- ΤΟ 4ΠΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Κατά διαστήματα όμως τα παίρνω και στο κρανίο, όταν ξεκίνησα και σας ζήτησα βοήθεια και με γράψατε, μου θυμίσατε το 2008, που πήγα και ζήτησα βοήθεια από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μου απάντησαν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει έδρα Κβαντοφυσικής και ως εκ τούτου πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από κάποιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού που έχει Σχολή Κβαντοφυσικής.
Tώρα αυτο πως να το εκλάβω?
Τι σχέση έχει με την κυματοσωματιδιακή αρχή?
Παραπονιάρη!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣΠροσωπικά βλέπω το θέμα λίγο διαφορετικά, ίσως φταίει το ηλεκτρονικός, το βλέπω περισσότερο από την πλευρά της κυματικής και λιγότερο από την πλευρά της σωματιδιακής.
Δηλαδή το βλέπεις ώς κύμα πιθανοτήτων.
Αρα, βασίζεις τις όποιες οπτικές σου, σε πιθανότητες οι οποίες είναι πιθανόν να ισχύσουν και να μην ισχύουν.Ανάλογα με την διαμόρφωση της κατάστασης του σωματιδίου.
Δεν είναι λάθος αυτό.
Είμαστε όμως 100ετίες μακρυά, απο την πλήρη κατανόηση και την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και το κυριότερο, προβλέψεων της κυματοσωματιδιακής συμπεριφοράς.
Μελέτησα επισταμένα τα δημοσιεύματά σου, δεν τα βρίσκω "εξωτικά", αλλά όμως υπόκεινται σε αυτο που έγραψα προηγουμένως.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Sol-Mix
Υστερόγραφο 1: Η εργασία δεν είναι δική μου, δεν θυμάμαι όμως ποιού είναι, για αυτό και για να μην αδικήσω κάποιον δεν αναφέρω κανέναν, όταν θυμηθώ θα σας γράψω ποίου ή ποιών είναι η παρούσα εργασία.
Η Κοσμολογία του Πλάτωνα μέσα από τον Τίμαιο
ΔΟΡΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
Κατεβάστε ολόκληρο το κείμενο από εδώ.
Και σου βάζω την Γενική Θεωρία Σχετικότητας τι λέει;
Και ρωτάω μπορεί να μετρηθεί το κενό απόλυτα και όχι μόνο με θεωρήματα;
Γατί παραπάνω αναφέρθηκε κάτι για τα θεωρήματα και όχι τα χειροπιαστά παραδείγματα.
Δεύτερο ερώτημα, υπολογισμός του μήκους κύματος de Broglie λέει στον μακρόκοσμο δεν έχει νόημα η κυματική φύση των κινούμενων σωματιδίων γιατί είναι αδύνατον να ανιχνευθεί ο κυματικός τους χαρακτήρας.
Και ρωτάω εγώ πως μπορούμε να ανιχνεύσουμε τις μαύρες τρύπες όταν δεν ξέρουμε ακριβώς πως κινούνται τα σωματίδια εκείνη την στιγμή και τι τα κάνει να δημιουργούν αυτό το φαινόμενο;
Τρίτο ερώτημα οι μαύρες τρύπες προβλέπονται από την Γενική θεωρία της Σχετικότητας, και λέω εγώ πως;
Τέταρτο ερώτημα λέγετε ότι ακόμα και για το κενό του διαστρικού χώρου ότι η ακτινοβολία αυτή μεταφέρει ορμή και ενέργεια, οπότε το κενό έχει ενεργειακό περιεχόμενο και τα τοιχώματα δέχονται πίεση ακτινοβολίας.
Και ρωτάω εγώ τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα παράγονται από επιταχυνόμενα ηλεκτρικά φορτία. Δημιουργούνται επίσης όταν ένα ηλεκτρόνιο κάποιου ατόμου χάνει μέρος της ενέργειάς του και μεταπίπτει σε χαμηλότερη τροχιά ή ενεργειακή στάθμη κοντά στον πυρήνα.
Η κίνηση του ηλεκτρονίου στο άτομο είναι περιορισμένη γύρο από τον πυρήνα του ατόμου έτσι ώστε ως κύμα να συναντά τον εαυτό του και να δημιουργείται στάσιμο κύμα.
Η δημιουργία στάσιμου κύματος δεν αποδεικνύεται θεωρητικά αλλά είναι μία εμπειρική παραδοχή που χρησιμοποιεί η κβαντομηχανική γιατί συμφωνεί με πειραματικές μετρήσεις στα χαρακτηριστικά του ηλεκτρονίου.
Με τις πειραματικές μετρήσεις δηλαδή συμφωνεί η κβαντομηχανική στα χαρακτηριστικά του ηλεκτρονίου;
quote:Ευχαριστώ!quote:
Sol-Mix
Υστερόγραφο 1: Η εργασία δεν είναι δική μου, δεν θυμάμαι όμως ποιού είναι, για αυτό και για να μην αδικήσω κάποιον δεν αναφέρω κανέναν, όταν θυμηθώ θα σας γράψω ποίου ή ποιών είναι η παρούσα εργασία.Η Κοσμολογία του Πλάτωνα μέσα από τον Τίμαιο
ΔΟΡΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣΚατεβάστε ολόκληρο το κείμενο από εδώ.
Edited by - maria3 on 05/10/2013 12:08:43
quote:
Θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα, για το φτωχό μου μυαλό, όπως θα θεωρηθεί, μιας και δεν έχω καταλάβει κάποια πράγματα.Πρώτο ερώτημα, μια που αναφέρθηκε ο Αϊνστάιν και το κβάζαρ προκύπτει λένε και από τις μαύρες τρύπες.
Και σε ρωτάω εγώ οι μαύρες τρύπες δεν δημιουργούνται από κενό;
Και σου βάζω την Γενική Θεωρία Σχετικότητας τι λέει;
Και ρωτάω μπορεί να μετρηθεί το κενό απόλυτα και όχι μόνο με θεωρήματα;
Γατί παραπάνω αναφέρθηκε κάτι για τα θεωρήματα και όχι τα χειροπιαστά παραδείγματα.
Δεύτερο ερώτημα, υπολογισμός του μήκους κύματος de Broglie λέει στον μακρόκοσμο δεν έχει νόημα η κυματική φύση των κινούμενων σωματιδίων γιατί είναι αδύνατον να ανιχνευθεί ο κυματικός τους χαρακτήρας.
Και ρωτάω εγώ πως μπορούμε να ανιχνεύσουμε τις μαύρες τρύπες όταν δεν ξέρουμε ακριβώς πως κινούνται τα σωματίδια εκείνη την στιγμή και τι τα κάνει να δημιουργούν αυτό το φαινόμενο;
Τρίτο ερώτημα οι μαύρες τρύπες προβλέπονται από την Γενική θεωρία της Σχετικότητας, και λέω εγώ πως;
Τέταρτο ερώτημα λέγετε ότι ακόμα και για το κενό του διαστρικού χώρου ότι η ακτινοβολία αυτή μεταφέρει ορμή και ενέργεια, οπότε το κενό έχει ενεργειακό περιεχόμενο και τα τοιχώματα δέχονται πίεση ακτινοβολίας.
Και ρωτάω εγώ τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα παράγονται από επιταχυνόμενα ηλεκτρικά φορτία. Δημιουργούνται επίσης όταν ένα ηλεκτρόνιο κάποιου ατόμου χάνει μέρος της ενέργειάς του και μεταπίπτει σε χαμηλότερη τροχιά ή ενεργειακή στάθμη κοντά στον πυρήνα.
Η κίνηση του ηλεκτρονίου στο άτομο είναι περιορισμένη γύρο από τον πυρήνα του ατόμου έτσι ώστε ως κύμα να συναντά τον εαυτό του και να δημιουργείται στάσιμο κύμα.
Η δημιουργία στάσιμου κύματος δεν αποδεικνύεται θεωρητικά αλλά είναι μία εμπειρική παραδοχή που χρησιμοποιεί η κβαντομηχανική γιατί συμφωνεί με πειραματικές μετρήσεις στα χαρακτηριστικά του ηλεκτρονίου.
Με τις πειραματικές μετρήσεις δηλαδή συμφωνεί η κβαντομηχανική στα χαρακτηριστικά του ηλεκτρονίου;
σχολιο 39
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΣ ΑΠΑΥΔΙΣΜΕΝΟΣ και φανερα κουρασμενος απο τις ειδικες γνωσεις κι αποριες των μαθητευομενων του που αγνοουσαν βασικες αρχες και που για τα βασικα προβληματα δεν ειχαν να ρωτησουν τιποτε...και τα θεωρουσαν προφανη κια υποδεεστερα των νοητικων δυνατοτητων ... <<ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ>> ...(αμαν βρε παιδια με τα ειδικα θεμα ,, τη στιγμη που μας διεφευγουν τα βασικα και γενικα ζητηματα Η ΓΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΣΤ ΕΙΔΟΣ ΑΛΙΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΝ ΠΗΓΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ...ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΣΟΦΙΣΤΙΚΟ ΝΕΦΕΛΩΜΑ )
...ομολογω εχουν ασπρισει τα μαλλια μου τριβωμενη με τα θεματα αυτα αλλα βρε Μαρια τετοιες ειδικε ερωτησεις δεν εχω κανει ποτε στο εαυτο μου...κι αρα αδυνατω να απαντησω .. ας αναλαβουν οι υπολοιποι ειδημονες φωστηρες...εγω ειμαι μια φιλοσφος των επιστημων γνωστρια βασικων αρχων που βεβαια θα μπορουσα να ασχοληθεω με οποδηποτε ειδικο θεμα αλλα χρειαζομαι χρονο επαρκη για την νοητικη μου ικανοτητα ..
εγω Μαρια για καθε ερωτηση που ανοιγεις που εχει βεβεια νοημα δεν λεω .. θα χρειαζομουν μια βδομαδα προβληματισμου για να απαντησω .. αλλα τετοιος χρονος δεν υπαρχει,,,εκτος να θες απαντησεις του καναπε ετσι για την επιδειξη γνωσεων ..ανατρεχωντα επι τροχαδην στο διαδικτυο..
..εχεις θεσει πανω απο 20 ερωτηματα αλλα για το καθε χρειαζεται προβληματισμος και ψαξιμο .. οποτε οσον αφορα εμενα αδυνατω να απαντησω ..και λογω ελλειψης χρονου αλλα και γιατι βιαζεσαι να ρωτας και δε μπορω προσωπικα πλεον να ελεγξω την ροη και τις δεκαδες κατευθυνσεις των ερωτηματων που καταμαρτυρουν μια αγωνια ψυχολογικης επιβεβαιωσης γιαυτον που τα κανει και οχι ενα αληθινο ενδιαφερον γνωσης ...καθως κανενα ερωτημα αν ειναι σοβαρο δε δινει τοσο γρηγορα την θεση του σε ενα αλλο και ουτως καθεξης ...
.. περα λοιπον απο το ζητημα των γνωστικων κενων σου σοβαρα πρεπει να ασχοληθεις με το ζητημα της ψυχολογικης αναγκης σου που σε ωθει σε αυτην την καταιγιστικη εν προκειμενω ροη ερωτηματων που δεν θα αφησουν τιποτε πισω τους παρα καταρακωμενο νου ...ενα Ικαρο βυθισμενο μεσα στη θαλλασα γιατι πεταξε ψηλα με κερινα φτερα ...προσεξε το αυτο και βεβαια λυπαμαι αν θα σε στενοχωρησουν τα λογια μου αλλα η ειλικρινεια ειναι βασικη αρχη μου ...
...εγω θα σε συμβουλευα ΑΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ,να ανοιξεις ειδικο θεμα με τα ερωτηματα που εθεσε ς καταρχην για τον αιθερα ,, να τα συστηματοποιησεις ...συνδεοντας τα με τα φαινομενα που επισημαινεις ετσι ωστε νΑ μπορουμε να απαντουμε οσοι αφιερωνουμε προβληματισμο σε ημερησια βαση πανω σε αυτα ..
ΕΓΩ λοιπον σα δασκαλα που ειμαι καποιων γνωσεων φυσικης θα σου θεσω καποια απλα ερωτηματα και θελω να μου τα απαντησεις ,,,με την κοινη λογικη σου ...συγνωμη που ριχνω ετσι το υψηλο σας επιδεδο και απο τις κβαντομηχανικες ενατενισεις αστροφυσικο βεληνεκους σας κατεβαζω στα τετριμενα τη ς κοινη ς λογικης ...λοιπον.. τα κοινα μου ερωτηματα ..
-ποτε λεμε οτι ενα σωμα κινειται σε σταθερη τροχια?
-ποτε επιταχυνεται ?
-μπορει να επιταχυνεται χωρις να ασκειται δυναμη πανω του ?
-μπορει να κινειται ενα σωμα χωρις να ασκειται δυναμη πανω του ?
-πες μου μερικες μεταβολες που παθανου τα σωματα
-τι προσδιοριζει ενα σωμα ?
-μπορει ενα σωμα να μην εχει μαζα?
-μπορει να ενα σωμα να μη εχει διαστασεις ?
ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΡΙΦΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ ( ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ )???????
============================
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 05/10/2013 13:14:21
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 05/10/2013 13:19:10

...σωκρατικα αφηγηματα..
.......μια φορα και ενα καιρο ..στην αποικρατουμενη απο τους Αγγλοσαξωνες ΑΘΗΝΑ εκεικοντα στις αρχες του 21ου αιωνα την μακαβρια εποχη που οι ανθρωποι λεγαν <ψηφιακη εποχη> ... καθονταν ο γερο Σωκρατης και ψυχανεμιζονταν κατω απο τις σπασμενες Στηλες του Ολυμπιου Διος .. τον πλησιαζει λοιπον ενα αμουστακο αγορι καλοντυμενο και μοσχομυρισμενο απο αυτα με τις μακρυες μαλουρες και με το νυσταλεο βλεμμα των κομπιουτεροπαιδων .. και τον ρωτα ολο επαρση κι αλαζονεια .. πεσμου δασκαλε εσυ θα ξερεις <<πως κολυμπα μια μυγα στο νερο?? >> ο γεροσωκρατης κουρασμενος απο τη βαρια σοφια του την αζητητη που εσερνε αιωνες περπατωντας μοναχικα αναμεσα στους ανθρωπους ........κοιταξε τον αμουστακο κι του πε σαρκαστικα χαμογελωντας ..χμμ <<πες με εσυ πρωτα σοφιστακο μου τι ειναι το νερο και τι μια μυγα ,, κι εγω μετα θα ξηγησω το κολυμπημα της >>...
..<<μα αυτα ειναι προφανη >> ειπε το αμουστακο παιδαρελι <<απορω δασκαλε πως δε τα ξερεις >>...
και τοτε ο γεροδασκαλος βηχωντας τρεις φορες κι ισιωνοντας τις μουστακες του, τ' απαντησε << αν τουτα τα ρωτηματα περι της φυσης των οντων ειναι προφανη ,φαντασου τι ειναι αυτα που με ρωτας για τους τροπους κινησης τους >>και συνεχισε <<πως ειναι δυνατον να ρωτας για τετοια προφανη πραγματα???>> ...
...κι ετσι περνωντας την απαντηση που του αξιζε το αμουστακο ντροπιασμενο και φανερα τσαντισμενο εκαμε αποτομη στροφη κι εφυγε ,μονολογωντας απο μεσα του βρισιες κι απαξιωσεις για το δασκαλο ...
...και εμεινε παλι ο γερο Σωκρατης μονος ως συνηθως κατω απο τις σπασμενες Στηλες του Ολυμπιου Διος μεσα στο κατασκοταδο να αναστοχαζεται τα παλαια και τα μελλουμενα μεγαλεια της ανθρωπινης σοφιας...κι εκει απεναντι στο Λοφο του Λυκαβητου κυματιζει κορδωμενη κι υπερφιαλη η σημαια της αγγλοσαξωνικης κατοχης !!!!!!!!!!
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 05/10/2013 13:46:00
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 05/10/2013 13:49:57
quote:
... καθονταν ο γερο Σωκρατης και ψυχανεμιζονταν κατω απο τις σπασμενες Στηλες του Ολυμπιου Διος ..
quote:
...και εμεινε παλι ο γερο Σωκρατης μονος ως συνηθως κατω απο τις σπασμενες Στηλες του Ολυμπιου Διος μεσα στο κατασκοταδο να αναστοχαζεται τα παλαια και τα μελλουμενα μεγαλεια της ανθρωπινης σοφιας...
Κάτω από στήλες, χλωμό. Πιθανόν το σκηνικό να παίχτηκε κάτω από Στύλους.
Αλήθεια, ο Σωκράτης τί θα έλεγε σε μια καθηγήτρια που είναι και αγράμματη παραλλήλως?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:-ποτε λεμε οτι ενα σωμα κινειται σε σταθερη τροχια?
Ένα σώμα λέμε ότι κινείται όταν αλλάζει θέσεις ως προς άλλο σώμα που θεωρείται ακίνητο με άλλα λόγια δηλαδή η δυνατότητα που έχουν τα σώματα να αλλάζουν θέση στο χώρο.
'Αλλά πότε λέμε ότι έχει σταθερή τροχιά ένα σώμα, δεν ξέρω αν μπορεί να έχει σταθερή τροχιά ίσως στην ναυτιλία να δίνεται ο όρος και ως προς την κίνηση του δηλαδή το ένα σώμα σε σχέση με το άλλο μέσα στο χρόνο.
π.χ Για μένα μπορεί να θεωρηθεί και ότι η γη έχει σταθερή τροχιά.
quote:-ποτε επιταχυνεται ?
Επιτάχυνση είναι η αλλαγή της ταχύτητας, πότε δηλαδή ένα σώμα αρχίζει και μεταβάλετε μέσα στο χρόνο σε σχέση με την ταχύτητα του.
quote:μπορει να επιταχυνεται χωρις να ασκειται δυναμη πανω του ?
Ναι μπορεί θα σου δώσω ένα παράδειγμα όταν άνθρωπος είναι ανεβασμένος σε μηχανική αν προσέξεις όταν θέλει να δώσει μεγαλύτερη ώθηση σκύβει προς τα μπροστά, ίσως για να μειώσει την αντίσταση, οπότε για μένα παίζει ρόλο και η αντίσταση αν μειώσουμε την αντίσταση θα αυξηθεί και η ταχύτητα εφόσον δεν είναι σε αδράνεια βέβαια.
quote:-μπορει να κινειται ενα σωμα χωρις να ασκειται δυναμη πανω του ?
Όχι δεν γίνεται με τους νόμους που έχουμε μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τον Νεύτωνα.
Ναι αλλά θα σε ρωτήσω κάτι τι είναι αυτό που κάνει τους πλανήτες να περιστρέφονται;
quote:-πες μου μερικες μεταβολες που παθανου τα σωμα
Υπάρχουν πολλές μεταβολές, ποια από όλες εννοείς, π.χ μία μεταβολή χωρίς να αλλάξει η σύσταση ή ιδιότητα της είναι το να τσαλακώσουμε ένα χαρτί.
quote:-τι προσδιοριζει ενα σωμα ?
Για μένα προσδιορίζεται από την ενέργεια του.
quote:-μπορει ενα σωμα να μην εχει μαζα?
Μάζα είναι η ποσότητα της ύλης που περιέχεται σε ένα σώμα, άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι τα σώματα δεν έχουν μάζα.
quote:-μπορει να ενα σωμα να μη εχει διαστασεις ?
Όλα τα σώματα έχουν διάσταση δεν γίνεται να μην έχουν ακόμα και τα μη ορατά πιστεύω.
Σου απάντησα με την λογική.
Edited by - maria3 on 05/10/2013 15:12:59
Μια ανθολογία, ευγενώς προσφερθείσα απο το μέλος maria3, προς επιμόρφωσιν των υπολοίπων μελών, συνεπεία της προτροπής της καθηγήτριας ημών, αξιότιμης κ.Μυθήρα.
Ειδικά αυτο με την τροχιά και την ναυτιλία, προτείνω να τοποθετηθεί, ώς το top κόσμημα της...τιάρας!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 05/10/2013 15:25:46
quote:
Tα...μαργαριτάρια του στέμματος!!!Μια ανθολογία, ευγενώς προσφερθείσα απο το μέλος maria3, προς επιμόρφωσιν των υπολοίπων μελών, συνεπεία της προτροπής της καθηγήτριας ημών, αξιότιμης κ.Μυθήρα.
Ειδικά αυτο με την τροχιά και την ναυτιλία, προτείνω να τοποθετηθεί, ώς το top κόσμημα της...τιάρας!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 05/10/2013 15:25:46
Απάντησα απλά και με την δική λογική τώρα αντί να κρίνεις γιατί δεν με διορθώνεις ως προς τα μαργαριτάρια ή μας απαξιώνεις;
Είναι κακό που μιλάω με παραδείγματα;
Edited by - maria3 on 05/10/2013 15:29:05
Δεν σου έβαλα εγω εξετάσεις.
Να σε διορθώσει η...καθηγήτριά σου!
Εγω είμαι ο...επιθεωρητής του Υπουργείου και κρίνω και τις δυό σας.
Μέχρι στιγμής κάτω απο την βάση και οι δύο.
Αλλά δεν φταίς και τόσο εσυ.Η καθηγήτριά σου, που σε παροτρύνει με τις αντιπαιδαγωγικές της μεθόδους, έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης της παραπληροφόρησής σου και της εντελώς λανθασμένης ενθάρυνσής σου!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Ειδικά αυτο με την τροχιά και την ναυτιλία, προτείνω να τοποθετηθεί, ώς το top κόσμημα της...τιάρας!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 05/10/2013 15:25:46
Καταρχήν απλά έκανε ένα ψυχολογικό τεστ αν το πρόσεξες, δεν διευκρίνισε τίποτα ούτε μου έβαλε εξετάσεις, μίλησε για την τροχιά ενός σώματος γενικά δεν έδωσε αντικείμενο και έδωσα ένα από τα πολλά παραδείγματα της τροχιάς και πότε δίνουμε τον όρο σταθερή τροχιά, που σου φάνηκε το περίεργο και μίλησα και για την γη και αυτό παράλογο;
Εκτός αν δεν χωρίζουμε και την τροχιά αναλόγως με το αντικείμενο και την ενέργεια που ασκεί ως προς το χρόνο και τον παρατηρητή.
Καλό θα ήταν, να ανατρέξεις μέσω βιβλίων γυμνασίου-λυκείου, στις παρακάτω βασικές έννοιες:
α. Μάζα, φορτίο, πεδίο.
β. Δύναμη, έργο, ενέργεια.
γ. Ταχύτητα, επιτάχυνση, ορμή, στροφορμή.
δ. Διατήρηση ορμής και ενέργειας.
quote:
maria3Καλό θα ήταν, να ανατρέξεις μέσω βιβλίων γυμνασίου-λυκείου, στις παρακάτω βασικές έννοιες:
α. Μάζα, φορτίο, πεδίο.
β. Δύναμη, έργο, ενέργεια.
γ. Ταχύτητα, επιτάχυνση, ορμή, στροφορμή.
δ. Διατήρηση ορμής και ενέργειας.There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
οκ. το καταλαβαίνω αυτό που μου λέτε και αυτό μου είπε και η ΜΥΘΗΡΑ σε μήνυμα της ποιο πάνω να μην την κατηγορούμε άδικα.
Γίνομαι πολύ πιό συγκεκριμένος από εκείνη. Κατά τη γνώμη μου, σε αυτά θα πρέπει να επικεντρώσεις.
Αν υποθέσω οτι είσαι περίπου 22-23 ετών, κι αφιερώσεις περίπου εννέα μήνες με δύο ώρες την ημέρα, θα έχεις πλέον μια πολύ σαφέστερη εικόνα γύρω από τα θέματα που θίγεις.
Ισως να το έχουμε παρακάνει λίγο μαζί σου και ειλικρινά με στενοχωρεί αυτο, αλλά και εσυ απο την πλευρά σου, συνεχίζεις ακάθεκτη την "αρλουμπολογία" παρ'ότι σου το έχουν επισημάνει δημοσίως τρία μέλη.
Ο καλύτερος τρόπος maria3, να μάθεις ένα θέμα που σε "τρωει", είναι να κάνεις στον εαυτό σου τις ερωτήσεις που δημοσιεύεις και εν συνεχεία, είτε με το διαδίκτυο ( και όχι την βικι ), είτε με γυμνασιακή-λυκειακή ύλη, να δώσεις απαντήσεις, χωρίς διασυρμό σε δημόσιο φόρουμ.
Ειλικρινά λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τέτοια μαργαριτάρια.
Οπως είπα και πριν, στο << Μύθος και Θρησκεία>> κυκλοφορούν λιγότερα "τερατουργήματα" απο ότι βλέπω εδώ, τώρα τελευταία.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Κοίτα ποιος μιλάει
maria3, την ΜΥΘΗΡΑ δεν την κατηγορούμε άδικα.Είναι εμφανέστατα, προβληματική στην συμπεριφορά της, την οσθογραφία της, το συντακτικό της, την παρουσίαση ιδεών της, την αντιληπτηκή της ικανότητα, σε σχέση με την δήλωσή της ( την οποία δεν αρνούμαι ), ώς καθηγήτρια φυσικής.Ισως να το έχουμε παρακάνει λίγο μαζί σου και ειλικρινά με στενοχωρεί αυτο, αλλά και εσυ απο την πλευρά σου, συνεχίζεις ακάθεκτη την "αρλουμπολογία" παρ'ότι σου το έχουν επισημάνει δημοσίως τρία μέλη.
Ο καλύτερος τρόπος maria3, να μάθεις ένα θέμα που σε "τρωει", είναι να κάνεις στον εαυτό σου τις ερωτήσεις που δημοσιεύεις και εν συνεχεία, είτε με το διαδίκτυο ( και όχι την βικι ), είτε με γυμνασιακή-λυκειακή ύλη, να δώσεις απαντήσεις, χωρίς διασυρμό σε δημόσιο φόρουμ.
Ειλικρινά λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τέτοια μαργαριτάρια.
Οπως είπα και πριν, στο << Μύθος και Θρησκεία>> κυκλοφορούν λιγότερα "τερατουργήματα" απο ότι βλέπω εδώ, τώρα τελευταία.
...
ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ έγραψε
ΔΕΜΟ 1 (Μαθήματα γελιοποίησης)
quote:
NotirkΑπο τον Σείριο ή καλύτερα τους Σείριους, είναι η ευγενής καταγωγή σου!
Οι άλλοι οι σαυρόμορφοι απο τον Δράκοντα και οι Κυνοκέφαλοι απο τον Κένταυρο, καθώς και οι πτηνόμορφοι απο τον Β του Δράκοντα, προσγειώθηκαν στην Μεσοποταμία και έγιναν οι γιδοβοσκοί του Αβραάμ.
Οι άλλοι απο τις Πλειάδες, την Λύρα και την Ανδρομέδα, προσγειώθηκαν στην Ελλάδα, την Ινδία και την Κεντρικοί Αμερική, όπου άφησαν γραπτά μνημεία, τέχνες και επιστήμες.
Οχι κοπριά, σαν τους άλλους!
...
quote:quote:
Μα δεν είπα οτι δεν δέχομαι channeling;εν τοις...παπαρίοις ημών!!!
...
Edited by - panpam on 05/10/2013 16:29:51
Τόσες που έρχονται κι απο εδώ, γιατι δεν τους χωράει εκεί!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.