- ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΖΩΩΝ! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:
Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση των κατοικιδίων...
Βέβαια οι "ιδιοκτήτες" τους λόγω φόρτου εργασίας και ελλείψη ελεύθερου χρόνου τα αφήνουν να βολτάρουν στους δρόμους ξέροντας ότι θα ξαναγυρίσουν σπίτι.
Την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τροχοφόρα... Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι κάποτε μόνο οι μεγαλοαστικές οικογένειες είχαν δεύτερο αυτοκίνητο ενώ τώρα έχουν οι μισοί από τους μικροαστούς.Αν τώρα βάλετε τους δυο αυτούς παράγοντες μαζί θα έχετε νομίζω ένα πιθανό συμπέρασμα του τι συμβαίνει στα ζώα...
Κι εγώ, επειδή είμαι ορθολογιστής και πριν και πάνω από όλα ψάχνω την "απλή", "φυσική" και "λογική" εξήγηση, συγκλίνω προς την αιτιολόγηση αυτή...
Αν στα 100 ζώα που κυκλοφορούν έξω για διαφόρους λόγους,
τα 10 πέφτουν θύματα τροχαίων κατά μέσο όρο (10% ποσοστό τροχαίας θνησιμότητας) τότε αν εγώ δω 50 σκοτωμένα ζώα και υποθέσω ότι λίγο πολύ το συγκεκριμένο ποσοστό διατηρείται σταθερό ανά μήνα ή ανά έτος, πάει να πει οτι τα αρχικά "ελευθέρως κυκλοφορούντα" ζώα ήταν περί τα 500 τον αριθμό...
quote:
Αγαπητοί φίλοι αν μπορούαμε να πάμε 12 ή 24 μήνες πίσω θα βλέπαμε τα ίδια.
Από πρόπερσυ είχα δει αύξηση θανάτων ζώων στους δρόμους την περίοδο Σεπτέμβριος-Μάρτιος. Ο ΄λογος άγνωστος...
Αυτό που είπε ο φίλος scar_face με έβαλε σε σκέψεις...
Μήπως πρόκειται για περιοδικό φαινόμενο?
Μήπως πχ κατά τις περιόδους αναπαραγωγής ή άλλες, τα ζώα αλλάζουν συμπεριφορά, γίνονται πιο επιθετικά ή πιο ριψοκίνδυνα και κατ'επέκταση σκοτώνονται "πιο εύκολα" από τα αυτοκίνητα από ότι σε "νορμάλ" περιόδους?
Δεν ξέρω...
quote:
Αχ τώρα γιατί μου το είπατε... Δηλαδή επιβεβαιώνονται οι φόβοι του Πυθαγόρα? Δε κυκλοφορώ πολύ εκτός σπιτιού για να ξέρω...
Πάντως το μόνο σίγουρο αγαπητή Avallon είναι ότι -δυστυχώς!- δεν είναι "φόβοι μου" αλλά αδιάσειστο γεγονός ότι (και) τα ζώα πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο, που μάλιστα βαίνει και αυξανόμενος...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Για παράδειγμα, ένας πολύ καλός μου φίλος μένει σε μια απόσταση 29 km από εμένα.
Όποτε πηγαίνω να τον δώ το τελευταίο δίμηνο περίπου (πηγαίνω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα) υπάρχουν μερικά σημεία που βλέπω κάθε φορά σχεδόν κάποια σκοτωμένα ζώα.
Το ίδιο παρατηρώ συχνά και στον δρόμο που κάνω κάθε πρωΐ για να έρθω στην δουλειά μου, μια απόσταση 3-4 km από το σπίτι μου.
Φυσικά έβλεπα τέτοια περιστατικά και παλιότερα όμως τον τελευταίο καιρό το βλέπω με μεγαλύτερη συχνότητα.
Μιλώντας δε με τον φίλο μου που προανέφερα και λέγοντας του για αυτό, μου είπε οτι έχει παρατηρήσει κι εκείνος αυτό που παρατήρησα κι εγώ για "την γειτονιά του".
Πιστεύω οτι ίσως οφείλεται αυτό το γεγονός σε μια πληθυσμιακή αύξηση κάποιων ζώων πχ σκυλιά, γατιά.
Ίσως οφείλεται, όπως προείπες, στο οτι μπορεί να έχουν γίνει πιο επιθετικά ή ριψοκίνδυνα...
Δεν είμαι ο καταλληλότερος να δώσω μια εξήγηση για αυτό το φαινόμενο απλά ήθελα να το πώ.

In anticipation of my resurrection...
quote:
Μήπως πχ κατά τις περιόδους αναπαραγωγής ή άλλες, τα ζώα αλλάζουν συμπεριφορά, γίνονται πιο επιθετικά ή πιο ριψοκίνδυνα και κατ'επέκταση σκοτώνονται "πιο εύκολα" από τα αυτοκίνητα από ότι σε "νορμάλ" περιόδους?
Αυτό είναι δεδομένο! Σε εποχή οίστρου τα ζώα γίνονται τόσο επιθετικά που μπορεί να δαγκώσουν ακόμη και τον ιδιοκτήτη αν προσπαθήσει να τα αποτρέψει από το να φύγουν τραβώντας τα από το περιλαίμιο...
Αυτό συμβαίνει κυρίως με τα αρσενικά σκυλιά και έχω προσωπική πείρα επ αυτού ενώ αντίθετα τα θηλυκά την εποχή αυτή βιώνουν την έλλειψη του ερωτικού συντρόφου με μελαγχολία...
Αν λοιπόν τα κατοικίδιά μας γίνονται τόσο επιθετικά φανταστείτε τα άμοιρα τα αδέσποτα που εκτός από την έλλειψη συντρόφου βιώνουν ταυτόχρονα την έλλειψη τροφής, τα προβλήματα υγείας και τη βιαιότητα του ανθρώπου.
Τώρα για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη επειδή τα γνωρίζω από πρώτο χέρι επιτρέψτε μου να σας πω το εξής:
Tα αδέσποτα ζώα δεν έχουν αυξηθεί!!
Λέτε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός που βλέπετε να κινείται στο δρόμο.
Καθίστε να αναλογιστείται όμως πολύ προσεχτικά αυτό που θα σας πω:
Πότε είδατε τελευταία φορά μια αδέσποτη σκύλα να γεννάει κουτάβια?
Πότε είδατε αγέλες σκύλων της τάξης των 10-15 σκυλιών όπως αυτές που βλέπατε πριν από 10-20 χρόνια???
Ο αριθμός των αγελων αυτών πλέον -όταν υπάρχουν- δεν ξεπερνά τα 4-6 σκυλιά από τα οποία το ένα είναι θηλυκό και τα άλλα ακολουθούν (μόνο στην περίοδο οίστρου ισχύει αυτό).
Οι περισσότεροι δήμοι τα τελευταία 5 χρόνια έχουν προγράμματα στείρωσης των αδέσποτων και οι φιλόζωοι το ξέρουν και το εκμεταλλεύονται εις το έπακρον! Συγκεκριμένα στο δήμο που είμαι και είναι ο μικρότερος της χώρας κυκλοφορώ και δε μπορώ πλέον να βρω σκυλί αδέσποτο μη στειρωμένο! Και επειδή είμαι Περιστεριώτισα ακόμη και στον "πατρικό" μου δήμο που είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα είναι δύσκολο πλέον να βρεις σκυλί που να μην είναι στειρωμένο.
Εννοείται βέβαια πως ξέρω να ξεχωρίζω τα στειρωμένα ζώα ακόμα και όταν αυτά δε φοράνε ειδική σήμανση ή λουρί...
Ενα χαρακτηριστικό είναι ότι μέσω του δήμου μου έχω στειρώσει πάνω από 300 σκυλιά τα τελευταία 3 χρόνια και αυτό γιατί όταν κατά διαστήματα σταματάνε τα προγράμματα στους άλλους δήμους (γιατί σταματάνε για 4-5 μήνες κάθε χρόνο μέχρι να πληρωθεί ο έρμος ο κτηνίατρος για τις υπηρεσίες που παρείχε)τότε οι φιλόζωοι που είναι δικτυωμένοι πιστέψτε με καλύτερα και από τους τρομοκράτες βρίσκους άλλους φιλόζωους για να συνεχίσουν το έργο τους... Ετσι κατά καιρούς στο πρόγραμμα του δικού μου δήμου έχω βάλει σκυλιά από το Περιστέρι και από τον Ταύρο... τι σημασία έχει άλλωστε? Τα σκυλιά δε γνωρίζουν σύνορα... την μια στιγμή είναι Κηφισιά την άλλη στιγμή περνάνε το φανάρι και βρίσκονται Ερυθραία...
Και καλά όλα αυτά... έχει όμως αναλογιστεί κανείς τι επίπτωση έχει αυτό για τα άλλα σκυλιά τα μη στειρωμένα? Που συνήθως τα μη στειρωμένα ανήκουν σε "ιδιόκτητα" σκυλιά τα οποία όταν έλθει η ώρα αναπαραγωγής στην κυριολεξία τρελλαίνονται στην προσπάθειά τους να ζευγαρώσουν!! Διανύουν ολόκληρα χιλιόμετρα καθημερινά σε δρόμους γεμάτα αυτοκίνητα και κινδύνους που δεν ξέρουν να αντιμετωπίσουν με τον τρόπο που ξέρουν τα αδέσποτα... Γυρνάνε όλο το λεκανοπέδιο για να βρούν ένα σύντροφο "άξιο" για να ζευγαρώσει μαζί τους ενώ πριν από δέκα χρόνια θα το έσκαγαν για λίγες μόνο ώρες από το σπίτι και θα επέστρεφαν ξεχαρμανιασμένα...
Σήμερα το ταξίδι τους αυτό κρατάει μέρες ή και μήνες και είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι όσο περισσότερα χιλιόμετρα διανύουν τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να τα καταφέρουν να γυρίσουν σπίτι.
Και δεν εννοω βέβαια για την ικανότητα προσανατολισμού αλλά για το παράγοντα ατύχημα που θα τελειώσει άδοξα αυτή τους την εξόρμηση.

quote:Avallon
Tα αδέσποτα ζώα δεν έχουν αυξηθεί!!
οχι μονο δεν εχουν αυξηθει, αλλα εχουν μειωθει!
περαν καποιων δημων που στην ζουλα προ Ολυμπιακων φολιασαν πολλα αδεσποτα, υπαρχουν και οι ανεγκεφαλοι καλοθεληταδες νεοελληνες.
στην περιοχη μου οι γατες εχουν μειωθει δραματικα με αποτελεσμα να εχουν πολλαπλασιαστει ξαφνικα τα ποντικια σους ακαλυπτους χωρους των πολυκατοικιων.
απο 13 αδεσποτες που ταϊζα στον ακαλυπτο, απεμειναν απο τον Σεπτεμβρη μεχρι τωρα μονο δυο - τωρα ο ιδιος προφανως πυροβολημενος φολιαζει τα αγρια πουλια.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:
τωρα ο ιδιος προφανως πυροβολημενος φολιαζει τα αγρια πουλια.
Να τον στείλουμε στην Σιγαπούρη βρε συ. Και εκεί αυτηνής της σχολής είναι.

The love is like a ball. Ul c
.|.
quote:
οχι μονο δεν εχουν αυξηθει, αλλα εχουν μειωθει!
Δυστυχώς θα συμφωνήσω!
Βρε Τζώνη κάνε κάτι σε αυτόν τον ανεγκέφαλο...
Εγώ κάποιον που ήξερα ότι το κάνει συστηματικά του είπα ότι κάποιοι φιζόζωοι της γειτονιάς στο παρελθόν έσκισαν τα λάστιχα ενός ανθρώπου που έκανε το ίδιο για να τον εκδικηθούν... Από τότε δεν ξαναέριξε φόλες... Ο φόβος φυλάει τα έρμα...

είπες amalia ότι είδατε εσύ κι η παρέα σου, σε ένα λόφο επαρχιακής πόλης,στις δύο μετά τα μεσάνυχτα "3-4 άγρια ζώα".
Δηλαδή...τι ζώα ήταν αυτά ? Λύκοι ? Αρκούδες ? Λιοντάρια ?
Έτσι όπως το έγραψες, έχει οργιάσει η φαντασία μου !!
Επίσης, κάτι που έγραψε ο atva και το οποίο δεν αληθεύει (κι εγώ το έμαθα σχετικά πρόσφατα σε ένα σάιτ που έχει σχέση με urban legends).
Ο λέμμος ο Νορβηγικός, το τρωκτικό lemming, έχει τη φήμη ότι παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά, δηλαδή ότι πολλά lemmings αυτοκτονούν μαζικά, πέφτοντας στον πιο κοντινό γκρεμό.
Λοιπόν, η ιστορία είναι ότι αυτό το πράγμα παρουσιάστηκε κάποια φορά σε ένα ντοκιμαντέρ της Disney, σχετικό με ζώα, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στο οποίο μπορούσε κανείς να δει τα τρωκτικά να βουτούν στο κενό.
Το μόνο κακό είναι ότι τα ζώα το έκαναν αυτό παρακινημένα από οπτικά σήματα με καθρέφτες και ηχητικά με υπέρηχους, τα οποία βέβαια τα δημιούργησαν οι ίδιοι οι κινηματογραφιστές ! Και φυσικά φαντάζεστε για ποιο λόγο : τηλεθέαση...
Άρα, το συμπέρασμα είναι ότι, τουλάχιστον ο λέμμος ο Νορβηγικός, ένα συμπαθέστατο ποντικάκι, ΔΕΝ παρουσιάζει τάσεις αυοκτονίας.
Εννοείται βέβαια ότι οι τύποι που το έκαναν αυτό δεν μπορεί να λέγονται άνθρωποι.
Αυτά όλα απλά προς ενημέρωσή σου φίλε atva, διότι κι εγώ αρχικά είχα πιστέψει το όλο concept.
quote:
Λοιπόν, η ιστορία είναι ότι αυτό το πράγμα παρουσιάστηκε κάποια φορά σε ένα ντοκιμαντέρ της Disney, σχετικό με ζώα, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στο οποίο μπορούσε κανείς να δει τα τρωκτικά να βουτούν στο κενό.
Το μόνο κακό είναι ότι τα ζώα το έκαναν αυτό παρακινημένα από οπτικά σήματα με καθρέφτες και ηχητικά με υπέρηχους, τα οποία βέβαια τα δημιούργησαν οι ίδιοι οι κινηματογραφιστές ! Και φυσικά φαντάζεστε για ποιο λόγο : τηλεθέαση...
Καλά, αυτό δεν το γνώριζα αλλά απ ότι έψαξα και γω τώρα, ισχύει!
Τι να πει κανείς... πάντως δεν τα "σκότωσαν" αλλά πίσω από τον γκρεμό υπήρχε ένα ποτάμι όπου έπεσαν μέσα -απ ότι βρήκα- τα λέμιγκς είναι άριστοι κολυμβητές. Το άλλο κουλό που βρήκα, είναι ότι οι κινηματογραφιστές δεν ακολούθησαν μια ομάδα λέμιγκς για να τα κινηματογραφήσουν (ως γνωστό μεταναστεύουν κατά ομάδες) αλλά έστησαν όλη την σκηνή με μερικά ζωάκια που αγόρασαν! Τα πολλαπλασίασαν δε, με κινηματογραφικά κόλπα (εφφέ).
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...