ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΕΕΝΟΣ...ΚΕΡΔΙΣΑ ΤΟ ΛΑΧΕΙΟ! - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΕΕΝΟΣ...ΚΕΡΔΙΣΑ ΤΟ ΛΑΧΕΙΟ! - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

λίλιθ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
29/11/2003, 10:14:09
νά σαι καλά wishmaker και σου εύχομαι να σου πάνε όλα καλά!
θα σου πάνε, ΠΟΤΕ δεν υπήρξε περίπτωση, που οι προσπάθειές μας δεν ανταμοίφθηκαν, απλά θέλει να έχεις υπομονή.

θα συμφωνήσω με την εναλλαγή θετικού / αρνητικού που μας αναφέρεις lencolas. αυτό που εγώ συνηθίζω να λέω είναι ότι όταν πάρεις ένα κομματάκι χαρτί και το διπλώσεις πολλές φορές (συρικνώσεις) σε κάποιο σημείο δεν μπορείς πιά να το συρικνώσεις και τότε αυτό ξεδιπλώνεται από μόνο του (έχει μαζέψει δυναμική ενέργεια από τα πολλά διπλώματα).
έτσι και η καρδιά του ανθρώπου -το όργανο που βιώνει τη στενοχώρια- μετά από πολύ στενοχώρια, μπαίνει σε μιά δυναμική ενεργειακή φάση, τόσο πολύ έντονη, που ουσιαστικα ΕΛΚΕΙ ΤΗ ΧΑΡΑ! περίεργο δεν είναι; και όμως συμβαίνει, διότι ο προγραμματισμός της χαράς -και της λύπης- βρίσκονται περισσότερο μέσα μας, παρά στον εξωτερικό -από μας- κόσμο!

quote:
Τι κανω την περιοδο που τα πραγματα δεν πανε καλα για μενα?
Τιποτα απολυτως ,απλα τα καταχωνιαζω πισω πισω στην αποθηκουλα μεχρι να υπαρχει καποια λυση για αυτα οποτε τα βγαζω στην επιφανεια και τα αφηνω πισω μου .

Τις ωρες της μεγαλης ευτυχιας νιωθω υπεροχα

όπως μας γράφει και το ξωτικό, καλύτερα να θυμάσαι περισσότερο τις ευχάριστες στιγμές!
(δεν εννοείς και αυτό μαζί με τα άλλα ξωτικούλι;)
πάνω σε αυτό θέλω να προσθέσω ότι υπάρχει ολόκληρο "ψυχο-διορθωτικό σύστημα" το NLP -Neuro Linguistic Programming- που μαθαίνει τους ανθρώπους να επικεντρώνονται -και να θυμούνται τις χαρούμενες στιγμές στη ζωή τους γιά να παίρνουν δύναμη.
η χαρά, που βιώσαμε κάποτε, γίνεται έτσι μιά αποθήκη θετικής ενέργειας γιά τις δύσκολες στιγμές μας.

όσο γιά αυτό που γράφει ο aenaos:

quote:
ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΜΑΣ,ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΤΕ,ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΣΑΝ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ.ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ,ΑΝΑΤΡΕΧΟΝΤΑΣ
ΣΕ ΠΛΛΙΟΤΕΡΕΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ,ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΛΙΑ,ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΥ,ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΑ.

συμφωνώ απόλυτα.
δύσκολο μεν να καταγράφεις συστηματικά, και ιδιαίτερα όταν αυτό δε γίνεται γιά ένα μικρό χρονικό διάστημα.
αλλά γιά μεγάλη χρονική διάρκεια, αλλά αν θα μπορούσε να γίνει εφικτό, είναι σίγουρα η πιό αποτελεσματική μέθοδος ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗΣ της λύπης
αφού έτσι μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που νιώθουμε ως λύπη,
δεν είναι τίποτε παραπάνω από λανθασμένα επαγωγικά συμπτώματα,
που προέκυψαν ως αλυσιδωτή αντίδραση από αρχικά ασήμαντα ερεθίσματα.

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

29/11/2003, 14:38:03
Αγαπητη Λιλιθ-εταιρο ημισυ της Αμαλιας ,αρα αιγοκερως και εσυ(σωστα?)
δεν εννοουσα ακριβως αυτο με την αποθηκουλα και το απολυτως τιποτα που λεω αλλα εφοσον η δικη σου εξηγηση ειναι πολυ πιο αισιοδοξη απο αυτο που νιωθω εγω τις ωρες που ειμαι στα πολυ κατω μου,θα μου επιτρεψεις να την κρατησω και να την θυμαμαι για εκεινες τις ωρες...

Αυτο που ηθελα να πω ειναι περισσοτερο το : περασμενα μεγαλεια και διηγωντας τα να κλαις!,οποτε το βλεπω σαν μια <αμυνα> να μην θυμαμαι τις μεγαλες χαρες μου οταν ειμαι στα κατω μου γιατι μαυριζω πιο πολυ,αλλα καπου καπου τα βγαζω απο μια αλλη αποθηκη που τα εχω ..,ολο αποθηκες ειμαστε τελικα...,και τα θυμαμαι και παιρνω δυναμη για να αντεξω ,οποτε καταληγω οτι εν μερει εχεις δικιο ε?χεχε.

Υ.Γ. αν καταλαβε κανεις τα οσα γραφω ...πρεπει να ειναι διανοια η νομιζω?

Καλο σας Σαββατοκυριακο

30/11/2003, 10:29:05
quote:
Ειμαι ενα ατομο που τα παντα μου πανε στραβα (μαλλον η πικρα με κανει να το λεω αυτο)

Φίλε wishmaker μην το βάζεις κάτω!
Πίστεψέ μας, δεν είσαι μόνος...
Πολλοί από μας ή τέλος πάντων κάποιοι από μας έχουν κάποτε "πιάσει" πάτο...
Το ευχάριστο ή μάλλον το παρήγορο είναι ότι από κει που είσαι δεν υπάρχει παρά μόνο το πάνω και κατα συνέπεια η "ανάδυση" στην επιφάνεια που θα γίνει αργά ή γρήγορα... ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ!
Μην πτοείσαι λοιπόν και μείνε στην παρέα μας γιατί κάτι μου λέει ότι έχεις πολλά να μάθεις...

"Τάδε έφη Avallon"
30/11/2003, 11:49:21
ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΝΟΙΩΘΩ ΠΕΡΙΕΡΓΑ. ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΗΣΥΧΗ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ...
ΨΑΧΝΩ ΣΤΙΓΜΕΣ ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΩ.
ΤΟΤΕ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΣ.
ΣΑΝ ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ,ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΙ ΑΨΟΓΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΒΥΘΙΖΟΜΑΙ ΣΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.
ΤΟ ΞΕΠΕΡΝΩ, ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΗ ΕΝΑ ΚΑΦΕ, ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΥ, ΔΙΑΛΟΓΙΖΟΜΑΙ, ΝΙΚΩ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΤΑΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ.
ΟΛΟΙ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΕΤΣΙ. ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΟΥΝ...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
-ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΑΓΓΙΞΕ-.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].

tom_robinsΝέο Μέλος
02/12/2003, 14:06:50
λιλιθ πολυ εμπνευμενη επιλογη για θεμα.
εγω προσωπικα εχω μια λιγο ιδιορυθμη σκεψη σε
αυτο το ζητημα. προσπαθω να αντιμετωπιζω
οτι συμβαινει σαν γεγονος. το αν ειναι καλο η
κακο ειναι η δευτερη σκεψη. το αν προκαλει λυπη
ειναι το αποτελεσμα και οχι το γεγονος. και οπως
οταν κατι καλο συμβαινει και κερδιζεις κατι(εσωτερικα εννοω,
οταν κανεις ενα βημα παρα περα) με αφορμη μια στιγμη ευτυχιας
προσπαθω να κερδιζω κατι και απαυτες τις στιγμες. ψαχνω
να βρω τι ειναι αυτο που πρεπει να μαθω μεσα απο αυτη
την αναποδια. Δεν πιστευω στις συμπτωσεις. νιωθω πως ολα γινονται
για καποιο λογο. καπου εκει μπορω να κανω ενα βημα.
Θα συμφωνησω βεβαια με οποιον απο εσας ισχυριστει
πως υπαρχουν καταστασεις που βιωνουμε και γεγονοτα
που συμβαινουν οπου η αναζητηση καποιου νοηματος και
κατεπεκταση το επομενο βημα μοιαζει αδιεξοδο.

...δεν ειναι υπεροχο ομως να προσπαθεις?

02/12/2003, 23:04:31
Tom robins...δε θα μπορούσες να τα είχες πει καλύτερα!
Με κάλυψες απολύτως...

"Τάδε έφη Avallon"
wishmakerΝέο Μέλος
04/12/2003, 21:33:31
Ευχαριστω λιλιθ... Αν τελικα επιβραβευτει ι υπομονη μου που μου λενε "δυστυχως ολοι" ο πρωτος ανθρωπος που θα κερασω θα εισαι εσυ :P Και λεω δυστυχως γιατι ενω ειναι τοσο σημαντικο η υπομονη που η χρησιμοποιηση της απο ολους σε θεματα συμβουλων την εχουν κανει να ακουγεται σαν κατι κλασικο και τελικα να κατανταει στερεοτυπο της κουβεντας και οχι συμβουλη..
Avallon οσες φορες και αν εχουμε βρε8ει στο πατο μονολογουμε οτι η επομενη κινηση 8α ειναι τελικα προς τα πανω. Το κακο ειναι οτι παντα βρισκουμε τροπο να παμε ακομα ποιο κατω... Τελικα αυτος ο πατος μαλλον απατος πρεπει να ειναι...

Οι περισσοτεροι βαδιζουμε στα ορια της καταθλιψης.... :(

beyondΜέλος
05/12/2003, 00:13:20
ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο FREDDIE ? ΤΗΕ SHOW MUST GO ON !!
KAMMIA ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ,ΠΑΤΑΣ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

05/12/2003, 15:57:30
Θα ήθελα φίλοι μου να μοιραστώ ένα μου προβληματισμό μαζί σας...
Πόσες φορές σας έχει συμβεί να είστε τόσο ευτυχισμένοι ή τέλος πάντων να σας έχει συμβεί κάτι υπέροχο και όταν το μοιράζεστε με φίλους σας να μη δείχνουν ιδιαίτερη χαρά?
Δεν είναι κάτι που σας αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα?... το να ξέρεις ότι οι φίλοι δεν είναι εκεί να μοιραστούν μαζί σου αυτό το υπέροχο που σου συμβαίνει... Εμένα προσωπικά αυτό το γεγονός μου μειώνει τη χαρά του γεγονότος κατά το ήμισι...

Φίλε "απελπισμένε" εκεί που ήσουν ήμουνα και δω που είμαι θάρ'θεις...

"Τάδε έφη Avallon"
GuessWhoΜέλος
06/12/2003, 03:10:20
quote:

quote:
πως το καταπολεμάτε?

Θα απαντήσω μόνο σε αυτό...

Αρχίζω να σκέφτομαι όλα τα πράγματα που έχω, τις ευκολίες έναντι των άλλων... Μετά φέρνω στο μυαλό μου την εικόνα της πραγματικά μικροσκοπικής γης σε σχέση με το σύμπαν, την μικρότητά μου σε σχέση με τη γη, την μικρότητα του προβλήματος σε σχέση με Εμένα και τον Ανώτερο Εαυτό μου, και τέλος την μικρότητα του προβλήματος σε σχέση με το σύμπαν. Και μόνο αυτό με κάνει να νοιώθω ηλίθειος που ασχολούμαι με μικροπράγματα... Ύστερα ξαναθυμάμαι τα ευχάριστα και θετικά πράγματα που έχω υλοποιήσει και προσπαθώ να αναπτύξω το συναίσθημα της απέραντης ευγνωμοσύνης προς τα πάντα... Όταν φτάσω σε αυτό το επίπεδο μπορώ πλέον να προχωρήσω έξω στο δρόμο και όποιον βλέπω τον φαντάζομαι να γελάει... Σε λίγα δευτερόλεπτα χαμογελάω ήδη...

Δοκιμάστε το!!!

ΚΑΙ ΓΩ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΣΟ ΑΣΗΜΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΦΟΡΑΩ ΜΑΥΡΑ.ΑΠ'ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΥΜΑ.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!

Master Of Puppets.
Μην παίρνετε τη ζωή στα σοβαρά. Κανείς δεν βγήκε ζωντανός από αυτή.

Edited by - GuessWho on 06/12/2003 03:11:54

wishmakerΝέο Μέλος
07/12/2003, 19:05:12
Φιλε avallon
Ειναι κλασικη η πικριλα σε ολους μας γιατι πολυ απλα οι περισσοτεροι φιλοι δεν καταλαβαινουν τις αναγκες μας και ταυτοχρονως τι μας κανει πραγματικα χαρουμενους ως προς αυτες...
Το πιο απλο παραδειγμα ειναι οταν ενα τραγουδι σου θυμιζει καταστασεις και "διαπερνασε ολος απο ρευμα" ακουγοντας το... Το λες σε καποιον φιλο μαζι με το λογο που σε κανει να νοιωθεις ετσι και ο φιλος πολυ απλα κοιταει το στυλ του τραγουδιου και σε αποκαλει απλα "φλωρο" ή ΄γενικα κατι περιπαιχτικο επειδη δεν του αρεσει το ειδος της μουσικης μη νοιαζοντας το βα8υτερο νοημα που περναει στον φιλο του το τραγουδι....
Και αυτο ειναι ενα πολυ απλο παραδειγμα...
Απλα ετσι ειναι ολοι οι αν8ρωποι... Αν βρεις καποιον που οντως καταλαβαινει την χαρα σου και χαιρεται οπως και εσυ, αμεσως στην καρδια σου προβιβαζεται ως ΑΔΕΡΦΟΣ ή ακομα καλυτερα γινεται το ετερον σου ημισυ (με ολη την σημασια της φρασης ετερον ημισυ)