυτά που μας λένε οι πράκτορες της μυστικής κυβέρνησης ότι είναι πλανήτες στην ουσία είναι απλά φώτα που έχει τοποθετήσει στον ουράνιο θόλο ο θεός
AMBER ALERT : Για πρώτη φορά κάνε μου (και κάνε σου) την χάρη και διάβασε ένα ολόκληρο post μου!! ---- συνέχεια:
Έξυπνο αλλά κάνεις ένα μικρό λάθος καθώς έχεις ξεκινήσει απο λάθος βάση (είχα σκοπό να στο πω στο προηγούμενο Post που έλεγες πως ήμουν απ αυτούς που μίλησα για πλοία αλλά είπα να το αφήσω ΜΠΑΣ και ξεκολλήσεις και για να μην στο χαλάσω). Το μικρό σου λάθος λοιπόν είναι ότι στην μανία σου να μου την πείς (ή να συζητήσεις όπως λες) με έχεις μπερδεψει με τους άλλους (και γενικά τα χεις μπερδέψει απ ότι έχω καταλάβει) καθώς ίσως με μια πρόχειρη σου ανάγνωση ξανά θα διαπιστώσεις ότι ουδέποτε δέχτηκα ή υποστήριξα καμιά ύπαρξη αστροπύλης, πλοίων ή οτιδήποτε άλλο.. Στο έχω γράψει και σε αυτό το θέμα που άνοιξες παραπάνω (αλήθεια διαβάζεις τι σου γράφουν οι άλλοι? απορώ ειλικρινά) ότι δεν διαφωνώ κατά βάση μαζί σου αλλά με τον τρόπο σου και την επιβολή της άποψης σου . Αν θες λοιπόν τόσο πολύ να μάθεις την άποψη μου δεν πιστεύω πως η γη είναι επίπεδη και πως επιπλέει στο νερό, δεν πιστεύω πως έχει ανοίξει καμιά αστροπύλη και θεωρώ τις θεωρίες τραβηγμένες απ τα αυτιά έστω και αν έχω πάντα ανοιχτό το μυαλό μου και δέχομαι και επεξεργάζομαι συνεχώς νέα δεδομένα που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την κατάληξη, έχω όμως την εντύπωση ότι έχεις τόσο μεγάλο κόλλημα που φιλτράρουν τα μάτια σου ότι σου γράφει ο απέναντι και κρατάς αποσπασματικά κομμάτια που σε βολεύουν, να ξέρεις όμως έτσι διάλογος δεν γίνεται και ειλικρινά καταντάς κουραστικός. Αν θες να μάθεις να συζητάς πρέπει να μάθεις και να ακούς και να επεξεργάζεσαι τα λεγόμενα του απέναντι σου για να μην πέφτεις σε τέτοια λάθη. Επειδή λοιπόν έχεις ξεκινήσει λάθος και έχεις πάει αλλού για αλλού (ηθελημένα διαστρεβλώνοντας λεγόμενα ή από απλό "γράψιμο" του απέναντι σου, δεν με ενδιαφέρει), έχεις κάτι άλλο που θα ήθελες να πούμε τώρα ή επιτέλους να σφυρίξουμε λήξη? :)
ps. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο στο θέμα συμφωνώ με ότι λες αν θες να μιλήσεις για την αστροπύλη (μου αρέσει που μόνο για την γη κατά τα άλλα ήθελες να μιλήσεις εδώ) μπορείς να πας στο άλλο θέμα και κάποιος θα σου απαντήσει. Αν θες πάλι να μιλήσουμε επί προσωπικού για τελευταία φορά υπάρχουν τα email.
ps2. Επειδή το έχουμε κουράσει το θέμα, η αγαπητή Αμαλία που είναι να μας βάλει στην θέση μας και ίσως να καθαρίσει και το forum απ όλα αυτά τα ανούσια post? :)
Edited by - Craven on 15/02/2011 15:42:02
quote:
Αν θες λοιπόν τόσο πολύ να μάθεις την άποψη μου δεν πιστεύω πως η γη είναι επίπεδη και πως επιπλέει στο νερό,
τώρα λοιπόν που τοποθετήθηκες μπορώ να σου πω ότι είσαι λάθος, κανείς δεν είπε ότι η γη επιπλέει στο νερό, μιλάμε για μια επίπεδη απεριόριστη γη τώρα για το ότι είναι επίπεδη έχουν αναφερθεί σε αυτό εκτός από το ότι το γράφει την αγία γραφή (που ξέρουμε ότι είναι θεόπνευστη αρά δεν κάνει λάθος, εκτός και αν θες να μας πεις ότι ο θεός κάνει λάθος) και αρκετοί φιλόσοφοι κατά την αρχαιότητα, μάλιστα ο πτολεμαίος με πειράματα είχε αποδείξει ότι η γη είναι επίπεδη
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

Εχεις πολυ πλακα![]()
![]()
![]()
![]()
Μου αρεσει το θεμα και πιανω την αγανακτηση σου.
Αλλα, ωραιος τροπος να την εκφρασεις.
Πες κι αλλα.
Π.χ. απο τις αστροπυλες ενδεχεται να περνανε δαιμονες
στον πλανητη και να μας κανουν μπαχαλο?![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Πάμε στο θέμα σου περί γης (αυτό πρέπει να συζητάμε εδώ) :)
1) Μην μου λες για Αγία γραφή γιατί είμαι Άθρησκος (απλά δεν βγαίνω επιδεικτικά να το φωνάζω για να την σπαω σε όσους δεν είναι ούτε κατηγορώ την θρησκεία κανενός) :) (πως πάντα έχεις προδικάσει μες στο μυαλό σου τι είναι ο απέναντι σου, είναι ανεξήγητο) οπότε δεν με ενδιαφέρει καν.
2) Αν πίστευα πως η γη είναι επίπεδη θα το οργάνωνα στο μυαλό μου ανεξάρτητα τι λένε τα κείμενα από Μεσοποταμία ή από Μεσαίωνα καθώς τείνω πάντα να το κάνω αυτό και θα προσπαθούσα με σύγχρονη λογική και δεδομένα να το αποδείξω στον εαυτό μου (και για να σε προλάβω αυτό χρειάζεται να μου το αποδείξω γιατί υπάρχουν ήδη αποδείξεις εδώ και 100δες χρόνια για το αντίθετο). Φυσικά αφού εσύ πας τόσο με την λογική σου και κλείνεις το μυαλό σου στα πάντα είμαι σίγουρος πως αν ζούσες στον Μεσαίωνα θα πίστευες πως η γη είναι επίπεδη αφού η λογική αυτό έλεγε τότε και όποιος πίστευε το αντίθετο θα τον κατέκρινες or worse (δεν θέλω να σε φανταστώ άνθρωπο με δύναμη back then! θα είχαμε τσάμπα ζεστούλα όλο τον χρόνο :P).
3) Επειδή τώρα πιστεύω πως η γη είναι στρογγυλή (όχι ότι με καίει κιόλας έχω σοβαρότερα πράγματα να με απασχολούν) και επειδή αυτό το έχω καταλάβει πέρα απο επιστημονικές αποδείξεις και μόνος μου κοιτώντας τον ορίζοντα στην Θάλασσα όταν περνάω απ το πατρικό μου στην Εύβοια, αν λοιπόν εγώ που πιστεύω πως είναι στρογγυλή είχα εσένα απέναντι και όντως πίστευες πως είναι επίπεδη δεν θα σου έλεγα σε καμιά περίπτωση "είσαι λάθος" αλλά θα το συζητούσα χωρίς επιθετικότητα ή όρεξη για έριδες πράγμα που δυστυχώς είμαι 100% σίγουρος δεν μπορείς να κάνεις ακόμα και η επίπεδη γη να γυρίσει ανάποδα και να αρχίσεις να χτυπιέσαι πάνω της με σκοινί για bungee jumping. Βλέπεις η μαγκιά για να περάσεις αυτό που θες αφού μέσα σου πιστεύεις πως είναι σωστό μετά απο επεξεργασία της αντίθετης άποψης, είναι το να δείξεις στον άλλο ότι τον σέβεσαι, να του αφήσεις περιθώριο να νοιώσει πως δεν απορρίπτεις τα λεγόμενα του αμάσητα (είπαμε πρώτα άλλωστε τα έχεις επεξεργαστεί γιατί κανείς ποτέ δεν ξέρει αυτόματα τα πάντα) αλλά να τον κάνεις ταυτόχρονα να σκεφτεί με τα λόγια σου. Έχεις δει εσύ πολλές φορές με την επίθεση, την ειρωνία ή την ισοπέδωση να έχει περάσει οποιαδήποτε άποψη ανάμεσα σε 2 ανθρώπους?
4) Οι αρχαίοι Έλληνες όσο οι μισοί είχαν δεχτεί πως είναι επίπεδη άλλο τόσο οι άλλοι μισοί δέχτηκαν πως είναι στρογγυλή, αποδεικνύει κάτι αυτό πάνω στην έρευνα για κάτι που δεν είχε επιστημονικά αποδειχθεί ακόμα? Αποδεικνύει ότι είμασταν λάθος όπως οι Μεσοποτάμιοι ή ότι είμασταν μπροστά από την εποχή μας? τίποτα δεν αποδεικνύει το μόνο που αποδεικνύει είναι πως σε μια ελεύθερη για την επιστήμη και έκφραση κοινωνία τα λαμπρά μυαλά μπορούν να εξελιχθούν και μαζί να εξελίξουν τις επιστήμες είτε δίνοντας λάθος καταρχήν είτε σωστές αποδείξεις και να εξελίξουν και τον υπόλοιπο κόσμο μαζί τους και με δεδομένο ότι υπάρχει αρκετός χρόνος στο τέλος θα αποκλείονται συνεχώς λανθασμένες αποδείξεις-θεωρίες. Ίσως και οι Μεσοποτάμιοι αν είχαν τον χρόνο και δεν άλλαζαν κατακτητές σαν τα πουκάμισα, να είχαν καταλήξει σε πολλά που καταλήξαμε εμείς.
Μιλάμε όμως για ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός με αιώνες εξέλιξης των αποδείξεων (με σεβασμό σε όποιον γουστάρει να πιστεύει το αντίθετο) και το συγκρίνουμε με κάτι αναπόδεικτο και θεωρητικό όπως μια αστροπύλη και προσπαθώντας λοιπόν να συγκρίνεις ένα μήλο με ένα λαμπατέρ προσπαθείς να πείσεις τους απέναντι για κάτι που ακόμα δεν έχω καταλάβει μετά απο τόσα ποστ τι ακριβώς είναι :)
Πχ η ύπαρξη παράλληλων συμπάντων δεν έχει αποδειχθεί ουτε καν θεωρητικά και ίσως να μην αποδειχθεί ποτέ ενώ ίσως να μην ισχύει καν (και μιλάμε για 4-5 τύπους και θεωρίες παράλληλων συμπάντων όχι μια) αλλά δεν νομίζω να απαγορεύει κανείς στους ανθρώπους να μιλάνε γιαυτό. Μου λένε λοιπόν πως εδώ που κάθομαι και σου γράφω μπορεί να περνάει ένας δεινόσαυρος δίπλα μου σε άλλη διάσταση πχ δεν το δέχομαι αμάσητο ούτε το απορρίπτω μαχαίρι αλλά είναι απλά μια απ τις πολλές θεωρίες της επιστήμης που δεν έχει καμιά επιστημονική βάση ακόμα. Όμοια υπάρχουν θεωρίες για αστροπύλες για wormholes για χίλια 2 απο τους επιστήμονες, δεν μπορείς να τα δεχθείς με την ευκολία που τα δέχονται πολλοί και η λογική σου ίσως να τα απορρίπτει εξ αρχής αλλά δεν μπορείς να είσαι ποτέ απόλυτος για την έκβαση της επιστήμης και τι τελικά θα αποδείξει ούτε μπορείς να θεωρείς όλους τους άλλους ηλίθιους επειδή συζητάνε κάτι τέτοιο. Πως να το κάνουμε τώρα έτσι είναι, επειδή εσύ λες ότι δεν είναι πρέπει να το δεχθούν όλοι?
Όταν κάτι δεν μπορεί να αποδειχθεί θέλω να σε ρωτήσω, απαγορεύεται να μιλάει κάποιος γιαυτό? ποια είναι η άποψη σου? Εκ των πραγμάτων ζητάς αποδείξεις αλλά κάποια θέματα δεν γίνεται να αποδειχθούν. Κανένας δεν μπορεί να σου αποδείξει ότι υπάρχουν αστροπύλες (αν μπορούσε δεν θα ήταν εδώ αλλά θα είχε πάρει ήδη nobel, θα δούλευε στην NASA και θα ήταν επίτιμος διδάκτορ σε 4-5 πανεπιστήμια) οπότε αφού κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τα 9/10 των θεμάτων εδω μέσα και ούτε καν ενδείξεις να δώσει πέρα απ όσα βρίσκει στο διαδύκτιο, πρέπει να μην μιλάει γιαυτά τα θέματα? απαγορεύεται απο κάποιο κανονισμό? (αν ναι ποιον?). Έχω όλη την καλή διάθεση να σε καταλάβω ρε άθεε αλλά ειλικρινά δεν μπορώ :)
Εν κατακλείδι πίσω στο θέμα μας, δεν πιστεύω πως η γη είναι επίπεδη και αν το θεωρούσα σημαντικό ζήτημα ίσως το συζητούσαμε και με επιστημονικές αποδείξεις αλλά χλωμό σε κόβω :P :)
Edited by - Craven on 15/02/2011 17:02:01
Η μόνη μου ένσταση είναι ότι ΚΑΚΩΣ το συνδέει με συγκεκριμένο χρήστη και συγκεκριμένο θέμα. Καταλαβαίνω τη διαφωνία σου άθεε αλλά εντάξει δεν είναι ΠΙΑ και τόσο τραγικό αυτό που σου είπε. Σου είπε κάτι που ξέρεις ήδη, κάτι που ξέρεις ότι πιστεύει μια μερίδα ανθρώπων.
Πάντως, επιτρέψτε μου να υπερασπιστώ στο όνομα της λέξης "θεωρία" την επίπεδη γη και το γεωκεντρικό σύστημα. Κάθε θεωρία προσπαθεί να εξηγήσει τον κόσμο και να συνδέσει τα φαινόμενα. Για πολλές χιλιάδες χρόνια τα φαινόμενα που διαπίστωναν οι άνθρωποι εξηγούνταν με ΑΠΟΛΥΤΗ συνέπεια από το μοντέλο μιας επίπεδης γης. Με απλά λόγια, επίπεδη την έβλεπαν να είναι,επίπεδη θα έπρεπε να είναι. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν εμφανίζεται ένα φαινόμενο το οποίο δεν εξηγείται, πχ ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ της γης από το Μαγγελάνο στο παράδειγμα μας. Τότε η παλιά θεωρία μοιραία υποχωρεί και δίνει τη θέση της σε μια άλλη πληρέστερη, μια θεωρία που εξηγεί ΚΑΙ τα καινούρια φαινόμενα. Έτσι γίνεται η δουλειά, έτσι λειτουργεί η επιστήμη και η ανθρωπότητα.Με αυτόν τον τρόπο εξηγούνται τα διάφορα που ακούμε για "ανοτροπή" ή "συμπλήρωση" μιας θεωρίας.
Βέβαια υπάρχει και το ενδιαφέρον γεγονός να "επιζεί" μια θεωρία για καθαρά πρακτικούς λόγους. Πχ ο επίπεδος χάρτης (ειδικά τη στιγμή που ΞΕΡΟΥΜΕ ότι δεν υπάρχει ανάπτυγμα σφαίρας πχ η μερκατορική προβολή θεωρεί τη γη κύλινδρο που ξεδιπλώνεται) ουσιαστικά απεικονίζει μια...επίπεδη γη αλλά παρόλα αυτά τον χρησιμοποιούν (πάρα πολύ ως αποκλειστικά) για καθαρά λόγους πρακτικότητας ακόμα και οι σύγχρονοι ναυτικοί. Η' το GPS θεωρεί ως σημείο αναφοράς (σημείο (0,0,0) του χώρου το κέντρο της γης για να απλοποιεί τους υπολογισμούς. Η' ο υπολογισμός της γωνίας ενός πανέλου με φωτοβολταϊκά γίνεται θεωρώντας τον ήλιο ως μετακινούμενο στον ορίζοντα γύρω από μια στατική γη( ο ήλιος δεν έχει την ίδια θέση στον ουρανό όλο το χρόνο). Κάθε θεωρία έχει την αξία της αλλά ΜΙΑ είναι αυτή που επικρατεί γιατί ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ την αλήθεια καλύτερα από τις άλλες.
Edited by - IndustrialAngel on 16/02/2011 02:29:03
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Πες κι αλλα.
Π.χ. απο τις αστροπυλες ενδεχεται να περνανε δαιμονες
στον πλανητη και να μας κανουν μπαχαλο?
δεν υπάρχουν αστροπύλες(γιατί τότε θα έπρεπε να δεχτούμε ότι υπαρχουν άλλοι πλανήτες) προφανώς θες να πεις για τους τηλεμεταφορείς
λοιπόν υπάρχει πιθανότητα κάποια οντά από ένα άλλο σημείο της απεριόριστης γης να έχουν φτιάξει τηλεμεταφορείς και να μπαίνουν στο δικό μας κομμάτι
quote:
Craven
1) Μην μου λες για Αγία γραφή γιατί είμαι Άθρησκος (απλά δεν βγαίνω επιδεικτικά να το φωνάζω για να την σπαω σε όσους δεν είναι ούτε κατηγορώ την θρησκεία κανενός) :) (πως πάντα έχεις προδικάσει μες στο μυαλό σου τι είναι ο απέναντι σου, είναι ανεξήγητο) οπότε δεν με ενδιαφέρει καν.
καλά το είχα καταλάβει ότι είσαι νεοεποχίτης χριστιανομάχος
quote:
Craven
3) Επειδή τώρα πιστεύω πως η γη είναι στρογγυλή (όχι ότι με καίει κιόλας έχω σοβαρότερα πράγματα να με απασχολούν) και επειδή αυτό το έχω καταλάβει πέρα απο επιστημονικές αποδείξεις και μόνος μου κοιτώντας τον ορίζοντα στην Θάλασσα όταν περνάω απ το πατρικό μου στην Εύβοια,
προφανώς θες να πεις σφαιρική, γιατί στρογγυλή δεν σημαίνει ότι δεν είναι επίπεδη λοιπόν πάνω σε αυτό που λες, πάρε ένα ποτήρι και γέμισε το με νερό μέχρι το χείλος, θα δεις ότι το νερό δημιουργεί μια καμπυλότητα στην επιφάνεια του εκεί λοιπόν υπάρχει η ψευδαίσθηση που λες με τον ορίζοντα και το νερό
quote:
Craven
Εν κατακλείδι πίσω στο θέμα μας, δεν πιστεύω πως η γη είναι επίπεδη και αν το θεωρούσα σημαντικό ζήτημα ίσως το συζητούσαμε και με επιστημονικές αποδείξεις αλλά χλωμό σε κόβω :P :)
χαχαχα για ποιες επιστημονικές αποδείξεις λες; για αυτές που είναι κατασκευασμένες από τους πράκτορες της σκιώδους κυβέρνησης που προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια;
quote:
IndustrialAngelΗ μόνη μου ένσταση είναι ότι ΚΑΚΩΣ το συνδέει με συγκεκριμένο χρήστη και συγκεκριμένο θέμα. Καταλαβαίνω τη διαφωνία σου άθεε αλλά εντάξει δεν είναι ΠΙΑ και τόσο τραγικό αυτό που σου είπε. Σου είπε κάτι που ξέρεις ήδη, κάτι που ξέρεις ότι πιστεύει μια μερίδα ανθρώπων.
μια διόρθωση δεν συνδέω το θέμα με τον συγκεκριμένο χρηστή, πολύ απλά παίρνω την τοποθέτηση του και την αναγάγω σε μέγα υποστήριξη της επίπεδης γης
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

quote:
χαχαχα για ποιες επιστημονικές αποδείξεις λες; για αυτές που είναι κατασκευασμένες από τους πράκτορες της σκιώδους κυβέρνησης που προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια;
Πόσο θα σου πάρει να καταλάβεις ότι προσπαθείς να αποδείξεις με κάτι που έχει αποδειχθεί και είναι συνολικά αποδεκτό (πως η γη είναι σφαιρική) με κάτι που δεν έχει αποδειχθεί, ίσως να μην αποδειχθεί ποτέ ή ίσως να απορριφθεί κάποια στιγμή από την επιστήμη όπως πχ οι αστροπύλες στο οποίο ο καθένας δικαιούται να έχει άποψη έστω και χωρίς αποδείξεις ή ενδείξεις?. Στο σχολείο έμαθες πως μπορείς να συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα αντίληψης εδώ πέρα που δεν έχω πάρει χαμπάρι?
Είναι δύσκολο φαντάζομαι να δεχθείς ότι απέτυχες παταγωδώς με το συγκεκριμένο θέμα και την σύνδεση του με τα λόγια μου και αρχίζω να υποψιάζομαι ότι αυτό είναι λόγο υπέρμετρου εγωισμού :) Σε αυτή την περίπτωση ειλικρινά δεν μπορώ να κάνω τίποτα :)
Ps. Για 3-4η φορά προσπέρασες τα μισά μου λόγια που ΑΝ τα είχες διαβάσει δεν θα μου έγραφες αυτά που μου γράφεις και σε εκθέτουν.. εκτός αν έχεις την εντύπωση πως προσπαθώντας να διαστρεβλώσεις τα λόγια του άλλου ή να τα προσπεράσεις ώστε να του τονίζεις συνεχώς σημεία που σου έχει ήδη απαντήσει ή δεν έχει πει ποτέ, θα προσπαθήσεις να τον βγάλεις εκτός ορίων για να χάσει το δίκιο του φωνάζοντας ή βρίζοντας. Αυτό φυσικά είναι μια αρκετά ποταπή τακτική και την χρησιμοποιούν άνθρωποι που δεν ξέρουν να κάνουν διάλογο αλλά τσάμπα παιδεύεσαι :).. οπότε λοιπόν, εγωισμός-ξεεγωισμός, διαστρέβλωση-ξεδιαστρέβλωση, στην επόμενη φορά που θα προσπεράσεις τα λόγια μου ή θα τα αλλάξεις κατά βούληση ή θα τα διαστρεβλώσεις, καίγεσαι και θα μιλάς μόνος σου ;)
quote:
Πόσο θα σου πάρει να καταλάβεις ότι προσπαθείς να αποδείξεις με κάτι που έχει αποδειχθεί και είναι συνολικά αποδεκτό (πως η γη είναι σφαιρική) με κάτι που δεν έχει αποδειχθεί, ίσως να μην αποδειχθεί ποτέ ή ίσως να απορριφθεί κάποια στιγμή από την επιστήμη όπως πχ οι αστροπύλες στο οποίο ο καθένας δικαιούται να έχει άποψη έστω και χωρίς αποδείξεις ή ενδείξεις?. Στο σχολείο έμαθες πως μπορείς να συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα αντίληψης εδώ πέρα που δεν έχω πάρει χαμπάρι?
είναι συνολικά αποδεκτό γιατί έτσι λένε τα κέντρα της σκοτεινής κυβέρνησης σε όλους από μικρά παιδιά και δεν έχει αποδειχτεί τίποτα το επιχείρημα σου με την θάλασσα και τον ορίζοντα το κατέρριψα αλλά το έκανες γαργάρα
αφού δέχεσαι ότι η γη είναι σφαίρα πες μου γιατί δεν πέφτουμε όταν είμαστε στην κάτω μεριά;
η
Φρίντριχ φον Σίλλερ

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑ ΜΟΝΟΣ. Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΝΗΣ Κ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΜΕ ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΕΣ.
Ο ΛΟΓΟΣ...???
ΟΤΑΝ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΜΕ Η ΣΦΑΙΡΑ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΕ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΑ ΜΙΑΣ Κ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ.ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΒΟΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ Κ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΛΕΙΝ.
ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΕΣ ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ Κ Η ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΣΤΡΟΦΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟΥ.
ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ Κ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ. ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΣ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΣΦΑΛΜΑ.
ΚΕΝΤΡΟΜΟΛΟ Κ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ.
quote:
ΦΙΛΕ ΑΘΕΟΣ
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑ ΜΟΝΟΣ. Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΝΗΣ Κ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΜΕ ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΕΣ.
Ο ΛΟΓΟΣ...???
ΟΤΑΝ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΜΕ Η ΣΦΑΙΡΑ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΕ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΑ ΜΙΑΣ Κ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ.ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΒΟΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ Κ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΛΕΙΝ.
ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΕΣ ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ Κ Η ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΣΤΡΟΦΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟΥ.
ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ Κ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ. ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΣ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΣΦΑΛΜΑ.
ΚΕΝΤΡΟΜΟΛΟ Κ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ.
αν και αυτό που λες δεν νομίζω να είναι σωστό (ο λόγος που έχουμε τις αριστερόστροφες ή δεξιόστροφες αυλακώσεις)εν τούτης το μόνο που μας δείχνει αυτό είναι ότι έχουμε πάνω στην επίπεδη γη βόρεια και νότια περιοχή κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό από την στιγμή που έχουμε έναν τεράστιο μαγνήτη σε κάθε πλευρά της φυλακής μας με αντιθέτους πόλους μεταξύ τους γιατί έτσι μόνο μπορεί να λειτουργήσει ο τηλεμεταφορέας που μας περιβάλει
Φρίντριχ φον Σίλλερ

http://en.wikipedia.org/wiki/Coriolis_effect
Συγκεκριμένα στη wiki λέει για τα όπλα:
http://en.wikipedia.org/wiki/External_ballistics#Coriolis_drift
For small arms, the Coriolis effect is generally insignificant, but for ballistic projectiles with long flight times, such as extreme long-range rifle projectiles, artillery and intercontinental ballistic missiles, it is a significant factor in calculating the trajectory.
Βέβαια αυτά τα λένε οι χριστιανομάχοι όπως εγώ που λένε για σφαιρική γη και για ηλιοκεντρικό.
Ασφαλώς και μπορεί να εξηγηθεί με την ύπαρξη μαγνητών στο Βόρειο πόλο της...επίπεδης γης του άθεου. Εξάλλου έτσι εξηγούνται και οι πυξίδες
Edited by - IndustrialAngel on 16/02/2011 16:21:07