- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 6 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Απ τη μια έχουμε αυτούς που με το στανιό το οποιοδήποτε γεγονός να το παρομοιάσουν με αυτα που θα έχει πει κάποιος παπας η καλογερος και απ την άλλη έχουμε αυτούς που κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι υπάρχει ένα πολύπλοκο σκηνικό στην περιοχή μας αυτο τον καιρο και απαξιώνουν την οποιαδήποτε είδηση ως ψευδή η δε ξέρω τι άλλο μόνο και μόνο για να μπούνε στο μάτι αυτών που θέλουν να ταιριαξουν τις εξελίξεις με τις προφητειες.
Καμια αντικειμενικότητα ούτε απο τη μια πλευρά ούτε απο την άλλη.
Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο σε αυτο το θέμα και πολυ πιθανο να γίνει κάποιο θερμο σκηνικό η και κάτι πιο μεγάλο , βάσει όλων αυτόν τον διαπραγματεύσεων και αντιπαραθέσεων που υπάρχουν τον τελευταίο καιρο , χωρίς αυτο να συνεπάγεται ότι θα έρθουν οι σωτήρες μας οι ρώσοι να βοηθήσουν και να μας δώσουν την πόλη η δε ξέρω και γω τι άλλο λένε οι προφητειες των χριστιανών. Πόλεμοι πάντα γινόντουσαν και θα γίνονται , δε μπορω να καταλάβω μερικούς που λένε με τόση ευκολία και σιγουριά ότι δε θα γίνει τίποτα.
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ
quote:
ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΚΕΔΟΝ...ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ''ΕΡΓΑ'' ΤΟΥΣ
Ό,τι έκαναν και το 1976 όταν ανακαλύφθηκαν τα κοιτάσματα πετρελαίου στη Θάσο και ξεκίνησαν οι έρευνες. Θα προκαλέσουν και ενδεχομένως θα παρενοχλήσουν τα ερευνητικά σκάφη.
Πόλεμος πάντως δεν θα γίνει, ούτε με την Ελλάδα ούτε με την Κύπρο. Όσο κι αν το ονειρεύεσαι, όσο κι αν το "προφητεύουν" οι χριστιανοεπαγγελματίες ρασοφόροι, πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει με την Τουρκία, τουλάχιστον τα επόμενα 20 χρόνια.
quote:
ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ FULL ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?
Γιατί, οι προηγούμενοι ήταν φιλέλληνες; ![]()
quote:
ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ(ΕΠΙΣΗΜΑ!!!!!!!)ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ?
Αν ήξερες τα στοιχειώδη, αυτά δηλαδή που γνωρίζει και ο τελευταίος αγράμματος, θα γνώριζες πως ο Νταβούτογλου και ο κάθε Νταβούτογλου είναι υποχρεωμένος να δηλώνει αυτά που δηλώνει. Όπως δήλωσε και το δικό μας υπουργείο εξωτερικών το 1982 πως "διατηρεί το δικαίωμα να επεκτείνει την υφαλοκρηπίδα στα 12 μίλια, όποτε το κρίνει συμφέρον". Αλλά ούτε ο Νταβούτογλου θα κάνει κάτι, ούτε η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα. Αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση, για να αναμασούν κάτι χαχόλοι και να ευχαριστιούνται.
quote:
ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ''ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΟ''
Κι επειδή είμαι κακός, θα έλεγα πως πριν εντρυφήσεις στα βάθη της διπλωματίας και της γεωστρατηγικής, να διορθώσεις πρώτα την ορθογραφία σου. Πριν μάθεις και αναλύσεις τα μύχια μυστικά της ελληνικής διπλωματίας, δεν μαθαίνεις πρώτα την ελληνική γλώσσα;
dom1
quote:
Δεν πειράζει ασε το μασεντόν να πιστεύει ότι θέλει. Δυστηχώς θα αναγκαστεί να αλλάξει αντηλίψεις αργά ή γρήγορα.
Κάτσε να δω... Μάλιστα! Είσαι ο 132ος του παρόντος φόρουμ που μου λέει το ίδιο πράγμα, τα τελευταία 7 χρόνια. Τι κρίμα που οι 131 προηγούμενοι δεν βρίσκονται πια στο φόρουμ αυτό για να εισπράξουν το ανάλογο φάσκελο.
Εσύ θα είσαι εδώ κατά τον Οκτώβριο;
ΥΓ: Η παρατήρησή μου για τα ελληνικά ισχύει και για σένα. Μάθε τη ρημάδα τη γλώσσα και μη μας βγάζεις τα μάτια...

macedon
quote:
απ την άλλη έχουμε αυτούς που κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι υπάρχει ένα πολύπλοκο σκηνικό στην περιοχή μας αυτο τον καιρο
Οι ελληνοτουρκικές κρίσεις ή "κρίσεις" δεν είναι προϊόν αυτού του καιρού. Υπήρχαν και το 1974 και το 1976 και το 1982 και το 1990 και πάντοτε. Άλλοτε γιατί υπήρχε κάποια αιτία κι άλλοτε για λόγους εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων.
Πάντοτε υπήρχαν π.χ. παραβιάσεις του εναέριου χώρου, ένθεν και ένθεν. Πάντοτε υπήρχαν προκλήσεις της Τουρκίας (π.χ. Χόρα, Σεισμίκ) και πάντοτε υπήρχαν κάποιοι που όχι μόνον προβλέπανε πόλεμο μα παρακαλούσαν γι'αυτό, ώστε να δικαιωθούν. Τίποτε όμως δεν έγινε και τίποτε δεν μπορεί να γίνει σχετικά μ'αυτό.
quote:
και απαξιώνουν την οποιαδήποτε είδηση ως ψευδή η δε ξέρω τι άλλο μόνο και μόνο για να μπούνε στο μάτι αυτών που θέλουν να ταιριαξουν τις εξελίξεις με τις προφητειες.
Αν αναφέρεσαι στο άτομό μου, θα σου απαντήσω ότι οι "ειδήσεις" που δεν μπορούν να επαληθευτούν και δεν κατονομάζουν την πηγή, είναι τουλάχιστον ανεπιβεβαίωτες φήμες στην καλύτερη περίπτωση και ψευδείς φήμες στη χειρότερη.
Όσο για το λόγο που καταθέτω τις απόψεις μου, είναι απλά ότι έχω το δικαίωμα να εκφέρω τη γνώμη μου όπως ο καθένας. Αν αυτό πειράζει κάποιους που δεν συμφωνούν, είναι μάλλον δικό τους πρόβλημα, όχι δικό μου.
quote:
Πόλεμοι πάντα γινόντουσαν και θα γίνονται
Για πες μας τα τελευταία 62 χρόνια πόσοι πόλεμοι έγιναν μεταξύ μελών του ΝΑΤΟ?
quote:
δε μπορω να καταλάβω μερικούς που λένε με τόση ευκολία και σιγουριά ότι δε θα γίνει τίποτα.
Είναι γιατί αγνοείς βασικά στοιχεία της ευρωπαϊκής και ελληνικής διπλωματίας.
Θα μπορούσα να σου απαριθμήσω μια ντουζίνα λόγους γιατί δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος και άλλη μια ντουζίνα λόγους γιατί τα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων διογκώνονται από τα ΜΜΕ ειδικά αυτόν τον καιρό. Αν δεις την ιστορία των τελευταίων 40 χρόνων, θα διαπιστώσεις πως όποτε εμείς ή οι Τούρκοι είχαμε σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, ερχόταν στο προσκήνιο διάφορες κρίσεις στις σχέσεις μεταξύ μας. Κι αν δεν υπήρχαν, δημιουργούνταν. Τα είχε διδάξει αυτά ο Γκαίμπελς πριν 80 χρόνια, κρίμα που δεν τα γνωρίζεις.

macedon
Edited by - macedon on 13/08/2011 04:16:39
ΞΕΡΩ, ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΑΞΙΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ...ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ,ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!!
Θα είμαι και τον Οκτομβρη και Δεκέμβρη.
Δεν μπορείς να αρνηθείς την ειδησιογραφία.... αν ανρήσαι τις προφητείες!
Μητσάκος: 23.2.2007
ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005 (...)
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΣΕ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ,Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΣ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ...
Σύμφωνα με τον "γέροντα", ο πόλεμος ήταν να γίνει το Μάρτη του 2008.
Μητσάκος: 25.4.2007
Απλά λέω ότι, το 2008 θα έχουν γίνει όλα.
Predator: 25.4.2007
Δηλαδη Μητσακος... αν δεν γινουν αυτα, ΕΣΥ τι θα εχεις να πεις? τι θα απαντησεις?
Και κείνος δεν απάντησε...
ΧΡΗΣΤΟΣ--STITS: 19.4.2007
ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ..?
ΜΙΑ ΦΗΜΗ ΛΕΕΙ ΓΙΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ (ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΤΡΑΧΩΝΙ)
Αυτός περίμενε τον πόλεμο στις 17 Ιουλίου 2007. Ακόμη τον περιμένει. Δεν εμφανίστηκε έκτοτε...
spyros76: 7.6.2007
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008 ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.
Εξαφανίστηκε κι αυτός. Αν τον δει κανείς, να τον ενημερώσει πως εκκρεμούν προς παράδοση κάτι φάσκελα.
ΣΑΛΟΣ: 19.7.2007
Αύριο είναι 07/07/07 (πάντα με το παλαιό ημερολόγιο) και δεδομένου ότι ο αριθμός αυτός είναι ιερός και ότι έρχονται εκλογές στην Τουρκία που τα αποτελέσματα δεν αναμένεται να αρέσουν στο στρατιωτικό κατεστημένο των γειτόνων μας μήπως έχουμε την απαρχή των εξελίξεων;
Μέσα έπεσες μεγάλε!
stavros77: 10.10.2007
Κάποια στιγμή είχε ακουστεί κάτι για 10 Οκτωβρίου.
Ο αθεόφοβος περίμενε τις εξελίξεις την ίδια μέρα που ανέβασε το μήνυμα. Καλό παιδί, κάνει το συντονιστή σε χριστιανικό φόρουμ...
Yiannos Cyprus: 10.11.2007
Στο Άγιο Όρος χρησιμοποιούν το παλιό ημερολόγιο (αν κάποιος ξέρει περισσότερες λεπτομέρειες ας τις παραθέσει). Ως εκ τούτου όλες οι Προφητείες που έρχονται από Γέροντες του Αγίου Όρους και αναφέρουν τον Οκτώβριο σαν την αφετηρία γεγονότων θα πρέπει να εκπληρωθούν μέχρι την Τρίτη.
Πάει και η Τρίτη
stavros77: 3.12.2007
Ο πατήρ Παϊσιος μας είπε ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία.
Πολύ σε μάκρος τραβάει αυτή η τελική ευθεία ρε χριστιανοσυντονιστή, δε νομίζεις; Πάνε 5 χρόνια από τότε...
ALEXANDERGREEK: 9.1.2008
Ο ίδιος Γέρων (σ. ο Παϊσιος) μας παροτρύνει να έχουμε στην άκρη κανένα σακί αλεύρι γιατί "θα πούμε το ψωμί ψωμάκι". Για πόσο διάστημα; "το κακό δε θα κρατήσει πολύ, μήνες θα'ναι".
Δε σας κρύβω ότι γνωρίζω αδελφούς Χριστιανούς που ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν ετοιμασίες, με αγορά τροφίμων κ.α. Εγώ ακόμα δεν κάνω, φροντίζω όμως να έχω μια λίστα με τα είδη που θα αγοράσω, και μετρητά διαθέσιμα.
Ομόλογα του ελληνικού δημοσίου να μην πάρεις. Να επενδύσεις σε χρυσό. Και τα τρόφιμα να τα διατηρήσεις στον καταψύκτη.
dom1: 13/08/2011
ασχολήθηκα με το ζήτημα όταν πραγματικά κατάλαβα ότι τώρα είναι ο καιρός!
Και οι παραπάνω που γράφουνε εδώ παρόμοιες ανοησίες, τα ίδια έλεγαν και τότε και μετά. Εσύ τώρα το πήρες χαμπάρι ότι "τώρα είναι ο καιρός"; Άργησες μεγάλε!
ΥΓ: Έχει κι άλλο ![]()

macedon
Edited by - macedon on 14/08/2011 00:44:34
Καλή η ιστορία που παρέθεσες. Ας περιμένουμε, εγω δεν την κοπανάω, μην χαίρεσαι
βρε με τα στραβάδια τα χριστιανά,νομίζεις θα βρείς άκρη?
Πάντως εχω μια νέα σειρά αποροφητικών πάμπερς,αν τα
χρειαστείς...
Επειδή κάποιοι σου την <<πέφτουν>> ειρωνικά,σκέφθηκα
μήπως πείς <<χέστηκα>> και έφερα τα πάμπερς!!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις

macedon

Ίσως να ναι η φυσική εξέλιξη: προφητολάγνος => πολεμοχαρής.
Αυτό που συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση πάντως είναι το γεγονός ότι πάλι δε στηρίζουμε ελπίδες στις δυνατότητες μας, αλλά σε εξωτερική βοήθεια. Σα δε ντρεπόμαστε λέω γω...![]()
![]()
Έχω μία απορία, ακόμα κι αν διπλασιαστεί η Ελλάδα σε έκταση, πάλι κόκκινα φωτάκια δε θα έχουν τα υπουργεία μας και γενικότερα η δομή μας; και ειδικότερα το ήθος μας! Τι να την κάνουμε την έκταση; αφού και πετρέλαια που έχουμε, δε θα πάρουμε ούτε το 5% στο τέλος ![]()
Πάντα με ελπίδες ζει αυτός ο λαός από την ρωμαική κατάκτηση και μετά, ντιπ αυτοεκτίμηση με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως είναι φυσικό.
Α, έχω και μια ακόμη απορία, εδώ όσοι το παινεύεστε πως είστε χριστιανοί, τι είδους χριστιανοί είστε; γιατί δε μπορεί να είστε τόσο πιστοί χωρίς να έχετε κάνει τη στοιχειώδη έρευνα γύρω απ το θρήσκευμά σας. Περιμένω κάποια ουσιαστική απάντηση σ' αυτό το ερώτημα, γιατί τελευταία το θέμα το διεκδικούν κάποια μέλη ως καθαρά χριστιανικό.
Φιλικά
Που βρίσκες το θρησκευτικό, χριστιανικό εσυ?
Αν στην ορθοδοξία υπάρχουν προφητείες που μιλάνε για αυτό το ζήτημα, αυτό είναι άλλο θέμα.
Εσύ μπορείς να κουβεντιάσεις απο την σκοπιά του "δημοσιογράφου" ή "δεθνολόγου".
quote:Μπα, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Επειδή κάποιοι σου την <<πέφτουν>> ειρωνικά, σκέφθηκα μήπως πείς <<χέστηκα>> και έφερα τα πάμπερς!!!
Σε θρησκευτικά ζητήματα είναι πρώτος και καλύτερος. Το "χέστηκα" και τα παρεμφερή αποκλείονται.
Μόνο από μένα κρύβεται και δεν απαντάει.

quote:
Εγώ σκέφτομαι ότι ακόμα κι αν γίνει κάτι, κόσμος θα πεθαίνει κι εδώ θα χαίρονται μερικοί γιατί είχαν δίκιο... Σε τέτοιο επίπεδο δηλαδή...
Ίσως να ναι η φυσική εξέλιξη: προφητολάγνος => πολεμοχαρής.
Η' είναι πολεμοχαρείς εξ αρχής και απλώς το καταπιέζουν. Να μην πουν να κάνουμε πόλεμο, αλλά να έρθουν έτσι τα πράγματα ώστε να γίνει, όπως λέει και η προφητεία (δηλαδή ο Θεός). Αυτοί δε θέλουν, ο Θεός τους βάζει... Η' απλώς βάζουν στο στόμα του Θεού τους ευσεβείς τους πόθους.
quote:
Αυτό που συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση πάντως είναι το γεγονός ότι πάλι δε στηρίζουμε ελπίδες στις δυνατότητες μας, αλλά σε εξωτερική βοήθεια. Σα δε ντρεπόμαστε λέω γω...
Φαντάσου, ακόμα και στις προφητείες ΠΑΛΙ άλλοι μας βοηθάνε!!!!
quote:
Έχω μία απορία, ακόμα κι αν διπλασιαστεί η Ελλάδα σε έκταση, πάλι κόκκινα φωτάκια δε θα έχουν τα υπουργεία μας και γενικότερα η δομή μας; και ειδικότερα το ήθος μας! Τι να την κάνουμε την έκταση; αφού και πετρέλαια που έχουμε, δε θα πάρουμε ούτε το 5% στο τέλος
Ο Θεός ξέρει καλύτερα από εσένα. Είναι ευχαριστημένος από το ήθος των Ελληνών και βλέπει ότι είναι και οι ίδιοι οι Έλληνες υπερήφανοι για αυτό οπότε αποφάσισε να το εξαπλώσει στη γη.
quote:
Α, έχω και μια ακόμη απορία, εδώ όσοι το παινεύεστε πως είστε χριστιανοί, τι είδους χριστιανοί είστε; γιατί δε μπορεί να είστε τόσο πιστοί χωρίς να έχετε κάνει τη στοιχειώδη έρευνα γύρω απ το θρήσκευμά σας. Περιμένω κάποια ουσιαστική απάντηση σ' αυτό το ερώτημα, γιατί τελευταία το θέμα το διεκδικούν κάποια μέλη ως καθαρά χριστιανικό.
Τώρα που το λες... ΡΕ παιδιά παλιααα δεν έλεγε ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ο τίτλος του θέματος; τώρα έγινε συζητήσεις;
Πάντως είναι μεγάλο αγκάθι το θέμα που θίγεις. Μακάρι να βρεις κάποια ικανοποιητική απάντηση
quote:
http://antibarcode.blogspot.com/2011/08/de-facto.html#more
Ποιος υπογράφει το κείμενο ; ![]()