- ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΜΕΛΑΓΧΟΛΕΙΤΕ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΟ
ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΦΥΣΗ.
ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΝΟΙΚΕΣ.
ΕΝΙΟΤΕ ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΕΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΤΑΜΑΤΑ.
ΔΙΩΧΝΩ ΤΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.
[ΤΟΝ ΣΤΗΝΩ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ] ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΦΕΡΩ.
ΑΛΛΟΤΕ ΠΕΡΠΑΤΩ ΠΙΕΖΩ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΚΑΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ.
ΕΣΕΙΣ;
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
---
ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΚΤΙΜΩ
ΜΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΩ
Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΕΣΑΣ
ΜΑ Η ΚΑΡΔΙΑ; ΤΟΝ ΜΑΝΟ...
---
δεν θεωρω φιλη μου την ζωη.....οπως την εννοουμε στα της πραγματικοτητος μας της γηινης.....
δεν θα μιλησω για την ζωη....γιατι αν και η μελαγχολια φανταζει μερος της.....ουσιαστικα ειναι ο τροπος που δημιουργουμε αμυνες προς...αυτην(την ζωη)....
δεν θα μιλησω για το αν γινεται για καλο...η ασχημο λογο.....να "πεφτουμε"....
πτωση.....πληξη....ανια....αρνητικα συναισθηματα...μαζεμενα ταυτοχρονα...την ιδια χρονικη στιγμη-περιοδο.....
σκεψεις....του...αναπολω/μεσα στον εσωτερικο μου θανατο/ταξιδι....
του τι εχω...του τι θα μπορουσα να εχω....εαν...εαν....
συγκηριες....που δημιουργουν αποτελεσματα.....και στην μεση η προσπαθεια.......
ειναι τοσο ομορφα τα λογια.....η συζητηση.....με τον εαυτον μας.....γιατι ξερουμε οτι θα δεχτει τις οποιες προσβολες....την οποια ταπεινωση......γιατι γγνωριζουμε πως θα αντεξει....τα εχει βιωσει αλλωστε ολα .....
ναι και οταν μενουν τα δακρυα να θυμιζουν τον δρομο στα επομενα...ζητας ενα χερι...μια αγκαλια εκεινη την στιγμη...εκεινη την ωρα...εκεινη.....
να σου πει ηρεμησε...περασε και αυτο....ειμαι εδω.....εδω.....
δεν φοβαμαι την μελαγχολια.....φοβαμαι μην την κουρασω και φυγει και εκεινη απο διπλα μου......
ναι επισης περπαταω......προσπαθω να κανω πολλα ετσι ωστε να απεγκλωβιστω......ομως το πρωτο που αφηνω να γινει πρωτα....
ειναι να στεγνωσουν τα δακρυα.....
αυτα για εναν μανο που δεν ειχε ενα κινητρο.....
για πολυ πολυ καιρο......
τωρα εχει μεσα στην καρδια του....ενα χαμογελο.......μεσα στο μυαλο του ενα ακομη.....μα εκεινο που τον κανει να ξεχνα και να ξεπερνα γρηγορα τις στιγμες μελαγχολιας ειναι η ψυχη του...που εχει δυο ονοματα σα τους δυο ηλιους της πατριδας.....
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Νομίζω πως είμαι στα χειρότερα μου τότε...δεν χαμογελάω καθόλου..και δεν μπορώ να το διώξω...έρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα αυτή η μελαγχολία..από μία σκέψη..από κάτι που θα γίνει...
Δεν μου αρέσει να μελαγχολώ....να φύγει η μελαγχολική διάθεση και ότι την φέρνει,δεν αντέχεται...Ίσως πρέπει να προσπαθήσω να την ελέγχω,να την διώχνω και να μην με συνεπαίρνει...Θα δούμε..
Όπως λέει και ένας καλός άνθρωπος για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος..
Φιλικά
Και της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει...
Η
Τί κάνουμε για να αποφύγουμε μια μελαγχολία ;
Στην Α περίπτωση δοκιμάζεται η συναισθηματική μας νοημοσύνη
(και όχι μόνο)
ενώ στην Β κάνουμε αυτό το οποίο μας ξεπερνά απο την δοκιμασία.
Για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό.
Βάζουμε στο μαγνητόφωνο τραγούδια που γουστάρουμε ή
κάτι δημιουργικό ή κάτι εσώψυχο...
quote:Τ'απολαμβάνω
ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΜΕΛΑΓΧΟΛΕΙΤΕ;

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Πηγα στο δασος γιατι ήθελα να ζήσω ελευθερα.Ηθελα να ζήσω βαθεια τη ζωη,να ρουφηξω ολο της το μεδουλι.Να βαλω στην ακρη ολ'αυτα που δεν ηταν ζωη και να να μην ανακαλυψω,οταν θα εφθανε η στιγμή να πεθάνω,πως δεν εζησα...
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line
ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ
I'm the lizard king,I can do anything!
Edited by - Θεομήστωρ on 20/03/2005 22:48:10
gh
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΜΑΙ ΛΗΣΜΟΝΩ ΑΙΣΙΟΔΟΞΩ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΑΚΡΥΖΟΥΜΕ Η ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
---
ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΚΤΙΜΩ
ΜΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΩ
Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΕΣΑΣ
ΜΑ Η ΚΑΡΔΙΑ; ΤΟΝ ΜΑΝΟ...
---
Δοκιμάστε το...
quote:Οταν μελαγχολώ, πηγαίνω στον καθρέπτη, με κοιτάζω καλά, με πιάνουν τα γέλια και μου φεύγει.
Δοκιμάστε το...
καλος τροπος!
μπορει επισης κανεις να παιρνει τα βουνα, ή να ακολουθει παραδοσιακες μεθοδους οπως αυτη που προτεινει το ασμα: "στου καϋμου δεν πιανομαι τον μιτο, βαζω τσικουδια πικαπ και Ζήτω"
κι εχει εναν μυτο ο καϋμος... ![]()
.
.
καλη μου Αφροδιτη, μια λυση υπαρχει για να απολαμβανεις τα παντα: ζησε την στιγμη! ![]()
(ελπιζω να χαμογελασες διαβαζοντας)
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
ΚΙ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ!
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
---
ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΚΤΙΜΩ
ΜΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΩ
Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΕΣΑΣ
ΜΑ Η ΚΑΡΔΙΑ; ΤΟΝ ΜΑΝΟ...
---
για μενα μελαγχολία σημαίνει έμπνευση και τι εννοώ, όταν μελαγχολώ μπορώ και γράφω, ζωγραφίζω κτλ. μου ξυπνάει τον καλλιτεχνη μέσα μου επομένως πάντα την καλοσορίζω!!!
Τέλος μ'αρέσει και για έναν ακόμα λόγω να μελαγχολώ, διότι μπορώ και ψάχνω τα προβλήματά μου σε βάθος, για σκέψου το λίγο!!!
Φιλικά,
Miou
quote:
για μενα μελαγχολία σημαίνει έμπνευση και τι εννοώ, όταν μελαγχολώ μπορώ και γράφω, ζωγραφίζω κτλ. μου ξυπνάει τον καλλιτεχνη μέσα μου επομένως πάντα την καλοσορίζω!!!
Και αυτό που λές έχει πολύ μεγάλη δόση πραγματικότητας. Δέν είναι μόνο οτι μας ξυπνάει μέσα μας η μελαγχολία τον καλλιτέχνη αλλά μας εξωθεί να σατηρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις τα οποία πιστεύουμε οτι είναι αιτία της μελαγχολίας μας. Πιστεύουμε με αυτόν τον τρόπο υποσυνείδητα οτι θα μπορέσουμε μόνοι μας να επιφέρουμε μιά ισορροπία αντιστρέφοντας το κακό κλίμα!!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Η ΣΙΩΠΗ Η ΚΑΙ Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΚΑΤΙ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ.
ΥΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΚΥΤΤΑΞΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΙ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ Η ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΒΡΑΔΟΥ, ΒΓΑΖΕΙΣ Τ΄ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΤΡΑΓΟΥΔΑΣ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΗΧΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΛΤΣΟΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΜΙΑ.
ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
---
ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΚΤΙΜΩ
ΜΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΩ
Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΕΣΑΣ
ΜΑ Η ΚΑΡΔΙΑ; ΤΟΝ ΜΑΝΟ...
---
Ευχαριστώ
Miou
Υ.Σ. Ας προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι μέσα από την μελαγχολία μας!!!