ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ του ESOTERICA - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ του ESOTERICA - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

rizitis43 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
rizitisΜέλος
01/02/2006, 16:03:37
Ώρα : απομεσήμερο ,εις την Κρητικήν..
Ημ/νια : 1 η του αυτού μηνός..
Θέμα : αναφορά λόχου..

Mantam oyrsoyla : απών
Thoth : απών
Deva : απών
Vrill : απών
Φιλοσοφος3 :απών
Μάνος :απών
Ατμα :απών
Galadriel : απών
Pixeldream : απών
Τυχερούλης :απών
Ananasss : απών
κα … : απόντες…

Σας αναφέρω κυρίες και κύριοι ότι οι απόντες είναι: άλλοι δικαιολογημένοι και άλλοι όχι, η ουσία είναι μία «για αυτούς που θέλουν να σκέφτονται»*, ότι έχουμε γίνει μπάχαλο και η ζωή συνεχίζετε…

Ευθύνες δεν υπάρχουν κι αν υπάρχουν ο κάθε ένας από εμάς γνωρίζει τις δικές του…

(*)Κ.Αξελός ,
[$}] θέλουμε να σκεφτόμαστε; Σκεφτόμαστε ; or we just believe that we are thinking…?

[code="Εσωτερικά του esoterica λοιπόν και το “γνώθι σε αυτόν” έχει πάει περίπατο για να ξεσκάσει λίγο, ή μήπως πήγε να βρει τον Σωκράτη ;
Άμα πήγε πάντως στα λημέρια του Socrates , κάντε το πείραμα με το ποτηράκι μπας και γυρίσει πίσω…"] [/code]

From the highlands of Crete plenty of kisses to all of us …

Rizitis©
esoterizete
With his lambs ®

εσωτερικά του esoterica, πιο μοναξιά κι απ` το τίποτα...

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

spiritΜέλος
01/02/2006, 16:28:31
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ,ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΟΛΟΥΣ,ΕΔΩ ΡΙΖΙΤΗ...

Mantam oyrsoyla : απών
Thoth : απών
Deva : απών
Vrill : απών
Φιλοσοφος3 :απών
Μάνος :απών
Ατμα :απών
Galadriel : απών
Pixeldream : απών
Τυχερούλης :απών
Ananasss : απών

http://svt.se/hogafflahage/hogafflaHage_site/Kor/hestekor.swf

"ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ"

rizitisΜέλος
01/02/2006, 16:44:08
Αν είναι έτσι spirit ,τότε λείπω εγώ….

E του e , πιο μοναξιά κι απο το τίποτα...

salom...

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

02/02/2006, 09:55:08
quote:

From the highlands of Crete plenty of kisses to all of us …

Rizitis©
esoterizete
With his lambs ®

εσωτερικά του esoterica, πιο μοναξιά κι απ` το τίποτα...

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

την καλημερα μου αδελφε!

γκουντ μορνινγκ εσωτερικαααααα!

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

15/02/2006, 15:22:42
ας παρουσιάσω κι εγώ ορισμένους εδω μεσα όπως τους φαντάζομαι

ο Peronosporos που κανει προφητείες

η gretel με το καλαθάκι της από το γνωστο παραμύθι

ο Schwabe μας εξηγεί γιατι δεν υπήρξε Χριστός και για τα κακώς κειμενα του χριστιανισμού

ομως ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ αναστένεται με αγριες διαθέσεις για να αντιμετωπίσει τον εχθρό του χριστιανισμού Schwabe

ο dim.kar ως αναρχοκομμούνι γραφει βλασφημα συνθηματα στους τοιχους χωρις να σεβεται τους συμπολιτες του

και η amalia αναλαμβάνει δράση επιβάλλοντας την ταξη οριζοντας τιμωριες για τους παραβατες και ταραξιες

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

rizitisΜέλος
15/02/2006, 17:12:51
Αχ ! φίλε μου Agnostic , έχεις χιούμορ βλέπω…
Κράτα το όσο μπορείς!

Όταν άνοιξα αυτό το τόπικ είχα μυριστεί ότι έρχονται δύσκολες μέρες για το esoterica,δηλαδή για τα μέλη του.
Είχα προσπαθήσει να χαλαρώσω την κατάσταση πριν γίνει το bam το οποίο μεταλλάχτηκε σε ban με την πάροδο του χρόνου.

Βλέπεις το forum είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος ακολουθεί τους νόμους της φύσης όπως και όλοι οι άλλοι οργανισμοί.

Ξεκίνησε σαν esoterica, έπειτα έγινε eroterica για να φτάσει στην μορφή που έχει τώρα esoteriban και ο Ενας θεός καταίει που θα ξαμώσει ωθέ το τέλος…

Το μόνο πράγμα που δεν υπόκειται στους νόμους της φύσης είναι το φαινόμενο Σβάμπε αλλά αυτό είναι κάτι σαν τους Δροσουλίτες , δηλαδή αντικατοπτρισμός σύμφωνα με την επιστήμη.

Το κακό φίλε μου είναι ότι όση καλή διάθεση και να έχεις, όσες έξυπνες φωτογραφίες κι αν κατεβάσεις το χαμόγελο δεν θα σκάσει σε χείλη που δεν έχουν μάθει να γελάνε.

Γίνε κυνικός γίνε είρωνας και κάτι μπορεί να γίνει…όλο και κάποιο χαμόγελο σαρκασμού θα βρυχηθεί, γιατί μόνο να βρυχάται μπορεί το "πανελλήνιο"…

Το παραπάνω κείμενο ίσως να έχει πολλά συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη δεν
είμαι αγράμματος, πιστέψτε με…απλά δεν ξέρω γράμματα !

Υγ. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να στείλω τα φιλιά μου στον μπαμπά μου στην μαμά μου σε όσους με βοήθησαν να φτάσω (εδώ ψηλά που είμαι)* και στην americistan banaristan ciarporation χωρίς την χορηγία της οποίας δεν θα είχα καταφέρει να γίνω πλούσιος, σε γνώσεις …
Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε!

*εδώ ψηλά που είμαι...

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

15/02/2006, 17:21:26

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

15/02/2006, 20:19:36
Α)«Αδερφι ,απομεινε κι αφις με μοναχο να πορπατω στη ξενητια.
Αφις τσι μηνες να διαβου το χρονο να περαση,
Τα αγρια θερια μερωνουσι με το καιρο στα δαση.
Με το καιρο τα δυσκολα και τα βαρια αλαφραινου,
οι αναγκες ,παθη κι αρρωστιες γιατρευονται και γιαινου,
κι τα ζεστα κρυαινουσι , τα μαργωμενα βραζου με τον καιρο οι συννεφιες παυγουσι κ ευκες μεγαλες γινουνται με τον καιρο οι καταρες.»

β)«Αστρη , μην το βασταξετε , ηλιε , σημαδι δειξε,
και σ ετοιου αφεντη αλυπητου αστροπελεκι ριξε
και ολοι οι πλανητες τ ουρανου την ορεξη ας κινησου
Ρηγαδω να μονοιασουσι , να τονε πολεμησου.»

Α και β ή β και Α?

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 15/02/2006 20:22:31

15/02/2006, 22:55:35
quote:

rizitis

Το κακό φίλε μου είναι ότι όση καλή διάθεση και να έχεις, όσες έξυπνες φωτογραφίες κι αν κατεβάσεις το χαμόγελο δεν θα σκάσει σε χείλη που δεν έχουν μάθει να γελάνε.

σωστος!

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

16/02/2006, 01:34:57
φιλε rizitis το humour ειναι υγεία και φυσικά προσπαθώ να το διατηρώ

amalia εγραψες!!!

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

rizitisΜέλος
16/02/2006, 02:11:55
quote:

Α)«Αδερφι ,απομεινε κι αφις με μοναχο να πορπατω στη ξενητια.
Αφις τσι μηνες να διαβου το χρονο να περαση,
Τα αγρια θερια μερωνουσι με το καιρο στα δαση.
Με το καιρο τα δυσκολα και τα βαρια αλαφραινου,
οι αναγκες ,παθη κι αρρωστιες γιατρευονται και γιαινου,
κι τα ζεστα κρυαινουσι , τα μαργωμενα βραζου με τον καιρο οι συννεφιες παυγουσι κ ευκες μεγαλες γινουνται με τον καιρο οι καταρες.»

β)«Αστρη , μην το βασταξετε , ηλιε , σημαδι δειξε,
και σ ετοιου αφεντη αλυπητου αστροπελεκι ριξε
και ολοι οι πλανητες τ ουρανου την ορεξη ας κινησου
Ρηγαδω να μονοιασουσι , να τονε πολεμησου.»

Α και β ή β και Α?

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 15/02/2006 20:22:31

«Είντ’ αφορμή ξεκίνησε την όρεξι σου ς τούτα,
από την πρώτη π’άρχισες τραγούδια και λαούτα;
Κ’εις είντα στράτα πορπατείς κ’ είντα ‘ναι τα γυρεύεις
κ’ είντα ‘χεις με του λόγου μου, και θες να με παιδεύγης;»

«Κ εκείνος ως το γρίκησε , το πώς τόνε μισούσι,
τα μάτια ντου κιανένα μπλιό δε στρέφουνται να δούσι.
Μισεύγει με την εντροπή , και μπλιό ντου δεν εφάνη,
ετούτους τσ’ όμορφους καρπούς η καυκησά τσι κάνει.»

«Παιδάκι μ’η-απομονή ειν γιατρικό μεγάλο,
ς κάθε πληγή , και σαν κι αυτή δεν ειν βοτάνι άλλο.
να δροσερεύγει τον καημό τον πόνο ν’ αλαφρώνη
και μετ αυτή γιατρεύγουνται παιδάκι μ όλοι οι πόνοι.»

«Εσβήσαν –τα ρηγάτα μου , εχάθηκαν –τα πλούτη ,
το τέλος μου ‘χει να γενή στην φυλακήν ετούτη.»

Β.Κ εν έτη 1476μ.Χ

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

VIKINGΜέλος
07/03/2005, 00:58:38
Καλησπερα σας.

Ηθελα να ρωτησω ορισμενα πραγματα που εχουν σχεση με διαφορα προγραμματα και το ιντερνετ διοτι θα ηθελα να φτιαξω καποτε ενα web site.

1)Πως μπορεις να φτιαξεις cookies,forums κ.λ.π.Μπορεις με το προγραμμα Dreamweaver;Ποια γλωσσα προγραμματισμου ειναι καταλληλη για να φτιαξεις cookies,να μετρας ποσα ατομα π.χ επισκεφτηκαν την σελιδα σου κ.λ.π;

Μπορεις να τα κανεις αυτα με java και javascript;Τι διαφορετικα πραγματα προσφερει η javascript απο την Java;

2)Tι ειναι η CGΙ;Ειναι γλωσσα προγραμματισμου ή οχι;Τι μπορει να κανει η CGI;

3)Τι δυνατοτητες παρεχει το COLDFUSION;

4)Τι ειναι η ASP.NET και τι κανει;

VIKINGΜέλος
07/03/2005, 01:57:33
Και κατι αλλο που ξεχασα να ρωτησω ειναι...

Μπορουν οι λεξεις-κλειδια(διαφορες λεξεις που τοποθετουνται στον κωδικα και βοηθαει στο να ταξινομηθει η σελιδα καλυτερα απο τις μηχανες αναζητησης) να ειναι στα Ελληνικα ή δεν θα γινουν κατανοητες απο τις μηχανες αναζητησης;

07/03/2005, 15:15:10
Αγαπητέ φίλε VIKING
Θα προσπαθήσω να απαντήσω -όπου το επιτρέπουν οι γνώσεις μου- στις ερωτήσεις σου. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

(1) Με την εφαρμογή DreamWeaver της Macromedia δεν έχω ασχοληθεί αλλά μπορείς να δεις τα χαρακτηριστικά της εδώ. Ο σχεδιασμός εφαρμογών / προγραμμάτων διαχείρισης cookies και μέτρησης της επισκεψιμότητας Web σελίδων μπορεί να γίνει με πολλές γλώσσες προγραμματισμού. Κατάλληλη προσωπικά θεωρώ τη Java αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλες με τις οποίες μπορείς να τα υλοποιήσεις. Αλλά πρέπει να μου πεις τι ακριβώς θέλεις να σχεδιάσεις. Κάθε γλώσσα προγραμματισμού έχει τα συν και πλην της!!

Η JavaScript είναι μία script γλώσσα και χρησιμοποιεί βασικές αρχές της Java η οποία είναι μία γλώσσα προγραμματισμού. Η Java κυρίως χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό εφαρμογών στο Internet (σε κατανεμημένα περιβάλλοντα) και είναι περίπου ίδια σε λογική με τη C++ αλλά χρησιμοποιεί το αντικειμενοστραφές μοντέλο προγραμματισμού (object-oriented model). Ο κώδικας JavaScript μπορεί να ενσωματωθεί σε HTML σελίδες και να μεταφραστεί από τον browser (επίπεδο client) ή μπορεί να «τρέχει» σε επίπεδο server όπως για παράδειγμα σε ASP σελίδες πριν αυτές αποσταλούν στον αιτούντα. Η JavaScript χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την ανάπτυξη σελίδων στο Internet και είναι σίγουρο ότι θα έχεις δει κάποιες εφαρμογές της. Όπως προανέφερα η Java τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον σχεδιασμό εφαρμογών σε κατανεμημένα δίκτυα ή και σε αυτόνομους Η/Υ. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία application modules ή applets για την αλληλεπίδραση χρηστών με σελίδες στο Internet. Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι η JavaScript δεν έχει άμεση σχέση με τη Java και χρησιμοποιείται για την υποστήριξη μικρών εφαρμογών στο Internet.

(2) CGI είναι το ακρωνύμιο του Common Gateway Interface και είναι ένας τρόπος με τον οποίο ένας Web Server διανέμει μία αίτηση από έναν χρήστη τού Web σε μία εφαρμογή Web και αντίστοιχα ο τρόπος προώθησης των επεξεργασμένων από την εφαρμογή δεδομένων πίσω στον χρήστη. Έτσι με απλά λόγια όταν συμπληρώνεις και αποστέλλεις κάποιες πληροφορίες μέσω μίας web φόρμας από μία σελίδα στο Web θα πρέπει η πληροφορία αυτή να επεξεργαστεί από κάποια εφαρμογή. Για το σκοπό αυτό ο Web Server προωθεί τις πληροφορίες της φόρμας σε μία εφαρμογή η οποία τις επεξεργάζεται (π.χ., ελέγχει την πληρότητα και ορθότητά τους) και είναι πιθανό να επιστρέψει ένα μήνυμα επαλήθευσης. Αυτή η μέθοδος συνδιαλλαγής μεταξύ της εφαρμογής και του Web Server ονομάζεται CGI.
Το CGI εξασφαλίζει ένα σταθερό τρόπο συναλλαγής των δεδομένων μεταξύ ενός χρήστη και μιας εφαρμογής, δηλαδή είναι ανεξάρτητη του λειτουργικού συστήματος του Web Server. Επίσης γι’ αυτό το λόγο εφαρμογές CGI μπορούν να γραφούν σε διάφορες γλώσσες (π.χ., Perl, Java, C).

(3) Σε σχέση με το COLDFUSION δυστυχώς δεν γνωρίζω τι δυνατότητες προσφέρει. Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά μπορώ να ψάξω και να σου απαντήσω!!

(4) Η ΑSP.NET είναι η εξέλιξη της ASP (Active Server Page) της Microsoft και διαφέρει από την τελευταία βασικά σε δύο σημεία: (α) υποστηρίζει κώδικα γραμμένο σε compiled γλώσσες (C++, Perl, VB) και (β) περιέχει ελέγχους οι οποίοι διαχωρίζουν τον κώδικα από το περιεχόμενο. Τα αρχεία ASP μπορείς να τα αναγνωρίζεις από το extension .aspx. Η ΑSP.NET όπως και η ASP αποτελούν ένα χαρακτηριστικό του IIS (Internet Information Server της Microsoft) αλλά αφού το server-side script δημιουργεί μία απλή σελίδα HTML γίνεται δυνατή η αποστολή του ASP αρχείου σε οποιοδήποτε browser (με ορισμένες διαφορές στον τρόπο εμφάνισης της πληροφορίες). Μπορείς να δημιουργήσεις ένα ASP αρχείο περιλαμβάνοντας ένα script γραμμένο σε JavaScript ή VisualBasicScript σε ένα αρχείο HTML.

(5) Δεν έχω καταλάβει την ερώτησή σου! Τι εννοείς ακριβώς; Οι μηχανές-αναζήτησης χρησιμοποιούν κάποιους αλγόριθμους για την αναζήτηση, επεξεργασία και εμφάνιση του περιεχομένου σελίδων στο Internet και είναι ανεξάρτητες της χρησιμοποιούμενης γλώσσας.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για κάποιο από τα προαναφερθέντα θέματα μπορείς να μου ζητήσεις. Ευχαρίστως να σε βοηθήσω.

Φιλικά
--Je^3--

VIKINGΜέλος
08/03/2005, 01:18:09
Γεια σου φιλε Jejeje και σε ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησες.
Βλεπω οτι γνωριζεις πολλα.
Αληθεια ασχολεισαι επαγγελματικα με υπολογιστες;

quote:
Αλλά πρέπει να μου πεις τι ακριβώς θέλεις να σχεδιάσεις. Κάθε γλώσσα προγραμματισμού έχει τα συν και πλην της!!

Ο λογος που ρωταω δεν ειναι μονο επειδη επειδη με ενδιαφερει η κατασκευη ιστοσελιδων(τωρα δεν μπορω να φτιαξω διοτι ειμαι αρχαριος αλλα αργοτερα)αλλα και γενικοτερα γιατι ηθελα να παρω μια ιδεα περι των γλωσσων προγραμματισμου και με ενδιαφερει γενικοτερα ο προγραμματισμος.

quote:
(5) Δεν έχω καταλάβει την ερώτησή σου! Τι εννοείς ακριβώς; Οι μηχανές-αναζήτησης χρησιμοποιούν κάποιους αλγόριθμους για την αναζήτηση, επεξεργασία και εμφάνιση του περιεχομένου σελίδων στο Internet και είναι ανεξάρτητες της χρησιμοποιούμενης γλώσσας.

Αγορασα ενα βιβλιο για HTML οπου καπου μεσα το βιβλιο χρησιμοποιει την ετικετα ΜΕΤΑ για να δειξει πως μπορεις να εισαγεις λεξεις κλειδια.Η προσθηκη λεξεων-κλειδιων σε σελιδες με τις ΜΕΤΑ ετικετες μπορει οπως λεει το βιβλιο να βοηθησει την τοποθεσια που φτιαχνεις να ταξινομηθει καλυτερα απο τις μηχανες αναζητησης και να βοηθησει τους χρηστες να βρουν ταχυτερα τις σελιδες που φτιαχνεις.Για παραδειγμα στο notepad οπου μπορει καποιος να δουλεψει με html κωδικοποιηση εχεις το εξης παραδειγμα:

<META name="keywords" content="EΔΩ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ">

Και απλως ηθελα να ρωτησω εαν μπορουν οι λεξεις-κλειδια να ειναι στα Ελληνικα;Βεβαια δεν ειναι και τοσο σημαντικο,οποτε αν δεν ξερεις δεν πειραζει.

Επισης ηθελα να ρωτησω και ορισμενα αλλα πραγματα οπως:

1)Ποιες γλωσσες θα χρησιμοποιουσες εσυ για να φτιαξεις ενα web-site ;
Με ποιες γλωσσες προγραμματισμου θα μου προτεινες να ασχοληθω για αρχη φιλε jejeje ως αρχαριος που ειμαι;

2)Ποια ειναι η γνωμη σου για την γλωσσα PHP;Την θεωρεις καλη;Για να εκτελεστουν PHP εφαρμογες χρειαζεται να εχει καποιος εγκαταστημενο το LINUX ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ;

3)Η γλωσσα VISUAL C++ χρησιμοποιειται καθολου ή θεωρειται καλυτερο η χρησιμοποιηση του ASP.NET για αναπτυξη και εκτελεση εφαρμογων στο Ιντερνετ;Το ρωταω διοτι δεν βλεπω κανεις προγραμματιστης να χρησιμοποιει γενικα την γλωσσα VISUAL C++.

08/03/2005, 10:37:56
Φίλε VIKING
Αυτή τη στιγμή δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο οπότε θα σου απαντήσω κάπως «τηλεγραφικά»!! Συγνώμη, θα ανταποδώσω σύντομα.
Είναι γεγονός ότι τα META Tags (τα οποία εισάγονται μεταξύ των HEAD Tags στην HTML) έχουν διάφορες χρήσεις και μία από αυτές σχετίζεται με την εισαγωγή λέξεων-κλειδιά για να γίνει εύκολη να αναζήτηση / αναγνώριση από μηχανές-αναζήτησης. Φυσικά οι λέξεις-κλειδιά μπορούν να είναι στην ελληνική γλώσσα. Ένα άλλο παράδειγμα META Tag είναι η χρήση του refresh. Έτσι γράφοντας:
quote:

<META HTTP-EQUIV="REFRESH" CONTENT="15;URL=http://www.jejeje.gr/index.html">

καθορίζεις το χρονικό διάστημα με το πέρας του οποίου ο browser αυτόματα «ξανα-φορτώνει» τη σελίδα που έχεις καθορίσει. Εναλλακτικά μπορείς να εισάγεις μία άλλη διεύθυνση (URL) έτσι ώστε να ανοίξει μία άλλη σελίδα (redirect).
Για να σχεδιαστεί ένα web-site υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές και εργαλεία τα οποία κάνουν τη ζωή του προγραμματιστή εύκολη. Η επιλογή της βέλτιστης γλώσσας προγραμματισμού είναι συνάρτηση της λειτουργικότητας που θέλεις να παρέχεις μέσω του web-site. Για το σχεδιασμό διαδικτυακών εφαρμογών θα σου πρότεινα τη Java χωρίς αυτό να αποκλείει και τη χρήση άλλων γλωσσών με ίδια αποτελέσματα. Οι βασικότεροι λόγοι είναι ότι τα Java applets μπορούν να «τρέξουν» σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα χωρίς να απαιτείται ξανα-μεταγλώττιση (recompilation – ελπίζω να χρησιμοποιώ σωστά την ελληνική μετάφραση) και η Java δεν έχει διαφορετικά extensions ή αποκλίσεις ανά λειτουργικό σύστημα. Γι’ αυτούς τους λόγους η Java θεωρείται η «στρατηγικότερη» γλώσσα για την ανάπτυξη εφαρμογών στο Internet.
Η «σχέση μου» με την PHP είναι αρκετά καλή αφού τη χρησιμοποιώ προσωπικά για το σχεδιασμό μικρο-εφαρμογών στο Internet. Για να τη χρησιμοποιήσεις δεν είναι απαραίτητο να έχεις Linux λειτουργικό σύστημα. Έτσι εγώ τη χρησιμοποιώ στον υπολογιστή μου με λειτουργικό σύστημα τα MS Windows 2000 Pro, web-server τον Apache και RDBMS τη mySQL.
Αυτά για την ώρα... και πάλι συγνώμη για τη σύντομη απάντησή μου. Θα προσπαθήσω να σου γράψω περισσότερα το βράδυ. Αν έχεις εν τω μεταξύ κάποια άλλη απορία ή σκέψη μπορείς να τη γράψεις!!
Ξέχασα να σου γράψω ότι με τον προγραμματισμό ασχολούμαι εξολοκλήρου σε προσωπικό επίπεδο. Κατά καιρούς οι απαιτήσεις της εργασίας μου με οδήγησαν στο σχεδιασμό VBScripts για την ανάλυση δεδομένων στο Excel ή στην Access, και στο «τρέξιμο» queries στη mySQL.
Γενικότερα στο πλαίσιο της εργασίας μου ασχολούμαι περισσότερο με τους τομείς του σχεδιασμού των λειτουργικών προδιαγραφών για την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων και της αρχιτεκτονικής λύσης σε τεχνικό επίπεδο και λιγότερο με τον τομέα των λεπτομερών τεχνικών προδιαγραφών.
Πάντως μπορείς να συμμετάσχεις και σε άλλες ομάδες συζητήσεων εκτός Esoterica στις οποίες συμμετέχουν περισσότερο καταρτισμένοι άνθρωποι από εμένα.

Φιλικά
--Je^3--

VIKINGΜέλος
08/03/2005, 15:35:20
Γεια σου και παλι φιλε jejeje και ευχαριστω για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες και απαντησεις στις αποριες μου.

quote:

Η «σχέση μου» με την PHP είναι αρκετά καλή αφού τη χρησιμοποιώ προσωπικά για το σχεδιασμό μικρο-εφαρμογών στο Internet. Για να τη χρησιμοποιήσεις δεν είναι απαραίτητο να έχεις Linux λειτουργικό σύστημα. Έτσι εγώ τη χρησιμοποιώ στον υπολογιστή μου με λειτουργικό σύστημα τα MS Windows 2000 Pro, web-server τον Apache και RDBMS τη mySQL.

Με λειτουργικο συστημα windows xp μπορεις να χρησιμοποιησεις PHP;
Πρεπει απαραιτητα να εχεις web-server APACHE για να χρησιμοποιησεις
την PHP ή μπορεις να χρησιμοποιησεις PHP και με web-server τον INTERNET INFORMATION SERVER;

Και κατι αλλο,επειδη ειμαι αρχαριος΄και δεν πολυκαταλαβαινω ολα αυτα περι web-servers.Μπορει καποιος για π.χ να εχει παρα πανω απο ενα web-server δηλαδη και APACHE ΚΑΙ ΙΙS;

Eπισης ποια εφαρμογη βασεων δεδομενων θεωρεις καλυτερη και πιο χρησιμη την ORACLE ή MICROSOFT SQL SERVER ή καποια αλλη;Δηλαδη εσυ ποια ή ποιες βασεις δεδομενων χρησιμοποιες και γιατι;

θα περιμενω τις απαντησεις οταν φυσικα θα εχεις χρονο και στα χθεσινα ερωτηματα.

09/03/2005, 10:37:00
Καλή σου μέρα φίλε VIKING,
Απαντώ στα χθεσινά σου ερωτήματα:
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την PHP και με MS Windows XP.
Για να αξιοποιήσεις την PHP σχεδιάζοντας και δοκιμάζοντας διαδικτυακές εφαρμογές πρέπει να έχεις εγκαταστήσει στον υπολογιστή σου (σε επίπεδο λογισμικού) έναν web-server (π.χ., τον ΙΙS της Microsoft, τον Apache, κ.λπ.). Απλά ανά περίπτωση θα πρέπει να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις στο php.ini αρχείο.
Επίσης αρχικά θα πρέπει να επιλέξεις τον τύπο του web-server που θα εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου γιατί αν έχεις και τους δύο στον ίδιο Η/Υ είναι πολύ πιθανό, αν όχι σίγουρο, ότι κατά τη λειτουργία τους θα δημιουργηθεί conflict.
Σε επίπεδο υλικού (hardware) σε ένα δίκτυο μπορείς να έχεις παραπάνω από έναν servers όπου ο κάθε ένας θα έχει καθορισμένο σκοπό λειτουργίας (π.χ., load balancing, firewall, email, κ.λπ.).
Σε σχέση με τα RDBMS (τα συστήματα διαχείρισης σχεσιακών βάσεων δεδομένων) προσωπικά όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμά μου χρησιμοποιώ τη MySQL γιατί πολύ απλά είναι δωρεάν!!

Σε χαιρετώ
--Je^3--

VIKINGΜέλος
09/03/2005, 15:29:10
Καλημερα φιλε jejeje.Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Και τωρα ερωτησεις που απευθυνονται σε ολα τα μελη που ασχολουνται με υπολογιστες.

1)Ποιες ειναι οι αγαπημενες σας γλωσσες προγραμματισμου τις οποιες χρησιμοποιειτε για να φτιαξετε web-sites(για να μην ξεφυγω απο το θεμα) κaι ιντερνετ εφαρμογες;

2)Εχετε φτιαξει προσφατα καποιο web-site και αν ναι παραθεστε μας το λινκ για την σελιδα σας και πειτε τι προγραμματα χρησιμοποιησατε .

3)Ποιο ειναι το αγαπημενο σας web-site;

10/03/2005, 09:45:58
Να 'σαι καλά φίλε VIKING!
Να σου ευχηθώ καλή επιτυχία στην αναζήτηση (σε όλους τους τομείς)!!

--Je^3--
"follow me" the wise man said... but he walked behind