- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
strangerz2, το αν ανοίγω εγώ ή ο think math πόρτες είναι αδιάφορο. Σημασία έχει ότι επιστήμη ερευνά τα πάντα και αμφισβητεί τα πάντα(και τον ίδιο της τον εαυτό). Ας πούμε ο τρέχα θα σου πει να τον πιστέψεις ότι ο Λένσκι διέψευσε την εξέλιξη. Εγώ θα σου πω ΑΠΛΩΣ να διαβάσεις την εργασία του και να δεις την εξέλιξη να δουλεύει. Η έρευνες γίνονται και επαλήθευουν την εξέλιξη. Τα μεγαλοσύμφεροντα των πετρελαιάδων της Αμερικής ΔΕ θέλουν την εξέλιξη να γίνει γνωστή και πριμοδοτούν τη δημιουργία μιας κυρίως λογοτεχνικής και δημοσιογραφικής αμφισβήτησης. Ο καθένας διαλέγει ποιους θέλει να εμπιστευτεί. Τα φράγκα ή την αλήθεια...
Σωστό αυτό για την επιστήμη,έτσι πρέπει να είναι πάντα.Είναι όμως?
Απλά πιστεύω οτι υπάρχει επιστημονικό κατεστημένο και κάποια πράγματα που γράφονται στα βιβλία,δέν είναι αλήθεια.Αποψή μου.
Η προσωπική έρευνα είναι οτι καλύτερο μπρούμε να κάνουμε για να μάθουμε την αλήθεια.Δέν θα έρθει κανένας να μας πεί τί ισχύει και τί όχι.
Όπως και να χει,αυτό που έχει σημασία είναι η εξέλιξή μας.Δέν θα πρέπει να μένουμε στο "ο θεός έφτιαξε την γή και τους ανθρώπους",ή στο γεγονός οτι έχουμε θεωρητικές γνώσεις φυσικής,δέν κατανοήσαμε το σύμπαν μόνο με αυτές τις γνώσεις που έχουμε.Πάντα πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά.Μήν πάρουμε το παράδειγμα των φανατικών και δογματικών χριστιαννών και άλλων θρησκειών,ή των "παγομένων" επιστημόνων.
Edited by - strangerz2 on 15/06/2010 20:20:08
To κατεστημένο δεν αντέχει στην αλήθεια. Αργά ή γρήγορα θα υποχωρήσει. Υπάρχει το παράδειγμα της θεωρίας της κίνησης των ηπείρων. Αυτός που τη διατύπωσε έφαγε το ΜΕΓΙΣΤΟ βρισίδι από το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής κοινότητας. Κανένας δεν του απαγόρεψε να μιλάει όμως. Παρουσίασε τα στοιχεία του, αργότερα ήρθαν άλλοι και παρουσίασαν και άλλα (πολλοί εκ των οποίων αρχικά νόμιζαν ότι θα έβρισκαν στοιχεία εναντίον της θεωρίας και τελικά βρέθηκαν να προσκομίζουν στοιχεία υπέρ κτλ ) και τελικά με τη συσσώρευση στοιχείων καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είχε τελικά δίκαιο και σήμερα η επικρατούσα θεωρία είναι αυτή της κίνησης των ηπείρων... Συμπέρασμα; Η αλήθεια όσο υπάρχει η επιστημονική μέθοδος θα έρχεται στην επιφάνεια...
quote:
Δεν υπήρξαν οι μεταλλάξεις, που με την θεωρία της εξέλιξης, μεταξύ, όλων των ειδών, δεν συνέβησαν...Ότι ήταν λιγότερες ο γενιές και χρονικές συνθήκες, που απαιτούνταν ,για να φτάσουμε απο την αμοιβάδα στον άνθρωπο, οπως λέει η θεωρία της εξέλιξης... Λέει,δλδ, ότι σε χ εκατομμύρια γενιές, έγιναν όλα τα ζώα, που υποτίθεται υπήρξαν και εξελιχθήκαν,όταν στα βακτήρια,με περισσότερες γενιές,δεν έγιναν ούτε μια, απο είδος σε έιοδς...Αν με εννοείς
Αν αυτό είναι το επιχείρημα σου,τρέχα, δεν έχεις καταλάβει ΟΥΤΕ την εξέλιξη ΟΥΤΕ το πείραμα. Πρώτον οι ρυθμοί αναπαραγωγής των βακτηρίων είναι πάνω κάτω ίδιοι και στο εργαστήριο και στον έξω κόσμο. Περίπου μια διαίρεση το μισάωρο. Οπότε οι γενιές που μεσολαβούν μεαταξύ εμφάνισης ζωής και εμφάνισης πολυκύτταρου οργανισμού είναι ΠΕΡΙΠΟΥ όσα μισάωρα χωράνε μεταξύ του 3.7 δις χρόνια πριν και του 1 δις χρόνια πριν. Δηλαδή περίπου 47.304.000.000.000, περίπου 47 ΠΕΝΤΑΚΥΣ γενιές. Στο εργαστήριο μέσα σε 20 χρόνια είχαν τον αντίστοιχο αριθμό γενεών, περίπου 44 000 αν θυμάμαι καλά. Σε είχα ξαναρωτήσει, τι περιμένεις να γίνει σε τόσες γενιές;
Επίσης, οι γενιές που χρειάστηκαν για να γίνει εξελιχθεί ο άνθρωπος είναι περίπου 6 000 000 χρόνια/30 χρόνια η γενιά( σε αντίθεση με το μισάωρο του βακτηρίου) =200 000 γενιές. Και μιλάμε για αλλαγή του 1.6% του DNA. Στις E.coli παρατηρήθηκαν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ αλλαγές στο γενετικό υλικό. Για την ακρίβεια μιλάνε για ΔΙΣ μεταλλάξεις. ΔΙΣ.
Τέλος μια παράμετρος που ξεχνάς, και που αναφέρει το πείραμα ρητά, είναι η σταθερότητα του περιβάλλοντος το οποίο δημιουργούσε τη φυσική επιλογή. Δηλαδή έφτασαν σε ένα peak or plateau όπως λέει αυτολεξί η έρευνα δηλαδή ένα σημείο προσαρμογής στο περίβαλλον το οποίο δεν άλλαζε επομένως δεν είχαν εξελικτική πίεση ώστε να εξελιχθούν περισσότερο. Αυτό που πιστοιποιεί η έρευνα είναι τα όντα προσαρμόζονται στο περιβάλλον και εμφανίζουν ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ χαρακτηριστικά,δηλαδή εξέλιξη.
Τώρα το να προσπαθείς να αντιστοιχίσεις 2 άσχετους ζωντανούς οργανισμούς, τον άνθρωπο και την E.coli, προσπαθώντας να βγάλεις "μαθηματικούς κανόνες" ακριβείς, είναι κάτι που δεν έχουν κάνει ούτε οι μεγάλοι βιολόγοι. Ας πούμε μια παράμετρος είναι, η α-σεξουαλική αναπαραγωγή των βακτηρίων ΕΝΑΝΤΙ της σεξουαλικής των ανθρώπων, δηλαδή 2 φύλα τα οποία ανταλλάζουν γονίδια.
Συμπέρασμα; Διάβασε επιτέλους από τις πηγές της την εξέλιξη ΟΧΙ από διάφορους αγύρτες. Μάθε ακριβώς πώς δουλεύει. Ρώτα και κανένα και μετά βγάλε συμπεράσματα
Α παρεπιπτόντως, τσέκαρε τι λέει για το πείραμα του Λένσκι ο Behe του ευφυούς σχεδίου ή τι γράφουν στην conservapedia οι ομοϊδεάτες σου για να δεις ΠΟΙΟΣ τελικά επαληθεύεται από την εξέλιξη.
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να το πιάσουμε από την αρχή. Να μου πεις τι καταλαβαίνεις ΕΣΥ ότι είναι η εξέλιξη και εγώ να σε διορθώνω. Ας ξεκινήσουμε με τι εννοείς εσύ όταν λες πείραμα και επιστήμη
Edited by - IndustrialAngel on 15/06/2010 20:52:01
γενεών, που είχαν, ώστε να μελετήσουν το φαινόμενο της εξέλιξης...
Γίνανε αλλαγές, αλλά, όχι μεταλλάξεις απο ειδος σε ειδος, ξαναλέω, παρά το γεγονός, ότι οι γενιές των βακτηρίων, ήταν πολύ περισσότερες, ή ίδιες, θα σε γελάσω τώρα, με όσες, υποτίθεται σύμφωνα με την θεωρία του Δαρβίνου, ότι χρειάστηκαν, για να γίνει η αμοιβάδα άνθρωπος....
αυτό, θέτει ένα προβληματισμό, δεν νομίζεις;...
Τα άλλα, είναι εκτός θέματος εδώ καιρό, ελπίζω, κάποτε να το καταλάβεις..Το ξέρω ότι είμαι αισόδοξος άνθρωπος, αλλά, τι να κάνουμε, αργεί η ..μετάλλαξη...
Πρώτον ΠΟΥΘΕΝΑ στο πείραμα δε λέει ότι αυξήθηκε με κάποιο τρόπο η ταχύτητα αναπαραγωγής τη Ε.coli. Το βακτήριο αυτό αναπαράγεται με παραπλήσιους ρυθμούς είτε εργαστηριακά είτε εξωεργαστηριακά
Δεύτερον, η διαδικασία που αναφέρεις από μονοκύτταρους σε πολυκύτταρους χρειάζεται δις χρόνια που αντιστοιχούν σε ΠΕΝΤΑΚΥΣ γενεές. Αν ήταν με 20 χρόνια να κάνουμε τέτοια πράγματα...δε θα είχαμε εξέλιξη, θα είχαμε υπερεξέλιξη. Τρίτον, από πίθηκο σε άνθρωπο θέλουμε 200 000 γενεές, και λέω λίγες, και σου έδειξα τις πράξεις. Πιάσε την πληροφορία από την αρχή.
Τρίτον, ξέρεις ότι η E.coli ζει στο έντερο του ανθρώπου; Τα βακτήρια δεν είναι κάτι το φανταστικό είναι κάτι που έχουμε γύρω μας. Οι ρυθμοί που πολλαπλασιάζεται είναι αντίστοιχοι.
quote:
ήταν πολύ περισσότερες, ή ίδιες, θα σε γελάσω τώρα, με όσες, υποτίθεται σύμφωνα με την θεωρία του Δαρβίνου, ότι χρειάστηκαν, για να γίνει η αμοιβάδα άνθρωπος
Να μας πεις ΤΙ λέει εσύ με πηγές. Και θα δεις εσύ ο ίδιος ότι κάνεις λάθος.
quote:
Γίνανε αλλαγές, αλλά, όχι μεταλλάξεις απο ειδος σε ειδος,
Όρισε τι εννοείς είδος, αλλαγή και μετάλλαξη για να συνενοούμαστε...
Προτείνω να πάρουμε την πληροφορία από την αρχή, αλλιώς θα αναγκαστώ ΠΑΛΙ να σε κατηγορήσω για παραπληροφόρηση.
Edited by - IndustrialAngel on 15/06/2010 22:17:42
Edited by - IndustrialAngel on 15/06/2010 22:20:56
Υπάρχουν κάποια νούμερα
7,500
Generations of humans since the emergence of Homo sapiens
125,000
Generations since the emergence of the first Homo species
Μόνο το γένος homo (χωρίς να μετράνε το γένος pithecus) υπάρχει εδώ και 125 000 γενεές.Καμία σχέση με τα νούμερα που θες να βγάλεις
Απλό είναι...
quote:
ήταν όσες ήταν κι οι γενεές για να γίνουν όλα τα είδη που πέρασαν απο τη γη, σύμφωνα με τη Δαρβίνιο θεωρία
όχι και πάλι όχι. Αφού τα νούμερα σε διαψεύδουν. Δεν το γράφει ΠΟΥΘΕΝΑ το πείραμα. Κανένα βιβλίο δε λέει ότι είναι μόλις 44000 γενεές μέσα σε 3 δις χρόνια.
Ως άνθρωπος που έχει μελετήσει σε ΜΕΓΑΛΟ βάθος την εξελικτική θεωρία σου λέω ότι κάνεις λάθος και να την ξανακοιτάξεις.
Η Ε.coli ζει και στο στομάχι του ανθρώπου, σε 80 χρόνια ζωής πχ τι θα έπρεπε να γίνεται; Να βγάζουμε δεινοσαύρους από τον πισινό μας;
Εφόσον η Ε.coli δεν εφευρέθηκε το 88 που ξεκίνησε το πείραμα αλλά υπάρχει εδώ και εκατομύρια, ίσως και περισσότερα, χρόνια η γενιές που αντιστοιχούν στην ύπαρξή της σε αυτά τα χρόνια είναι ΠΟΛΛΕΣ περισσότερες από τις 44000 που είδαμε στο πείραμα. Η ίδια η Ε.coli υπάρχει περισσότερα χρόνια και περισσότερες γενιές, πώς γίνεται μόνο ένα στιγμιότυπο της ύπαρξης της να είναι ο ίδιος αριθμός γενεών; Και να ταυτίζεται με τις γενιές ΟΛΩΝ των ζώντων οργανισμών;
Το πείραμα δεν μελετάει, ούτε διατείνεται, την εξέλιξη από την αρχή του χρόνου. Δεν κάνει προσομοίωση σύμπαντος. Το πείραμα γενικώς δεν είναι έτσι. Μελετήσανε κάτω από εκτεταμένο χρόνο το βακτήριο για να δουν ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ οι αρχές της εξέλιξης. ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ. Αν είναι δυνατόν, να μπορούσαμε να κάνουμε replay 4 δις χρόνια γεγονότων μέσα σε 20 χρόνια στο εργαστήριο.
Ξαναλέω, μη λες τι λέει η εξελικτική θεωρία όταν δεν την έχεις διαβάσει. Εν πάσει περιπτώσει τρέφω μεγάλες αμφιβολίες για την κατανόηση σου μιας επιστημονικής θεωρίας όταν εσύ ο ίδιος χρησιμοποιείς λάθος τους βασικότερους όρους της. μέταλλαξη και πρόγονος(που τον βάφτισες πρωτόζωο) για παράδειγμα.
Μετά από όλα αυτά η προσωπική μου άποψη είναι ότι το θέμα αυτό ότι είχε να δώση το έδωσε , και η περαιτέρω συνέχισή του όπως εξελίσσεται δεν έχει πλέον κανένα νόημα .
*
Έχω ξεκινήσει μια προσπάθεια αλλού να παρουσιάσω την εξέλιξη με συνεκτικό και κόσμιο τρόπο...
Edited by - IndustrialAngel on 16/06/2010 01:23:37
Βιομηχανικέ μου, δεν μπορεί να εισαι τόσο βλάκας να μην καταλαβαίνεις τι γράφω...Το έχω διαπιστώσει κι απο άλλα θέμτα, ότι το μόνο που σε ενδιαφέριε είναι να βγάλεις εμένα ανίκανο...Αγόρι μου, οι ,...προσωπικές φιλοδοξίες, ας μείνουν έξω απο το διάλογο....
Σου γράφω για τελευταία φορά, για να βεβαιωθώ, για οτ αν είσαι βλάκας, ή το κάνεις επίτηδες..
Το πείραμα, έγινε με βακτήρια, γιατί πολλαπλασιάζονται με γρηγορότερο απο τα άλλα ζώα ρυθμούς και θα βοηθούσε στην έρευνα, για το πως οι εκατομμύρια γενιές, επηρεάζουν την εξέλιξη, κατά τον Δαβίνο..Είδαν, λοιπόν, ότι παρά το ότι υπήρξαν αλλαγές, δεν έγινε καμία σημαντική μετάλλαξη, σε νέο είδος,όταν οι γενιές, ήταν όσες οι γενιές όλων των ειδών που πέρασαν απο τον πλανήτη γη...Αν επανέλθεις, θα καταλάβω γιατί το κάνεις...Πρόσεξε...