- 12 STRAND DNA ACTIVATION+INDIGO - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Δεν κάηκε επειδη δεν πίστευε οτι θα καει!!!!!!!!!!Ερωτηση:ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ?
Εντάξει.
Και ο ελέφαντας δεν ξέρει τι είναι το ... μπαζούκας.
Ελέφαντας - Μπαζούκας, 1:0
Ή μήπως πιστεύετε, ότι το μπαζούκας θα ανοίξει τον ελέφαντα στα τέσσερα... ?
Αφού ο ελέφαντας δεν ξέρει τι είναι το μπαζούκας, δεν θα πάθει τίποτα.
Άιντα, ξυπνήστε.
quote:quote:
MONO TO 5-10% TOY ENGEFALOY LEITOYRGEI
ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΠΑΝΟΥΛΗ:Απτά και αδιάσειστα επιχειρήματα για το ποσοστό του εγκεφάλου που χρησιμοποιούμε δεν υπάρχουν. Παρόλα αυτά υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το 10% ως ποσοστό χρήσης του εγκεφάλου δεν έχει καμία λογική βάση.
Μήν είσαι και τόσο απόλυτη σε αυτό, ΜέντΤέχ !
Είμαι σίγουρος, ότι κάποιοι αντλούν σιγουριά γι αυτό το επιχείρημα, επειδή έχουν στην κατοχή το Ιατρικό Πόρισμα, το αποτέλεσμα των εξετάσεών τους. ![]()
Μόνο που κάνουν το λάθος, να το αναγάγουν σε όλο τον ανθρώπινο πλυθησμό... ![]()
Aπό την άλλη μεριάκάποια κερδοσκοπικά κυκλώματα, έχουν χτισει πάνω σε αυτό ολόκληρη βιομηχανία "εναλλακτικών" κοσμοθεωρήσεων. Θα πάμε τώρα κόντρα στα οργανωμένα συμφέροντα ?
Ξέρεις τι φράγγα βγάζουν μερικοί, από την αμάθεια (έστω, ημιμάθεια) των άλλων ? Των αφελών ?
Και που το ξέρεις εσύ, άν ο κύρ-ΠαΝό ή ο κάθε κύρ-ΠαΝό, που κορδόνεται ότι βγάζει εύκολα τα ντόλαρς του, τα βγάζει όντως από την "πρόβλεψη τυχερών παιχνιδιών", όπως ισχυρίζεται ?
Για διάβασε μάρκετινγκ.
Εμφανίζεται, δείχνει ότι δεν έχει ανάγκη, είναι μακριά, μιλά εκ του ασφαλούς, έχει κανα-δυό υποστηριχτές, δεν απαντά αυτός σε ερωτήματα που καίνε τη γούνα του αλλά άλλοι, προσπαθούν να φιμώσουν όποιον αντίλογο, και μιλάνε συνέχεια ότι η γνώση που έχουν κοστίζει.
Κοστίζει, και είναι εντελώς φυσιολογικό να πρέπει να πληρώσεις για να την αποκτήσεις. Και κάθε μέρα και από ένα άλλο φρούτο. Δεν έιναι ένα, δεν είναι δύο, είναι χίλια δέκα δύο.
Τώρα, κάνε ένα ρεζουμέ και σκέψου το εξής απλό.
Τι έχει να κερδίσει ο ΠαΝο απ΄ολη αυτή την ιστορία ? Γιατί γίνεται όλος αυτός ο ντόρος γύρω από το "θέμα" του PaNo ? Απ΄το ένα πάει στο άλλο, και πιάνει το ένα και αφήνει το άλλο. Αχταρμάς.
Θελετε συνομιοσιολογία ... αγαπητοί ? Νάτη. Δεν ξέρω όμως άν τη βλέπετε... Εσείς θέλετε τέρατα και ούφο.
Τα πραγματικά τέρατα και τα πραγματικά ούφο, δεν τα βλέπετε όμως... ![]()
quote:
Aπό την άλλη μεριά κάποια κερδοσκοπικά κυκλώματα, έχουν χτισει πάνω σε αυτό ολόκληρη βιομηχανία "εναλλακτικών" κοσμοθεωρήσεων. Θα πάμε τώρα κόντρα στα οργανωμένα συμφέροντα ?
Ξέρεις τι φράγγα βγάζουν μερικοί, από την αμάθεια (έστω, ημιμάθεια) των άλλων ? Των αφελών ?
Εχω πλήρη επίγνωση της χοντρής κονόμας των τσαλατάνων.Ο ψευδοεπιστήμονας VON DENIKEN (που δεν καταφερε να τελείωσει ούτε το ΛΥΚΕΙΟ) κέρδισε εκατομμύρια δολλάρια απο την πώληση των βιβλίων του που ηταν γεμάτα ατεκμηρίωτες βλακείες.Ο ιδιος ο Panos μας αναφερε χαρακτηριστικές τιμες προιοντων (απο 10 εως 900 δολλάρια μας εδειξε και βιβλία) που μπορούμε να αγοράσουμε για να συντονιστούμε με το συμπαν.
ΕΓΩ ΞΑΝΑΥΠΟΒΑΛΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ο ΠΑΝΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ:
quote:
PRIN 100 XRONIA BRE8HKE SE ZOYNKLA THS AFRIKHS ENA 12XRONO AGORI POY KATAFERE NA EPIBIWSEI KAI NA MEGALWSEI METAKSY PI8HKWN. DEN MHLOYSE KAMIA GLWSSA OMWS EIXE APOLYTH EPIKHNWNIA ME TA ZWA.
FILOKSENOYMENOS SE MIA EPAYLH APO THN PRWTH KIOLAS MERA ARXHSE NA TRYGIRHZEI KAI NA EPEKSERGAZETAI OTIDHPOTE APO PERIERGIA. KAPIA STHGMH PHGE STHN KOYZINA KAI ENA MAGHRAS EBRAZE MHLA GIA NA FTIAKSEI MHLOPHTA.TO PAIDI KSEREI TO NERO KSEREI TO FROYTO ETSI LOIPON BAZEI TO XERI MESA STHN KATSAROLA KAI PERNEI ENA MHLO.DEN KAHKE GIATI DEN HKSERE OTI TO BRASTO NERO 8A TOY DHMIOYRGHSEI ENGAYMATA OYTE YPHRXE MESA STO PHSTEYW SYSTHMA TOY OTI MPOREI NA KAEI APO BRASTO NERO.
(μετάφραση:το παιδι δεν καηκε επειδη δεν πίστευε οτι θα καεί).
Εγω ρωτάω:
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ?
Επίσης αν λαμβανεις μια ανέκδοτη και ατεκμηριωτη ιστορία σαν απόδειξη γιατι απορρίπτεις τις αλλες ανεκδοτες ιστορίες για παιδακια που έγιναν ψητα παρόλο που δεν ήξεραν οτι θα γίνουν ψητα?
-----------------------------
Λοιπόν. Είσαι υπερβολικός, κακοήθεις, κακεντρεχής και προπάντων συκοφάντης, διαβολέας αλλά και εμπαθής, και σίγουρα θα είσαι και Παναθηναϊκός.
-------------------------------
unquote
Τα λαμβάνω ως χιούμορ, αν και το Παναθηναϊκός μου έκατσε άσχημα....
--------------------------
Πώς σου φαίνεται αγαπητέ, ότνα κάποιος σου συρράπτει αστήριχτες, υπερβολικές και ανυπόστατες κατηγορίες ?
Νοιώθεις λιγότερο ή περισσότερο ευγενής ?
Πιστεύεις (γενικά) ότι εσύ είσαι ευγενής ?
Πιστεύεις ότι είσαι ευ και γενής ?
Πιστεύεις ότι είναι όλα θέμα ... ευγένειας ?
Εγώ προσωπικά μπορω να σου πώ παραδείγματα, που πίσω από την ευγένεια κρύβενται πάρα πολλά αρνητικά, έως και κακά, αποθημένα
(σε άλλη κουβέντα, όχι εδώ)
Λοιπόν.
Κούλαρε, ρηλάξαρε και κόφτο παραμύθι με την ευγένεια. Άν θες να με προσβάλεις εμένα και προσωπικά, σκύψε μη σε πάρει η κατάλληλη απάντηση.
-------------------------------
unquote
Εσύ κούλαρε γιατί έχεις ξεφύγει. Δεν έχω λόγους να σε προσβάλω, σου ζητάω να κόψεις την ειρωνία προς τους συνομηλιτές σου. Έχεις καταντήσει γραφικός αν δεν το έχεις καταλάβει. Εγώ μεγάλε δεν έμαθα να σκύβω, οπότε ρίξε ότι θέλεις.....
------------------------
Ναι, ο ΠαΝο έχει απόψεις. Με κατάλληλη ενδυμασία περνάει άνετα στη Σαλονοτραπεζαρία της Αδεφότητας.
Είναι ύβρις αυτό ? Προσβάλλει τους αναγνώστες μου ?
Έχω άποψη κύριε, και τη λέω.
Απαγορεύεται ?
Ίσως όχι, αλλά ίσως πολύ θα το ήθελες.
-------------------------
unquote
Πες την άποψη σου, μπορεί και να συμφωνούμε κατά βαθος. Η παραπάνω άποψη δεν περίεχει ούτε ύβρεις ούτε μειώνει τον συνομηλιτή σου. Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.....
Ψάχνω λίγο το νόημα αυτής της παραγράφου. Λέει λοιπόν (περίπου) τα εξής.
Όσοι δεν έχουν γνώσεις φυσικών επιστημών, δεν πρέπει να μιλάνε εδώ μέσα. Δεν πρέπει να μιλάνε γενικά και στον ΠαΝο, γιατι το ζητούμενο είναι να μάθουμε κάτι "συνομοσιολογικό", επειδή μας αρέσει το "μυστήριο" και το "ανεξήγητο".
Άν δηλαδή πάμε σε ένα φόρουμ Ιατρικής, και αποδόσουμε τον πονοκέφαλο (συγνώμη δεν ξέρω και την Ιατρική ορολογία) τότε δεν πρέπει επ ουδενί να πούμε "πάρε ασπιρίνη/ντεπόν" ή "βάλε κρύες κομπρέσσες", για΄τι το πρώτο δεν είναι ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ενώ το δεύτερο είναι πολύ μπανάλ.
Πρέπει δηλαδή να αφήσουμε τον πονοκέφαλο να φουντώνει, επειδή μας αρέσει να τον αποδίδουμε σε "μυστήρια" και "ανεξήγητα" και επειδή μας αρέσει το συνομοσιολογικό, αρεσόμαστε περισσότερο, εκστασιαζόμαστε στην ιδέα, ότι ο πονοκέφαλος πρέρχεται από δυσλειτουργία του ενδοκρανιακού εμφυτεύματος, που μας τοποθέτησαν οι Μεταλλαγμένοι, που ήρθαν στη Γή μετά από πανωλεθρία σε Διαγαλαξιακό Πόλεμο και ... και... και...
(Διαβάστε το καταπληκτικό Άρθρο που δημοσίευσε ο Dim.Kar πέρι σχιζοφρένειας.)
unquote
Τώρα από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ???
Άνθρωπε μου (το φίλε μου φαντάζομαι πως το λαμβάνεις σαν ειρωνία), μας ενδιαφέρει και πολυ μάλιστα η επιστημονική άποψη. Αυτό ζητάμε μέσα από την συζήτηση εμείς οι άσχετοι από φυσικές επιστήμες. Μπαίνουμε μέσα στον χώρο του μεταφυσικού για να διαβάσουμε την κάθε κουφαμάρα, προκειμένου να δούμε και την εξήγησή του (όπου υπάρχει). Αν απορρίπταμε την επιστημονική άποψη, θα διαβάζαμε την espresso αγαπητέ, δεν θα σπαταλούσαμε τον χρόνο μας εδώ μέσα.
---------------------------
Εγω πιστεύω, η άποψη μου είναι, ότι υπάρχουν άνθρωποι που αρέσουν να παραμυθιάζουν όπως υπάρχουν και άνθρωποι που αρέσκονται να τους παραμυθιάζουν. Ούτε αυτόκλητος αφυπνιστής είμαι, αλλά ούτε και υπάρχει λόγος να αφηνω τον κάθε υπνωτιστή να δρά ανενόχλητος. Ο θόρυβος ... ξυνπά !
----------------------------
unquote
Μήπως τα πράγματα δεν είναι και τόσο σοβαρά όσο το νομίζεις ?
Μήπως αρχίζεις και βλέπεις και εσύ συννομοσίες εκεί που δεν υπαρχουν ?
Νομίζω καταντάει κουραστική η αντιπαράθεσή μας, δεν αφορά το forum. Θα το πω για τελευταία φορά, ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ/ΣΑΣ, ζητάμε απλά να περιοριστήτε στις απαντήσεις σας ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Τώρα όλα τα άλλα είναι για εντυπώσεις, αν θέλεις εσύ να συνεχίσεις στο δικό σου ύφος εγώ προσωπικά δεν πρόκειτε να ασχοληθώ άλλο.... Αν θέλεις να μου τα χώσεις σε προσωπικό επίπεδο )είπαμε - δεν σκύβω), υπάρχει e-mail στην διάθεσή σου....
ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ QUOTE ΚΕRRY KING.
A.1.ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΕΛΑΚΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ quote (μεσα σε [] ακολουθούμενο απο το /quote μέσα σε [].
2.Κανεις copy (αντιγραφη) and paste (επικόλληση) την φραση που θες ΑΝΑΜΕΣΑ στα quote /quote (που ειναι και αυτα μέσα σε [] )
ΔΗΛΑΔΗ quote φράση /quote -θυμήσου τοσο το quote οσο και το /quote ειναι μεσα σε []
Β.ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ quote εντος [] επικολλας την επιθυμητη φράση και γράφεις στο τελος /quote παλι μεσα σε []
Με φιλική διάθεση
MEDTECH (προφερεται μεντ-τεκ βρε Βριλη....)
Ελπιζω να βοήθησα
Edited by - medtech on 09/05/2006 12:15:55
Διάβασα την απάντησή σου και την έλαβα υπόψη.
Επειδή δεν έχω καθόλου χρόνο για να σου απαντήσω σε προσωπικό επίπεδο,επειδή δεν αφορά το φόρουμ, αλλά ούτε και με προσωπικό ηΜαίηλ, σου συνιστώ να σταματήσεις εσύ τις ύβρεις και τις ειρωνείες, γιατί εσύ έχεις καταντήσει γραφικός.
Αν σε ενδιαφέρει η επιστημονική εξήγηση της κάθε παλαβομάρας που διαβάζεις σε αυτό τον αχταρμά, θα σε παρακαλούσα να μας δείξεις, να μας υποδείξεις, ποιά επιστημονική εξήγηση πήρες εσύ από τα γραφόμενα του ΠαΝο. Ρωτάω από περιέργεια, μήπως μου διέφυγε κάτι.
Γιαυτο βάλτε ενα χεράκι να μάθουμε στον κόσμο περι της επιστημονικής μεθόδου.
Δεν ειναι και τόσο δύσκολο.
Επίσης μπορεις να επισημαίνεις τις αντιφάσεις του PANOS και τα χοντρα λογικα του σφάλματα.
Edited by - medtech on 09/05/2006 12:28:02
Επιστημονική εξήγηση από τα γραφόμενα του PaNo δεν πήρα καμμία....
Γιατί, είναι φανερό πως ο PaNo δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο, τα απορρίπτει όλα αφού τίποτα τελικά δεν είναι όπως το αντιλαμβανόμαστε (με άλλα λογια....ν'αγαπιόμαστε). Αυτό που έχει ενδιαφέρονν για μένα (προσωπικά), είναι ο αντίλογος από την επιστημονική πλευρά, γιατί δίνει την ευκαιρία στον PaNo (όπου μπορεί) να προσπαθήσει να τεκμηριώσει τις ιδέες του.
Βριλ, έθιξα ΜΟΝΟ την ειρωνία και τις ύβρεις, όχι τον αντίλογο....
quote:
Τα περί γραφικότητας θα τα κρίνουν οι αναγνώστες αγαπητέ....
Και σε όρισε εσένα κάποιος κριτή ? Δικηγόρο ? Αντιπρόσωπο μερίδας αναγνωστών ?
Μήπως είσαι εσύ τελικά ο γραφικός ?
quote:
Βριλ, έθιξα ΜΟΝΟ την ειρωνία και τις ύβρεις, όχι τον αντίλογο....
Εγώ έθιξα την μπουρδολογία, το ατεκμηρίωτο, το φευγάτο...
*και επίσεις, αυτό που σου "είπα", έγραψα ρητά "πώς θα σου φαινόταν εσένα άν σεο επεριπταν αστήριχτες κατηγορίες, όπως ...".Δεν το διάβασες όμως σωστά. Δεν του έδοσες τη σημασία που χρειαζόταν... Ξαναδιάβαστο. Και φυσικά το "Παναθηναϊκός" το είπα σαν ... κερασάκι της υπερβολής. Και τίποτε παραπάνω. Οτι παραπάνω είναι περιττό.
Edited by - Βρίλ on 09/05/2006 12:39:28
Εννοείται οτι αυτό δεν είναι ορθό.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ (Αυτο του αρεσει δεν του αρεσει θα το επισημαινω σε καθε ευκαιρία χεχεχε)
PANOS
quote:
PRIN 100 XRONIA BRE8HKE SE ZOYNKLA THS AFRIKHS ENA 12XRONO AGORI POY KATAFERE NA EPIBIWSEI KAI NA MEGALWSEI METAKSY PI8HKWN. DEN MHLOYSE KAMIA GLWSSA OMWS EIXE APOLYTH EPIKHNWNIA ME TA ZWA.
FILOKSENOYMENOS SE MIA EPAYLH APO THN PRWTH KIOLAS MERA ARXHSE NA TRYGIRHZEI KAI NA EPEKSERGAZETAI OTIDHPOTE APO PERIERGIA. KAPIA STHGMH PHGE STHN KOYZINA KAI ENA MAGHRAS EBRAZE MHLA GIA NA FTIAKSEI MHLOPHTA.TO PAIDI KSEREI TO NERO KSEREI TO FROYTO ETSI LOIPON BAZEI TO XERI MESA STHN KATSAROLA KAI PERNEI ENA MHLO.DEN KAHKE GIATI DEN HKSERE OTI TO BRASTO NERO 8A TOY DHMIOYRGHSEI ENGAYMATA OYTE YPHRXE MESA STO PHSTEYW SYSTHMA TOY OTI MPOREI NA KAEI APO BRASTO NERO.
ΕΥΛΟΓΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑI?
συμπερασμα το παραδειγμα δεν μπορει να χρησιμοποιηθεί για να τεκμηριωσει την αποψη σου.Αντιθετα εχουμε εκατομμύρια παραδείγματα για το αντιθετο,οτι δηλαδη οσ και εαν ζοριστεις με το μυαλό δεν μπορεις να αλλαξεις την αμειλικτη πραγματικοτητα.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ
1.Η Επιστημη δεν χρησιμοποιει τις ανεκδοτες μαρτυρίες ως αξιόλογα στοιχεία χωρίς να τις διερευνήσει.Ενας επιστήμονας θα πήγαινε να διερευνησει εαν η ισροια ειναι αληθινη και εαν είναι αληθινη ποιές οι ήταν οι ακριβεις συνθηκες κατω απο τις οποίες το επεισόδιο έλαβε χώρα.
2.Η Επιστημη λαμβανει υπόψη τόσο τα στοιχεια που υποστηριζουν την θεωρια όσο και αυτα που αντιτίθενται σε αυτη.Δηλαδη θα λάβει υπόψη αφου διερευνησει την ιστορία με το παιδακι που υποτίθεται δεν κάηκε και όλες τις αναφορές με τα παιδάκια που κάηκαν παρόλο που δεν ηξεραν οτι θα καούν.Δεν θα λάβει υποψη μόνο αυτη που υποστηρίζει την θεωρία.
3.Η επιστημη θα κανει πείραματα για να δει εαν επαληθεύεται η θεωρία.(Ενταξει δεν λεω να παρουμε πενταχρονα παιδακια και να τα βαλουμε να αγγίξουν καυτες κατσαρόλες για να δουμε αν θα καούν...Μπορουμε να σχεδιασουμε πειραματα οπου κανεις δεν θα τραυματιστει).
Edited by - medtech on 09/05/2006 12:49:21
οι παραδοχες τεθησαν οχι βεβαιως για να αρχιζει να καθαριζει το τοπιο απο τους συνομηλιτες αλλα για να καθαρισει το τοπιο απο εκεινες τις ιδεες που φορεας τους ειναι ο καθε συνομηλιτης(δηλαδη για δουμε τι πραγματικα πρεσβευει ο καθενας μας) ...
γιατι μπορει με μια πρωτη ματια ,,ενας συνομιλητης να φαινεται θειστης και οργανωτικος (εσυ ησουν που μου ζητησες να ορισω μια ταξη και σε ποιους αξονες επιθυμω να κινηθει η συζητηση)αλλα κατοπιν ξεκαθαρισματος να αποδειχτει οτι οι θειστες ειναι πιο <τυχαρπαστιστες> και χαοτιστες απο εκεινους που εκδηλα μιλουν για το αγνωστο και δηλωνουν την γενικοτερη αποστροφη τους στο θειο ...
ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟς ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕς ΤΕΛΕΥΤΑΙΟς ...ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΒΛΕΨΕς ΤΟ ΓΕΓΟΝΟς ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΑΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙς ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥς ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕς...
ΕΙΣΑΙ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕς ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΟς ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙς ΣΤΟΥς ΟΜΩΣ ...ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙNΕΤΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΩΜΩΤΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΕΙΝΟΥς ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ...ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙς ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
(επισης μας εκανε εντυπωση ο τροπος με τον οποιο αποπηρες τον <τρεχαγυρευε> και θεωρουμε οτι εν προκειμενω τον παραξηγησες και τον αδικησες )...επιπλεον να σημειωσω οτι οι θεσεις σου για την ταξη και την αταξια ειναι λιγουλακι μπερδεμενες ...και αντιφατικες ..ξερεις η αντιφαση ειναι ο χειροτερος οδηγος για εναν στοχαστη και συνομιλητη.....
ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ...ΟΤΙ Η ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΗΣΕς ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΙΩΣΗς ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ...
ξερεις τυγχανει να εχω σπουδασει φυσικος η εντροπια λοιπον οριζεται με αυστηρο μαθηματικο τροπο ειδικου τυπου ως <<το μετρο της αταξιας ενος συστηματος >>και αυτο παει να πει οτι λιγοτερη εντροπια σημαινει περισσοτερη ταξη ,,,συμφωνα λοιπον με τον ισχυρισμο σου που ειναι σωστος η ζωη οδηγειται μεσω της ανελιξης σε καταστασεις μικροτερης εντροπιας και μεγαλυτερης ταξης...
ετσι μεταφραζοντας τον ισχυρισμο αυτο που ειναι πανσωστος ερχομαστε σε αντιφαση με την απεχθεια που νιωθεις απεναντι στην ταξη γενικα και την θεση που εξεφρασες οτι η ζωη σε μικροσκοπικο επιπεδο ειναι απολυτη αταξια ...αν κατι δεν καταλαβα καλα διορθωσε με.........
(διαβασε λιγο θερμοδυναμικη και πολλα πραγματα θα μπουν στην θεση τους ,,μπορεις να αρχισεις απο το βιβλιο της Β' Λυκειου οι γνωσεις που περιεχει ειναι επαρκεις για μια συζητηση πανω στα φαινομενα της ταξης και της αταξιας..οσο για τα χρωματα ειναι σοβαρα και ναι ψυχρα με μια ψυχροτητα που απαιτειται οταν γινεται κατι τοσο σοβαρο οπως μια συζητηση για τον παγκοσμιο πονο ...
(και επιπλεον μη ξεχνας υπαρχει η φυσικη ψυχροτητα του φωτος οταν αυτο πολωνεται εξ αναγκης για να πετυχει την εστιαση και συγκεντωση πνευματος...τετοια ψυχροτητα εχουνοι θεοι... αλλα και η ψυχροτητα του σκοτους-χαους που ισοδυναμει με ακινησια αδρανεια νωχελια και καταψυγμενη παρανοησια η οπως αλλιως λεμε το κολλημα του ψυχρου παραφρονα, τετοια ψυχροτητα εχουν οι ξιπασμενοι και καταβαθρωμενοι δαιμονες ........................)
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 27/11/2008 09:20:53
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 27/11/2008 09:24:53
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 27/11/2008 09:29:15
quote:
-ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΥΛΗ Η ΑΛΛΙΩΣ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΥΛΟΕΝΕΡΓΕΙΑ ?
Συμφωνώ, και θα συμπλήρωνα τόν αυτόματο και αρμονικό τρόπο, που δέχεται όμως και τροποποιήσεις και βελτιώσεις.
quote:
-ΣΥΜΦΒΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΧΥΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΑ (ΧΩΜΑ, ΠΕΤΡΕΣ ,ΘΑΛΑΣΣΑ ,ΔΕΝΤΡΑ ,ΖΩΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΘΕΟΙ )ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΑΚΤΩΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΥΛΗ ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ?
Θα συμφωνήσω. Ακόμη όλα είναι ένα, και τό ένα τα περιέχει όλα.
quote:
-ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΧΑΩΤΙΚΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΥΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙΣΦΡΕΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ?
Ακόμη και τό πραγματικό σκοτάδι, μου πέρασε τώρα τελευταία από τό μυαλό ότι φθείρει τον άνθρωπο. Τήν νύχτα κοιμόμαστε, και ο ύπνος είναι ο αδελφός τού θανάτου. Ακόμη την νύχτα υπάρχει απουσία τού ήλιου,που είναι ρελιστικά ζωοδότης.
quote:
- ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ -ΣΚΟΤΟΣ ?
Ναί έγινε μία προσπάθεια, να μάς ανοιχτεί ό δρόμος "θανατω θάνατον πατήσας"
quote:
-ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ...ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ... ΚΙ ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ (ΔΙΑΧΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΤΗ )ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗς ΒΑΘΜΙΔΑΣ ''''
ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΛΕΓΟΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΘΕΜΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΚΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΟΝΤΟΤΗΤΕς ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΘΕΩΣΗ ...ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ -ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΜΑΣ ...)
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΗΚΑΜΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗς ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΕΓΟΝΗΣ ΚΟΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ................ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΛΕΥΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ <ΙΕΡΟΙ>ΜΑΣ ΜΟΝΑΡΧΕΣ ,ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΘΩΡΗΤΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕς ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΦΟΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕς ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΤΙΚΕς ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕς ...
Δεν χρειάζεται όμως να συμφωνήσουμε σε όλα από τήν αρχή, αυτό είναι
και ανέφικτο. Στην πορεία θα βρούμε και την συμφωνία εκεί που είναι επιβεβλημένη.
Προσωπικά θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση, και άν έχω κατι να πώ θα παρεμβαίνω, επειδή οι λίγες γνώσεις μου, αλλά και η εκφρασή μου δεν μου επιτρέπει μακροσκελείς αναλύσεις.
Και γιά να αυτοπροσδιορισθώ και εγώ ΜΥΘΗΡΑ θα έλεγα ότι είμαι Δωριεύς, με Σωκρατικές, αλλά και Χριστιανικές επιρροές.
(ΜΥΘΗΡΑ τό τελευταίο μήν μου τό χρεώσεις σαν "πόνο" επειδή δεν με κατέταξες, απλά στην συζήτηση είναι απαραίτητη η ταυτότητα κατά την άποψή μου)
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
πέραν απο τη ζωώδη απόδοση του, που δεν την αμφισβητώ,ή μειώνω, θα
ήθελα να μιλούσαμε και για τον εσωτερικό παγκόσμιο πόνο,
αφού όπως είμαστε ολοι ενωμένοι, αυτά που συμβαίνουν,οι αδικίες,
τα εγκλήματα, η βία, είναι βέβαιο ότι αντανακλούν
σε όλους μας και το νοιώθουμε...
Άσχετα απο το πόσο του δίνουμε σημασία,
αυτό επηρεάζει την ζωή μας και την προσωπικότητα μας...
Αποκτάμε απόσταση απο τον εαυτό μας που δεν μπορεί να μην αισθάνεται...
Θυμίζω εντελώς παραδειγματικά, το "Πράσινο μίλι" και τον τύπο που
αισθάνονταν κάθε σχεδόν κακό που γινονταν σε μια ακτίνα γύρω του...
Αυτο σε παγκόσμια έκδοση, θα ήταν για μένα η κάλυψη αυτού του παγκόσμιου
πόνου που απορρέει απο όλοες τις αρνητικές ενέργειες ενάντια στη φύση μας,
η οποία εγινε για να εξυπηρετεί ευγενικούς σκοπούς.
Η αντίθετη εκδοχή, δεν μπορεί παρά να μας δυσκολεύει στην λειτουργία μας...
Αυτό το πράγμα, μπορείς να το πεις, επισης, παγκόσμιο πόνο...
Τι λέτε;
Θεωρώ απαραίτητο, πριν απαντηθούν τα ερωτήματά σου να καταθέσω, περιληπτικά, τους τρείς Νόμους της Θερμοδυναμικής, όπως και τα συμπεράσματα που βγαίνουν σύμφωνα με τα ισχύοντα της νεώτερης Φυσικής:
Ο πρώτος Nόμος της Θερμοδυναμικής :
Καθορίζει τις ποσοτικές σχέσεις οι οποίες υφίστανται μεταξύ διαφόρων μορφών ενέργειας σε ένα σύστημα σωμάτων και ιδίως μεταξύ θερμότητας και μηχανικού έργου .
Στηρίζεται στις εργασίες του Ρόμπερτ Μάγερ (MAYER) και του Τζάουλ (JOULE) και δίδει την αριθμητική σχέση μεταξύ της ποσότητας θερμότητας που μετατρέπεται σε μηχανικό έργο , η οποία ονομάζεται μηχανικό ισοδύναμο της θερμότητας και της αντίστροφης , δηλαδή το θερμικό ισοδύναμο του μηχανικού έργου .
Ο πρώτος νόμος της Θερμοδυναμικής είναι στην πραγματικότητα ο νόμος διατηρήσεως της ενέργειας , διότι καθορίζει ότι το ποσό της ενέργειας , υπό οιανδήποτε μορφή , ενός αποκλεισμένου (δηλαδή μη υφισταμένου επιρροές από το εξωτερικό περιβάλλον) συστήματος παραμένει σταθερό .
Ο πρώτος νόμος της θερμοδυναμικής απαγορεύει την ύπαρξη του αεικίνητου πρώτου είδους, δηλαδή μηχανής η οποία όταν τεθεί για πρώτη φορά σε λειτουργία μπορεί να κινείται και να παράγει έργο επ’άπειρο και χωρίς εξωτερική προσφορά ενέργειας .
Ο δεύτερος Nόμος της Θερμοδυναμικής :
Καθορίζει τις ποιοτικές σχέσεις των μεταβολών της θερμότητας σε άλλες μορφές ενέργειας . Στηρίζεται στις εργασίες του Καρνό (CARNOT) όπως συμπληρώθηκαν από τους Κλαούζιους (CLAUSIUS) , Τόμσον (THOMSON) και Μπόλτσμαν (BOLTSMANN) .
Σύμφωνα προς τον δεύτερο Νόμο της Θερμοδυναμικής είναι μεν εύκολη η μετατροπή του μηχανικού έργου ή της χημικής ενέργειας ή της ενέργειας του ηλεκτρικού ρεύματος σε θερμότητα , η αντίστροφη όμως πορεία απαιτεί πολύπλοκες μηχανές και την ύπαρξη σημαντικής διαφοράς θερμοκρασίας .
Ακόμη και η απλή μεταβίβαση θερμικής ενέργειας από σώματος σε σώμα απαιτεί την ύπαρξη διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ αυτών.
Συμπέρασμα του δεύτερου Νόμου της Θερμοδυναμικής είναι ότι υφίστανται ανώτερες και κατώτερες μορφές ενέργειας η δε γενική τάση σε ένα αποκλεισμένο σύστημα σωμάτων είναι η υποβάθμιση της ενέργειάς του από ανώτερες μορφές σε θερμότητα και από υψηλές θερμοκρασίες σε χαμηλότερες , εκτός αν προσφερθεί στο σύστημα εξωτερική ενέργεια .
Ο δεύτερος Νόμος της Θερμοδυναμικής εισάγει ένα νέο μέγεθος που ονομάζεται ε ν τ ρ ο π ί α , το οποίο έχει διαστάσεις ενέργειας και αποτελεί τρόπον τινά το τίμημα των διάφορων μετατροπών της ενέργειας .[/b]
Η εντροπία ενός σώματος μετράται σε θερμίδες κατά βαθμό (kcal/oC) .
Ενώ σύμφωνα προς τον πρώτο Νόμο της Θερμοδυναμικής η ενέργεια ενός συστήματος παραμένει σταθερά , σύμφωνα προς τον δεύτερο Νόμο η εντροπία του συστήματος διαρκώς αυξάνει τείνουσα να λάβει μέγιστη τιμή .[/b]
Αυτό οδήγησε τον Μπόλτσμαν να προφητεύσει τον θερμικό θάνατο του Σύμπαντος , δοθέντος ότι σε όλες τις γνωστές μη αντιστρεπτές μεταβολές η εντροπία έχει πάντοτε θετική τιμή η δε μεγιστοποίηση της εντροπίας του Σύμπαντος οδηγεί στην πλήρη υποβάθμιση της διαθέσιμης ενέργειας και ως εκ τούτου στην αδυναμία οιασδήποτε μεταβολής .
Από του 1850 μέχρι προ ολίγων ακόμη ετών , η εντροπία αποτέλεσε ένα από τα κύρια ερείσματα της φυσικής φιλοσοφίας , η οποία επί τη βάσει της εντροπίας , η οποία πρόβλεπε τον θερμικό καλούμενο θάνατο του κόσμου , έχει συνάγει ορισμένα κοσμογονικά συμπεράσματα . Αυτά , έχουν σε ένα βαθμό ατονήσει συνεπεία των προόδων της φυσικής , χωρίς όμως και να έχουν τελείως ανατραπεί .
Έτσι η ανακάλυψη ότι κατά τις θερμοπυρηνικές αντιδράσεις σύντηξης παράγεται αρνητική εντροπία, οδήγησε σε αμφισβήτηση της παραπάνω θεωρίας .
Ο δεύτερος Νόμος της Θερμοδυναμικής απαγορεύει την ύπαρξη του αεικινήτου δευτέρου είδους, δηλαδή μηχανής εργαζόμενης και που παράγει έργο , με δαπάνη της θερμότητας άλλου σώματος που ευρίσκεται στην αυτή ή χαμηλότερη με την μηχανή θερμοκρασία .
Ο τρίτος Nόμος της Θερμοδυναμικής :
Διατυπώθηκε από τον Νέρστ , ορίζει ότι η ψύξη οιουδήποτε σώματος μέχρι του απολύτου μηδενός ( –273,16 ο C μηδέν Κ ) απαιτεί άπειρο έργο .
Από αυτό συνάγεται ότι δεν είναι δυνατόν να φθάσομε μέχρι του απολύτου μηδενός.
Δηλαδή , ο κόσμος είναι αδύνατο να λάβει την μέγιστη δυνατή εντροπία (με άλλα λόγια , δεν μπορεί ο κόσμος να περιέλθει ποτέ σε κατάσταση πλήρους αταξίας) .
Φιλικά
Κηφεύς
Οι αντιλήψεις της Φυσικής Φιλοσοφίας , άρχισαν να ατονούν μετά την διατύπωση του τρίτου Νόμου της Θερμοδυναμικής (του Νέρστ) , σύμφωνα προς τον οποίο ο κόσμος είναι αδύνατο να λάβει την μέγιστη δυνατή εντροπία.
Η πρόοδος της φυσικής , οδήγησε σε σκεπτικισμό όσον αφορά την ορθότητα των τριών Νόμων της Θερμοδυναμικής .
Πρώτ'απ'όλα έχει παρατηρηθεί πειραματικά , ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις , μερικά φυσικά φαινόμενα , συνοδεύονται με ελάττωση , αντί με αύξηση της εντροπίας .
Συνεπώς η ισχύς του Δεύτερου Θερμοδυναμικού Νόμου δεν είναι απόλυτη και δεύτερον , τα πυρηνικά φαινόμενα των κοσμικών ακτίνων , κατά τα οποία αστραπιαία δημιουργείται και καταστρέφεται ύλη , είναι δυνατόν να γίνεται ελάττωση της εντροπίας και όχι αύξηση .
Η γενική θεωρία της Σχετικότητος του Αϊνστάϊν , παραδεχόμενη την συνεχή διαστολή του Σύμπαντος , οδηγεί αναγωγικά στο συμπέρασμα , ότι το Σύμπαν άρχισε να δημιουργείται από το μηδέν ,δεν αποφαίνεται όμως για το τέλος του .
Ο συνδυασμός των πορισμάτων της εντροπίας και της Γενικής θεωρίας της σχετικότητας , καθιστά επίκαιρη την θεωρία των Πυθαγορείων και ιδίως του Πλάτωνα περί της ανακύκλισης των μεταβολών στον κόσμο . Ενώ αλλού καταστρέφονται πλανητικά συστήματα ή γαλαξίες , αλλού δημιουργούνται .
Ο Αριστοτέλης στα «Φυσικά» του είναι σαφέστερος επί του προβλήματος αυτού :
« Το Κινούν Ακίνητον , έδωσε την πρώτη ώθηση και δημιούργησε τον Κόσμο . Επειδή ούτος είναι αΐδιος και ανόλεθρος και το Σύμπαν θα είναι αΐδιο και ανόλεθρο » .
Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ, αργότερα θα δωθεί απάντηση στα ερωτήματα.
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
quote:
-ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΥΛΗ Η ΑΛΛΙΩΣ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΥΛΟΕΝΕΡΓΕΙΑ ?
Θα συμφωνήσω ότι η ζωή είναι κινούμενη οργανωμένη υλοενέργεια διότι , όταν συνδυάσουμε την κβαντική μηχανική με τη γενική θεωρία της σχετικότητας παρουσιάζεται μια νέα δυνατότητα:
Ο χώρος και ο χρόνος μαζί μπορούν να σχηματίσουν έναν πεπερασμένο χώρο τεσσάρων διαστάσεων χωρίς ανωμαλίες ή όρια (όπως η επιφάνεια της Γης).
Αυτή η ιδέα μπορεί να εξηγήσει πολλά από τα παρατηρούμενα χαρακτηριστικά του Σύμπαντος:
Την ομοιομορφία του σε μεγάλες κλίμακες (θετικής εντροπίας, δηλ. αταξίας) αλλά και τις ανομοιογένειές του σε μικρότερες κλίμακες (αρνητικής εντροπίας , δηλ. τάξης) , όπως τους γαλαξίες, τα άστρα, ακόμη και τα ανθρώπινα όντα. Η πρόοδος του ανθρώπινου είδους στην πορεία κατανόησης του Σύμπαντος έχει συγκεντρώσει ένα μικρό απόθεμα τάξης μέσα σε έναν Κόσμο αυξανόμενης αταξίας.
Κηφεύς
quote:
-ΣΥΜΦΒΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΧΥΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΑ (ΧΩΜΑ, ΠΕΤΡΕΣ ,ΘΑΛΑΣΣΑ ,ΔΕΝΤΡΑ ,ΖΩΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΘΕΟΙ )ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΑΚΤΩΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΥΛΗ ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ?
Θα συμφωνήσω για τους παρακάτω λόγους:
Ο Μακρόκοσμος, με τις τέσσερες διαστάσεις του, από τις οποίες η μια είναι ο χρόνος, εξελίσσεται – είναι γεγονός.
Διάρκεια υπάρχει μόνο σε κάθε τι που αλλάζει.
Η μέτρηση του χρόνου, άλλωστε, είναι μέτρηση της ταχύτητας με την οποία συντελείται ένα οποιοδήποτε φαινόμενο. Το ακίνητο, το σταθερό (αν το φανταστούμε απόλυτο) δεν προσφέρονται για μέτρηση. Είναι εκτός χρόνου.
Μέσα όμως στο Σύμπαν, η κατάσταση αυτή δεν υπάρχει: παντού η ύλη αλλάζει. Ακόμα και στο απόλυτο μηδέν, οι πυρήνες των ατόμων δε βρίσκονται σε ηρεμία – δεν υπάρχει, λοιπόν, τίποτα σ’αυτόν τον κόσμο που να μην είναι διαχρονικό.
Καθ’όλες τις ενδείξεις, το Σύμπαν διαστέλλεται, είναι συνεπώς ένα σύνολο που αλλάζει σε όλα του τα σημεία.
Ο χρόνος ισχύει και για την ασταθή άψυχη ύλη καθώς και για κάθε τι το ζωντανό.
Δεν λέμε, όπως έλεγε ο Μπέρξον, ότι ο χρόνος είναι επινόηση, αλλά λέμε ότι ο χρόνος είναι μεταβολή, ότι ο χρόνος είναι αλλαγή, είναι διαδοχή φαινομένων.
Κάθε φαινόμενο δημιουργεί διάρκεια, και η διάρκεια εμφανίζεται σαν απευθείας απόρροια της αστάθειας.
Αν η ακινησία, αν η σταθερότητα ήταν απόλυτη, τότε ο χρόνος δεν θα κυλούσε πια.
Το Σύμπαν είναι μια ατέλειωτη αλυσίδα από φαινόμενα, δηλαδή αλλαγές καταστάσεων.
Ενώ είναι αδύνατο να διανοηθούμε ύλη «αδιάστατη», μπορούμε να φανταστούμε ένα είδος ύλης ακινητοποιημένης, αφεαυτής, και μη υποκείμενης σε καμιά εξωτερική διαταράσσουσα αιτία (ιδανικές συνθήκες, ασφαλώς) και η οποία, απ’αυτό το γεγονός και μόνο, θα ήταν εκτός χρόνου.
Όπως και να είναι όμως, προβλήματα μεταφυσικά που τα νομίζαμε σαβανωμένα στον κουρνιαχτό της λήθης, ξαναγεννιούνται από τις στάχτες τους και εξακολουθούν ακόμα να προκαλούν συζητήσεις και συζητήσεις.
Ζούμε σ’ένα Σύμπαν συνεχώς διαστελλόμενο , το οποίο δεν έχει Κέντρο.
Σε παλαιότερους καιρούς, ο Επιμενίδης ο Κρης είχε πει κάτι παρόμοιο:
«Ούτε γαρ ήν γαί , ης μέσος ομφαλός ούτε θαλάσσης». Διότι, αν υπήρχε ομφαλός, «Θεοίς δήλος , θνητοίσι δ’άφαντος » θα ήταν ορατός από τους θεούς, αφανής όμως στους θνητούς.
Κηφεύς
quote:
-ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΧΑΩΤΙΚΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΥΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙΣΦΡΕΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ?- ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ -ΣΚΟΤΟΣ ?
Εάν στις λέξεις Αταξία , σκοτάδι , χαωτικά κινούμενη ύλη και χάος, τους αποδίδεις πνευματική υφή τότε συμφωνώ . Εάν όχι τότε στην συνέχεια του διαλόγου θα πρέπει να μου εξηγήσεις τι εννοείς.
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

είδεςςςςςςςςςςςς???
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥ:
........
........

ΤΙ ΑΚΟΥΣ?????