ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Ο εξορκισμός της Emily Rose" - Δαιμονισμός - Εξορκισμός - Επιστήμη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- "Ο εξορκισμός της Emily Rose" - Δαιμονισμός - Εξορκισμός - Επιστήμη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Αίολος61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
Darkangel_78Μέλος
24/03/2004, 00:35:18
quote:
χμ..το βρήκε!! K μόνο μέσα σε 8 λεπτά!

Ό,τι αξίζει να έχει κανείς,αξίζει και να το περιμένει!!!

Ωραία φωτό VANDAMME!!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

24/03/2004, 12:00:00
Αγαπητή amalia μου,
Συμφωνώ να μετονομαστεί το topic σε "Αναζητώντας τον Μπάρκουλη ο οποίος μετονομάστηκε σε Μπάρκουλης".
Να και ένα ωραίο project για τους administrators του forum... να γίνει η μηχανή αναζήτησης έξυπνη... χμμμμ αναζητάς "Μύθος" και σου βγαίνει "Μπάρκουλης". Ή καλύτερα αναζητάς "Μπάρκουλης" και βγαίνει... "μια χοντρή". Μα τι γράφω!!!
Για το υπονοούμενο τώρα... είχε να κάνει με τη χιουμοριστική διάθεσή των γραπτών μου... αλλά από ότι φάνηκε δε χρειάστηκε!!

Φιλικά

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...

24/03/2004, 14:19:40
Απ'ότι είδα, το τόπικ μετονομάστηκε!
Και για να κάνουμε το πείραμα νάμπερ τού:

Βάζω στην αναζήτηση:
"ANAZHTΩNTAΣ την Αναζήτηση..."
και...

δεν θα το πιστέψεις!
μου έβγαλε ANAZHTΩNTAΣ τoν Mπάρκουλη...

Αρα... Μπάρκουλης = Αναζήτηση.
Κάθε φορά λοιπόν που θα μας ρωτάνε τι είναι εσωτερισμός, δεν θα λέμε "αναζήτηση της αλήθειας", αλλά Μπάρκουλη της αλήθειας

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

24/03/2004, 14:26:46
Eμένα πάντως εξακουλουθεί να μην λειτουργεί κ έτσι
σκέφτηκα ένα κόλπο να την ξεγελάσω την Mπάρκουλη!
Eπειδή είδα πως λειτουργεί κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις
πχ. μερικοί ότι θέλουν το βρίσκουν ενώ εγώ όχι...
σκέφτηκα λοιπόν να παίρνω τη μορφή των ευνοούμενων!

Aπό δω κ μπρος κ σ'ότι αφορά την "Mπάρκουλη"
please call me Valntam!!!

24/03/2004, 14:53:45
Να'σαι καλά amalia μου,
Εδώ στο γραφείο νομίζουν ότι έχω τρελαθεί... γελάω μόνος μου... και με ρωτούν οι συνάδελφοι γιατί γελάω... και πολύ απλά τους λέω ότι: "Μπάρκουλη κάτι στο Internet"... τώρα γιατί δεν το καταλαβαίνουν δεν το γνωρίζω. Χμμμ τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα... Αλήθεια πιο είναι το αντίστοιχο ρήμα του ουσιαστικού "Μπάρκουλη";
Δηλαδή αν θεωρήσουμε ότι "Μπάρκουλη" = "Αναζήτηση"
Τότε "?" = "Αναζητώ"

Γιάννης

ΥΓ: Να σε ενημερώσω ότι έχω ήδη στείλει email στον Μπαμπινιώτη για να ενημερώσει το λεξικό του και να μου πει τη γνώμη του.
ΥΓ2: Αγαπητή Valnta ελπίζω η μορφή του Vandamme να σε βοηθήσει στη "Μπάρκουλη"!

24/03/2004, 15:14:20
Mπαρκουλώ;
Mπαρκουλίζω;
Mπαρκουλεύω;

*Eλπίζω κ γω στη βοήθεια της φωτό, μεγάλη η χάρη της... Nα'σαι καλά καλέ μου Jejeje

katiaΜέλος
24/03/2004, 19:50:59
`Η ΜΠΑΡΚΟΥΛΑΡΩ

24/03/2004, 19:55:03
Ευγε Valnta με πρόλαβες.

Jejeje, κι εγώ μόνη μου (γεγεγε)γελάω εδώ και τόση ώρα!

Valnta, μάλλον πρέπει να αλλάξεις ΠΑΛΙ!!! τον τίτλο του θέματος σε:
"ΜΠΑΡΚΟΥΛΩΝΤΑΣ τον Μπάρκουλη...

Εν τω μεταξύ, ας βάλω μία αγγελία, για κάποιο σκυλάκι που χάθηκε:

"Λευκό κανείς σκυλάκι(κανείς είδε κανίς;), με μπεζ βούλες μπαρκουλάται στην περιοχή του ευρύτερου λεκανοπεδίου της Αττικής. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει σχετικά, να μας βοηθήσει στην μπάρκουλή μας, τηλεφωνόντας στον κάτοχό του, κύριον Μπάρκουλη, τηλ: 6900000001"

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

katiaΜέλος
24/03/2004, 19:56:01
ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ YAHOO ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙ...ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ....ESOTERICA FORUMS.ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ?

24/03/2004, 22:30:56
Αγαπητές μου φίλες katia, amalia, Valnta, έχω σπουδαία νέα!!!
Πριν από λίγο έλαβα απαντητική επιστολή από τον κ. Μπαμπινιώτη, ο οποίος επιμελήθηκε προσωπικά του αιτήματός μου...
Σας παραθέτω την απάντηση...
Μπαρκουλέω(-ώ): (=αναζητώ, εξετάζω, ερευνώ), παρατ.:εμπαρκόλουν, μελλ.:μπαρκουλήσω, αόρ.:εμπαρκούλησα
ΠΑΡΑΓ.: Μπάρκουλης, η, αλλά και συναντάται και ως Μπάρκουλης, ο
ΣΥΝΩΝ.: ερευνώ, ζητώ, ανερευνώ
ΑΝΤΙΘ.: κρύπτω
Απαντά στον Ηρόδ. (Α, 200), Θουκ.(10,35) και από αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια για την αναζήτηση της ετυμολογίας της.

Για οτιδήποτε νεότερο θα έχετε νέα μου
--Je^3--

24/03/2004, 23:20:01
Το βλέπω να έχουμε συντομότερα νέα από τον Admin , ο οποίος μετά την εξαφάνισή του τις τελευταίες ημέρες, μπαρκουλάται ακόμα...

ADMINNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Μηνννννννννννννννννννννννν
κλειδώσεις πλίζ το θεματάκι αυτό της μπάρκουλης )

κάνε κλικ!

thothΙδρυτικό Μέλος
24/03/2004, 23:52:07
Νομίζετε ότι είναι τυχαία η σχέση της λέξης μπάρκουλης με την αναζήτηση;;;

Όχι βέβαια.

Μπαρκουλάτε... εεε... συγνώμη... αναζητάτε ήθελα να πω... την ετυμολογία στην ελληνική γλώσσα αλλά αυτό είναι λάθος.

Ο Μπάρκουλης σύμφωνα με την Ελληνοαμερικανίδα Ιστορικό Anna Zitisis είναι ένα από τα άτομα αναζητητές που ψάχνουν την Ιθάκη τους.

Για αυτό πιο σωστά είναι στον πληθυντικό οι Μπαρκούλησ-ες (κατά το λατινικό τρόπο) και με αυτό το όνομα πρέπει να μπαρκουλίζουμε... συγνώμη να αναζητάμε ήθελα να πω... αυτούς τους θρυλικούς αναζητητές.

Λοιπόν. Στο δια τάυτα!

Υπάρχει μεγαλύτερος και πιο θρυλικός αναζητητής στην ιστορία από τον Οδυσσέα; Όχι βέβαια.

Από αυτόν που με το πλοίο του αναζητούσε την Ιθάκη του προήλθαν οι Μπαρκούλησ-ες.

Πως;

Μα το λέει η λέξη... Bark (=σκάφος)και Ulysses (=Οδυσσέας)

BarkUlyss-es

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

25/03/2004, 00:13:58
νεκρός.

κάνε κλικ!

thothΙδρυτικό Μέλος
25/03/2004, 00:29:11
quote:
νεκρός.

Βρε Αμαλία. Κάνε λίγο πως το σκέφτεσαι !!!

Πως θα μπερδέψουμε... εεε... να πείσουμε ήθελα να πω, τον ADMIN ότι το θέμα είναι σοβαρό και έχει μυθολογικές προεκτάσεις.

Λίγο Οδυσσέας από δω λίγο Μπαμπινιώτης από εκεί, που θα πάει, θα τον κάνουμε να αφήσει ανέπαφο το topic αυτό.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

25/03/2004, 00:36:13
Μα το πρόβλημα είναι, πως μας σνομπάρει!
επιδεικτικά!!!

κάνε κλικ!

thothΙδρυτικό Μέλος
25/03/2004, 00:39:15

Ποιος με φώναξε;;;;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

25/03/2004, 00:51:49
Θεωρώ πως από τούδε και στο εξής μπορεί όλη η ελεύθερη, τω πνεύματι, ομήγυρης των Φόρα αυτών να ανακράζει:

"Κορίτσια... η Αναζήτηση!!"

(=Νεκρός)

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

25/03/2004, 01:15:48
που εκφρασμένο στα μαθηματικά, είναι κάπως έτσι:

Αν =

...
τότε,

,
o
!!!

κάνε κλικ!

25/03/2004, 11:33:56
Nομίζω πως αυτό το θέμα έχει ανοιχτεί σε λάθος μέρος.
Θα ζητούσα να μεταφερθεί στο "Mύθος κ Θρησκεία".
(βλ. παρόμοια περιστατικά "Στέλιος Kαζαντζίδης")
Eυχαριστώ τον πατέρα που ακόμα μια φορά μοιράστηκε μαζί μας
το φως της γνώσης.
Eυχαριστώ επίσης την Aμαλία που μπήκε στα βαθιά νερά
κ μας έκανε γνωστή τη μαθηματική έκφραση του φαινομένου.
Eυχαριστώ τον jejebe που έκανε τον κόπο κ ήρθε σε επικοινωνία
με τον κ. Mπαμπινιώτη για τις γλωσσικές προεκτάσεις του φαινομένου.
Eυχαριστώ κ την Kάτια που μας έδειξε τις κοινωνικές προεκτάσεις αυτού.
Eυχαριστώ πάρα πολύ τον Admin που απουσιάζει.
Tέλος, ευχαριστώ τον Θεό που δεν εμφανίστηκε η Παναγιώτα για να παραπονεθεί.

25/03/2004, 11:33:56
Από ότι βλέπω τα μεσάνυχτα έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία δυστυχώς δεν συμμετείχα. Προσπαθούσα να μπαρκουλήσω πληροφορίες σε σχέση με το θέμα μας. Αλλά από ότι φάνηκε ο αγαπητός thoth βρήκε την απάντηση!!! Νασαι καλά φίλε μου...

Ήδη έχει ξανα-επικοινωνήσει μαζί μου ο κ. Μπαμπινιώτης (τον οποίο ενημέρωσα και για τις τελευταίες εξελίξεις) ο οποίος ενδιαφέρεται ΠΑΡΑ πολύ για το θέμα. Οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα (τι σήμερα... μέχρι τώρα) ή πρόκειται να υλοποιηθούν σύντομα σε σχέση με το θέμα είναι οι εξής:

1) Ενημέρωση / εμπλουτισμός του ελληνικού λεξιλογίου με τη λέξη "Μπάρκουλης"
2) Απονομή του βραβείου Herder στο thoth. Με συγχωρείς φίλε μου αλλά μόλις του είπα ότι βρήκες την ετυμολογία της λέξης... τρελάθηκε... και άρχισε να ωρύεται... ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗ, ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟΥΛΗ... να σου θυμήσω ότι το βραβείο Herder απονέμεται σε προσωπικότητες που με το έργο τους έχουν συμβάλει στην επιστήμη και την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας τους, ενώ συνοδεύεται από το ποσό των 30.000 γερμανικών μάρκων!!! Άντε σε καλή μεριά!!!
3) Χορήγηση 3 υποτροφιών από το Ίδρυμα SASAKAWA της Ιαπωνίας στους amalia, Valnta, katia και jejeje για την περαιτέρω ανάπτυξη και καλλιέργια των ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων τους για το θέμα "Ο δρόμος προς την Μπάρκουλη της αλήθειας". Το ίδρυμα έχει έδρα στο Τόκυο της Ιαπωνιας, αποτελεί ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό και διοικείται από ανεξάρτητα Διοικητικά Συμβούλια. Σκοπό έχει να συνδράμει στη βελτίωση ενός ταχύτατα μεταβαλλόμενου και χωρίς σύνορα κόσμου ενώ μεταξύ άλλων προωθεί την πνευματική και επιστημονική δράση στους τομείς των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Μπράβο μας παιδιά... και εις ανώτερα!!
4) Δημιουργία ομάδας στην οποία θα ανατεθεί το έργο σχεδιασμού και οργάνωσης μεταπτυχιακού στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής με τίτλο ο οποίος δεν έχει βρεθεί ακόμα.... περιμένει ιδέες (πρόγραμμα, ώρες, κ.λπ.)
5) Εκτενής επικοινωνιακή πολιτική στο κοινό για το θέμα. Μου είπε ότι είχε συνομιλίες με εταιρία marketing (δεν θέλω να αναφέρω το όνομα για ευνόητους λόγους) για το σχεδιασμό της στρατηγικής σε σχέση με το θέμα. Μου είπε χαρακτηριστικά: "Μην αιφνιδιαστείς αν δεις στην τηλεόραση διαφήμιση σε primary zone (την ώρα του Fame Story-- το οποίο παρακολουθεί ανελλιπώς) με θέμα τον Μπάρκουλη", άσε τα άλλα για ημερίδες, συνέδρια, κ.λπ., κ.λπ.

Με λίγα λόγια το θέμα αποκτά ενδιαφέρουν. Οπότε αγαπητέ Admin νομίζω ότι δεν πρέπει να κλειδώσεις το topic. Μιλάμε για το καλό του τόπου.
Αυτά μέχρι τώρα....
Φιλιά
Γιάννης