ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΛΗΜΜΑ (Σχετικά με το ενδεχόμενο εμφύτευσης τσιπ ή χαράγματος) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΔΙΛΗΜΜΑ (Σχετικά με το ενδεχόμενο εμφύτευσης τσιπ ή χαράγματος) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

stratis7930 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
orionboyΝέο Μέλος
22/10/2007, 03:52:57
2 προβληματισμοί που προέκυψαν όσο σκεφτόμουν το θέμα:

1. Οι προφητείες προβλέπουν γεγονότα που πρόκειται να γίνουν ή τα γεγονότα συμβαίνουν επειδή προβλέφθηκαν από προφητεία και άρα ο λογικός συνειρμός που κάνει κάποιος (όταν το γεγονός έχει αναφερθεί σε προφητεία) εξυπηρετεί στη αποδοχή της ματαιότητας της αντίστασης στο γεγονός? Δηλαδή ΑΝ η αποκάλυψη είναι αυθεντική (και "Θεία" θα προσθέσω), ένα γεγονός μήπως εσκεμμένα μπορεί να πάρει μορφή τέτοια ώστε να έχει άμεση αναφορά σε κάποιο εδάφιο και να ενισχύσει την αξιοπιστία της αποκάλυψης?

2. Αν η αποκάλυψη είναι αυθεντικής προέλευσης (και άρα "Θεία") και ΑΝ τα αναφερόμενα έχουν σχέση με τη δική μας εποχή, τότε μου βγαίνει μια εύλογη (νομίζω) απορία, γιατί πρέπει να στηθεί ένα τέτοιο σκηνικό παγκοσμίως που να οδηγήσει σε τόσες και τόσες κακουχίες αλλά και τεστ αντοχής στον απανταχού ταλαίπωρο κόσμο, μόνο και μόνο για να έρθει το τέλος που θέλει το καλό να επικρατεί (αφού όμως πολλοί άνθρωποι πνιγμένοι σε παγκόσμιο σύστημε ελέγχου, θα θεωρηθούν ανάξιοι του καλού τέλους απλά επειδή δε μπόρεσαν να κάνουν τη προσωπική τους επανάσταση κόντρα σε όλα - βάρβαρη προσέγγιση νομίζω).

Υπάρχει όμως και το σενάριο, η αποκάλυψη να μην είναι "θεία".Λέει πχ ότι πρώτα θα ρθει ο αντίχριστος που όλοι θα τον νομίσουν για καλόν, και μετά θα ρθει ο κανονικός. Κι αν το όλο στόρυ είναι ανάποδα και εσκεμμένα δίνει την εντύπωση ότι ο 1ος είναι ο fake και ο 2ος ο οriginal ενώ μπορεί να είναι ανάποδα και ο στόχος να είναι να υπονομεύσει τον οriginal?

Προσωπικά θα προτιμούσα η Θείες δυνάμεις να στηρίζονται σε κείμενα ευρέως γνωστά, προσβάσιμα από όλους και κυρίως διδασκόμενα σε όλους. Ομως η "μαχη" παρουσιάζεται σαν να είναι 2 αντίπαλα στρατόπεδα με περίπου ίση δύναμη εως το τέλος. Ένα κείμενο που ενημερώνει/προειδοποιεί για το χάραγμα και που ταύτοχρονα τοποθετεί την αντίσταση σε αυτό ως προσωπικό γολγοθά για τον κάθε άνθρωπο μου δίνει την εντύπωση πως δεν είναι επαρκές όπλο ΑΝ η μάχη που πρόκειται να γίνει είναι αυθεντική και όχι "φτιαχτή".

22/10/2007, 07:45:43
Αγαπητέ Jiannis24, λυπάμαι που θα το πω αλλά διαβάζοντας το μήνυμα σου διαβλέπω κάποια στοιχεία που είναι σύμφωνα με αυτό που κάποιοι ερμηνεύουν ως "χριστιανική θρησκεία" - παρόλο που πιστεύω πως το νόημα του Χριστιανισμού είναι διαφορετικό - αλλά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ στοιχεία της διδασκαλίας του Ιησού...

Εν πάσει περιπτώσει, αυτή είναι η προσωπική μου πεποίθηση και μόνο.

Ο Θεός μαζί σου...

In anticipation of my resurrection...

kostakisΜέλος
22/10/2007, 09:31:39
Καλημέρα σε όλους

Φίλε orionboy

quote:
1. Οι προφητείες προβλέπουν γεγονότα που πρόκειται να γίνουν ή τα γεγονότα συμβαίνουν επειδή προβλέφθηκαν από προφητεία και άρα ο λογικός συνειρμός που κάνει κάποιος (όταν το γεγονός έχει αναφερθεί σε προφητεία) εξυπηρετεί στη αποδοχή της ματαιότητας της αντίστασης στο γεγονός? Δηλαδή ΑΝ η αποκάλυψη είναι αυθεντική (και "Θεία" θα προσθέσω), ένα γεγονός μήπως εσκεμμένα μπορεί να πάρει μορφή τέτοια ώστε να έχει άμεση αναφορά σε κάποιο εδάφιο και να ενισχύσει την αξιοπιστία της αποκάλυψης?

Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι περισσότερες από τις "προφητείες" (και προσοχή στη στίξη, γιατί την επόμενη φορά δε θα είμαι ευγενικός), που κυκλοφορούν τη σήμερον είναι απλά αυτοεπαληθευόμενες, καθώς διαδίδονται από συγκεκριμένες ομάδες, ενισχύονται από συγκεκριμένους φορείς και είναι στοιχεία της πολιτικής, της διπλωματίας, της κοινωνίας, τα οποία, καλά ευρισκόμενα μέσα σε σκοτεινά συνέδρια και μυστικές συναντήσεις, δύνανται να παρουσιάζονται στην κοινή γνώμη ως προαναγγελθέντα μελλούμενα. Δεν αμφισβητώ την πιθανότητα ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ εκ των προφητών να αποτελούσαν όντα με υψηλή συνειδησιακή κατάρτιση, ακόμα και ταξιδιώτες του χωροχρόνου και να "είδαν" το μέλλον, αλλά σίγουρα η μικρή αυτή μειοψηφία δεν αρκεί για να πείσει τον οποιοδήποτε ερευνητή ότι δεξιά κι αριστερά κυκλοφορούν προφήτες.
(Προσοχή... έχω προβλέψει 2-3 γεγονότα μέσα από απαντήσεις μου στο esoterica. Μη με αναγκάσετε σε αυτοανακήρυξη αν επιβεβαιωθούν, δε μου αρμόζει ο τίτλος του "προφήτη")

Φίλε Γιάννη

quote:
Η πιστεύεις στην θρησκεία μας και σε αυτα που λένε η γραφές η δεν πιστεύεις

Δε διαφωνώ μαζί σου, αυτό δε σημαίνει ότι παίρνω θέση. Σου μνημονεύω όμως την αντίστοιχη φράση του "φίλτατου" προέδρου των Η.Π.Α. περί συμμάχων ή μη και αφήνω στην κρίση των τρίτων την αξιολόγηση της δημοκρατικής σου συνείδησης.

quote:
αμπελοφιλοσοφίες δεν έχει

Διαφωνώ καθέτως και το προσπερνώ.

quote:
και την συνείδηση την εχουν ήσυχη τα παιδάκια και η πτωχοί το πνεύματι

Προτιμώ να είμαι παιδάκι, δεν ήμουν ΠΟΤΕ φτωχός το πνεύματι (είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους, δε με ενδιαφέρει ποσώς, αγαπητέ μου) και σίγουρα έχω τον τρόπο και τα φίλτρα για να γνωρίζω αν η συνείδησή μου είναι ήσυχη. Για εκείνους που προσπαθούν να πατρονάρουν τον κόσμο δεν είμαι σίγουρος.

quote:
ολοι οι άλλοι και ειδικά αυτοι που εχουν διαβάσει και ξέρουν για τις γραφές,και τις αγνοούν δεν μπορούν να εχουν ήσυχη συνείδηση

Για τελευταία φορά θα αγνοήσω την προκλητικότητα των λόγων σου και θα σε παρακαλέσω να διατηρήσεις το επίπεδο του forum εκεί από όπου ξεκίνησε. Το ποιος ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ή όχι να έχει ήσυχη τη συνείδησή του, σίγουρα δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να το κρίνουμε και άλλο τόσο δεν είναι αρμοδιότητα αυτών που συνέγραψαν τις γραφές να μας το πουν. Ο νοών νοείτο.

quote:
Και μία συμβουλή σε αυτούς που προσπαθούν να "ταρακουνήσουν" τους ανθρώπους σχετικά με τα σημεία των καίρων ειναι..ασχοληθείται με αυτούς που βλέπετε οτι υπάρχη κάποιο "φως", οτι υπάρχη ελπίδα να καταλάβουν σε τι σημείο βρισκόμαστε,οταν βλέπετε στον άλλον πίσσα σκοτάδι πείτε του ενα"ο Θεός μαζί σου" και αφήστε τον στο δρόμο του,

Να και κάτι ακόμα που συμφωνούμε, έστω και αν το προσεγγίζουμε από διαφορετική βάση. Απλά το τι είναι σκοτάδι, το τι φως και το ποιοι καταλαβαίνουν σε ποιο σημείο βρισκόμαστε, το βλέπουμε διαφορετικά. Δε με πειράζει αυτό, αρκεί να μην αποκτούμε εχθρική προδιάθεση απέναντι στην άλλη γνώμη.

quote:
Λοιπών Κωστάκη...Ο Θεός μαζί σου..

Σε ευχαριστώ για την ευχή σου και ανταποδίδω. Ελπίζω να έχει τη θετική χροιά την οποία εγώ χρησιμοποιώ για σένα.

Για το θέμα του χαράγματος... προσωπικά θα επαναλάβω ότι πρόκειται περί μίας κατάφωρης παραβίασης βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά της οποίας θα έπρεπε όλοι μας, ορθόδοξοι ή μη, πιστοί ή μη, οπαδοί των προφητειών ή μη, να επαναστατήσουμε. Γιατί, ανεξάρτητα από το πρίσμα υπό το οποίο βλέπει κανείς την εν λόγω διαδικασία, απαγορεύεται η εμφύτευση, είτε ως επιβολή ανθρώπου προς άνθρωπο (κοινωνική - ανθρωποκεντρική σκοπιά), είτε ως επέμβαση στη ζωή ενός όντος του Θεού (θρησκευτική σκοπιά). Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να διαφωνήσει κάποιος είτε με τη δική μου άποψη, είτε με του Γιάννη, εφόσον στο βάθος σδυμφωνούμε ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Ή μήπως υπάρχει λόγος να χωρίζονται οι άνθρωποι, ακόμα και σε περιπτώσεις που ταυτίζονται;
ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

22/10/2007, 13:23:59
Με τις προφητείες ενημερώνεται ο κόσμος για τα επερχόμενα.
Τα γεγονότα που προφητεύονται δεν είναι οριστικά και αμετάκλητα.

Οι προφητείες πραγματοποιούνται χάρη στην αδιαλαξία και τον εγωισμό του ανθρώπου. Στο χέρι του ανθρώπου είναι να μην πραγματοποιηθούν.

Στη Γραφή εξηγείται ο ρόλος και η χρήση των προφητειών γενικότερα.

Ας πάρουμε όμως ένα παράδειγμα συγκεκριμένο:

Έχει προφητευτεί πως θα έλθει καιρό που θα βλέπουμε τους καρπούς της γης αλλά δεν θα μπορούμε να τους φάμε.

Η προφητεία αυτή είχε ειπωθεί όταν ο κόσμος δεν γνώριζε πως θα έλθει μια μέρα που οι μακρινοί απόγονοί τους θα έχουν μολύνει σε τέτοιο βαθμό τον αέρα και τη γη.
Η προφητεία αυτή επαναλαμβάνεται τον τελευταίο καιρό και από το στόμα επιστημόνων.
Ο κόσμος όμως, όπως δεν άκουσε και δεν ακούει τον προφήτη, έτσι κάνει και με τους επιστήμονες.
Γράφει κανονικότατα προφήτες και επιστήμονες και συνεχίζει την άκρατη εκμετάλλευση των πόρων αδιαφορώντας για το τι αφήνει πίσω του.

Βλέπουμε πως προφήτης, σήμερα, μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε παρατηρεί τους την εξέλιξη της κοινωνίας μας και δεν χρειάζεται κάποια "εξωπραγματική" ικανότητα.

Βέβαια, οι προφήτες που προέβλεψαν όλα αυτά κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν, δεν μπορούμε να πούμε πως προέβλεψαν τα γεγονότα που συμβαίνουν στις μέρες μας, βασιζόμενοι στην εξελικτική πορεία της κοινωνίας τους τότε.
Πιστεύω πως προφήτευσαν με το χάρισμα που τους δόθηκε από το Θεό.
Υπάρχει και ένας παράγοντας που μένει αναλλοίωτος με το πέρασμα των αιώνων, ο οποίος βοηθά ώστε η προφητεία να γίνεται πιο εύκολα.
Αυτός είναι η ψυχολογία του ανθρώπου, που δεν αλλάζει, με όλα τα χαρακτηριστικά της, μιλώ για τα κακά χαρακτηριστικά, τα οποία αν τα παρατηρήσεις, μπορείς να καταλάβεις τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Η προφητεία ειδοποιεί. Είναι στο χέρι του ανθρώπου να πάρει σοβαρά την πληροφορία ή να αδιαφορήσει και να επιδοθεί σε αμπελοφιλοσοφίες κι ας βλέπει να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια του.

kostakisΜέλος
22/10/2007, 17:28:22
Καλησπέρα σε όλους

Φίλε Ψηλέ, συμφωνώ με όλο το κείμενό σου, γιατί πιστεύω ότι βρίσκεται πολύ πιο κοντά στη λογικότερη άποψη περί προφητών και προφητειών.
Το ότι η προφητεία ειδοποιεί είναι δεδομένο, άλλωστε αυτή είναι η ετυμολογία της λέξης. Απλά προσπαθώ να πω ότι σε πολλές περιπτώσεις δε χρειάζεται να πιστεύει κανείς σε προφητείες ή να είναι προφήτης για να βλέπει τα αυτονόητα!!!

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

proedrosΝέο Μέλος
22/10/2007, 23:54:03
Ακομα κι αν γραφτηκανε πριν 2000 χρονια φιλε kostakis?

quote:
Η πιστεύεις στην θρησκεία μας και σε αυτα που λένε η γραφές η δεν πιστεύεις, ενδιάμεσα πράγματα και αμπελοφιλοσοφίες δεν έχει...

Συμφωνω μαζι σου φιλε μου 100%

Jiannis24Νέο Μέλος
23/10/2007, 00:48:32
quote:
quote: Λοιπών Κωστάκη...Ο Θεός μαζί σου..

Σε ευχαριστώ για την ευχή σου και ανταποδίδω. Ελπίζω να έχει τη θετική χροιά την οποία εγώ χρησιμοποιώ για σένα.

Σαφώς και έχει τη θετική χροιά φίλε Κώστα..όσο και αν φαίνεται παράξενω με αυτά που λέω,κάτι καλό προσπαθώ να κατορθώσω ταρακουννώντας όπως είπα τους αναγνώστες αυτού του forum και όχι να προκαλέσω τσακωμούς και κακία.

quote:
Προτιμώ να είμαι παιδάκι,

και εγω θα προτιμούσα να είμαι παιδάκι(ψυχικά)αλλα φοβάμαι πως απ την στιγμη που αποκτάμε κάποια γνώση αυτό δεν είναι εφικτό.
Αυτο που κάνεις οταν δεν δίνεις σημασία στις προφητείες(σε αυτες τις Καινής Διαθήκης αναφέρομαι,οχι στις προβλέψεις που βγάζει ο κάθε άσχετος που την βλέπει προφήτης)δεν είναι τίποτα άλλο απ'το να αγνοείς τον λόγο του Θεού..

Το ξέρω οτι υπάρχουν πάρα πολλά δόγματα και αιρέσεις που αυτο που προσπαθούν είναι να αποκόψουν τον κόσμο απο τον Θεό,αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα αποφεύγουμε απλά και ευγενικά (όσω μπορούμε)και όταν λεω αιρέσεις δεν εννοώ μονο τους ιεχοβάδες και τους χιλιαστες και όλους αυτους εννοώ και όλους τους άλλους που προσπαθουν να σε πείσουν οτι όλα ειναι καλά και τίποτα δεν συμβαίνει και κοίτα τι ωραία που είναι η ζωή και οτι ολα αυτα περι θρισκείας είναι βλακείες για τους χαζούς. Και η αλήθεια είναι οτι αυτή η ιδεολογία εχει παρει πολλούς μάζι της..Και στην ουσία όλοι αυτοί φεύγουν απο τον δρόμο του θεού και ακολουθούν τον δρόμο τησ τεχνολογίας,που δεν λέω..καλός είναι και αυτός,μονο που έχει πολλές παγίδες,συμπεριλαμβανομένου και αυτού του χαράγματος..
Ζούμε σε πονηρούς καιρούς...

kostakisΜέλος
23/10/2007, 08:49:54
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητέ φίλε πρόεδρε

quote:
Ακομα κι αν γραφτηκανε πριν 2000 χρονια φιλε kostakis?

Φυσικά και ναι. Πιστεύεις ότι αν δεν έχει διαβάσει κάποιος τις προφητείες ή δεν πιστεύει τα όσα γράφουν (διαφορετικά πράγματα αυτά δύο σαφώς), είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιληφθεί έστω και μερικά βασικά πράγματα από το τι συμβαίνει γύρω μας αυτή τη στιγμή; δηλαδή πιστεύεις ότι απλά βλέποντας γύρω σου, διαβάζοντας τα βασικά στον Τύπο και ελάχιστη τηλεόραση (ή και καθόλου), αν έχεις τη διανοητική ικανότητα του "φιλτράρειν" (φοβερό απαρέμφατο, ε;), θα νόμιζες ότι ο κόσμος είναι όμορφος και αγγελικά πλασμένος; χρειάζεται δηλαδή γνώση προφητειών ή ειδική γνώση ή εμπειρία για να διαπιστώσει κανείς π.χ. ότι πριν 30 χρόνια εργαζόταν ένας και έτρεφε 4, ενώ τώρα εργάζονται τέσσερις και δανείζονται για να τραφούν κιόλας;

Φίλε Γιάννη

quote:
όλους τους άλλους που προσπαθουν να σε πείσουν οτι όλα ειναι καλά και τίποτα δεν συμβαίνει και κοίτα τι ωραία που είναι η ζωή

Μπορεί να πείθουν κάποιους (ίσως μέσω του χαζοκυτίου), αλλά δεν εντάσσομαι, όπως και εσύ προφανώς, έστω και από διαφορετική βάση, σε αυτή την κατηγορία.

quote:
ακολουθούν τον δρόμο τησ τεχνολογίας,που δεν λέω..καλός είναι και αυτός,μονο που έχει πολλές παγίδες,συμπεριλαμβανομένου και αυτού του χαράγματος..

Προσωπικά ακολουθώ την τεχνολογία μόνο στα απολύτως απαραίτητα. Λογικό είναι να έχω υπολογιστή, γιατί έτσι σπούδασα και συνήθισα (ίσως μου αρέσει, γιατί μπορώ να συζητάω και μαζί σας, εκτός από αυτούς με τους οποίους συζητάω στη δημόσια ζωή μου), λογικό είναι να έχω ηλεκτρικές συσκευές, γιατί δεν έμαθα άλλο τρόπο συντήρησης και μαγειρικής, λογικό είναι να έχω τηλεόραση (και να μην την ανοίγω παρά μόνο για 2-3 συγκεκριμένα πράγματα)... δε θεωρώ απαραίτητο να έχω κινητό, δε θεωρώ απαραίτητο να έχω ηλεκτρνονική τεχνολογία τελευταίας λέξης (ίσως το dsl, αλλά μέχρι εκεί), προτίμησα να φύγω από το κλινόν άστυ (θυσιάζοντας οικονομική ευημερία), για να κερδίσω την επαφή με τη φύση, αντί με την τεχνολογία και ΝΑΙ, δεν πρόκειται να δεχτώ όχι μόνο το χάραγμα, αλλά δε βγάζω νέα ταυτότητα και διαβατήριο για τους ίδιους λόγους, θυσιάζοντας ακόμα και τη δυνατότητα ταξιδιών στο εξωτερικό για λόγους ιδεολογίας.
Απλά καλοί μου φίλοι, δεν ξεκινάω από κει που ξεκινάτε εσείς. Εμένα όμως δε με νοιάζει το γιατί επαναστατείτε, εφόσον είμαστε μαζί στο δρόμο κατά του χαράγματος. Ας αποφύγουμε το κακό αδελφωμένοι και το γιατί συμπολεμήσαμε θα το βρούμε (αν το βρούμε) εκ των υστέρων.

quote:
Ζούμε σε πονηρούς καιρούς...

Πονηροί είναι οι άνθρωποι, ο καιρός απλά συννέφιασε, για να κάνω και καλοπροαίρετο χιούμορ, παρότι συμφωνώ ότι κάτι πονηρό πλανάται γενικώς.
Μακριά τα εμφυτεύματα, μακριά τα τσιπάκια, μακριά η υποτέλεια ανθρώπου σε άνθρωπο, μακριά οι αυτόκλητοι σωτήρες, μακριά οι φέροντες την "ασφάλεια", μακριά οι εξουσιαστές και οι πολιτικάντηδες που χορταίνουν δυσκολότερα και από το δράκουλα!!!
Μπορώ να ζήσω στην ησυχία μου; με τη δουλειά μου, τη συμπαράσταση και τον εθελοντισμό προς τους συμπολίτες μου, την αγάπη μου για τη φύση και το σεβασμό στην ελευθερία και το δικαίωμα του ευ ζην στο συνάνθρωπό μου. Αφήνω τους άξονες του κακού, την τρομοκρατία, τους Αντίχριστους σε εκείνους που τα χρειάζονται. Εμένα... ας μου λείψουν.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

69amaliaΝέο Μέλος
27/10/2007, 20:18:37
Jiannis24 giati den kaneis tis apokalypseis twra k perimeneis?

http://www.mptria.net

wainamoinenΜέλος
06/11/2007, 15:40:27
Σκέφτηκα να παραθέσω εδώ το παρακάτω άρθρο, αν και δεν είναι απολύτως σχετικό με το θέμα.
Η σχέση τους είναι έμμεση.
Τα τσιπάκια εφαρμόζονται ήδη σε άλλα ζώα και ήδη έχουν την υποστήριξη αρκετών.
Τώρα έρχεται αυτό, το οποίο και πάλι θα περάσει στο ντούκου και φυσικά θα έχει τους υποστηρικτές του.
Το επόμενο βήμα είναι το εν λόγω τσιπάκι να τοποθετηθεί στον καθένα μας.
Δεν ξέρω για προφητείες, αλλά το μέλλον δεν διαγράφεται και τόσο λαμπρό.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=80375304,94566280

« ΣΕ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗ παρακολούθηση όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες για το φόβο της τρομοκρατίας

Ευρωφακέλωμα και στα εξάχρονα

Σε βιομετρική παρακολούθηση θα μπαίνουν πλέον όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες άνω των... 6 ετών! Επειτα από ενδελεχή μελέτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στην άποψη ότι πρέπει να φακελώνονται ηλεκτρονικά (με βιομετρικές πληροφορίες και δακτυλικά αποτυπώματα) όσοι συμπληρώνουν τα έξι τους χρόνια, ώστε να διευκολύνονται οι διωκτικές αρχές στην έρευνα υπόπτων για τρομοκρατική δράση!

Το θέμα αυτό απασχολούσε εδώ και πολύ καιρό τις αρμόδιες επιτροπές εργασίας της Ε.Ε. Τελικά η έρευνα ολοκληρώθηκε και η πρόταση παίρνει τη μορφή κανονισμού, που θα συνοδεύει πλέον υποχρεωτικά την έκδοση όλων των νέων ευρωπαϊκών βιομετρικών διαβατηρίων.

Οπως όλα δείχνουν, όλοι οι πολίτες της Ε.Ε., και επομένως και οι Ελληνες, θα φακελώνονται στο εξής από τα γεννοφάσκια τους. Μόλις συμπληρώσουν το 6ο έτος της ηλικίας τους, θα είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν το νέο διαβατήριο, στο οποίο θα καταγράφονται σε ειδικό μικροτσίπ τα βιομετρικά δεδομένα και τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Μέχρι τώρα καταγράφονταν μόνο τα ονόματα των παιδιών χωρίς φωτογραφίες και άλλα στοιχεία αναγνώρισης.

Η Κομισιόν έκρινε απαραίτητη, για λόγους ασφαλείας, την εφαρμογή της αρχής «ένα διαβατήριο για κάθε πρόσωπο», επεκτείνοντάς την ώς την τρυφερή ηλικία των 6 ετών. Οπως διευκρινίζεται βέβαια, το διαβατήριο θα είναι απαραίτητο κυρίως για ταξίδια σε χώρες εκτός Ε.Ε., αφού για χώρες της Ε.Ε. δεν απαιτείται άμεσα η επίδειξή του, αρκεί η αστυνομική ταυτότητα.

Αυτό όμως δεν υποβαθμίζει σε τίποτε την ηθική απαξία της πράξης που οδηγεί σε ένα πρωτόγνωρο μαζικό ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών και μάλιστα από τόσο μικρή ηλικία.

Μία από τις δικαιολογίες που προβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καθιέρωση του νέου μέτρου, είναι ότι έτσι θα καταστεί ευκολότερη η άμεση αναγνώριση της ταυτότητας του παιδιού και θα περιοριστεί και το παράνομο εμπόριο παιδιών.

ΧΡΗ.ΖΕ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ

Η Ευρώπη των 27 ακολουθεί τον ίδιο δημοκρατικό κατήφορο με τις ΗΠΑ του προέδρου Μπους... Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών, κατόπιν εισήγησης του αντιπροέδρου της Φράνκο Φρατίνι (δικαιοσύνη, ελευθερία και ασφάλεια), την εφαρμογή στην Ε.Ε. του αμερικανικού συστήματος αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων των επιβατών αεροπλάνων, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος...

Ο Ιταλός επίτροπος, λοιπόν, τις «πρωτοβουλίες» του οποίου ενθαρρύνει ο πρόεδρος Ζοζέ Μπαρόζο, δικαιώνει όσους τον θεωρούν «μαριονέτα» της Ουάσιγκτον...

Σύμφωνα με την πρόταση του πρώην υπουργού Εξωτερικών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όλες οι αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις από, προς και διαμέσου της Ευρώπης, θα πρέπει, όπως από το 2003 στις ΗΠΑ, να διαβιβάζουν 19 κατηγορίες προσωπικών δεδομένων (Passengers Name Record), που θα συλλέγονται κατά την αγορά του εισιτηρίου. Τα δεδομένα αυτά αφορούν σχεδόν τα πάντα, από το τηλέφωνο και το e-mail κάθε επιβάτη μέχρι τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας και τη διαμονή του στη χώρα προορισμού.

Τα PNR θα διαβιβάζονται από τις εταιρείες 24 ώρες πριν από την απογείωση του αεροπλάνου, αλλά και μετά την επιβίβαση, στην ειδική Μονάδα Πληροφόρησης για τους επιβάτες, που θα δημιουργήσει κάθε κράτος-μέλος. Το μέτρο δεν θα ισχύει για τις ενδοευρωπαϊκές πτήσεις.

Τα δεδομένα θα διατηρούνται 13 χρόνια. Μετά όμως την πάροδο της 5ετίας θα βρίσκονται «εν υπνώσει» και η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο κάτω από ορισμένους όρους.

Ο Φράνκο Φρατίνι επικαλείται το «πρόγραμμα-πιλότο» που εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο «επέτρεψε τη σύλληψη πολλών ατόμων, την εξάρθρωση δικτύων "δουλεμπόρων" και τη συλλογή αξιόλογων πληροφοριών σχετικά με τρομοκρατικές δραστηριότητες», όπως αναφέρεται στο κείμενο... Αναφέρει επίσης ως παράδειγμα την υιοθέτηση μέτρων για τη χρήση των δεδομένων από τη Γαλλία και τη Δανία. Συνεπώς, κατά τον Ιταλό επίτροπο, απαιτείται εναρμόνιση και επέκταση των μέτρων σε όλα τα κράτη-μέλη...

Ο επίτροπος αγνοεί επιδεικτικά τις διαμαρτυρίες ευρωπαϊκών οργανώσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι οποίες αμφισβητούν την ουσιαστική συμβολή των μέτρων «made in USA» στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Επίσης, οι προτάσεις Φρατίνι αναμένεται να προσκρούσουν στις αντιδράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο είναι πιο ευαίσθητο από την Επιτροπή σε μέτρα που παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή των Ευρωπαίων πολιτών, έστω και αν ο ρόλος του είναι καθαρά συμβουλευτικός...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/11/2007»