- "Ο εξορκισμός της Emily Rose" - Δαιμονισμός - Εξορκισμός - Επιστήμη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Φίλε μου, ξέρω ότι μπορεί να ακόυγεται μυθώδες, ο δαιμονισμός,
αλλά αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχουν προσωπικές εμπειρίες,
γνώση των συσχετισμών,άλλες περιπτώσεις και έρευνα σε
χρστιανικές θέσεις επ αυτού, αλλά και απο τον υπόλοιπο
κόσμο...
Θέλω να πω, αν δεις άτομο, με γνώσεις δημοτικού, κορίτσι
να μιλά λατινικά, με ανδρική φωνή,ή κοπέλα να αποκαλύπτει
αγνώστων της ατόμων μυστικά εν μέσω εξορκισμού, θα το έβλεπες
αλλοιώς πιστεύω...Απο την άλλη υπάρχει μια αντίφαση....Αν δλδ, δέχεσαι τη μόρα ή πάτημα ίσκιου,incubus και sucubus, τότε,
πως δεν δέχεσαι ανάλογες οντότητες που κάνουν κατάληψη των
σωμάτων;
Πολλές θρησκείες μιλανε για δαιμονισμό και εφόσον γίνεται εδώ και αιώνες, άρα δεν μπορεί να είναι ψεύτικο....Έχει ολόκληρη κουλτούρα δική του το ζήτημα....Όπως επίσης, πο πλευράς πίστης,αν μιλάμε για
δαίμονες, τότε δεχόμαστε και τον δαιμονισμό, αφού αυτή είναι μια
απο τις δουλειές τους....Απλά πράγματα...
quote:
δαιμονισμός κι άλλο η ψύχωση με τα θεία..Εντελώς άλλη
περίπτωση η μία απο την άλλη...Και στη δεύτερη όμως, υπαρχει
περιπτωση παρέμβασης δαιμόνων, όπως αναφέρεται σε όλο τον
κόσμο, επαναλαμβάνω....
Πολύ σωστή παρατήρηση.
Συμφωνώ με όλα τα τελευταία σου μηνύματα βασικά.
http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Μας βγάζει απο τη δύσκολη θέση να πολεμήσουμε. Αφού είναι έξω απο εμας αισθανόμαστε ανήμποροι, υποταγμένοι, δεχόμαστε τη μοίρα μας και καταλήγουμε φοβισμένοι και στη χειρότερη περίπτωση "δαιμονισμένοι".
Δεν υπάρχει κάποιο όν που μας μισεί. Μόνο ο φόβος μας μισεί!!!
κακούς,προκατελειμένους, λάθος γενικά, ακόμη κι
αν δεν κατηγορούν ανθρώπους, όπως κάνουν αυτοί, αλλά άλλες
οντότητες...Βολεύει να κλεινομε τα μάτια και να βλέπουμε
ότι θέλουμε, όχι την αλήθεια...Πολλά βολεύουν....Όχι τον ελεύθερο άνθρωπο, αλλά τον υπόδουλο σε ημιμάθεια άνθρωπο...
Αλλα, το να βγάζει κανείς τον διαμονισμό ανύπαρκτο, έτσι γιατί
η καλή του καρδιά, δεν τα πιστεύει,δεν τα βλέπει,μάλλον, επειδή
δεν κοιτάζει προς τη σωστή κατεύθυνση, όχι γιατί δεν υπάρχουν...
Όσο για τον φόβο, ποιός τον δημιουργεί και γιατί στον άνθρωπο;Έτσι
υπάρχει;
Έξω απο τον άνθρωπο ή μέσα στον άνθρωπο;
αγαπητή φίλη mimosa...Ξέρω περίπτωση κοπέλας που
ήπιε νερό απο πηγή και δαιμονίστηκε, σε χωριό της
Λάρισας, που βρίσκομαι...
Οι δαίμονες, όμως,θέλεις να ακουσεις ότι κατοικούν στο νου...
Εκεί είναι, αλήθεια και δεν φεύγουν με το να κάνεις ότι
δεν τους βλέπεις...Ξέρουν αυτοί πως να δουλέψουν και με τρόπο
και χωρίς τρόπους...Είναι όντα αιώνια και αξιοποιούν τις
γνώσεις που έχουν...Είναι όπου μπορείς να σκεφτείς, ειδικά
στην σύγχρονη εποχή είναι διαρκώς κοντά μας, άσχετα ποσο φαίνεται
η άμεση ή έμμεση επηροή τους....
quote:
trexagireve
Απο την άλλη υπάρχει μια αντίφαση....Αν δλδ, δέχεσαι τη μόρα ή πάτημα ίσκιου,incubus και sucubus, τότε,
πως δεν δέχεσαι ανάλογες οντότητες που κάνουν κατάληψη των
σωμάτων;
Φίλε trexagireve , μια και το ανέφερες θα ήθελα να σε ρωτήσω για το πάτημα ίσκιου που ανέφερες . Έχω ακούσει και άλλη φορά να το αναφέρουν , αλλά δεν είπαν τίποτα περισσότερο δηλαδή τι ακριβώς είναι και ποια τα εξωτερικά του γνωρίσματα .
*
quote:
Οι πνευματικές οντότητες, μπορούν να είναι παντού,
αγαπητή φίλη mimosa...Ξέρω περίπτωση κοπέλας που
ήπιε νερό απο πηγή και δαιμονίστηκε, σε χωριό της
Λάρισας, που βρίσκομαι...
Οι δαίμονες, όμως,θέλεις να ακουσεις ότι κατοικούν στο νου...
Εκεί είναι, αλήθεια και δεν φεύγουν με το να κάνεις ότι
δεν τους βλέπεις...Ξέρουν αυτοί πως να δουλέψουν και με τρόπο
και χωρίς τρόπους...Είναι όντα αιώνια και αξιοποιούν τις
γνώσεις που έχουν...Είναι όπου μπορείς να σκεφτείς, ειδικά
στην σύγχρονη εποχή είναι διαρκώς κοντά μας, άσχετα ποσο φαίνεται
η άμεση ή έμμεση επηροή τους....
Λογικά το νερό στο παραπάνω χωριό θα έχει δαιμονίσει και άλλους έτσι ;
Δαίμονες που καιροφυλακτούν (και) στα νερά ....σαν τους κροκόδειλους !!!!! Τι άλλο θα ακούσουμε - διαβάσουμε ....
Και τέλος πάντων μια και ξέρεις αρκετά περί δαιμόνων : Τι είναι αυτοί οι "δαίμονες" ; Παιδιά του διαβόλου ; "Θυγατρικές" του ; Η θρησκεία αναφέρει ΤΟΝ σατανά , όχι τους σατανάδες από ότι γνωρίζω . Πως προέκυψαν πολλοί ; Τους δημιούργησε και τους στέλνει το αφεντικό τους επειδή δεν μπορεί να προλάβει όλες τις δουλειές ;
Μπορεί να σκεφτόμουν την πρόσβαση του ατόμου στα Ακασικά, την περίπτωση μιας διχασμένης προσωπικότητας, την πιθανότητα λειτουργίας του υποσυνείδητου μέρους του εγκεφάλου κλπ.
Όσον αφορά τη Μόρα, τα incubi - succubi κλπ, δεν έχω αναφέρει ποτέ ότι δέχομαι άκριτα την κάθε αναφορά σε αυτά ως αληθινή.
Σε αρκετά θέματα έχω δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση τους στη λαϊκή συνείδηση ή με τις δοξασίες που υπάρχουν αναφορικά μ' αυτά αλλά ποτέ δεν είπα ότι κάθε περίπτωση είναι και πραγματική.
Μπορεί να είναι μια περίπτωση όπου κάποιος βλέπει έναν πολύ δυνατό εφιάλτη κατά την διάρκεια του ύπνου του, μπορεί να είναι ένα στάδιο μιας ακούσιας αστρικής προβολής, μπορεί να είναι κάποιες σκεπτομορφές στις οποίες οι άνθρωποι να είναι επιρρεπείς κ.α.
Γενικότερα ως άνθρωπος δεν τείνω προς την δαιμονοληψία/δεισιδαιμονία/δαιμονοφοβία.
Επίσης, είναι διαφορετικό πράγμα το ενδεχόμενο ύπαρξης της Μόρας ή των incubi/succubi που θεωρητικά δρουν κατά κύριο λόγο στο Αστρικό πεδίο και διαφορετικό το ενδεχόμενο κατάληψης ενός σώματος από μια άϋλη οντότητα στο Φυσικό πεδίο.

In anticipation of my resurrection...
Έχει να κάνει με τη γνωστή μας Aναζήτηση που βρίσκεται πάνω δεξιά στην οθόνη
κ που πρέπει να χρησιμοποιούμε για να μην ανοίξουμε ένα θέμα που έχει ήδη
ανοιχτεί κ μπλα μπλα μπλα..
Aπό την αρχή που δοκίμασα να τη χρησιμοποιήσω είχα αρκετές δυσκολίες..
αργούσε πάρα μα πάρα πολύ κ στο τέλος μου έβγαζε μισά αποτελέσματα.
Tον τελευταίο καιρό όμως η αναζήτηση δεν υφίσταται καθόλου για μένα. Kαθημερινά
κάνω "τεστάκια" χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά, ή βάζοντας ακόμα κ τον τίτλο κάποιου
θέματος copy-paste! Έχω κάνει κάθε είδος "δοκιμής" τσεκάροντας κ ξετσεκάροντας διάφορα,
όμως το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο!
"Kανένα αποτέλεσμα δεν βρέθηκε"..
Θα'θελα να ρωτήσω.. αυτό είναι κάτι που συμβαίνει μόνο σε μένα κ θα πρέπει να το ψάξω
κάπως αλλιώς ή είναι ένα γενικότερο φαινόμενο;
Edited by - Valnta on 24/03/2004 12:15:56
Edited by - Valnta on 24/03/2004 12:16:46
Αν θέλεις, κάνε το ίδιο και γράψε εδώ τα αποτελέσματα της αναζήτησης, μήπως και βρούμε κάποιαν άκρη...
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Mάλλον η Aναζήτηση αρέσκεται στο να αναζητάει τη λέξη αναζήτηση...
με τον Castaneda όμως όπως κ με διάφορα άλλα πρέπει να'χει τσακωθεί...
Anyway...thank you amalia!!![]()

quote:
Anyway...thank you amalia!!![]()
Εσύ καλώς ήρθες!
(κοινώς you wellcome)
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ίσως το γνωρίζεις, αλλά για καλό και για κακό θα το γράψω. Όταν κάνεις αναζήτηση μίας λέξης ή έκφρασης καλό θα είναι να περιορίζεις τη μηχανή (search engine) από την άσκοπη αναζήτηση σε περιοχές της βάσης δεδομένων που είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει αυτό που θέλεις να βρεις. Έτσι για παράδειγμα τον Castaneda είναι λίγο δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να τον βρεις στην περιοχή "Τεχνικά θέματα", και αν υπάρχει, θα αναφέρεται σε κάτι άσχετο με αυτόν. Οπότε περιόρισε την αναζήτησή σου σε συγκεκριμένες περιοχές του forum και θα δεις αποτέλεσμα. Στη φόρμα αναζήτησης θα δεις κάποιες επιλογές που σου προσφέρονται... προσπάθησε να τις εκμεταλλευθείς.
Συγγνώμη αν τα παραπάνω σου ήταν ήδη γνωστά.
φιλικά
--Je^3--
..."follow me" the wise man said, but he walked behind...
Τώρα ο επόμενος ταλαίπωρος που θα ψάχνει στη λειτουργία της αναζήτησης κάποιο θέμα για τον Castaneda, θα βρει σίγουρα αποτελέσματα και στα "Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις"!!! ![]()
![]()
![]()
κάνε κλικ!![]()
quote:
Μπράβο jejeje!Τώρα ο επόμενος ταλαίπωρος που θα ψάχνει στη λειτουργία της αναζήτησης κάποιο θέμα για τον Castaneda, θα βρει σίγουρα αποτελέσματα και στα "Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις"!!!
Ας βρει... δεν θέλω να υποβιβάσω το επίπεδο των συμμετεχόντων (άκου ταλαίπωρος.. τσσ τσσ τσσ) αλλά αν κάποιος ψάχνει να βρει πληροφορίες για τον Castaneda στο συγκεκριμένο forum... μπράβο του. Την αρχή άλλος την έκανε!! Φυσικά αν θέλεις μπορείς να αλλάξεις το σύνολο των αναφορών στον "Castaneda" στο συγκεκριμένο topic σε "Μπάρκουλη". Εκτός και αν οι ταλαίπωροι ψάχνουν και πληροφορίες για τον Μπάρκουλη!!
Ελπίζω να έπιασες το υπονοούμενο.
Με πολύ αγάπη
--Je^3-- (ο ταλαίπωρος αναζητητής του Castaneda)
..."follow me" the wise man said, but he walked behind...
1ον: Βάζω αναζήτηση "Castaneda"
όπως ήτο αναμενόμενο, βγήκε και το παρόν τόπικ στην αναζήτηση
2ον: Βάζω αναζήτηση "Μπάρκουλη" και "Μπάρκουλης"
στην πρώτη περίπτωση μου βγάζει μεταξύ των θεμάτων (4 για την ακρίβεια) και το τόπικ όπου γράφουμε. Στη δεύτερη μου βγάζει 2 τόπικ, όχι όμως και το παρόν.
Ειδικά αυτό με το "Μπάρκουλης", είναι πολύ κβαντικό! Ενώ με το "Μπάρκουλη" με βγάζει στο παρόν θέμα, με το "Μπάρκουλης" δεν μου δίνει παρά δύο άλλα θέματα, όχι όμως και το παρόν τόπικ . Ωστόσο, αφού το αναφέρω στο μήνυμά μου (το "Μπάρκουλη με -ς- στο τέλος), στην επόμενη αναζήτηση θα βγαίνει και το παρόν τόπικ στη λέξη - κλειδί "Μπάρκουλης". Δηλαδή, η παρατήρηση και το πείραμα, άλλαξε το αποτέλεσμα!!!![]()
Και εν τέλει, το ότι "παντού υπάρχει ένας μύθος" ήταν γνωστό. Οχι όμως και το "παντού υπάρχει ένας Μπάρκουλης!"
Το υπονοούμενο όμως...δεν το έπιασα ![]()
κάνε κλικ!![]()
Προτείνω το παρόν τόπικ να μετονομαστεί σε:
"Αναζητώντας τον Μπάρκουλη"
κάνε κλικ!![]()