- 12 STRAND DNA ACTIVATION+INDIGO - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:quote:
μήπως είσαι πλάτανος(=plane)?
Καλή μου φίλη Avallon.
Έπεσες πάρα πολύ κοντά
Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;
Eυτυχώς γιατί δε θα άντεχα τρίτη μαντεψιά!
Είναι αυτό που λένε μια του κλέφτη δυο του κλέφτη... ![]()
Sofia7 το site που μας παρέθεσες είναι γενικώς παραδεκτό ότι είναι το καλύτερο παγκοσμίως και νομίζω το γνωστότερο για φωτογραφίες και screensavers/wallpaper. Eγώ έχω κατεβάσει πάνω από 100 τα έχω χωρίσει σε κατηγορίες και από το webshots manager τα έχω ρυθμίσει να μου αλλάζουν κάθε μέρα. Ετσι δεν πλήττω ποτέ!

ΠΑΣΧΑΛΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΕΝΑ e-mail ΜΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ;
ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΡΙΓΜΑΤΩΝ;
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΚΑΤΙ.
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥΦΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΙ ΚΑΙ ΧΤΙΖΑΝΕ ΟΠΟΥ ΛΑΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΑ ΜΑΝΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΔΕ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΡΙΓΩΝΩΝ. ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΑΥΤΟ;
ΑΠΛΟ
ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΙΓΜΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΥΦΟΙΪΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΣΜΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.΄
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ARCHON

quote:
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΚΑΤΙ.Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥΦΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΙ ΚΑΙ ΧΤΙΖΑΝΕ ΟΠΟΥ ΛΑΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΑ ΜΑΝΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΔΕ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΡΙΓΩΝΩΝ. ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΑΥΤΟ;
ΑΠΛΟ
ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΙΓΜΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΥΦΟΙΪΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΣΜΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ARCHON
Φίλε ARCHON μπορείς να μας παραθέσεις τις πηγές σου ή τουλάχιστον να μας πεις πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα?

Θα ήθελα να δώσω ένα πίνακα με το υψόμετρο των υψηλότερων βουνών της Ελλάδας.
Ονομασία βουνού Υψόμετρο Γεωγραφικό Διαμέρισμα
Ολυμπος 2.917 Μακεδονία
Σμόλικας 2.637 Ηπειρος
Καϊμακτσαλάν 2.524 Μακεδονία
Γράμμος 2.520 Ηπειρος
Γκιώνα 2.510 Κεντρική Ελλάδα
Όπως φαίνεται, ο Όλυμπος είναι μόνο 280 μέτρα ψηλότερος από το Σμόλικα και η μεταξύ τους απόσταση 150 χιλιόμετρα, οπότε υποθέτω ότι δεν θα υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των δυο κορυφών. Με αυτά τα δεδομένα, η σύγκριση των υψόμετρων φαίνεται αδύνατη.
Θυμηθείτε ότι στην Μυκηναϊκή Ελλάδα του 2.000-1.200 π.Χ. η γεωμετρία ήταν σε νηπιακή κατάσταση (αν υπήρχε καν). Ο Πυθαγόρας έζησε πολλούς αιώνες αργότερα. Άρα δεν ισχύει η θεωρία των όμοιων τριγώνων.
Στην κλασσική εποχή θα επαληθεύτηκε σίγουρα ότι ο Όλυμπος ήταν το ψηλότερο βουνό, αλλά εμείς αναφερόμαστε στην εποχή 2000 με 1000 π.Χ.
Μόνο κάποιος με ανεπτυγμένη τεχνολογία μπορεί να μετρήσει το υψόμετρο των βουνών, αλλά απ' ότι γνωρίζουμε μέχρι την εποχή του Ομήρου, αυτή η τεχνολογία δεν υπήρχε.
Πως λοιπόν ήταν σίγουροι ότι ήταν πράγματι το ψηλότερο βουνό ο Όλυμπος;
Οι προβληματισμοί σου έρχονται να συναντήσουν τους δικούς μου και γι'αυτό έθεσα αρχικά δειλά το θέμα αλλά βλέπω τώρα ότι τεκμηριώνονται από τα γραφόμενά σου...
Αν κάποιος μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση του Κώστα και σε αυτά που έγραψε αναμένω με αγωνία ![]()

Δεν μπορώ να μην απαντήσω στην απορία και των δύο σας !!
Σε προηγούμενο μήνυμα έγραψα ότι ο Ολυμπος ήταν το πρώτο βουνό
που δημιουργήθηκε και φάνηκε πάνω από την θάλασσα, εξ ου και το
όνομα του το αρχικό Κόλυμπος.
Η οροσειρά της Πίνδου κορφή της οποίας είναι ο Σμόλικας δημιουργήθηκε πολύ αργότερα.
Για να μην ξαναγράφω τα ίδια κάντε ένα κόπο και διαβάστε ξανά το μήνυμα της Ελπίδας για τις χρονολογίες γέννησης των βουνών.
αλλά θέλεις να μας πείσεις ότι κάτι που έγινε εκατομμύρια χρόνια πιο πριν φαντάζομαι πριν τους προϊστορικούς χρόνους έχει μεταφερθεί σα γνώση προφορική στους μετέπειτα αρχαίους Ελληνες
Η μήπως οι αρχαίοι μας πρόγονοι ζούσαν "εν τη γεννέσι" αυτού του όρους για να ξέρουν ότι είναι το πρώτο? Αλλά και αν ακόμα είναι έτσι τα πράγματα δε σημαίνει ότι ένα βουνό που "εμφανίστηκε" πρώτο είναι απαραίτητα και το πιο ψηλό και αφού μάλιστα είναι τόσο μικρή η διαφορά από το επόμενο ψηλότερο...
Κάτι δε κολλάει... για εξηγήσου καλύτερα...μπορεί εγώ να μη κατάλαβα καλά...

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και ελπίζω να έχει συνέχεια.
Αγαπητή Σοφία7,
Δε διαφωνώ ότι ο Όλυμπος είναι το αρχαιότερο βουνό της Ελλάδας (140 εκ.ετ.).
Τα τελευταία 100 χρόνια έχουν γίνει πολλές γεωλογικές έρευνες που το αποδεικνύουν με τη μέθοδο του άνθρακα14, αργού-κρυπτού, και άλλων ραδιοϊσοτόπων. Αυτές οι έρευνες προϋποθέτουν γνώσεις πάνω στη ραδιενέργεια και τη σχάση του ατόμου και οι μετρήσεις γίνονται σε πυρηνικά εργαστήρια.
Δε θα μου φαινόταν απίθανο οι Έλληνες του 2000-1000 π.Χ. να γνώριζαν ότι ο Όλυμπος είναι το αρχαιότερο βουνό της Ελλάδας.
Το ερώτημα είναι "πως" είναι δυνατό να το γνωρίζουν;
Τα βιβλία της ιστορίας μας διαβεβαιώνουν ότι δεν γνώριζαν για τη ραδιενέργεια και τη σχάση του ατόμου.
![]()
![]()
![]()
Edited by - κώστας on 31/05/2003 19:42:22
quote:
Φίλε plane,Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι ότι κατά την Μεσοζωική περίοδο, δηλ. περίπου 140.000.000 πριν η πρώτη ορογενετική κίνηση ανύψωσε πάνω απο την θάλασσα την Πελαγονική οροσειρά που περιελάμβανε την βορεια Μακεδονία(Πελαγονία), τον Όλυμπο, την ανατολική Θεσσαλία και την βόρεια Εύβοια. Πρίν απο μόνο 35.000.000 σχηματίστηκε η οροσειρά της Πίνδου, ο υπόλοιπος ελληνικός χώρος απο το Ιόνιο μέχρι την Μικρά Ασία και τις νότιες περιοχές της Κρήτης. Περίπου την ίδια περίοδο φάνηκαν οι υψηλότεροι ορεινοί όγκοι των Άλπεων, των Πυρηναίων και των Ιμαλαίων. Άρα ο πολιτισμός του ελλαδικού χώρου αναπτύχθηκε περίπου 100.000.000 νωρίτερα !!!
Ελπίζω να σε κάλυψα
Αγαπητή Σοφία συνιστώ ψυχραιμία. Άλλο πράγμα η ορογένεση και άλλο η απαρχή ενός πολιτισμού. Το καίρο που γεννήθηκε ο Όλυμπος η Γη ήταν ένα εξαιρετικά αφιλόξενο μέρος στο όποιο ο άνθρωπος δεν είχε κάνει ακόμα την εμφάνιση του. Όσον αφορά την μέτρηση του ύψους ενός βούνου θεωρώ ότι ένας λαός ο οποίος έχει αναπτύξει την ναυσιπλοία και μπορεί να προσανατολίζεται με την βοήθεια των αστερισμών έχει τις στοιχείωδεις μαθηματικές - γεωμετρικές γνώσεις για ένα τέτοιο υπολογισμό. Αν μιλάμε πάντα για το 2000 π.Χ. Γιατί πιστεύω ότι η παράδοση που θέλει τον Όλυμπο να είναι το ψηλότερο βούνο και κατοικία των Θέων είναι μάλλον παλαιότερη. Όπως και τα μαθηματικά άλλωστε. Πάντως γενικά θεωρώ πολύ μικρή πρόκληση για τους προγόνους μας την μέτρηση του ύψους ενός βουνού.
Όλυμπος ήταν κοινή ονομασία βουνών σε διάφορες περιοχές του Ελλαδικού χώρου. Έτσι υπάρχει ή υπήρχε ο Όλυμπος στη Θεσσαλία, Όλυμπος στη Λέσβο, στην Αττική, στην Ηλεία, στην Κρήτη, στη Σκύρο, στην Κάρπαθο, στη Μυσία, στη Βιθυνία κ.α.
Στο 6ο βιβλίο της Οδύσσειας υπάρχει μια παράξενη περιγραφή για τον Όλυμπο.
Αφού η Αθηνά επισκέφθηκε τη Ναυσικά και της έδωσε οδηγίες για την βοήθεια που έπρεπε να δώσει στον Οδυσσέα, κατόπιν πήγε στον Όλυμπο...
quote:
εκεί που είναι η κατοικία των θεών. Εκεί δεν φυσάνε ποτέ δυνατοί άνεμοι, εκεί δεν βρέχει ούτε χιονίζει ποτέ. Αλλά παραμένει πάντα ηλιόλουστος και με απόλυτη γαλήνη του φωτός, εκεί οι θεοί ζουν παντοτινά γαλήνιοι. Εκεί πήγε η θεά αφού έδωσε οδηγίες στη Ναυσικά. (απόδοση δική μου από τα Αγγλικά)
Είναι αδύνατο ο Όμηρος που γνώριζε άριστα τη γεωγραφία ολόκληρης της Μεσογείου να μη γνώριζε ότι στον Όλυμπο της Θεσσαλίας και βρέχει και χιονίζει και φυσάνε μανιασμένοι άνεμοι.
Οπότε απ' αυτά μπορούμε να πούμε ότι ο Όλυμπος καθώς και η Υπερβόρεια είναι εξωκοσμικές, φανταστικές, μυθολογικές τοποθεσίες, για τις οποίες μόνο κάποιοι μύστες γνωρίζουν την αλήθεια.
quote:
Είναι αδύνατο ο Όμηρος που γνώριζε άριστα τη γεωγραφία ολόκληρης της Μεσογείου να μη γνώριζε ότι στον Όλυμπο της Θεσσαλίας και βρέχει και χιονίζει και φυσάνε μανιασμένοι άνεμοι.
Φίλε Κώστα ξεχνάς κάτι πολύσημαντικό... Εκείνη την εποχή το κλίμα στην Ελλάδα ήταν από πολύ εύκρατο έως τροπικό (η πανίδα που απεικονίζεται σε αγγεία το επιβεβαιώνει, λιοντάρια, ύαινες,ελέφαντες)άλλωστε το ημίγυμνο ντύσιμο των αρχαίων είναι η πιο περίτρανη απόδειξη.

Ούτε το κλίμα ήταν πολύ διαφορετικό από σήμερα, αν εξαιρέσουμε το σημερινό νέφος και την αποψίλωση των δασών.
Και εμείς σήμερα τον Ιούλιο και Αύγουστο φοράμε κοντομάνικα και σορτσάκια. Να το πω το "ημίγυμνο ντύσιμο των νεοελλήνων"; ![]()
Το αστείο είναι πως σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, εδώ ζούσαν τότε οι Στυμφαλίδες όρνιθες, ο λέων της Νεμέας, η Λερναία ύδρα, κένταυροι, γίγαντες, κύκλωπες, ο μινώταυρος, σειρήνες, και άλλα περίεργα τερατόμορφα όντα, τα οποία, κάποιοι χωρίς οικολογική συνείδηση εξαφάνισαν. ![]()
![]()
![]()
Τώρα που το σκέπτομαι καλύτερα, αναρωτιέμαι αν η Ελληνική μυθολογία αναπτύχθηκε πράγματι ανάμεσα στο 2.000 – 1.000 π.Χ. ή πολλές χιλιάδες χρόνια πιο πριν, τότε που τα προαναφερόμενα ζώα και τερατόμορφα όντα ζούσαν στο φυσικό τους περιβάλλον.
quote:
Τώρα που το σκέπτομαι καλύτερα, αναρωτιέμαι αν η Ελληνική μυθολογία αναπτύχθηκε πράγματι ανάμεσα στο 2.000 – 1.000 π.Χ. ή πολλές χιλιάδες χρόνια πιο πριν, τότε που τα προαναφερόμενα ζώα και τερατόμορφα όντα ζούσαν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Οντως για σκέψου το καλύτερα... υπήρχε και η Αθήνα της σύγχρονης Ατλαντίδας του 9000πΧ. ![]()

quote:
Οντως για σκέψου το καλύτερα... υπήρχε και η Αθήνα της σύγχρονης Ατλαντίδας του 9000πΧ.
Εδώ δημιουργείται ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα.
Αυτά που αποδίδουμε στους αρχαίους προγόνους μας, είτε λέγονταν Έλληνες είτε Αχαιοί, για τα οποία σήμερα νοιώθουμε περήφανοι, μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν τα δημιούργησαν οι ίδιοι αλλά τα κληρονόμησαν από άλλους αρχαιότερους προγόνους.
Αν τυχόν αποδείξουμε ότι π.χ. την Οδύσσεια δεν την έγραψε ο Όμηρος το 800 π.Χ. αλλά το 12.000 π.Χ. αυτό θα μας κάνει να νοιώθουμε λιγότερο ή περισσότερο υπερήφανοι; ![]()
![]()
![]()
Από την άλλη, θα είμαστε ο μόνος λαός με ιστορία 15.000 + χρόνων.
ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΤΟ 9.000 π.Χ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟ 9.000 π.Χ. ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΠΤΥΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.
ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON
Y.Γ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΡΙΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ

quote:Φίλε ARCHON αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟ 9.000 π.Χ. ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΠΤΥΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.
Πιστεύω πως μπορεί και να μην τη λέγανε Αθήνα. Ίσως ο Πλάτων να την ονομάζει Αθήνα για να μη μπερδέψει τον αναγνώστη. Προσπαθώ να αναλύσω το θέμα σε άλλο forum για τη χαμένη Αθήνα.
Και το όνομα Έλληνες είναι μεταγενέστερο. Πιθανότερο για εκείνη τη μακρυνή εποχή είναι το Δαναοί, Αργείοι ή Σελλοί.
quote:
εκεί που είναι η κατοικία των θεών. Εκεί δεν φυσάνε ποτέ δυνατοί άνεμοι, εκεί δεν βρέχει ούτε χιονίζει ποτέ. Αλλά παραμένει πάντα ηλιόλουστος και με απόλυτη γαλήνη του φωτός, εκεί οι θεοί ζουν παντοτινά γαλήνιοι. Εκεί πήγε η θεά αφού έδωσε οδηγίες στη Ναυσικά. (απόδοση δική μου από τα Αγγλικά)
Εμένα πάντως μου ακούγεται σα περιγραφή ενός σημείου που βρίσκεται σε τέτοιο υψόμετρο,ώστε να είναι μόνιμα πάνω από τα σύννεφα!
Για να μη μπλέξουμε με Άτλαντες,που συζητούνται ήδη σε άλλο Forum!
Τί λέτε?
O Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"