- Necronomicon - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
FILIKA WARFACE|
H. P. Lovecraft: History of the Necronomicon (2nd edition, 8th printing), with an afterword by S. T. Joshi (ISBN: 0-318047-15-2),
No creation from Lovecraft's pen has achieved such notoriety as the dreaded Necronomicon. Featured in several tales, this eldritch tome was so realistically portrayed by Lovecraft, that many believe to this day it actually exists! In contributing to the mystique of his own creation, Lovecraft penned this "hoax" essay for some fans who wanted to know more about the Necronomicon's history. In it, he gives detailed background on its creation and various supposed translations made through the centuries. Rounding out this edition is a brief essay by S. T. Joshi chronicling Lovecraft's development of this book and its title.
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=289
...και η "Αναζήτηση" πάνω δεξιά στην οθόνη, είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία...![]()
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ

Για το "Νεκρονομικόν" παραμένει Ενεργή μόνο η Συζήτηση Νεκρονομικό.
Υπάρχουν και οι σχετικές/παρεμφερείς:
Χ.Β.ΛΑΒΚΡΑΦΤ
Μυθολογία Κθούλου
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Ξαφνικά τον ανακύρηξαν ευρωπαίο ψηφοφόρο.
Και να το αποτέλεσμα (εύχομαι όχι Ευρωπαικό ) .
Να δεχτεί την παράδοση εδαφών.
Μου φαίνεται πολύ εξτεμ για να είναι αλήθεια.
Τι εννοείς φίλη Zadok; Ότι στο όνομα της ευρωπαικής "ένωσης" η Ελλάδα πρέπει να παραχωρήσει εδάφη;
Κάποιοι όμως είναι τα ψυχολογικά και ανθρώπινα θύματα πολιτικών εξελίξεων.
....αλλά πόσοι θα πρέπει να σφαχτούν ή αλλιώς να σταλούν στην...... «άλλη διάσταση» όπως έχουν ήδη αναφέρει ψυχοπαθείς ηγέτες του NewAge ΜΕΣΑ στον ΙΔΙΟ τον ΟΗΕ!!!! , επίσης, ποιοι θα κυβερνάνε; και ποιους; και πόσους;
Κοιν: Άπαντες αφελείς διεθνιστούληδες

..."Terrorism is the best political weapon for nothing drives people harder than a fear of sudden death." -- Adolf Hitler
είπες ως σχολιο για μια άποψη που εξέφρασα:
«Αυτή τώρα είναι σοβαρή τοποθέτηση πολίτη ευρωπαϊκής χώρας του 2005;»
Κατόπιν αυτού σου έκανα επί προσωπικού δυο ερωτήσεις. Αιτιολόγησα στο μήνυμά μου την πρώτη και από περιέργεια διετύπωσα την δεύτερη:
1.Τι λοιπόν προσδίδει σε μιαν άποψη σοβαρότητα;
2.Πως μια τέτοια διατύπωση μπορεί να σημάνει ταυτότητα ειλικρινούς έρευνας ως προς το αληθές;
και μου απαντάς:
"Ε, και;"
Όσο απλοϊκή και αν σου φαίνεται η ερώτηση, είναι άκρως ουσιαστική, σε αντίθεση με τις παραθέσεις σου, οι οποίες κατά την ταπεινή μου άποψη και όπως ανέφερα, κάθε άλλο παρά από λιτότητα δε χαρακτηρίζονται.
αφού προηγουμένως έχεις πει:
morent11, αν σε ικανοποιεί να χρησιμοποιείς πληθώρα λέξεων σε κατεβατά "επί της διαδικασίας" και να αποφεύγεις το "δια ταύτα" ειλικρινά δε με απασχολεί καθόλου.
Όσο δικαιούσαι να έχεις την άποψή σου, δικαιούμαι και εγώ και ο καθένας και όλοι μπορούμε να εκφραστούμε ποικιλοτρόπως... Τώρα μας πήρε ο πόνος; Εν πάσει περιπτώσει...
Και κλείνεις λέγοντας:
Μακρυγόρησα κι εγώ κάπως, αλλά προσπάθησα να βρούμε μία κοινή συνισταμένη.
Προφανώς η προσπάθειά σου δεν φέρνει τα προσδοκώμενα και τούτο επειδή είναι ψευδεπίγραφη. Δεν βλέπω πως θα μπορούσε να με ωφελήσει σαν άνθρωπο μια κουβέντα μαζί σου. Οπότε δεν έχω λόγο να την κάνω.
Αν εσύ πάλι νομίζεις ότι οι ερωτήσεις που έθεσες χρίζουν κάποιας απαντήσεως που θα σε ωφελήσει δεν έχεις παρά να βρεις τον τρόπο για να τις κάνεις. Αν τις έθεσες δίχως να διαβλέπεις κάποιο όφελος, προφανώς έχεις χρόνο για σπατάλη. Αλλά αυτά είναι καθαρά δική σου υπόθεση.
Έτσι θα συνομιλήσουμε, ισως, ξανά μόνον στα πλαίσια του συντονιστικού μου έργου και για όσο θα φέρω αυτήν την ιδιότητα.
quote:
Zadok,
είπες ως σχολιο για μια άποψη που εξέφρασα:«Αυτή τώρα είναι σοβαρή τοποθέτηση πολίτη ευρωπαϊκής χώρας του 2005;»
Δεν έγραψα μόνον αυτό και συνεχίζεις να το αγνοείς.
Πρόσεξε λοιπόν, γιατί προδίδεσαι!!
quote:Κατόπιν αυτού σου έκανα επί προσωπικού δυο ερωτήσεις. Αιτιολόγησα στο μήνυμά μου την πρώτη και από περιέργεια διετύπωσα την δεύτερη:
1.Τι λοιπόν προσδίδει σε μιαν άποψη σοβαρότητα;
2.Πως μια τέτοια διατύπωση μπορεί να σημάνει ταυτότητα ειλικρινούς έρευνας ως προς το αληθές;και μου απαντάς:
"Ε, και;"
Όσο απλοϊκή και αν σου φαίνεται η ερώτηση, είναι άκρως ουσιαστική, σε αντίθεση με τις παραθέσεις σου, οι οποίες κατά την ταπεινή μου άποψη και όπως ανέφερα, κάθε άλλο παρά από λιτότητα δε χαρακτηρίζονται.
αφού προηγουμένως έχεις πει:
morent11, αν σε ικανοποιεί να χρησιμοποιείς πληθώρα λέξεων σε κατεβατά "επί της διαδικασίας" και να αποφεύγεις το "δια ταύτα" ειλικρινά δε με απασχολεί καθόλου.
Όσο δικαιούσαι να έχεις την άποψή σου, δικαιούμαι και εγώ και ο καθένας και όλοι μπορούμε να εκφραστούμε ποικιλοτρόπως... Τώρα μας πήρε ο πόνος; Εν πάσει περιπτώσει...
Και κλείνεις λέγοντας:
Μακρυγόρησα κι εγώ κάπως, αλλά προσπάθησα να βρούμε μία κοινή συνισταμένη.
Πάλι επιλεκτική ανάγνωση και παράθεση.
quote:
Προφανώς η προσπάθειά σου δεν φέρνει τα προσδοκώμενα και τούτο επειδή είναι ψευδεπίγραφη. Δεν βλέπω πως θα μπορούσε να με ωφελήσει σαν άνθρωπο μια κουβέντα μαζί σου. Οπότε δεν έχω λόγο να την κάνω.
Φτηνό το επιχείρημα, αφού ήδη συζητάς μαζί μου.
quote:
Αν εσύ πάλι νομίζεις ότι οι ερωτήσεις που έθεσες χρίζουν κάποιας απαντήσεως που θα σε ωφελήσει δεν έχεις παρά να βρεις τον τρόπο για να τις κάνεις. Αν τις έθεσες δίχως να διαβλέπεις κάποιο όφελος, προφανώς έχεις χρόνο για σπατάλη. Αλλά αυτά είναι καθαρά δική σου υπόθεση.
Και δική σου, αφού έως τώρα ασχολείσαι.
Άσε τα καθρεπτίσματα για το μπάνιο σου λοιπόν.
quote:
Έτσι θα συνομιλήσουμε, ισως, ξανά μόνον στα πλαίσια του συντονιστικού μου έργου και για όσο θα φέρω αυτήν την ιδιότητα.
Δε με αφορά αυτό. Μου είναι παγερά αδιάφορο. Ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Ποτέ ο Έλληνας δεν μπήκε στην Ευρωπαική ένωση του "μοιράζομαι"
Αυτό είναι νέα ερμηνεία μίας ήδη παγιωμένης κατάστασης;
quote:
Ξαφνικά τον ανακύρηξαν ευρωπαίο ψηφοφόρο.
Μάλλον ξαφνικά ξύπνησαν κάποιοι και το είδαν.
quote:
Και να το αποτέλεσμα (εύχομαι όχι Ευρωπαικό ) .
Να δεχτεί την παράδοση εδαφών.
Παράδοση σε ποιόν;
quote:
Μου φαίνεται πολύ εξτεμ για να είναι αλήθεια.
Ok
quote:
Τι εννοείς φίλη Zadok; Ότι στο όνομα της ευρωπαικής "ένωσης" η Ελλάδα πρέπει να παραχωρήσει εδάφη;
Σε ποιόν; Συγγνώμη, έχεις περάσει ποτέ τα σύνορα, ώστε να έχεις μία ιδέα περί του τί είναι η κατάργησή τους;
quote:
Κάποιοι όμως είναι τα ψυχολογικά και ανθρώπινα θύματα πολιτικών εξελίξεων.
Όποιος επιλέγει να είναι θύμα, αυτό θα είναι.
.
.

Edited by - Zadok on 13/02/2005 01:56:47
Σου φτάνει βρε Zadok το Ευρωπαικό κοινοβούλιο;
Ας σοβαρευτούμε λίγο.
Είπες:
"Για όσους φοβούνται και τον ίσκιο τους, ναι.
Το ελληνικό έθνος που επέζησε Τουρκικής κατοχής επί 400 χρόνια, ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ."
Δηλαδή απο την Τουρκία στην Ευρώπη (που μάλλον δεν ξέρεις καλά), και απο την Ευρώπη στην Τουρκία........
Μου θυμίζει το γενναίο ΝΑΙ της υποδούλωσης στον κάθε μαλά%$#&^κα.
Ποιός έχει ξερό κεφάλι βρε Zadok;
Ποιούς κατηγορείς τελος πάντων;
Τον ίσκιο τους τον φοβούνται όσοι είναι άρρωστοι.
Πραγματικούς φόβους εκφράζουν όσοι ανέγνωσαν την προσφώνηση της κυρίας Προέδρου.
Μας δουλεύεις αγαπητή Zadok;
quote:
Μή μου αναρωτιέσαι ξανά επι δικών μου ερωτημάτων Zadok.
Γιατί;
quote:
Σου φτάνει βρε Zadok το Ευρωπαικό κοινοβούλιο;
Να μου φτάνει σε σχέση με τί;
quote:
Ας σοβαρευτούμε λίγο.
Ε, προσπαθούμε. ![]()
quote:
Είπες:
"Για όσους φοβούνται και τον ίσκιο τους, ναι.Το ελληνικό έθνος που επέζησε Τουρκικής κατοχής επί 400 χρόνια, ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ."
Δηλαδή απο την Τουρκία στην Ευρώπη (που μάλλον δεν ξέρεις καλά), και απο την Ευρώπη στην Τουρκία........
Αυτό κατάλαβες από αυτό που έγραψα;
Τί σημαίνει "από την Τουρκία στην Ευρώπη (...) και απο την Ευρώπη στην Τουρκία." ![]()
Πώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι πάμε από το ένα στο άλλο;
quote:
Μου θυμίζει το γενναίο ΝΑΙ της υποδούλωσης στον κάθε μαλά%$#&^κα.
Δεν καταλαβαίνω (ειλικρινά) τί σου θυμίζει.
Αν θέλεις, εξήγησέ το μου.
quote:
Ποιός έχει ξερό κεφάλι βρε Zadok;
Ανέφερες το σκοτάδι της πληροφόρησης. Ε, όποιος δεν είναι πληροφορημένος, είναι γιατί έχει "ξερό κεφάλι".
quote:
Ποιούς κατηγορείς τελος πάντων;
Εγώ δεν κατηγορώ κάποιον.
Την γνώμη μου καταγράφω.
quote:
Τον ίσκιο τους τον φοβούνται όσοι είναι άρρωστοι.
Ακριβώς.
quote:
Πραγματικούς φόβους εκφράζουν όσοι ανέγνωσαν την προσφώνηση της κυρίας Προέδρου.
Μα και η αρρώστια πραγματική είναι.
quote:
Μας δουλεύεις αγαπητή Zadok;
Αν το νομίζεις αυτό, δεν είναι ανάγκη ν' ασχολείσαι.
Εγώ θεωρώ ότι δε "δουλεύω" κανέναν.
.
.

Edited by - Zadok on 13/02/2005 05:10:37
Απαντητικη επιστολη της κας Αννας Ψαρουδα - Μπενακη δημοσιευεται στο σημερινο φυλλο της εφημεριδας 'Καθημερινη'.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1291585_13/02/2005_133779
Ειναι ως απαντηση στον αρθογραφο της εφημεριδας κ. Αντωνη Καρκαγιανη και στις ανησυχιες που εξεφρασε στο αρθρο του φυλλου της ιδιας εφημεριδας 11/02/2005:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1291846_11/02/2005_133474
Edited by - morent11 on 13/02/2005 11:57:36
.
.

Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω, ανθρώπους με τόσο συντηρητικές απόψεις, τι είδους υπαρξιακές ανησυχίες τους οδήγησαν στο esoterica?
Αγαπητή Zadok νομίζω ο Ramoglu χωρίς να πεί τίποτα τα είπε όλα!

Αρχική δήλωση:
τα εθνικά σύνορα(ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ) και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν
Υποχωρητική Δήλωση:
1) Σύνορα. Δεν αναφερόμουν βεβαίως στα γεωγραφικά σύνορα(ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ κα.ΜΠΕΝΑΚΗ;;;; δεν μας τα λέτε καλαααα) μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν για τη χωρική περιγραφή της κάθε χώρας.
τακτική ή α-τακτη υποχώρηση κα.Μπενάκη;;;;;
![]()
![]()
![]()
..."Terrorism is the best political weapon for nothing drives people harder than a fear of sudden death." -- Adolf Hitler
Η Πρόεδρος το είπε η γυναίκα, αλλά όταν βρέθηκαν κάποιοι που δήλωσαν έστω "ανησυχία" , ήρθε και το μπέρδεψε τόσο , που απαιτούνται 40 αναλύσεις για τα επιπλέον.
Οι Επεξηγήσεις δεν αναιρούν τα προσεκτικά προ ημερών ειπωθέντα .
Πιστέψαμε ότι η γυναίκα εξέφραζε ανησυχίες.
Με τις επεξηγήσεις θέλησε να πεί "κοιτάξτε μ@#%$^ες , η παγκοσμιοποίηση είναι προ των πυλών. ετοιμαστείτε να την δεχτείτε."
Το θέμα είναι ότι η Παγκοσμιοποίηση δεν είναι ένα κόμμα που σήμερα το ψηφίζουμε και μετά από 4 χρόνια ψηφίζουμε κάτι άλλο.
Την δεχόμαστε η όχι.
Άπαξ και την δεχτήκαμε δεν έχουμε γυρισμό.
Δεν μπορούν να ειπωθούν αλλιώς.
Οποίος κατάλαβε κατάλαβε.
Οι εξηγήσεις αντί να αποδυναμώνουν την αρχική δήλωση την ενισχύουν.
Οποίος κατάλαβε κατάλαβε….
Για τους υπόλοιπους , απλά καληνύχτα.
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
quote:
quote:
Η Κυρία Πρόεδρος δεν μίλησε για ανταλλαγές εδαφών ή κατοικιών.Σωστό αυτό.
quote:
Είναι εύκολο να αντιλαμβάνεται κάποιος τις εξελίξεις , αλλά τελείως διαφορετικό να τις αποδέχεται.Κι αν δεν τις αποδεχτεί, τί θα κάνει;
quote:
Ποιός υγειής άνθρωπος μπορεί να παραδοθεί σε "νέες πραγματικότητες" που ο ίδιος δεν επέλεξε;ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ;
Δεν έχεις αποδεχθεί τους όρους ένταξης στην Ένωση;
Δεν ψηφίζεις τους εκπροσώπους σου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;quote:
Το "δώσε μου τη χώρα σου για να έχεις ειρήνη" είναι ότι πιό επικίνδυνο υπάρχει .
Ποιός ανήγαγε την ειρήνη ψηλότερα απο την ελευθερία; Από πότε;Δε σου ζητάει κανείς τίποτε. Συμφώνησες να ενταχθείς σε μία ένωση.
Ένωση σημαίνει ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ.quote:
Το δικαίωμα μιάς θέσης κάτω απ`τον ήλιο μπορούμε να το διαπραγματευτούμε ποτέ;Όχι και δεν στο ζητά κανείς.
quote:
Αναρρωτιέμαι ποιές είναι αυτές οι εξελίξεις που κατά την Zadok καλούμαστε νομοτελειακά να υποκύψουμε.Θα 'πρεπε να τις γνωρίζεις κι εσύ και ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, ο οποίος είναι πολιτικά ενεργός και συνειδητοποιημένος.
quote:
Τελικά είναι λίγο περίεργο που η συζήτηση αυτή γίνεται στην ενότητα ".-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-."Σωστό αυτό κατά την άποψή μου.
quote:
Το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Βουλής μίλησε με βεβαιότητα για τις μελλοντικές εξελίξεις των επομένων 5 ετών δεν μας κάνει να ανησυχούμε;Προσωπικά, το αντίθετο θα με ανησυχούσε. Δηλ. αν δεν ήξερε τί της γινόταν ή αν δεν τόλμαγε ούτε καν να τα πει...
quote:
Όταν είπε :
"... από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"
Εμείς τι να υποθέσουμε;Οι αλλαγές δεν είναι φυσιολογικό να φέρουν κοινωνικούς κραδασμούς και προκλήσεις που όλοι χρειάζεται ν' αντιμετωπίσουμε;
Πρώτη φορά το συναντάς;
Εδώ μία συζήτηση κάνουμε και βλέπεις ποιός ταράζεται και πόσο... Φαντάσου...
Όποιος αντιληφθεί γρηγορότερα τί γίνεται γύρω του, θα κερδίσει και τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.quote:
-Ποιές αυτές οι αρχές και οι εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων;Εγώ θα σε ρώταγα αν ξέρεις ποιές είναι οι γνωστές και καθιερωμένες και μετά έπεται κι η απάντηση στο ποιές θα είναι οι νέες...
quote:
-Ποιές είναι αυτές οι ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης;Η εξουσία και μόνο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φτάνει.
quote:
Να το έλεγε ένας τυχαίος ,πάει στο διάβολο....
Όταν το λέει η Κυρία Μπενάκη , μιά κορυφαία λειτουργός της Πολιτείας
είναι πραγματικά τουλάχιστον δυσοίωνο και εφιαλτικό για τον Ελληνικό λαό.Για όσους φοβούνται και τον ίσκιο τους, ναι.
Το ελληνικό έθνος που επέζησε Τουρκικής κατοχής επί 400 χρόνια, ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ.
quote:
Αποδεικνύεται όμως και κάτι πολύ πιό εφιαλτικό.
Το σκοτάδι της πληροφόρησης του Ελληνηνικού Λαού.
Ενός λαού που δεν γνωρίζει απο ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.......
Κατα τα άλλα ονομάζεται ψηφοφόρος..Ποιός φταίει γι' αυτό; Το ξερό μας το κεφάλι μήπως;
Δεν θα απαντήσω σε κοινώς αποδεκτά ως τώρα.
Θα απαντήσω όμως σε κάποια που έχω βασικές αντιρρήσεις.
{{{ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ;
Δεν έχεις αποδεχθεί τους όρους ένταξης στην Ένωση;
Δεν ψηφίζεις τους εκπροσώπους σου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;}}
Δέν επέλεξε.
Δεν ψηφίζω για να επιλέξω . Ψηφίζω επειδή είμαι υποχρεωμένος να το κάνω.
{{Οι αλλαγές δεν είναι φυσιολογικό να φέρουν κοινωνικούς κραδασμούς και προκλήσεις που όλοι χρειάζεται ν' αντιμετωπίσουμε;
Πρώτη φορά το συναντάς;
Εδώ μία συζήτηση κάνουμε και βλέπεις ποιός ταράζεται και πόσο... Φαντάσου...
Όποιος αντιληφθεί γρηγορότερα τί γίνεται γύρω του, θα κερδίσει και τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.}}
Η αντίθεση δεν είναι ταραχή .
Μην προσάπτεις δικά σου συναισθήματα στους συνομηλητές.
Κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά . Δεν άφησα τον εαυτό μου να συνηθίσει σε "δεδομένες" καταστάσεις.
Αλλά αυτό το "υπέροχο" (Όποιος αντιληφθεί γρηγορότερα τί γίνεται γύρω του, θα κερδίσει και τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.)τι είναι;
Γιά πές μας λοιπόν τί πιστεύεις ότι θα κερδίσεις απο τις ευκαιρίες;
Μιλάω προσωπικά , γιατί δεν διανοούμαι να σκέφτεσαι με συνείδηση ενός Έθνους ή ενός κράτους.