ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ ΑΠΕΘΑΝΤΟΙ ΤΥΠΟΙ. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΟΙ ΑΠΕΘΑΝΤΟΙ ΤΥΠΟΙ. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/12/2010, 11:42:35
Γιατι βρε παιδια ανακατευετε τον λιακοπουλο στο θεμα που εθεσα?Εψαχνα να βρω ενα φορουμ να εκθεσω μερικες αποψεις μου υστερα απο εκτεταμενες μελετες και προσωπικες εμπειριες και θεωρησα οτι το ESOTERICA.gr με εκφραζει.Δεν ξερω αν υπεθεσα σωστα.Θα δειξει.
Ο λιακοπουλος ειναι μακραν των αποψεων μου διοτι τα κανει σαλατα με αρχαιοελληνικα,ιουδαιοεβραικα,και εντελως προσωπικα του στοιχεια.Ανακατευει αρχαια κειμενα με χριστιανικα ορθοδοξα.θεο με διαβολο,αγγελους,ελοχιμ και πρασινοκοκκινα ατια.
Εγω μιλω μονο με γραπτα χειροπιαστ χωρις υποθεσεις και κανω μονο μια ερωτηση.Αν τα κειμενα αναφερονται σε πραγματικα γεγονοτα και δεν ειναι μυθοι,τι γινετε?Ειμαστε πλανημενοι ολοι η οχι?
Αυτο ειναι το θεμα μου.

2233

11/12/2010, 12:34:54
Εγώ ρωτάω αντίστοιχα, είτε αυτά τα κείμενα όντως αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα είτε όχι τι αλλάζει αυτό για εμας; Θα μας δώσει το κλειδί της ευτυχίας ή μήμπως θα μπορέσουμε να "πείσουμε" τον κόσμο για τα ευρύματάς μας και άρα να αποδείξουμε ότι του έχουν πειπολλάκις ψέματα(κάτι που είναι και αυταπόδεικτο ουσιαστικά); Ή μήμπως θα ανακαλύπταμε την "αρχαία τεχνολόγια" και αυτό θα οδηγούσε.. σε τι; Στην απανταχού ευδαιμονία; Και σε ποιου χέρια θα την εμπιστευόμασταν την αρχαία τεχνολογία -αν- υπάρχει τέτοια;

Θεωρώ ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν θα συνέβαινε. Παρόλα αυτά είναι πράγματι καλό, για εμάς, και εφόσον έχουμε τη διάθεση, μέσα από τη μελέτη να καταλήγουμε σε συμπεράσματα που ενδεχομένως η ορθολογική πλην κατευθυνόμενη επιστήμη να μην κατέληγε.

Προσωπικά δεν τα 'χω διαβάσει αυτά τα κείμενα που αναφέρεις(Ενόχ κλπ) ούτε όλα τα έργα του Πλάτωνα ή του Ησίοδου, οπότε δε μπορώ να εκφέρω και άποψη. Ίσως κάποια άλλα μέλη να μπορούν(ίσως και σε παλαιότερα θέματα να το έχουν κάνει ήδη..).

Σου προτείνω φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ να μελετήσεις αυτό το θέμα:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=5979

Και εκεί ίσως, λέω ίσως, να βρεις κάποιες απαντήσεις. Ίσως απαντήσεις να υπάρχουν σε άλλα παλιά θέματα.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 11/12/2010 12:39:57

11/12/2010, 14:49:29
Και ο Δαήμων δικός μου είναι και παρατηρώ ότι έχω γράψει πολλές ηλιθιότητες και ότι έχω κάνει πολλά λάθη, και ορθογραφικά και με τους λεξαρίθμους κλπ. Αυτά τα λάθη και οι αντιφάσεις, είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης, καθώς είναι προϊόν του οίνου και της μέθεξης.

11/12/2010, 15:01:29
απεθαντοι υπαρχουν, με σαρκιο ομως οχι...

11/12/2010, 19:55:11
Αγαπητοι φίλοι, καλησπέρα, θα μου επιτρέψετε, να πω κι εγώ
μια άποψη και να καταθέσω κάποια στοιχεία, για το θέμα,
απέθαντοι, καθώς, είναι μια έννοια, που απασχολεί τον
άνθρωπο, με πολλές έκφάνσεις..
Εγώ, θέλω να φέρω, απο το ευαγγέλιο του Ιωάννη, την προτελευταία παράγραφο,οπου στην αναφορά του,για τον Ιωάννη,στον Πέτρο,ο Χριστός,λέει:"τι προς σε, εάν θέλω αυτόν μείνει,έως έρθω;"...
"Και βγήκε, λέει το ευαγγέλιο, η φήμη, μεταξύ των μαθητών, ότι ο μαθητής αυτός( ο Ιωάννης)δεν θα πεθάνει..."
Εκεί,όμως,συμπληρώνει ο ίδιος ο Ιωάννης:"Δεν ειπε,δεν θα πεθάνει,αλλά, ότι θα μείνει..."
Όντως,ο Ιωάννης,πέθανε....
Αλλά,στην Αποκάλυψη, αναφέρεται, ότι θα ξανάρθει, μέσα απο το κείμενο: "δει σε πάλιν προφητεύσειν επι έθνεσι και βασιλείες πολλές".....
Επίσης, σε προφήτες,ο Θεός, είπε ότι δύναται να σηκώσει απο το χώμα,άνδρες δύναμης,στην κοιλάδα του Ιωσαφάτ, νομίζω...
Κι ειδε ο προφήτης τους άνδρες αυτούς...
Άνδρες, απο το παρελθόν, που θα ξανάρθουν, που ζούν,μέσα απο άλλες ζωές, για την τελευταία σύγκρουση, όπου όλοι θα κληθούν σε ένα μεγάλο αγώνα...
Τι λέτε, γι αυτή την εκδοχή των απέθαντων;...
11/12/2010, 22:04:36
Αρνουμαι εξ ιθαγενειας να δεχθω οτιδηποτε απο ιουδαιο,εβραιο,χριστιανο συγγραφεα.Οτι εχουν γραψει η προφορικα αναφερουν ειναι η κλεμμενο η αρλουμπολογια με απωτερο σκοπο να εκτρεψουν τους Ελληνες απο την πατρωα φιλοσοφια.Αρα τα κειμενα της καινης διαθηκης ειδικα τα αποριπτω ως στοιχεια.

2233

11/12/2010, 22:21:02
Φίλε Νικόμαχε τον Ερμητισμό τον απορρίπτεις ή τον αποδέχεσαι;

11/12/2010, 22:26:22
Τωρα λοιπον, θα πρεπει να ψαξεις να βρεις τροπο να βγεις απο την τρυπα, γιατι πολυ απλα δεν ξερεις τι σου γινεται. Αν εκλεψαν οι Εβραιοι, τοτε εκλεψαν και οι Ελληνες απο τους Σουμεριους. Προσπαθησε να καταλαβεις τι σου λεει ο γιατρος η ψαξε να βρεις καποια αλλη αρρωστια για να ασχοληθεις, γιατι αυτη θα σε καψει, περισσοτερο ακομα και απο τον Λιακο, οπως αυτες εδω: www.e-e-e.gr

Αμα θελεις να παρεις τα οπλα. Παρε ενα μονο με μια μονο σφαιρα και
σκεψου καλα ποιον πρεπει να πυροβολησεις.

Μην περιμενεις απαντηση ουτε απο μενα, ουτε απο πανω.

11/12/2010, 23:57:31
Φιλε dr jekyl συμφωνα με την αρχη της Αντιστοιχιας στα Ερμητικα κειμενα και συγκεκριμενα στο Κυμβαλειο,αυτο που ειναι πανω ειναι και κατω.το ηλιακο συστημα ειναι ιδιο με ενα ατομο.ο μικροκοσμος του ανθρωπου αντανακλαται στον μακροκοσμο του συμπαντος.Ηαρχη της νοησης ειναι το παν και το παν υπαρχει και κινει τα παντα,τα κανει και δονουν.
Ναι φιλε μου και αυτη η θεωρια περιλαμβανεται στις αναζητησεις μου χωρις αυτο να σημαινει οτι την δεχομαι η την αποριπτω.Απλα ειναι υπο ερευνα.Σε ικανοποιει η απαντηση μου?

2233

12/12/2010, 00:07:25
Φιλε kick οπως θα ειδες απο την απαντηση μου στο γιατρο δεν κινδυνευω απο καμμια αρρωστια.Φροντισα και θωρακησα το νου μου με πολλη γνωση.Ειναι απροσπελαστος σε αρρωστιες.Μπορεις εσυ να μου πεις πως ειναι δυνατον να αντεγραψαν οι ελληνες τους σουμεριους οταν προυπηρχαν των σουμεριων 7.000 χρονια?η μηπως δεν το ξερεις αυτο?για αυτο πριν ανοιξεις τρυπα για να πεσω εγω φροντισε και ενημερωσου.
βρες μονος σου ετσι για να κουραστεις λιγο την ηλικια του μηχανισμου των αντικυθηρων και την ηλικια των ελληνικων πυραμιδων

2233

12/12/2010, 00:23:42
Φιλε kick το σκεφθηκα καλα το θεμα το ανελυσα διεξοδικα και αποφασισα περαν πασης αμφιβολιας,ποιον θελω να πυροβολησω.
θελεις να μαθεις?

2233