ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Θέλω να σωθώ... τι να κάνω? Μάρτυρας πίστης ή μήπως ορθόδοξος χριστιανισμός?" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- "Θέλω να σωθώ... τι να κάνω? Μάρτυρας πίστης ή μήπως ορθόδοξος χριστιανισμός?" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IndustrialAngel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
makforΜέλος
24/08/2010, 16:02:57
φιλε think_math ,μας προσγειωσες αποτομα ...

ασε μας να ελπιζουμε σε εναν καλυτερο κοσμο , ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ (εδω μεσα μαλλον το πιστευουμε αρκετοι τελικα) , οπου ο ανθρωπος μεσα απο την ΓΝΩΣΗ για τον κοσμο και την ιδια του την υπαρξη , εχει μαθει την ματαιοτητα του πλουτισμου και του πολεμου και πλεον εχει αποδεχθεί και ελεγχει τα "ζωικά του" ενστικτα (τωρα θα μου πεις γινεται αυτο .. δε γινεται ... εε μπορει και να γινει χαχαχα ) και εχει πλεον παψει να αναζητα την εξουσια επι των αλλων ... ονειρευομαι ? εε καλα μη μου το χαλας !!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

24/08/2010, 18:25:18
quote:

Αυτές τις αηδίες που γράφεις μόνο μυγοχάφτες θα τις πάρουν στα σοβαρά......αλήθεια ποιοι άλλοι τις συμμερίζεστε?.....Εαρινέ!...δώσε παρόν!!!!

quote:
macedon:
Το ίδιο πράγμα είναι. Ο ένας είναι συνέταιρος του άλλου. Χωρίς το σατανά ο θεός θα ήταν άνεργος.

Ο Θεός δεν έχει ανάγκη κανέναν τα δημιουργήματά Του την έχουν.
NIKOS XILOYRIS - O GIGANTAS P.X.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Παρών αρχηγέ μου...

Λοιπόν , έχω ξανα-πεί και θα το ξανα-πώ για να το εμπεδώσεις -αστεία πράματα ε?- ότι προσωπικά δεν έχω τις γνώσεις του Μακεδόνα , του φίλου Μακεδόνα ....πάνω σε στοιχεία που αφορούν τα "ιερά βιβλία" οπότε , δεν μπορώ να έχω "την άποψη" πάνω στα όσα καταθέτει αλλα ο τρόπος με τον οποίο απαντάει σε κάθε κατάθεσή σας και με ακριβείς παραπομπές και με λεπτομέρεια , δείχνει άνθρωπο που αν μη τι άλλο , σέβεται τον εαυτό του και τους συνομιλητές του..!!!

Ωστόσο , έχω άποψη περί άλλων θεμάτων...και κεί , καταθέτω τις ενστάσεις μου ευθέως...ενστάσεις πολύ λογικές , λογικότατες που μόνο οι "αρτηριοσκληρωμένοι άνθρωποι" δεν θα θελήσουν να δούν καν , πολύ δε περισσότερο να αναγνωρίσουν...αστεία πράματα!!!

Δεν μας έστειλες την φωτογραφία του Θεού...στείλε μια , που να είσθε μαζί...θέλω να σε δώ πόσο ευτυχισμένος είσαι δίπλα του....

Ε! ρε τι πάθαμε...."ινσαλάχ"...!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
24/08/2010, 18:35:13
quote:

europaios2 :

quote:
Αντί να λες μπαρούφες, σκέψου λίγο ποιος διαχειρίζεται αυτόν τον κόσμο, ο Θεός ή ο άνθρωπος? Στο χέρι του Θεού είναι μόνο να τον αλλάξει, εάν θελήσει? ή και στου ανθρώπου.
Ο Θεός, έστειλε τους γιάνκηδες στο Ιράκ και στην Αφρική για να σπείρουν τον όλεθρο?
Ο Θεός, μολυσμένα μας τα παρέδωσε τα ποτάμια και τις θάλασσες? ή καθαρά?

Οπως σου εξηγησα δεν μπορεί να τον αλλάξει κανένας .
Ουτε ο Θεός ούτε ο άνθρωπος .
Επειδή στην ζωή τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος , καμμία θρησκεία , καμμία φιλοσοφία και καμμία επανάσταση δεν άλλαξε τον κόσμο προς το καλύτερο μέχρι σήμερα , στο ΗΘΙΚΟ του κομματι . Και ούτε πρόκειται .

Ο λόγος είναι απλός :
Ο άνθρωπος είναι ακόμα ενα ζώο αυτου του πλανήτη και οφειλει να υπακούει στους ίδιους νόμους με τα υπόλοιπα ζώα .
Οπως λοιπόν το λιοντάρι θα σκοτώσει την ύαινα επειδή διεκδικούν τον ίδιο ζωτικό χώρο , ετσι και οι άνθρωποι θα σκοτωσουν οτιδήποτε ζωντανό διεκδικεί τον ίδιο ζωτικό χώρο με αυτούς . Εστω και αν είναι του ίδιου είδους .

Οταν κάποιος θα επιτεθεί να κλέψει το παιδί σου , γιατι τα δικά του παιδιά πεινάνε , δεν θα διστάσεις και να τον σκοτώσεις ακόμα για να το προστατέψεις .
ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ .

Είναι σκληρός και αδυσώπητος και δεν συγχωρεί κανένα .
Ολες οι προσπάθειες των θρησκειών να τον κάνουν καλύτερο είναι ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ και ανεδαφικές .
Λειτουργούν απλά ως μία βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνίας , αφού υπόσχονται κάποιο αόρατο παράδεισο σε όσους δυστυχείς ζούν στην κόλαση .

quote:
Περιορισμένοι? Εδώ και εκατομμύρια χρόνια, βρίσκονταν σε αφθονία.....τώρα έγιναν περιορισμένοι?

Οι πόροι της γής δεν επαρκούν για να θρέψουν πλουσιοπάροχα 7 δίς ανθρώπων . Αυτό είναι παγκοσμίως γνωστό .
Για τον λόγο αυτό πρέπει τα 6 δις να ζουν στην αθλιοτητα ωστε το υπόλοιπο 1 δίς να ζεί πλουσιοπάροχα .
Αν επιτρεπόταν και στα 7 δις να ζήσουν πλουσιοπάροχα , σε 20 χρόνια θα γίνονταν 15 δίς και ο πλανήτης θα οδηγούνταν στην πλήρη οικολογική καταστροφή .

quote:
Ποιος ευθύνεται για την πείνα? Ας δούμε λίγο την Αφρική.
Πεινάνε επειδή δεν τους φτάνει η γη? ή επειδή δεν μπορούν να την καλλιεργήσουν γιατί ζουν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως λόγω των συνεχών εμφυλίων?
Μπας και σου διαφεύγει ότι η μιζέρια σε αυτή την Ήπειρο, εμφανίστηκε μόλις έφτασαν εκεί οι πολιτισμένοι Άγγλοι και Αμερικάνοι με τα τσιράκια τους? Σου διαφεύγει ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση των ανθρώπων αυτών είναι άριστα συνδεδεμένη με τα Αμερικανικά συμφέροντα στο υπέδαφος της Αφρικής?.....λες να μοιράζονται το πετρέλαιο και τα διαμάντια οι Αμερικάνοι και οι Άγγλοι με το Θεό?
Από την τοποθέτησή σου, είναι σίγουρο πως ναι.

Η δυστυχία και ο λιμός υπήρχε στην Αφρική πολυ πριν υπάρξουν οι ΗΠΑ .
Σε ένα τόπο που παράγει ελάχιστα και οι κατοικοι του δεν έχουν στοιχειώδεις γνώσεις , το να κάνει κάθε οικογένεια απο 10 παιδιά , οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πείνα και τον λιμό .
Οι Αμερικάνοι ευθύνονται για τον λιμό ? Πλακα μας κάνεις ?
Απλά τον εκμεταλευονται , και για τα μάτια του κόσμου πετάνε και κανένα ψίχουλο εκεί που γράφει η κάμερα .

quote:
Η αλόγιστη χρήση είναι η απάντηση, η απληστία για το χρήμα και η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής. Όχι οι πόροι, αυτοί επαρκούν.

Μάλιστα . Εστω οτι επαρκούν .
Και μεχρι ποτε θα επαρκούν ?
Μέχρι να γίνουμε 20 δις ?
Μήπως 30 δίς ?
Μήπως οι πόροι επαρκούν γιατί έχουμε εμείς οι "πολιτισμένοι" ευρωπαίοι υποχρεωσει το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού να ζει στα όρια της φτωχειας ?
Και μαλιστα επεκτείνουμε το ποσοστό αυτό συνεχώς και μέσα στην ίδια την Ευρώπη ?
Αν οι ποροι επαρκούν γιατί δεν είναι ολοι οι άνθρωποι ευτυχισμένοι και πλουσιοι ?
ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .

Τα υλικά αγαθά που αξίζουν στην ζωή είναι πολύ λίγα Ευρωπαίε , και είναι και πανάκριβα .
Γιαυτό και κάνουν τόσο αγώνα αυτοί που τα κατέχουν για να τα διατηρήσουν .
Ενα πιάτο ρύζι μπορούν να έχουν όλοι , αλλα Κότερο 20 μέτρα δεν μπορούν να έχουν όλοι .
Η ευμάρια και η καλοπεραση η δική μου , απαιτεί την δυστυχία την δική σου .
Γιατί το κότερο μου χρειάζεται μούτσους και λαντζέρηδες , ωστε εγώ να απολαμβάνω τα πουρα μου παρέα με τα μοντέλα .
(Δεν έχω κοτερο, παράδειγμα φέρνω ) .

Ετσι έφτιαξε τον κόσμο ο μεγαλοδύναμος .
Ο δυνατός να υποτάσει και να εξουσιάζει τον αδύνατο .Είτε ανάμεσα στους ανθρώπους , είτε ανάμεσα στα λιοντάρια είτε ανάμεσα στα πρόβατα .

quote:
Δεν παράγει τίποτα τέτοιο. Τη διαμάχη και τον πόλεμο την παράγει η ανθρώπινη ανοησία.

Κανείς μεγάλο ΛΑΘΟΣ .
Ο πόλεμος είναι η ουσία της φύσης .
Ολη η φύση βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο προς χαριν της επιβίωσης , και οι άνθρωποι δεν αποτελούν εξαίρεση .
Ειπαμε ετσι είναι φτιαγμένος ο κόσμος .

Εκτός αν θέλεις να μας πείς οτι για τον προαιώνιο πόλεμο ανάμεσα σε υαινες και λιοντάρια φταίνε οι άνθρωποι .
Οι ανθρωποι απλά λόγω της νοημοσυνης τους αλλάζουν την κλίμακα και το μέγεθος του πολέμου .
Και φυσικά ο πόλεμος δεν γίνεται απο ανόητους .
Γίνεται απο πολύ έξυπνους ανθρώπους ώστε να υποτάσονται σε αυτούς συνεχώς οι ανόητοι .

quote:
Μάλιστα.....όταν λοιπόν ευχόμαστε σε έναν γάμο...."άντε και καλούς απογόνους"....τους δίνουμε ευχή για εισιτήριο στην κόλαση..... πράγματι δεν το ήξερα!

Αν ήσουν στην Αιθιοπία θα το καταλάβαινες καλύτερα .

quote:
Μπα? βρήκες τη λύση? το φταίξιμο βρίσκετε στη "Συλλογή τεράστιου πλούτου απο του λίγους έξυπνους και δυστυχία για τους πολλους που δεν έχουν τίποτα."
Εύγε νεαρέ....εις ανώτερα....ίσως τώρα να σκεφτείς καλύτερα το "ο έχων τους 2 χιτών" «ού κλέψεις» κ.λ.π.

Ωραια όλα αυτά αλλα ουτοπικα και μάταια .
Σου είπα , τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος .
Και μέχρι τώρα το αποτελεσμα είναι ΜΗΔΕΝ .

quote:
Είναι μπούρδες ότι εάν ο άνθρωπος δεν σκότωνε, δεν έκλεβε, δεν βίαζε, δεν συκοφαντούσε ο ένας τον άλλον θα ήσαν τα πράγματα σαφώς καλύτερα? ....τι λες άνθρωπέ μου!

Θα ήταν σαφώς καλύτερα ΑΛΛΑ δεν γίνεται .
Προσπάθησε να είσαι ρεαλιστής .
Οταν κάποιος έχει πρόβλημα επιβίωσης θα συμπεριφερθεί υποχρεωτικά με ζωωδη τρόπο .

Και το πρόβλημα αυτό δεν το δημιουργούν οι άνθρωποι αλλά ο φυσικός κόσμος με τον τρόπο που λειτουργεί .
Είναι ο παράδεισος και η κόλαση μαζί , ανάλογα με την παράταξη στην οποια ανηκεις :
Των εξουσιαστών η των εξουσιαζομένων.

Πονάει η αγάπη μάτια μου , πονάει....πονάει όταν σ'αφήνει , σαν την θηλειά σε σφίγγει...πονάει η αγάπη μάτια μου , πονά...!!!

Πόση αλήθεια εμπεριέχουν τα όσα είπες...πολύ περισσότερη αν κάποιος είναι πιο προσεκτικός απο μια βιαστική ανάγνωση....

Αυτή είναι η φύση και η πραγματικότητα....και οι νομοτελειές τους...!

Ευρωπαίε , εσύ τι γνώμη έχεις..???

24/08/2010, 18:45:31
quote:

quote:
Δεν παράγει τίποτα τέτοιο. Τη διαμάχη και τον πόλεμο την παράγει η ανθρώπινη ανοησία.

Think_Math
Κανείς μεγάλο ΛΑΘΟΣ .
Ολη η φύση βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο προς χαριν της επιβίωσης , και οι άνθρωποι δεν αποτελούν εξαίρεση .

Εκτός αν θέλεις να μας πείς οτι για τον προαιώνιο πόλεμο ανάμεσα σε υαινες και λιοντάρια φταίνε οι άνθρωποι .
Οι ανθρωποι απλά λόγω της νοημοσυνης τους αλλάζουν την κλίμακα και το μέγεθος του πολέμου .
Γίνεται απο πολύ έξυπνους ανθρώπους ώστε να υποτάσονται σε αυτούς συνεχώς οι ανόητοι .

Φίλε,
Θα σχολιάσω μόνο αυτό εδώ το κομμάτι που, κατά τη γνώμη μου, είναι προϊόν υπερβολής και σύγχυσης.

Δεν είναι ο πόλεμος η ουσία της Φύσης. Η ουσία της φύσης είναι η αρμονία. Όλα τα είδη στη φύση συνυπάρχουν και αλληλοεξαρτώνται. Ή τουλάχιστον έτσι ήταν πριν η αλαζονεία του ανθρώπους βάλει το χεράκι της.

Το λιοντάρι σκοτώνει τόσο όσο για να φάει και όταν χορτάσει, πάνε και τρώνε και οι ύαινες, οι γύπες και ίσως και άλλα ζώα.

Στον άνθρωπο, αυτό που λέω μόλις παραπάνω, δεν θα το δεις, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια (στο «τελευταία» βάλε όποιο νούμερο θες).

Μη μου πεις πως οι αρχαίοι Ρωμαίοι τότε ή οι Αμερικάνοι σήμερα, σπέρνουν τον πόλεμο και τον όλεθρο παγκοσμίως γιατί πεινάνε;;

Και αν υπάρχει σήμερα κάποια «πάρα φύση» διαμάχη μεταξύ των ζώων, αυτό συμβαίνει γιατί εμείς ευθυνόμαστε που έχει διαταραχθεί η αρμονία που αναφέρω πιο πάνω.

Τον πόλεμο τον παράγει η απληστία και ο εγωισμός, πράγματα που κατέκρινε ο Χριστός και γι’ αυτό, άλλωστε, κατακρίθηκε και τον σταύρωσαν.

Αυτά τα ολίγα.

***Και στα γρήγορα, σχετικά με αυτό που λες για το δυνατό που εξουσιάζει τον αδύναμο. Αν ήταν έτσι, οι ελέφαντες θα έπρεπε να γα... και να δέρνουν, αλλά, προς μεγάλη απογοήτευση των εραστών της υποτιθέμενης «επιστημονικής άποψης», βλέπουμε κάτι μικρά μαυριδερά ανθρωπάκια (προς Θεού, δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους) να είναι καβάλα στους λαιμούς αυτών των τεράστιων παχυδέρμων.

24/08/2010, 19:04:43
Ετοιμαζόμουνα να φύγω αλλά με έκανε να γράψω αυτό εδώ του μήνυμα το σχόλιο του Εαρινού.

Πρόκειται για μια συζήτηση μεταξύ δυο μανάδων που στέλνουν τα παιδιά τους στο ευρωπαϊκό σχολείο. Πρόκειται για πραγματικό γεγονός.
Η μια διηγούταν στην άλλη πως δασκάλευε στο γιο της πως αν έτρωγε μια σπρωξιά αυτός θα έπρεπε να απαντήσει με δυο. Να μην αφήνει το παιδί της καμιά πρόκληση χωρίς απάντηση.
Δηλαδή, όπως λανθασμένα λέμε, ωθούσε το παιδί της να ασπαστεί το νόμο της «ζούγκλας».
Η μάνα αυτή ένιωθε υπερήφανη και νόμιζε, η φουκαριάρα, πως το παιδί της θα γίνει ο γουίνερ και όχι ο λούζερ της υπόθεσης, της κοινωνίας.

Ελπίζω να μην έχει συμβεί κάτι κακό στο παιδί της, αλλά θα ήθελα να δω πως θα αντιδρούσε αν της έφερναν το παιδί της καμιά μέρα στο σπίτι με κάνα σπασμένο κεφάλι που θα του άφηνε κάνα κουσούρι;;

Εγώ τυχαία άκουσα αυτή τη συζήτηση και σκανδαλίστηκα. Είναι το μίσος και η κακία η φύση του ανθρώπου;

Κοίτα να δεις σκέφτηκα, αν η κάθε μάνα προσπαθούσε να διδάξει στο παιδί της την αγάπη, την κατανόηση, την ανοχή …… πόσο ήρεμη και γαλήνια θα ήταν, ξέροντας πως το παιδί της δεν θα κινδύνευε από κανένα τσαμπουκά νεαρό που θα ήθελε να δείξει το πόσο ανδράκι είναι στις γκομεντίτσες.

******Είναι τα κότερα και τα αεροπλάνα τα υλικά αγαθά που θα δώσουν την ικανοποίηση και τη χαρά που απεγνωσμένα προσπαθεί να βρει ο άνθρωπος; Αξίζουν όλα αυτά τόσο αίμα;

24/08/2010, 19:08:30
Ψηλός

quote:
*Και στα γρήγορα, σχετικά με αυτό που λες για το δυνατό που εξουσιάζει τον αδύναμο. Αν ήταν έτσι, οι ελέφαντες θα έπρεπε να γα... και να δέρνουν, αλλά, προς μεγάλη απογοήτευση των εραστών της υποτιθέμενης «επιστημονικής άποψης», βλέπουμε κάτι μικρά μαυριδερά ανθρωπάκια (προς Θεού, δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους) να είναι καβάλα στους λαιμούς αυτών των τεράστιων παχυδέρμων.

Αυτές είναι οι γνώσεις σου; Γενικεύσεις και παραοποιημένες πραγματικότητες; Πρώτον, ξέρεις ότι μια τίγρης μπορεί να ΣΚΟΤΩΣΕΙ έναν ινδικό ελέφαντα ή ένα ρινόκερο; Όταν λέμε "δυνατός" εννοούμε αυτόν που έχει κάποιου είδους πλεονέκτημα ώστε να επιβληθεί ή να καταστρέψει τον άλλο όχι μόνο με την έννοια της ωμής σωματικής δύναμης... Αλλά να τι λέμε τώρα...

quote:
Δεν είναι ο πόλεμος η ουσία της Φύσης. Η ουσία της φύσης είναι η αρμονία. Όλα τα είδη στη φύση συνυπάρχουν και αλληλοεξαρτώνται.

Όλα συνυπάρχουν μέχρι να πεινάσουν. Μετά εμφανίζεται ο Γκέλερ και ξαφνικά το ένα καταλήγει στο στομάχι του άλλου. Α, και όρισε μου τι εννοείς "αρμονία". Ισορροπία ναι, σύμφωνα με τις εξισώσεις Lotka Volterra αλλά αρμονία δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι...

Think Math

quote:
Οι πόροι της γής δεν επαρκούν για να θρέψουν πλουσιοπάροχα 7 δίς ανθρώπων . Αυτό είναι παγκοσμίως γνωστό .
Για τον λόγο αυτό πρέπει τα 6 δις να ζουν στην αθλιοτητα ωστε το υπόλοιπο 1 δίς να ζεί πλουσιοπάροχα .
Αν επιτρεπόταν και στα 7 δις να ζήσουν πλουσιοπάροχα , σε 20 χρόνια θα γίνονταν 15 δίς και ο πλανήτης θα οδηγούνταν στην πλήρη οικολογική καταστροφή .

Μπορούμε όμως να ελπίσουμε ότι κάποιοι επιστημόνες, θα βρουν ένα τρόπο να μας ταΐσουν όλους. Να μας πάνε σε άλλο πλανήτη, να εφαρμόσουν υδροπονική (να φυτεύουμε στο νερό όχι στο χώμα), να μεταλλάξουν τα φυτά κάτι... Ας μην είμαστε απαισιόδοξοι. Το δίκαιο είναι να μοιράζονται οι άνθρωποι τους πόρους εξίσου...

24/08/2010, 19:14:06
Για να τσεκάρουμε λίγο τη wiki,τι λέει για το αγαπημένο μου ζώο την τίγρη...

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiger

In the wild, tigers mostly feed on larger and medium sized animals. Sambar, gaur, chital, barasingha, wild boar, nilgai and both water buffalo and domestic buffalo are the tiger's favoured prey in India. Sometimes, they also prey on leopards, pythons, sloth bears and crocodiles. In Siberia the main prey species are manchurian wapiti, wild boar, sika deer, moose, roe deer, and musk deer. In Sumatra Sambar, muntjac, wild boar, and malayan tapir are preyed on. In the former Caspian tiger's range, prey included saiga antelope, camels, caucasian wisent, yak, and wild horses. Like many predators, they are opportunistic and will eat much smaller prey, such as monkeys, peafowls, hares, and fish.
Adult elephants are too large to serve as common prey, but conflicts between tigers and elephants do sometimes take place. A case where a tiger killed an adult Indian Rhinoceros has been observed. Young elephant and rhino calves are occasionally taken. Tigers also sometimes prey on domestic animals such as dogs, cows, horses, and donkeys. These individuals are termed cattle-lifters or cattle-killers in contrast to typical game-killers.[63]

Και επίσης

Interspecific predatory relationships

Tiger hunted by wild dogs as illustrated in Samuel Howett & Edward Orme, Hand Coloured, Aquatint Engravings, Published London 1807.
Tigers may kill such formidable predators as leopards, pythons and even crocodiles on occasion,[74][75][76] although predators typically avoid one another. When seized by a crocodile, a tiger will strike at the reptile's eyes with its paws.[63] Pythons have been known to kill tigers.[77] Leopards dodge competition from tigers by hunting in different times of the day and hunting different prey.[78] With relatively abundant prey, tigers and leopards were seen to successfully coexist without competitive exclusion or inter-species dominance hierarchies that may be more common to the savanna.[79] Tigers have been known to suppress wolf populations in areas where the two species coexist.[80][81] Dhole packs have been observed to attack and kill tigers in disputes over food, though not usually without heavy losses.[70] Lone golden jackals expelled from their pack have been known to form commensal relationships with tigers. These solitary jackals, known as kol-bahl, will attach themselves to a particular tiger, trailing it at a safe distance in order to feed on the big cat's kills. A kol-bahl will even alert a tiger to a kill with a loud pheal. Tigers have been known to tolerate these jackals: one report describes how a jackal confidently walked in and out between three tigers walking together a few feet away from each other.[82] Siberian tigers and brown bears can be competitors and usually avoid confrontation; however, tigers will kill bear cubs and even some adults on occasion. Bears (Asiatic black bears and brown bears) make up 5–8% of the tiger's diet in the Russian Far East.[20] There are also records of brown bears killing tigers, either in self defense or in disputes over kills.[23] Some bears emerging from hibernation will try to steal tigers' kills, although the tiger will sometimes defend its kill. Sloth bears are quite aggressive and will sometimes drive young tigers away from their kills, although it is more common for Bengal tigers to prey on sloth bears.[20]

Έλα ρε... Όταν μειώνεται το φαΐ σκοτώνονται μεταξύ τους τα αρπακτικά... Πραγματικά μεγάλη αρμονία...

24/08/2010, 19:20:18
quote:

europaios2 :

quote:
Αντί να λες μπαρούφες, σκέψου λίγο ποιος διαχειρίζεται αυτόν τον κόσμο, ο Θεός ή ο άνθρωπος? Στο χέρι του Θεού είναι μόνο να τον αλλάξει, εάν θελήσει? ή και στου ανθρώπου.
Ο Θεός, έστειλε τους γιάνκηδες στο Ιράκ και στην Αφρική για να σπείρουν τον όλεθρο?
Ο Θεός, μολυσμένα μας τα παρέδωσε τα ποτάμια και τις θάλασσες? ή καθαρά?

Οπως σου εξηγησα δεν μπορεί να τον αλλάξει κανένας .
Ουτε ο Θεός ούτε ο άνθρωπος .
Επειδή στην ζωή τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος , καμμία θρησκεία , καμμία φιλοσοφία και καμμία επανάσταση δεν άλλαξε τον κόσμο προς το καλύτερο μέχρι σήμερα , στο ΗΘΙΚΟ του κομματι . Και ούτε πρόκειται .

Ο λόγος είναι απλός :
Ο άνθρωπος είναι ακόμα ενα ζώο αυτου του πλανήτη και οφειλει να υπακούει στους ίδιους νόμους με τα υπόλοιπα ζώα .
Οπως λοιπόν το λιοντάρι θα σκοτώσει την ύαινα επειδή διεκδικούν τον ίδιο ζωτικό χώρο , ετσι και οι άνθρωποι θα σκοτωσουν οτιδήποτε ζωντανό διεκδικεί τον ίδιο ζωτικό χώρο με αυτούς . Εστω και αν είναι του ίδιου είδους .

Οταν κάποιος θα επιτεθεί να κλέψει το παιδί σου , γιατι τα δικά του παιδιά πεινάνε , δεν θα διστάσεις και να τον σκοτώσεις ακόμα για να το προστατέψεις .
ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ .

Είναι σκληρός και αδυσώπητος και δεν συγχωρεί κανένα .
Ολες οι προσπάθειες των θρησκειών να τον κάνουν καλύτερο είναι ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ και ανεδαφικές .
Λειτουργούν απλά ως μία βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνίας , αφού υπόσχονται κάποιο αόρατο παράδεισο σε όσους δυστυχείς ζούν στην κόλαση .

quote:
Περιορισμένοι? Εδώ και εκατομμύρια χρόνια, βρίσκονταν σε αφθονία.....τώρα έγιναν περιορισμένοι?

quote:
Ποιος ευθύνεται για την πείνα? Ας δούμε λίγο την Αφρική.
Πεινάνε επειδή δεν τους φτάνει η γη? ή επειδή δεν μπορούν να την καλλιεργήσουν γιατί ζουν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως λόγω των συνεχών εμφυλίων?
Μπας και σου διαφεύγει ότι η μιζέρια σε αυτή την Ήπειρο, εμφανίστηκε μόλις έφτασαν εκεί οι πολιτισμένοι Άγγλοι και Αμερικάνοι με τα τσιράκια τους? Σου διαφεύγει ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση των ανθρώπων αυτών είναι άριστα συνδεδεμένη με τα Αμερικανικά συμφέροντα στο υπέδαφος της Αφρικής?.....λες να μοιράζονται το πετρέλαιο και τα διαμάντια οι Αμερικάνοι και οι Άγγλοι με το Θεό?
Από την τοποθέτησή σου, είναι σίγουρο πως ναι.

Η δυστυχία και ο λιμός υπήρχε στην Αφρική πολυ πριν υπάρξουν οι ΗΠΑ .
Σε ένα τόπο που παράγει ελάχιστα και οι κατοικοι του δεν έχουν στοιχειώδεις γνώσεις , το να κάνει κάθε οικογένεια απο 10 παιδιά , οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πείνα και τον λιμό .
Οι Αμερικάνοι ευθύνονται για τον λιμό ? Πλακα μας κάνεις ?
Απλά τον εκμεταλευονται , και για τα μάτια του κόσμου πετάνε και κανένα ψίχουλο εκεί που γράφει η κάμερα .

quote:
Η αλόγιστη χρήση είναι η απάντηση, η απληστία για το χρήμα και η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής. Όχι οι πόροι, αυτοί επαρκούν.

Μάλιστα . Εστω οτι επαρκούν .
Και μεχρι ποτε θα επαρκούν ?
Μέχρι να γίνουμε 20 δις ?
Μήπως 30 δίς ?
Μήπως οι πόροι επαρκούν γιατί έχουμε εμείς οι "πολιτισμένοι" ευρωπαίοι υποχρεωσει το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού να ζει στα όρια της φτωχειας ?
Και μαλιστα επεκτείνουμε το ποσοστό αυτό συνεχώς και μέσα στην ίδια την Ευρώπη ?
Αν οι ποροι επαρκούν γιατί δεν είναι ολοι οι άνθρωποι ευτυχισμένοι και πλουσιοι ?
ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .

Τα υλικά αγαθά που αξίζουν στην ζωή είναι πολύ λίγα Ευρωπαίε , και είναι και πανάκριβα .
Γιαυτό και κάνουν τόσο αγώνα αυτοί που τα κατέχουν για να τα διατηρήσουν .
Ενα πιάτο ρύζι μπορούν να έχουν όλοι , αλλα Κότερο 20 μέτρα δεν μπορούν να έχουν όλοι .
Η ευμάρια και η καλοπεραση η δική μου , απαιτεί την δυστυχία την δική σου .
Γιατί το κότερο μου χρειάζεται μούτσους και λαντζέρηδες , ωστε εγώ να απολαμβάνω τα πουρα μου παρέα με τα μοντέλα .
(Δεν έχω κοτερο, παράδειγμα φέρνω ) .

Ετσι έφτιαξε τον κόσμο ο μεγαλοδύναμος .
Ο δυνατός να υποτάσει και να εξουσιάζει τον αδύνατο .Είτε ανάμεσα στους ανθρώπους , είτε ανάμεσα στα λιοντάρια είτε ανάμεσα στα πρόβατα .

quote:

Κανείς μεγάλο ΛΑΘΟΣ .

quote:
Μάλιστα.....όταν λοιπόν ευχόμαστε σε έναν γάμο...."άντε και καλούς απογόνους"....τους δίνουμε ευχή για εισιτήριο στην κόλαση..... πράγματι δεν το ήξερα!

Αν ήσουν στην Αιθιοπία θα το καταλάβαινες καλύτερα .

quote:
Μπα? βρήκες τη λύση? το φταίξιμο βρίσκετε στη "Συλλογή τεράστιου πλούτου απο του λίγους έξυπνους και δυστυχία για τους πολλους που δεν έχουν τίποτα."
Εύγε νεαρέ....εις ανώτερα....ίσως τώρα να σκεφτείς καλύτερα το "ο έχων τους 2 χιτών" «ού κλέψεις» κ.λ.π.

Ωραια όλα αυτά αλλα ουτοπικα και μάταια .
Σου είπα , τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος .
Και μέχρι τώρα το αποτελεσμα είναι ΜΗΔΕΝ .

quote:
Είναι μπούρδες ότι εάν ο άνθρωπος δεν σκότωνε, δεν έκλεβε, δεν βίαζε, δεν συκοφαντούσε ο ένας τον άλλον θα ήσαν τα πράγματα σαφώς καλύτερα? ....τι λες άνθρωπέ μου!

Θα ήταν σαφώς καλύτερα ΑΛΛΑ δεν γίνεται .
Προσπάθησε να είσαι ρεαλιστής .
Οταν κάποιος έχει πρόβλημα επιβίωσης θα συμπεριφερθεί υποχρεωτικά με ζωωδη τρόπο .

Και το πρόβλημα αυτό δεν το δημιουργούν οι άνθρωποι αλλά ο φυσικός κόσμος με τον τρόπο που λειτουργεί .
Είναι ο παράδεισος και η κόλαση μαζί , ανάλογα με την παράταξη στην οποια ανηκεις :
Των εξουσιαστών η των εξουσιαζομένων.

Mακραν το πιο σοβαρο μυνημα που εχω διαβασει ποτε σε φορουμ.....Φιλε θινκ μαθ καποιοι τρωνε τοσο παραμυθι,που μπορει να νομιζουν οτι τον πολεμο τον ανακαλυψε η αμερικη,που ειναι ο εκπροσωπος του σατανα....

Η αληθεια ειναι μια.Ποτε καμμια θρησκεια και καμμια ιδεολογια δεν αλλαξε τα πραγματα προς το καλυτερο,πολλες φορες μαλιστα εγινε το ακριβως αντιθετο.....

24/08/2010, 20:37:33
quote:

Ετοιμαζόμουνα να φύγω αλλά με έκανε να γράψω αυτό εδώ του μήνυμα το σχόλιο του Εαρινού.

Πρόκειται για μια συζήτηση μεταξύ δυο μανάδων που στέλνουν τα παιδιά τους στο ευρωπαϊκό σχολείο. Πρόκειται για πραγματικό γεγονός.
Η μια διηγούταν στην άλλη πως δασκάλευε στο γιο της πως αν έτρωγε μια σπρωξιά αυτός θα έπρεπε να απαντήσει με δυο. Να μην αφήνει το παιδί της καμιά πρόκληση χωρίς απάντηση.
Δηλαδή, όπως λανθασμένα λέμε, ωθούσε το παιδί της να ασπαστεί το νόμο της «ζούγκλας».
Η μάνα αυτή ένιωθε υπερήφανη και νόμιζε, η φουκαριάρα, πως το παιδί της θα γίνει ο γουίνερ και όχι ο λούζερ της υπόθεσης, της κοινωνίας.

Ελπίζω να μην έχει συμβεί κάτι κακό στο παιδί της, αλλά θα ήθελα να δω πως θα αντιδρούσε αν της έφερναν το παιδί της καμιά μέρα στο σπίτι με κάνα σπασμένο κεφάλι που θα του άφηνε κάνα κουσούρι;;

Εγώ τυχαία άκουσα αυτή τη συζήτηση και σκανδαλίστηκα. Είναι το μίσος και η κακία η φύση του ανθρώπου;

Κοίτα να δεις σκέφτηκα, αν η κάθε μάνα προσπαθούσε να διδάξει στο παιδί της την αγάπη, την κατανόηση, την ανοχή …… πόσο ήρεμη και γαλήνια θα ήταν, ξέροντας πως το παιδί της δεν θα κινδύνευε από κανένα τσαμπουκά νεαρό που θα ήθελε να δείξει το πόσο ανδράκι είναι στις γκομεντίτσες.

******Είναι τα κότερα και τα αεροπλάνα τα υλικά αγαθά που θα δώσουν την ικανοποίηση και τη χαρά που απεγνωσμένα προσπαθεί να βρει ο άνθρωπος; Αξίζουν όλα αυτά τόσο αίμα;

Αυτό έχεις καταλάβει , απο τόσα μηνύματα ...ότι λέει ο Εαρινός..???

24/08/2010, 23:52:43
quote:
macedon:
Ο θεός είναι δημιούργημα της φαντασίας του πρωτόγονου ανθρώπου. Αποτελεί δημιούργημα του ανθρώπου που πάντα τον έφτιαχνε κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση. Χωρίς τους ανθρώπους, ο θεός δεν υπάρχει...

Καλά πάρε τότε το Θεό Πάνα κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση.

κι εδώ το Θεός Ώρο....έχει και καπέλο....αρκετά εκκεντρικό...... δεν μπορείς να πεις!

quote:
macedon:
"Δεν είμαι σταλμένος παρά για τα χαμένα πρόβατα του Ισραήλ" (Ματθ. 15:24)

Ας δούμε την παραπάνω συκοφαντία σου, που τη στηρίζεις! μόνο στην άγνοια των αναγνωστών περί Καινής Διαθήκης και πουθενά αλλού.

Στο συγκεκριμένο εδάφιο ο Ιησούς απευθύνεται σε μία Χαναναία. Σε μία αλλόθρησκη δηλαδή.
Πως λοιπόν μία αλλόθρησκη που δεν πιστεύει στον έναν και μοναδικό Θεό ζητάει από τον Ιησού βοήθεια?
Ο Ιησούς όμως απλώς δοκίμαζε την πίστη της και τίποτα περισσότερο. Δοκίμαζε αν πράγματι η Χαναναία είχε τη διάθεση να πιστέψει σε αυτόν.

Και γι' αυτό της είπε, λίγο ποιο κάτω από εκεί που ο κουτοπόνηρος macedon σταμάτησε, κατά Ματθαίου κεφ 15, στιχ.28:
τότε ἀποκριθεὶς ὁ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτῇ,
Ὦ γύναι, μεγάλη σου ἡ πίστις! γενηθήτω σοι ὡς θέλεις καὶ ἰάθη ἡ θυγάτηρ αὐτῆς ἀπὸ τῆς ὥρας ἐκείνης.

Αν λοιπόν είχε έρθει μόνο για τον Ισραήλ δε θα θεράπευε την Χαναναία και δε θα έλεγε τα παραπάνω που παρουσίασα.....καταλαβαίνει πλέον και ο ποιο αδαής το τι δούλεμα τρώει από τον macedon!

"Αληθινά δε σας λέγω, ότι από τας χώρας της Ανατολής και της Δύσεως από όλα τα μέρη της οικουμένης, θα έλθουν πολλοί και θα παρακαθίσουν εις το πνευματικό δείπνο μαζί με τον Αβραάμ και τον Ισαάκ και τον Ιακώβ εις την βασιλείαν των ουρανών.
Οι δε κληρονόμοι της βασιλείας των ουρανών (Ισραηλίτες), θα εκδιωχθούν και θα ριφθούν εις το πυκνότατον σκότος του Άδου."

Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κεφ. η΄6-16

Κατά Ιωάννη κεφ.ιβ’ στιχ.20-23:
"Ήσαν δε τινες Έλληνες εκ των αναβαινόντων ίνα προσκυνησωσιν εν τη εορτή.
Ούτοι ουν προσήλθον Φιλίππω τω από Βιθσαιδά της Γαλιλαίας, και ηρώτων αυτόν λέγοντες, κύριε, θέλομεν τον Ιησούν ιδείν .
Έρχεται Φίλιππος και λέγει τω Ανδρέα, και πάλιν Ανρδρεάς και Φίλιππος λέγουσι τω Ιησού, ο δε Ιησούς απεκρινάτο αυτοίς λέγων, ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου."

Μάλιστα τους υπερασπίστηκε.....
Κατά Ιωάννηκεφ.ζ' στιχ. 35-36:
"είπον ουν οι Ιουδαίοι προς εαυτούς που ούτος μέλλει πορεύσθαι, ότι ημείς ουχ ευρήσομεν αυτόν? μη εις την διασποράν των Ελλήνων μέλει πορεύσθαι και διδάσκειν τους Έλληνας?"
Και ο Ιησούς για άπαντηση:
"τις έστιν ολόγος ον είπε, ζητήσετέ με και οχυ ευρήσετε, και όπου ειμί εγώ, υμείς ου δύανασθε έλθειν?"

κατά Ματθαίου κεφ. κη' στιχ. 19
"πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος."

quote:
macedon:
Οι ευαγγελιστές τα λένε
"Εντολή σας δίνω να αγαπάτε αλλήλους, καθώς εγώ σας αγάπησα, να αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Απ'αυτό θα γνωρίζουν όλοι ότι είστε μαθητές μου, αν δηλαδή έχετε αγάπη μεταξύ σας" (Ιωάν. 13:34-35)
Η εντολή δίνεται κατά τη διάρκεια του μυστικού δείπνου, παρόντων μόνων των μαθητών. Τις σημειώσεις υποτίθεται ότι τις κρατάει ο Ιωάννης.

Φυσικά και τέτοια εντολή θα τους έδεινε, η οποία όμως δεν απευθύνεται μόνο στους μαθητές Του.
Γιατί εάν οι μαθητές Του δεν είχαν αγάπη μεταξύ τους, τότε πολύ απλά θα τους κατηγορούσαν για υποκρισία όταν θα τη δίδασκαν.
Ας δούμε λοιπόν ένα σχετικό απόσπασμα:
κατά Ματθαίου κεφ 5, στιχ43-44:
"43.Ἠκούσατε ὅτι ἐρρέθη, Ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου καὶ μισήσεις τὸν ἐχθρόν σου.
44.ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν, ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμᾶς,
καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν ἐπηρεαζόντων ὑμᾶς καὶ διωκόντων ὑμᾶς"

quote:
macedon:
"ει τις έρχεται προς με και ού μισεί τον πατέρα εαυτού και την μητέρα και τη γυναίκα και τα τέκνα και τους αδελφούς και τας αδελφάς, έτι δε και την εαυτού ψυχήν, ού δύναταί μου μαθητής είναι" (Λουκ. 14, 26)

Ώστε τους λέει να μισήσουν και τον εαυτό τους ε?
Και συνεχίζει αμέσως μετά! στον στιχ.27:
καὶ ὅστις οὐ βαστάζει τὸν σταυρὸν ἑαυτοῦ καὶ ἔρχεται ὀπίσω μου, οὐ δύναται εἶναί μου μαθητής

Oι μαθητές Του λοιπόν, θα τραβήξουν μεγάλο λούκι, όπως τους ενημερώνει.
Θα πρέπει λοιπόν να αγαπήσουν τον Ιησού σε τέτοιο βαθμό που θα τον αγαπάνε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, περισσότερο από τους δικούς τους, περισσότερο από τον ίδιο τους τον εαυτό!,
γιατί ακριβώς έχουν να τραβήξουν μετά από αυτόν και εκείνοι τον δικό τους Γολγοθά.
Και μόνο αυτός που είναι ικανός να μισήσει ακόμη και τους δικούς του που θα του φέρουν εμπόδιο στην Αποστολή Του και ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό που θα δειλιάσει, θα είναι ικανός ώστε πράγματι να γίνει μαθητής Του.
Τους ενημερώνει κατ' αυτόν τον τρόπο για τους δείξει ότι ο δρόμος τους δε θα είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα, αλλά με αγκάθια οπότε εάν δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες αυτές, να μην πάνε κοντά Του ώστε να γίνουν μαθητές Του.

quote:
macedon:
Δεν το είπα εγώ πως δεν θα μας απογοητεύσεις;

Μπας και νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε τίποτα μυγοχάφτες, σαν αυτούς που δουλεύεις ψιλό γαζί και σ' έχουν πάρει στα σοβαρά?....καημένε macedon...

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 24/08/2010 23:54:50